Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Αν ήμουν καπιτάλας ...

   Αν ήμουν καπιτάλας ... που έβλεπε λίγο μπροστά, εδώ και είκοσι - εικοσιπέντε χρόνια θα είχα επενδύσει σε τεχνολογίες αναπαραγωγής. Κάθε είδους ... ακόμα και της ανθρώπινης αναπαραγωγής. Θα είχα ξεκινήσει με την διάσημη κλώνο-Dolly (1996) όσο αφορά την αναπαραγωγή πολυκύτταρων οργανισμών αλλά δεν θα με χάλαγε για αρχή και η αναπαραγωγή απλών κυτταρικών σειρών και συνεπώς αναπαραγωγής ανθρώπινων αλλά και ζωικών οργάνων. Αλλά δεν πρέπει να σας πολυζαλίζω με βιολογίες, βιοσυνθέσεις και ιατρικές.
   Ταυτόχρονα τρομερό επιστημονικό αλλά και κολοσσιαίο οικονομικό ενδιαφέρον θα είχε η χαρτογράφηση κάθε DNA (φυτικού, ζωικού και βεβαίως του ανθρώπινου) και ταυτόχρονα οι τεχνολογίες παρέμβασης και γενετικής μετάλλαξης. Άμεσο χρήμα επίσης θα έβγαζα τότε με τις τράπεζες σπέρματος και ομφαλοπλακουντιανού αίματος και βλαστικών κυττάρων.
Φανταστείτε τι παιχνίδι θα μπορούσα να κάνω συνδυάζοντας τεχνικές γενετικής παρέμβασης στο DNA σε συνδυασμό με τις τεχνολογίες αναπαραγωγής. Ήδη απο το 2008 η Food and Drug Administration (FDA) των ΗΠΑ επέτρεψε την εμπορευματοποίηση των προϊόντων που προέρχονταν από κλωνοποιημένα ζώα. Ταυτόχρονα η Αργεντινή, η Βραζιλία, ο Καναδάς και η Αυστραλία άρχισαν την κλωνοποίηση ζώων. Η Κίνα άρχισε το 2015. Η Ευρώπη επιμένει στην απαγόρευση της εμπορικής κλωνοποίησης ζώων ... αλλά δεν απαγορεύει την εισαγωγή τέτοιων προϊόντων. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τις τεχνολογίες γενετικής τροποποίησης. Ειναι φανερό πως η εφαρμογή των νέων τεχνολογιών, ο έλεγχος πιθανών αρνητικών επιδράσεων αλλά και η «διανομή» των ωφελημάτων ... δεν θα έχουν καμμία σχέση με κανέναν πραγματικά κοινωνικό μηχανισμό ... αλλά μόνο με τον ενδοκαπιταλιστικό ανταγωνισμό για την εξαγωγή των κερδών. 

   Η τεχνολογική εξέλιξη είχε εγκαινιάσει ένα πρωτόγνωρο πεδίο καπιταλιστικού κέρδους που μπορούσε να ξεκινάει απο σπόρους για πιό χοντρά και πιό γλυκά καρότα ... και να φτάνει μέχρι υπερφίαλους σχεδιασμούς αθανασίας διαφόρων μεγαλόσχημων. Σε κάθε περίπτωση μια τέτοια τεχνολογική έκρηξη ... ακόμα και μέσω της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης ... ακόμα και πέρα απο τις βέβαιες, τις πιθανολογούμενες και τις άγνωστες αρνητικές βιολογικές συνέπειες ... προφανώς θα είχε και σοβαρότατες πτυχές πολλαπλού οφέλους σε όλα σχεδόν τα πεδία της κοινωνικής ζωής. Αλλά όλα αυτά κάτω απο τον «δρακόντειο» νόμο του καπιταλιστικού κέρδους. Αυτό και μόνο το γεγονός θα μετέτρεπε κάθε προσπάθεια ελέγχου των αρνητικών συνεπειών των νέων τεχνολογιών σε έναν σισύφειο και άνισο αγώνα εκ μέρους της οργανωμένης κοινωνίας ... και τα κοινωνικά οφέλη της τεχνολογικής έκρηξης σε οφέλη αποδιδόμενα στην κοινωνία μόνο αφού «βγάλουν» το κέρδος τους. Διαφορετικά θα τα τρώει το αβυσσαλέο βάθος των κρατικομονοπωλιακων θυρίδων. 

   Με λίγα λόγια η τεχνολογική εξέλιξη στην υπηρεσία και κάτω απο τον έλεγχο του καπιταλιστικού κέρδους ... σημαίνει μεν πρόοδος, αλλά αγοραία πρόοδος. Σε καμμία περίπτωση δεν θα σημαίνει κοινωνική πρόοδος ... αντίθετα θα είναι «αντικοινωνική» πρόοδος όλο και εντεινόμενη όσο οι κρατικομονοπωλιακοί σχηματισμοί εξουσίας θα μειώνουν συνεχώς τα κονδύλια του λεγόμενου «κοινωνικού κράτους». Η τεχνολογική πρόοδος θα τείνει σε μία πρόοδο που τους καρπούς της θα «γεύεται» μια όλο και μικρότερη κλειστή κάστα ... την ίδια στιγμή που τεράστιες εξαθλιωμένες μάζες θα εργάζονται για την παραγωγή της τεχνολογίας που θα καταναλώνουν οι εκλεκτοί. Τα παλιά όνειρα των καπιταλιστών που κάποτε ξεζούμισαν τον εργάτη μέχρι τα φυσικά όρια της υπαρξής του ... τα όνειρα εκείνα που είχαν εγκαταλείψει οι πρώτοι καπιταλιστές επειδή δεν είχαν τρόπους να αναπαράγουν την κατακρεουργημένη εργατική δύναμη ... τώρα ξανανέβηκαν στον αφρό. Να πως περιγράφει ο Κάρολος εκείνες τις απάνθρωπες και κτηνώδεις καπιταλιστικές σκέψεις ... «Η αξία της εργατικής δύναμης αποτελείται απο δυό στοιχεία - το ένα καθαρά φυσικό, και το άλλο ιστορικό ή κοινωνικό. Το ακρότατο όριο καθορίζεται απο το φυσικό στοιχείο. Αυτό σημαίνει οτι η εργατική τάξη για να διατηρείται και να αναπαράγεται, για να διαιωνίζει τη φυσική της ύπαρξη, πρέπει να παίρνει τα απολύτως απαραίτητα για τη ζωή και τον πολλαπλασιασμό μέσα συντήρησης. Η αξία αυτών των απαραίτητων μέσων συντήρησης αποτελεί λοιπόν το ακρότατο όριο της αξίας της εργασίας. Απο την άλλη μεριά, η διάρκεια της εργάσιμης μέρας περιορίζεται επίσης απο ακρότατα, αν και πολύ ελαστικά όρια. Το ακρότατο όριο της το δίνει η σωματική δύναμη του εργάτη. Αν η καθημερινή εξάντληση της ζωτικής του δύναμης ξεπερνά ένα ορισμένο βαθμό, δεν μπορεί να την απασχολεί κανείς ξανά και ξανά κάθε μέρα με την ίδια ένταση. Ωστόσο, όπως είπα, το όριο αυτο είναι πολύ ελαστικό. Μια γρήγορη αλληλουχία απο ασθενικές και βραχύβιες γενεές θα εφοδίαζε την αγορά εργασίας εξίσου καλά όσο και μία σειρά απο ρωμαλέες και μακρόβιες γενεές.» 

   Ειναι προφανές πως πλησιάζει «τεχνολογικά» η ώρα ... για τις βραχύβιες φτηνές γενιές εργατών που θα υπόσχονται τρελλά κέρδη με λιγότερα εξοδα. Αρκεί εν τω μεταξύ να λυθούν κάποια «παράλληλα» ζητηματάκια. Την συνακόλουθη με την καπιταλιστική τάση συγκέντρωσης, ποσοτική συρρίκνωση της τάξης των εκμεταλλευτών ... ονειρεύονται να την αντιρροπούν κάνοντας χρήση των πανάκριβων μελλοντικών τεχνικών αναπαραγωγής ισχυρών γενεών των εκμεταλλευτών ... σε σύγκριση με τις βραχύβιες γενιές των εργατών που έτσι και αλλοιώς δεν θα έχουν πρόσβαση στις τεχνολογίες αναπαραγωγής που θα έχουν τελικά τον χαρακτήρα ειδών πολυτελείας. Στις κάστες των εκμεταλλευτών η οικογένεια θα τείνει να ξαναπάρει τον μεσαιωνικό της ρόλο, το ανώτερο αίμα ... το γαλάζιο ... που θα κλείνεται όλο και περισσότερο στα σύγχρονα κάστρα του ... ολοκληρώνοντας την μαρξιστική ... πλήρη απόσπαση του εκμεταλλευτή απο την παραγωγή. Ο εκμεταλλευτής θα διατηρεί μονό το «δικαίωμα» της ιδιοποίησης του πλούτου. Αντίθετα στις τάξεις των εργατών, σε αυτό το συγκεκριμένο κοινωνικό μέλλον, η οικογένεια θα πάψει να αποτελεί την μονάδα αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης. Οι εργάτες θα αναπαράγονται με άλλες, φτωχές προδιαγραφές κοπαδιών εργατικής δύναμης ... σε συμφέρουσα τιμή για τους καπιτάλες. Ή μήπως και αυτά τα έξοδα της εργατικής αναπαραγωγής θα τα αναλάβει η «κοινωνία» σε πολύ πιό συμφέρουσες τιμές για τους καλούς μας καπιταλιστές ?? Η νέα κατάσταση θα απαιτεί όμως και κάτι άλλο πολύ σπουδαίο. Τα μεσαία στρώματα. Τα εξαγορασμένα στρώματα που θα διεκπεραιώνουν τις ευαίσθητες φάσεις της παραγωγής, της ασφάλειας των εκμεταλλευτών και της καταστολής των εργατών. Βέβαια θα ειναι ταυτόχρονα οι βασικές τάξεις των καταναλωτών με ενδιάμεση οικονομική δυνατότητα και πρόσβαση στα μοντέρνα καλούδια της τεχνολογίας. Θα ειναι οι μοντέρνοι «σταυροφόροι», οι μπιστικοί που θα επιβλέπουν την παραγωγή και θα φυλάνε τα κάστρα απο τις εξαθλιωμένες μάζες. 

   Αν ήμουν καπιτάλας εδώ και είκοσι – τριάντα χρόνια ... θα είχα αρχίσει να ζητάω απο το πολιτικό υπηρετικό μου προσωπικό να μου ετοιμάζει εκείνο το ευνοικό νομικό πλαίσιο για τις μελλοντικές επενδύσεις. Ολα τα νέα πεδία που θα μπορούν να εισέλθουν οι νέες τεχνολογίες πρέπει να μετατραπούν σε πεδία ακραίας εμπορευματοποίησης, αγοραπωλησιών και κέρδους. Τα πάντα ... απο την παραγωγή σπόρων και φαρμάκων μέχρι την αναπαραγωγή ανθρώπων. Οι δεσμοί συγγένειας άρχισαν δειλά-δειλά να οργανώνονται μέσω νομικών συμβολαίων. Σαν μια "τεχνική" παρέμβαση (παραβίαση) στην διαλεκτική κίνηση της κοινωνίας, που αυτή και μόνο αυτή, μπορει να αποδίδει ιστορικούς ρόλους στους κοινωνικούς σχηματισμούς ... νομοθετούν νέα είδη οικογένειας με συγκεχυμένες τις έννοιες της πατρότητας και μητρότητας. Το πρόβλημα είναι η στόχευση αυτού του εγχειρήματος. Και δεν θα ήταν πρόβλημα οτι ο ίδιος ο καπιταλισμός προσπαθεί μια ώρα αρχύτερα να αποδομήσει έναν ιστορικό κοινωνικό σχηματισμό που ούτως ή αλλοιώς κάποια στιγμή θα ξεπεραστεί, λύνοντας ταυτόχρονα κάποια ζητήματα ισότητας κοινωνικών ομάδων. Το πρόβλημα αρχίζει οταν η στόχευση ενός ακόμα για την ώρα αντι-ιστορικου εγχειρήματος δεν είναι τιποτα άλλο παρά η επιβίωση του καπιταλισμού στις νεοδιαμορφωμένες συνθήκες. Η επιβίωση μάλιστα του πιο αντιδραστικού καπιταλισμού, οπως είδαμε παραπάνω. Το εγχείρημα, όσα επιμέρους υπαρκτά ζητήματα και να λύνει προσωρινά, δεν μπορει να απογυμνωθεί απο τον συνολικά αντιδραστικό του ρόλο και στόχευση. Διάσπαση της οικογένειας πριν την ώρα της, αντικαταστασή της με βολικές και εύπλαστες φόρμουλες, ταυτόχρονα με την ακραία προώθηση του ατομισμού. Για την ώρα η μέχρις εδώ εφαρμογή των σχεδίων ... συντείνει στο να αρχίζει να διαμορφώνεται ένας ατομικός τρόπος ζωής που ευνοεί την επαγγελματική κινητικότητα και την άνευ όρων διαθεσιμότητα εργαζομένων στις εφήμερες ανάγκες του κεφαλαιοκράτη. Και στο κάτω κάτω της γραφής τι διάολο ιστορικό ρόλο θα έχει να επιτελέσει η μελλοντική εργατική οικογένεια των γνωστών γονεϊκών φυσικών ρόλων ?? Για τον εργάτη δεν θα υπάρχει το ιστορικό περιεχομενο της γνωστής οικογένειας. Ο εργάτης του μέλλοντος δεν θα χρειάζεται να αναπαράγει με τους παλιούς τρόπους την εργατική δύναμη και ταυτόχρονα δεν θα κατέχει ιδιοκτησία για να την μεταβιβάσει. 

   Το πράγμα βγάζει μάτια. Στο δίλημμα ... κομμουνισμός ή βαρβαρότητα ... δεν υπάρχει μεσοβέζικη θέση.

170 σχόλια:

  1. Δεν μπορεί η Εργατική ο λαός και οι Κομμουνιστές να έχουν στόχο την Ανατροπή του Καπιταλισμού και την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ σε ειρηνική περίοδο μας ενημερωνεί ο Αρχιεγκέφαλος του ...ΚΑΟΥΤΣΚΙ.... ΑΡΑΒΑΝΗΣ. Πρέπει να αγωνιστούμε για επιστροφή στον ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ Αγκαλιασμένοι με ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ και τμήματα της Αστικής Τάξης. Ούτε βέβαια σε περίπτωση ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ πρέπει.... γιατί σύμφωνα με τον ....ΓΙΓΑΝΤΑ..... πάλι μεσολαβεί ένα σταδιο..... όπως το 1944 με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ πυ δεν πήρε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. Τελικά πότε είναι η ώρα ΩΡΕ ΓΕΡΑΣΙΜΕ..... ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και κλάμα οι Αραβανής Πετρόπουλος Καλαματιανός στεναχωρημένοι δήθεν για τον Θάνατο το 2005 του Αξεχαστου Κομμουνιστή ηγέτη Χαρίλαου Φλωράκη που έμεινε πιστός στο ΚΚΕ μέχρι τον τέλος ενω οι ίδιοι έτρεξαν στην Αγκαλιά της Αστικής τάξης για οφίτσια. ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Μίκης Θεοδωράκης ξαναχτύπησε για την Μακεδονία. Η Μαλακία σπάει Καρύδια. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ απο τον κολητό του Κασιδιάρη. Κατηγορεί το ΚΚΕ οτι μαζί με ...ΤΙΤΟ... και Δημοτρόφ πήγαν να πάρουν την Μακεδονία. χοχοχοχοχοχο ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΟ.... ΑΡΕ ΚΑΡΒΟΥΝΟ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλα τα ζόρια στον Οπορτουνιστικό Στάβλο του Γ.Πετρόπουλο. Η Τυμβωρυχία συνεχίζεται. Παρουσιάζει συνέντευξη που είχε πάρει ο Ριζοσπάστής το 1998 απο τον σ. Δημήτρη Κατσιανάκο για τα γεγονότα του Μάη του 1968. Και απο την στιγμή που ο σ. έχει πεθάνει το Ρετάλι ο Πετρόπουλος θεωρεί οτι μπορεί να διαστρεβλώσει την συνέντευξη για να τον σπιλώσει. Ως γνωστό ο νεκρός δεν μιλάει ποτέ. Η Αθλιότητα στην προσπάθεια να στηρίξει την Δολοφονική ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που τον Ταίζει. ΛΟΓΙΚΟ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Κόκαλο στον Λαιμό της Αστικής Τάξης και του κάθε Οπορτουνιστή αβανταδόρου της το 15ο Συνέδριο του 1996 με την κατάργηση των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ και Ενδιάμεσων σταδίων που καταστρέψανε το ΚΚΕ και το Δ.Κ.Κ η δημιουργία του ΠΑΜΕ και της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ το 1999 που είναι και η ταφόπλακα του κάθε Οπορτουνιστή. Για αυτό και ΣΚΟΥΖΟΥΝ.......΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Μιλάμε για πολλά γέλια. Αραβάνης στην Χαφιδοσελίδα καταγγέλει ...πραξικόπημα.... στην Ιταλια και οτι δεν έγινε ....σεβαστή..... η θέληση του λαού. Για Καπιταλισμό μιλάμε πάντα χοχοχοχοχο. Κατα την γνώμη του λοιπόν ο λαός πρέπει να μπέι κάτω απο την Σημαία του τμήματος της ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ που θέλει επιστροφή στον ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ. Και φέρνει και για παράδειγμα το ....πραξικόπημα.... του 1965 στην χώρα μας που δήθεν το παλάτι ανέτρεψε την ...νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση παπατζή...... και έφερε την ....χούντα το 1967 ενω μέχρι τότε κατα την γνώμη του υπήρχε ...δημοκρατία με το ΚΚΕ παράνομο στις εξορίες. Και ο Νόμιμα.... εκλεγμένος πρωθυπουργός ήταν ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΠΑΠΑΤΖΗΣ σφαγέας του λαού σε ΑΘΗΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 1944. Συνέχισε Γεράσιμε η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ τα καρακόλια της όπως εσύ τα πληρώνει καλά. ΕΥΤΥΧΩΣ ΞΕΒΡΩΜΙΣΑΜΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Ο Λαφαζάνης θα ...τιμήσει..... τον ΑΡΗ σε εκδήλωση στην Μεσούντα. Πως θα τον τιμήσει.... Μα είναι απλό οτι ο ΑΡΗΣ διαφώνησε.... με την Κακιά ηγεσία του ΚΚΕ για την Βαρκιζα και με τον κακό ΣΤΑΛΙΝ και την ΕΣΣΔ που μοίρασε..... δήθεν τον Κόσμο. Για τις πραγματικές αιτίες της ήττας που ήταν οτι το ΚΚΕ δεν είχε Στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό για αυτό και έφτιαξε το ΕΑΜ σαν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ με ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ και ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΤΖΗ στέρησε απο τον λαό την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 ούτε κουβέντα. Τι να πει άλλωστε ο ΑΘΛΙΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τους ΑΡΑΒΑΝΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ που έχουν την ίδια ανάρτηση. Οποτε θέλουν στο ΠΑΜΕ και στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ καλοδεχούμενοι. Σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ χωρίς παραμύθια για δεξιούς αριστερούς. Το οτι δεν ήταν ποτέ Κομμουνιστές δεν πειράζει. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. Ενας Καπακτσής σχολιάζει στο Λαφαζαναίικο την δήλωση του σ. Κουτσούμπα στην Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ οτι το Εργατικό κίνημα πρέπει να ανασυνταχτεί τώρα. Το βρίσκει λέει θετικό και οτι είναι η ώρα των έργων. Συμφωνούμε απόλυτα. Για τους Κομμουνιστές είναι πάντα η ώρα των έργων. Παλεύουμε μέσα απο το ΠΑΜΕ και την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ μαζί με όποιον θέλει χωρίς να χρειάζεται να είναι Κομμουνιστής. Μέσα στον καθημερινό αγώνα για προσωρινά μέτρα ανακούφισης γίνεται και η διαπάλη και ζύμωση. ΟΙ Κομμουνιστές προβάλουμε την δική μας και η ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. ΟΙ Κομμουνιστές έχουμε τα Κότσια ΕΣΕΙΣ Κύριε Καπακτσή........ ΕΜΠΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπορτουνιστικής διαστρέβλωσης συνέχεια απο τον Πετρο Παπακωνσταντίνου στο νέο του βιβλίο για το ...εθνικό ζήτημα..... υπηρεσία στον καπιταλισμό πολύτιμη. Το Σύνθημα ο κύριος εχθρός για τον κάθε λαό είναι μέσα στην χώρα του είναι ....λάθος..... για τον Κύριο άσχετο οτι έχει δικαιωθει παντού και πάντα μετά την ΠΑΡΙΣΙΝΗ ΚΟΜΜΟΥΝΑ του 1871. Αυτός το τυρί κουμπάρε. Και η αποθέωση. Αν ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ το είχε πει αυτό για τον Μεταξά δεν θα είχαμε γνωρίσει το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Η ΑΛΗΤΕΙΑ σπάει τα Κοντέρ. Ακριβώς αυτό είπε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ και ήταν απόλυτα σωστά. Μίλαγε για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ υπεράσπιση ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ με ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και μετατροπή του πολέμου σε ΤΑΞΙΚΟ τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 Εκμεταλευόμενος τον Συντριπτικό συσχετισμό στα ΒΑΛΚΑΝΙΑ Αυτή είναι η δουλεια των Κομμουνιστών. Για την ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΣΑΒΟΥΡΑ σίγουρα είναι η Σωτηρία του Καπιταλισμού. ΑΛΗΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Δημήτρης Σπάθας στον Λαφαζαναίικο βόθρο Πραγματική τρικυμία στο κεφάλι του. Είχε δίκιο ο ΑΡΗΣ που μιλαγε για ένοπλκο αγώνα και την εξουσία και ταυτόχρονα ....αδικο..... ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ που έλεγε ακριβώς το ίδιο γιατί ήταν ...καταστροφή ο εμφύλιος..... Του χρεώνει και την διαγραφή του ΑΡΗ ενω έλειπε 9 χρόνια κατηγορεί τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για το ουτε νερό ούτε φαί στους ληστές ενω αυτές ήταν οι αποφάσεις του ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ δρόμου προς τον ανθρώπινο καπιταλισμό...... και στο τέλος ήταν δήθεν λάθος και η αποχή. ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  4. Μωρέ Παναγιώτη,έλεος....έλεος αδερφέ...κάθε φορά, άσχετα σχόλια πάνω στις εξαιρετικές αναρτήσεις του ανθρώπου......επιτέλους σταμάτα το....

    mac

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου άσχετα με τις εξαιρετικές αναρτήσεις. Οποια είναι ....ασχετα..... θα τα είχε κόψει. ΕΛΕΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Χαιρετισμούς στα ....παιδιά...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Παράκρουσης συνέχεια απο τον Πετρόπουλο στην χαφιεδοσελίδα του μέσα στην Αγωνία να στηρίξει την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και την Εγκληματική πολιτική της. Δεν του αρέσει η Κρυστάλινη θέση του ΚΚΕ οτι δεν θα ψηφίσει καμμία συμφωνια για την Μακεδονία γιατί είιναι το εργαλείο για την είσοδο τους στην Ε.Ε και στο ΝΑΤΟ. Αναρωτιέται γιατί δεν περιμένει το ΚΚΕ την συμφωνία και να του εξηγήσουμε την ζητάει το ΚΚΕ απο την κυβέρνηση. Το ΚΚΕ μιλάει μόνο στον λαό και στους υπόλοιπους λαούς και τους καλεί μέσα απο τον αγώνα τους απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ να φύγουν απο τις ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΗΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε ΡΩΣΙΑ ΚΙΝΑ ΙΡΑΝ με ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Οσο για τους Εθνικισμούς και ποός τους βοηθάει ο Καθρέφτης τα λέει όλα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  5. Παφίλης σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο Αθήνα 984

    https://www.902.gr/eidisi/politiki/147828/i-thesi-toy-kke-gia-onoma-tis-pgdm-einai-statheri-audio

    "...πως το ΚΚΕ δεν συναρτά τη θέση του από τους πολιτικούς συσχετισμούς, αλλά από τότε είχε ταχθεί υπέρ μιας λύσης που θα προβλέπει σύνθετη ονομασία, υπό την προϋπόθεση ότι ο όρος Μακεδονία θα αποτελεί γεωγραφικό προσδιορισμό, θα σταματήσουν οποιεσδήποτε αλυτρωτικές αντιλήψεις και οι δύο χώρες θα συμφωνήσουν ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής συνόρων."

    Υποθετικά λοιπόν. Αν ερχόταν ακριβώς αυτή η θέση του ΚΚΕ στη Βουλή ως συμφωνία με τη γείτονα θα καταψήφιζε το ΚΚΕ την...δική του πρόταση ναι ή όχι;

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην βιάζεσαι. Θα τα καταλάβεις όλα. Φαντάζομαι όμως πως δεν θα είσαι έτοιμος να βουτήξεις στην παγίδα ... το θέμα Ελλάδας-ΠΓΔΜ να γίνει τουρλουμπούκι με το θέμα ΝΑΤΟ-ΠΓΔΜ.

      Διαγραφή
    2. ..... ΖΑΒΑΡΑΚΑΤΡΑΝΕΜΙΑ........ Ο Μουσαντένιος .....σταλινικός....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  6. Όχι δεν βάζω ούτε ΝΑΤΟ ούτε ΕΕ μέσα ούτε τίποτα. Ρωτάω απλά αν ερχόταν πρόταση ακριβώς έτσι όπως το λέει το ΚΚΕ τι θα έκανε ή τι θα έπρεπε να κάνει κατά τη γνώμη σας; Άσε την ένταξη σε ΕΕ-ΝΑΤΟ άστα έξω αυτά αν ερχόταν ακριβώς αυτά που λέει το κόμμα έξω τα αλυτρωτικά, σύνθετη με γεωγραφικό κλπ τι θα έπρεπε να κάνει σε αυτήν την περίπτωση; Γιατί εγώ μπορώ να σου πω ότι ακόμα και με την πρόταση του ΚΚΕ πάλι ανοίγει ο δρόμος για ένταξη της γείτονος σε ΕΕ-ΝΑΤΟ από τη στιγμή που λύνεται το ονοματολογικό ποιος θα το εμποδίσει αφού το θέλουν αυτοί το θέλουν και οι δικοί μας θα γινόταν και σε εκείνη την περίπτωση.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βγηκε η Ελευθερο....εε η ΕΦ-ΣΥΝ του Σύριζα να δώσει "γραμμή"

    Της "έκατσε στο λαιμό" η πετυχημένη απεργία στις προβλήτες της Cosco οπότε για μένα λογικό.

    Τρία απλά πράγματα για το ΚΚΕ την θέση του για το Μακεδονικό που παραμένει η ίδια παρά τα όσα οι ιδεολογικοί απόγονοι της Πασοκοεφημερίδας ( “Στηρίζουμε την Αλλαγή, ελέγχουμε την εξουσία”.
    http://www.katiousa.gr/epikairotita/kathe-epochi-echei-tin-eleftherotypia-pou-tis-aksizei/ )

    ισχυρίζονται

    1)Γεωγραφικός προσδιορισμός

    2)Εξάλειψη αλλυτρωτισμων

    3)Μη αλλαγή συνόρων

    όποια χώρα μπει στο ΝΑΤΟ δεν έχει αναγνωρισμένα τα σύνορα της από το ΝΑΤΟ που παραπέμπονται στο "βρείτε τα μεταξύ σας" ούτε γλυτώνει από αλλυτρωτισμούς - "βλέψεις" γειτόνων.
    Π.χ. Τουρκία με "βλέψεις" προς Ελλάδα και Αλβανία με "βλέψεις" προς Ελλάδα π.χ.


    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  8. Κυριακή 4 Δεκέμβρη 2011
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελίδα 26 ΔΙΕΘΝΗ
    Η θέση του ΚΚΕ για τις σχέσεις με την ΠΓΔΜ
    https://www.rizospastis.gr/story.do?id=6576996

    Άρα κάποιοι σε αντίθεση με ότι μπορεί να ισχυρίζονται σήμερα, ίσως να ξέρουν από πρώτο χέρι πως παραμένουν ίδιες οι θέσεις του ΚΚΕ για το θέμα της FYROM

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Ναυάγιο Καλαματιανός σε δράση στην Χαφιεδοσελίδα. Κατηγορεί τάχα τα Εθνικιστικά συλλαλητήρια την στιγμή που τους στηρίζουν με νύχια και με δόντια προσπαθεί να βγάλει λάδι την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και τα Εγκλήματα της και ότι τάχα υπάρχει άλλη ...αριστερά.... που μπορεί να φτιάξει τα πράγματα. Οπορτουνιστικά φούμαρα κάργα. Καμία αριστερά δεν υπάρχει. Υπάρχουν ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ Τσιράκια του καπιταλισμού σαν τον ίδιο. Και το ΚΚΕ με τους ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ να παλεύουμε για ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ με ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  9. Οπότε ακόμα και αν ερχόταν η πρόταση του ΚΚΕ στην Βουλή ως συμφωνία το ΚΚΕ θα την καταψήφιζε. Εκεί καταλήγουμε δηλαδή αφού και σε αυτήν την περίπτωση θα δινόταν λύση στο ονοματολογικό και θα άνοιγε ο δρόμος για την ένταξη σε ΕΕ-ΝΑΤΟ. Αυτό καταλαβαίνω εγώ. Κάνω λάθος;

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eξοδος απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής μέσα απο την Λαική Συμμαχία. Αυτή είναι η Θέση του ΚΚΕ για όλες τις χώρες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  10. Ξανά λοιπόν. Σύνθετη με γεωγραφικό, erga omnes, έξω τα "αλυτρωτικά" και συνταγματική αναθεώρηση, καμία αλλαγή συνόρων. Αυτά δεν προτείνει το κόμμα; Υποθετικά λοιπόν έρχεται ακριβώς μία τέτοια συμφωνία. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ακόμα και τότε το ΚΚΕ πάλι θα καταψήφιζε αυτή τη συμφωνία από τη στιγμή που ανοίγει ο δρόμος για ένταξη σε ΕΕ-ΝΑΤΟ. Είναι έτσι ή δεν είναι; Νομίζω είναι απλή και κατανοητή η ερώτησή μου Πάνο μη μου αρχίζεις τα περί κοινωνικοποίησης κλπ δεν σε ρωτάω αυτό την θέση του κόμματος για το Μακεδονικό θέλω να μου πεις.

    Με άλλα λόγια από τη στιγμή που μπαίνει ζήτημα εισόδου σε ΕΕ-ΝΑΤΟ το κόμμα ό,τι και να έρθει το καταψηφίζει ακόμα και αυτά που προτείνει. Ξαναρωτάω είναι έτσι ή δεν είναι; Είναι τόσο δύσκολο να πάρω μία απάντηση;

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την Απάντηση την πήρες μην ταλαιπωρείς τον ευατό σου άδικα. Τα πράγματα είναι πεντακάθαρα. Αγωνας μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για προσωρινα μέτρα ανακούφισης με στόχο την ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. Αυτό ισχύει για όλους τους λαούς και της Π.Γ.Δ.Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  11. Σεημ ολντ βεντουζας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όχι εντάξει την πήρα την απάντηση έχω καλυφθεί. Από την στιγμή που θέλουν να μπουν σε ΕΕ-ΝΑΤΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ καραμπινάτος ούτε όνομα, ούτε απαλοιφή "αλυτρωτικών" ούτε τίποτα. Θέλουμε λύση αλλά πρέπει να κάνετε αυτό που σας λέει ο Περισσός. ΠΟΛΥ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ......

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ασφαλώς και είμαστε Διεθνιστές. Ο Λαός της Π.Γ.Δ.Μ όπως και όλοι οι λαοί θα δώσουν την λύση με Εξοδο απο κάθε ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Ο Μοναδικος ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απόλυτης ξεφτίλας συνέχεια για τους ....σταλινικούς.... Αραβανη Πετρόπουλο μέσα απο την Χαφιεδοσελίδα τους. Στην ίδια μοίρα ο ΛΕΝΙΝ που ανέτρεψε την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ Η Ρόζα Λούξεμπουρκ που σφαγιάστηκε απο τα ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΜΠΕΤ ΣΑΙΝΤΕΜΑΝ με τους ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΖΗΝΟΒΙΕΦ ΜΠΟΥΧΑΡΙΝ ΤΡΟΤΣΚΙ που συνομώτησαν σε Συνεργασία με τον Χίτλερ για την ανατροπή των Μπολσεβίκων. Και αυτοί είναι ....σταλινικοί...... Ακόμα και να τους φτύσεις πάει χαμένο το Σάλιο. ΑΛΗΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Πάλι ψέμματα για τον Λέοντα ..... Διαβάστε το βιβλίο του Βίκτωρ Σερζ για την οκτωβριανή. Τα λέει για την συνθήκη όλα και με λεπτομέρειες. Όχι στο σταλινικό ξαναγράψουμε της ιστορίας.
      Β.Σ.

      Διαγραφή
  14. Ναι είναι πολύ διεθνιστικό να εκβιάζεις μία χώρα με το όνομά της και την εθνική της ταυτότητα για να σου κάνει εσένα τη χάρη να μην μπει στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Πρακτικές υποκόσμου σε διεθνιστές πρώτη φορά βλέπω. Λερώνετε την έννοια διεθνισμός και δεν ντρέπεσαι κιόλας αλλά είσαι και περήφανος.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασφαλώς και είμαστε περήφανοι οι Κομμουνιστές για την Διεθνιστική μας στάση στην ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ και τον λαό όλων των χωρών. Τους δείχνουμε την Διέξοδο απο την Καπιταλιστική βαρβαρότητα. ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ Ε.Ε ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΨΟΦΗΣΑΝΕ ΤΟ 1991..... ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Και με την ευκαιρία μια και σε βρήκαμε στην Επέτειο της Δολοφονίας του ΑΡΗ για πες μας. Γιατί το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ....ΛΑΟΚΡΑΤΊΑ......ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ έλεγε ούτε φαί ούτε νερό στον ΑΡΗ και στους .....ληστές....... Για έλα να γελάσουμε λίγο. ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ. Μέσα απο την ΠΡΕΣΒΕΙΑ.... Γράφεις....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  15. Σου έχω απαντήσει εδώ δεν ξαναγράφω τα ίδια:

    https://antivaro-for-marx-and-lenin.blogspot.com/2018/03/blog-post_8.html

    " Μην ξεχνάμε εδώ, ακόμα, ότι τότε είχαμε και τις επιθέσεις που έκαναν η ομάδα Πετσόπουλου, οι αρχειομαρξιστές και ο ΆΡΗΣ Ο ΚΛΑΡΑΣ. Ίσως σε ορισμένα σημεία να στηρίζονταν σε σωστή κριτική. Ο Άρης π.χ., πολύ αρνητικά φέρνονταν προς τον Σιάντο. Έχουμε ορισμένα στοιχεία, που το ξανα-καθαρίζουν αυτό. Αλλά ωστόσο, η αιχμή τους, η πρόθεση τους και το αποτέλεσμα της δράσης των ήταν ΑΝΤΙΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΘΡΙΚΑ. Γιατί και ο Πετσόπουλος και ο Αρης, που δεν υποτάχθηκε στο Κόμμα και σήκωσε την ανταρσία ενάντια στο Κόμμα, ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΕΧΘΡΟΥ. Και είναι ξεκάθαρο, σχεδόν σήμερα, ότι την ανταρσία του Άρη την υπέθαλπτε και την υποκινούσε ο Τίτο. Και όλα αυτά, επέβαλλαν να ‘μαστε πολύ προσεκτικοί."

    Εισηγηση Νίκου Ζαχαριάδη στην 3η συνδιασκεψη πανω στο 1ο θεμα -Δεκα χρονια Αγωνων: Διδαγματα, συμπερασματα, καθηκοντα (Οκτωβρης 1950)

    " Η 7η ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ κάνοντας μία κριτική εξέταση της δράσης και της γραμμής του ΚΚΕ από τη Βάρκιζα και δω, έδοσε εχτίμηση και ανάλυση του σφάλματος μας στη Βάρκιζα. Σημαίνει μήπως αυτό ότι οι ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ και οι ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΚΛΑΡΑΣ (ΜΙΖΕΡΙΑΣ), Πετσόπουλος και Σία που χτύπησαν την συμφωνία της Βάρκιζας είχαν δίκιο; Γεγονός είναι ότι αυτοί χτυπούσαν τη Βάρκιζα γιατί θέλαν να σπρώξουν το ΚΚΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ και σε ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟ χτύπημα όπως είναι και γεγονός ότι εκμεταλλεύτηκαν το λάθος αυτό όχι για να βοηθήσουν μα για να ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΚΕ."

    Εισήγηση για την 3η συνδιάσκεψη του ΚΚΕ-Ο Δεκέμβρης και η Βάρκιζα, Δέκα Χρόνια Πάλης (1950)

    Το 1950 ούτε ΕΑΜ Πολιτικό Μέτωπο υπήρχε ούτε τίποτα. Γιατί λοιπόν ο Νίκος καταγγέλει τον Άρη; Ήταν οπορτουνιστής; Ήταν το ΚΚΕ τότε οπορτουνιστικό; Πες μας την άποψή σου να γελάσουμε....

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ. Μιλάμε θα το κάψουμε. Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ όπως και ο ΑΡΗΣ είχαν δίκιο γιατί και οι ΔΥΟ ήταν ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ. Ολα ξεκινάνε απο το ότι το ΕΑΜ φτιάχτηκε σαν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ κόντρα στα ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ απο την ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ. Για αυτό δεν πήραμε την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 εκμεταλευόμενοι την Συντριπτικό συσχετισμό στα Βαλκάνια. Θα είχε γίνει μόνο με ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και όλα θα είχαν τελειώσει. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. ΟΙ Ευθύνες βαραίνουν την 3η Κ.Δ μετά την επικράτηση του ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ ΤΟ 1935 Με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑ. Γενάρη του 1949 ξεκίνησε η ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ που ψηφίστηκε το 1953. Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ Εφαρμόζε πάντα τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ και ο ΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΙΧΕ 100% ΔΙΚΙΟ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΤΟΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  16. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ υπήρχε μέχρι το 1947 όσο χρειάστηκε για να μη πέσει όλο το ΒΑΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΣΕ απο την Αρχή ώστε να προλάβει το ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ να οργανωθεί και απο το 1948.... και μετά ξεκίνησε η ...γιουγκοσλαβική πρεσβεία..... τα σχέδια για την .....ΕΔΑ...... Τρίκκας με αναφορές στον ....παρτσαλιδη..... και ΒΑΒΟΥΔΗΣ τα λένε όλα. ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρε Βίβα
    αν εσύ θεωρείς "δικαίωμα" της FYROM την ένταξη στο ΝΑΤΟ με σκοπό την ένταση των Ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στα Δυτικά Βαλκάνια (για αυτό γίνεται η ονοματολογία αλλά κουβέντα δεν γίνεται για τους "αλυρωτισμούς" ),

    τότε να θυμήσω πως Αριστερά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ δεν υπήρχε ούτε υπάρχει όπως είπε και ο Μάκης Παπαδόπουλος στο γνωστό

    "Βάρκιζα Τέλος": https://www.youtube.com/watch?v=8ijQTTkTFbo


    17-57

    Y.G. Τελικά η απεργία της 30ης Μαϊου τί ήταν; Εργοδοτική όπως την βάπτισαν πολλοί "επανασταταράδες";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. όπως είχε πει και ο ΓΓ σε πολύ καταονοητή και απλή γλώσσα στον Δανίκα πριν δύο χρόνια

    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το παιδί για όλες τις δουλειές

    https://www.protothema.gr/politics/article/590494/o-suriza-einai-to-paidi-gia-oles-tis-douleies-

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Λαφαζαναίκο με ευκαιρία την περίπτωση του σ. Ζαριανόπουλου με τους Φασίστες μας πουλάει τρέλα οτι στο παρελθόν ο λαός με μπροστάρη το ΚΚΕ τσάκισε τον Φασισμό. Ασφαλώς και τον τσάκισε και το ίδιο θα γίνει ξανά. Μόνο που τούτη την φορά ο λαός για να είναι ΟΡΙΣΤΙΚΗ η νίκη του μαζί με τον Φασισμό θα νικήσει και τον Καπιταλισμό αφού πρώτα τσακίσει τον ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ όλων των αποχρώσεων που αποτελεί την 5η Φάλαγγα σαν τους Λαφαζάνηδες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  19. Τρία πουλάκια κάθονταν Πάνο. Ούτε που απαντάς. Κουβέντα για αυτά που είπε ο Νίκος το 1950. Εκτός και αν θεωρείς τον Νίκο οπορτουνιστή που κατηγορούσε (και δικαιολογημένα για μένα) τον Άρη. Και το 1950 ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και το ΚΚΕ ήταν επαναστατικό σίγουρα (προηγήθηκε και ένας ΔΣΕ). Εκτός και αν θεωρείς ότι και το 1950 το ΚΚΕ ήταν...οπορτουνιστικό. Τελικά αυτό το ΚΚΕ μόνο στο διάστημα 1953-1955 ήταν επαναστατικό τελικά ρε Πάνο;

    17-57 άντε πηγαίνετε να τους μεταπείσετε αν μπορείτε. Ε τι να γίνει καλώς κακώς (πολύ κακώς βεβαίως) αυτοί θέλουν ΝΑΤΟ και ΕΕ. Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε εμείς ως διεθνιστές να τους εκβιάζουμε με την εθνική τους ταυτότητα και το όνομά τους επειδή δεν γουστάρουμε ΕΕ-ΝΑΤΟ; Κομματάκι φασιστικούλι ακούγεται αυτό δεν νομίζεις; Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επισημάνουμε τους πράγματι υπαρκτούς κινδύνους μιας τέτοιας προοπτικής στο γειτονικό λαό και να τον καλέσουμε σε αντιιμπεριαλιστική επαγρύπνηση παλεύοντας για την ειρήνη μεταξύ των λαών μας και τον σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της εδαφικής-εθνικής κυριαρχίας της κάθε χώρας. Παραπάνω όμως τι να κάνεις; Να τους αναγκάσεις να δουν την αλήθεια δεν μπορείς ούτε να τους πείσεις με το ζόρι να γίνουν αντιιμπεριαλιστές (εδώ ρε δεν μπορούμε το δικό μας λαό μας να πείσουμε) και δεν είναι καθόλου σωστό να μην λογιαριάζεις το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό ενός λαού, το θέμα του ονόματος της χώρας του, την εθνική του ταυτότητα κλπ και να τα χρησιμοποιείς όλα αυτά ως ΕΚΒΙΑΣΜΟ επειδή δεν τους θέλεις σε ΕΕ-ΝΑΤΟ. Αυτά τα ζητήματα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατ'αυτό τον τρόπο είναι ευαίσθητα ζητήματα και έχεις να κάνεις με ένα ολόκληρο λαό, τα δικαιώματά του, τα θέλω του και τις ευαισθησίες του για τέτοια ζητήματα που αφορούν τον ίδιο. Αυτό δεν είναι διεθνιστική στάση αλλά ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ στην πραγματικότητα δεν κάνεις κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουν οι εθνικιστές.

    Οι κομμουνιστές πρέπει να έχουν θέση για τέτοια ζητήματα και να προωθούν την λύση αυτών των ζητημάτων διαφορετικά γίνεσαι ένα με τα εθνίκια.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ ΤΟ Γλέντι συνεχίζεται. Η Διόρθωση του προγράμματος με ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ξεκίνησε τον Γενάρη του 1949 και ψηφίστηκε το 1953. Το 1955 τους υποχρεώσανε να το αποσύρουνε το 1955...... Την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ την χρωστάμε στο ν ΖΧΑΡΙΑΔΗ. Χωρίς αυτόν ο ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ήταν στρωμένος έτοιμος απο το 1944..... Περαστικούλια........ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Δεν έχουμε να πάμε πουθενά Φουκαριάρρη. Πηγαινε εσύ να στηρίξεις την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και τους Αμερικάνους ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  20. Βήτα

    1) Στο "εμείς" προφανώς δεν ανήκουν όσοι δεν λένε τι ψήφισαν στο Δημοψήφισμα του 2015.

    Μνημόνιο Τσίπρα-ESM μαζί με χ.α - ΑΝΕΛ - ΣΥΡΙΖΑ και αρκετοί από τους αυτοπροσδιοριζόμενους "αριστερούς" και "αναρχικούς" ("ΟΧΙ");
    Mνημόνιο Γιουγκέρ μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και λοιπούς ("ΝΑΙ"),
    Ή την πρόταση του ΚΚΕ (δικό του ψηφοδέλτιο);

    Δεν ήταν η πρώτη φορά που αυτοπροσδιοριζόμενοι ως "αριστεροί" βρέθηκαν πλάι-πλάι με ακροδεξιούς ή / και φασιστοειδή. Κάποιον κύριο η "αριστερά"(καλά γράφουμε και κανένα ανέκδοτο) του Σύριζα τον είχε για μία ημερα στα ψηφοδέλτια της το 2012.

    2) Μετά το Δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα, θα έρθει στη Βουλή η συμφωνία μαζί και το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ,όπως είπε ο Τσίπρας. Για να μη μας λένε ότι το ένα δε σχετίζεται με το άλλο

    Όταν η πραγματικότητα σε διαψεύδει Βήτα, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Περίπου τα ίδια που γράφεις, τα άκουσα και από δημοσιογράφο της ΕΡΤ προς τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ. Αλλά φαντάζομαι ως "ελεύθερο πνεύμα" τα γράφεις, σε αντίθεση με όλους τους άλλους, του "Περισσού".

    Υ.Γ.
    Τελικά η απεργία στις 30 ΜΑΪΟΥ ήταν εργοδοτική;
    Η απεργία "έχει φάει τα ψωμιά της";
    Όπως π.χ. στο Λιμάνι που σήμερα οι εργαζόμενοι στις Προβλήτες της Cosco έχουν συνάντηση για ΣΣΕ και Βαρέα και Ανθυγιεινά;

    Μέσα στο 2018 στο Λιμάνι μετράμε δύο μικρές νίκες με τις ΣΣΕ στα Ναυπηγεία και στις προβλήτες της Cosco. Η αρχή έχει ήδη γίνει.

    Πολλοί "ντούροι" αυτοπροσδιοριζόμενοι "κομμουνιστές" είχαν "εξαφανιστεί" τις ημέρες της απεργίας από σχολιασμούς σε twitter και blogs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κατι για ΝΑΤΟικη "ειρήνη" και "τέλος εθνικισμών" στα Βαλκάνια γράφονται μετά την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ από φιλοσυριζαίους και λοιπούς αστούς και φίλους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

    Πως την βλέπετε αυτή την διαμαρτυρία στην Σερβία;

    Δευτέρα 11/06/2018 - 15:59
    ΣΕΡΒΙΑ
    Αποκλεισμοί δρόμων κατά της αύξησης της τιμής των καυσίμων
    https://www.902.gr/eidisi/kosmos/160860/apokleismoi-dromon-kata-tis-ayxisis-tis-timis-ton-kaysimon

    " Σε αποκλεισμούς δρόμων προχωρούν οι Σέρβοι, διαμαρτυρόμενοι για τις μεγάλες αυξήσεις στην τιμή των καυσίμων. Καθημερινά, σε συγκεκριμένη ώρα, μπλοκάρουν την κυκλοφορία, σβήνοντας τα αυτοκίνητα στο μέσον του δρόμου, όπου κι αν βρίσκονται.

    Η τιμή των καυσίμων στη Σερβία αυξήθηκε κατά 3% μέσα σε ένα μήνα. Έτσι η αμόλυβδη 95 οκτανίων κοστίζει 155,9 δηνάρια (1,33 ευρώ) το λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης - ντίζελ - 165 δηνάρια (1,41 ευρώ).

    Η αύξηση αυτή οφείλεται εν μέρει στην άνοδο της διεθνούς τιμής, αλλά κυρίως στην αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης που αποτελεί δέσμευση της Σερβίας προς το ΔΝΤ για να συνεχίσει να στηρίζει τη χώρα.

    Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, καταδίκασε τον αποκλεισμό των δρόμων λέγοντας ότι «δεν πρόκειται για αυθόρμητη αντίδραση πολιτών, αλλά για οργανωμένη προσπάθεια από την αντιπολίτευση και κάποιους μεγιστάνες που θέλουν να έρθουν στην εξουσία χωρίς εκλογές». Ο υπουργός Άμυνας, Αλεξάνταρ Βούλιν, μίλησε για σενάριο Ουκρανίας με στόχο να προκληθεί χάος στη χώρα και να ανατραπεί βίαια η νόμιμη εξουσία.

    (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ) "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αλέκα Παπαρήγα για Μακεδονικό: «Να μας φυλάει ο Θεός, περισσότερο απ’ όλα τα κακά, απ’ την οργή, αλλά κι απ’ την αγάπη του αφέντη»
    13-06-2018

    http://www.katiousa.gr/politika/diethni/aleka-papariga-gia-makedoniko-na-mas-fylaei-o-theos-perissotero-ap-ola-ta-kaka-ap-tin-orgi-alla-ki-ap-tin-agapi-tou-afenti/

    Μια συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα το 2011 σε εφημερίδα της άρτι βαπτισθείσας “Βόρειας Μακεδονίας” για το όνομα, τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις στα Βαλκάνια, τους σλαβόφωνους της Ελλάδας και τους πολιτικούς πρόσφυγες που κατέφυγαν στη γείτονα μετά τον εμφύλιο.


    ".. Κάποτε είπατε ότι δεν υπάρχουν προοπτικές για να βρεθεί λύση επειδή η ηγεσία των Σκοπίων δεν συζητά καν το πρόβλημα και «έχει ισχυρή υποστήριξη». Ποιοι μας υποστηρίζουν και με τη σημερινή προοπτική υπάρχει πιθανότητα να μπορέσουν ο Γκρούεφσκι και ο Παπανδρέου να κλείσουν αυτό το θέμα σύντομα;

    Υπάρχει ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός που λέει πολλά: Η γιγαντιαία αμερικανική βάση CAMPBONDSTEEL, που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα από την πόλη των Σκοπίων, κι απλώνεται σ’ έκταση 3.865 στρεμμάτων (φιλοξενεί χιλιάδες Αμερικανούς στρατιωτικούς μαζί με το βαρύ εξοπλισμό τους) και λέγεται πως είναι τόσο μεγάλη που διακρίνεται από τη Σελήνη με γυμνό μάτι! Μια βάση που επεκτείνεται ταυτόχρονα στο έδαφος της ΠΓΔΜ και του Κοσσόβου.

    Σαφώς και δεν αφορά μόνον τη φύλαξη του ενεργειακού αγωγού ΑΜΒΟ, που σχεδιαζόταν να συνδέσει το βουλγαρικό λιμάνι Burgas με το αλβανικό Vlore (Αυλώνα), όπως ορισμένοι θεωρούν. Πρόκειται για σημαντικό στρατιωτικό «εργαλείο» των ΗΠΑ στην περιοχή, με στόχο την ενίσχυση του ρόλου τους στα Βαλκάνια, στη σύγκρουση με τέτοιες ανταγωνιστικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, που επιδιώκουν την αύξηση του ρόλου τους στην περιοχή, όπως είναι η Ρωσία και η Κίνα.
    Μια στρατιωτική βάση που μας θυμίζει πως στις συνθήκες του ιμπεριαλισμού «ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα (και συγκεκριμένα με βίαια) μέσα».

    Γίνεται φανερό, λοιπόν, απ’ τα παραπάνω ποιες είναι οι δυνάμεις που στηρίζουν τη σημερινή ηγεσία της ΠΓΔΜ. Ωστόσο, όπως έλεγαν παλιά οι δουλοπάροικοι στη Ρωσία: «Να μας φυλάει ο Θεός, περισσότερο απ’ όλα τα κακά, απ’ την οργή, αλλά κι απ’ την αγάπη του αφέντη». Στις συνθήκες του ιμπεριαλισμού, που ζούμε, τα κράτη ζούνε μέσα σε αλληλοεξαρτήσεις, οικονομικές, πολιτικές, στρατιωτικές. Διαμορφώνουν φιλικούς «άξονες» και «αντιάξονες». Οσο δεν καταρρίπτεται όλο αυτό το πλέγμα των ιμπεριαλιστικών δεσμεύσεων, πάντα θα υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι για τους λαούς. Και για το λαό της χώρας σας, με ή χωρίς συμφωνία για το όνομα.. .."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Για "εθνικισμό" ξέχασες να γράψεις βεντούζα.
    Δεν είσαι ο μόνος βέβαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αν θυμάμαι καλά (μπορεί και όχι) η κάποτε με κάποια ανοίγματα προς την Ρωσία κυβέρνηση της Βουλγαρίας είχε πέσει από τις διαμαρτυρίες για την αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα. Για να επανέρθει (με εκλογές βέβαια τα πάντα γίνονται «δημοκρατικά») ο προ-προηγούμενος Πρωθυπουργός που δεν έκανε «ανοίγματα».

    Ελπίζω να μην συμβαίνει κάτι τέτοιο τώρα στην Σερβία

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. "Aυτοπροσδιορισμός" μαζί με την "ελευθερία εισόδου στο ΝΑΤΟ" που είναι τίγκα στους εθνικισμούς, δεν φαίνονται και πολύ "διεθνιστικά".

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεν ήταν εργοδοτική η απεργία στις 30 Μάη, καλώς απήργησαν οι εργαζόμενοι και βεβαίως βεβαίως πολύ καλά έκαναν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι και απήργησαν και μακάρι να κερδίσουν αυτά που διεκδικούν. Βέβαια εδώ έχουμε το εξής καταπληκτικό: Το κόμμα σας την ίδια ώρα που στηρίζει τους αγώνες των λιμενεργατών απέναντι στην COSCO συναποφασίζει και στηρίζει κοινές δράσεις σε Διεθνείς Συναντήσεις μαζί με τα αφεντικά της COSCO τους ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ του ΚΚ Κίνας (και με άλλα οπορτουνιστικά και σοσιαλφασιστικά μορφώματα φυσικά), συναντιέται και συζητά μαζί του έχοντας ειλικρινείς και φιλικές σχέσεις με τους ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ και ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ-ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΕΣ των λιμενεργατών στον Πειραιά αναγνωρίζοντάς τους ως αδελφό κόμμα όπως και άλλα τέτοια μπουμπούκια. Τώρα πως αυτά τα δύο καταφέρατε και τα συνδυάσατε μόνο εσείς ξέρετε.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Βήτα έρχεσαι τελευταίος και απληροφόρητος.

    Καταλαβαίνω τον πόνο σου γιατί οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί που στήθηκαν και με χρυσαυγίτες σε πλοιαράκι έφαγαν για δεύτερη φορά τα μούτρα τους. όλα αυτά επί "διεθνιστικής" κυβέρνησης που μπρεδεύει την αυτοδιάθεση των εθνών με τον κοσμοπολίτικο αστικό αυτοπροσδιορισμό. Και πετάς για άλλη μια φορά την μπάλα στην κερκίδα

    Τα Κόμματα με τα οποία το ΚΚΕ βρίσκεται σχετικά κοντά(υπάρχουν διαφορές) γράφουν στην Διεθνή ΚΟΜΕΠ. Το ΚΚ συναντιέται με πρέσβεις υπεράνω Κομμουνιστικής Υποψίας (π.χ. Ιράν, Παλιαστίνης) και στα πλαίσια του αντι-Ιμπεριαλιστικού αγώνα, αλλά και ως μελλοντικής συνεργασίας σε περίπτωση που ο Λαός μαζί με το ΚΚΕ πάρουν την εξουσία.Πολύ λογικό να συναντηθεί ακόμα και με κατά όνομα "Κομμουνιστικά"

    Μην στεναχωριέσαι όμως σιγα-σιγα θα επανασυσταθεί και η 3η Διεθνής όπως είναι και η επίσημα στα πρακτικά της Βουλής καταγεγραμμένη φοβία κάποιων Συριζαίων.

    Η "ατσάλινη" 7η διεθνής γνωστή ως "τουιτερική" άλλαξε γραμμή μετά την επιτυχία της απεργίας του ΠΑΜΕ στις 30/5/2018. Γιατί της ΓΣΕΕ δεν το έλεγες και πλήθος με τρεις με ή χωρίς τον κούκο.

    Και ειδικά στο Λιμάνι. Απο "Εργοδοτική" (γιατί την προκηρυξε η ΓΣΕΕ υπό την πίεση του ΠΑΜΕ) και το "η απεργία τελείωσε τα ψωμιά της"(όπως ακριβώς είπε ο πρόεδρος της ΓΣΣΕ) την επιτυχία και την υποχώρηση της Cosco την έριξαν στα "κομπρεμι" (έτσι βαπτίζονται οι δημόσιες τιποθετήσεις των εκπροσώπων) και στον "αντι-Σινισμό"


    Και μιας και τώρα αναπαράγεις ΟΑΚΚΕ(αύριο θα αναπαράγεις κάτι άλλο αρκεί να μην ενάντια ΚΚΕ) "σοσιαλφασίστες" - "σοσιαλΙμπεριαλιστές" τι γίνεται εκείνη η παλαιότερη συνέντευξη στου ΟΑΚΚιτη στον ΣΚΑΙ με αφορμή απεργία του ΠΑΜΕ;

    Βέβαια θα ξέρεις πως η έννοια του σοσιαλφασισμού που γίνονταν κατά της ΕΣΣΔ από τους Κινέζους επίγονους του Μάο δεν υπάρχει σε μία σοσιαλιστική χώρα(η Κίνα δεν είναι) γιατί ο φασισμός είναι "φρούτο" του Καπιταλισμού. Για να υπάρχει φασισμός σημαίνει πως υπάρχει αστική τάξη σε μ΄ία χώρα που έχει περάσει στο κατώφλι του μονοπωλιακού Καπιταλισμού

    Κοινώς "μπλεξατε τα μπούτια σας"

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασφαλώς και ξέρουμε. Στις διεθνείς σχέσεις έχουμε επαφές και με ....Κ.Κ.... Μουσαντένια γιατί μέσα εκεί υπάρχουν εγκλωβισμένες Κομμουνιστικές δυνάμεις και βοηθάμε στον Απεγκλωβισμό τους. Ψιλά γράμματα για Σοσιαλφασίστες σαν και εσένα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. ...Στεναχωριούνται στο Λαφαζαναίικο....... που ο Ριζοσπάστης τους ξεβράκωσε με την Ψευτοκίνηση 1.1.4 που εμφανίστηκαν τα Ναυάγια Λαφαζάνης Αλαβάνος Βαλαβάνη ο Τραγέλεφος Γλέζος κ.α που προσπαθούν να σώσουν τον Καπιταλισμό και πάλι με την Ξυνισμένη σούπα του αντιμνημονιακού.... αγώνα τα ίδια που λέγανε και σαν Σύριζα.Και γράφουν οτι έτσι χάνει το ΚΚΕ. Δεν πειράζει παιδιά.... τόσο τ καλύτερο για εσας μη σας νοιάζει. ΟΙ Κομμουνιστές είπαμε. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΨΟΦΗΣΑΝΕ ΤΟ 1991...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  28. Καταρχήν το ότι μου χρεώνεις ό,τι μπούρδα έχει πει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, μου χρεώνεις και τους απεργοσπάστες και τους χρυσαυγίτες (αυτό το βλακώδες καταλαβαίνω τον πόνο σου λες και εγώ είμαι με τους απεργοσπάστες και τους ναζί ενώ είπα ότι καλώς απήργησαν οι εργαζόμενοι και μακάρι να δικαιωθούν δηλαδή ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ) στο λιμάνι δείχνει ακριβώς όχι το δικό σου επίπεδο αλλά το επίπεδό σας συνολικά. Βέβαια καταλαβαίνω ο γκεμπελισμός, η γκεμπελίστικη διαστρέβλωση των απόψεων όσων διαφωνούν μαζί σας είναι από τα βασικά μαθήματα που σας κάνουν στον Περισσό και έχετε αποκτήσει ντοκτορά σε αυτό είστε μανούλες στη οχι απλά αντιδιαλεκτική-αντιμαρξιστική αλλά ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ. Ξεχειλίζει ο σοσιαλφασισμός από μέσα σας δεν κρύβεται ο άτιμος.

    Για να ξεκινήσω από το τελευταίο μετά το '56 άρχισε η ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ στην ΕΣΣΔ με τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ Χρουτσόφ-Μπρέζνιεφ-Μικογιάν-Σουσλόφ κλπ και ολοκληρώθηκε στα μέσα του '60 με τις μεταρρυθμίσεις Κοσίγκυν. Από τότε η ΕΣΣΔ και τυπικά ήταν ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ χώρα (κρατικοκαπιταλιστική για την ακρίβεια) στην οποία εφαρμοζόταν φασισμός καραμπινάτος. Απόδειξη η εξορία του ΝΟΜΙΜΟΥ ΗΓΕΤΗ του ΚΚ Νίκου Ζαχαριάδη (αλήθεια ποια ήταν τα έγκληματά του άραγε;), η ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ανατροπή ΝΟΜΙΜΩΝ ηγεσιών σε ΚΚ (βλέπε ΚΚΕ, Ουγγαρία και Ράκοσι τον οποίο το στείλανε εξορία οι φασίστες σοβιετικοί και αυτό δεν το λέτε), οι διώξεις-φυλακίσεις-εξορίες και ΣΤΗΜΕΝΕΣ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ δίκες κομμουνιστών και αγωνιστών του ΔΣΕ που τόλμησαν να υπερασπιστούν το ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΚΕ και τον Στάλιν, τα ψυχιατρεία στα οποία στέλνονταν όσοι διαφωνούσαν με το καθεστώς, η βίαιη καταστολή λαϊκών διαδηλώσεων (πχ Γεωργία και ΒΙΑΙΗ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΙΜΑΤΗΡΗ καταστολή των διαδηλώσεων υπέρ του Στάλιν το 1956) ή εργατικών αγώνων (Νοβοτσερκάσκ 1962), όλα αυτά (και άλλα πολλά βέβαια) συνθέτουν ένα ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.

    Συνεχίζεται....

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πάμε στο άλλο τώρα. Μάλιστα υπάρχουν εγκλωβισμένες μάζες και βοηθάει το κόμμα στον απεγκλωβισμό τους. Πως; Αναγνωρίζοντας αυτά τα κόμματα ως αδελφά κόμματα; Συνυπογράφοντας και συναινώντας σε κοινές δράσεις μαζί τους αναγνωρίζοντάς τα έτσι ως κομμουνιστικά; Γιατί τα μη κομμουνιστικά που λέτε εσείς το κόμμα σας τα αναγνωρίζει ως..αδελφά του κόμματα και κομμουνιστικά από τη στιγμή που συνυπογράφει και συναποφασίζει κοινές δράσεις. Διαφορετικά δεν θα το έκανε αυτό. Συνυπογράφεις με τον οπορτουνιστή, με τον ταξικό εχθρό, με τον φιλοφασίστα κοινές δράσεις και αποφάσεις; Ωραία συζητάς μαζί του. Το δέχομαι. Αντιπαρατίθεσαι, κάνεις διάλογο, κριτική όλα αυτά. Αλλά να συναποφασίζεις κιόλας; Το ΑΚΕΛ πχ σε τι διαφέρει από το ΣΥΡΙΖΑ; Είναι υπέρ της ΕΕ και του κεφαλαίου άλλωστε διαχειρίστηκε ΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Το ΑΚΕΛ λοιπόν είναι ΤΑΞΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ του κυπριακού λαού και της εργατικής τάξης όσο είναι το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ για τον ελληνικό λαό και την εργατική τάξη. Είναι έτσι ή δεν είναι; Ορίστε να τι λέει το ίδιο το ΑΚΕΛ σχετικά με τις σχέσεις του με το ΚΚΕ:

    "Ανάμεσα στο ΑΚΕΛ και στο ΚΚΕ υπάρχουν δεσμοί ιδεολογικοί και ταξικοί, που έχουν την αφετηρία τους στις αρχές του 20ού αιώνα. Αυτούς τους δεσμούς θέλουμε να συνεχίσουμε να σφυρηλατούμε μέσα από τη συντροφική ανταλλαγή απόψεων και πείρας, μέσα από την ενίσχυση της μεταξύ μας συνεργασίας ώστε να συμβάλουμε περαιτέρω και στην ανασύνταξη του παγκόσμιου κομμουνιστικού - εργατικού κινήματος. "

    https://www.rizospastis.gr/story.do?id=7736285

    Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι δεσμοί; Η ΕΕ; Το κεφάλαιο; Έτσι συμβάλει στην...ανασύνταξη του κομμουνιστικού κινήματος; Καλά έτσι βοηθάς τις κομμουνιστικές δυνάμεις που είναι εγκλωβισμένες εκεί μέσα; Το αντίθετο όσο δεν τα ξεσκεπάζει αυτά τα κόμματα ως ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ τις υποτάσσει στις ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ηγεσίες αυτών των μορφωμάτων. Γιατί αυτά τα κόμματα δεν τα χαρακτηρίζει όπως ακριβώς είναι αστικά, οπορτουνιστικά, φιλοιμπεριαλιστικά κλπ; Με άλλα λόγια ΤΑΞΙΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. Το ΚΚ Βενεζουέλας στήριξε ή δεν στήριξε την ΑΣΤΙΚΗ εξουσία του Μαδούρο; Τι κόμμα είναι αυτό είναι κομμουνιστικό; Γιατί το ΚΚΕ το αναγνωρίζει ως αδελφό, κομμουνιστικό κόμμα; Της Συρίας που υπερασπίζεται ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ (το ρώσικο) και ΦΑΣΙΣΜΟ (του Άσαντ); Είναι κομμουνιστικό αυτό; Άμα ήταν πραγματικά κομμουνιστικό το ΚΚΕ δεν θα αναγνώριζε ως κομμουνιστικά και αδελφά αυτά τα κόμματα ούτε θα συνυπέγραφε κοινές δράσεις μαζί τους. Συνυπογράφεις κοινές δράσεις με τον...ΤΑΞΙΚΟ ΕΧΘΡΟ; Με τους οπορτουνιστές; Με φιλοφασίστες; Και θέλετε να με πείσετε ότι αυτό είναι προς το συμφέρον των μαζών;

    Ορίστε:

    "Ταυτόχρονα, σε ό,τι αφορά τις Διεθνείς Συναντήσεις των ΚΚ, το ΚΚΕ επιδιώκει να διατηρηθούν τα κομμουνιστικά χαρακτηριστικά τους."

    Ποια είναι αυτά άραγε; Αφού αυτά τα απεμπόλησαν, τα ξεπουλήσανε, τα εγκαταλείψανε. Εκτός και αν εννοεί τις σημαίες με τα σφυροδρέπανα και τους τίτλους αλλά τι νόημα έχουν αυτά αν τα κόμματα αυτά δεν πιστεύουν πλέον στην ιδεολογία. Εγώ θα πρότεινα σε αυτά τα "Κ"Κ να κατεβάσουν και τα σφυροδρέπανα και να εγκαταλείψουν και τυπικά τον τίτλο του κομμουνιστικού κόμματος γιατί το μόνο που κάνουν είναι να συκοφαντούν και να βρωμίζουν, να λερώνουν τον μαρξισμό-λενινισμό και να χυδαιολογούν σε βάρος του.

    "Η επόμενη, 20ή Διεθνής Συνάντησης των ΚΚ, αποφασίστηκε, ως ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής του ΚΚΕ στο διεθνές κίνημα, να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, με την ευκαιρία και των 100 χρόνων από την ίδρυση του Κόμματός μας. Το Κόμμα μας θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του, ώστε αυτή η Συνάντηση να συμβάλει στη δύσκολη υπόθεση της πορείας επαναστατικής ανασυγκρότησης του κινήματος."

    https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9605117

    Μάλιστα δηλαδή το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε η συναντήσεις αυτές να συμβάλουν στην επαναστατική ανασυγκρότηση του κινήματος με κόμματα...ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΑ, ΦΙΛΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΦΙΛΟΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ υπηρέτες του κεφαλαίου.

    ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ;

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Β φορ "κόλλησε η βελόνα".
      Άντε να βρείτε τα παρεάκια σας.

      Διαγραφή
    2. Μη ταλαιπωρεις τον ευατό σου άδικα. Δεν σε αφορά τι κάνουν οι Κομμουνιστές. Δική μας δουλειά. Οτι γουστάρουμε θα κάνουμε. Για τα υπόλοιπα είπαμε. Ο Οπορτουνισμός επικράτησε στην Κ.Δ το 1935 με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ Κατέστρεψε τα πάντα με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ και στέρησαν απο τους λαούς την εξουσία όπου δεν πέρασε ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ που στην Αν.Ευρώπη απέτρεψε την ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ απο το να πνίξει τα πάντα στο αίμα όπως το 1918 1920. Λούφαξαν και περίμεναν την επικράτησή τους και στην ΕΣΣΔ όπως και έγινε λόγω των απωλειών του πολέμου σε Στελέχη. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ 1935 Κ.Δ και 1956 ΕΣΣΔ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ ΕΙΣΑΙ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  30. Βήτα είπαμε. Κατανοητός ο πόνος σου. Όπως κυβέρνησης, "διεθνιστών" του Κοσμοπολιτισμού, και χρυσαυγιτών, καπιταλιστών και λοιπών που έχασαν στο Λιμάνι για δεύτερη φορά φέτος. Δύο μικρές νίκες των εργατών για φέτος και ακόμα δεν έκλεισε ο χρόνος.


    Αντιφατικό το πως χρησιμοποιείς επιχειρηματολογία Μαοϊκών Κινέζων(ο μαοϊσμός στην πορεία καταστρατήγησε κανόνες Μαρξισμού Λενινισμού ) κατά της ΕΣΣΔ για να την "πεις" στους Κινέζους που βρίσκονται μεταξύ Μαοϊσμού και "Σοσιαλισμού της Αγοράς"!

    Λοιπόν με πολύ απλά λόγια (γιατί δεν ξέρεις ούτε το τι σημαίνει καπιταλισμός, στανταράκι).

    Σε μία χώρα σαν την ΕΣΣΔ επί Χρουτσέφ:
    Δεν μας ενδιαφέρει, που δεν υπάρχει αγορά, δεν μας ενδιαφέρει που δεν υπάρχουν οι χαρακτηριστικές κυκλικές καπιταλιστικές κρίσεις, δεν μας ενδιαφέρει που δεν υπάρχει ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής σε πάρα πολύ μεγάλιο βαθμό, δεν μας ενδιαφέρει που οι εμπορευματοχρηματικές σχέσεις δεν παίζουν πρωτεύοντα ρόλο.

    Δηλαδή δεν μας ενδιαφέρουν που όλα τα κλασικά φαινόμενα του Καπιταλισμού δεν υπήρχαν, αλλά ταυτόχρονα βαπτίζεται "Καπιταλιστική". Ο Παραλογισμός σε όλο του το Μεγαλείο

    Τις ημέρες τις απεργίας της 30ης Μαϊου αρκετοί "εξαφανιστεί" από twitter blogs.
    Αλλά μάλλον όλοι οι "ντούροι" θα υποστηρίζατε την απεργία. Μόνο που κάτω ΚΑΙ στο Λιμάνι ήταν το ΠΑΜΕ από τις 30/05/2018. Άρα αν υποστηρίζεις όπως γράφεις την απεργία, λογικότατα επικροτείς το ΠΑΜΕ!

    Εκτός αν στηρίζεις κάθε απεργία στο Λιμάνι όπως παλαιότερα καλούσε σε απεργοσπασία η ΟΑΚΚΕ, με τον τρόπο φάνηκε στο "Διεθνιστικό" ΣΚΑΙ. Της οποίας σήμερα αναπαράγεις τα λόγια περι "Σοσιαλφασισμού". Αύριο θα αναπαράγεις κάτι άλλο. Αρκεί να μην είναι ΚΚΕ

    Κοινώς "μπερδεψατε τα μπούτια σας".

    17-57

    Υ.Γ.
    "Έχω ακούσει επαναστάτες που δεν δούλεψαν ποτέ
    και αν τους ρωτήσεις τι φταίει, θα σου πουν το ΚΚΕ"

    Rebellion connexion - Ξύπνα
    https://www.youtube.com/watch?v=MxGd7nnSofM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Φαίνεται πως πόνεσαν οι δύο μικρές νίκες για ΣΣΕ στα Ναυπηγεία ( ένα σωματείο μετάλλου που κατεβαίνει με το ΠΑΜΕ με πρόεδρο τον Πουλικόγιαννη αν έχετε ακουστά) και στην Cosco με την υποστηριξη του ΠΑΜΕ

    Γιατί το "Μακεδονικό" ήρθε τόσο εσπευσμένα στην επικαιρότητα πέρα από βιασύνη ΝΑΤΟ-ΕΕ-Αμερικάνων ενάντια στην Ρωσία;

    1) Τις ημέρες του Αντιασφαλιστικού του Σύριζα(Δεκέμβριος) μς τους "επανασταταράδες" να ψηφίζουν απεργοσπασία στο Ε.Κ.Αθηνών; Αλλά έκαναν τα συνήθη "καραγκιοζιλίκια" κοντά στα λουλουδάδικα

    2) Λίγες ημέρες πριν που συζητούνταν που ψηφίζονταν το 4ο μνημόνιο; Κόψιμο Συντάξεις σε αφορολογητο και ενεχυρίαση δημόσιας περιουσίας

    πριν κανα μήνα, η προεδράρα της ΓΣΕΕ είχε πει στο περίπου πως τελείωσαν τα ψωμια της απεργίας.
    Οι "επανασταταράδες" θεώρησαν την 30η Μαϊου "Εργοδοτική Απεργία" επείδη την κήρυξε η ΓΣΣΕ υπό την πίεση του ΠΑΜΕ.
    Στις 31/05/2018 στην ΓΣΕΕ(που στις συγκεντρώσεις ήταν τρεις με η χωρίς τον κούκο) χαιρέτησαν την απεργία που αναγκάστηκαν να κηρύξουν
    Και ακόλουθα άλλαξε και η στάση των "επανασταταράδων"

    Καταραμένες χρονικές συμπτώσεις!


    17-57

    Υ.Γ.
    Τι άραγε να συμβαίνει τώρα στην Σερβία σχεδόν αμέσως μετά την καταρχήν συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ;

    Μία πρόταση 513 σωματείων-φορέων που έφερε το ΚΚΕ στη Βουλή ρπιν καμία δεκαριά ημέρες για τα 751 κατώτατο και άλλα εργατικά δικαιώματα και βγήκε αντι-Συνταγματική από του Συριζαίους την άκουσε κανένας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Επίσης Βήτα ο "οπορτουνιστής" Στάλιν(ο Τρότσκι τον έλεγε ΝΕΠ μαν, δλδη άνθρωπο της ΝΕΠ) συναντήθηκε με τους Προέδρους των ΗΠΑ. Και είχε διπλωματικές - εμπορικές σχέσεις η ΕΣΣΔ επί Στάλιν με τους καπιταλιστές. Αλλά τι να κλάσει ο "οπορτουνιστής" Στάλιν με τέτοιο επανασταταρά σαν και σένα.
    Ασε που ο Μάο ( της θεωρίας του "σοσιαλΙμπεριαλισμού" ) τον είχε βγάλει και κατά 30% λάθος τον "Μουστάκια".

    Την επόμενη φορά θα ζητήσει το ΚΚΕ την άδεια σας με το ποια Κομμουνιστικά ή Εργατικά Κόμματα θα συναντηθεί από τα 102 που του έστειλαν χαιρετισμούς στο 102 συνέδριο .

    Όπως θα την ζητήσει αν συναντηθεί με τους πρέσβεις του Ιράν ή της Παλαιστίνης ή της Λευκορωσίας ή της Βενεζουέλας που καμία τους χώρα δεν είναι σοσιαλιστική

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. "Διεθνισμός" μέσω ΝΑΤΟ

    ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
    Η ναζιστική σημαία σε αυστραλιανό όχημα της ΝΑΤΟικής κατοχικής δύναμης

    https://www.902.gr/eidisi/kosmos/161170/i-nazistiki-simaia-se-aystraliano-ohima-tis-natoikis-katohikis-dynamis

    Αν έτσι εννοείται ο "διεθνισμός", να δούμε πως εννοείται ο "αυτοπροσδιορισμός" μέσω ΝΑΤΟ

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ξεκινάω με την καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ μετά το '56. Καταρχήν στο σοσιαλισμό το κράτος είναι το κράτος της Διχτατορίας του Προλεταριάτου. Αυτό με το 20ο συνέδριο άλλαξε και πλέον μας τελείωσε αυτό και είχαμε πλέον "παλλαϊκό" κράτος. Μόνο που σοσιαλισμός δίχως Διχτατορία του Προλεταριάτου ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. Άρα αυτό και μόνο αποτελεί απόδειξη ανατροπής του σοσιαλισμού. Αυτό όσο αφορά το πολιτικό κομμάτι. Όπως σημείωνε ο Μαρξ σοσιαλισμός είναι:

    «η ταξική Διχτατορία του Προλεταριάτου σαν το αναπόφευκτο μεταβατικό στάδιο για την κατάργηση των ταξικών διαφορών γενικά, για την κατάργηση όλων των παραγωγικών σχέσεων που πάνω τους στηρίζονται, για την κατάργηση όλων των κοινωνικών σχέσεων που αντιστοιχούν στις παραγωγικές αυτές σχέσεις, για την ανατροπή όλων των ιδεών που απορρέουν απ’ τις κοινωνικές αυτές σχέσεις»

    Καρλ Μαρξ: "Οι ταξικοί αγώνες στη Γαλλία", σελ. 156

    Επίσης στο σοσιαλισμό το κόμμα που καθοδηγεί τον αγώνα της εργατικής τάξης είναι το μαρξιστικό-λενινιστικό κόμμα όμως αυτό άλλαξε σε κόμμα όλου του λαού: «το μαρξιστικό-λενινιστικό μας κόμμα, που γεννήθηκε σαν κόμμα της εργατικής τάξης, έγινε το κόμμα ολόκληρου του λαού» (Το 22ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ, σελ. 250, Αθήνα 1961)

    Όλα αυτά παλλαϊκό κράτος και παλλαϊκό κόμμα μαρτυρούν και συνιστούν ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ. Είπαμε σοσιαλισμός χωρίς δικτατορία του προλεταριάτου και χωρίς μαρξιστικό-λενινινιστικό επαναστατικό κόμμα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ (πχ Βόρεια Κορέα που το κόμμα απεμπόλησε και εγκατέλειψε το μαρξισμό-λενινισμό πράγμα που αποτελεί ξεκάθαρη απόδειξη ότι ΔΕΝ υπάρχει κανένας σοσιαλισμός και εκεί αλλά κρατικός καπιταλισμός με σοσιαλφασιστικό καθεστώς στην εξουσία).

    Συνεχίζεται....

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πάμε λοιπόν στο κυρίως θέμα μας στο ζουμί της υπόθεσης. Καταρχήν λες: "...δεν μας ενδιαφέρει που δεν υπάρχει ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό..." άρα υποστηρίζεις ότι έστω και σε έναν βαθμό υπήρχε ΑΤΟΜΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ. Αυτό για μία χώρα που για χρόνια όσο ζούσε ο Στάλιν οικοδομούσε το σοσιαλισμό σημαίνει ότι από ένα σημείο και ύστερα ο σοσιαλισμός αυτός ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΕ διότι σύμφωνα με το σύνταγμα του '36 ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ. Και αυτή η ανατροπή ξεκίνησε όντως το '56 σταδιακά και ολοκληρώθηκε μέσα στη δεκαετία του '60. Ποια είναι η διαφορά; Ότι οι μάγκες το καμουφλάρισαν αυτό με διάφορα επιχειρήματα και το παρουσίαζαν αλλιώς. Πχ οι κρατικές επιχειρήσεις ενώ στη μορφή ήταν κρατικές στην πράξη όμως λειτουργούσαν με βάση τα συμφέροντα κάποιων λίγων (διευθυντών, στελεχών κλπ). Αυτό το ομολογούν οι ίδιοι οι σοβιετικοί ρεβιζιονιστές:

    «υπάρχουν επιχειρήσεις των οποίων οι διευθυντές τους δεν βλέπουν ως πηγή του Κέρδους μόνο τη μείωση των εξόδων αλλά και την παράνομη διαμόρφωση των τιμών. Οι διευθυντές των επιχειρήσεων που βεβαιώνουν στις δικές τους παραγγελίες αυξημένες τιμές, τοποθετούν τα επιχειρηματικά-ατομικά συμφέροντα πάνω από εκείνα ολόκληρης της κοινωνίας και έτσι ζημιώνουν το κράτος» («Σοβιετική Επιστήμη», 8/1969)

    Αυτό στην πράξη σημαίνει ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. Μετά το '56 εισήχθησαν και εφαρμόστηκαν πολιτικές Ιδιοσυντήρησης των επιχειρήσεων, Κέρδους και μεγιστοποίησής του σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης, καθορισμός των τιμών των εμπορευμάτων και των προϊόντων από αυτές κλπ. Όπως λέει ο πολωνός ρεβιζιονιστής Oscar Lange to 1957:

    «εκεί, που έχουμε να κάνουμε με μεγαλύτερες επιχειρήσεις, υπάρχει φόβος, ότι θα συνεννοούνται μεταξύ τους και θα καθορίζουν υψηλές τιμές. Αν έτσι συμβεί, τότε η επιχείρηση θα χάσει το σοσιαλιστικό της χαρακτήρα και θα έχουμε ένα συνδικαλιστικό μονοπώλιο. Κάθε επιχείρηση ή κάθε ομάδα επιχειρήσεων, σε συμφωνία μεταξύ τους, θα ήταν de facto ιδιοκτήτες των μέσων Παραγωγής και όχι διαχειριστές του συνολικού εθνικού αγαθού και θα επεδίωκαν να αποκτήσουν μέγιστα Κέρδη μέσω του καθορισμού ευνοϊκών γι’ αυτές τιμών. Σ’ αυτή την περίπτωση η παραγωγή δεν θα υπηρετούσε την καλύτερη δυνατή ικανοποίηση των αναγκών του συνόλου της κοινωνίας, ενώ κινητήρια δύναμη της Παραγωγής θα ήταν η επιδίωξη του Κέρδους αυτών των ατομικών επιχειρήσεων, του προσωπικού τους ή και των ενωμένων επιχειρήσεων, και αυτό δεν θα είχε τίποτε το κοινό με το σοσιαλισμό»

    «η επέκταση των οικονομικών δικαιωμάτων των Επιχειρήσεων… υπαγορεύεται κατηγορηματικά απ’ τη ζωή… πρέπει να θέσουμε τέρμα στη στενοκέφαλη κηδεμονία, που εμποδίζει την πρωτοβουλία των Επιχειρήσεων και να δοθούν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες στους διευθυντές των Επιχειρήσεων για προγραμματισμό» (L.Gatowski, 1962)

    «οι Επιχειρήσεις απαλλάχθηκαν απ’ τη στενοκέφαλη κηδεμονία, επέκτειναν τα οικονομικά τους δικαιώματα και την αυτονομία τους» (R.Sucharewski, 1962)

    «αναγνωρίζοντας όμως τη σοσιαλιστική εμπορευματική παραγωγή, πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε αναπόφευχτα και την αντικειμενική αναγκαιότητα του Ανταγωνισμού μεταξύ των σοσιαλιστικών παραγωγών» (B.Rakitski, 1966).

    Ο οικονομολόγος Kusminow παραδέχεται ότι στη σοβιετική οικονομία της περιόδου των Χρουστσόφ-Μπρέζνιεφ «τα μεγάλα μέσα παραγωγής, που παράγονται απ’ τις κρατικές επιχειρήσεις είναι εμπορεύματα» (I.I. Kusminow, 1971)

    «στο σοσιαλισμό… ο εργαζόμενος έχει το δικαίωμα, να διαθέτει ελεύθερα την εργατική του Δύναμη…» (A.Sukhow 1972)

    «η μορφή πληρωμής της εργασίας, που είναι ο μισθός εργασίας στη σοσιαλιστική κοινωνία, ταυτίζεται με τη μορφή της τιμής για την εργασία στην περίπτωση του μισθού εργασίας στον καπιταλισμό» (A.Aganbegjan / W.Mayer, 1966)

    «αντικειμενική βάση για τον καθορισμό ενός μίνιμουμ πραγματικού εισοδήματος των εργαζομένων στη σοσιαλιστική παραγωγή είναι η Αξία της εργατικής Δύναμης» (Ch.M Miftachow, 1968)

    Συνεχίζεται....

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζάμπα κουράζεσαι βιβα.
      Τα λέει όλα ο Λέων Τρότσκι στο βιβλίο η προδομένη επανάσταση 1937
      Σε συνθηκες μη λειτουργιας πραγματικου μπολσεβικικου κομματος , σε συνθηκες δικτατοριας της ηγετικης ομαδας,πάνω στο κόμμα , τοτε
      π μμισθος με το κομμάτι και ο διευθυντές με τα προνόμια αποτελούν ταξική διαίρεση μαζί με το Σύνταγμα του 1936
      Β.Σ.

      Διαγραφή
  36. Στο Σύνταγμα του 1977 επίσης είχαμε και την επίσημη πλέον αναγνώριση ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ πχ στην σελίδα 48: «επιτρέπεται η ιδιωτική εργασιακή δραστηριότητα στη σφαίρα της βιοτεχνίας, της αγροτικής οικονομίας, των υπηρεσιών…και άλλες μορφές εργασιακής δραστηριότητας»

    Έννοιες όπως βοηθητικά νοικοκυριά και: «συμπληρωματικό κομμάτι γης», «κομμάτια γης που παρέχονται από το κράτος και τα κολχόζ σύμφωνα με το νόμο για την οργάνωση συμπληρωματικού νοικοκυριού (συμπεριλαμβανομένης της συντήρησης ζώων και πουλερικών) δενδροκομίας και λαχανοκομίας» (σελ.46)

    «επιτρέπεται η ιδιωτική εργασιακή δραστηριότητα στη σφαίρα της βιοτεχνίας, της αγροτικής οικονομίας, των υπηρεσιών… και άλλες μορφές εργασιακής δραστηριότητας» (σελ.48)

    ή

    «στη Σοβιετική Ένωση παράχθηκαν στα βοηθητικά νοικοκυριά, με βάση τα στοιχεία του 1970, 38% απ’ όλα τα λαχανικά, 35% από το κρέας και 53% από τα αυγά» («Πολ. Οικονομία» τομ. 5 σελ. 310, εκδ. «Gutenberg», Αθήνα 1980)

    Μετά το '56 λοιπόν έχουμε τα μέσα παραγωγής να μετατρέπονται σε εμπορεύματα και να πωλούνται-αγοράζονται, οι εμπορευματοχρηματικές σχέσεις να διευρύνονται, η Αναρχία στην παραγωγή και ο Ανταγωνισμός μεταξύ των "σοσιαλιστικών" επιχειρήσεων να εμφανίζονται, αυτοτέλεια και ιδιοσυντήρηση των επιχειρήσεων με στόχο το Κέρδος και την μεγιστοποίησή του, να καταργείται σταδιακά ο Κεντρικός Σχεδιασμός στην οικονομία, η εργατική τάξη πωλούσε πλέον την εργατική της δύναμη και αυτή ήταν εμπόρευμα (μόνο στον καπιταλισμό συμβαίνει αυτό) όλα αυτά αποδεικνύουν ότι υπήρχε ΑΤΟΜΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ στα μέσα παραγωγής η οποία κρυβόταν κάτω από την κρατική ιδιοκτησία διότι οι κρατικές επιχειρήσεις λειτουργούσαν πλέον ως ξεχωριστοί εμπορευματοπαραγωγοί (κρατικοκαπιταλισμός) και εκμεταλλεύονταν την εργατική δύναμη (απόδειξη γι'αυτό οι μισθοί στελεχών και διευθυντών που έφταναν μέχρι και το δεκαπενταπλάσιο από αυτούς των εργατών άρα μιλάμε για απόκτηση ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ από λίγους εκμεταλλευτές, τους νέους καπιταλιστές, την νέα μπουρζουαζία)

    Αυτά ακριβώς έγιναν όχι μόνο στην ΕΣΣΔ αλλά και στις υπόλοιπες χώρες οπότε και αποδεικνύεται έτσι η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ από το '56 και πέρα.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Όσο για το Μάο αν νομίζεις ότι με φέρνεις σε δύσκολη θέση με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι γιατί απλούστατα δεν είμαι μαοϊκός και θεωρώ ότι επί Μάο δεν οικοδομήθηκε σοσιαλισμός ο Μάο ήταν αστικοδημοκράτης και οπορτουνιστής και όχι κομμουνιστής και μαρξιστής-λενινιστής. Η κινέζικη επανάσταση ξεκίνησε ως αστικοδημοκρατική και παρέμεινε εκεί ενώ ύπουλα πλασαριζόταν ως κομμουνιστής εξαπατώντας τους κομμουνιστές. Το ξεκαθαρίσαμε;

    Τώρα για τα υπόλοιπα. Το να συναντιέσαι δεν είναι κακό το θέμα είναι τι στάση κρατάς. Συναντήθηκε ο Κουτσούμπας με τον πρέσβη του Ιράν. Ωραία. Αυτό από μόνο του δεν είναι κακό. Θα εκφράσει το ΚΚΕ την αλληλεγγύη του στους αγώνες του ιρανικού λαού ενάντια στο θεοκρατικό καθεστώς για δημοκρατία; Θα καταδικάσει ανοιχτά τον σιιτικό ιρανικό φασισμό; Παρέθεσέ μου μία ΜΟΝΟ ΜΙΑ ανακοίνωση αλληλεγγύης του ΚΚΕ ως προς το λαό του Ιράν και τον αγώνα του πριν μερικούς μήνες στην οποία να καταδικάζει ανοιχτά τον σιιτικό φασισμό και να παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ του αγώνα του λαού για την ανατροπή της θεοκρατίας και για δημοκρατία. Δεν μπορείς γιατί απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ τέτοια ανακοίνωση. Κατάλαβες τώρα τι με πειράζει; Η υποκρισία σας.

    Άλλο παράδειγμα. Καμία καταδίκη για τα εγκλήματα του σφαγέα Άσαντ θα υπάρξει; Πως δέχεσαι ρε εσύ το κόμμα σου να θεωρεί αδελφό κόμμα ένα κόμμα που υπερασπίζεται αυτόν τον ΦΑΣΙΣΤΑ δολοφόνο καθώς επίσης και τον ρώσικο ιμπεριαλισμό που τον στηρίζει; Δεν αισθάνεσαι άσχημα; Καμία καταδίκη του Μαδούρο που κατέστρεψε το λαό του με τις αντιλαϊκές πολιτικές του υπέρ του κεφαλαίου και υπέρ κυρίως του κινέζικου ιμπεριαλισμού θα υπάρξει ποτέ; Αλήθεια τι έχει να πει το ΚΚΕ που το ΚΚ Βενεζουέλας υποστηρίζει ανοιχτά κάποιον που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κομπραδόρικης και ξενόδουλης μεγαλοαστικής του τάξης φτωχοποιώντας και εξαθλιώνοντας το λαό του; Ξέρεις τι κάνει; ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ και το αναγνωρίζει και αυτό ως αδελφό του κόμμα. Όπως και αυτόν τον καραγκιόζη τον Μαδούρο που κυβερνά.

    Κατάλαβες τώρα όλη αυτήν την ψευτιά και την υποκρισία; Και με τα "Κ"Κ που ακριβώς υποστηρίζουν αυτές τις κυβερνήσεις και τα καθεστώτα το κόμμα σου υπογράφει κοινές δράσεις για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος αναγνωρίζοντάς τα ως αδελφά κομμουνιστικά κόμματα έστω και με λαθεμένες οπορτουνιστικές αντιλήψεις αυτό δε μου λέει τίποτα. Τέτοια ψευτιά, σαπίλα και υποκρισία πως την αντέχεις άραγε;

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστα. Περιμένουμε να μας πεις πως την Αντέχεις τόση ψευτιά Σαπίλα και υποκρισία πως την αντέχεις μέσα στον Οπορτουνιστικό βόθρο στον οποίο βρίσκεσαι. Το 1935 επικράτησε στην Κ.Δ ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ μς τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. Κατάργησε τον ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ και με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑ το καλύτερο εργαλείο του Καπιταλισμού καταστρέψανε τα πάντα και στέρησαν την εξουσία απο τους λαούς όπου δεν πέρασε ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ λόγω ....λαοκρατίας ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ Π.Χ ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 1944. Στην Αν.Ευρώπη λούφαξαν και περίμεναν την επικράτησή τους και στην ΕΣΣΔ. Οπως και έγινε το 1956 λόγω των απωλειών του πολέμου σε Στελέχη. Απο εκεί και μετά εφαρμόζοντας ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΒΗΜΑΤΑ νόμους τους Καπιταλισμού σε μια πορεία καταστρέψανε τα πάντα. Η ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ δεν αποτελεί κανένα μεταβατικό....στάδιο Πονηρίδη. Είναι ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ μέχρι την κατάργηση της στον ΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΛΙΑ....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Η Βενεζουέλα είναι στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ με την μισή ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ με ΗΠΑ Ε.Ε και την άλλη μισή με τους ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΙΝΑΣ ΙΡΑΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ κ.α. Είπαμε ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ είναι στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  38. Είσαι καραμπινάτος Ρεβιζιονιστής υποστηρίζοντας τους Χρουτσόφ Μπρέζνιεφ και Γκορματσόφ. Αν πραγματικά καταδικάζεις τα Εγκλήματα που γίνανε μέσα στην ΕΣΣΔ μετά το 1956 ΣΤΑΔΙΑΚΑ περιμένω να τα καταδικάσεις και μέσα στην 3η Κ.Δ μετά την επικράτηση του ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ ΤΟ 1935 που καταστρεψε τα Κ.Κ εκτός ΕΣΣΔ. Εδω σε θελω. Δεν έχεις τα ΚΟΤΣΙΑ ΟΜΩΣ....... ΡΟΜΠΑ ΕΙΣΑΙ. ΕΛΑ ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. .... Αλήθεια τι έχει να πει το ΚΚΕ που το Κ.Κ Βενεζουέλας υποστηρίζει ανοιχτά κάποιον που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ....κομπραδόρικης και ξενόδουλης μεγαλοαστικής τάξης εξαθλιώνοντας τον λαό...... ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ. Ο Οπορτουνισμός σου δεν κρύβεται με τίποτα ξεχιλίζει απο τα Μπατσάκια σου. ΤΣΑΒΕΣ ΜΑΔΟΥΡΟ είναι ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ σαν και εσένα και στηρίζουν τον Καπιταλισμό στην Βενεζουέλα μαζί με το τμήμα της Αστικής τάξης που είναι ΣΥΜΜΑΧΟΙ με ΡΩΣΣΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ κ.α ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ. Ωραίο ΑΝΕΚΔΟΤΟ το ΞΕΝΟΔΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΟΜΠΡΑΔΟΡΙΚΗ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Και βέβαια ποιο είναι το ΚΚΕ το απέδειξε περίτρανα στην 27 χρονη πορεία του μετά το 1991 με σημείο σταθμό την στάση του το 2012 με την ΑΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ. Συνέχισε να ΣΚΟΥΖΕΙΣ......ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Για να μην επαναλαμβάνεις τα ίδια και τα ίδια.

    "Κριτική του Προγράμματος της Γκότα". Μέσα σε 3 σελίδες ο Μαρξ περιγράφει σεπολύ απλή γλώσσα το γενικότερο πλαίσιο του σοσιαλιστικού κράτους(ανώριμου κομμουνισμού το γράφει) και σε μία παράγραφο του Κομμουνισμού

    Σε 4 παραγράφους στο Κεφάλαιο, ακριβώς λίγο πριν αναλύσει την ιστορική εξέλιξη του Καπιταλισμού στην Αγγλία-χώρα πρότυπο του τότε καπιταλισμού- ο Μαρξ περιγράφει την "μετάβαση" από τις φεουδαρχικές στις καπιταλιστικές σχεσεις παραγωγής.

    Σε υποσημείωση, την κατάρρευση των πρώτων καπιταλιστικών κρατών που εμφανίστηκαν στην γη (Ιταλικές Πόλεις της Αναγέννησης)


    Επίσης το "σοσιαλφασισμός" όπως το εννοείς μάλλον ήταν η κατηγορία του Γεωργαλά προς τους Κομμουνιστές. Δεν είναι με την ιστορική αναφορά προς Σαϊντερμαν στην Γερμανία του 1918 που αναφέρει ο Παναγιώτης.



    Με όλα και με όλα, καταλαβαίνουμε πως είσαι ακροδεξιός(το λιγότερο). Οι οπορτουνιστές που κάνουν επίθεση κατά του Κόμματος φροντίζουν να κρατούν κάποια μικρά προσχήματα. Μην κουράζεσαι με επαναλήψεις. Ειδικά αυτό ενάντια τον Ασαντ "βγάζει μάτι" το με ποιους είσαι. Το έχω διαβάσει από πολλούς σε σχόλια twitter

    Είναι πολύ ενδιάφερον το πως χρησιμοποιείς την Κινέζικη "λογική" κατά της ΕΣΣΔ, κατά των Κινέζων. Δυστυχώς η λογική έχει κανόνες. Αν είσαι υπερ της απεργίας στο Λιμάνι, είσαι αυτόματα υπερ του ΠΑΜΕ

    17-57

    Υ.Γ. Η Κίνα χιλια μύρια μπορείς να πεις αλλά για φασισμό - ρατσισμό δεν έχει ακουστεί τίποτα,. Για εθνικισμό ναι. Ο Φασισμός, πέρα από Καπιταλιστικό είναι "ευρωπαϊκό" φρούτο. Ευδοκιμούσε και ευδοκιμεί πάρα πολύ στις ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ελα σε περιμένω να καταγγείλεις τον ....ληστή..... ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΗΤΗ που ήθελε να συνεχίσει τον ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ κόντρα στο ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ .....λαοκρατία....... ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ. Ελα ξεστόμισε το ούτε φαί ουτε νερό στον ΑΡΗ και στου ....λήστες..... ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΤΟΙ. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Τσουρεκοποιϊα "Ο βεντουζας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Τι γράφει ο Μαρξ 17-57; Ότι στον σοσιαλισμό διώκονται οι...κομμουνιστές, οι επαναστάτες; Αυτοί που πάλεψαν ενάντια στον ιμπεριαλισμό; Γράφει ο Μαρξ πουθενά ότι στον σοσιαλισμό βρίσκεται σε εξορία ΝΟΜΙΜΟΣ ΓΓ ξένου ΚΚ με το "έγκλημά" του να είναι η εναντίωσή του στον ρεβιζιονισμό; Γράφει πουθενά ότι τα ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ σε ΚΚ και ο διορισμός ξεπουλημένων και προδοτικών ηγεσιών είναι...επαναστατική λογική; Αν όντως τα γράφει αυτά ο Μαρξ ή ο Λένιν σε προκαλώ να τα παραθέσεις τώρα. Γιατί εγώ ξέρω ότι κομμουνιστές διώκονται μόνο στον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ και ειδικά στην χειρότερη μορφή του τον ΦΑΣΙΣΜΟ. Σε προκαλώ λοιπόν να μου παραθέσεις που ακριβώς τα γράφουν αυτά ο Μαρξ και ο Λένιν για το σοσιαλισμό.

    Τιεν Αν Μεν 1989: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ, ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΝΕΚΡΟΙ-ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΙ. Αυτά είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ.

    Ιδού και οι ρατσιστικές πολιτικές του καθεστώτος:

    https://www.elaliberta.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE/%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82/3933-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BE%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%81%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B1

    Συν το γεγονός ότι οι μετανάστες εργάτες βιώνουν πραγματικά κτηνώδη εκμετάλλευση από τους καπιταλιστές και τους...συντρόφους σας:

    https://barikat.gr/content/oi-nees-apergies-stin-kina-meros-proto

    https://barikat.gr/content/i-exegersi-ton-isklavon-exaplosi-ton-ergatikon-anatarahon-sta-ergostasia-tis-foxconn-stin

    https://athens.indymedia.org/post/1304917/

    Πανούλη αυτοί που πολεμούσαν λυσσαλέα την Κομιντέρν ήταν οι ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ. Με αυτά που λες κατατάσσεσαι λοιπόν στο ίδιο στρατόπεδο μαζί τους. Ιδεολογικός απόγονος του POUM και του Στίνα είσαι και τίποτα παραπάνω.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Η Κίνα το προσπάθησε για σοσιαλισμό. Αφού προηγουμένως έκανε υπερήφανο αντι-Αποικιακό πριν δύο αιώνες(Πόλεμοι του Οπίου) και αντι-Ιμπεριαλιστικο αγώνα. Και ο Μάο έχασε και ένα γιο στον Πόλεμο στην Κορέα.

    Για Κου-κουξ κλαν στην Κίνα δεν έχω ακούσει. Ούτε για ρατσισμό σε βάρος των Οιγούρων στα Ν.Δτης
    Ενώ στις ΗΠΑ είχαμε από την αρχή ένα περίεργο μείγμα Δουλοπαροικίας και Καπιταλισμού σχεδόν από τις αρχές του κράτους τους.

    Όμως στις διαφορές του τις συζητά το ΚΚΕ με τους έστω και με το όνομα Κομμουνιστές
    Δεν τις συζητά με άλλους, που δεν είναι ούτε κατά όνομα ασχέτως πως εμφανίζονται

    Θεωρείς πηγές το indymedia; Α τώρα το παίζεις "αντιεξουσιαστής" "αναρχικός" και με barikat.
    Περίεργο πράγμα για "ντούρο" Μαρξιστή. Που ανοίγει συνέχεια θέματα μακριά από την αυτοδιάθεση για το οποίο παρενέβηκε, και δεν μας λέει την δική του πολιτική θέση σε΄ένα απλό θέμα
    Π.χ. Για το Δημοψήφισμα του 2015

    Επίσης για την Κριτική του "Προγράμματος της Γκότα" και για το "Κεφάλαιο" σε συγκεκριμμένα σημεία δεν γράφεις κουβέντα. Ε τα γράφει σε πολύ απλή γλώσσα ο Μαρξ που την καταλαβαίνουν όλοι.

    Ειδικά το ελευθερία του να διαλέξει κάποιος εργοδότη(σε πιο πάνω σχόλιο σου) είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής όταν αναμετρήθηκε με τον Φεουδαρχικό.
    Και το οποίο αναλύει ο Μαρξ στις μόλις 4 παραγράφους πριν ασχοληθεί με την χώρα μοντέλο του τότε Καπιταλισμού Αγγλία.

    Αν δεν εννοείς τον "σοσιαλφασισμό" όπως ο Παναγιώτης για την προδοσία του SPD και την δολοφονία της Λούξεμπουργκ και προηγούμενες αποφάσεις της Κ.Διεθνούς πριν τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, ή όπως ο Μάο ενάντια στην ΕΣΣΔ στα 1960's,
    ΤΌΤΕ τό μόνο λογικά που μένει μένει είναι οι μεταγενέστερες "κατηγορίες"των 1970's του Γεωργαλλά της χούντας κατά Κομμουνιστών ως "σοσιαλφασίστες"

    Όταν γράφω πως μάλλον είσαι ακροδεξιός. Και μάλιστα με απόψεις φιλελέδων που γουστάρουν την αστερόεσσα

    17-57

    Υ.Γ.

    Τελικά είσαι με το ΠΑΜΕ στο λιμάνι αν κατάλαβα καλά; Αφού αυτό μαζί με τους εργάτες έφεραν αποτέλεσμα στην απεργία, έσπασαν την προσπάθεια για απεργοσπασία των χρυσών αυγών.

    Κάτι ψιλά για την "αυτοδιάθεση" θα γράψεις με την σημερινή συμφωνία στις Πρέσπες υπό την σκέπη του ΝΑΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό το κόλπο με τους τροτσκιστές αλλά δεν σε βγάζει απο το αδιέξοδο που βρίσκεσαι. Οτι έγινε στην ΕΣΣΔ μετά το 1956 ΣΤΑΔΙΑΚΑ το ίδιο συνέβη και στην Κ.Δ απο το 1935 και μετά με ΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. Περιμένω απαντήσεις. Δεν έχεις τα Κότσια όμως. Ρόμπα είσαι και τίποτα άλλο. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ. Κ.Δ 1935 ΕΣΣΔ 1956. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  45. Μίρκα τους ακούς; – Όταν ένας “γραφειοκράτης του Περισσού” απαντούσε στο Ουράνιο Τόξο
    Περί “αυτοπροσδιορισμού”, “προσβολής στους Σλαβομακεδόνες αγωνιστές” και άλλων αντι-ΚΚΕ δαιμονίων.
    Κυριακή 20 Απρίλη 2008

    https://www.rizospastis.gr/story.do?id=4516543

    Και με πρακτικά Βουλής (Αύγουστος '89) επί ΠΑΣΟΚαρας


    17-57

    Υ.Γ.
    Τελικά η Σβάστιγκα σε Αυστραλιανό όχημα του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν ήταν στο πλαίσιο του "αυτοπροσδιορισμού" ή εκφράζει το "Διεθνιστικό" ΝΑΤΟ;

    Η "επανάσταση της βενζίνης" που ξέσπασε τυχαία στη Σερβία όταν ήδη τα είχαν βρει Τσίπρας-Ζάεφ υπότις πιέσεις ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ πως πηγαίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. .....Αυτοί που πολεμούσαν λυσσαλέα την Κ.Δ ήταν οι Τροτσκιστές και οι 5ο Φαλαγγίτες....... Περαστικούλια. Η Πραγματικότητα είναι πεισματάρα δυστυχώς για εσένα. Το 1935 στην Κ.Δ επικράτησε ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ με ΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. Ταυτόχρονα την ίδια χρονιά ΖΗΝΟΒΙΕΦ ΜΠΟΥΧΑΡΙΝ ΤΡΟΤΣΚΙ συνομώτησαν στον Κόκκινο Στρατό σε συνεργασία με τον ΧΙΤΛΕΡ για την ανατροπή των ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ. Μέσα στην ΕΣΣΔ τους ΤΣΑΚΙΣΑΝ. Στην Κ.Δ ξεκίνησαν τον προδοτικό τους ρόλο αλλάζοντας τον ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΜΟ με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑ το καλύτερο εργαλείο του Καπιταλισμού. Την διέλυσαν το 1943.... και στέρησαν απο τους λαούς την εξουσία όπου δεν πέρασε ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ. Για την Κ.Δ είμαι στο πλευρό της ΕΣΣΔ σήμαινε γραμμή ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ενάντια στον ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ και τις Συμμάχους του Αστικές τάξεις και την ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ Μετατροπή του πολέμου σε ΤΑΞΙΚΟ ενάντια στις ΑΣΤΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ και τους ΑΓΓΛΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ. Π.Χ ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 1944..... Αντίθετα με ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με τον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΤΖΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΛΙΑ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Θεατρική παράσταση Τσίρκου στην Μεσούντα προς τιμή τάχα του ΑΡΗ απο τον ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑ Λαφαζάνη και την Αθλια Συμμορία του. Ειχε δίκιο λέει ο ΑΡΗΣ που διαφώνησε με ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ αλλά τσιμουδιά για την αιτία αυτής της καταστροφής. Που δεν είναι άλλο απο το ότι το ΚΚΕ δεν είχε Στρατηγικό στόχο τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ αλλά την .....λαοκρατία..... ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ και το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Για αυτά δεν βγάζει Αχνα ο Λαφαζάνης. Και είναι λογικό απο την στιγμή που επιδιώκει να κάνει τα ίδια με τότε οπως οι Εγκληματίες ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΟΝΟΙ. ΑΛΗΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. 17-57 τρία πουλάκια κάθονταν. Άλλο σου λέω άλλο μου λες. Σου μιλάω για τον υποτιθέμενο σοσιαλισμό σου μετά το '56 μου λες για το τι είπε ο Μαρξ για την μετάβαση από τον φεουδαρχικό στο καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και την σύγκρουσή τους. Ό,τι να ναι. Δεν μίλησα για τον καπιταλισμό για το σοσιαλισμό συζητάμε ή μάλλον για το ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ έκτρωμα που αποκαλείς εσύ σοσιαλισμό αυτό του '56 και ύστερα. Πλήρης σύγχυση και πανικός δείγμα ακριβώς της αδυναμίας σου. Σε ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ λοιπόν σοσιαλισμός ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ υπάρχει; Γιατί φοβάσαι τόσο πολύ να απαντήσεις; Από την στιγμή που ανατράπηκε το κράτος της δικτατορίας του προλεταριάτου και είχαμε πλέον το "παλλαϊκό" κράτος τα μέσα παραγωγής ανήκαν στην εργατική τάξη; Γιατί η εργατική τάξη είναι κάτοχος των μέσων παραγωγής ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ με ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Δεν λες κουβέντα για όλα αυτά που σου παρέθεσα που δεν είναι δικά μου αλλά τα έχουν πει οι ίδιοι οι σοβιετικοί οικονομολόγοι, επιστήμονες κλπ και τα παραδέχονται που αποτελούν ξεκάθαρη απόδειξη ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗΣ. Δέχεσαι ότι στο σοσιαλισμό η εργατική δύναμη είναι εμπόρευμα και ο εργάτης την πουλάει "ελεύθερα"; Σοβαρά τώρα μας δουλεύεις αυτό είναι σοσιαλισμός πλάκα μας κάνεις; Όλα αυτά πάντως που εφαρμόστηκαν ως πολιτικές μετά το '56 και που σου παρέθεσα (και για τα οποία κιχ δεν έβγαλες) ούτε ο Μαρξ ούτε ο Λένιν τα έχουν πει ποτέ για το σοσιαλισμό. Αυτά είναι ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ. Παρέθεσέ μου λοιπόν κείμενα του Μαρξ ή του Λένιν που να θεωρούν σοσιαλισμό αυτά τα αίσχη του '56. ΠΕΡΙΜΕΝΩ.....

    Όταν υπερασπίζομαι τους κομμουνιστές και τον ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟ, Μ-Λ ΝΙΚΟ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ εσύ τι λες από πια σκοπιά τους χαρακτηρίζω σοσιαλφασίστες; Από αυτή που χαρακτηρίζανε οι κομμουνιστές σοσιαλφασίστες τα λαμόγια του SPD. Και οι μαοϊκοί, σταλινικοί τα αφεντικά σας. Ρωτάω ξανά. Δέχεσαι ότι στο σοσιαλισμό ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ-ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ-ΕΞΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ; Ναι ή όχι θέλω ξεκάθαρη απάντηση γιατί δεν απαντάς; Φοβάσαι; Ξαναρωτάω που γράφει ο Λένιν ή ο Μαρξ ότι ΝΟΜΙΜΟΙ ΓΓ ΆΛΛΩΝ ΚΚ βρίσκονται εξορία ΣΕ ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ; Μας δουλεύετε ρε; Κρατούσαν σε εξορία τον Νίκο έναν Έλληνα ΓΓ ΚΚ και μας μιλάτε μετά για σοσιαλισμό; Με ποιο δικαίωμα ρε τον κρατούσαν εξορία στην ΕΣΣΔ; Και ακόμα κάνετε λόγο για σοσιαλιστική ΕΣΣΔ του '56 και την υπερασπίζεστε κιόλας; ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ;

    Τώρα για τα άλλα ε τι να σου πω μορφωμένο παιδί είσαι μπες και ψάξτα να δεις ότι ισχύουν. Διάβασε και τίποτα άλλο εκτός από Ριζοσπάστη καλό θα σου κάνει. Τι να κάνουμε ρε παίδες οι κινέζοι σύντροφοί σας είναι ΣΤΥΓΝΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ. Αλήθεια δεν μου απάντησες (περίεργο) είναι φασισμός ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ για την καταστολή λαϊκών διαδηλώσεων; Βέβαια καταλαβαίνω γιατί κωλύεσαι. Δεν είναι λίγο να πρέπει να δώσεις εξηγήσεις και για το άλλο το φασισταριό τον Γιαρουζέλσκι. ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.....

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλά έχετε θράσος να μιλάτε για την Μίρκα και τους Σλαβομακεδόνες εσείς που ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΩΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ της πατρίδας μας. Τι τσίρκο είστε ρε; Όχι η συμφωνία δεν είναι καλή και θα σου πω έναν μόνο λόγο πέρα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που φυσικά η θέση μου είναι ΕΞΩ όπως και για την δική μου χώρα και για κάθε χώρα. Το γεγονός ότι ο ελληνικός εθνικισμός επέβαλε την θέση του για ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ εμένα δεν μου αρέσει καθόλου. Όσο και αν σας πονάει εθνίκια ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Όπως και ΤΟΥΡΚΙΚΗ. Όπως και Μακεδονικό έθνος αυτό που περιορίζεται και υπάρχει ΜΟΝΟ στα σύνορα της Βορείου Μακεδονίας. Θέλετε δεν θέλετε σας αρέσει δεν σας αρέσει.

    Τώρα με ρωτάς ανοησίες (για να κρυφτείς πίσω από την αδυναμία σου να απαντήσεις στα σοβαρά που σε ρωτάω) για διεθνιστικό ΝΑΤΟ και σβάστικες. Ε όχι φυσικά και δεν είναι διεθνιστικό τι περίμενες να σου απαντήσω δηλαδή ιμπεριαλιστικό είναι και εχθρικό προς τους λαούς. Τι άλλο θες για το Δημοψήφισμα του 2015; ΑΠΟΧΗ. Αυτή ήταν και η δική μου άποψη αυτό έκανα κιόλας. Καραστημένο και αντιδραστικό ήταν και δεν υπήρχε κανένας λόγος συμμετοχής σε αυτό (καλά αυτή την ανοησία με το άκυρο ψηφοδέλτιο που την σκεφτήκατε χίλιες φορές αποχή όχι τίποτα άλλο καλέσατε και τον κόσμο να πάρει μέρος σε αυτό το συριζαίϊκο τσίρκο).

    Τέλος υποστηρίζω ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ και στην συγκεκριμένη περίπτωση τον ΔΙΚΑΙΟ αγώνα των λιμενεργατών. Πάντως μου έκανε εντύπωση πόσο βιάστηκε το ΠΑΜΕ να λήξει τον απεργιακό αγώνα πριν καλά καλά αρχίσει και μάλιστα χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα παρά μόνο λόγια. Τα ίδια ακούγαμε και το 2014 και πάλι ακόμα μιλάμε για ΣΣΕ και Βαρέα και Ανθυγιεινά στο λιμάνι. Γιατί τόση βιασύνη να κλείσει η απεργία από το ΠΑΜΕ; Γιατί άραγε....

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει Μακεδονικό έθνος. Μη παραμυθιάζεις τον ευατό σου. Εχεις γίνει Νούμερο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Το λένε το "Διεθνιστικό ΝΑΤΟ" και η "ΕΕ που αλλάζει" όπως μας έλεγαν παλαιότερα οι Συριζαίοι

      Διαγραφή
  50. Τα είπαμε ρε βήτα. Δεν ξέρεις καν τι σημαίνει Καπιταλισμός.

    Την "ελευθερία της επιλογής" προαποφασιζόντουσαν οι αστοί για να πάρουν από τις συντεχνείες τους μετέπειτα στην εργάτες και τους δουλοπάροικους τα χωράφια. Τα γράφει ο Μάρξ τα οποία φυσικά δεν τα έχεις διαβασει. Γιατί άλλο διαβάζω και άλλο παπαγαλίζω.

    Καπιταλισμός χωρίς ανεργία, χωρίς κυκλικές καπιταλιστικές κρίσεις, χωρίς ατομική περιουσία στα μέσα παραγωγής( υπήρχαν μόνο συνεταιρισμοί) με τις εμπορευματοχρηματικές σχέσεις να παίζουν δευτερεύοντα ρόλο απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
    Άρα σοσιαλισμός και επί Χρουτσέφ

    Επίσης δεν ξέρεις τι σημαίνει σοσιαλισμός. Πεντακάθαρα τα γράφει και τα επισημαίνει ο Μαρξ στην "Κριτική του Προγράμματος της Γκότα". Και μάντεψε η ΕΣΣΔ είχε προχωρήσει σε σχέση με τον σοσιαλισμό όπως τον περιγράφει ο Μάρξ


    Αν δεν ξέρεις τα βασικά στην μπαλίτσα,(κοντρολ σουτ π.χ.) τι πας να παίξεις 4-4-2 με ρόμβο; Θα γελάνε και τα τσιμέντα.

    Επιτέλους εδέσησες να μας πεις ότι πήγες με την αποχή. Αν πιστέψουμε ότι μας λες(γιατι π.χ. την μία γράφεις το ένα την άλλη το άλλο) Μόνο που ένα μέρος της αποχής προσμετράται στο Κόμμα που κατέβασε δικό του ψηφοδέλτιο. Σε ευχαριστώ που έστω και έμμεσα το ενίσχυσες με την μη παρουσία σου.

    Όπως σε ευχαριστώ που είσαι έστω και στα λόγια με το ΠΑΜΕ στο λιμάνι. Γιατί η οργάνωση από το ΠΆΜΕ ακριβώς έφερε αυτήτην μικρή νίκη των εργατών στο Λίμάνι και απόκρουσε τους απεργοσπάστες(χ.α. και λοιποί)

    Υ.Γ.
    Άλλη μια Νίκη του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας. 9 στους 15 εκπροσώπους
    3 μικρές νικες και ακόμα δεν έχει κλείσει το έτος βήτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Γιατί τόση βιασύνη να κλείσει η απεργία από το ΠΑΜΕ; Γιατί άραγε είπαν όλοι ατσάλινοι στο τουίτερ που δεν στήριξαν την απεργία, είχαν εξαφανιστεί όχι μόνο από την απεργία αλλά και από Blogs Tweet κλπ και υποστήριζαν πως η απεργία στις 30/05/2018 ήταν εργοδοτική.
    Μετά τον πολύ κόσμο στην απεργία στις πορείες του ΠΑΜΕ,τα άλλαξαν. Η ΓΣΕΕ χαιρέτισε την απεργία και οι απεργοσπάστες έγιναν των "δυναμικών απεργιών"

    Οι απεργοί μέσα από τις συνελεύσεις τους πέτυχαν αυτό που ήθελαν. ΣΣΕ Ανθυγιεινά και κάποιες βελτιώσεις στον τρόπο της εργασίας τους

    Η Μίρκα πριν την εκτελέσουν είπε "Ζήτω το ΚΚΕ". Αλλά φαντάζομαι πως δεν είναι ΚΚΕ όπως δεν είναι ο Μπελογιάννης, ο Ζαχαριάδης, ο 'Αρης κλπ κλπ

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διόρθωση

      "Γιατί τόση βιασύνη να κλείσει η απεργία από το ΠΑΜΕ;" γράφει ο Βήτα

      Γιατί άραγε αυτό έγραψαν όλοι "ατσάλινοι" στο τουίτερ που δεν στήριξαν την απεργία;
      Γιατί είχαν εξαφανιστεί όχι μόνο από την απεργία αλλά και από Blogs Tweet κλπ και υποστήριζαν πως η απεργία στις 30/05/2018 ήταν "εργοδοτική";

      17-57

      Διαγραφή
  52. Εκδηλωθείτε κι άλλο "παρεάκια"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε γραμμή της 7ης Διεθνούς γνωστής και ως τουιτερικής ο κύριος

      17-57

      Διαγραφή
  53. Αρε Ζόρια. Ο Λαφαζάνης αφου έστησε θεατρική παράσταση στο μνημείο του ΑΡΗ ...κατέθεσε στεφάνι και στο μνημείο του ΔΣΕ στην περιοχή. χοοχοχοχοχοχοχοχο. ΟΙ Ευρωκομμουνιστές στεφάνια στην ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ που δεν ήθελαν με τίποτα και παρέδωσαν τον λαό δεμένο χειροπόδαρα. ΑΡΕ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ τι τους έκανες. Ολα στρωμένα έτοιμα ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ το 1944..... ήρθες και τους τα χάλασες όλα με τον ΔΣΕ. ΑΡΕ ΓΛΕΝΤΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χίλιες φορές να κουτσούλιζαν περιστέρια και δεκαοχτούρες.

      Διαγραφή
    2. Είχαμε και τον Μάκη να σπάει τα κοντέρ της γραφικότητας

      http://www.katiousa.gr/epikairotita/o-makis-kopsidis-katigorei-gia-oportounismo-kke-kai-spaei-konter-tis-grafikotitas/

      17-57

      Διαγραφή
    3. Μία ζωή έκαναν θέατρα Παναγιώτη.

      Στήνονται μπροστά στις κάμερες, βγάζουν φωτογραφίες και μετά αντίο.

      Ολόκληρο 7μηνο ήταν υπουργοί του Σύριζα-Ανελ
      Από την μία ήταν κατά των μνημονίων, από την άλλη δεν έφερναν στη Βουλή την επέκταση του 2ου Μνημονίου στα τέλη του Φλεβάρη του 2015.

      Η στάση τους στο Δημοψήφισμα πιο γελοία. Αν και "αντιμνημονιακοί", στήριζαν κυβέρνηση που ψήφισε μνημόνιο

      17-57

      Διαγραφή
    4. Τσίρκο σε διατεταγμένη υπηρεσία είναι εδω και Δεκαετίες....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  54. "In the Soviet Union there are an estimated six million unemployed. The unemployment is caused in part by the “streamlining of production” following the 1965 reforms, announced by Kosygin, whereby Soviet enterprises were placed on a “profit index,” that is, profits became the principal motive for their existence. Since the new Soviet capitalists pretend that the Soviet Union is still a socialist country, they do not admit the existence of an unemployment problem, so unemployment benefits do not exist!"

    The New Voice, Vol. VII, No. 24, November 27, 1978.

    https://www.marxists.org/history/erol/ncm-1a/nv-su-capitalist.htm

    6.000.000 ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ. Τον ίδιο αριθμό επιβεβαιώνει και ο Ραδιοφωνικός σταθμός Τιράννων:

    "Σήμερα υπάρχουν στη Σοβιετική Ένωση 6.000.000 άνεργοι και μερικά άλλα εκατομμύρια που εργάζονται μόνο 120-180 μέρες το χρόνο. Εξαιτίας της μεγάλης καταπίεσης οι εργάτες εγκαταλείπουν τις θέσεις εργασίας και πυκνώνουν τις γραμμές των ανέργων ή μετακινούνται από εργοστάσιο σε εργοστάσιο. Στους διάφορους κλάδους της οικονομίας αλλάζουν δουλειά το χρόνο περίπου 10 εκατομμύρια εργάτες εξαιτίας της καταπίεσης, δηλ. το 1/10 των ικανών για εργασία. Επίσης 10% των εργατριών εγκαταλείπουν κάθε χρόνο την εργασία» («Ρ.Σ.Τιράνων» 13.1.1976)

    Όπως είπε και ο πολωνός οικονομολόγος W. Brus: «στην αγροτική οικονομία εφαρμόστηκαν μεταρρυθμίσεις (Αύγουστος 1953: αποφάσεις του Ανωτάτου Σοβιέτ, το Σεπτέμβρη: βασικό πρόγραμμα της ΚΕ του ΚΚΣΕ), οι οποίες κατάργησαν σταθερά τον υπερσυγκεντρωτισμό και ΕΠΕΚΤΕΙΝΑΝ τον τομέα των εμπορευματο-χρηματικών-σχέσεων» (W. Brus, 1961)

    όπως διατυπώθηκε στο Πρόγραμμα του 22ου συνεδρίου του ΚΚΣΕ:

    «για την κομμουνιστική οικοδόμηση πρέπει να γίνει ΠΛΗΡΗΣ εκμετάλλευση των εμπορευματο-χρηματικών-σχέσεων…» («Programm und Statut der Kommunistischen Partei der Sowjetunion“, Berlin (DDR) 1961, σελ. 85)

    O δε καθηγητής F.B Koscheljow διατυπώνει: «με κάθε δικαίωμα μπορούμε να ισχυριστούμε, ότι στο σοσιαλισμό τα μέσα παραγωγής είναι εμπορεύματα» (F.B. Koscheljow, Μάης ΄56)

    Από όλα αυτά αποδεικνύεται ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ δεν υπήρχε στην ΕΣΣΔ μετά το '56 αλλά ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.

    Βέβαια εσύ εμμέσως αφού κάνεις την πάπια και δεν βγάζεις κιχ σε όλα αυτά παραδέχεσαι ότι είσαι ρεβιζιονιστής όπως και το κόμμα σου αφού αποδέχεστε ότι υφίσταται σοσιαλισμός ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ και χωρίς ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ-ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΌ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ αλλά με "παλλαϊκό" κόμμα και με όλες αυτές τις ΑΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ στην οικονομία και στις σχέσεις παραγωγής. Είστε αμετανόητοι οπορτουνιστές και συνεχίζετε σταθερά στο δρόμο του 20ου.

    Θα μου πεις είναι λογικό να βρίσκεσαι σε πανικό και πλήρη αδυναμία να απαντήσεις. Τι να πεις άλλωστε; Ότι σαν κόμμα υποστηρίζετε ότι η εργατική δύναμη στον "σοσιαλισμό" σας είναι εμπόρευμα όπως και τα μέσα παραγωγής ενώ αυτά αποτελούν εμπορεύματα ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ; Ότι στο "σοσιαλισμό" σας οι επιχειρήσεις λειτουργούν με βάση το κέρδος τους και το κέρδος ολίγων μπουρζουάδων και όχι με βάση την ικανοποίηση των εργατικών-λαϊκών αναγκών; Ότι στον "σοσιαλισμό" σας διώκονται ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ; Ότι ο "σοσιαλισμός" σας ανατρέπει με ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ-ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΟ τρόπο νόμιμες ηγεσίες άλλων ΚΚ και επιβάλει άλλες; Ότι ο "σοσιαλισμός" επεμβαίνει σε χώρες και αιματοκυλεί λαούς για να τους υποδουλώσει; Ότι ο "σοσιαλισμός" σας καταπιέζει βάναυσα τον εργάτη και όταν αυτό αντιδρά τον καταστέλει ή ακόμα και τον σκοτώνει; Πως να τα παραδεχτείτε αυτά αφού αυτά είναι ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ όχι σοσιαλισμός. Πρέπει να πείτε ψέματα αλλιώς θα ξεσκεπαστείτε. ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ....

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβαίνουμε απόλυτα τον πανικό και την απόγνωσή σου απο την ξεφτίλα που έχεις πάθει. Ετσι γίνεται πάντα με τους 5ο ΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ. Παμε ξανά. Στην 3η Κ.Δ ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ επικράτησε το 1935 με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ Και σταδιακά κατέστρεψε τα πάντα στερώντας απο τους λαούς την Εξουσία όπου δεν πέρασε ο Κόκκινος Στρατός. Το ίδιο συνέβη και στην ΕΣΣΔ το 1956. ΣΤΑΔΙΑΚΑ σε μια πορεία καταστρέψανε τα πάντα. Κ.Δ 1935 ΕΣΣΔ 1956. ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΛΙΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  55. Υποσημείωση για το

    "..Καπιταλισμός χωρίς ανεργία, χωρίς κυκλικές καπιταλιστικές κρίσεις, χωρίς ατομική περιουσία στα μέσα παραγωγής( υπήρχαν μόνο συνεταιρισμοί) με τις εμπορευματοχρηματικές σχέσεις να παίζουν δευτερεύοντα ρόλο απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.."

    Είναι μία πολύ απλή κριτική στον Τροτσκιστή Τόνι Κλίφ και εμπνευστή του "Κρατικού Καπιταλισμού στην Ρωσία". Ο οποίος στο ίδιο "πόνημα" κατά της ΕΣΣΔ ήταν και φιλικά προσκείμενος προς τον Βλάσωφ (που πρόδωσε την ΕΣΣΔ στον πόλεμο και πήγε με τους Ναζί) και τον UPA του Ουκρανού φασίστα Μπαντέρα

    Ο Τόνι Κλιφ δεν περίμενε να πεθάνει ο Στάλιν για να εκδηλωθεί.

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Το Τροσκιστικό
    https://www.marxists.org το οποίο θεωρείται αναξιόπιστο ακόμα και στις μεταφράσεις

    Άλλη μία "αξιόπιστη πηγή" του βήτα.

    Βέβαια πως ο Διευθυντής ενός εργοστασίου στην ΕΣΣΔ δεν μπορούσε να πάρει αποφάσεις χωρίς την σύμφωνη γνωμη του σωματείου συμβαίνει και στον καπιταλισμό. Μόνο που στον καπιταλισμό ψηφίζουν οι μέτοχοι με βάση τον αριθμό των μετοχών, όχι οι εργάτες

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Όταν γράφω πως δεν διαβάζεις αλλά αναπαράγεις ότι βρεις.
    Σε "σύνθετο μείγμα" μαοϊσμού-τροτσκισμού μπας και μπερδέψεις λίγο την κατάσταση. Μόνο που μπερδεύειε τον εαυτό σου.

    "Μπερδέψατε τα μπούτια σας" στο μακεδονικό όπως και σε πολλά άλλα μεταξύ αυτοπροσδιορισμού και αυτοδιάθεσης της εποχής του λένιν

    Αν υπήρξε καπιταλισμός βήτα, δεν θα "χρειάζονταν" να ανατραπεί το 1991.
    Γιατί τότε τι ανατράπηκε στα 1991; Ο..Καπιταλισμός;

    Ο Χρουτσέφ έφυγε με τις κλωτσιές από ΓΓ μετά από πίεση από τα συνδικάτα.
    Παραλίγο να φύγει κλωτσηδών και ο Γκόρμπι όταν στα 1985 άφησε τις τιμές των προϊόντων "ελεύθερες" στις διακυμάνσεις. Για να αναγκαστεί να τις πάρει πίσω, λίγο αργότερα.

    Θα περάσουμε τα 200 κατα πλειοψηφία άσχετα με το θέμα του αντίβαρου σχόλια;
    Γιατί την 100-άρα την έχουμε ήδη έτοιμη

    17-57

    υ.γ.
    "Ότι ο "σοσιαλισμός" επεμβαίνει σε χώρες και αιματοκυλεί λαούς για να τους υποδουλώσει"
    Για γράψε μας ημερολογίες και χώρες θιασώτη των "ανοίξεων";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη του βάζεις Δύσκολα 17.57. Με τον Κόκκινο Στρατό τα έχει που έδωσε την δυνατότητα να οικοδομήσουν Σοσιαλισμό και δεν άφησε τους ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ της 3ης Κ.Δ να διαλύσουν τα πάντα όπως κάνανε στην δύση. Τους ανάγκασε να λουφάξουν και να περιμένουν να κάνουνε την δουλειά..... μετά το 1956 ΣΤΑΔΙΑΚΑ........ Εδω συμφωνεί με το ούτε φαί ούτε νερό στον ΑΡΗ και στους ....ληστές..... του ....ομόσπονδου..... ΚΚΕ και του ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Μιλάμε για ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ........ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  58. Πάλι; Πάλι δεν απαντάς; Καλά τόσο αμήχανα αισθάνεσαι; Δεν μπορείς να απαντήσεις στο εάν υπάρχει σοσιαλισμός χωρίς δικτατορία του προλεταριάτου; Εσύ ο διαβασμένος ο κομμουνισταράς; Δεν μπορείς να απαντήσεις σε αυτά που παραδέχονται οι ίδιοι οι ρεβιζιονιστές όσο αφορά τις αστικές μεταρρυθμίσεις; Σε τόσο δύσκολη θέση σε έφερα πια; Δυστυχώς για σένα και για το κόμμα σου όλα αυτά που σου παραθέτω είναι η αλήθεια. Απόδειξη ότι αδυνατείς να απαντήσεις.

    Επεμβάσεις λοιπόν. Τα δύο κλασικά παραδείγματα Τσεχοσλοβακία και Αφγανιστάν. Πάμε να δούμε τι λέει ο Ενβέρ Χότζα για τους σοβιετικούς και την στάση τους στο Αφγανιστάν:

    "Για να κα­μουφλάρουν τους ιμπεριαλιστικούς σκοπούς τους, στην αρχή έφεραν στην εξουσία ανθρώπους με προοδευτικά δήθεν φρονήματα τους άλλαξαν κι αυτούς τον έναν μετά τον άλλον με ενέργειες ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑΤΟΣ, με ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ και με ΤΑΝΚΣ, τους πέρασαν στο σατίρι, όπως συνέβηκε με τον Νουρ Μωχάμεντ Ταράκ και με τον Χαφιζουλάχ Αμήν"

    "Είναι αυτό τόσο αληθές που οι Σοβιετικοί σοσιαλιμπεριαλιστές εισέβαλαν στο Αφγανιστάν με τα θωρακισμένα συντάγματα τους και δεκάδες χιλιάδες σοβιετικούς στρατιώτες, να κάμουν με ένα λόγο μια ανοιχτή ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ επιδρομή εναντίον μιας ανεξάρτητης χώρας, για να φέρουν και να κρατήσουν στην εξουσία τις ντόπιες κλίκες ανδρεικέλων τους, που δεν ήταν σε θέση να διατηρήσουν την εξουσία χωρίς τις λόγχες και τα τανκς του σοβιετικού στρατού των ενόπλων δυνάμεων της Σοβιετικής Ένωσης"

    Ενβέρ Χότζα - ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΕΧΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΥΛΙΣΜΟΥ

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Να μην ξεχνάμε όμως Τσεχοσλοβακία 1968. Οι σοβιετοναζήδες επενέβησαν ώστε να την υποτάξουν στην δική τους σφαίρα επιρροής και γι'αυτό ανέτρεψαν τον Ντούμπτσεκ (αφού πρώτα τον έφεραν στην εξουσία και τον στήριξαν όπως έκαναν και με τον Νάγκι κλασική ιμπεριαλιστική λογική) και αιματοκύλησαν το τσεχοσλοβάκικο λαό ο οποίος αντιστάθηκε σε μία ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ επέμβαση. Εάν ο τσεχοσλοβάκικος λαός ήταν πραγματικά ελεύθερος και κυρίαρχος θα αποφάσιζε αυτός για τα εσωτερικά του αλλά οι σοβιετικοί δεν ήθελαν τέτοια. Λειτούργησαν ακριβώς όπως και οι αμερικανοί ιμπεριαλιστές σε ανάλογες περιπτώσεις.

    Τώρα για το τι έγινε το 1991. Σιγά το δύσκολο όποιος ξέρει τα στοιχειώδη το καταλαβαίνει. Το 1991 αυτό που κατέρρευσε ήταν ο κρατικός καπιταλισμός ο οποίος πέρασε πλέον σε καπιταλισμό δυτικού τύπου. Ο καπιταλισμός δυτικού τύπου ξεκίνησε ουσιαστικά να εφαρμόζεται με την Περεστρόϊκα το 1985 και όλη η διαδικασία ολοκληρώθηκε το 1991.

    Τώρα για το ότι ψήφιζαν και αποφάσιζαν οι εργάτες. Σιγά τα αυγά. Το θέμα είναι αν ψηφίζουν ή αν έχουν την εξουσία στα μέσα παραγωγής; Γιατί η ψήφος δεν λέει τίποτα αυτό σαν "μαρξιστής-λενινινιστής" που είσαι έπρεπε να το γνωρίζεις. Το θέμα είναι αν η εργατική τάξη είχε τα μέσα παραγωγής στα χέρια της, αν ασκούσε την εξουσία της σε αυτά μέσα από το κράτος της ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Μόνο έτσι θα αποφάσιζε πραγματικά. Αυτές οι αρχές όμως ανατράπηκαν μετά το '56. Είπαμε σοσιαλισμός χωρίς διχτατορία του προλεταριάτου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ συνεπώς η εργατική τάξη δεν είχε τα μέσα παραγωγής και δεν έπαιρνε αυτή τις αποφάσεις. Και τι έγινε άμα ακούγανε την άποψη των εργατών; Αφού στο τέλος οι διευθυντές αποφάσιζαν και το κόμμα. Αποδεικνύεται αυτό και στην περίπτωση του Νοβοτσερκάσκ το 1962 όπου οι εργάτες λόγω της μείωσης των μισθών τους και της αδυναμίας τους να εξασφαλίσουν βασικά αγαθά λόγω της αύξησης των τιμών τους απήργησαν και διαδήλωσαν εναντίον της πολιτικής των σοβιετικών με τους σοβιετοναζήδες να πνίγουν στο αίμα τον αγώνα τους. Άμα έχεις σοσιαλισμό....

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ο Τόνι Κλιφ μιλούσε για κρατικό καπιταλισμό και επί Στάλιν κάτι το οποίο είναι φυσικά ΨΕΥΔΕΣ και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Οπότε τα περί Τόνι Κλιφ αλλού όχι σε εμένα. Επί Στάλιν οικοδομούνταν ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ. Με τα λάθη του ναι αλλά ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ και όχι κρατικός καπιταλισμός. Αυτοί που το υποστηρίζουν αυτό απλά είναι αντικομμουνιστές (τροτσκιστές, οπορτουνιστές, αναρχικοί κλπ). Φαινόμενα λοιπόν όπως κρίσεις, ανεργία, φτώχεια, εκμετάλλευση των εργατών στην ΕΣΣΔ εμφανίστηκαν λόγω της ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗΣ που ξεκίνησε το 1956 (στην ουσία είχε ήδη αρχίσει με το θάνατο-δολοφονία του Στάλιν το 1953 τα προετοίμαζαν από τότε οι χρουτσοφικοί γκάγκστερς απλώς το '56 έγινε επίσημα λόγω της πλήρης επικράτησης των σοσιαλφασιστών στο κόμμα)

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις καταπιεί την γλώσσα σου. Δυστυχώς για εσένα η πραγματικότητα είναι πεισματάρα και έχεις γίνει ρόμπα. Πάμε πάλι. Θα καταγγείλεις την επικρατηση του ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ στην 3η Κ.Δ το 1935 που με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ διέλυσε την Κ.Δ το 1943 Κ.Ν.... Και ενσωμάτωσε Κ.Κ με τους 5ο ΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ στερώντας απο τους λαούς την εξουσία όπου δεν πέρασε ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ. Π.Χ ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 1944. Στην Αν.Ευρώπη η 5η Φάλαγγα λούφαξε και περίμενε το 1956. Λοιπόν ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΟ ΡΕΤΑΛΙ Οποιος είναι ενάντια στον ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ που επικράτησε στην ΕΣΣΔ το 1956 και ΣΤΑΔΙΑΚΑ ανέτρεψε τα πάντα είναι και ενάντια στους ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ που επικράτησαν στην 3η Κ.Δ το 1935 και ΣΤΑΔΙΑΚΑ καταστρέψανε τα πάντα. ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΧΡΟΥΤΣΟΜΠΡΕΖΝΙΕΦΙΚΟ ΡΕΤΑΛΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Ουτε φαί ούτε νερό στον ΑΡΗ και στους ....ληστές..... ρετάλι απο το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και το ....ομόσπονδο......ΚΚΕ λόγω .....λαοκρατίας....... ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ. Για αυτό το ΕΓΚΛΗΜΑ θα μας πεις τίποτα ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΟ ΝΑΥΑΓΙΟ η δεν έχεις τα Κότσια...... Για να σε δω. ΕΜΠΡΟΣ...... ΝΑΥΑΓΙΟ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  61. Το Κόμμα των Μπολσεβίκων ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ έκανε ΔΥΟ ΕΛΙΓΜΟΥΣ Διέσπασε τους Καπιταλιστές και νίκησε. Ταυτόχρονα ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ έδωσε την δυνατότητα σε 9 χώρες να αποσπαστούν απο τον Καπιταλισμό και να οικοδομήσουν Σοσιαλισμο. Βεβαίως στα Κ.Κ εκει όπως και στην δύση είχαν μετατραπεί σε Οπορτουνιστικα συγχωνεύτηκαν με την Σοσιαλδημοκρατία. π.χ Αν.Γερμανία Ουγγαρία Τσεχοσλοβακία κ.α. Ηταν η παρουσία του Κόκκινου στρατού που τους απέτρεψε απο το να πνίξουν τα πάντα στο αίμα όπως είχαν κάνει το 1918 20 με τις ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. Λούφαξαν μετά το 1945 και περίμεναν την επικράτησή τους και στην ΕΣΣΔ που μετά το 1945 ήταν πλέον χωρίς στελέχη λόγου του Πολέμου. Δολοφονήθηκε ο ΖΝΤΑΝΟΦ το 1948 και στην συνέχεια με τον ....θάνατο...του ΣΤΑΛΙΝ το 1953 πήραν κεφάλι. 1ο Τεστ τα γεγονότα του 1953 στο Βερολίνο απο την Οπορτουνιστική Αντεπανάσταση που αποκρούστηκε απο τους Εργάτες και τον Κόκκινο Στρατό που δεν αρέσει στον Χρουτσοφικό. Το 1956 το ίδιο έργο στην Ουγγαρία. Με επικεφαλής τον ΝΑΓΚΙ που ήταν φυλακή μέχρι το 1953 ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΟ Στέλεχος στην Κ.Δ όρμησαν με την ανοχή των Χρουτσοφικών να ανατρέψουν τον Σοσιαλισμό στην Ουγγαρια. Του σταμάτησε η Εργατική Τάξη και ο Κόκκινος Στρατός την ΕΣΣΔ που εξακολουθούσε να είναι ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ όπως και το 1968 στην Τσεχοσλοβακία. Το οτι χρειάστηκαν 35 χρόνια στην ΕΣΣΔ για τον Αντεπαναστατικό τους ρόλο τα λέει όλα. Τι να πει για όλα αυτα το κάθε Χρουτσοφικο ναυάγιο. Καρφί στο μάτι τους η Νίκη της ΕΣΣΔ στον 2ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ και η 9 χώρες που χάθηκαν για τον Καπιταλισμό παρά την λυσσαλέα προσπάθεια του ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ Μεσω της 3ης Κ.Δ μετα το 1935 που έπεσε στα χέρια τους. ΞΥΔΑΚΙ...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. "Θα καταγγείλεις την επικρατηση του ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ στην 3η Κ.Δ το 1935 που με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ διέλυσε την Κ.Δ το 1943 Κ.Ν...."

    Όχι ρε πεμπτοφαλαγγίτη δεν θα την καταγγείλω γιατί εγώ δεν είμαι αντικομμουνιστής σαν και σένα. Σαν κομμουνιστής λοιπόν και ΤΡΙΤΟΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ θα την υπερασπιστώ. Αυτοί που με λύσσα πολεμούσαν την 3η Διεθνή και την Κομιντέρν το 1935 ήταν ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ-ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ-ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ. Με αυτούς ταυτίζεσαι. Ποιοι τον έφεραν τον Νάγκι ρε στην εξουσία; Ποιοι ανέτρεψαν το Ράκοσι και τον έστειλαν εξορία (για το οποίο το κόμμα σας κουβέντα δεν λέει); Τα αφεντικά σας οι χρουτσοΝΑΖΗΔΕΣ. Αυτοί οι (σοσιαλ)ΦΑΣΙΣΤΕΣ που ανατρέπουν ηγεσίες ΚΚ, που στέλνουν εξορία κομμουνιστές ηγέτες και δολοφονούν άλλους (Γκότβαλντ, Μπιερούτ, Στάλιν). Αυτούς υπερασπίζεστε υποκριτές, αυτό το "σοσιαλισμό" υπερασπίζεστε. Συγχαρητήρια λοιπόν στην χρουτσοφική ΕΣΣΔ που αφού δημιούργησε το πρόβλημα ανατρέποντας το Ράκοσι και φέρνοντας τους αντεπαναστάτες στην εξουσία στη συνέχεια επειδή έχαναν την σφαίρα επιρροής τους επενέβησαν για να συντρίψουν μία αντεπανάσταση που...οι ίδιοι δημιούργησαν.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. 100αρα...επιτέλους κι ευτυχώς...

    Τους κούρδισαν (κυριολεκτικά και μεταφορικά) και ξανάρχισαν εδώ και κάτι μέρες.

    Καταγράφονται όλα, "παρεάκια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. 1) Με ΓΓ τον Στάλιν δεν οικοδομούσαν τον Σοσιαλισμό.
    Είχαν Σοσιαλισμό και το προχωρούσαν προς τον Κομμουνισμό.Τα προβλήματα αυτής της πορείας έγραψε σε ένα κλασικό βιβλίο του ο Στάλιν
    "Οικονομικά Προβλήματα του Σοσιαλισμού"
    Με λίγες σελίδες και 7 ευρώ από την "Σύγχρονη Εποχή".

    Αλλά όπως είπαμε και ο Στάλιν που υποστήριζε την αναγκαία υποχώρηση στη ΝΕΠ θα ήταν οπορτουνιστής για "true" (στυλ Τρότσκι ας πούμε). Όπως και "αγωνιστές" που "εξαφανίζονται" τις ημέρες των απεργιών αλλά για όλα τους φταίει το ΚΚΕ.

    2) Για να υπάρχει Ιμπεριαλισμός, πρώτα από όλα να υπάρχει καπιταλισμός. Όπως με πολύ απλά επιχειρήματα απόδειξα στην ΕΣΣΔ υπήρχε σοσιαλισμός.

    Για να μην κουράζεις τον εαυτό σου με "πηγές"(πως σου ξέφυγαν Κορνήλιος, Μπετελέμ Μ.Τζίλας Βοσλένσκυ;) και διάφορους "καπιταλισμούς" και "ιμπεριαλισμούς" στην ΕΣΣΔ (γραφειοκρατικούς, κρατικούς κλπ) ιδού πως καταρρίπτεται ένα προς ένα με Μαρξιστικά Επιχειρήματα από άνθρωπο που έζησε ως σπουδαστής την περίοδο στα τελειώματα της ΕΣΣΔ και δεν είναι ΚΚΕ. Και έχει μπόλικες πηγές και με στατιστικά στοιχεία.

    Ειδικά το πρώτο μέρος

    http://www.ilhs.tuc.gr/gr/Graf_1.2.htm

    http://www.ilhs.tuc.gr/gr/Graf_1.3.htm

    Άρα μελέτη και την επόμενη φορά να εμφανιστείς καλύτερος στον αντι-Κομμουνιστικό αγώνα κατά ΕΣΣΔ - ΚΚΕ

    3) "Να μην ξεχνάμε όμως Τσεχοσλοβακία 1968."
    Γιατί δεν διάβαζες τον Μπρεζίνσκι; ίσως κάτι θα είχε να πει για την "Άνοιξη της Πράγας", Βέβαια, ο Μπρεζίνσκι ήταν ταξικος αντίπαλος αλλά αντίθετα με πολλούς "δήθεν" τα έλεγε σταράτα χωρίς υπεκφυγές.

    https://atexnos.gr/czechoslovakia-1968-i-anoiksi-tis-pragas-doureios-ippos

    Αν ήταν στην Τσεχοσλοβακία "επέμβαση", τότε το ίδιο θα ήταν και στην Ουγγαρία to 1956 με ΓΓ του ΚΚΣΕ τον Χρουτσέφ. Αλλά για την Ουγγαρία δεν γράφεις κουβέντα. Δηλαδή συμφωνείς με την απόφαση του ΚΚΣΕ και της ΕΣΣΔ για Διεθνιστική Βοήθεια στην Ουγγαρία;

    Στη τότε Λαϊκή Δημοκρατία του Αφγανιστάν, μία χώρα που γίνονταν αναδιανομή της γης, οι γυναίκες αποκτούσαν πολιτικά δικαιώματα, έβγαζαν μπούργκες και πήγαιναν στα Πανεπιστήμια, το να υποστηρίζει κάποιος p.x. τα ζόμπι των Μου -α -ζα - ε -ντίν (όπως οι επίγονοι του Μάο, οι Πολιτείες οι Ενωμένες, η Αραβία των Σαούντ, Πακιστάν, μαζί με διακριτικές βοήθειες από Αίγυπτο και Ισραήλ) ξεπερνά την έννοια του "Διεθνιστή".

    Μάλλον θα είναι ακόλουθη της έννοιας του "Διεθνιστή" όπως εκείνοι το νομίζουν. Δηλαδή όταν π.χ. ενώνονται όλοι οι Καπιταλιστές-Ιμπεριαλιστές εναντίον της προσπάθειας σε μία χώρα για οικοδόμηση του Σοσιαλισμού.

    "Διεθνιστική" Καπιταλιστική Βοήθεια κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Αφγανιστάν με συγκεκριμένα στο παρακάτω Link από τον "Ρ"
    https://www.rizospastis.gr/story.do?id=2108914

    Στο παρακάτω link κάποιος που η "εμπλοκή" του με το Αφγανιστάν κατά της "Αυτοκρατορίας του Κακού" (δηλαδή κατά της ΕΣΣΔ) έγινε και ταινία.
    https://www.sansimera.gr/biographies/313


    17-57

    Υ.Γ. Μπόλικος ΝΑΤΟϊκος "Διεθνισμός" στο Άρθρο 2, παράγραφος 4, υποπαράγραφος β. ανθυποπαράγραφος (ii) και η τελευταία παράγραφος της συμφωνίας των Πρεσπών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Δεν είσαστε σε θέση να θέτετε ερωτήσεις με ύφος 100 καρδιναλίων και να ζητάτε 1000 αυτοκριτικές από το ΚΚΕ.

    Α) "Διεθνισμός" μέσω ΝΑΤΟ πρώτη φορά ακούω. Μόνο από Θιασώτες της "αστερόεσας", των "ανοίξεων" και ακροδεξιούς.

    Β) Πλέον τρία χρόνια πέρασαν από το Δημοψήφισμα. Χωρίς να μας λέτε με ειλικρίνεια την πολιτική σας θέση.

    Από τις 5/7/2015 όμως άλλαξαν τα πράγματα.
    Τώρα εσείς πρέπει να μας πείτε γιατί μάλλον ψήφισατε το "ΟΧΙ" στο Δημοψήφισμα μαζί με Σύριζα - Ανελ - χ.α. και αρκετούς από αριστερο-αναρχοχώρι.
    Και δεν ψηφίσατε το διπλό ΌΧΙ με διέξοδο την Λαϊκή Εξουσία με έξοδο από την ΕΕ.

    Ακριβώς το έβαλε σε ψηφοδέλτιο το ΚΚΕ και όπως πριν το είχε θέσει το ΚΚΕ μέσα στη Βουλή να μπει σαν πρόταση στο Δημοψήφισμα αλλά ο "δημοκρατικός" τότε αντι-Πρόεδρος της Βουλής καΙ λοιποί αρνήθηκαν χωρίς ψηφοφορία να γίνει κάν συζήτηση.

    Μην γράφεις για "αποχή", γιατί είναι δύσκολο να πείσεις. Τόσο με τις αντικρουόμενες θέσεις σου(χρησιμοποιείς ανάκατα Μάο, Τρότσκι, Κλιφ κ.α. που από μόνοι τους έρχονται σε αντιπαράθεση μεταξύ τους ), όσο και με τον χρονικά τυχαία, μία ημέρα μετά αφότου δημόσια ο Τσίπρας αποκήρυξε το Δημοψήφισμα του 2015

    "Πως βγήκε πρωθυπουργός ο Παπαδρέου με 45% όταν κανένας που ρωτω δεν έχει πει πως τον ψήφισε;".

    Ε αυτό ρωτώ πως είναι δυνατόν το γιαλατζί "ΟΧΙ" των Σύριζα-Ανελ-χα να πήρε 62% όταν σχεδόν τρία χρόνια κανένας δεν λέει πως το ψήφισε ή αποφεύγει να μιλά;


    17-57

    Υ.Γ.
    Ρε μανία με τον Χότζα. Είχε καλές ατάκες, δεν λέω
    Η καλύτερη: "Εμείς (εννούσε την τότε Αλβανία) και η Κίνα είμαστε ένα δίς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. XOXOXOXOXOXO ΑΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ. Μην νομίζεις οτι θα ξεφύγεις ΧΡΟΥΤΣΟΜΠΡΕΖΝΙΕΦΙΚΟ ΡΕΤΑΛΙ. Υποστηρίζεις τον ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ που επικράτησε στην 3η Κ.Δ το 1935 και με τα πολιτικά μέτωπα καταστρέψανε τα πάντα. Διαλύσανε την Κ.Δ το 1943 Κ.Ν Κ.Κ ενσωματώθηκαν με τα ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΑ και όλα γίναν Μπάχαλο. Αν δεν ήταν ο Κόκκινος Στρατός εκει το 1944 όλα θα είχαν πνιγει στο αίμα όπως το 1918 20. Λούφαξαν οι ΝΑΓΚΙ ΝΤΟΥΜΤΣΕΚ κ.α ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ της Κ.Δ μετά το 1935 και περίμεναν την επικράτηση τους και στην ΕΣΣΔ όπως και έγινε μετα το 1956. ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ. Καταδίκασε τον ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ ΤΗς 3Ης Κ.Δ μετά το 1935 Δεν γλιτώνεις. Πες στην Πρεσβεία να σου φέρει καινούργια ΒΡΑΚΙΑ. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΟΥΤΕ ΦΑΙ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΑΡΗ και στους .....ληστές απο το ....ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ......ΚΚΕ και το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ......ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ.......ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ..... ΧΡΟΥΤΣΟΜΠΡΕΖΝΙΕΦΙΚΟ ΡΕΤΑΛΙ...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  66. Η Θέση της 3ης Κ.Δ για να είναι στο πλευρό της ΕΣΣΔ έπρεπε να συνεχίσει και μετά το 1935 με ΓΡΑΜΜΗ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Πόλεμος ενάντια στην ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ και τους ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ Συμμάχους της και την ώρα που αποχωρούνε απο την κάθε χώρα μετατροπή του ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΕ ΤΑΞΙΚΟ Ενάντια στην ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ και τους ΑΓΓΛΟΥΣ Συμμάχους της. Με ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ. Π.Χ ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 1944 ΜΕ ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ και κυβέρνηση ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΠΑΠΑΤΖΗ...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Περιμένω να καταδικάσεις τον ΝΑΓΚΙ και την παρέα του που ήταν φυλακή μέχρι το 1953. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΟ Στέλεχος στην 3η Κ.Δ μετά την επικράτηση τους το 1935. Γιατί βρέθηκε φυλακή μετά το 1945...... ΑΡΕ ΓΛΕΝΤΙ. Γιατί ήταν εκεί ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ Αντίθετα στην ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ο Ομοιδεατης του ....ΤΟΛΙΑΤΙ...... υπέγραψε την αμνηστία στους Συνεργάτες του Μουσολίνι και στο 20ο Συνέδριο το 1956 έκανε κριτική στον ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΧΡΟΥΤΣΟΦ γιατί καθυστερούσε την ....ΑΠΟΣΤΑΛΙΝΟΠΟΙΗΣΗ...... Οι Φασίστες μπροστά σας είναι Αγγελούδια. ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ. ΡΕΤΑΛΙΑ....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Ώστε Λαϊκή Δημοκρατία στο Αφγανιστάν ε; Μάλιστα. Λαϊκή Δημοκρατία λοιπόν με πραξικοπήματα, KGB και στρατό. Πρώτη φορά βλέπω τέτοια "Λαϊκή" Δημοκρατία. Βέβαια σε καταλαβαίνω γιατί εσείς εκεί στον Περισσό έχετε μία διαφορετική αντίληψη για το τι σημαίνει Λαϊκή Δημοκρατία. Ούτε ρωτάτε ένα λαό άμα θέλει Λαϊκή Δημοκρατία αποφασίζετε εσείς γι'αυτόν. Ε και αν δεν θέλει θα την του επιβάλουμε με τη βία άλλωστε για το...καλό του είναι. Τους ρωτήσανε τους Αφγανούς άμα θέλανε τη Λαϊκή τους Δημοκρατία άραγε; Γιατί τα καγκεμπίτικα πραξικοπήματα κατά του Ταράκ και του Αμίν (που ήταν δικοί τους και υποτίθεται συνέβαλαν στην "Λαϊκή" Δημοκρατία) άλλα αποδεικνύουν όπως και τελικά η στρατιωτική επέμβαση. Επανάσταση και "Λαϊκή" Δημοκρατία δεν πάνε μαζί με πραξικοπήματα ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. Συν του ότι δέκα χρόνια σας πολεμούσαν οι Αφγανοί και στο τέλος σας ΠΕΤΑΞΑΝΕ ΕΞΩ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ το Αφγανιστάν έγινε το Βιετνάμ σας ακόμα το φυσάτε και δεν κρυώνει και θα σας στοιχειώνει για πάντα. Δέκα χρόνια οπορτούνα και το γεγονός ότι οι "λαϊκοδημοκρατικές" σας κυβερνήσεις δεν μπορούσαν να σταθούν και γι'αυτό τους αλλάζατε σαν τα πουκάμισα και αναγκαστικά επενέβει ο στρατός γιατί μόνο έτσι θα έβαζε τάξη σημαίνει ότι ΚΑΜΙΑ λαϊκή υποστήριξη δεν είχες ήθελες ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ να επιβάλεις την "Λαϊκή" σου Δημοκρατία. Οι λαοί άμα θέλουν να παλέψουν για δημοκρατία και δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα θα παλέψουν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ. Το ίδιο και για την Τσεχοσλοβακία. Δεν είχαν οι σοβιετοναζήδες καμία δουλειά να επέμβουν γι'αυτό και ο λαός τους πολέμησε για να τους πετάξει έξω. Και να πεις ότι μπήκαν για να σώσεις το σοσιαλισμό απλά ήθελαν να διασώσουν τον κρατικό σοσιαλναζιστικό καπιταλισμό τους. Αυτό το μπουκάρουμε για να σώσουμε τους λαούς, κάνουμε πραξικοπήματα και επιβάλουμε υποτακτικές κυβερνήσεις είναι λογικές των ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ. Αυτή είναι η λογική των ΗΠΑ αυτή ήταν και της ΕΣΣΔ μετά το '56.

    Στην Ουγγαρία πάλι έγινε το άλλο εξωφρενικό. Αφού ήταν οι ίδιοι οι χρουτσοΝΑΖΙ που ανέτρεψαν τον Ράκοσι και έφεραν τον αντεπαναστάτη-φυλακισμένο Νάγκι στην εξουσία ανατρέποντας έτσι την επαναστατική πολιτική του κόμματος παρά τα πράγματι πολλά του λάθη, αφού ήταν και οι ίδιοι συνυπεύθυνοι λοιπόν για την αντεπανάσταση που ξέσπασε αποφάσισαν να επέμβουν στρατιωτικά αφού βέβαια κατάλαβαν ότι θα έχαναν την σφαίρα επιρροής τους (οι σοβιετικοί αποφάσισαν επέμβαση αφού ο Νάγκι αποφάσισε την απόσυρση της Ουγγαρίας από το σύμφωνο Βαρσοβίας και ουσιαστικά την απομάκρυνση της Ουγγαρίας από την ΕΣΣΔ). Μέχρι εκείνη την στιγμή υποστήριζαν τον Νάγκι άλλωστε όπως είπαμε οι ίδιοι τον έφεραν στην εξουσία. Και ποιο είναι το πιο τρελό. Αφού κατέστειλαν την αντεπανάσταση με την...δική τους αντεπανάσταση επέβαλαν στην εξουσία τον Κάνταρ ο οποίος επίσης ήταν φυλακισμένος και τον έβγαλαν οι ίδιοι. Δηλαδή οι χρουτσοφικοί έβγαλαν δύο καθάρματα αντεπαναστάτες από τη φυλακή, ανέτρεψαν τον Ράκοσι τον οποίο εξόρισαν και αυτό είναι κάτι που το κόμμα σας δεν τολμά να το πει, έφεραν τον έναν αντεπαναστάτη στην εξουσία και μόλις αυτός τους την έκανε τον ανέτρεψαν και έφεραν τον άλλο αντεπαναστάτη στην εξουσία τον Κάνταρ ο οποίος δούλεψε για την παλινόρθωση του καπιταλισμό στην Ουγγαρία ως σοβιετόδουλη μαριονέτα που ήταν. Αυτό δεν λέγεται διεθνιστική βοήθεια αλλά ΜΑΦΙΑ. Για να απαντήσω λοιπόν και στον Πάνο καταδικάζω λοιπόν και τον Νάγκι αλλά και τον Κάνταρ γιατί ήταν και οι δύο ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. "Όπως με πολύ απλά επιχειρήματα απόδειξα στην ΕΣΣΔ υπήρχε σοσιαλισμός."

    Ναι το "απέδειξες" τι να σου πω μου σηκώθηκαν οι τρίχες από κάτω. Σοσιαλισμός χωρίς ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ και η κρατικη-συνεταιριστική ιδιοκτησία είναι σοσιαλισμός. Ε τώρα αν και στον καπιταλισμό υπάρχουν κρατικές-συνεταιριστικές επιχειρήσεις αυτό είναι ασήμαντη λεπτομέρεια. Είναι η κλασική βλακώδης αντίληψη ΚΡΑΤΟΣ=σοσιαλισμός. Τώρα αν αυτό είναι κράτος της διχτατορίας του προλεταριάτου ή "παλλαϊκό" (δηλαδή αστικό) κράτος αυτό δεν μας πειράζει. Αν στις κρατικές επιχειρήσεις γίνεται εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και κάποιοι λίγοι μέσα στο κράτος, στις επιχειρήσεις, στο κόμμα κερδίζουν σε βάρος των εργατών αυτό είναι λεπτομέρεια επίσης. Αλήθεια τι έχεις να πεις όμως και για τα δυτικά ΙΔΙΩΤΙΚΑ μονοπώλια που δρούσαν στις κρατικοκαπιταλιστικές σου χώρες;

    Ενβέρ Χότζα Ιμπεριαλισμός και Επανάσταση σε υποσημείωση:

    "Στη Σοβιετική Ένωση εγκαταστάθηκαν ή έχουν γραφεία τους 17 αμερικάνικες πολυεθνικές εταιρίες, 18 ιαπωνικές, 13 δυτικογερμανικές, 20 γαλλικές, 7 ιταλικές κ.λ.π. Στην Πολωνία εγκαταστάθηκαν πάνω από 30 πολυεθνικές εταιρίες. Από αυτές, 10 αμερικάνικες, 6 δυτικογερμανικές, 6 αγγλικές, 3 ιαπωνικές κ.λ.π. Στη Ρουμανία 32, στην Ουγγαρία 31, στην Τσεχοσλοβακία 30 και έτσι με τη σειρά και σε άλλες ρεβιζιονιστικές χώρες. (Τα στοιχεία είναι παρμένα από το βιβλίο «Vodka - Cola», συγγραφέας Καρλ Λέβινσον, 1977, σελ. 79-82.)

    Σοσιαλισμός χωρίς διχτατορία του προλεταριάτου. Μπορείς να μου αποδείξεις ότι αυτό το έλεγε ο Μαρξ, ο Λένιν ή ο Στάλιν; Ούτε καν σχολίασες όλα αυτά που τα έλεγαν οι δικοί τους όχι εγώ δικοί τους οικονομολόγοι, επιστήμονες. Όλες τις αστικές-καπιταλιστικές μεταρρυθμίσεις που επιβλήθηκαν από το '56 και μετά τις βάφτισες "σοσιαλισμό" τρομάρα σου και για τις οποίες δεν θες να απαντήσεις ή κάτι να σχολιάσεις. Ξέρεις τι απέδειξες; Ότι είστε ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ διότι για εσάς "σοσιαλισμός"=ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ. Οπότε αν το δούμε έτσι σε ευχαριστώ που με επιβεβαιώνεις και με διευκολύνεις.

    "Μην γράφεις για "αποχή", γιατί είναι δύσκολο να πείσεις."

    Πρόβλημα σου αν αυτό κατάλαβες. Εγώ σου είπα την άποψή μου. Η σωστή θέση ήταν ΑΠΟΧΗ. Βέβαια το κόμμα σου πήρε μέρος σε αυτό το τσίρκο αντί να καλέσει το λαό σε μαχητικές ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ-ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ διαδηλώσεις έξω από την Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ, σε απεργίες και αγώνες με κεντρικό σύνθημα ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΕΕ-ΔΝΤ και ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ αλλά αντ'αυτού καλούσε σε κομματικές συγκεντρώσεις.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι λοιπόν που συμφώνησες στην γενική καταδίκη του ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ και του ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΝΑΓΚΙ σαν ΣΤΕΛΕΧΟΣ της 3ης Κ.Δ που το 1935 πέρασαν με τον ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ διελύσαν την Κ.Δ το 1943 και στερήσαν απο τους λαούς την εξουσία όπου δεν πέρασε ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ. Και το 1956 επικράτησε στην ΕΣΣΔ. ΜΠΡΑΒΟ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Εξω απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Αυτό παλεύουνε οι Κομμουνιστές μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που συμμετέχει όποιος θέλει χωρίς να χρειάζεται να είναι Κομμουνιστής όπως εσυ. Και αυτός είναι ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ σε μια χώρα στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ απο το 1911...... Περαστικά..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  70. .....Mε κεντρικό σύνθημα ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ Ε.Ε ΔΝΤ και κάτω τα μνημόνια....... ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ. ΝΑ ΕΊΣΑΙ ΚΑΛΆ ΓΕΛΆΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ. Την επιστροφή στον ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ Εχουν στόχο Εθνικιστές Φασίστες Ξενοδόχοι Φαρμακοβιομηχανοι Εφοπλιστές. ΕΥΓΕ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. οι "μοντέρνες" εκδοχές του Καπιταλισμού που αναπαράγονται και από την ΕΦ-ΣΥΝ (του Σύριζα) θεωρούν τον Λένιν πραξικοπηματία γιατί χρησιμοποίησε τον στρατό

    Τι άραγε να είπε ο τότε Πρόεδρος του Γιου-εσ-ει Ρέιγκαν όταν συνάντησε τους Μου - α - ζα χε - ντιν μέσα στον Λευκό Οίκο στα 1985 μπροστά στις κάμερες ; Μάλλον θα θαύμασε τον "Διεθνιστικό" τους αγώνα. Τόσες χώρες συμμετείχαν στην "Διεθνιστική" βοήθεια! Πέρα από τις ΗΠΑ Πακιστάν Αίγυπτος Ισραήλ(έμμεσα) Σαουδική Αραβία

    Άρα μάλλον η μπούργκα και η αμορφωσιά των γυναικών για λογικές σαν του βήτα είναι στοιχείο της "παράδοσης". Επίσης η αναδιανομή της γης είναι αντίθετο στις "παραδόσεις"


    Στην Ουγγαρία έγινε φασιστικό πραξικόπημα. Με στέλεχος των υπηρεσιών της Βρεττανίας να παραδέχεται σε συγγραφέα σχεδόν 40 χρόνια μετά το φασιστικό πραξικόπημα του 1956 πως εκπαίδευαν Ούγγρους φασίστες στα βουνά της Αυστρίας και μετά τους έστελναν πίσω στην Ουγγαρία.

    Το γράφει η ίδια η "Ελευθεροτυπία" στα 1996 όταν παρουσίαζε σχετικό βιβλίο του συγγραφέα
    Τόσο "αυθόρμητη" η "άνοιξη" της Βουδαπέστης!


    "Η σωστή θέση ήταν ΑΠΟΧΗ."
    Όπως άλλωστε είχαν πει και κάποιοι δηλωμένοι συντηρητικοί δημοσιογράφοι.

    Όχι πολλές Βοτκες-Κόλες σε ζέστη. Προκαλούν εύκολη μεθη και μπορεί κάποιος να νομίζει πως από ακροδεξιός γίνεται επαναστάτης

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Άμα αυτοί ήθελαν μπούργκα και όχι αναδιανομή της γης τους σοβιετικούς δεν τους έπεφτε λόγος. Με τη βία ήθελαν να τους "εκπολιτίσουν" και να τους "εκδημοκρατίσουν". Σε εισαγωγικά τα βάζω φυσικά γιατί αυτά στην πραγματικότητα δεν ισχύουν δεν τους έπιασε ο πόνος για το λαό απλά ήθελαν να υποτάξουν το Αφγανιστάν και να το μετατρέψουν σε προτεκτοράτο τους, σε αποικία τους ως ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ που ήτανε για να ξεζουμίσουν, να εκμεταλλευτούν τον αφγανικό λαό και να αρπάξουν τον πλούτο του όπως πετρέλαιο. Μου αρέσει η λογική σου πάντως είναι η λογική του Αλέξανδρου που "εκπολίτισε" τους Πέρσες, η λογική των αποικιοκρατών που "εκπολίτισαν" τους Ινδιάνους ναι φοβερά "διεθνιστική" λογική. Όσο αφορά το Λένιν δεν έκανε μόνος του την επανάσταση αλλά ξέρεις υπήρχαν και τα σοβιέτ μέσα από τα οποία ο λαός κατέκτησε την εξουσία. Τα σοβιέτ λοιπόν και σύσσωμος ο λαός ακολουθούσαν το δρόμο του Λένιν, το δρόμο των μπολσεβίκων. Σε αντίθεση με τους σοβιετογκάγκστερς που ο αφγανικός λαός δεν τους γούσταρε γι'αυτό και τους πολεμούσαν μέχρι που τους ΠΕΤΑΞΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ. Επανάσταση χωρίς τη λαϊκή υποστήριξη, την λαϊκή οργάνωση και συμμετοχή, την λαϊκή κινητοποίηση, το λαϊκό ξεσηκωμό ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Καμία λοιπόν επανάσταση δεν υπήρξε στο Αφγανιστάν.

    Για την Ουγγαρία τα είπαμε για την αντεπανάσταση ευθύνονται και οι σοβιετικοί με τα κομματικά πραξικοπήματά τους. Χώρια που τελικά δεν έλυσαν το πρόβλημα όπως ήταν αναμενόμενο απλά αντικατέστησαν τον έναν αντεπαναστάτη με τον άλλον και ο καπιταλισμός τελικά παλινορθώθηκε απλά με σοβιετικούς όρους αυτό είναι όλο. Συνεπώς ΚΑΜΙΑ διεθνιστική βοήθεια δεν υπήρξε. Είπαμε Νάγκι, Κάνταρ φυλακισμένοι και τους δύο τους βγάλανε οι σοβιετομαφιόζοι και τους επιβάλανε ανατρέποντας τον Ράκοσι και στέλνοντάς τον εξορία. Τον έναν τον υποστήριξαν και μόλις κατάλαβαν ότι αυτός τους την έφερε τον ανέτρεψαν για να φέρουν τον άλλο που ήταν πιστό κοπρόσκυλο τους. "ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ" ΚΟΖΑ ΝΟΣΤΡΑ....

    ΥΓ: Αλήθεια γιατί το κόμμα σου δεν αναφέρεται ποτέ στην εξορία του Ράκοσι; Έχεις κάποια απάντηση;

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επανάσταση ήταν στο Αφγανιστάν οσο και να χτυπιέσε με τους Καπιταλιστές Αντίθετους και σένα Κολαούζο τους. Απόλυτα λογικό. Τα ίδια σε Ουγγαρία το 1956 Τσεχοσλοβακία 1968 τα ίδια σε Αν.Ευρώπη το 1944 45. Η ξεφτίλα σου σπάει τα Κοντέρ Φασιστάκο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Περιμένω την καταδίκη της επικράτησης του ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ στην 3η Κ.Δ το 1935 που με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ Κατέστρεψε τα πάντα. Ελα Κουράγιο ΧΡΟΥΤΣΟΜΠΡΕΖΝΙΕΦΙΚΕ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΗ. Τα Σωβρακα απο την ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΑ ΠΗΡΕΣ........ ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Καινούργια Συριζαίκη Τυμβωρυχία μέσω του συτιζόμενου της Πετρόπουλου στην Χαφιεδοσελίδα του. Προσπαθεί να λερώσει τον Καπεταν Γιώτη σε συνάντηση του στα Σκόπια το 1998 με τον Γκλικόροφ για να μας αποδείξει δήθεν οτι το ΚΚΕ σήμερα έχει αλλάξει θέση για το Μακεδονικό επειδή καταψηφίζουμε την Κατάπτυστη συμφωνία της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ που αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα και Εθνότητα που δεν υπάρχουν και συμφωνεί με την είσοδο σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ των Σκοπίων. Και έρχεται ο συγκεκριμένος αθλιος υπαλληλος του Σύριζα να λερώσει τον Καπεταν Γιώτη. Βλέπεις οι Νεκροί δεν μίλανε. Και λέει κιόλας ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω. Σε περιμένουμε Γιωργάκη....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

      Διαγραφή
  73. "Άμα αυτοί ήθελαν μπούργκα και όχι αναδιανομή της γης τους σοβιετικούς δεν τους έπεφτε λόγος. Με τη βία ήθελαν να τους "εκπολιτίσουν" και να τους "εκδημοκρατίσουν". "

    Προφανώς γνωρίζεις την ιστορία στο Αφγανιστάν
    Άρα για σένα οι κομμουνιστές δεν έχουν κανένα λόγο στην ισοτιμία και στην απελευθέρωση των γυναικών!

    Αυτά ούτε οι φασίστες δεν τα γράφουν

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Μπερδεύτηκες πάλι με τις ημερομηνίες

    Πριν βοηθήσουν οι Σοβιετικοί την Λαϊκή Δημοκρατία του Αφγανιστάν, υπήρξε ήδη..Λαϊκή Δημοκρατία του Αφγανιστάν την οποία ο ίδιος ο λαός του αφγανιστάν ίδρυσε! Δεν επιβλήθηκε από το "εξωτερικό"

    Ακριβώς τα ίδια λένε οι αστοί και για τις τότε άλλες Λαϊκές Δημοκρατίες στην Ευρώπη. Πως τις επέβαλε ο Στάλιν και ο σοβιετικός στρατός και πως ήταν "εισβολή". Τα ίδια περίπου λένε και για τον Λένιν πως δεν ήταν επανάσταση αλλά "πραξικόπημα".

    Στο μεταξύ έχεις καταπιεί:
    την επίσκεψη των αφγανικών "ζόμπι" στο Λευκό Οικο στα 1985,
    την στήριξη τους από τόσες χώρες, όπως Πακισταν, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, διακριτικά το Ισραήλ και φυσικά Γιου - Εσ - Ει.
    το link του "Σαν σήμερα" που βγήκε και ταινία και την έδειξε ένα κανάλι πριν δύο μήνες

    την επίσημη μαρτυρία στελέχους των βρετανικών μ.υ. για φασιστικό πραξικόπημα στην Ουγγαρία το 1956 (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΊΑ 1996)
    τις ομιλίες Μπρεζινσκι που περιλάμβαναν και την Τσεχοσλοβακία

    Πολλές οι "γαργάρες".
    Μάλλον θα φταίει η βότκα με κόκα-κόλα καλοκαιριάτικα

    17-57



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα στην εφημερίδα «Ντεβνίκ» της ΠΓΔΜ το 2011:

    "Η Μακεδονία πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια μεγάλη γεωγραφική περιφέρεια, όπου ζούνε διάφορα έθνη. Με βάση τη μαρξιστική αντίληψη, θεωρούμε πως το ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΕΘΝΟΣ που υπάρχει στην ΠΓΔΜ δημιουργήθηκε μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν συνέτρεξαν οι αναγκαίοι όροι (της κοινότητας της γλώσσας, του εδάφους, της οικονομικής ζωής, του πολιτισμού) στα πλαίσια της Ομόσπονδης Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας."

    https://www.rizospastis.gr/story.do?id=6126528

    Αλήθεια αυτό το έθνος τι είναι; Τι αποφάσισαν οι πεφωτισμένοι του Περισσού; Άντε ρε παιδιά βγάλτε απόφαση περιμένει ο γειτονικός λαός να μάθει από εσάς τι είναι. Αφού νομίζετε ότι μπορείτε να καθορίζετε εσείς την εθνική ταυτότητα ενός λαού και να του πείτε πως θα νιώθει βγάλτε μία απόφαση γι'αυτόν. Ο λαός περιμένει να του καθορίσετε την εθνική του συνείδηση. Μην καθυστερείτε δεν είναι σωστό. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.....

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. ...Πραξικοπηματίας.... λοιπόν ο ΛΕΝΙΝ και οι Μπολσεβίκοι σύμφωνα με το Χρουτσομπρεζνιεφικό Ρετάλι. Το Απόλυτο ξεβράκωμα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Είπαμε ο Λένιν δεν ενεργούσε μόνος του ούτε έκανε του κεφαλιού του εξέφραζε τα σοβιέτ και το λαό που ήταν οργανωμένος σε αυτά. Αν δεν ήθελε ο λαός σοσιαλισμό δεν θα υπήρχε επανάσταση τόσο απλό οι μπολσεβίκοι ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΑΛΛΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ καθοδήγησαν και εξέφραζαν έναν επαναστατημένο λαό και τίποτα παραπάνω δεν θα καταλάμβαναν την εξουσία μόνοι τους με το έτσι θέλω. Ο λαός επαναστάτησε, τα σοβιέτ κατέκτησαν την εξουσία. Εσείς έχετε ξεβρακωθεί από την άλλη που βαφτίζετε τις χούντες σας επαναστάσεις. Για εσάς λοιπόν ΧΟΥΝΤΑ=ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Καλή φάση άλλωστε και οι χουντικοί επανάσταση βαφτίζουν την 21η Απριλίου. Ε τώρα αν ο Νταούντ ανέτρεψε πραξικοπηματικά τον βασιλιά (με συμμάχους του την ΕΣΣΔ και το σοβιετόδουλο PDPA τέτοια "λαϊκή" υποστήριξη), αν ύστερα οι σοβιετικοί ανέτρεψαν επίσης πραξικοπηματικά και τον Νταούντ και τον Ταράκι και τον Αμίν έλα μωρέ τώρα οχού επανάσταση γινόταν. Και καλά ρε μάγκες αφού γινόταν επανάσταση και υπήρχε Λαϊκή Δημοκρατία γιατί άραγε τους ανέτρεψαν όλους αυτούς; Αυτό γιατί δεν το απαντάτε; Ποιος ο λόγος; Αφού εγκαθιδρύθηκε Λαϊκή Δημοκρατία και εφαρμόζανε οι άνθρωποι προοδευτικές και φιλολαϊκές πολιτικές και ο λαός ήταν μαζί τους γιατί η ανάγκη ανατροπής Νταούντ, Ταράκι και Αμίν και μάλιστα ούτε καν λαϊκής αλλά ΚΑΓΚΕΜΠΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗΣ καθαρά. Και στο τέλος στρατιωτική επέμβαση. Πρώτη φορά βλέπω τέτοια "Λαϊκή" Δημοκρατία.....

    Και μην χρησιμοποιείτε σαν δικαιολογία το γεγονός της υποστήριξης των ΗΠΑ προς τους ισλαμοφασίστες. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο η επέμβαση της ΕΣΣΔ πάλι ήταν ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ διότι στόχος της ήταν η υποταγή του Αφγανιστάν και η μετατροπή του σε σοβιετόδουλο προτεκτοράτο. Το ότι οι ΗΠΑ για τους δικούς της ιμπεριαλιστικούς σκοπούς υποστήριξε τους ισλαμοφασίστες αυτό δεν αναιρεί τον ΔΙΚΑΙΟ, ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ του αφγανικού λαού εναντίον της ΕΣΣΔ. Είπαμε άλλο το ένα άλλο το άλλο.

    Εν ολίγοις αυτό που μας λέτε είναι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ=ΦΑΣΙΣΜΟΣ-ΧΟΥΝΤΕΣ-ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ. Η θεωρία των δύο άκρων στα καλύτερα της. Θα μου πείτε εδώ θεωρείτε την Ρουμανία του Τσαουσέσκου σοσιαλιστική, το φασιστικό καθεστώς της Στάζι σοσιαλιστικό και τον ΦΑΣΙΣΤΑ Γιαρουζέλσκι κομμουνιστή εκεί θα κολλήσετε;

    Εσείς είστε τελικά οι πιο χυδαίοι αντικομμουνιστές εσείς κάνετε τα πάντα για να κρατάτε τον κόσμο μακριά από την ιδεολογία και εσείς είστε οι καλύτεροι πράκτορες του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού γιατί κρατώντας το προλεταριάτο και το λαό όσο γίνεται πιο μακριά από τις αρχές του μαρξισμού-λενινισμού συκοφαντώντας τον και διαστρεβλώνοντάς τον με αισχρά αντικομμουνιστικά ψέματα βοηθάτε ΜΟΝΟ τον ταξικό εχθρό. Άξιος λοιπόν ο μισθός του κόμματος σας. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

    ΥΓ: Αλήθεια δεν μου είπατε πως βαφτίσατε εσείς οι νονοί το έθνος στην ΠΓΔΜ; Αποφασίσατε τελικά για τον ξένο λαό χωρίς να τον ρωτήσετε ποια είναι η εθνική του ταυτότητα σαν...διεθνιστές που είστε;

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Δεν έχει και πολλή ζέστη, οπότε ίσως να μην αργήσουν τα 200.
    Έγω άλλες αποφάσεις περιμένω άλλα όλο... βαλτώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειάζεται να περιμένουν. Σλαβομακεδόνες είναι με Σλαβομακεδονική Γλώσα. Μακεδονικό Εθνος δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ. ΜΑΛΙΣΤΑ. ...ιμπεριαλιστής πραξικοπηματίας.... ο ΛΕΝΙΝ με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ που ανέτρεψαν την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ. ....πραξικοπηματίας η ΕΣΣΔ το 1944 που απέσπασε 9 χώρες απο τον Καπιταλισμο. ΕΥΓΕ ΧΡΟΥΤΣΟΜΠΡΕΖΝΙΕΦΙΚΟ ΡΕΤΑΛΙ. ΑΞΙΟΣ...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια στο ΚΚΕ. Τίτλος τιμής. Σας έχουμε για πυξίδα. Και είπαμε ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΨΟΦΗΣΑΝΕ ΤΟ 1991....................... ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ Χρουτσοφικό Ρετάλι..... χοχοχοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  79. Μπορεί να χρησιμοποιεί φιλοΜαοϊκή ορολογία μάλλον "δανεισμένη" από το indymedia αλλά δεν πείθει.
    Ίσα, ίσα ξεσκεπάζει τα πραγματικά πολιτικά του φρονήματα. Όπως του ξεφεύγουν ορολογίες που χρησιμοποιεί οι συγκυβερνήτες των Σύριζα και οι ακροδεξιοί.

    Ο πόνος του κάθε Βήτα είναι άλλος και ο χρόνος "παρέμβασης" κατα εμένα όχι τόσο τυχαίος:
    Γιατί το ΚΚΕ δεν έπεσε στην παγίδα των "Διεθνιστών" του ΝΑΤΟ για το ζήτημα της Πρώην ΠΔΓΜ για να μπορεί ΚΑΘΕ ακροδεξιός να υποστηρίζει ένα βολικό για αυτόν "δίπολο" που κατασκευάζει η φιλοΝΑΤΟΙΚΗ συγκυβέρνηση "αριστεράς"- ακροδεξιάς.

    Επίσης ο πόνος του είναι η άνοδος του ΠΑΜΕ στο Λιμάνι που ξαπόστειλε χρυσαυγίτες και λοιπούς που επί "αριστερής" κυβέρνησης πήγαν να κάνουν απεργοσπασία.
    Αλλά δεν τους πέρασε. Και με την βοηθεια του ΠΑΜΕ οι εργάτες πήραν ΣΣΕ, Ανθυγιεινα και Βαρέα και κάποιες βελτιώσεις στην εργασία τους.
    Τα αντι-ΠΑΜΕ "σωματεία" της περιοχής ήταν φυσικά "εξαφανισμένα". Όπως πολλοί "αριστεροί" όχι μόνο από την απεργία αλλά και από Τουίτερ, Blogs κλπ

    Μόνο ακροδεξιοί και λοιποί υποστηρικτές της αστεροέσσας υποστηρίζουν κάθε "ζόμπι" "άνοιξη" κλπ στον πόλεμο κατά της ΕΣΣΔ από το Γιου-Εσ-Ει και λοιπό "Δυτικό κόσμο", την Αραβία των Σαούντ και λοιπές "δημοκρατικές δυνάμεις".

    Επίσης μία Λαϊκή Δημοκρατία όπως π.χ. στο Αφγανιστάν δεν έχει κατά Βήτα κανένα δικαίωμα για αναδιανομή της γης στους ακτήμονες από τους τσιφλικάδες. "Πολιτιστικούς" λόγους ονόμαζαν οι τότε "Δημοκράτες της Δύσης" την καταπίεση των γυναικών στο Αφγανιστάν σε δημοσιεύματα εκείνης της εποχής που βρίσκονται στο internet

    Ο "σκληρός" Γιαρουζέλσκι επέτρεψε σε Πάπα - Θάτσερ - Βαλέσα να συναντηθούν μαζί.
    Μεγάλη λοιπόν η "καταπίεση" στην Πολωνία. Ο Βαλέσα μετα τον "άνεμο αλλαγής" στην Πολωνία, λένε πως πήρε (άραγε πως;) και ένα Πύργο μάλλον για να αλλάξει αέρα. Και ζητούσε να του πληρώνει ο πολωνικός λαός τα έξοδα του Πύργου του. Κάποιες ιστοριούλες για διαφθορά που λένε πως έχει στην Πολωνία, άραγε πως να πηγαίνουν;

    Αφγανιστάν 1980, Ουγγαρία 1956, Τσεχοσλοβακία 1968 τα έγραφαν δημόσια και με υπερηφάνια Άγγλοι - Αμερικανοί ΑΜΕΣΩΣ μετά την ανατροπή του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ το 1991. Τα είπαν δημόσια σε δηλώσεις, τα έγραψαν δημόσια σε βιβλία, τα έκαναν και ταινία. Νόμιζαν πως είχαν "ξεμπερδέψει" με τον σοσιαλισμό, πάνω στην έπαρση τους.

    Οι "γαργάρες" κανονικά συνεχίζονται, άρα πάμε για τα 300+

    17-57


    Υ.Γ.

    1)Οι ΗΠΑ πάνω κάτω με τα ίδια "κριτήρια" που χρησιμοποιεί ο κάθε "Βήτα", βάπτισαν "ιμπεριαλιστική επέμβαση" την Διεθνιστική Βοήθεια της Κούβας στην Αγκόλα. Με την Ν.Αφρική των Απαρντχάιντ της Λευκής Διακυβέρνησης φυσικά να εισβάλει ενάντια στους επαναστάτες.
    Αξίες ανεκτίμητες.

    2)Αν κρίνουμε από την σχεδόν ακαταλαβίστικη επίθεση της επικεφαλής της Περιφέρεειας Αττικής ενάντια στο ΚΚΕ μιλώντας και για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ (γιατί άραγε;) με αφορμή το θέμα των Χυτά, μάλλον εκεί στον Σύριζα "καταρρέουν". Και φυσικά φοβούνται το ΚΚΕ και το Λαϊκό Κίνημα

    https://www.youtube.com/watch?v=RBF9h5KTfkE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To 2012 ήταν καθοριστικό. Περισσότερο και απο το 1991. Γιατί και το 1968 έγινε διάσπαση αλλα ξαναγίνανε τα ίδια απο την στιγμή που έμεινε το ίδιο πρόγραμμα με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑ. Μετά το 1991.... αρχισε βήμα βήμα χρονιά χρονιά να ανοίγει ο τάφος τους με ΣΤΑΘΜΟ το 15ο Συνέδριο του 1996 που κατάργησε ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑ με το ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Απο εδω ξεκινάει το γλέντι. Και έτοιμοι το 2012 γράψαμε ιστορία. Οσο για τα Αστικά ψηφαλάκια που θα πούνε ....κάποιοι..... ήταν το τίμημα τις πριν το 1991.... διαπαιδαγώγησης των οπαδών μας. Δικαιωμένοι 100% με την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ το Γλέντι συνεχίζεται. ΑΣ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Το 1991 πήγαν να διαλύσουν το Κόμμα από τα "μέσα" με βοήθεια από τα "έξω".

      Το 2011-2012 πήγαν για το αντίθετο γιατί δεν μπορούσαν να επαναλάβουν το 1991. Προσπάθησαν να βρουν κάποιες "γέφυρες" αλλά δεν τα κατάφεραν. Το Κόμμα με ΓΓ την Αλέκα πρόλαβε και "θωράκιστηκε" και οι όποιες διαφοροποιήσεις δεν κατέληξαν σε οπορτουνιστικό ρεύμα "μέσα" στο Κόμμα.

      Το σχεδόν 4% απώλεια στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 οφείλεται στο όχι τόσο υψηλό ταξικό επίπεδο φίλων του ΚΚΕ ή ανθρώπων που ψήφιζαν από "αριστερή παράδοση" ΚΚΕ ή ανθρώπων χωρίς ιδιαίτερα μεγάλη εμπειρία σε ταξικό-συνδικαλιστικό αγώνα που θεωρούσαν ( και θεωρούν ) το ΚΚΕ σοβαρό - έντιμο Κόμμα.

      Οι "εκτός" Κόμματος με πρόσχημα τον "αντιμνημονιακό" αγώνα προσπάθησαν 1) Να μειώσουν στην τότε αυξανόμενη επιρροή του ΚΚΕ 2) Να ασκήσουν έμμεσα πίεση για "ανοχή" σε "κυβέρνηση της αριστεράς" και μετέπειτα την επακόλουθη περαιτέρω μείωση της επιρροής του ΚΚΕ.


      Πρώην Πασόκοι πήγαιναν πόρτα - πόρτα σε ανθρώπους που απλά ψήφιζαν ΚΚΕ με ψηφοδέλτια του Σύριζα. Παρόμοιες σχεδόν συντονισμένες κινήσεις, όπως σχεδόν μαζικές μετακινήσεις κόσμου τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ σε άλλα κόμματα(δεν ήταν μόνο προς Σύριζα),
      δεν γίνονται "μεμονωμένα" ή "ατομικά" αλλά συνήθως από τα "μεσαία" και "πάνω" κλιμάκια μέρους μίας κομματικής ιεραρχίας. Και το ΠΑΣΟΚ είχε "σκληρό" καταστατικό. Δεν ήταν Σύριζα.

      Το 19ο (και φυσικά το 18ο) τελικά ήταν πολύ σημαντικά συνέδρια.

      17-57

      Υ.Γ.
      Ο φίλος της αστερόεσσας που το πάει για 300άρα δεν είναι πρώην οπορτουνιστής. Γκαραντί.
      Ακόμα και οι πρώην οπορτουνιστές κρατούν κάποια προσχήματα.

      Τώρα βρήκε "αποκούμπι" στον Χότζα. Αύριο θα βρει αλλού.
      Αρκεί να τα "μεταφράσει" όπως νομίζει κατά ΚΚΕ και ΕΣΣΔ.

      Διαγραφή
    3. Αν νομίζει οτι βρήκε αποκούμπι στον Χότζα έπαιξε και έχασε..... Στα υπόλοιπα συμφωνουμε. Ολα κρίθηκαν οτι έγινε πολύ καλή δουλεια με αρχή το 14ο τον Δεκέμβρη του 1991 και ΣΤΑΘΜΟΣ το 15ο το 1996. Εκει άνοιξε ο τάφος τους. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  80. Ενβέρ Χότζα - Ιμπεριαλισμός Και Επανάσταση:

    "Στην επέμβασή της η Σοβιετική Ένωση παρασύρει και τους συμμάχους ή, καλύτερα να λέμε, τους δορυφόρους της. Αυτό το βλέπουμε συγκεκριμένα στην Αφρική, όπου οι σοβιετικοί σοσιαλιμπεριαλιστές και οι Κουβανοί μισθοφόροι τους επεμβαίνουν με το πρόσχημα ότι βοηθούν την επανάσταση. Αυτό είναι ψέμα. Η επέμβασή τους δεν είναι παρά ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ πράξη που αποσκοπεί στην κατάκτηση αγορών και στην καθυπόταξη των λαών.

    Τέτοια είναι η επέμβαση της Σοβιετικής Ένωσης και των Κουβανών μισθοφόρων στην Αγκόλα. Αυτοί δεν είχαν και δεν έχουν καθόλου σκοπό να βοηθήσουν την αγκολέζικη επανάσταση, αλλά να μπήξουν τα νύχια τους στην αφρικανική αυτή χώρα που απόκτησε κάποια ανεξαρτησία ύστερα από το ξεκούμπισμα των πορτογάλων αποικιοκρατών. Οι Κουβανοί μισθοφόροι είναι ΑΠΟΙΚΙΑΚΟΣ στρατός σταλμένος από τη Σοβιετική Ένωση για να καταλάβει αγορές και στρατηγικές θέσεις στις χώρες της Μαύρης Αφρικής, για να περάσει από την Αγκόλα σε άλλα κράτη, ώστε να μπορέσουν και οι σοβιετικοί σοσιαλιμπεριαλιστές να δημιουργήσουν μια σύγχρονη αποικιακή αυτοκρατορία.

    Η Σοβιετική Ένωση και ο μισθοφόρος της, η Κούβα, με το πρόσχημα της βοήθειας για την απελευθέρωση των λαών, επεμβαίνουν σε άλλες χώρες με στρατό εξοπλισμένο με κανόνια και πολυβόλα, δήθεν για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού που δεν υπάρχει ούτε στην ίδια τη Σοβιετική Ένωση ούτε και στην Κούβα. Αυτά τα δύο αστικο-ρεβιζιονιστικά κράτη εισέβαλαν στην Αγκόλα για να βοηθήσουν μια καπιταλιστική κλίκα να πάρει την εξουσία, σε αντίθεση με τους σκοπούς του αγκολέζικου λαού, που αγωνίστηκε ενάντια στους πορτογάλους αποικιοκράτες για να κερδίσει την ελευθερία. Ο Αγκοστίνο Νέτο παίζει το παιγνίδι των Σοβιετικών. Όντας σε διαμάχη με την άλλη φράξια, κάλεσε σε βοήθεια τους Σοβιετικούς για να πάρει ο ίδιος την εξουσία. Οι φαγωμάρες των δύο αγκολέζικων αντιμαχόμενων φατριών δεν είχαν καθόλου επαναστατικό λαϊκό χαρακτήρα. Η σύγκρουσή τους ήταν ΔΙΑΠΑΛΗ ΚΛΙΚΩΝ για εξουσία. Καθεμιά απ’ αυτές υποστηριζόταν από διάφορα ιμπεριαλιστικά κράτη. Σ’ αυτή τη σύγκρουση κέρδισε ο Αγκοστίνο Νέτο, ενώ στην Αγκόλα όχι μόνο δε νίκησε ο σοσιαλισμός, αλλά ύστερα από την εξωτερική επέμβαση εγκαθιδρύθηκε εκεί η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ."

    Αλήθεια η επέμβαση των εκπαιδευμένων και εξοπλισμένων από Κούβα και ΕΣΣΔ κατανγκέζων (σοβιετόδουλες μαριονέτες μισθοφόροι) στο Ζαϊρ (δηλαδή σε ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ) το 1978 σε τι αποσκοπούσε αν όχι στην εξυπηρέτηση των ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ συμφερόντων της ΕΣΣΔ; Μπήκαν άραγε για να "απελευθερώσουν" το λαό του Ζαϊρ; Ναι όσο "απελευθερωτές" είναι οι ισλαμοναζήδες του Ιράν και της Χεζμπολάχ αυτή τη στιγμή στην Συρία. Βολική δικαιολογία ήταν η Ν. Αφρική για τους σοβιετικούς και τους κουβανούς ώστε οι δεύτεροι να αποτελούν στρατό κατοχής υπέρ της εξουσίας του MPLA και του αφεντικού του ΕΣΣΔ άλλωστε από το 1975 ως το 1989 δεν τα λες και λίγα τα 14 χρόνια.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπήσου τον ευατό σου ξεφτίλα έχεις γίνει. Δυστυχώς για εσένα η πραγματικότητα είναι πεισματάρα. Στην 3η Κ.Δ ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ επικράτησε το 1935. Με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ Καταστρέψανε τα πάντα και στέρησαν την εξουσία απο τους λαούς όπου δεν πέρασε ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ Π.Χ ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 1944. Οπου πέρασε λούφαξαν περιμένωντας την επικράτησή τους και στην ΕΣΣΔ λόγω των Απωλειών του πολέμου σε Στελεχη. Απο το 1956 ξεκίνησε η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ νόμων του Καπιταλισμού που σε μια πορεία κατέστρεψε τα πάντα Κ.Δ 1935 ΕΣΣΔ 1956 ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Και είπαμε Χρουτσοφικό Ρετάλι. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ Τα κόλπα ψοφήσανε το 1991.... ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

      Διαγραφή
  81. "Σλαβομακεδόνες είναι με Σλαβομακεδονική Γλώσα. Μακεδονικό Εθνος δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ."

    Α μάλιστα δηλαδή εσύ παραδέχεσαι ότι υπάρχει γλώσσα, είναι σλαβομακεδόνες αλλά δεν υπάρχει....έθνος. Άντε μακεδονικό δεν είναι. Σλαβομακεδονικό έστω; Γιατί με αυτά που λες πρέπει να παραδεχτείς την ύπαρξη Σλαβομακεδονικού έθνους. Και μειονότητας στην Ελλάδα σλαβομακεδονικής. Γιατί δεν το κάνεις λοιπόν; Τι φοβάσαι; Ξέρεις γιατί δεν το κάνεις μάγκα μου; Γιατί το σλαβο- είναι βλακώδης δικαιολογία για εσάς ώστε να κρύβεστε στην ουσία δεν θέλετε να αναγνωρίσετε ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ έθνος. Αλλιώς γιατί το ΚΚΕ δεν κάνει λόγο για σλαβομακεδονικό ΕΘΝΟΣ να τελειώνουμε; Και για σλαβομακεδονική ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ στην Ελλάδα αντί να λέει αυτές τις εθνικιστικές βλακείες περί σλαβόφωνων; Γιατί λέτε λοιπόν ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ και καμία μειονότητα αντί να πείτε έστω σλαβομακεδονικό έθνος και σλαβομακεδονική εθνική μειονότητα;

    Άλλωστε και το επαναστατικό ΚΚΕ αναγνώριζε ΕΘΝΙΚΑ Μακεδόνες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γιουγκοσλαβία. Το σλαβο- το χρησιμοποιούσε απλά για να κάνει τον διαχωρισμό μεταξύ αυτών και των Ελλήνων Μακεδόνων.

    Αναρωτιέμαι πάντως οι Κροάτες που είναι και αυτοί σλάβοι αυτοπροσδιορίζονται ως Σλαβοκροάτες; Οι Σέρβοι; Σλαβοσέρβοι; Γιατί εγώ ξέρω ότι εθνικά αυτοπροσδιορίζονται Κροάτες και Σέρβοι. Το ίδιο και οι Ρώσοι. Για κάποιο όμως περίεργο λόγο για τους Μακεδόνες δεν πρέπει να ισχύει αυτό και να αυτοπροσδιορίζονται εθνικά όπως...εμείς γουστάρουμε. Περίεργα πράγματα....

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Άρθρο 2, παράγραφος 4, υποπαράγραφος β. ανθυποπαράγραφος (ii) της Συμφωνίας των Πρεσπών:

    "..(ii) θα γνωστοποιήσει στο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ ότι υποστηρίζει να απευθυνθεί από το ΝΑΤΟ προς το Δεύτερο Μέρος πρόσκληση ένταξης.

    Η εν λόγω υποστήριξη εκ μέρους του Πρώτου Μέρους τελεί υπό τους όρους, πρώτον, της έκβασης δημοψηφίσματος συνάδουσας με την παρούσα Συμφωνία, εάν το Δεύτερο Μέρος αποφασίσει διεξαγωγή δημοψηφίσματος και, δεύτερον, της ολοκλήρωσης των συνταγματικών τροποποιήσεων, που προβλέπονται στην παρούσα Συμφωνία.

    Με τη λήψη της γνωστοποίησης από το Δεύτερο Μέρος αναφορικά με την ολοκλήρωση όλων των εσωτερικών νομικών διαδικασιών του για τη θέση σε ισχύ της παρούσας Συμφωνίας, περιλαμβανομένου ενδεχόμενου εθνικού δημοψηφίσματος με έκβαση συνάδουσα με την παρούσα Συμφωνία και με την ολοκλήρωση των τροποποιήσεων στο Σύνταγμα του Δεύτερου Μέρους, το Πρώτο Μέρος θα κυρώσει το Πρωτόκολλο για την ένταξη του Δεύτερου Μέρους στο ΝΑΤΟ.
    Η εν λόγω κυρωτική διαδικασία θα ολοκληρωθεί μαζί με τη διαδικασία κύρωσης της παρούσας Συμφωνίας.
    .."

    Η Ελληνική Βουλή, θα ψηφίσει ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ και για την ένταξη της Πρώην Πρώην ΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, καθώς και την κύρωση της Συμφωνίας!

    Διάφοροι μας έλεγαν πως διαφέρει η συμφωνία και από την ένταξη στο ΝΑΤΟ.
    Όμως τα γεγονότα τους διαψεύδουν.
    Δύο σε Ένα: Και Συνθήκη και Ένταξη σε μία υπογραφή. Ή διαφορετικά το πρακτικό δικαίωμα του "αυτοπροσδιορισμού" μέσω του ΝΑΤΟ.

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. "..Ακριβώς τα ίδια λένε οι αστοί και για τις τότε άλλες Λαϊκές Δημοκρατίες στην Ευρώπη. Πως τις επέβαλε ο Στάλιν και ο σοβιετικός στρατός και πως ήταν "εισβολή". Τα ίδια περίπου λένε και για τον Λένιν πως δεν ήταν επανάσταση αλλά "πραξικόπημα"..."

    από τον πρώην πρόεδρο της Εσθονίας: “Δεν εισέβαλαν οι ναζί στην ΕΣΣΔ”
    25-06-2018

    Σε “κατεχόμενα σοβιετικά” εδάφη εισέβαλαν οι ναζί κατά τον πρώην Εσθονό πρόεδρο, που προφανώς με το ζόρι συγκρατήθηκε να μην ποστάρει το ζιγκ χάιλ ανήμερα της επετείου Μπαρμπαρόσα.

    http://www.katiousa.gr/politika/diethni/viasmos-tis-istorias-apo-ton-proin-proedro-tis-esthonias-den-eisevalan-oi-nazi-stin-essd/

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ώρα που γκρεμίζεται η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Αποκαλύπτοντας το Αποκρουστικό της πρόσωπο εμφανίζονται τα νέα Οπορτουνιστικά εξαπτέρυγα να προσφέρουν σανίδα σωτηρίας στον Καπιταλισμό για τον εγκλωβισμο του λαού. Αραβανής στην Χαφιεδοσελίδα αφού πρώτα καλούσε τους Κομμουνιστές να μπούνε στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και έσπασε τα μούτρα του συνεχίζει στο ίδιο χαφιέδικο μοτίβο. Τι μας λέει τώρα. Οι Κομμουνιστές να φτιάξουμε ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Με ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ωστε μαζί με ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ και ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ να φτιάξουμε μια κυβέρνηση για επιστροφή στον ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ και αλλαγή ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ με ΡΩΣΣΙΑ ΚΙΝΑ ΙΡΑΝ κ.α και οτι τάχα έτσι θα σωθεί ο λαός. Μιλάμε για την απόλυτη Αθλιότητα και καταστροφή. Αφήνουμε τον Αραβανή στην μοίρα του μέσα στον ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟ ΝΑ ΣΚΟΥΖΕΙ. Συνεχίζουμε τον αγώνα μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ που θα διεκδικεί προσωρινά μέτρα ανακούφισης με ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΟΧΟ Εξοδος απο την Ε.Ε με ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ και το ΚΚΕ συμμετέχει στις ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ απο Θέσεις ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ όσο οι Καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους. Και δηλώνουμε στο κάθε Ρετάλι σαν τον Αραβανη. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. Τα Κόλπα ΨΟΦΗΣΑΝΕ ΤΟ 1991...... ουτε βημα πισω. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. "Την ώρα που γκρεμίζεται η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"
      1) "Αριστερο"-ακροδεξιά Κυβέρνηση

      2) Για αυτό βγάζουν έξω τα εθνίκια.
      Πριν καταρρεύσει ο Σύριζα να έχουν προλάβει να πάρουν κάποια καλύτερη θέση στον "πολιτικό" στίβο.

      Όμως παρά τις "φιλότιμες" προσπάθειες διαφόρων "έγκυρων" σάιτ χθες Κυριακή στην Θεσ/κη να παρουσιάσουν ως μεγαλειώδη πορεία για το "Μακεδονικό", ήταν τα πολύ 800-900 άτομα που διαδήλωσαν.

      17-57

      Διαγραφή
  84. Το οτι είσαι εθνικιστής το γνωρίζω δεν χρειάζεται λοιπόν να το φωνάζεις. Είπαμε Μακεδονικό Εθνος δεν υπάρχει. Υπήρχαν Εθνοι που ζούσαν για αιώνες εκει και το 1911.... Ελληνικός Σερβικός Βουλγαρικός ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ Ορμησαν τους έσφαξαν και με τις Μετακινήσεις πληθυσμών αλλάξανε την σύνθεση του Πληθυσμού. Οπως καταλαβαίνεις λοιπόν έχουμε Σλαβομακεδόνες και Σλαβομακεδονική Γλώσσα. Επίσης δεν υπάρχει μειονότητα στην χώρα. Αυτά είναι τα παιχνίδια Αμερικάνικου και Ρωσικού Ιμπεριαλισμού για να σφάζουν τους λαούς. Με τον Καπιταλισμό στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ παγκόσμια και στην χώρα μας απο το 1911 η Απάντηση είναι ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ όποιο και αν είναι το ερωτημα. Ε.Ε και ΝΑΤΟ σε χαιρετούν Φασιστάκο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Και οι Προβοκάτσιες συνεχίζονται. Ο Λαφαζάνης ανακάλυψε οτι το ΚΚΕ θα αποκαταστήση Κομματικά και τον ΑΡΗ στα πλαίσια του 1ου Τόμου 1918 1949 και οτι είναι ευκαιρία για την ...ενοτητα της αριστεράς.... την οποια εκφράζει δήθεν ο ΑΡΗΣ και για την οποία ο ΑΡΗΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕ. Να ενημερώσουμε λοιπόν τον Λαφαζάνη που η φαντασία του οργιάζει μέσα στα Ζόρια που έχει. Για τους Κομμουνιστές δεν υπάρχει καμμία αριστερά. Αυτό το παραμύθι ο λαός το πλήρωσε με το αίμα του όταν το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ του στέρησε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 λόγω .....λαοκρατίας...... ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ. Σε αυτά πήγε κόντρα ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΑΡΗΣ ποτέ δεν έγινε σαν τα μούτρα τους και το ΚΚΕ απο το 2011 τον έχει αποκαταστήση ΠΟΛΙΤΙΚΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλοι αποκαθιστούν τον Άρη, άλλοι τον...Κοψίδη!
      Το κάθε κόμμα αποκαθιστά ό,τι έχει

      17-57

      Διαγραφή
    2. XOXOXOXOXOXO Σωστός. χαχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  86. Ειλικρινά πιο αντιεπιστημονική παπαριά δεν θα μπορούσε να ειπωθεί το άκρον άωτον της γελοιότητας. Παραδέχεσαι γλώσσα και ταυτότητα αλλά όχι έθνος. Καλά για μειονότητα δεν το συζητώ εκεί είσαι φουλ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ. Πόσο τσίρκο είστε ρε φίλε....

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tο γνωρίζω οτι είσαι Τσίρκο και Εθνικιστής Ρόμπα έχεις γίνει. Το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε σε χαιρετούν. ΑΞΙΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Σλαβομακεδονική Γλώσσα Σλαβομακεδονική εθνότητα. Οτι και να κάνεις η πραγματικότητα είναι πεισματάρα. Μη ταλαιπωρείς τον ευατό σου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  87. Μ'αρέσει να παρατηρώ πότε και πώς "ζωντανεύετε", κουρδιστά τυπάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Αν το καταλαβαίνω λοιπόν καλά εσύ αναγνωρίζεις μακεδονική εθνότητα και γλώσσα μόνο εάν είναι το σλαβο μπροστά. Η σλαβο ή καθόλου. Αυτό μου λες. Δηλαδή δεν υπάρχει μακεδονική εθνότητα και γλώσσα μέχρι να μπει το σλαβο μπροστά. Τότε ως δια μαγείας υπάρχει και εθνότητα και γλώσσα (σλαβο)μακεδονική. Δεν είναι λοιπόν Μακεδόνες εθνικά (καις ας αυτοπροσδιορίζονται έτσι οι ίδιοι) μέχρι να αναγκαστούν να αυτοπροσδιοριστούν ως Σλαβομακεδόνες. Και τότε αυτομάτως γίνονται εθνικά Μακεδόνες και μόνο τότε τους αναγνωρίζετε εθνικά.

    Να σου πω έχετε σκεφτεί εκεί στον Περισσό να κόβετε εισητήρια; Είστε που είστε επιθεώρηση γιατί δεν το εκμεταλλεύεστε; ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ....

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Βέβαια από την άλλη το κόμμα σου δεν αναγνωρίζει ανοιχτά ούτε καν σλαβομακεδονική εθνότητα οπότε είσαι εκτός γραμμής. Πραγματικά όμως είστε για τα πανηγύρια τι άλλο να πω.....

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Ε πέστα ρε γαμώτο,δε σχολιάζεις και συχνά είναι η αλήθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Καταλαβαίνω την απόγνωση σου αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Αυτή είναι η Μοίρα του κάθε Σοσιαλφασίστα. Σλαβομακέδονες με Σλαβομακεδονική Γλώσσα. Περαστικούλια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Τελικά ο Κώστας Καραμανλής ο Πρώτος ο επονομαζόμενος και Εθνάρχης ήταν χρόνια μπροστά όταν επί κυβέρνησεων του:

    Δόθηκε δικαίωμα ψήφου όπως λέγεται και στα "δέντρα"(1961) με την ανοχή όπως λέγεται του τότε Παπανδρέου- Γέρου της "Δημοκρατίας" μετά την δεύτερη θέση της ΕΔΑ στις εκλογές του 1958

    Γίνεται καθαρα λόγος για Λαϊκη Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Μακεδόνιας στο ΦΕΚ του 1959

    Γίνεται αναφορά για σκέτη μακεδονική γλώσσα σε συνέδριο στην Αθήνα το 1977

    Διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις με τον Τίτο όπως ΚΑΙ το "κ" κ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ(Κύρκος - Μπανιάς και λοιποί)

    Κρατικοποιήθηκε μία σειρά επιχειρήσεων που συνενώθηκαν π.χ. τοπικά εργοστάσια ηλεκτρισμού που έφτιαξαν την μετέπειτα ΔΕΗ

    Βγήκε από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ στα 1974

    Αν ζούσε σήμερα θα θεωρούνταν διεθνιστής οικολόγος και σοσιαλιστής. Και στα σίγουρα θα ήταν και "πιο αριστερός" από τον Σύριζα, την μετεξέλιξη του τότε "κ"κ Εσωτερικού

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως ακριβώς τα λες. Μεγαλύτερος ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ο Καραμανλής απο αυτούς εδω. Ολοι αυτοί είναι πραγματικά ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Που να σε έχω 17.57 μετά το 12ο Συνέδριο τον Μάη του 1987 να έχουν επικρατήση οι απόψεις τους η ....ΠΕΡΕΣΤΡΟΙΚΑ...... στο φόρτσα της και να βαδίζουμε να φτιάξουμε τον ....συνασπισμό..... μέσα στο απόλυτο χάος. Μιλάμε για εφιάλτη. Εισαι τυχερός που δεν το έζησες. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  93. Οταν ανοίξαμε τα γραφεία μετά την διάσπαση το 1991 ήταν λες και είχαν περάσει ακρίδες. Λεηλατημένα τα πάντα. Βιβλία πεταμένα Πορτρετα ΜΑΡΞ ΛΕΝΙΝ ΕΓΚΕΛΣ στο έδαφος. Τον μεγάλο Γεωργιανό αστο απαγορευότανε απο νωρίτερα....... Δεν είχε έρθει η ώρα ακόμα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Να ενημερώσουμε τους Κυρίους Γουρλά και Γαρδικλή του Λαφαζαναίικου οτι το ΠΑΜΕ είναι ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και αποτελεί τμήμα της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. Δεν έχει σχέση με καμμία αριστερά. Συμμετέχει οποιος εργάτης θέλει είτε είναι ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΠΟΤΑΜΙ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ κ.α χωρίς να χρειάζονται να είναι Κομμουνιστές. Μέσα στον καθημερινό αγώνα για προσωρινά μέτρα ανακούφισης γίνεται και η Ιδεολογική πάλη και ζύμωση και οι Κομμουνιστές προβάλουμε την δικιά μας έχοντας τα Κότσια και η ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. Οποιος έχει τα κότσια εδω είναι το ΠΑΜΕ Κύριοι του Λαφαζαναίικου. ΕΜΠΡΟΣ....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταύρος Μαυρουδέας στην Χαφιεδοσελίδα του Αραβανή προσπαθεί να μας πείσει οτι σήμερα δεν υπάρχει τάχα ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που σφάζει αδίστακτα τον λαό και που στην ανοδό της την στήριξε η Ανταρσύα και ο ίδιος με χέρια και με πόδια. Τρέχει το εξαπτέρυγο του καπιταλισμού για το νέο οπορτουνιστικό ανάχωμα για να συνεχιστεί η σφαγή. Απέτυχε λέει η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΡΝΗΣΗ απο αδυναμίες Δεκαετιών και αρχαία Σκουρια. Λάθος Κύριε Μαυρουδέα Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ σαν αρχαία Σκουριά πέτυχε σε όλα να βοηθήση τον Καπιταλισμό. Το οτι σε αυτή την χώρα υπάρχει ΚΚΕ που δεν έγινε σαν τα μούτρα σας είναι τιμή για τους Κομμουνιστές. Κοιταχτείτε στον Καθρέφτη ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Η Μαλακία έσπασε το Κοντέρ του Πετρόπουλου. Μιλάμε για πραγματικό Γλέντι. Το έτσουξε αφανταστα η Συνδιάσκεψη για τηον 1ο τόμο της Ιστορίας του κόμματος. Δεν έχει δικαίωμα να βγάζει κανείς συμπεράσματα παρα μόνο αυτός και βέβαια οτι συμφέρει τον Καπιταλισμό. Και καλαίει με μα΄ρο δάκρυ για το ότι φεύγει απο την μέση όλόκληρη η Οπορτουνιστική σαβούρα που κατέστρεψε το Δ.Κ.Κ. Ξτδάκι στο παιδί. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  95. @antivaro

    Ως συνήθως άσχετο αλλά αξίζει κάπως τον κόπο
    Λοιπόν, επειδή διαβάζω σχόλια στο tweeter και οι φιλελέδες με οποιαδήποτε στολή από του συριζαίου μέχρι τον ακροδεξιό κάνουν επίθεση στον Σταλιν, το PDF ίσως να είναι μία πρωτη απάντηση με link
    Από τον καθηγητή - ερευνητή (δηλώνει μαρξιστής) Furr

    60 + 1 ψέμματα του Χρουτσέφ για τον Στάλιν(σε PDF) . Μία προς μία ο Furr θεωρεί πως καταρρίπτονται 60 από τις 61 "κατηγορίες"- δηλώσεις του Χρουτσέφ ενάντια τον Στάλιν. Ανάμεσα σε αυτά "μισά" τηλεγραφήματα - ντοκουμέντα. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει πλαστογράφηση αλλά απόκρυψη από πλευράς Χρουστέφ. Εκτός από μία δήλωση - "κατηγορία" που και αυτή δεν καταρρίπτεται αλλά και δεν επιβεβαιώνεται, δλδη κατά τον Furr "μισοστέκει".


    https://mltheory.files.wordpress.com/2017/06/khrushchev-lied.pdf


    Υπάρχει μία ενδιαφέρουσα ανταλλαγή επιστολών με τον Keeran που έκανε κριτική στο βιβλίο του Furr. Όπως λοιπόν εξηγεί ο Furr, εστιάζει μόνο στα ψέμματα του Χρουτσέφ. Θεωρεί πως για το τι πραγματικά έγινε ή έκανε ο καθένας από τους περισσότερους εμπλεκόμενους, χρειάζονται, όπως γράφει, νέες, ξεχωριστές μελέτες. Τόσο μέσα στο βιβλίο όσο και στην ανταλλαγή επιστολών προς τον Keeran ο Furr περιγράφει τόσο μεθοδολογικά, όσο και ως προς τις πηγές που έχει στην διάθεση του και πως ακόμα υπάρχουν αρχεία εκείνης της εποχής στα δεν υπάρχει προσβασιμότητα στους ερευνητές.

    https://mltoday.com/rejoinder-to-roger-keeran/

    Δεν μου άρεσε η τελευταία απάντηση του αλλά τα 60 + 1 ψέμματα για τον Χρουτσέφ ίσως να αξίζει τον κόπο. Ο Furr έχει το προνόμιο να ξέρει..Ρώσικα!
    Πόσο γελοίοι οι "σοβιετολόγοι" που δεν ξέρουν γρι από Ρώσικα!



    Επίσης πολύ καλά
    Η Μεγάλη Συνομωσία κατά της Ρωσίας Albert E. Kahn Michael Sayers
    Καλύπτει την περίοδο από τα 1917, την Περίοδο των Δημόσιων Δικών της Μόσχας ( 1936 - 1938 ) και φτάνει μέχρι το 1945.
    Ο τέως Πρέσβης των ΗΠΑ Joseph A Davis (το βιβλίο πρωτοεκδόθηκε τον Φεβρυάριο του 1946) το θεώρησε εξαιρετικό. Προλογίζει ο τότε Γερουσιαστής της Φλόριντα Claude Pepper

    https://mltheory.files.wordpress.com/2017/06/great-conspiracy-against-russia.pdf


    H ταινία που στηρίχθηκε στο βιβλίο "Mission to Moskow " ( τηλεγραφήματα, αρχείο, γράμματα του τότε Πρέσβη στην Μόσχα Joseph A Davis ). Ο ίδιος ο Πρέσβης εμφανίζεται στην αρχή της ταινίας

    https://www.dailymotion.com/video/x2gi341

    και ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ Μελέτες-Εργασίες από τον Άναυδο

    Η μεγάλη εκκαθάριση, Το οικονομικό υπόβαθρο. Τα πολλά πρόσωπα του ταξικού εχθρού

    α. Η εξωτερική απειλή β. Οι παλιές εκμεταλλευτικές τάξεις γ. Οι εθνικιστές δ. Το έγκλημα και η διαφθορά ε. Η γραφειοκρατία στ. Η εσωκομματική αντιπολίτευση
    Η απάντηση
    α. Οι δίκες της Μόσχας β. Οι αποδείξεις γ. Οι επιχειρήσεις ενάντια στα απομεινάρια των εκμεταλλευτικών τάξεων δ. Η πάλη ενάντια στη γραφειοκρατία και τη διαφθορά στο κόμμα και το κράτος ε. Ορισμένοι αριθμοί

    Το τέλος
    Παραδείγματα και μύθοι
    Επίλογος
    http://sfyrodrepano.blogspot.com/2011/09/blog-post_2539.html


    Η μεγάλη εκκαθάριση 1936-1938 - Ένα ενδιαφέρον άρθρο.
    http://sfyrodrepano.blogspot.com/2016/03/blog-post_2.html

    H Πλατφόρμα Ριούτιν
    Το πρόγραμμα της αντισοβιετικής αντιπολίτευσης
    http://sfyrodrepano.blogspot.com/2013/08/h.html


    Υπόθεση Τουχατσέφσκι - Η Έκθεση του στρατάρχη Σ. Μπουντιόνυ
    http://sfyrodrepano.blogspot.com/2014/03/blog-post_30.html


    80 χρόνια μετά –η αντισοβιετική συνωμοσία στον Κόκκινο Στρατό
    http://sfyrodrepano.blogspot.com/2017/06/80.html


    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 65.5 χρόνια μετά τον ...θάνατο... του ο Μεγάλος Γεωργιανός με το Μουστάκι ζει και σπέρνει εφιάλτες στους Καπιταλιστές και τα τα καρακόλια του τους Οπορτουνιστές όλων των Αποχρώσεων. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
      Αξίζει να διαβάσεις τις Μελέτες-Εργασίες από τον Άναυδο. Είναι πολύ καλές

      17-57

      Διαγραφή
    3. Τις έχω διαβάσει Σύντροφε 17.57. Είναι πραγματικά πολύ καλές. Εχω και το Βιβλίο του σ.ΜΑΡΤΕΝΣ. Το πήρα στην 1η Εκδοση το 1997. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Το κλάμα συνεχίζεται στην Χαφιεδοσελίδα του Αντικομμουνιστικού αγώνα. Μεγάλα τα ζόρια για το καινούργιο Οπορτουνιστικο΄ανάχωμα που έχει ανάγκη ο Καπιταλισμός μετά το κατάντημα της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Και ποιά είναι η λύση σύμφωνα με τα ....παιδιά..... Μα να επιστρέψουμε στον ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ Αγκαλιά με ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ Το αντοίστιχο τμήμα της Αστικής Τάξης Ρωσους και Κινέζους ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ. .....ΑΞΙΟΙ...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  96. Και ενω όλα τα Γκάλοπ δείχνουν το ΚΚΕ σε άνοδο γύρω στο 6% με 6.5% για τις Αστικές εκλογές για τα ...παιδιά... έχουμε λέει πτώση.... χοχοχοχοχοχοχοχοχο και έρχονται τον ΝΟΕΜΒΡΗ και τα ΔΥΟ ΔΟΚΙΜΙΑ της Ιστορίας 1918 1939 και 1939 1949 μιλάμε για πραγματικό Γλέντι με τα ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Χόμι, κάνεις λέει λόου εδώ και 4 μήνες σχεδόν, αν έχεις μαζέψει χιτ στην πλάτη σου το καταλαβαίνω πλήρως. Άραξε στο κριμπ σου μέχρι να καθαρίσει.

    Αν είναι λόγω ντις δεν κατανοώ τον λόγο να μη κάνεις κλαπ μπακ μαν. Είμαστε μαζί σου, κανένα μπιφ δεν σταματάει την ταξική πάλη έστω και στην ηλεχτρονική της μορφή, προπαγάνδα είναι και χρειάζεται.

    Τα ντράηβ μπάει στο κόμμα για τα δάνεια θα τα έχεις δει, στέλνουν γκουνς οι ξεφτίλες λες και δεν τους περιμέναμε...
    Οι σούτερς είναι στην θέση τους, όπως πάντα, ας έρθουν.

    Αναμένουμε δυνατή επιστροφή χόμι, πις.

    Κρου 1917

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλα τα Ζόρια στον ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΒΟΘΡΟ. Με το ΚΚΕ Δικαιωμένο 100% και την ΑΡΙΣΤΕΡΑ ένα απέραντο ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ εμφανίστηκε το ΝΑΥΑΓΙΟ Καλαματιανός. Δεν του άρεσε η επίσκεψη του σ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ στην Λακωνία γιατί λέει τα είπε ...αόριστα..... τάχα μου δεν τίμησε την Αντίσταση και οτι μπροστά στις Ευρωεκλογές πρέι να αλλάξουμε πρόγραμμα και να ζητάμε επιστροφή στον ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ μαζί με Εθνικιστές και Φασίστες. Είναι η απόδειξη οτι το ΚΚΕ βαδίζει απόλυα σωστά όσο και να ΣΚΟΥΖΕΙ ΤΟ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΚΥΛΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι