Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Μιά συνταγή απ΄τα παλιά

   Το 2012 το ΚΚΕ έχασε μέσα σε ένα μήνα ... την μισή του εκλογική δύναμη. Ήταν η εποχή που πολλοί προοδευτικοί άνθρωποι με αγωνιστικές διαθέσεις ακόμα ... δεν είχαν τελικά τη δύναμη να κατανοήσουν το ΚΚΕ που τους φώναζε να μην ... εμπιστευτούν τον Σύριζα και τον Τσίπρα. Δεν μπόρεσαν τότε να δουν ... τυφλωμένοι απο τις πλατείες ... μια ανάλυση που με μαθηματική ακρίβεια όριζε τις σχεδόν μονοδρομικές εξελίξεις που ακολούθησαν. Είχαν προηγηθεί οι αμεσοδημοκρατικές μπαρούφες της πλατείας των τσακαλωτοβαρουφακοκατρουγκαλολαφαζανοκαζάκηδων ... δίπλα στα κρυμμένα πίσω απο ελληνικές σημαίες φασισταριά ... και στο "όλον" ΠΑΣΟΚ που μετακόμιζε με "υπογεγραμμένο φύλλο πορείας" προς άλλα πιό σίγουρα λιμάνια. Στο χωριό μου λένε πως ... άμα θέλεις να καταλάβεις που πάει το πράμα, κάτσε στο καφενείο και παρακολούθησε τις μεταμορφώσεις. Τα μισά αναδυόμενα χρυσαύγουλα την εποχή της πλατείας προέρχονταν απο ΝΔ μεριά, και τα άλλα μισά απο ΠΑΣΟΚ !!! Ο Μήτσος, ο Τάκης, ο Γιάννης ... με διευθύνσεις και τηλέφωνα - όχι τις παπαρίες των δημοσκόπων. Οχτώ με εννιά στους δέκα αναδυόμενους Συριζαίους κατέφθαναν απο ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιποι λίγοι απο ΝΔ. Εδώ κάτι τσιμπούσε και ο χοντροκαμμένος μελλοντικός συγκυβερνήτης. Απο εδώ κάπου να το πιάσουμε το νήμα.

   Το απολιτίκ ... τάχα ... περιεχόμενο της πλατείας ... "έξω τα κόμματα και οι σημαίες" τελικά αποδείχτηκε πως ήταν ένα προμελετημένο ... "έξω τα κόμματα και οι σημαίες μέχρι να φτιάξουμε τα δικά μας κόμματα" !!! Περίτρανα επίσης αποδείχτηκε πως όλη αυτή η διαδικασία ήταν ... σχεδιασμένη και σχεδόν απολύτως ελεγχόμενη απο την αστική τάξη ... που παρόλα αυτά το Μάη του 2010 είχε φροντίσει να παγώσει το αίμα του κοσμάκη με την προβοκάτσια στην Μαρφίν ... βάζοντας εξαρχής ένα "μέτρο" για το τι μπορεί να ανεχτεί και τι όχι. Και όπως πάντα συμβαίνει στην ιστορία ... όταν οι αστοί αναγκάζονται να αναδιαμορφώσουν το πολιτικό σκηνικό με στόχο τον έλεγχο και ποδηγέτηση των μαζών ... πάντα προσφέρουν στον "πελάτη" ... ποικιλία επιλογών. Ξεκινώντας απο τα φασισταριά της ΧΑ, συν μια ποικιλία απο εθνικιστικές παραλλαγές, ακόμα και αριστεροεθνικιστικές ... μέχρι την ελπίδα του Τσίπρα και απο κοντά ο γνωστός αδούλωτος "αριστερός" συρφετός των αντιεξουσιαστών παρεούλα με τα ταξικά ναυάγια προηγούμενων εποχών. Όλοι πίστευαν πως κάτι θα βρουν να τσιμπήσουν απο το νέο μοίρασμα ... που γινόταν δίπλα στα πανήσυχα (μέχρι ύπνωσης) ΜΑΤ που επέβλεπαν σχεδόν χαμογελαστά την αμεδοδημοκρατία των "σύγχρονων κατρουγκαλοσοβιέτ" ... με τα γαρύφαλα περασμένα στις κάννες, την ώρα που το πλήθος χρωμάτιζε το (μπουρδέλο) τη Βουλή με τα λειζεράκια των γηπέδων !!! Μέσα σε αυτό το πανηγύρι κανείς απο όλους αυτούς ... δεν σκέφτηκε να "καταλάβει" το μπουρδέλο τη Βουλή ... να μας σώσει τελικά !!! 

   Αυτά άρχισαν να τα σκέφτονται λίγο αργότερα ... οταν εμφανώς το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ ... άρχισαν να περνούν πολύ πιο αποτελεσματικά το ταξικό μήνυμα σε συνδυασμό με ενα απεργιακό κύμα που χτίστηκε φτύνοντας αίμα οι ταξικές δυνάμεις μέσα σε κάθε σωματείο, σπάζοντας στην πράξη τον αταξικό χυλό που περίμενε ακίνητος στην πλατεία ... να πέσει η κυβέρνηση. Ξαφνικά ... τα ΜΑΤ ξύπνησαν, ζωήρεψαν ... οι κουκούλες άρχισαν να σηκώνονται και στην πάνω και στην κάτω πλατεία. Το παιχνίδι είχε αλλάξει κόζια. Κάτι έπρεπε να γίνει ... επειγόντως !!! Έτσι φτάσαμε στον Οκτώβρη του 2011 ... θυμάστε τότε που το ΚΚΕ ... "έσωσε" την Βουλή και το σύστημα απ´την άγρια επιδρομή των νέων δυνάμεων !!! Χρυσαυγίτες, εθνικιστές κάθε παραλλαγής, αριστεροί κάθε φυράματος, ταξικά ναυάγια, αριστεριστές και λοιπές προβοκατοροκουκουλοφόρες δυνάμεις ... έκλαιγαν μερόνυχτα για το κακό που τους έκαναν το ΚΚΕ και τα ΚΝΑΤ !!! Δεν μπόρεσαν να μπουκάρουν στην Βουλή "επαναστατικά" ... ούτε το ξαναεπιχείρησαν ποτέ ... πανηγύρισαν όμως με την ψυχή τους (παρά την ματαίωση των "επαναστατικών" τους σχεδίων απο το "προδοτικό" ΚΚΕ !!!) την αποπομπή του χαζογιωργάκη απο την καρέκλα σαν μια λαμπρή νίκη του λαϊκού κινήματος ... και λίγο μετά οταν ένας τραπεζίτης τους φόρεσε στο κεφάλι τον Σαμαρά (παρέα με τον χαζογιωργάκη - πάλι - και τον Καρατζαφέρη) ... τα αγριεμένα "επαναστατικά" στρατά έπιασαν τον καναπέ και περίμεναν τις εκλογές που τελικά ήρθαν τον Μάη του 2012. 
Γενικό συμπέρασμα της περιόδου αυτής: Η αστική εξουσία τρίβει τα χέρια της ... τα λυμένα χέρια της ... και κάνει τη δουλειά της μια χαρά ... με οτιδήποτε χαζοπαπαροκινηματικό δεν περιλαμβάνει ταξική κατεύθυνση, ταξική οργάνωση και κυρίως απεργία !!! 

   Στον Μάη του 2012 φτάσαμε ... με ένα σμπάρο να ξεπουπουλιάζονται αρκετά τρυγόνια !!! Το απεργιακό κύμα είχε κάτσει ... οι κωλοτρυπίδες του αστικού πολιτικού υπηρετικού προσωπικού είχαν σφίξει, ένεκα η αβεβαιότητα του αύριο ... τα αγριεμένα "επαναστατικά στρατά" σε βαθειά καναπεδονιρβάνα ... η συντριπτική πλειοψηφία του λαού να επενδύει τις ελπίδες στις επερχόμενες εκλογές ... και οι "ψωριάρηδες" του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ να επιμένουν μόνοι τους να βάζουν το ζήτημα ταξικά στην πραγματική του βάση. Η αστική τάξη είχε πετύχει το προφανές. Να μετατρέψει τον κοινωνικο-οικονομικό αναβρασμό της προηγούμενης περιόδου ... σε μια φαινομενικά πολιτική ακινησία αναμονής. Το πράγμα εξελίχτηκε ομαλά (δεδομένων των περιστάσεων) για τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης. Η ΝΔ πρώτο κόμμα (19%), ο "αγριεμένος" ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο (17%), το απαξιωμένο ΠΑΣΟΚ κρατήθηκε στο 13%, ο Καμμένος, ο μελλοντικός συγκυβερνήτης του Τσίπρα στο 10%, τα φασισταριά, "ζωηρά και ρωμαλέα" στο 7% και ο χρήσιμος βλάκας, ο Κουβέλης στο 6% !!! Όλα καλά ... τα δυό μεγάλα μαντριά σχεδόν έτοιμα ... ο κοσμάκης κάπως να έχει ξεκαυλώσει ... εκτός απο ένα αγκάθι. Το 8,5% του ΚΚΕ. 

   Αν το ΚΚΕ και η πάλη στην κοινωνική βάση με το ΠΑΜΕ, στην ταξική γραμμή της ανατροπής ... ήταν πραγματικά ένα συστημικό και ανέφελο για τα σχέδια της αστικής τάξης μόρφωμα που εξυπηρετούσε την παγίδευση και αδρανοποίηση ενός σοβαρού και ριζοσπαστικού τμήματος του λαού (έτσι δεν τραγουδάνε ακόμα διάφοροι "επαναστάτες" ??) ... δεν είχαν παρά να το εγκαταλείψουν με όλη τους την αστική "ευγένια" στον σεχταριστικό και διασπαστικό του ρόλο που μόνο τον λαό και το κίνημα δεν εξυπηρετούσε !!! Αντίθετα ... μπροστά στα μάτια ενός λαού καθισμένου στην τηλεόραση ... βομβάρδιζαν το ΚΚΕ απο το πρωί μέχρι το βράδυ με μεγαλόψυχες προτάσεις κυβερνητικής συνεργασίας !!! Την ελεεινή αυτή εκστρατεία είχε αναλάβει ο Τσίπρας συνεπικουρούμενος απο ολόκληρο τον αστικό μηντιακό μηχανισμό και τον αριστεροχωριάτικο συρφετό. Ως και πρόταση ... πρωθυπουργίας στην Αλέκα είχε κάνει ο μορφονιός !!! Το πλέον "πούστικο" στοιχείο αυτής της προσπάθειας σε εκείνη την χρονική συγκυρία ... ήταν πως τάχα ο Τσίπρας πίεζε το ΚΚΕ ... εκ μέρους και στο όνομα του λαού ενάντια στα συμφέροντα της αστικής τάξης ... την ίδια στιγμή που ο μορφονιός ήταν "πιασμένος" και "μιλημένος" και "δασκαλεμένος" και "πανέτοιμος" για τα επερχόμενα. Συνειδητά κορόιδευε το λαό στο όνομα της αριστεράς ... και στην πράξη υλοποιούσε το μόνο σχέδιο που μπορούσε να έχει η αστική τάξη απέναντι στο ΚΚΕ και στις ταξικές δυνάμεις ... με τεράστια προθυμία και ζήλο. Αντικειμενικά σε εκείνη την χρονική συγκυρία δεν υπήρχε άλλος για αυτή τη βρώμικη δουλειά ... και δεν θα ήταν και σοβαρό λάθος να ισχυριστεί κάποιος πως ... εκείνη η αποστολή που ανέθεσε η αστική τάξη στον Τσίπρα ... ήταν το πρώτο σοβαρό προσωπικό test-drive του ανερχόμενου αστέρα. Ο λαός τον πίστεψε ... δεν πίστεψε το ΚΚΕ που του φώναζε να μην εμπιστεύεται τον Σύριζα ... το ΚΚΕ έχασε την μισή του εκλογική δύναμη ... αλλά άντεξε στην γραμμή της ταξικής ανατροπής. 

   Αμέσως μόλις ο Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός (παρέα με Βενιζέλο και Κουβέλη) ... το ανερχόμενο αστέρι-υπηρέτης της αστικής εξουσίας άρχισε μιά αριστερή στα λόγια αντιπολίτευση που γέμιζε με αισιοδοξία τον λαό που κορόιδευε χοντρά με την "ελπίδα" που θα ερχόταν, έταξε τα πάντα ... και ταυτόχρονα άρχισε (με την σφραγίδα και το διαβατήριο της ελληνικής αστικής τάξης) να περιφέρεται ανά την υφήλιο για να περάσει με επιτυχία τα απαραίτητα ευρωπαϊκά και υπερατλαντικά tests. Εν τω μεταξύ εδώ στα μέρη μας ... στην νέα κινηματική άνοδο που άρχισε να σημειώνεται ... το ΠΑΜΕ έτρεχε να μαζικοποιήσει τις απεργίες στην ταξική κατεύθυνση ... την ίδια ώρα που όλο το αριστερολόι με κορμό τον Σύριζα απο την μία βομβάρδιζε το ΚΚΕ με προτάσεις κυβερνητικής συνεργασίας ... αλλά στην βάση την ίδια στιγμή διασπούσε και απαξίωνε συστηματικά και όσο περνούσε απο το χέρι του κάθε προσπάθεια, με διάφορους τρόπους και τακτικές. Κόπτονταν όλοι αυτοί για την κινηματική ενότητα ... αλλά στις απεργίες έπιναν εσπρεσάκια αλλού, με την αναρρωτική στο χέρι. Που να τρέχεις αδιάθετος να οργανώσεις απεργίες απο τις πέντε τα χαράματα. Για την εργοδοτική τρομοκρατία, για τις εκδικητικές απολύσεις, για την "δημοκρατία" που ποτέ δεν πέρασε την πύλη του εργοστασίου ... μιλιά δεν άρθρωναν απο τις τρύπες τους. Άφηναν τα κορόιδα του ΠΑΜΕ να τρώνε τις σφαλιάρες. Αριστεροί είναι ... δεν είναι μαλάκες !!! Συχνά όταν ένοιωθαν καλύτερα απο το συνάχι που τους ταλαιπώρησε ... μας βομβάρδιζαν με μεγαλεπίβολα παραμύθια απεργιών μακράς διάρκειας που στην πράξη και με τον δεδομένο βαθμό οργάνωσης και της ταυτόχρονης έκρηξης του αυταρχισμού της κυβέρνησης ... οδηγούσαν τον κοσμάκη παθητικά στο στόμα της "ελπίδας" που θα ρχόταν. Δεν έχει άλλο νόημα να ... θέτεις σε ενα κίνημα αντικειμενικά ανέφικτους τακτικούς στόχους ειδικά οταν κάνεις το παν για να αποτρέψεις την συγκέντρωση εκείνων των δυνάμεων που απαιτούνται. Ακόμα χειρότερα όταν όλη η προσπάθεια γίνεται για να συσκοτισθεί η αναγκαιότητα της γραμμής της ταξικής σύγκρουσης και ανατροπής ... με ουσιαστικό στόχο να καλλιεργηθούν ελπίδες ανάθεσης στην επερχόμενη κυβέρνηση της αριστεράς σαν μονόδρομος μέσα σε ένα αυτοδιασπαζόμενο κίνημα, γεγονός που αντικειμενικά αποδυνάμωνε τον πρωταρχικό στόχο που έπρεπε να θέτει οποιοδήποτε κίνημα: την ενίσχυση και την μαζικοποίηση του αγώνα και της απεργίας. Για όλους αυτούς ... η κινηματική άνοδος δεν ήταν το μέσο για την παραπέρα συνειδητοποίηση και κλιμάκωση ... αλλά το μέσο απογοήτευσης απο την απεργία και συνεπώς μέσο στροφής στην γνωστή ... "ελπίδα". Μοστράρανε στην πιάτσα σαν επαναστάτες ξεφτυλίζοντας με κάθε τρόπο την έννοια της απεργίας, και αφού έκλειναν το μάτι στην εργοδοσία ... κατακεραύνωναν τους ψωριάρηδες του ΚΚΕ επειδή δεν κινητοποιείται ο λαός !!! Bingo !!! 
Γενικό συμπέρασμα της περιόδου: Οταν η αστική εξουσία αναγκάζεται να ποντάρει σε καινούργιο άλογο ... θα το "ταίσει" με οτι καλύτερο διαθέτει, με όλους τους μηχανισμούς που ελέγχει. Θυμηθείτε την μόνιμη τακτική των ΜΜΕ στις απεργίες. Κατασυκοφάντηση της απεργίας, ακραία καλλιέργεια κοινωνικού αυτοματισμού, σχεδόν αποκλειστική προβολή αριστεροχωριού και μπάχαλων στις "μάχες" με τα ΜΑΤ, εξαφάνιση του ΠΑΜΕ ... Να μην λησμονήσουμε επίσης οτι η πασοκονεοδημοκρατική ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τέθηκαν άνευ όρων ... στην υπηρεσία του Τσίπρα !!! 

   Δυό μέρες πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015 ... ο Τσίπρας δήλωνε πως επιθυμούσε συνεργασία με το ΚΚΕ ... αλλά την ίδια ώρα είχε ήδη κλεισμένη κυβερνητική συμφωνία με το φασιστοκαμμένο !!! Μιλάμε ... η πολιτική "εντιμότητα" σε όλο της το μεγαλείο !!! Η συνέχεια είναι γνωστή. Η αποκάλυψη ... πλήρης ... αλλά και η αλήθεια επώδυνη. Κανείς δεν θα μπορούσε να κάνει τόσο αποτελεσματικά την βρώμικη δουλειά. Και κυρίως τόσο "ήσυχα". Παραλυσία. 

   Μόνο το ΠΑΜΕ επιμένει ... στην ταξική οργάνωση, στην κοινωνική συμμαχία. 

   Δεν μπορεί ... κάτι κατάλαβαν σήμερα τα πονεμένα και ξεβράκωτα απομεινάρια ναυαγίων του αριστεροχωριού ... και άρχισαν ξανά τα ίδια. Δεν μπορεί ... ή είναι τόσο πολύ μαλάκια χωρίς ίχνος αναμνηστικής μνήμης ... ή το παιχνιδάκι που επιχειρούν να ξαναπαίζουν συνειδητά, πιστεύουν οτι μπορεί να αποδώσει και πάλι. "Απεργία τροχονόμο" ... χαρακτηρίζουν την απεργία στις 17 του φετινού Μάη !!! Ασυγκράτητοι ... θέλουν μια "γενική απεργία διαρκείας" ... να τους φτιάξει το ΚΚΕ (!!!) για να προχωρήσουν οι δαιμονισμένοι επαναστάτες στο πλάνο τους ... "Καθημερινές συγκρούσεις" ... προτείνουν σήμερα κάποια απο αυτά τα αγριεμένα έκθετα του Τσίπρα. "Αποκλεισμό του Χίλτον" προτείνουν ... σαν τον Λαφαζάνη ... Αααα και να μην ξεχνιόμαστε, και "δραχμή" προτείνουν σαν μέσο για "γενικότερες κοινωνικοοικονομικές αλλαγές" !!! Βάλτε τα όλα αυτά στο μίξερ ... προσθέστε ανάλογα με το γούστο σας κάμποσα "στάδια για τον σοσιαλισμό" (προσέξτε όμως είναι δύσκολο υλικό αυτό, σαν το αλάτι. Αν βάλετε πολλά "στάδια" θα νερουλιάσει το μίγμα, αν βάλετε πολύ "σοσιαλισμό" θα σας ανέβει η πίεση. Προσεκτικά), όσο μπορείτε περισσότερες καταγγελίες της νεοαποικιοκρατίας (μην το παρακάνετε όμως ... μπουκώνει το μίξερ), μια καλή τζούρα αριστερής καναπεδοαφασίας (κάτι σαν το αλεύρι ... όσο πάρει), δύο με τρείς δόσεις μοντέρνου οπορτουνισμού και απόκρυφης (αμαρτωλής) τσιπρολαγνείας που θα απογειώσει την συνταγή σας, μια μικρή δόση (να μην φαίνεται) εθνικισμού, μια καλή δόση αριστερών ΜΑΤ-κουκουλοφόρων μπάτσων-κουκουλοφόρων χρυσαυγιτών-κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών (αυτά πάνε μαζί ... σαν τα καλά μείγματα μπαχαρικών), απαραιτήτως μια δυνατή δόση υπεράσπισης του σοσιαλισμού (γενικά και αόριστα, μην καρφώνεστε) ταυτόχρονα με μια εξίσου δυνατή δόση αντιΚΚΕδίλας (αυτά θα τα προσθέσετε ταυτόχρονα και αργά-αργά στο μίγμα σας για να μην κόψει - σαν το αυγολέμονο) ... νομίζω δεν ξεχνάω κάτι ... και χτυπήστε τα καλά. Το αποτέλεσμα θα σας ξαναενθουσιάσει ... παρότι ξανατσούζει λίγο. 

   Κατά τα άλλα, το ΚΚΕ ... επιμένει ... με τον μόνο τρόπο που έχει. Να πείσει για τον ... μονόδρομο της ρήξης και της ανατροπής. Λοβοτομές δεν μπορεί να κάνει.

7 σχόλια:

  1. Οπως ακριβώς τα λες είναι Σύντροφε. Η Αστική Τάξη έπαιξε καλό χαρτί το 2012. Γνωρίζοντας οτι τμήμα των οπαδών μας κουβαλούσε Κοινοβουλευτικές αυταπάτες και το παραμύθι ...της αριστεράς.... πιστέψανε οτι θα μα παρασύρουνε στον Οπορτουνιστικό βόθρο με Σκατά που έχουνε πέσει. Ευτυχώς για τον λαό και τους Κομμουνιστές η δουλειά που έχει γίνει μετά το 1991 αποδείχτηκε Χρυσάφι. Ξεβρωμίσαμε πραγματικά και φαίνεται ήδη. Ας Σκούζουν όσο θέλουν τα ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....κομμουνιστικό εμφύλιο ... ονομάζει η Χαφιεδοσελίδα των Αραβανή Πετρόπουλου την επίθεση που δέχτηκε το Κ.Κ των Λαών της Ισπανίας απο 5ο Φαλαγγίτικη συμμορία σαν τα μούτρα τους με σκοπό την διάλυση του μέσα στο ...ΚΚ.. του άθλιου καρίλιο... και στεναχωριούνται οι Χαφιέδες γιατί το ΚΚΕ και άλλα Κ.Κ βρίσκονται στο πλευρό των Κομμουνιστών της Ισπανίας για την σωτηρία του Κόμματος. Και φέρνει και άρθρο του Σβέρκου απο την Κωλοφυλάδα του Σύριζα που τον ταίζει. Να είναι σίγουροι οτι το ΚΚΕ θα σταθεί δίπλα στους Κομμουνιστές με την πολύτιμη εμπειρία που έχει στο ξεβρώμισμα απο Σκουπίδια σαν τα τα μούτρα τους. ΑΛΗΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Παναγιώτη με συγχωρείς. Δυο μηνυματά σου για τον Χαρίλαο ... τα έσβησε ο δαίμονας του blog Αν δεν σου κάνει κόπο ξαναρίχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τρέχει τίποτα. 12 χρόνια απο τον θάνατο του Καπετάν Γιώτη. Ηγετική φυσιογνωμία του ΚΚΕ ανέλαβε Γ.Γ το 1973 παραλαμβάνοντας το Κόμμα Σμπαράλια χωρίς Κ.Ο απο το 1958 χωρίς ΚΝΕ 1943 1968 παράνομο απο το 1936 στην Πολιτική προσφυγιά και με λανθασμένο πρόγραμμα απο το 1955 την καταστροφική θεωρία των ...σταδίων.... Βράχος στάθηκε το 1991 στην προσπάθεια σωτηρίας του ΚΚΕ απο την έφοδο της Συμμορίας του ΑΘΛΙΟΥ ...ΦΑΡΑΚΟΥ.... Ηταν μαζί μας στην ανασυγκρότηση του κόμματος και στην αποκατάσταση των Επαναστατικών χαραχτηριστικών. Στην κατάργηση της Θεωρίας των ...σταδίων.... στο 15ο Συνέδριο το 1996 ήταν πρωτεργάτης. Πέθανε το 2005 πιστός στο ΚΚΕ. Τώρα βέβαια που δεν μπορεί να μιλήσει διάφορα ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ τύπου ΑΡΑΒΑΝΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ κάνουνε πως τον τιμάνε μήπως και χτυπήσουν το ΚΚΕ. Τιμάνε τους πεθαμένους για να θάψουνε τους ζωντανούς έλεγε πάντα ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ. Τα Συγκεκριμένα ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ όσο ζούσε τον αποκαλούσαν ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟ. ΑΛΗΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Είναι πραγματικά συγκινητικό σημερίνο άρθρο του Μανιαδάκη Αραβανή για το Συνδικαλιστικό κίνημα το ότι ο λαός δεν αντιδρά στην λαίλαπα που τον Καταστρέφει και προσπαθεί τάχα να βρει λύση. Κατηγορεί το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας οτι διχάζει τους Εργάτες και λέει το εξής καταπληκτικό. Αφου ο Καπιταλισμός θα φτιάχνει πάντα Οπορτουνιστικά αναχώματα για την σωτηρία του το ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ και οι Κομμουνιστές δεν πρέπει να έχουν στόχο το Τσάκισμα τους που είναι απαραίτητο για την νίκη του λαού αλλά να φτιάξουμε ένα ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ όπως το 1941 44 και οτι αυτό είναι η Σωτηρία του λαού. Να θυμίσουμε στον Συγκεκριμένο ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ απο την Λευκάδα οτι ακριβώς αυτό ήταν η αιτία της Καταστροφής και δεν μπόρεσε ο λαός να πάρει την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 και Οδηγήθηκε στην Καταστροφή. Αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για ορντινάτζες του Καπιταλισμού τύπου Αραβανή που ροκανίζει την Βουλευτική Σύνταξη και προσπαθεί να σώσει την Μικροαστίλα και το Μαγαζάκι του στην Λευκάδα απο τα Σούπερ Μάρκετ. Ο Καπιταλισμός που τόσο αγαπάει είναι σε άλλη φάση σήμερα και θα του το κλείσει. Οσο για το ΚΚΕ ευτύχώς ξεβρώμισε απο την ΣΑΠΙΛΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Μας λέει ακόμα ο Μανιαδάκης Αραβανής μια χούφτα ανθρωποι φτιάξανε το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που ένωσε τον λαό νίκησε τους Γερμανούς επειδή μίλαγε στην καρδιά και στο μυαλό του. Να θυμίσουμε στον Μανιαδάκη απο την Λευκάδα οτι τους Γερμανούς τους νίκησε η ΕΣΣΔ χάρη στους δυο ΕΛΙΓΜΟΥΣ που έκανε και οχι ο ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ που επικράτησε στην Κ.Δ το 1935 με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ και κατέστρεψε τα πάντα. Ο Αραβανής τον Φτύνουνε και νομίζει οτι βρέχει...... Κατσε καλά Γεράσιμε...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Και η απόγνωση των ....παιδιών .... συνεχίζεται στην Χαφιεδοσελίδα του Μανιαδάκη. Γράφει σήμερα κάποιος Κανιάρης οτι για την Καπιταλιστική κρίση και την σφαγή του λαού εδω και 7 χρόνια φταίει το ΚΚΕ. ΤΟΜΠΟΛΑ..... Και μας εξηγεί αναλυτικά όλες οι απεργίες όπως και η τελευταία ήταν αποτυχημένες γιατί το ΚΚΕ δεν βάζει άμεσο Πολιτικό στόχο...... και το 2012.... που έγινε ρήγμα στο σύστημα το ΚΚΕ αρνήθηκε να μπει σε κυβέρνηση στο έδαφος του Καπιταλισμού. Δηλαδή φταίει το ΚΚΕ που δεν μπήκε σε κυβέρνηση με τον Σύριζα να σφάζουνε παρέα τον λαό. Επίσης μας λέει οτι πρέπει να φτιαχτεί καινούργιο ...Κ.Κ....βασισμένο στην Θεωρία των ...ΚΑΟΥΤΣΚΙ....ΜΠΕΡΣΤΑΙΝ..... Με το καλό λοιπόν να το φτιάξουνε με τα Ναυάγια του Λαφαζάνη και τους ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ του ΝΑΡ για να υπηρετήσουν τους Καπιταλιστές που τους πληρώνουν. ΟΙ Κομμουνιστές συνεχίζουμε τον αγώνα μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ του λαού για προσωρινά μέτρα ανακούφισης με Στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής με βάση τον Μαρξισμό Λενινισμό. Οσο περισσότερο γαυγίζουνε οι ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ τόσο το καλύτερο. ΣΚΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι