Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Αυτοί οι πρώην κομμουνιστές ... "ζωγραφίζουν" ακόμα.


   Μας το ξεφούρνισε χτές το ποιηματάκι του ο Στάθης ο Σταυρόπουλος ... “στην περίπτωση που θα αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα έχει «δικαιωθεί» το ΚΚΕ, αλλά θα έχει συμβάλει στην καθήλωση του λαού στα ίδια - στον τάφο του νεοφιλελευθερισμού” ... ?!?!?


    Μέχρι τις 25 Γενάρη, όταν το ΚΚΕ (ή ο οποιοσδήποτε απ΄το κουκουέδικο) μιλούσε για τον Σύριζα ... ο Στάθης τον σημάδευε με πύρινες ρομφαίες και τον κατακεραύνωνε με το ατράνταχτο επιχείρημα ... πως η πολιτική δεν γίνεται με δίκες προθέσεων. Τώρα που οι δίκες προθέσεων ... μας τέλειωσαν (ανεπιστρεπτί) ... αρχίζει άλλο παραμυθάκι: ...“στην περίπτωση που θα αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ”... !!! ... ποιοί θα είναι οι ένοχοι της αποτυχίας (???) γιατί ο Σύριζα με τις καλύτερες των προθέσεων (που όλοι εμείς δικάζαμε άδικα) ... δεν μπορεί να είναι ένοχος.

Τώρα που ετοιμάζονται για το “αριστερό” μνημόνιο ... ένοχος της αποτυχίας δεν μπορεί να είναι τα μνημόνια (τα έχει απαλλάξει 70% ο Γιάνης), ούτε τα παλιά (που τα εφαρμόζουν κατά γράμμα) ούτε τα καινούργια. Η στρίγγλα Μέρκελ εσχάτως νοιώθει πολύ αθώα (εξάλλου την έχει απαλλάξει οριστικά ο Λαζόπουλος). Η πνευματική δύναμη της Ευρώπης ... Dr Σόιμπλε δεν μπορεί να είναι ένοχος. Η κακούργα τρόικα απενοχοποιήθηκε δια της βαπτίσεως σε θεσμούς και Μπράσελς γκρούπ. Ο Ομπάμα και το ΝΑΤΟ ποτέ δεν ήταν ένοχοι (εξάλλου δεν δίνεις 500 μύρια δουλειά σε ενόχους). Οι ένοχες αγορές (που θα χορεύαν στο ίδιο ταψί με τον Ντράγκι) τώρα είναι ... οι αθώοι εταίροι μας. Το αρχιπλυντήριο Γιούνγκερ από ένοχος έχει γίνει ο στοργικός μπαμπάς του Αλέξη. Ο ΟΟΣΑ έχει αθωωθεί προ πολλού. Το ΔΝΤ (αχ το ΔΝΤ) ... σχέση πάθους, σκέτος έρωτας. Η κακιά νεοφιλελεύθερη ευρώπη ... και αυτή αλλάζει. Οσο συνεχίζουν να εφαρμόζουν τα προηγούμενα μνημόνια τόσο αθωώνουν και το σαμαροβενιζελαίικο. Το καραμανλοπαπανδρέικο είναι αθώο προ πολλού. Το θολό ποτάμι είναι ο μελλοντικός σύμμαχος. Τα φασισταριά αναμένοντας την “δίκη” έχουν την προνομιακή μεταχείριση της Ζωής. Οι “ολιγάρχες” σαν πολύ ήσυχοι δεν είναι για να είναι ένοχοι της αποτυχίας του Σύριζα ? Ο ΣΕΒ μία απ΄τα ίδια. Οι τραπεζίτες που παντελονιάζουν ότι κινείται περιμένοντας τα πακέτα της “ανάπτυξης” ? Απαπα. Τι μας έμεινε ωρέ ???



    Το ΚΚΕ.


 
   Αν, λέμε αν, είχε τρελαθεί το ΚΚΕ και γινόταν ο κολαούζος του Σύριζα ... λογικά θα ανέκυπταν ορισμένα ερωτήματα.



   Πρώτο: Για ποιό ακριβώς λόγο ο αποτυχημένος Σύριζα (χωρίς το ΚΚΕ) ... θα είχε πετύχει μαζί με το ΚΚΕ ?? Μήπως επειδή ο Σύριζα θα είχε υιοθετήσει το πρόγραμμα του ΚΚΕ (τουλάχιστον στα ουσιώδη) ?? Αστεία πράγματα κύριε Στάθη. Μήπως επειδή το ΚΚΕ θα κατάφερνε να περισώσει την αριστερή “παρθενιά” της “πονηρής κόρης” που εδώ και χρόνια αναζητά με μάτι θολό την διακόρευση ?? Μήπως επειδή η ιστορία (που μελετά σε βάθος ο Στάθης) μας έχει χαρίσει πολλά τέτοια “επιτυχημένα παραμυθάκια” ?? Προφάσεις εν αμαρτίαις. Με το ΚΚΕ ή χωρίς αυτό ... ο Σύριζα ... το ίδιο παιχνιδάκι θα είχε παίξει ... και τώρα που το καζάνι βράζει ο κώλος της μαιμούς γιορτάζει.



   Δεύτερο: Αλήθεια αυτός ο αριστερός και παντοδύναμος Σύριζα ... χρειάζεται το “ισχνό”, “απαξιωμένο”, “δογματικό” και “σεχταριστικό” ΚΚΕ ... για να μας σώσει απο τον τάφο του νεοφιλελευθερισμού ??? Γιά ποιό λόγο ο Σύριζα (έστω και χωρίς το “σκατόψυχο” ΚΚΕ) δεν εφαρμόζει μιά ριζοσπαστική, φιλολαική και αντινεοφιλελεύθερη πολιτική ??? Εεεεε γιατί ??? Γιατί όλο το νεοφιλελεύθερο σκυλολόι είναι έτοιμο να στηρίξει τον Σύριζα στην νέα "συμφωνία" ??? Απλά επειδή η πολιτική του Σύριζα ... μιά “τελειωμένη” σοσιαλδημοκρατία ήδη ... αρχίζει να συμφύεται επικίνδυνα (στα μάτια του λαού) με τον νεοφιλελευθερισμό. Δεν υπάρχει ούτε μιά προεκλογική υπόσχεση του συριζαίικου προς τον λαό που να μην έχει καρατομηθεί μετεκλογικά ... σε αντίθεση με τις υποσχέσεις προς το κεφάλαιο που τηρούνται όλες κατά γράμμα με θρησκευτική ευλάβεια και τρομερό δογματισμό. Αυτή την αποκάλυψη φοβούνται ο Στάθης και οι ομοιοί του ... και δεδομένης της θέσης τους, το να αρνούνται την “δικαίωση” του ΚΚΕ ... συνιστά, εκτός των άλλων και καραμπινάτο σκατοψυχισμό.


   Τρίτο: Συνεχίζει ο Στάθης ... “Αλλιώς, θα έπρεπε το ΚΚΕ να έχει ήδη πείσει τον λαό για την ορθότητα της δικής του πρότασης, ώστε τώρα, στη βράση που κολλάει το σίδερο, να έχει αλλάξει η φορά των πραγμάτων” Καταπληκτικό !!! Ακούστε τι ζητάει ο Στάθης απο τον λαό !!!

Απ΄ τον λαό που επί χρόνια του είχαν πρήξει τον εγκέφαλο ...

... με το “ευρωπαικό μας σπίτι”, τα χρυσά κουτάλια του euro, τις “ευρωπαικές δημοκρατίες που θα μας προστατεύσουν απο τους ολοκληρωτισμούς – εκτός βέβαια απ΄ τα φασισταριά”, τους “υγιείς καπιταλιστές”, την “υγιή επιχειρηματικότητα”, την “ανάπτυξη” που θα μας κάνει μάγκες που πληρώνουν τα δανειά τους ...

... όλοι με μιά φωνή, φιλελέδες, φασιστοφιλελέδες, ριζοσπάστες, αριστεροί, προοδευτικοί, σοσιαλδημοκράτες, κεντρώοι, κεντροδέξιοι, αριστεροδέξιοι κλπ κλπ κλπ (όλοι πλήν Λακεδαιμονίων) ...

... του ζητούν τώρα, να πετάξει με μιάς όλη αυτή την λέρα απο πάνω του ... και να πάει με τους ακροβολισμένους ψωριάρηδες στ΄απόσκια στις ραχούλες !!! Καταπληκτικό !!! Ο Στάθης και οι ομοιοί δεν τολμούν να μιλήσουν κατάμουτρα στον λαό που φρόντισαν να “τρελάνουν” στο ψέμα. Για την χεσμένη φωλιά τους ρίχνουν την μομφή στο ΚΚΕ ... επειδή τρέμουν τον λαό.



    Δηλαδή ... σε ένα λαό που έχει “λαλήσει” απ΄τις “αριστερές” κωλοτούμπες και το ψέμα ... δείχνουν σαν ένοχο το ΚΚΕ επειδή δεν συνεργάζεται στο ... έγκλημα. Ρέ τι λέτε ρέ !!! Εχουν ξεχάσει τα καραγκιοζιλίκια τους λίγες μέρες πριν τις εκλογές όταν όριζαν σαν μόνο και επιθυμητό “σύμμαχο” το ΚΚΕ την ίδια στιγμή που είχαν ήδη προσυμφωνημένη (κρυφίως) την κυβερνητική συμφωνία με τον Καμμένο. Τελικά τώρα που τα χνώτα της “αριστεράς” αρχίζουν να αποκτούν μια νεοφιλελεύθερη απόπνοια ... ο Στάθης θα ήταν πιό δικαιωμένος και πιό ήσυχος ... αν κάπως έτσι βρωμοκοπούσε και το ΚΚΕ. Αυτός είναι ο κρυφός πόθος και στόχος. Τίποτα άλλο. Και επειδή η κακούργα η ιστορία μας έχει δείξει πως το μόνο όπλο του σάπιου καπιταλισμού δεν είναι άλλο παρά ... ο μετεωρισμός ανάμεσα στο νεοφιλελεύθερο ή σοσιαλδημοκρατικό φτιασίδωμα απ΄την μιά και στον ανοιχτό φασισμό απ΄την άλλη ... μιά ελπίδα μένει στους λαούς. Η απόφαση του ίδιου του λαού για ανατροπή μαζί με τους κομμουνιστές που θα καταφέρουν να μην βρωμίσουν ... και όχι οι κάθε λογής ηγέτες (και οι λαγοί τους) που σαν Πόντιοι Πιλάτοι ... ξεπλένουν τα χεράκια τους ... απειλώντας τον λαό πως άν αποτύχει η αφεντιά τους ... σειρά θα έχει ο φασισμός. Ετσι απλά μας το λένε και δεν ντρέπονται.

4 σχόλια:

  1. Αυτό το κείμενο πρέπει να το κάνεις copy paste στη στήλη του γελίου -γράφου στο enikos, μόνο και μόνο για τρολάρισμα. Εγώ έχω φάει ban σχεδόν 3 χρόνια τώρα, γιατί δεν άντεχε την πολέμική μου. Μέχρι και άρθρο επι προσωπικού έγραψε για την πάρτη μου . Και να σκεφτείς ότι το κείμενο σου είναι πιο σκληρό και θα τον ισοπεδώσει, όπως και πρέπει. Keep up the good work

    Σταύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακου μιά ιστορία.
      Στην σελίδα του Σταυρόπουλου στο enikos … ανέβαζα σχόλια λίγο μετά απο τις εκλογές του Μάη του ΄12 με το όνομα ... Only Marxism can save people from the markets. Αρκετές μέρες πριν απο τις εκλογές του Ιούνη ... άρχισαν τα περίεργα (να μην ανεβαίνουν σχόλια, να ανεβαίνουν για λίγες ώρες και να εξαφανίζονται κλπ κλπ). Στέλνω λοιπόν ένα επώνυμο mail στον Στάθη για την κατάσταση ... και μου απαντά με ύφος ... “κύριε τάδε ... απευθύνεστε σε μένα; Στον «οχετό», στον «πληρωμένο», στον «αποστάτη»; Μη μου πείτε ότι, όταν με έβριζαν οι σύντροφοί σας , απλώς εσείς κάνατε την πάπια ή ότι το απόλαμβάνατε , διότι το γνωρίζω. Ή μήπως τους επαναφέρατε στην τάξη και μου διέφυγε;” ....
      Κάπου στα μέσα Ιούνη (οι εκλογές γίναν στις 17) ... σκάει μιά ανάρτηση με nickname κάτι σαν Only … save from capitalism (ή κάπως έτσι … δεν το συγκράτησα γιατί η ανάρτηση κατέβηκε γρήγορα) … με αντιΚΚΕ οχετό. Σε εκείνη την στιγμή δεν έδωσα και πολύ σημασία ... εξάλλου αυτή η ανάρτηση εξαφανίσθηκε γρήγορα.
      Εγώ συνέχιζα να ενοχλώ για τα προβλήματα των σχολίων ... ώσπου στα τέλη Ιούνη ο Στάθης μου σκάει (με mail) το εξής παραμύθι ... “κάνατε κατάχρηση αυτής της φιλοξενίας βρίζοντας με κατα κόρον ... Όμως ακριβώς τότε η διαχείριση των σχολίων αντελήφθη ότι με άλλο όνομα εσείς ο ίδιος βρίζατε το ΚΚΕ,ενώ με το όνομά only marxisme κ.τ.λ. λέγατε άλλα.Πάντα απ΄το ίδιο ΙΡ! Αυτό το θεώρησα (εγω πλέον) και το θεωρώ προβοκατόρικο ...” Δηλαδή ή κάποιος άσχετος μπορούσε να μιμηθεί το δικό μου IP (δεν ξέρω εαν τεχνικά γίνεται και πώς) ή κάποιος μέσα στην διαχείρηση των σχολίων του enikos προβόκαρε τον Στάθη ή ο ίδιος ο Στάθης το έστησε μόνος του. Απο μένα πήρε την πρέπουσα απάντηση ... αλλά ποτέ δεν ανέβηκε ξανά σχόλιο με το παλιό όνομα (όσα και αν έστειλα). Το γαμώτο είναι πως μήνες μετά ... με το ίδιο IP … δεχόταν σχολιά μου με τα ονόματα ... Φτωχέ και μόνε σταλινικέ Τσέ Γκεβάρα ... άραγε μας βλέπεις ? ... και αργότερα με ... antivaro. Πάντα τα δημοσίευαν με ρυθμό 2-3 στα πέντε. Τα πολύ ενοχλητικά τα περνούσαν από μαχαίρι.

      Διαγραφή
  2. Φίλε antivare

    Εγώ σχολίαζα στη στήλη του γελοιο-γράφου από την αρχή του enikos, με το ψευδώνυμο Radical Structuralist, μέχρι τον Αύγουστο του 2012. Εφάγα ban γιατί σε ένα άρθρο του με ΑντιΚΚΕ οχετό αφού του έσυρα τα εξ αμάξης με κόσμιο τρόπο ανάρτησα και δευτερο σχόλιο στο όποιο του έλεγα ότι το συγκεκριμένο αντιΚΚΕ άρθρο του δεν είχε πολιτικά ελατήρια αλλά το έγραψε καθαρά για λόγους επισκεψιμότητας στην σελίδα του στο enikos, που είναι άλλωστε ένα καθαρώς εμπορικό site με σκοπό το έσοδο. Την επόμενη ημέρα ανέβασε άρθρο επι προσωπικού όπου με φωτογράφιζε ως χρυσαυγίτη, προβοκάτορα, τραμπούκο και ιδεολογικό τρομοκράτη, κάλα αυτό το τελευταίο με έκανε να πεθάνω στα γέλια. Μου πρότεινε επίσης να πάω αυτά να τα πώ στην ΚΟΒΑ μου (αν τολμάω), λες και είμαι οργανωμένος και μου είπε καθαρά ότι θα πέφτει μαχαίρι στα σχόλια μου. Η απάντηση που του έγραψα ουδέποτε αναρτήθηκε. Από τότε επειδή τον συχάθηκα δεν ξαναασχολήθηκα.

    Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι από το καλοκαίρι του 12 στο enikos υπήρχαν προβλήματα με τα σχόλια. Αυτό που παρατήρησα εγώ και όχι μόνο στη στήλη του Στάθη ήταν ότι καθυστερούσαν παρα πολύ να ανέβουν,πράγμα που συμβαίνει ακόμα και σήμερα. Ετσι σταμάτησα να σχολιάζω διότι δεν έχει νόημα να ανεβένει το σχόλιο μερικές ημέρες μετά την σχετική ανάρτηση. Σκέφτομαι ωστόσο να επιστρέψω στον γελοίο-γραφο, τώρα που υπογράψουν το νέο μνημόνιο, για να του θυμίσω για την Μούλβια Γεφυρα και για τα αρθρα που η Ιστορία χτυπούσε την πόρτα της Αλέκας. Ετσι για να δω αν θα πέσει μαχαίρι.

    Σταύρος

    Σταύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι, πλέον, γνωστή η αήθης τακτική που αξιοποιεί ο εν λόγω "αρθρογράφος" προκειμένου να συκοφαντεί τη δράση των κομμουνιστών και, βέβαια, τις θέσεις του ΚΚΕ.

    *Λοιπόν, θα έλεγα πως και εγώ "ανήκα" στην κατηγορία των τακτικών σχολιαστών στη στήλη του συγκεκριμένου. Χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο "k.". Σε θυμήθηκα antivaro από αυτόν το σχολιασμό. Έχω παύσει να διαβάζω και να αναρτώ σχόλια (και) στο εν λόγω site, περίπου ενάμιση χρόνο πριν. Αν και τώρα που το αναφέρατε σκέφθηκα να επαναρχίσω.
    Περιττό να αναφέρω ότι και αρκετά δικά μου σχόλια ουδέποτε δημοσιεύθηκαν!

    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι