Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Εχουμε περάσει σε άλλο level

   Οποιος φαντάζεται οτι το βαρελότο στον Παπαδήμο είναι πολιτική δράση ... δεν μπορεί καθόλου να εξηγήσει τον χαμό που έγινε ... για απειλή της "δημοκρατίας", την ίδια στιγμή που τα φασισταριά απειλούν, δέρνουν, μαχαιρώνουν, σκοτώνουν ανενόχλητα.
   Πως εξηγούνται λοιπόν τα ανεξήγητα ??

   Κάποιοι θολωμένοι υπερεπαναστάτες θεωρούν την ατομική τρομοκρατία (με μεγαλόστομες επαναστατικές αναφορές μιας πρωτοπορίας) ... σαν πολιτική δράση η οποία σαν θεωρητικό και αναμενόμενο μαζικό αποτέλεσμα θα έπρεπε να έχει την λαική εξέγερση ( ... που δεν συνέβη ποτέ στην ιστορία) και την τρομοκράτηση του ταξικού αντιπάλου και των οργάνων του ( ... να και κάτι άλλο που ποτέ δεν συνέβη στην ιστορία). Σιγά τα αίματα λοιπόν.
   Δεν πειράζει ας ανακαλύψουμε ξανά το ποδήλατο. Κανένας λαός δεν διεγείρεται με κανέναν τρόπο αυθόρμητα για στόχους που δεν έχει συνειδητοποιήσει ... παρά μόνο οργανώνεται συνειδητά και επιτίθεται.
   Απο την άλλη ο ταξικός αντίπαλος ... στα λόγια δεν θεωρεί την τρομοκρατία σαν πολιτική δράση, την καταδικάζει απερίφραστα τσιρίζοντας σε κάθε τόνο ... αλλά είπαμε, ποτέ δεν κινδύνεψε απο λαϊκό ξεσηκωμό σαν αποτέλεσμα τέτοιας τρομοκρατίας και ποτέ η αστική εξουσία δεν τρομοκρατήθηκε με αποτέλεσμα να ανακόψει τον αυταρχισμό των μηχανισμών της. Αυτή την πείρα η αστική εξουσία την έχει "εγγράψει" στο οπλοστάσιό της ... με λογικό αποτέλεσμα ... την τρομοκρατία που αρνείται στα λόγια να την δεχτεί σαν μορφή πολιτικής δράσης ... στην πράξη την μετατρέπει σε δικό της, τεράστιου διαμετρήματος όπλο πολιτικής δράσης.
   Με μια προϋπόθεση. Οι μάζες να θεωρήσουν οτι κάθε τρομοκρατία τέτοιου είδους δρά για το δικό τους συμφέρον, γεγονός που παθητικοποιεί, αποσύρει και αδρανοποιεί την μάζα ... αλλά και ταυτόχρονα η τρομοκρατία να συνδεθεί με την δικαιολογημένη αγανάκτηση των μαζών απο τα δεινά της εκμετάλλευσης και ... κυρίως να συνδεθεί με κάθε προσπάθεια ταξικής οργάνωσης και αντεπίθεσης της μάζας. Με λίγα λόγια, η τρομοκρατία γίνεται όπλο στα χέρια της αστικής τάξης ... όταν στα μάτια και στο μυαλό της μάζας ... πάρει την μορφή ενός ... σωτήρα-δαίμονα !!!
   Bingo !!! Πάντα η πρακτική της τρομοκρατίας (ασχέτως εάν την προκαλεί ή την υλοποιεί μέλος της εκμεταλλευόμενης τάξης ή οι μηχανισμοί της εκμεταλλεύτριας τάξης ή πολλές φορές σαν συνδυασμός και των δύο) ... λειτουργεί σαν όργανο επιβολής της τάξης που κατέχει την εξουσία ... την ίδια στιγμή που οι εκμεταλλευόμενες τάξεις περιμένουν την “ανάσταση” που θα τους φέρει το “τρομερό” αυτό όπλο ... που την ίδια στιγμή τις δένει χειροπόδαρα μπροστά στον αντίπαλο. Σε αυτό το σημείο έχει κρίσιμη σημασία και ένα ακόμα χαρακτηριστικό της τρομοκρατίας. Είναι τυφλή, απρόσωπη ... φοράει κουκούλα. Και η τυφλή τρομοκρατία που αντικειμενικά δεν απειλεί με κανέναν τρόπο αλλά μόνο εξυπηρετεί την εξουσία ... φοράει κουκούλα όχι για να κρυφτεί απο την εξουσία αλλά απο την ίδια την μάζα.
   Συμπερασματικά ... Η τρομοκρατία είναι πολύτιμο όπλο στα χέρια της εκμεταλλεύτριας κοινωνικής μειοψηφίας ... μόνο σε καταστάσεις παθητικοποίησης της εκμεταλλευόμενης μάζας. Όμως σε καταστάσεις ραγδαίας αύξησης της αποφασιστικότητας και της απαιτητικότητας των μαζών πάντα στην ιστορία ... η αποτελεσματικότητα της τρομοκρατίας πέφτει ραγδαία, παρότι παρουσιάζει ποσοτική έκρηξη. Σε τέτοιες φάσεις διέγερσης όμως η τρομοκρατία αποκτά και νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Στην υπηρεσία της αστικής τάξης ... μαζί με τους απρόσωπους προβοκάτορες-τρομοκράτες των υπηρεσιών και τους αγόμενους και φερόμενους “αγνούς” πρωτοπόρους σύγχρονους Ρομπέν των Δασών ... ανοιχτή τρομοκρατία εξασκούν όλες οι μέχρι τώρα υπηρεσίας προστασίας του πολίτη” κάθε “δημοκρατίας” ... και όλα τα μέσα ιδεολογικής κυριαρχίας της αστικής εξουσίας ... σε αγαστή συνεργασία με τα εξοπλισμένα απο την καπιταλιστική δικτατορία, φασιστικά τάγματα εφόδου. Και όποιος διανοηθεί να αντισταθεί σε αυτό το κύμα ανοιχτής τρομοκρατίας ... θα είναι ... εχθρός της "δημοκρατίας".
   Σε τέτοιες κρίσιμες καμπές όταν το οργανωμένο ταξικό κίνημα αποκτήσει τα κρίσιμα εκείνα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά και καταφέρει να πάρει με το μέρος του την κρίσιμη απαιτούμενη μάζα ή τουλάχιστον καταφέρει να την ουδετεροποιήσει ... να αρνηθεί δηλαδή να πάει με το μέρος της αστικής εξουσίας και να αρνηθεί να πέσει στην παγίδα της ταυτισής με την “υπεράσπιση της δημοκρατίας” ... θα έχουμε μπεί στα χωράφια της ... επαναστατικής τρομοκρατίας που θα πέσει στα κεφάλια όλων των τρομοκρατικών μηχανισμών που θα υπερασπίζονται με τον πασίγνωστο τρόπο την αστική “δημοκρατία”. Δεν μπορεί να γίνει αλλοιώς. Αλλά και τότε που άρχιζε το πραγματικό επαναστατικό πανηγύρι και η εξέγερση ... όπως μας λέει ο Λένιν ...οι “αγνοί” τρομοκράτες ακριβώς τότε εξαφανίζονταν !!! [Ιστορικό tip: Την μόνη επαναστατική τρομοκρατική οργάνωση στην Ελλάδα την λέγανε ... ΟΠΛΑ.]
   Όλος αυτός ο χαμός που έγινε αυτές τις μέρες για την υπεράσπιση της "δημοκρατίας" απο το βαρελότο του Παπαδήμου ... την ίδια στιγμή που τα φασισταριά αλωνίζουν ανενόχλητα ... τώρα εξηγείται πασιφανώς με ποιά ακριβώς μορφή πολιτικής δράσης συνδέεται και το ίδιο το βαρελότο και οι αντιδράσεις που προκάλεσε. Η ξεδιάντροπη αστική εξουσία δηλώνει ευθέως και φανερά στον παθητικό, αδρανοποιημένο λαό ... οτι κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει απο την "υπεράσπιση της δημοκρατίας". Είναι μια ευθεία τρομοκρατική ομολογία της αστικής τάξης.
   Είπαμε ... ένας τρόπος υπάρχει να ξεφύγει ο λαός απο την τρομοκρατία και τον φασισμό της αστικής δημοκρατίας. Μόνο με την οργάνωση της πάλης του για την εργατική εξουσία. Μονόδρομος. Νάτα μας λοιπόν ... εμφανίζονται σε αυτό το σημείο κάτι άλλα αριστερά φυντάνια που θέλουν να πείσουν την μάζα πως η δική της εξουσία ... θα προκύψει ... αααα καλά, την Δευτέρα παρουσία ... σε μια άλλη ζωή μιλάμε ... και βράσε όρυζα. Αυτά τα παιδιά καταδικάζουν θολά και χλιαρά την "αριστερή" τρομοκρατία που παίζει στα δαχτυλά της η αστική εξουσία ... παρόλα αυτά καλλιεργούν πάντα συγκαλυμμένα στον λαό κρυφές ελπίδες αφύπνισης απο θεαματικά τρομοκρατικά χτυπήματα ... σχεδόν κρυφά πανηγυρίζουν ανακουφισμένοι τα προβοτρομοκρατικά χτυπήματα ... τους βρίσκουμε πάντα να ανακαλύπτουν ρήγματα στην κυριαρχία της αστικής εξουσίας ακόμα και σε κάθε εξόφθαλμα προβοκατόρικες δράσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου. Γενικά ... για να αποφύγουν την απάντηση στο ζήτημα της εξουσίας ... ψάχνουν με ασυνήθιστη αγωνία να ανακαλύψουν απίθανα ρήγματα της αστικής εξουσίας που εκείνοι με τη δράση τους τάχα θα τα διευρύνουν και θα σώσουν τις μάζες. Η τελευταία φορά που μυρίστηκαν αυτά τα επαναστατικά άγρια θηρία ένα ακόμα ρήγμα της αστικής εξουσίας ... ήταν ο Τσίπρας με τον Καμμένο στην κυβέρνηση !!! Για να διευρύνουν δε αυτό το ρήγμα που συνέβη ... βίωσαν εκείνη την μνημειώδη και ανεκδιήγητη επαναστατική εκσπερμάτωση του Τσιπροδημοψηφίσματος του Ιούλη του ´15 !!
   Σα να μην πήραν χαμπάρι τίποτα απο εκείνο το ξεβράκωμα ... τα φυντάνια αυτά ... μέμφονται σήμερα το ΚΚΕ επειδή λένε ... στην ανακοινωσή του για τον Παπαδήμο δεν αποκαλύπτει τι εστί Παπαδήμος !!! Και αυτό το λένε οι “επαναστάτες” που οι κομματικοί τους φορείς ακόμα δεν έβγαλαν ανακοίνωση περί του θέματος. Είπαμε η ίδια τακτική. Δεν καταδικάζουν την ατομική (προβοκατόρικη) τρομοκρατία ... παρά μόνο διακινούν μύδρους κατά του Παπαδήμου στα twitter και στα facebook !!! Συμμετέχουν πιστά στο γνωστό παιχνίδι που αναλύσαμε παραπάνω ... βρίσκοντας βέβαια την ευκαιρία να κατακεραυνώσουν το ΚΚΕ. Μάλιστα ... παρά την ξεκάθαρη και πλατιά λενινιστική ανάλυση περί ατομικής και επαναστατικής τρομοκρατίας ... διακινούν ένα λενινιστικό απόσπασμα απο μία διάλεξη του Λένιν για την επανάσταση του 1905 όπου ο Βλαδίμηρος ανασκοπεί τις διάφορες μορφές πάλης. Παραθέτω το συγκεκριμένο απόσπασμα που αναφέρεται στην ατομική τρομοκρατία ... Οι άνθρωποι αυτοί έδειξαν μεγάλη αυτοθυσία και με τη ηρωική τους τρομοκρατική μέθοδο πάλης κατέπληξαν όλο τον κόσμο. Οι θυσίες αυτές αναμφισβήτητα δεν πήγαν του κάκου, συντέλεσαν αναμφισβήτητα άμεσα ή έμμεσα στην επαναστατική διαπαιδαγώγηση του ρώσικου λαού που επακολούθησε”. Σημαντικό λενινιστικό απόσπασμα ... αλλά όταν το λενινιστικό απόσπασμα το πετσοκόβεις ... μετατρέπεται σε τσιτάτο για τουλάχιστον ύποπτη χρήση. Να πως τελειώνει η λενινιστική σκέψη στις αμέσως επόμενες γραμμές, που οι σύγχρονοι "λενινιστές" θεωρούν περιττό να μας αναφέρουν ... “Μα τον άμεσο σκοπό τους, το ξύπνημα της λαϊκής επανάστασης, δεν τον πέτυχαν και δεν μπορούσαν να τον πετύχουν. Αυτό το κατόρθωσε μόνο η επαναστατική πάλη του προλεταριάτου.”
   Μάλλον τώρα είναι αυτονόητο ... να καταλάβουμε για ποιό λόγο όλοι αυτοί ... δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί ο Τσίπρας - το ρήγμα στην αστική εξουσία ντέ - χαϊδολογιέται τώρα με τα φασισταριά !!! Η επαναστατική (γιατί δηλώνουν επαναστάτες), λενινιστική (γιατί δηλώνουν λενινιστές), σύγχρονη κομμουνιστική (γιατί δηλώνουν μοντέρνοι κομμουνιστές - όχι δογματικοί) ... ανάλυσή τους εξηγεί μόνο με ρηξικέλευθο τρόπο την κατάσταση ... “Μας κορόιδεψε το κωλόπαιδο” !!!
   Οποιος λοιπόν απο όλους αυτούς ... ακόμα επιμένει να μην πετάει στα σκουπίδια οτι παπαριά υπήρχε και οτι μπήκε τα τελευταία χρόνια στο κεφάλι του ... δεν θα μπορεί καθόλου να εξηγήσει ... “ποιος χτυπάει την πόρτα τέτοια ώρα”.

3 σχόλια:

  1. Οπως πάντα υποδειγματικός. Την καλησπέρα μου Σύντροφε. Ολα τα ΣΚΥΛΙΑ στην πίστα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις Φοιτητικές εκλογές η ΚΝΕ και οι δυνάμεις που συσπειρόνωνται στο ΜΑΣ κατέγραψαν θετικό αποτέλεσμα. Οχι....λέει η Χαφιεδοσελίδα του Μικροαστού απο την Λευκάδα και του Σιτιζόμενου απο τον Σύριζα ΨευτοΙστορικού. Τι έπρεπε να κάνουμε κατα την γνώμη τους. Να διαλύσουμε το ΜΑΣ που είναι Μέτωπο και συμμετέχει όποιος θέλει σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ να μη παλεύουμε για την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Να τα αφήσουμε αυτά και να φτιάξουμε Πολιτικό μέτωπο.... Με ποιούς άραγε.. Μα με τον Σύριζα την ΛΑΕ την Ανταρσύα και τον Μανιαδάκη με στόχο ένα Καπιταλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο στην 2α παρουσία. Αυτά μας προτείνει ο Μικροαστός απο την Λευκάδα με την ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ και ο ....ιστορικός του Καπιταλισμού. Αλλάξτε πλευρό και χέρι παιδιά. ΟΙ Κομμουνιστές σας πείρανε τα Σώβρακα και ξεβρώμισε ο τόπος απο την ΧΟΛΕΡΑ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Ο Γιάννης Τόλιος της ΛΑΕ σε Εισήγηση του σε Ημερίδα της Ανταρσύα κατηγόρησε το ΚΚΕ γιατί αρνείται την Εξοδο απο το ευρώ και οτι βάζει το ζήτημα την Εξοδου απο την Ε.Ε μαζί με τον Σοσιαλισμό και μάλιστα σαν αυτό της περιόδου ΣΤΑΛΙΝ. Τιμή μας Κύριε Τόλιο αλλά θα πρέπει να πάρετε μια απόφαση όλοι μαζί. Τελικά το ΚΚΕ είναι ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ όπως λέτε εσείς η ...τροτσκιστικό ......όπως λένε οι Φίλοι σας Οπορτουνιστές στο ...αντιμνημονιακό μέτωπο.... Αραβανής πετρόπουλος. Αποφασίστε........ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι