Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Η γραβάτα

   # Τελικά ο Μήτσος εξελίσεται σε διαολεμένο τρόλ !!! Τον κάλεσαν στου Μαξίμου ... κοτσάρει μιά υποκόκκινη γραβατάρα ... και πάει να συναντήσει έναν μορφονιό που το μόνο "αριστερό" που του έχει απομείνει είναι οτι ... δεν φοράει γραβάτα. 
   # Ρωτήστε έναν άσχετο ... για το ποιός είναι ο κομμουνιστής και ποιός ο γιαλαντζί σε αυτή την φωτογραφία. Η απαντησή του θα ... αποτελεί την απομυθοποίηση της σημειολογίας της ρόζ "αριστεράς".
   # Αμα ήμουνα στην θέση του Μήτσου ... μα την παναγία ... θα έσκαγα μύτη ... με ζιβάγκο. Απορώ πως δεν το σκέφτηκε.   
   
   # Τι εστί lock out ?? Η ανταπεργία ... η απεργία του εργοδότη ... η απεργία της γραβάτας !!! Απο το 1996 παλεύουν οι γραβατωμένοι εργοδότες να την νομιμοποιήσουν ... αλλά καμμιά κυβέρνηση της γραβάτας δεν το τόλμησε. Το έκανε πράξη ο τύπος της παραπάνω φωτογραφίας ... που δεν φοράει γραβάτα. 

   # Να ένας ακόμα που δεν συνηθίζει (σαν γνήσιος "αριστερός") να φοράει γραβάτα. Αυτό όμως σε τίποτα δεν τον εμποδίζει να παίζει τον λαγό ... για τα δίδακτρα στην δημόσια παιδεία !!!

   # Ρε ένα μυστήριο πράμα !!! ... ή μιά ακόμα ευφυής τακτική της ρόζ αριστεράς ?? ... που αδυνατεί να αναλύσει και να εξηγήσει η κλασσική (και γι΄αυτό ξεπερασμένη) μαρξιστική ανάλυση. Οτι και να ζητήσει το γραβατωμένο επιχειρηματικό κατεστημένο ... το υλοποιεί αμέσως ο σύγχρονος επαναστάτης χωρίς γραβάτα. Είναι φανερό πως τους ... στήνει μια ύπουλη παγίδα. Τους σκάβει τον λάκο τους ... και αυτοί είναι αναγκασμένοι να γελάνε !!!

   # Κάποτε ένας ψωνισμένος πρωθυπουργός ... διέδωσε σ΄όλη την Ευρώπη πως θα φορέσει γραβάτα μόνο όταν ... απαλλάξει τον λαό του απ΄ τα χρέη !!! Το γαμώτο είναι πως πάνω σε αυτή την δήλωση ... χτίστηκε ένα πανευρωπαικό "σύγχρονο", "αριστερό" ρεύμα ... το οποίο πολλοί πίστεψαν πως θα αλλάξει μιά γιά πάντα την κακιά Ευρώπη. Πολλοί δε απο αυτούς αυτάρεσκα ... βλέπουν τον εαυτό τους σαν φάντασμα ... να πλανιέται και να απειλεί το τρομοκρατημένο ευρωπαικό κατεστημένο. Να μιά αποτύπωση του τρόμου που ταλανίζει μήνες τώρα το έντρομο κατεστημένο ...
  
   # Αυτή την βαθειά ουσία της μοντέρνας αριστεράς ... ποτέ δεν την είχε δεί ο γραβατωμένος κύριος της παρακάτω φωτογραφίας ... 
   ... σε αντίθεση με τον "πατέρα" του μοντέρνου σοσιαλισμού ... πραγματικό καθοδηγητή του Αλέξη που αντιστέκεται σαν λιοντάρι ... να περάσει στον λαιμό του τον κόμπο.

   # Βασισμένοι στην γραβατοσημειολογία της "σύγχρονης αριστεράς" ... μπορούμε να εντοπίσουμε τους βέβαιους ηγέτες της λαικής υπόθεσης. Ας αφήσουμε στην πάντα τους σύγχρονους προδότες του προλεταριάτου που υπέκυψαν και φόρεσαν γραβάτα. Να δύο ακόμα τέτοιοι ακαταμάχητοι αριστεροί που αναδείχνουν ... το μέγεθος της γραβατοπροδοσίας του Κουτσούμπα.

   # Το που θα οδηγήσει ο υποχωρητικός (εως και προδοτικός) σεχταρισμός του ΚΚΕ ... που εκδηλώθηκε με ένα τόσο βαρύ σύμπτωμα ... σαν το γραβάτωμα του Κουτσούμπα  δεν είναι δυνατόν να το φαντασθούμε !!! Τραγικό !!! Την ίδια στιγμή που ο Σύριζα με νύχια και με δόντια αντιστέκεται στο νεοφιλελεύθερο αντιδραστικό ευρωπαικό διευθυντήριο ... πετώντας τις γραβάτες στα βάθη της ντουλάπας ... το ΚΚΕ γραβατώνεται !!!
   # Ετσι ορίζει η ανάλυση της ροζ γραβατοθεωρίας την δεξιά παρέκκλιση ... και καταλήγει στην βέβαιη πρόβλεψη πως κάπως έτσι θα καταντήσει ο κάθε προδότης του ΚΚΕ σε λίγο καιρό ...

   # Εκτός όμως απο την αντιδραστική στροφή του ΚΚΕ ... υπάρχουν και νέα φαινόμενα ... απόνερα της ρόζ αριστερής κυβέρνησης: η ριζοσπαστικοποίηση των γραβατωμένων μεσαίων και ανώτερων στρωμάτων. Η εκδίκηση της γραβάτας.

   # Τελικά αυτή η γραβατοθεωρία της ρόζ αριστεράς είχε απτά και πρακτικά αποτελέσματα για το λαικό καλό. Εδώ βλέπουμε την αριστερή διείσδυση ... στον συντηρητικό αντιδραστικό πολιτικό χώρο. Τα τείχη πέφτουν !!!

   # Να άλλος ένας ακραιφνής αριστερός των καιρών μας. Που χάθηκε αυτή η ψυχή ??

   # Quiz: Ποιό σύγχρονο ρεύμα της μεταμοντέρνας μεταμαρξιστικής αριστεράς άραγε ... αντιπροσωπεύει το στοχαστικό παλληκάρι ??

   # Να ρε σεχταριστικά γατάκια τι σημαίνει πραγματικός αριστερός !!! Αντίσταση ακόμα και στην ... φωλιά του τέρατος !!! Ο ορισμός της αριστεράς που διαθέτει ... @ρxiδι@ !!! Τίποτα δεν σκιαγραφεί καλύτερα την κατάσταση ... παρά το αμήχανο χαμόγελο του πλανητάρχη.

   # Τελικά με αυτή την αριστερά ... τρέμει ο καπιταλισμός συθέμελα !!! Να η μόνη ρεαλιστική πρόταση για τον κάθε δύστυχο καπιταλιστή ...

   # Δεν λέω ... η παρακάτω πρόταση γραβάτας ... είναι μόνο για ιδιαίτερες περιστάσεις !!! Ισως θα ταίριαζε στον πρωθυπουργό ... όταν υπογράψει την συμφωνία ρύθμισης του χρέους της χώωωωρρρρρας ?? ... ή μήπως αποτελεί μιά ρεαλιστική πρόταση για τους αντισυμβαλλόμενους "συμμάχους" μας ??
    
   # Δεν θα μπορούσε να έχει άλλη κατάληξη ... κάθε παρόμοια μαρξιστική ονείρωξη ... παρά κάτι σαν αυτό ... που θεωρεί αυτονόητο να εξαργυρώνει την ιστορία του ΕΑΜ με ... διορισμούς !!!
 
 

4 σχόλια:

  1. Ποιο είναι το μαλακισμένο; (Και να 'χα λεφτά, δεν θα την έφτιαχνα την τηλεόραση.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γραμματέας νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ... διόρισε κάτι αδέρφια, μανάδες, γκόμενες ... και διακαιολογηθηκε με ένα παραλήρημα ... της αντιστασιακής ιστορίας της οικογένειας του και της συμμετοχής του στα κινήματα. Κολοπαιδισμος ... σε ύψη που ποτέ δεν έπιασε το ταλαίπωρο ΠΑΣΟΚ.

      Διαγραφή
    2. Βούτυρο στο ψωμί του Κυριάκου.

      Διαγραφή
  2. Πριν διαβάσω τα περί γραβάτας, η ματιά μου καρφώθηκε φυσικά στην πρώτη φωτογραφία και το μυαλό μου την ερμήνευσε αυθόρμητα και αβίαστα.
    ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ= Έχεις πάρει χαμπάρι πως ο λαός δεν κοιμάται; Έχεις πάρει χαμπάρι πως ο λαός είναι καζάνι που βράζει; Έχεις πάρει χαμπάρι πως με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές θα πάτε όλοι σας από 'κεί πού 'ρθατε και μάλιστα γρήγορα;;;
    ΤΣΙΠΡΑΣ= Και βέβαια τα έχω πάρει χαμπάρι. Για μαλάκα μ' έχετε; Χα, χα, χα! Να, βλέπεις εκεί πίσω; Ε, ήδη έχω ετοιμάσει την έξοδο κινδύνου για να σωθούμε εγώ και οι όμοιοί μου απ' το λαό. Πρώτα όμως θα τον λιώσουμε. Χα, χα, χα!
    ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ= Μωρέ χασκογελάς για να κρύψεις τον τρόμο σου, μα δεν κρύβεται. Κι όχι μόνο οι κομμουνιστές θ' αγωνιστούν να οργανώσουν το λαό να σας στείλει μια ώρα αρχύτερα από 'κεί που 'ρθατε, αλλά μαζί μ' εσάς θα ξαποστείλει και τ' αφεντικά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι