Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Μια "απρουπόθετη" twitterο-ιστορία

   Ξεκινάω σήμερα με ένα τουιτερικό αλίευμα ... δημιούργημα ενός μοντέρνου "επαναστάτη" ολκής και ολικής (αλέσεως). Η καλή η μηχανή τ´αλέθει όλα !!! Τι μας λέει ο ποιητής ?? Σε πρώτο πλάνο και πρώτη ανάγνωση μας λέει κάτι πολύ σωστό. 

   Οτι η στήριξη κάποιου σε μιά ή πολλές χώρες που δέχονται την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα (δεν το λέει ... αλλά αυτό εννοεί) ... πρέπει να είναι απρουπόθετη. Βεβαίως. Δεν μπορεί κανένας να βάζει προϋποθέσεις, όρους και συνθήκες ... για να στηρίξει έναν λαό. Όχι μόνο τον λαό της Β.Κορέας, της Βενεζουέλας και της Κούβας ... αλλά κάθε λαό !!!
   Για ποιό λόγο λοιπόν ο ποιητής ... απομονώνει αυτές τις τρείς περιπτώσεις ?? Μήπως δεν υπάρχει αυτή την στιγμή άλλος λαός που δεινοπαθεί ή απειλείται απο τον ιμπεριαλισμό ?? Ούτε λόγος. Μια ματιά στο χάρτη να ρίξεις ... κατάλαβες. Γιατί λοιπόν αυτή η επιλεκτικότητα του "επαναστάτη" ?? Μήπως επειδή αυτές οι τρείς χώρες είναι οι άμεσοι στόχοι του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού ?? Αν ήταν έτσι θα έπρεπε να μας πει και μια κουβέντα για την Συρία, την Υεμένη, την Παλαιστίνη, την Ουκρανία, την Βαλτική, τη μισή Αφρική, τη θάλασσα της Νότιας Κίνας ... όλη την υφήλιο ρε αδερφέ !!! Μήπως επειδή αυτές οι τρείς χώρες ... έχουν λαϊκές εξουσίες ?? Με τίποτα δεν μπορεί κάποιος να εξομοιώσει την εξουσία της Κούβας ή της Β.Κορέας ... με την εξουσία στην Βενεζουέλα !!! Εκτός εάν στα μυαλά αυτών των "επαναστατών" έχουν συμβεί ήδη ... ανεπανόρθωτες τεκτονικές μεταβολές. Ποιό να είναι λοιπόν το μυστικό αυτής της επιλεκτικότητας ?? Τα πράγματα ειναι απλά. Το μυστικό είναι ... οτι το ΚΚΕ τόλμησε (στο συνεδριό του παρακαλώ) να αρθρώσει κριτική για αυτές τις τρείς χώρες !!! Αυτό είναι όλη η πρεμούρα του "επαναστάτη". Τάχα το ΚΚΕ ... δεν στηρίζει αυτούς τους λαούς ... ΑΠΡΟΥΠΟΘΕΤΑ !!! Αυτό μας λέει ο ποιητής ... και τίποτα άλλο. Μας λέει δηλαδή πως αφού το ΚΚΕ τολμάει να κάνει κριτική ... αυτό σημαίνει στην πράξη πως δεν στηρίζει αυτούς τους λαούς και τον αγώνα τους !!! Υπογείως, δηλαδή μας λέει πως το ΚΚΕ έχει εγκαταλείψει τον αντιιμπεριαλισμό ... στο όνομα της ιδεολογικής του καθαρότητας !!! Έτσι μέσα στην έννοια του "απρουπόθετα" ... παραχώνεται ύπουλα και τεχνηέντως η έννοια του ... όποιος δέχεται την επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού (λαός, κίνημα, ηγέτης) έχει το γενικό ακαταλόγιστο που τον απαλλάσσει απο οτιδήποτε !!! 
   Ακόμα και απο την κριτική ενός ΚΚ !!! Λες και η κριτική ανάμεσα σε ΚΚ ... δεν αποτελεί συστατικό, δομικό μέρος του ... ΑΠΡΟΥΠΟΘΕΤΑ. Λες και οι επαναστατικές εκρήξεις του 20ου αιώνα συνέβησαν ... χωρίς ο Λένιν π.χ. να την "πέσει" άγρια σε Κάουτσκι, Ρόζα, Τρότσκι, Ζηνόβιεφ, Κάμενεφ, Μπουχάριν, Στάλιν κλπ κλπ κλπ ... για διαφορετικούς λόγους βέβαια στον καθέναν. Προφανώς και τότε ... βρέθηκαν κάποιοι "υπερεπαναστάτες" της εποχής να τα βάλουν με τον Βλαδίμηρο χλευάζοντας τον αντιιμπεριαλισμό του. Ως και ... πληρωμένο απο το γερμανικό επιτελείο του Κάιζερ τον κατηγόρησαν !!! Ξανά πάλι τα ίδια ξυνά σταφύλια του προηγούμενου αιώνα.
   Όμως ο συγκεκριμένος ποιητής του twitter για να καταλήξει στην ... "απρουπόθετη" θέση του περί προλεταριακού διεθνισμού ... ξεκίνησε απο την κατάσταση στην Ελλάδα. Ο "απρουπόθετος διεθνιστής" ... μόνο στο ΚΚΕ θέτει αυστηρές προϋποθέσεις. Η κριτική του αγγίζει τα όρια του αδυσώπητου !!! Α πα πα !!! Άλλο κακό να μην μας βρεί !!! Στην χώρα των τεσσάρων μνημονίων ... σε ποιόν πέφτει άραγε η τρομερή μομφή που εξαπολύει ο ποιητής ... "απο μπλά μπλά άλλο τίποτα" ?? Μήπως σε αυτούς που αποφασίζουν και εφαρμόζουν τα μνημόνια ?? Όχι βέβαια. Στο ΚΚΕ απευθύνεται και πάλι ο "επαναστάτης" των πληκτρολογίων. Δεν χρειάζεται καμμία απόδειξη γι αυτό. Μονοκοντυλιά και με τρομερή άνεση διαγράφει ο εν λόγω "επαναστάτης" ... το αίμα που έχει φτύσει και φτύνει κάθε μέρα το ΚΚΕ και ο κάθε κομμουνιστής στην Ελλάδα ... για να πείσει και να οργανώσει τον ελληνικό λαό με πρωτοπόρο τον εργάτη. “Απο μπλά μπλά άλλο τίποτα” !!! ... είναι η περισπούδαστη ανάλυση του "μαρξιστή μας" για το ΚΚΕ. Και βέβαια έχει και ουρά το πράγμα. Θα πει κάποιος ... καλά οι πολιτικοί υπηρέτες της αστικής τάξης ... μνημόνια φτιάχνουν και ένα και δύο και τρία και τέσσερα ... αυτή είναι η βρώμικη δουλειά τους ... αλλά ο λαός γιατί τα ανέχεται ?? Εσείς τι καταλαβαίνετε απο την τοποθέτηση του "επαναστάτη μας" ??
   "Ο λαός και ο εργάτης δεν φταίνε σε τίποτα ... το ΚΚΕ ευθύνεται για όλα !!! ... ακόμα και για τα μνημόνια !!!"
   
   Άμα τα μυαλά αρχίζουν να παίρνουν στροφές ... τίποτα δεν τα σταματά. Και ως γνωστόν τα μεγάλα πνεύματα συναντιόνται. Να ένα άλλο τουιτερικό αλίευμα απο έναν εντελώς διαφορετικό πολιτικό χώρο ... που όμως καταλήγει σε σχεδόν ταυτόσημα συμπεράσματα με τον κακόμοιρο τον "επαναστάτη μας" !!!
   Δεν έχει σημασία εάν ο ένας δηλώνει "μαρξιστής-λενινιστής" και ο άλλος γενικά κι αόριστα ευαισθητούλης "δημοκράτης". Φτάνουν στο ίδιο συμπέρασμα ... επειδή απλά τους ενώνει ένας ιδιαίτερος και πολιτικά παθολογικός ... αντικομμουνισμός. Ο ένας θέλει ... το ΚΚΕ να του στήσει μια γενική απεργία διαρκείας για να σωθεί ... και ο άλλος θέλει το ΚΚΕ να αφήσει το πολύ μπλα μπλα και να πατήσει το κόκκινο κουμπί της επανάστασης που φαντάζεται πως είναι κρυμμένο στα υπόγεια του Περισσού !!! Ο "δημοκράτης" μας δηλώνει πως η ελπίδα του ... αφού το ΚΚΕ δεν έχει αρχίδια ... είναι μόνο ο Βαρουφάκης !!! ...
   ... και ο άλλος, ο "επαναστάτης μαρξιστής", ο επηρμένος ... μας προτρέπει να πάψουμε να τον παρακολουθούμε ... εφόσον δεν συμφωνούμε μαζί του ... ΑΠΡΟΥΠΟΘΕΤΑ !!!
   Και καλά οι "δημοκράτες" καίγονται εδώ και χρόνια σαν τα κεράκια της λαμπρής ... όταν τελειώσει το φυτίλι της "δημοκρατίας" (πόσο οπορτουνισμό μπορεί να καταναλώσει αυτός ο λαός ?? πόσα αναχώματα μπορεί να καταπιεί ακόμα αυτή η κοινωνία ??) ... ο αντικομμουνισμός θα τους οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην αγκαλιά του φασισμού ...
... οι "επαναστάτες" ... τι θα απογίνουν οι "επαναστάτες" ?? Τι θα απογίνουν οι μοντέρνοι "μαρξιστές-λενινιστές" ... που απαιτούν την απρουπόθετη στήριξη του ΚΚΕ σε οτιδήποτε "μεγαλοφυές" νομίζουν πως γεννάει κάθε φορά το μυαλουδάκι τους ... την ίδια στιγμή που για την δικιά τους στήριξη στο κουκουέδικο οι ίδιοι απαιτούν αυστηρές προϋποθέσεις και όρους σκληρούς ?? Να αρχίσει δηλαδή το ΚΚΕ να σκέφτεται ... όπως οι ίδιοι ... αλλοιώς δεν το στηρίζουν !!! Θυμώσανε τα παιδάκια !!! Ο άκρατος (=βλακώδης) ελιτισμός ... χτυπάει κόκκινο. Αμ τι νομίσατε. Δεν είναι γατάκια αυτοί !!! Δεν θα τους ευνουχίσει την επαναστατικότητα ... η ηγεσία των σαπιοκοιλιάδων του Περισσού. Λέτε να τους περνάνε απο το μυαλό τίποτα ιδέες για δημιουργίες ... νέου, μοντέρνου και επαναστατικού ΚΚ ανάλογου με τα μυαλά που φοράνε και τον εγωισμό που κουβαλάνε ??
   Θα πέσει πολύ γέλιο αν ... την ώρα που οι ευαίσθητοι "δημοκράτες" θα ξανασυναντιώνται με τον Γιάνη, τη Ζωή και τον Λαφαζάνη ... οι αγριεμένοι "επαναστάτες" μας συναντηθούν με τα γνωστά και μη εξαιρετέα καραλυπητερά ταξικά ναυάγια. ΑπροΥΠΟΘΕΤΑ λέμε !!!

5 σχόλια:

  1. -Θέλω να κανετε απεργία διαρκείας
    -Βαλ' το αίτημα στη ΓΣ του σωματείου
    -Μα δεν είμαι σε σωματειο
    -Και ποια δράση έχεις στο χώρο δουλειας;
    -Δεν εχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα Σέβη μου Στρατάρχα. Τους πήραμε τα Σώβρακα και Σκούζουν χοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Εχουνε ήδη συναντηθεί με τους Λαφαζάνη Χάγιο Βαρουφάκη και σια. Είναι πολύ ....επαναστάτες... ολοι αυτοί. Αρχαια Σκουριά που κατέστρεψε τα Κ.Κ. Κατηγορούνε το ΚΚΕ επειδή δεν ανακάλυψε ακόμα το Στεγνό νερό. Να έχουμε Καπιταλισμό αλλά ταυτόχρονα και ....σοσιαλισμό...... Απλά ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το διαβασα πριν απο λιγο. Απιστεφτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είναι ευχαριστημένα τα παιδιά..... Αραβανής Πετρόπουλος και σια απο την 1η Απεργία και αυτή στις 17 Μάη. Ουτε με την πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία ούτε και με τα συνθήματα του ΠΑΜΕ ενάντια στον Καπιταλισμό ΑΠΑΠΑΠΑΠΑΠΑΠΑΠΑ φοβάται ο κόσμος λέει και φεύγει....Ακου τώρα τι πρέπει να κάνουμε Απεργίες διαρκείας με συγκρούσεις στον δρόμο ενάντια στην κυβέρνηση και την Ε.Ε και έπρεπε να είχαμε περικυκλώσει το ΧΙΛΤΟΝ αγκαλιά με τον Λαφαζάνη.... Τι μας λέει ο ποιητής λοιπόν.. Εθνικό Καπιταλισμό και Ρωσσια Κίνα. Κατα διαβολική σύπτωση τα ίδια ακριβώς με τους Αραβανη Πετρόπουλο λένε Καρατζαφέρης Μπαλτάκος Μιχαλολιάκος Λεπέν. Ηρθε η ώρα της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. ΟΥΦ.................. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι