Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Εκτός απ΄τους ηγέτες ... ξέπλυμα χρειάζονται και οι εγκέφαλοι

    Για να λαμποκοπάει ο ηγέτης ... πρέπει να απομακρυνθούν ορισμένα σκουπιδάκια απ΄ τα μυαλά μας. Ορισμένα σκουπιδάκια που μας εμποδίζουν να δούμε ... το μεγαλείο του ανδρός. Του αριστερού ντέ ... που θα μας σώσει απ΄τα κακά της μοίρας μας. Τι είναι τελικά ο αριστερός ?? Ποιά είναι τα κακά της μοίρας μας ?? Κάτι αιώνες τώρα ... αριστερός είναι ο αντίθετος του δεξιού ... κάτι αιώνες τώρα δεξιός είναι αυτός που θέλει να μένουν τα πράγματα όπως είναι ... και αριστερός αυτός που θέλει να τα αλλάξει. Κάτι αιώνες τώρα ο αριστερός επιδιώκει να βάλει τέλος στο πανάρχαιο κόλπο ... οι λίγοι να πίνουν το αίμα των πολλών. Αυτά είναι τα σκουπίδια που πρέπει να ξεπλυθούν επειγόντως.
    
    Ο λόγος πάλι στον Αλέξη ... τον ηγέτη της αριστεράς !!!

      "Ναι βεβαίως αριστερή κυβέρνηση ... αλλά αριστερή κυβέρνηση σε συνθήκες κρίσης ... πρωτοφανούς κρίσης". Βρέ κουτά ... η αριστερά είναι για τις απόψεις, για την ιδεολογία ... αλλά όταν έχουμε κρίση ... το δεξιό πρόγραμμα είναι για το καλό μας ... για το εθνικό συμφέρον. Το ρεντίκολο θέλει να γίνει ο εθνικός ηγέτης ... ή καλύτερα ο νέος εθνικός κανακάρης. Ως και ο Καραμανλής συμφωνεί ... απολύτως !!!
Τι ... διαφωνεί ??
    ■  "Εχετε εσείς κύριε Χατζηνικολάου να μου προτείνεται κάτι πιό ριζοσπαστικό και πιό αριστερό ??". Ελα μουνί στον τόπο σου !!! Τα ύστερα της αριστεράς ... έχει ξεσκιστεί στα γέλια ο Αδωνις. Τι να κάνουμε ωρέ καλόπαιδα ... δεν είναι και αυτό αριστερά που αναζητά απ΄τον Χατζηνικολάου κάτι τις πιό αριστερό ?? Θα εκραγεί ο εγκέφαλος του κάθε αριστερού μαλάκα.


      "Τον Γενάρη πήρα εντολή για διαπραγμάτευση". Τρομερό. Είδατε πως αν η αριστερά είναι ... σύγχρονη ... πόσο εύκολα κολλάει την "πουστιά" της δεξιάς !!! Και μάλιστα δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του !!! ... στο ξύλινο σπαθάκι του. Τι λέγαν οι προηγούμενοι ?? Πως θα καταργήσουν τα μνημόνια ... και έφερναν άλλο ένα. Τι είπε ετούτος ?? Προσέξτε !!! ... ο κωλοπαιδισμός εδώ χτυπάει κόκκινο. Εγώ κάνω λάθος, έχω αρχίσει να ξεχνάω ?? Πριν τις εκλογές του Γενάρη ... δεν μας είχαν ζαλίσει τ΄αρχίδια πως ... πρώτα θα σκίσουν τα μνημόνια και μετά θα διαπραγματευτούν χωρίς αυτά στην πλάτη μας ?? ... το θυμάστε ... πρώτα καταργούμε τα μνημόνια και μετά διαπραγματευόμαστε !! Να λοιπόν πως ωραία και καλά ... η αριστερά ... το ψήνει το ψάρι και απ΄την άλλη μεριά ... την δεξιά. Δεν αισθάνεται καθόλου καλά ... ούτε ο Γκλέτσος με αυτή την αριστερά.  Αλλά τι να κάνουμε ... οι συνθήκες ... μας αναγκάζουν να βολευτούμε και με αυτή την αριστερά.
 
      "Μόλις πριν απο λίγο με πήρε στο τηλέφωνο ο Γιούνγκερ και μου είπε πως μας υποστηρίζει". Τα ακούς αριστερέ μαλάκα ?? Τι ωραία και απαλά ... ο αριστερός σου ξεπλένει ... την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ως και ο Σόιμπλε είπε προχτές ... μιά καλή κουβέντα και για μάς. Οσο για την Μέρκελ ... ας μην το συζητάμε !!! Είναι η μόνη συμμαχός μας ... το λέει και ο Λεβέντης ... πως πρέπει να ταυτιστούμε μαζί της. 
 
      "Δεχτήκαμε το ΝΑΤΟ ...για να μην έχουμε επιχειρήσεις με το μέτωπο στην Ελλάδα και την πλάτη στα Σκόπια". Το ακούς μαλάκα αριστερέ ?? Πρέπει να συνηθίζεις στην ιδέα πως τελικά το ΝΑΤΟ δεν είναι και κανένας τρομερός μπαμπούλας ... συνεργάζεται μαζί μας ... θα σε σώσει απο τους πρόσφυγες. Σε αυτό δεν διαφωνεί καθόλου ούτε ο Μιχαλολιάκος ... και ας γαυγίζει σαν ντόπερμαν. Κατάλαβες αριστερέ τι σου λέει ο αριστερός ηγέτης ?? Πως το ΝΑΤΟ θα σε σώσει εκτός απ΄τα άλλα ... και απο τον φασισμό που έτσι κι΄αλλοιώς θα φουντώσει εαν "πήξουμε" στους πρόσφυγες. Στο λέει την ίδια ώρα που αφήνει το φασισταριό να αλωνίζει ανενόχλητο.

      "Ο πόλεμος στην Συρία είναι το αποτέλεσμα των παράλογων επιλογών της Δύσης". Αλλά αυτοί είναι συμμαχοί μας ... είναι καλά παιδιά κατά βάθος ... γι΄αυτό είμαστε εμείς εκεί ... για να τους λογικέψουμε. Αμ΄τι νομίσατε. Εκτός απο την Ευρώπη ... θα αλλάξει και το ΝΑΤΟ ο αριστερός πρωθυπουργός. Η δικαίωση του Ανδρέα του Παπανδρέου.  
   
      "Δεχτήκαμε το ΝΑΤΟ ... για να πάψει ο στιγματισμός της χώρας ... Κατοχυρώσαμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα". Θα αναδεύεται απο ευχαρίστηση στον τάφο του ... ακόμα και ο στρατηγός Βαν Φλίτ. Ο δε παππούς Τσακαλώτος ... θα χορεύει τσάμικα.
Ο στρατηγός Βαν Φλίτ (δεξιά) ... και ο παππούς Τσακαλώτος (αμέσως αριστερά) στον Γράμμο ... φωτογραφίζονται πάνω απο πτώματα μαχητών του ΔΣΕ. Κατάλαβες αριστερέ ??
      "Την συμφωνία την τηρούμε και θα την τηρήσουμε κατά γράμμα ... το 2015 είχαμε πρωτογενές πλεόοοοοονασμα !!! ... το 2015 απορροφήσαμε κατά 98% τους πόρους του ΕΣΠΑ ... οι ελληνικές τράπεζες είναι οι καλύτερα ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες στην Ευρώπη !!!" Κατάλαβες μαλάκα αριστερέ ?? Για να είσαι πραγματικός αριστερός που αγαπάς την πατρίδα ... πρέπει να ρίχνεις καμμιά δεκαριά προσευχές κάθε μέρα ... στην αγία ΕΕ, στο θεόσταλτο ΝΑΤΟ, στο σωτήριο ΕΣΠΑ ... και κυρίως στις αγνές τράπεζες και στους οσίους τραπεζίτες μας. Δεν είναι όλοι αυτοί ... τα κακά της μοίρας σου ... το λέει εκτός απ΄τον πρωθυπουργό και ο Μπάμπης ο Σκάις.

      "Δεν ξέρω γιατί ο Τόμσεν ζητάει κόψιμο των συντάξεων ... Οι θεσμοί όμως πρέπει να συνεννοηθούν για να προχωρήσουμε ... θα προστατεύσουμε τις συντάξεις μέχρι 1200 € ... είμαστε υποχρεωμένοι απο μόνοι μας να πάμε σε μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, ενός ασφαλιστικού που υπέστη διαχρονική λεηλασία !!! ... Πετάξανε τα λεφτά !!!".
Μάλιστα. Ο σύγχρονος αριστερός πρέπει να φτιάξει νέο βιώσιμο ασφαλιστικό (μόνος του ... δεν χρειάζεται να του το πεί κανένας) ... και όχι να σκέφτεται ηλιθιότητες του στύλ να πάω και να πάρω τα λεηλατημένα φράγκα απο τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους που τα παντελονιάζουν ακόμα ασύστολα. Δεν είναι βρέ κουτά ... αυτοί τα κακά της μοίρας σας. Εκτός απ΄τον πρωθυπουργό το λέει και ... ο Σταύρος ο χαζοποτάμης. 
  
      "Αυτή η αξιολόγηση θα μας δώσει την πολυπόθητη διαγραφή ... εεεε ... ελάφρυνση του χρέους ... την Ιθάκη μας !!!" Η απόλυτη δικαίωση του χαζογιωργάκη, του Σαμαρά ... μην πώ και του Παπαδήμου και του Καραντζαφέρη. Οπως περιμέναν αυτοί το "κοκαλάκι" απο τους δανειστές ... το περιμένει και ο αριστερός. Οτι κάναν αυτοί το κάνει και ο αριστερός. Δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει. Copy-paste ... και ας κάνει τάχα τον δύσκολο στις διάφορες τάχα κυβερνήσεις συνεργασίας ή σε οικουμενικά σχήματα με την πασοκονεοδημοκρατία. Και ας κάνει τον δύσκολο επειδή λέει ... δεν συνεργάζεται ο Κούλης στην "πάταξη" των μηχανισμών διαφθοράς. Δεν τον ενδιαφέρει η "πάταξη" της διαφθοράς ... το μοίρασμα της λείας τον ενδιαφέρει και ας κάνει πως δεν βλέπει οτι δίπλα του στην κυβέρνηση έχει έναν ... πρώην αρχιερέα της διαπλοκής και νύν ... χοντρό-κρύφο-φασίστα. 
   
      Ρωτάει ένας μικρομεσαίος τον Τσίπρα για τα χοντρά προβλήματα του χώρου ... και ο αριστερός πρωθυπουργός αφού είπε το ποιηματάκι για τις 100 δόσεις ... απαντάει πως θα πάρει πρωτοβουλίες για να ... "δίνουν οι τράπεζες χαμηλότοκα δάνεια στους μικρομεσαίους" !!! Καταλάβαμε τι εστί σύγχρονη αριστερά ?? "Δε θέλουμε δάνεια" φωνάζαν οι ταλαίπωροι ... εκεί αυτός ... σαν άλλος Κυριάκος, σαν άλλος Παπαχελάς, σαν άλλος Προβόπουλος.

      Ρωτάει μιά οδοντίατρος για τα προβλήματα του χώρου των αυτοπασχολούμενων επιστημόνων και το τσεκούρι που έρχεται με το ασφαλιστικό-φορολογικό του Τσίπρα. Εκείνος προσπαθεί να την πείσει πως δεν είναι έτσι τα πράγματα ... "Πάντως εαν ανήκετε σε αυτούς που το εισοδημά τους είναι στις 10.000 €, ανήκετε στα 2/3 των ελευθέρων επαγγελματιών που αθροιστικά φορολογικό και ασφαλιστικό τους δίνουνε ελαφρύνσεις και οχι επιβαρύνσεις". Πως ακριβώς λέγεται αυτό που κάνει ο Τσίπρας ... όταν όλοι ξέρουν πως για να ισχύει αυτό που λέει ... δεν πρέπει να έχεις στην κατοχή σου ούτε ένα σπίτι, ούτε ένα αυτοκίνητο ... επειδή εαν έχεις θα σε αποκεφαλίσει με τα τεκμήρια ?? Αλλά δεν είναι αυτό το σημαντικό. Στην συνέχεια της απάντησης είναι η ουσία ... "Αυτές οι επιβαρύνσεις έρχονται για εισοδήματα απο 12.000 € και πάνω" !!!!!!!! Κατάλαβες μαλάκα επιστήμονα τι σου λέει η αριστερά ?? Βολέψου με ένα χιλιαρικάκι το μήνα ... με το οποίο θα πρέπει να τα πληρώσεις όλα ... άρχισε και καμμιά δίαιτα γιατί τρώς πολύ ... διαφορετικά κλείστο το μαγαζάκι για να βρείς την ησυχία σου ... και πήγαινε σε έναν "υγιή" επιχειρηματία του χώρου να σου δώσει ένα καθαρό τετρακοσαράκι ... άγχος μηδέν ... μαλάκα αριστερέ. 

      "Η αποψή μας για τις ιδιωτικοποιήσεις δεν αλλάζει ... σε μιά περίοδο χαμηλών αξιών δεν συμφέρει να πουλάς (προφανώς εννοεί πως αν πουλάς ... ξεπουλάς !!!) ... εντούτοις εαν εμείς με τις ιδιωτικοποιήσεις των 14 αεροδρομίων, του Αστέρα και του λιμανιού συγκριθούμε με τους προηγούμενους, έχουμε κάνει όσες δεν είχαν γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια". Μπράβο και πάλι μπράβο !!! Αλλά ... μακάρι η μαλακία να είχε τελειωμό εκεί ... "Δεν είμαι και τόσο βέβαιος εαν τα 14 αεροδρόμια είναι ιδιωτικοποίηση ... μάλλον είναι μεταφορά ιδιοκτησίας απο το ελληνικό δημόσιο σε ένα άλλο δημόσιο" !!! Ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτα χειρότερο.
Δεν είναι "καλά" το παιδάκι.
 
  
  "Πρέπει να υπάρξει μιά επιστροφή στον ρεαλισμό απο το ΔΝΤ ... για να προχωρήσουμε
". Ωραία λοιπόν. Παρακαλάμε τώρα ... τον παλιό έρωτα του Τσίπρα (κάποτε το ΔΝΤ ήταν καλό όταν "έσπρωχνε" τον Τσίπρα ζητώντας κάθε δυό-τρείς μέρες ... κούρεμα του χρέους) ... να συμφωνήσει με τους ευρωπαικούς θεσμούς (τα πρώην κοράκια ντέ, οι εκβιαστές) ... για να προχωρήσουμε. Να προχωρήσουμε ΠΟΥ ?? Εχουμε πάρει χαμπάρι πως το ΔΝΤ ζητάει άλλα 10 δισ. μέτρα ... μόνο για την έναρξη εφαρμογής του μνημονίου Τσίπρα ?? Αραγε πόσα έξτρα δισ. θα προστεθούν σε αυτό τον λογαριασμό απο την πραγματική εφαρμογή του μνημονίου Τσίπρα ?? (κανένας δεν πιστεύει πως θα πληρωθούν τα λεφτά που ζητάνε). Ξεχνάμε πως η συζήτηση για το κούρεμα του χρέους θα ξεκινήσει όταν κριθεί "επιτυχημένη" η εφαρμογή του μνημονίου Τσίπρα ?? Αμφιβάλει κανένας πως οτι δώσουν οι δανειστές σαν "ελάφρυνση του χρέους" (ας αφήσουμε τον Τσίπρα να παραμιλάει για ... διαγραφή χρέους. Του κάνει καλό ... ψυχολογικά) ... θα συνοδεύεται απο επιπλέον απαιτήσεις και μέτρα ?? Αν όλα αυτά τα κάνουμε σούμα ... έχουμε την απάντηση στο ερώτημα ... για το ΠΟΥ προχωράμε. Για το 4ο μνημόνιο. 



         Φαίνεται όμως πως είναι δύσκολοι οι καιροί για πρίγκηπες ... ειδικά για τους ξεβράκωτους. Μακάρι το παλληκάρι να βγαίνει κάθε τόσο στο γυαλί. Καλό μας κάνει.                
     

1 σχόλιο:

  1. «Δεν είμαι και τόσο βέβαιος εαν τα 14 αεροδρόμια είναι ιδιωτικοποίηση ... μάλλον είναι μεταφορά ιδιοκτησίας απο το ελληνικό δημόσιο σε ένα άλλο δημόσιο.» Χαχαχαχαχα! Σοβαρά είπε τέτοια κουβέντα;; Πάντως στις εξορμήσεις στις λαϊκές μάς ζητάνε ανακοίνωση μόνοι τους. Δεν ξέρω πόσοι είναι ψυχολογικά έτοιμοι να παλέψουν, πάντως αυτό που τους λες το καταλαβαίνουν. Το στοίχημα του «παλικαριού» είναι να αντέξει μόνος του άλλους δυο μήνες, να περάσει το ασφαλιστικό και το φορολογικό και να κατεβεί. Τη ζημιά με τους αγρότες (το εσωτερικό μέτωπο) μπορούσε να το παλέψει επικοινωνιακά, το κλείσιμο των συνόρων είναι πιο δυνατό από αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι