Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Το "συστημικό" ΚΚΕ. Ενα παραμύθι ... και μιά επέτειος.


            Εσχάτως άρχισαν να ξεμυτίζουν και πάλι ... κάτι κρυμμένα απο καιρό ποντικάκια ... σιγοψιθυρίζοντας δειλά κάτι παλιά γνωστά ποιηματάκια ... γιά ένα ΚΚΕ που ξεπουλάει τους αγώνες ... για ένα "μιλημένο", "πιασμένο", "συστημικό" ΚΚΕ. Αυτή είναι η αφορμή σήμερα ... να αναδημοσιεύσω ένα παλιότερο σχετικό κείμενο ... Αν το ΚΚΕ απειλούσε το σύστημα ... θα το βγάζαν στην παρανομία !!!  Αρα αφού είναι νόμιμο ... είναι συστημικό !!!


    ★  Οποιοσδήποτε βρίσκει σε αυτό το επιχείρημα κάποια ψήγματα λογικής ... δυστυχώς δεν μπορεί να σκεφτεί με όρους ... μαζικών κοινωνικών φαινομένων. Ολοι αυτοί φαντάζονται το ΚΚΕ σαν μιά παράξενη σέχτα που σε κάποιες συνθήκες θα μπορέσει να “απειλήσει” το σύστημα με δράσεις υπόγειες, διαβρωτικές, μυστήριες στηριγμένο σε δυνάμεις παράξενες – τώρα πια που δεν υπάρχει η ΕΣΣΔ που έστελνε φορτηγά με ρούβλια κατευθείαν στα υπόγεια του Περισσού. Θέλουν να παραβλέπουν πως το ΚΚΕ θα είναι επικίνδυνο για το σύστημα ... μόνο όταν ο λαός θα είναι επικίνδυνος για το σύστημα και ακόμη πως αν ποτέ καταφέρουν να “βγάλουν” το ΚΚΕ στην παρανομία ... θα είναι και ο ίδιος ο λαός στην παρανομία. Η πλειονότητα απο αυτούς που χρησιμοποιούν τώρα αυτό το επιχείρημα ... θα είναι τότε παράνομοι.  

    ★  Το ΚΚΕ λοιπόν ... δεν είναι απειλητικό για την εξουσία και για το σύστημα ... επειδή ο λαός δεν θέλει να είναι. Διαφωνεί κανείς σε αυτό ??
            Βεβαίως !!! Αυτοί που ... “μαγειρεύουν πριν πεινάσουν”. Αυτοί που πρέπει να προετοιμάζονται για την όξυνση ... με συγκεκριμένο τρόπο ... για συγκεκριμένα συμφέροντα. 
            Τα αντιλαικά. Αυτό αφορά την αντίδραση και αντίδραση πρώτα και κύρια είναι το κεφάλαιο και οι υπηρέτες του.
            Την ξέρουν καλά την δουλειά. Την έχουν ματακάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Στις κρίσιμες στροφές ... ποτέ δεν κατάφεραν να βάλουν το ΚΚΕ στο χέρι ... οτι προβλήματα και να το βολόδερναν. Στην δεκαετία του ΄20 δεν πολυανησυχούσαν ... το 30 άρχισαν τα όργανα και μαζί με το ΚΚΕ το ματσούκι τ΄άρπαξε και ο λαός μιά 4η Αυγούστου ... το 40 η αντίδραση έφυγε ταξιδάκι αναψυχής για Κάϊρο αφήνοντας πίσω ένα θλιβερό συρφετό συνεργατών και ένα λαό που στήθηκε στα πόδια του με το ΚΚΕ ... το 44 ολόκληρη η αντίδραση χέρι-χέρι με τους συνεργάτες των ναζί και τους εγγλέζους χύμιξαν πάνω στο ΚΚΕ και στον λαό. Κατάφεραν να τους αρπάξουν την υπογραφή τους σε μια Βάρκιζα ... και νόμισαν πως ξέμπλεξαν ... για να οικοδομήσουν ήσυχοι την μεταπολεμική καπιταλιστική Ελλάδα των αμερικανόδουλων τζακιών της χώρας και των απενοχοποιημένων φασιστοσυνεργατών. Για τον λαό και το ΚΚΕ άρχισε η τρομοκρατία και τα ξερονήσια. Το ΚΚΕ δεν λύγισε, δεν σκιάχτηκε ... προσπάθησε να ξαναστήσει τον λαό στα πόδια του. Βγήκε πάλι στο βουνό. Το ΚΚΕ στην παρανομία που κράτησε ως το 74. 

    ★  Και ο λαός ?? Στους “παρθενώνες” των κολαστηρίων ... στην οικονομική προσφυγιά ... στην δουλίτσα των πιστοποιητικών φρονημάτων ... στην μιζέρια του πελατειακού κράτους της αντίδρασης ... στην τρομοκρατία του “εθνάρχη” ... στο παρακράτος που σκότωνε Λαμπράκηδες και Τσαρουχάδες όταν ο λαός σήκωνε κεφάλι ... που έστηνε για πλάκα USA-χούντες. Και όσοι απ΄το κουκουέδικο κατάφεραν να μείνουν στην χώρα και να βγούν ζωντανοί απ΄τους “παρθενώνες” και πάλι μπροστά ... στην “νόμιμη” παρανομία της ΕΔΑ. Με λίγα λόγια ... το ΚΚΕ στην παρανομία και ο λαός στην παρανομία. 
            Και καλά γιατί αυτός ο λαός ... “άφησε” το ΚΚΕ ... 27 χρόνια παράνομο ?? Απλή η απάντηση.
            Πίστεψε πως μπορεί να φτιάξει την μοίρα του ... χωρίς το ΚΚΕ. Πίστεψε στους άλλους δρόμους και τούπεσε η χούντα στο κεφάλι. Και τότε το χιλιοτσακισμένο παράνομο ΚΚΕ ... και πάλι μπροστά. Πέταξε απο πάνω του την παρανομία ... επέβαλε την νομιμοτητά του με τους αγώνες του.

    ★  Τότε ακριβώς ... ο λαός και πάρα πολλοί μέσα στο ΚΚΕ ... πίστεψαν πως άλλαξαν οι εποχές ... πως άλλαξε η αντίδραση, πως μετάνοιωσε ... πως άλλαξε ο καπιταλισμός ... πως άλλαξε ο λαός ... πως πρέπει να αλλάξει και το ΚΚΕ. Περνούσαν τα χρόνια ... σε οτι κατάφερνε να αποσπάσει ο λαός, το ΚΚΕ μπροστά και πάλι ήταν ... όμως όλα τριγύρω αλλάζουνε κι΄όλα τα ίδια μένουν. Το 89 ... ίδιος ήταν ο καπιταλισμός ... ίδια η βρωμιά της σοσιαλδημοκρατίας ... ίδια και χειρότερη η αντίδραση χωμένη τώρα πιά στα σαλόνια της Ευρώπης ... ίδια με το 43-44 η κατάληξη της νέας προσπάθειας του ΚΚΕ να “συμμετέχει” στην αστική εξουσία ... ίδιος ο πόθος των γνωστών-άγνωστων του οπορτουνισμού να διαλύσουν το ΚΚΕ – φίδι στον κόρφο μας που ανέλαβε να τελειώσει την δουλειά που δεν κατάφερε η 27χρονη παρανομία. Το μόνο που δεν ήταν ίδιο ... ήταν η κατάρρευση του υπαρκτού ... που όμως προέκυψε ... απο φίδι ίδιο μ΄αυτό που είχαμε και μείς στον κόρφο μας.

    ★  Και πάλι τότε νόμισαν πως είχαν “βάλει” το ΚΚΕ στο χέρι. Βρεθήκαμε πάλι ... στην δεκαετία του ΄20 που δεν πολυανησυχούσαν με το ΚΚΕ. Ποιός να βρεθεί να “χέσει” το ΚΚΕ μέσα στη ευδαιμονία της “ανάπτυξης” του 4 και 6%, των “μεγαλείων” του σκληρού πυρήνα της Ευρώπης και της “υπερηφάνειας” των Ολυμπιακών αγώνων. Ο λαός τσίμπησε. Και τότε το ΚΚΕ ξαναστήθηκε στα πόδια του ... όπως όλες τις άλλες φορές της ιστορίας του ... μονάχο του, απαξιωμένο απο την μεγάλη μάζα που το έβλεπε σαν την ... γκρινιάρα κακιωμένη κωλόγρια.
            Ετσι πίστευε ο λαός ... έτσι έκανε. Και η αντίδραση ?? Μα ήταν ηλίθια να ξαναβγάλει στην παρανομία το ΚΚΕ ?? Οχι ... απλά έκανε κάτι πιό απλό. Αρχισε να λέει ... πως αν το ΚΚΕ απειλούσε το σύστημα θα ήταν παράνομο !!! Εννοώντας ευθέως οτι το ΚΚΕ ... την έχει κάνει την συναλλαγή κάτω απο το τραπέζι ... και δώστου την μία πρόταση συνεργασίας μετά την άλλη ... και δώστου την πιό ξύλινη ερώτηση της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας : γιατί το ΚΚΕ δεν συμμετέχει σε κυβερνήσεις για να βελτιώσει έστω και λίγο την θέση του λαού ?? Εκ του ασφαλούς βεβαίως βεβαίως ... όταν κάθε μέρα βλέπεις και μετράς πως ο λαός ... τσιμπάει. Κι΄ όσο θα τσιμπάει θα ακούμε το ίδιο τροπάριο. Είναι προφανές λοιπόν πως εκτός απο τους πιστούς υπηρέτες του συστήματος εξουσίας της αστικής τάξης (φανερούς ή υπόγειους) ... καθένας που θέλει να λέγεται αριστερός και χρησιμοποιεί (για διάφορους λόγους) το επιχείρημα του "συστημικού" ΚΚΕ ... αντικειμενικά παίζει το παιχνίδι της αστικής εξουσίας. Ας μην πολυπαιδευόμαστε ούτε εμείς ούτε εκείνοι. Τίποτα ευνοικό για τον λαό δεν πρόκειται να συμβεί ... χωρίς να είναι το ΚΚΕ εκεί

    ★  Ομως “κάθε” δεκαετία του ΄20 ... έχει και το ΄29 της !!! Το 2009 λοιπόν ο λαός που “τσιμπάει” ... είδε να τον βαράει ο ταμπλάς κατακέφαλα και το ΚΚΕ να συνεχίζει να αποκρούει τις επιθέσεις φιλίας της αντίδρασης ... απο τον baby face Αλέξη τώρα πιά. Ξανακάκιωσε ο λαός που το ΚΚΕ συμπεριφέρθηκε έτσι στο δροσερό παλληκάρι (μην τον εμπιστευθείτε) ... “τσίμπησε” ξανά ... και ακόμα ψάχνει τις αιτίες της κακιάς του μοίρας ... στο “συστημικό” ΚΚΕ που δεν θέλει να απειλήσει το σύστημα και επιμένει στον Περισσό ... να μην ξεκλειδώνει το κουτί με το κόκκινο κουμπί της επανάστασης ... για να σωθούμε ρε παιδιά. 
            Αργά η γρήγορα ο λαός θα καταλάβει ... πως η μοίρα του ταυτίζεται με την μοίρα του ΚΚΕ. Είπαμε όταν το ΚΚΕ είναι στην παρανομία ... είναι και ο λαός στην παρανομία. Και το ανάποδο ... όταν ο λαός είναι στην “παρανομία” (και σήμερα είναι σε κανονική παρανομία) ... είναι και το ΚΚΕ στην “παρανομία”. Μόνο που σήμερα το ΚΚΕ ... δεν το έχει βγάλει στην “παρανομία” η αντίδραση ... αλλά ο ίδιος ο λαός που επιμένει να τσιμπάει. 

    ★  Και η αντίδραση ?? Κάθεται με τα χέρια σταυρωμένα ?? Καθόλου !!! Βλέπει μακρυά και ετοιμάζεται !!! Ολες οι “μηχανές της” ... δουλεύουν υπερωρίες. Καταδικάζουν την βία απ΄όπου και αν προέρχεται ... ξεσκίζονται στην καταδίκη των “δύο άκρων” ... ετοιμάζοντας μεθοδικά το “νομικό” ξέπλυμα και τον πραγματικό εξοπλισμό τους ενός άκρου ... βάλαν τον μορφονιό να κυβερνάει (ακριβώς τότε έπαψε τις προτάσεις συνεργασίας στο ΚΚΕ – βρήκε τελικά “εταίρο” απ΄το άλλο άκρο) ... και να “διευθύνει” σαν ξαναμένο κοκκόρι την επίθεση της αντίδρασης ενάντια στον λαό.
            Τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτή η πρεμούρα με τα δύο ακρα ?? Μήπως την “υπεράσπιση” του συστήματος απο τα φασισταριά της Χρυσής Αυγής ?? Αστεία πράματα. Στέκει λογικά να καταδικάζεις δύο άκρα ... όταν το ένα είναι μαριονέτα σου ?? Απλά ... ετοιμάζεσαι να κοπανήσεις το άλλο. Δεν υπάρχει κανείς λόγος ... σαν σύστημα να “ετοιμάζεις” τις μαριονέτες του φασισμού ... όταν την ίδια στιγμή λες ... πως δεν υπάρχει κανένας να διεγείρει και να ξεσηκώσει ενάντια στο σύστημα έναν αποχαυνωμένο, αποκοιμισμένο και παραπλανημένο λαό. Ετσι δεν μας λέει το σύστημα όταν μας “τραγουδάει” ... οτι το ΚΚΕ είναι “πιασμένο” ... “μιλημένο” και “συστημικό” ?? 
Τίποτα άλλο δεν μπορεί να είναι κρυμμένο πίσω απο το επιχείρημα περί "συστημικού ΚΚΕ"

    ★  Και εδώ ακριβώς ... δένει το γλυκό. Η απόδειξη για το πόσο παπαριά είναι ... το επιχείρημα πως εαν το ΚΚΕ απειλούσε το σύστημα θα ήταν παράνομο ... είναι ακριβώς η ίδια η προετοιμασία του συστήματος να το ξαναβγάλει παράνομο εαν χρειαστεί. Δηλαδή πότε ?? Οταν ο λαός αποφασίσει να ακούσει το ΚΚΕ, να σηκωθεί και να σταθεί δίπλα του και να αντιδράσει με τον μόνο τρόπο που τρέμει η αντίδραση και το συστημά της. Με λίγα λόγια ο σαπισμένος καπιταλισμός χρησιμοποιώντας όλους τους υπάκουους υπηρέτες του ... προσπαθεί να παρουσιάζει στον λαό ... την πιό βρωμερή μαριονέτα του σαν τον "μεγαλύτερο" τάχα κίνδυνο για το σύστημα ... και αυτό που πραγματικά φοβάται ... σαν την μαριονέτα του. 
            Αυτό αφορά τον καθέναν που ... θέλει δεν θέλει ... ανήκει στον λαό ... άσχετα για το τι ο ίδιος πιστεύει. Αφορά λοιπόν ... και όλους εμάς που θάπρεπε να ετοιμαζόμαστε για την ώρα που ... θα σφίγγουν οι κωλοτρυπίδες. Και εκείνη την ώρα ... ή θα πας με εκείνο που συμφέρει τον λαό και θα βγείς μαζί του στην “παρανομία” ... ή θα βρείς τρόπους να κρυφτείς στην ποντικότρυπα της “νομιμότητας” του συστήματος. Αυτό ακριβώς θέλει η αντίδραση.

    ★  Στην ποντικότρυπα άμα τρυπώσεις θα βρείς ... πρώτα και κύρια τα φασισταριά του άλλου άκρου που μέχρι τώρα “απειλούσαν” το σύστημα ... θα βρείς κι΄άλλους πολλούς για να ψυχοθεραπευτείτε και να νοιώσετε κάπως καλύτερα ... θα βρείς ξεπουλημένους ... θα βρείς επαναστάτες της ποντικότρυπας ... θα βρείς παλιούς γνωστούς απο τους αγώνες που έκανες ... θα βρείς εξαθλιωμένους ... θα βρείς κακόμοιρους ... θα βρείς όλο το χαφιεδολόι ... θα βρείς τρομοκρατημένους όλους εκείνους που τόσα χρόνια τους ψήφιζες και σε κορόιδευαν ή σου πέταξαν ένα ξεροκόμματο για να στο πάρουν πίσω ... κυρίως θα βρείς άβουλους και παραλυμένους απ΄τον φόβο ... θα βρείς ... και τι δεν θα βρείς. 
    ★  Δεν θα βρείς ... τους αγωνιστές της καινούργιας εποχής ... και το ΚΚΕ. Αυτοί θα είναι αλλού.


    ★  Κλείνω με την σημερινή επέτειο
            5 Μάρτη ... 1953 ... μας άφησε χρόνους ο Σήφης. Πολλοί, μα πάρα πολλοί πίστεψαν ... πως απαλλάχτηκαν απο τον διάβολο και τα άλλα δαιμόνια. Ο Στάλιν είναι η ενσάρκωση του απόλυτου «κακού» ... για έναν "θαυμάσιο" συρφετό ... που ξεκινάει απο τους θεωρητικούς του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού ... περιλαμβάνει κάθε παραλλαγή φασισμού, ναζισμού και κρυφοφασισμού ... διαπερνάει όλους ανεξαιρέτως τους "δημοκράτες" πάσης φύσεως ... τους τροτσκιστές όλου του ντουνιά ... κάθε παραλλαγή του ρεβιζιονισμού, του ευρωκομμουνισμού και κάθε οπορτουνιστικού ρεύματος της σύγχρονης αριστεράς με "ανθρώπινο πρόσωπο" ... και φτάνει ως τις θολές γιάφκες των κάθε λογής αντιεξουσιαστών !!!  
            Δεν μπορεί ... τόσα φυντάνια μαζεμένα ... κάτι κοινό θα τα απασχολεί !!!
   

2 σχόλια:

  1. Δεν υπαρχει κατακτηση ,προοδευτικη εξελιξη στην καθημερινοτητα του λαου μας που να μην εχουν βαλει το χερακι τους οι κομμουνιστες .Απο την κολωνα της ΔΕΗ στα χαμενα χωρια των βουνων μας εως το τελευταιο ευρω που παιρνει στην συνταξη του ο καθε απομαχος .Απο τα δικτυα ομβριων των κοκκινων Δημων ως το δικαιωμα στην ξεκουραση και την αδεια του εργαζομενου .Οποια φαση και να περασε το κομμα ,οποια ιδεολογικο και τακτικο λαθος και να εγινε παντα η προοδος για τον λαο μας ειχε την σφραγιδα των κομμουνιστων ! Αλλοι το καναν απλα γιατι ειχαν μαθει να ζουν με καθαρη συνειδηση, να κοιτανε τα παιδια και τα εγγονια στα ματια και να κοιμονται ησυχοι τα βραδυα και αλλοι για να εξαργυρωσουν τον τιτλο στα σαλονια του εχθρου .Η προσφορα σ ολα αυτα τα επιτετυγματα ηταν ενιαια γιατι και το κομμα με μπουσουλες παλευε παντα ,σωστους ή λαθος για το ιδιο ,αλλα παντα με κερδισμενο τον λαο ετσι ή αλλιως τελικα .Απλα το ροδανι της ιστοριας της εξελιξης εχει το βιτσιο να καταγραφει παντα τους "πηλιους γουσηδες" και οχι τους χιλιαδες που βαζουν πλατη για να γυρισει ....και παντα να τους καταγραφει με αναθεμα και ψογο .Ετσι τους ξωπετα μια μερα ξεχασμενους στα σκουπιδια της και ο λαος θυμαται τους συνεπεις και δυνατους ...κοντολογις ,το κομμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι