Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Η συνέχεια από ... την Μόσχα αδελφές μου, απο την Μόσχα.




   Εν τω μεταξύ ... εκεί δίπλα ... στην Ουκρανία η Βουλή (αφού κήρυξε ως παράνομο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας και τη χρησιμοποίηση των συμβόλων του) υπερψήφισε και την απαγόρευση «προπαγάνδας υπέρ ολοκληρωτικών καθεστώτων» !!! Το νομοσχέδιο απαγορεύει τη χρήση (εκτός των ναζιστικών) και των κομμουνιστικών συμβόλων ... αλλά την ίδια στιγμή η "δημοκρατική" και φιλοευρωπαική κυβέρνηση της χώρας έχει γεμίσει απο φασισταριά που δεν είχαν κανένα πρόβλημα να εγκρίνουν έναν άλλο ξεχωριστό νόμο που αναγνωρίζει ως μαχητές της ουκρανικής ανεξαρτησίας ... ομάδες φασισταριών εκείνης της εποχής (OUN-UPA) που είχαν συνεργασθεί με την Βέρμαχτ και μάλιστα τους χορηγεί και συντάξεις !!!!
   Να πως η "δημοκρατική" Ευρώπη (το κοινό ευρωπαικό μας σπίτι) ... μάχεται με σθένος κατά του Ολοκληρωτισμού. Πρώτα ταυτίζει τα "δύο άκρα" (τον θύτη με το θύμα) ... τα καταδικάζει στα λόγια ... και στην συνέχεια αναθέτει την δουλειά στο ένα απο τα δύο άκρα. Σε ποιό άραγε ?? Μα ... στα φασισταριά. 
   Η παγκόσμια "δημοκρατία" μας δεν έχει κανένα πρόβλημα να απαγορεύει κόμματα ... αλλά έχει το θράσος να μας ζαλίζει επειδή στο "παραπέτασμα" ... δεν είχαν εκλογές σαν τις δικές μας. Βλέπουμε άραγε εικόνες απο το μέλλον μας ?? 
   Αυτή η κατάσταση αποτελεί και ένα σκληρό δίδαγμα για τους ίδιους Ουκρανούς κομμουνιστές ... που συμμετέχοντας σε διάφορες "δημοκρατικές" κυβερνήσεις στο άμεσο παρελθόν ... άνοιξαν τον δρόμο για τις πρόσφατες εξελίξεις. 
   Αφού είδαμε εικόνες απο το μέλλον μας ... ας δούμε και μιά ξεχασμένη εικόνα απο το παρελθόν μας. Μεγάλη Παρασκευή, 14 Απριλίου 1944. Στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου οι γερμανοί απαγχονίζουν τρεις πατριώτες: τον Αβραάμ Αναστασιάδη, τον Πάνο Σούλο και τον Χρήστο Σαλάκο. Τους κρεμάνε, για παραδειγματισμό, σε τρεις φανοστάτες. Στο κρέμασμα συμμετέχει και ο "έλληνας" επιλοχίας και έπειτα ανθυπολοχαγός των Ταγμάτων Ασφαλείας Γεωργόπουλος. Λίγο πιο πέρα, στις φυλακές τής Αγίας Τριάδας, εκτελούν μαζικά άλλους 117 άντρες και μια γυναίκα. Στο απόσπασμα που εκτελεί τους κρατούμενους συμμετέχουν και "έλληνες" γερμανοτσολιάδες, με επί κεφαλής τον υπολοχαγό Μπλέσσα.
Φωτογραφία του κρεμασμένου στον φανοστάτη Αβραάμ Αναστασιάδη
 

4 σχόλια:

  1. Μια ερώτηση : Είσαι ο ίδιος που σχολιάζει καποιες φορές στη στήλη του Μπογιόπουλου στο enikos!

    Σταύρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχεις μεγάλο ταλεντο. Εγώ ως άνεργος είμαι όλη μέρα στο internet και μπορώ να σου πω ότι είσαι ίσως ο πιο ταλαντούχος κκε-ες blogger αυτή τη στιγμή, με "θυληκό" μυαλό που γέννα ιδεές και όχι απλώς copy paste από 902 και ριζοσπάστη. Ωστόσο το blog σου δεν υπάρχει ως link στα υπόλοιπα μαρξιστικά-κομμουνιστικά blogs τα οποία είναι ευάριθμα πλέον. Το αποτέλεσμα είναι να μει σε βρίσκει εύκολα κάποιος και να μην διαβάζει τις αναρτήσεις σου. Εγώ σε ανακάλυψα μόλις στις 09/04. Αν κάνεις επαφές με τους υπόλοιπους θα γεμίσεις με σχόλεια και θα αυξηθεί . Πολλοί από εμάς "διψάμε". Keep yp the good work

    Σταύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το blog το άρχισα στην αρχή της χρονιάς ... αλλά έχω πολύ λίγο χρόνο στην διαθεσή μου. Για τον λόγο αυτό δεν μπορώ να παρακολουθώ τα γεγονότα με συχνές αναρτήσεις και αυτός είναι ο λόγος που δεν το το έχω ακόμα "ανοίξει" σε συντροφικά blogs. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

      Διαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι