Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Απο που πηγάζει όλο αυτό το θράσος ?



# Παρακολουθήσαμε χτές την εκπομπή της Ελλης Στάη ... όχι απο καμμιά άλλη περιέργεια αλλά επειδή συμμετείχε και κάποιος απ΄το κουκουέδικο (ο Μπογιόπουλος), γεγονός όλο και πιό σπάνιο πιά.

# Αξιζε τον κόπο. 


# Εκ΄μέρους του Σύριζα παρευρέθη ο κύριος Νίκος Βούτσης και εκ΄μέρους της κυβέρνησης ο κύριος Νίκος Βούτσης. Αυτοί οι δυό κύριοι ... σαν να είναι ένας ... πηδούσαν απο το κόμμα στην κυβέρνηση και τούμπαλιν με ευλυγισία δυσανάλογη με την θέση τους ως αριστεροί !!! Ολα αυτά στην αριστερά τα έμαθαν ?

# Η Ελλη θεά !! Κάτι έχει κάνει τελευταία ?

# Τον νεοφιλελέ χώρο αντιπροσώπευσε ο Νικήτας ο Κακλαμάνης ... επάξια !!! Το πακέτο γραβάτα-πουκάμισο ... κρίνεται ως απολύτως ιστορικό. 


# Και οι δυό κύριοι Βούτσηδες ήταν απολύτως βέβαιοι πως ολοκληρώνεται οσονούπω η συμφωνία (άρχισε ήδη να γράφεται) που θα είναι έντιμη, προωθητική μα και επώδυνη ... την ίδια στιγμή που όλος ο ευρωπαικός συρφετός φωνάζει πως δεν υπάρχει συμφωνία ακόμα. Το εαν όλη αυτή η βεβαιότητα για συμφωνία είναι μιά καθησύχαση του κάθε πικραμένου για να μην πάρει τα χιλιαπεντακόσια ευρώ την Παρασκευή απο την τράπεζα ή εαν είναι ένα take or leave προς το λαφαζαναίικο και κυρίως προς τον λαό ή και τα δύο ... θα το δούμε σε λίγες μέρες όταν θα ολοκληρωθεί η κυβίστηση.

# Μιλάμε πως συνειδητά επιβάλουν στον λαό μια κανονική διαδικασία ... εικονικής εκτέλεσης με όλα τα τεχνικά ψυχολογικά χαρακτηριστικά.

# Ο κύριος Βούτσης (της κυβέρνησης) άρχισε να “μην γνωρίζει” ... τον κύριο Βούτση (του Σύριζα) ... όταν στο παιχνίδι μπήκε ο Μπογιόπουλος. Την ίδια στιγμή ο ένας κύριος Βούτσης έβλεπε τον Μπογιόπουλο σαν δημοσιογράφο και ο άλλος σαν κουκουέ. Τρέλλα ... διπολική κατάσταση.


# Ο ένας κύριος Βούτσης (δεν θυμάμαι ποιός) μας είπε πως το 70% καλό μνημόνιο του Βαρουφάκη δεν έχει σχέση με την κυβέρνηση ... αλλά με την εργαλειοθήκη του Μπόμπ του μάστορα (ΟΟΣΑ) !!! Μας είπε οτι έχουν αρχίσει να καταργούν τα παλιά μνημόνια και πως η 20η Φλεβάρη και το ανακοινωθέν Τσίπρα-Γιούνκερ ... δεν αναφέρει τίποτα για αξιολόγηση (!!!) ... αναρωτώμενος πως είναι δυνατόν να έχουμε δεχθεί την αξιολόγηση και να μην έχει ακόμα επιτευχθεί συμφωνία ? Λογική “δημοτικού” ... που προσπαθεί να κρύψει “πανεπιστημιακά” ψέματα.

# Ο κύριος Βούτσης (του Σύριζα μάλλον) ... προκαλούσε τον Μπογιόπουλο να διαβάσει την ανακοίνωση Τσίπρα-Γιούνκερ ... λέγοντας πως γνωρίζει “απ΄έξω τας γραφάς” και όταν εκείνος του την διάβασε κατά λέξη (και κατάμουτρα) ... το αβαβά εκδηλώθηκε ως εξής: “Μα κύριε Μπογιόπουλε εννοούν την αξιολόγηση της 20ης Φλεβάρη, αλλά δεν πειράζει λέτε εσείς” !!!

# Οταν ο Μπογιόπουλος του “τραγούδαγε” πως ευρώ, λεφτά και δάνεια δεν υπάρχουν χωρίς μνημόνια ... η απάντηση του κυρίου Βούτση (της κυβέρνησης) ήταν ... “αυτά μας λέει και ο κύριος Σόιμπλε, αλλά εμείς το αρνούμαστε” !!!! Οταν ο Μπογιόπουλος του έλεγε πως μέχρι να αποπληρωθεί το 75% των χρεών, η χώρα θα είναι σε επιτήρηση ... η απάντηση του κυρίου Βούτση (του Σύριζα) ήταν ... πως “θα κάνουμε κούρεμα 50% με αναδιάρθρωση” !!!

# Ρωτούσε ο Μπογιόπουλος εαν η κυβέρνηση πήρε εντολή να διατηρήσει τον Ενφια, να βάλει νέο ΦΠΑ, να πουλήσει τα λιμάνια και τα αεροδρόμια ... και ο κύριος Βούτσης (της κυβέρνησης) απαντούσε ... “και τι θέλετε να σας απολογηθώ ?” και ο κύριος Βούτσης (του Σύριζα) μεγαλόψυχα δήλωνε πως “αν θέλετε να μιλήσουμε σαν ΚΚΕ και Σύριζα μπορώ να το κάνω”. Απλά δεν το έκανε.


#  Ρώτησε ο Μπογιόπουλος πως ... επειδή η αποψή μου έχει πάρει στις εκλογές 5% αυτό σημαίνει πως η δική σας είναι σωστή ? Η αποστομωτική απάντηση του κυρίου Βούτση ήταν ... “Ναί” ... και όταν ο Μπογιόπουλος ανταπάντησε πως είναι τόσο σωστή όσο ήταν σωστή και η άποψη του Πασοκ και της ΝΔ όταν έπαιρναν 85% ... εκδηλώθηκε ένα ακόμα αβαβά με την επίκληση “μνησθητί μου κύριε”!!!

# Λίγο μετά ο κύριος Βούτσης (της κυβέρνησης) μας δήλωσε πως εκ΄του ρόλου του στην κυβέρνηση δεν του επιτρέπεται να μπεί σε λέξη προς λέξη αντιπαράθεση με το ΚΚΕ ... αλλά όταν ο Μπογιόπουλος τον πρέσαρε λίγο παραπάνω για το ποιά ακριβώς θα είναι τα επώδυνα μέτρα της νέας συμφωνίας ... ήλθε ο κεραυνός εκ μέρους του εντιμότατου κυρίου Βούτση : “Θα συνεχίσετε την ανάκριση ??”
 

# Μετά το game τσάκισε και ο Μπογιόπουλος ... άρχισε να λατρεύει την Ελλη ... παρότι εκείνη βιαζόταν να κλείσει (όταν ο Μπογιόπουλος προσκαλούσε την κυβέρνηση να κάνει μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για έκτακτη εισφορά της “ολιγαρχίας”) ... και ο κύριος Βούτσης είχε σχεδόν παραδοθεί στις αγκάλες του Μορφέα ή απλά έκανε τον ψώφιο κοριό.



Τόσο θράσος απο που πηγάζει ??
 

1 σχόλιο:

  1. O κανακάρης του Βούτση δεν ήταν εκείνος ο επαναστάτης που σήκωνε τράπεζες? ή δεν θυμάμαι καλά?

    Σταύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι