Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Στο ιμπεριαλιστικό παιχνίδι ... οι λαοί το μόνο όπλο που διαθέτουν είναι ... να παραβιάσουν τους κανόνες του


Το ΚΚΕ καλεί τον λαό ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ ... των στρατηγικών συμμάχων της ελληνικής ιμπεριαλιστικής αστικής τάξης. 

Η κατάσταση φωνάζει ... οτι οι τεκτονικές δυνάμεις που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή είναι απίθανο να «διευθετηθούν» στα διαπραγματευτικά τραπέζια. 

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα ... «περιμένει» μιά ανάπτυξη που θα συμβεί αναπότρεπτα στα φυσικά όρια εκμετάλλευσης του εργαζόμενου. Μία ανάπτυξη χωρίς εφεδρείες. 

Δεν υπάρχουν τώρα οι «εφεδρείες» των νέων χωρών που κατακτήθηκαν με τους βαλκανικούς πολέμους, ούτε οι στρατιές εξαθλιωμένων Μικρασιατών, ούτε η ελπίδα της καπιταλιστικής ανάπτυξης της μισοτσιφλικάδικης χώρας που συνέβη κυρίως μετά τον 2ο παγκόσμιο. 

Μιά ανάπτυξη που φωνάζει ... πόλεμος ... πιό δυνατά απο κάθε άλλη φορά στην ιστορία. 

Η κρατικομονοπωλιακή, συνεπώς ιμπεριαλιστική, ελληνική αστική τάξη ... βρίσκεται στη νέα κατάσταση με ένα σοβαρό πρόβλημα: το αδυνατισμένο απο την κρίση κράτος. 

Και όπως λέει ο Βλαδίμηρος ... η προετοιμασία και η διεξαγωγή του πολέμου ενισχύει και βαθαίνει με ασύλληπτους ρυθμούς την σύμφυση μονοπωλίων και κράτους. Το ένα χρειάζεται το άλλο. Δεν γίνεται αλλοιώς. 

Αυτή είναι η «κακομοιριά» της σημερινής ελληνικής αστικής τάξης. Κι´ όση είναι η «κακομοιριά» της ... άλλο τόσο είναι και το δίκιο της. Επειδή ως γνωστόν στα ιμπεριαλιστικά παιχνιδάκια ... το δίκιο είναι τόσο, όσο και η ισχύς. 

Και σαν έτσι τι χρειάζεται λοιπόν ... απόλυτα η ελληνική αστική τάξη και το κράτος της που αγκομαχάει ?? Ισχυρούς συμμάχους. Και οι σύμμαχοι τι χρειάζονται ?? 

Πίστη και καλή θέληση. Πίστη στον ισχυρό σύμμαχο και στα σχεδιά του βεβαίως ... και καλή θέληση να βολέψει την «υπαρξή της» ... μέσα στο σχέδιο του ισχυρού. Δηλαδή το «δικαιωμά της» στα ... κέρδη. 

Όλα αυτά απαιτούν ... ανταλλάγματα στα διαπραγματευτικά τραπέζια όπως βέβαια ρίσκο και θυσίες στις τελικές πολεμικές διευθετήσεις. 

Ανταλλάγματα, ρίσκο, θυσίες ... κανονικό πόκερ ... για να διατηρεί η ελληνική αστική τάξη το δικαίωμα να βρίσκεται στο τραπέζι του κέρδους. 

Και τι λοιπόν θα ανταλλάξει, θα ρισκάρει ή και θα θυσιάσει η ελληνική αστική τάξη, όπως και κάθε άλλη ?? 

Οτι θεωρεί λιγότερο σημαντικό ... για την «κερδοφόρα υπαρξή της». 

Είδαμε πως ακριβώς «περιποιήθηκε» τον λαό στην καπιταλιστική κρίση. Για ποιόν ακριβώς ιστορικό λόγο θα κάνει το αντίθετο στον πόλεμο ?? 

Γιατί τόσες δεκαετίες βάζει τον λαό να πληρώνει εξοπλισμούς που δεν έχουν καμμία σχέση με την άμυνα της χώρας ?? «Για την άμυνα της χώρας !!!» στριγκλίζουν με κορώνες πατριωτισμού. 

Γιατί έχει γεμίσει (και συνεχίζει να γεμίζει με φαιορόζ υπογραφές) την χώρα με βάσεις του θανάτου ?? «Για να σωθούμε απο τον θάνατο !!!» 

Γιατί δεκαετίες τώρα συντηρεί μια κατάσταση έντασης στο Αιγαίο με κοκορομαχίες σχεδιασμένες στα «συμμαχικά» επιτελεία του ΝΑΤΟ ?? «Επειδή έξω απο το ΝΑΤΟ θα χαθούμε !!!» 

Γιατί η ελληνική αστική τάξη δεν δίστασε κάποτε, συνειδητά εκπροσωπημένη από μία χούντα, στα ίδια «συμμαχικά» τραπέζια να κόψει φέτες την Κύπρο με ένα παιχνίδι που άρχισε αμέσως μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο και τέλειωσε με έναν μίνι πόλεμο το ´74 ?? 

Γιατί λοιπόν θα διστάσει σήμερα να κόψει φέτες το Αιγαίο ή να ρισκάρει να αλλάξει τα σύνορα ποντάροντας σε εδαφικά κέρδη ντυμένα με εθνικιστικά μεγαλεία ... σε ένα παιχνίδι που επίσημα έχει ξεκινήσει στα Ιμια και στην Μαδρίτη στην δεκαετία του ´90 ... και το παίζει πιστά μέχρι σήμερα όλο το πολιτικό υπαλληλικό προσωπικό της αστικής τάξης ?? 

Γιατί λοιπόν θα διστάσει σήμερα να σύρει σε πόλεμο και να σφάξει τον ελληνικό λαό ?? 

Γιατί η ελληνική αστική τάξη ... αν τα πράγματα εξελιχτούν «καλά» στα ρίσκα της ... θα διστάσει να παρασύρει εθνικιστικά τον ελληνικό λαό να σφάξει έναν άλλο διπλανό λαό ?? 

Γιατί η ελληνική αστική τάξη ... αν τα πράγματα δεν εξελιχτούν «καλά» στα ρίσκα της ... θα διστάσει τώρα να συνεργαστεί με οποιοδήποτε κατακτητή, ή θα διστάσει να την «κοπανήσει» απο τη χώρα, ή θα διστάσει να παρακαλάει για μια «φιλική κατοχή» για να την σώσει απο τον ίδιο τον λαό ?? Μήπως δεν τα έχει κάνει όλα αυτά στο παρελθόν της ?? 

Ίσα ίσα τώρα είναι χειροπόδαρα δεμένη σε κάποιον τέτοιο μονόδρομο. Σε έναν μονόδρομο επιβίωσης της αστικής τάξης και καταστροφής μόνο του λαού. 

Μιάς καταστροφής που όταν κοπάζει ... φέρνει την «ανάπτυξη» για όλο και λιγότερα μονοπώλια και την οικονομική καταστροφή μαζί με χρέη για την συντριπτική πλειοψηφία της μάζας. 

Να τι ακριβώς έχει «εξασφαλισμένα» ... ο λαός όσο η χώρα παραμένει σε ΝΑΤΟ και ΕΕ ... ή αν ο λαός παρακολουθούσε παθητικά μια υποθετική αλλαγή ιμπεριαλιστικών συμμαχιών της αστικής τάξης. 

Απο την άλλη μεριά ... να τι κινδυνεύει ακριβώς ... αν ο λαός αποφασίσει να βγάλει την χώρα απο τις ιμπεριαλιστικές φιδοφωλιές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ... ενάντια στα συμφέροντα της αστικής τάξης. 

Και ας αφήσουν μερικοί επηρμένοι υπερεπαναστάτες των πληκτρολογίων ... τα χαζονομικίστικα επιχειρήματα του διεθνούς ιμπεριαλιστικού δικαίου ... οταν ισχυρίζονται πως το ΚΚΕ διολισθαίνει στον εθνικισμό και στην υπηρεσία της αστικής τάξης, επειδή μιλάει για λαϊκά κυριαρχικά δικαιώματα. 

Οτι είναι διατεθειμένη η αστική τάξη να θυσιάσει στο κοσμοπολίτικο ιμπεριαλιστικό παιχνίδι αποτελεί ... λαϊκό κυριαρχικό δικαίωμα. 

Δεν είναι ούτε η λαική θέληση να μην μπλέξει ο λαός και η χώρα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ... λαϊκό κυριαρχικό “δικαίωμα” ?? Είπαμε η αστική τάξη ... δεν μπορεί και δεν θέλει ... να μην μπλέξει. Το ΚΚΕ δεν ... επιτρέπεται να μιλάει για τέτοια “δικαιώματα” ?? 

Μήπως δεν επιτρέπεται να κάνει οτι περνάει απο το χέρι του για να αποτραπεί ο πόλεμος, να εμποδίσει την αστική τάξη να σύρει τον λαό στον πόλεμο ... μην και τυχόν κατηγορηθεί ... ως αντεθνικό απο την άλλη μεριά ?? 

Και όταν ο λαός συρθεί ... κάτω απο το βάρος του εθνικισμού και των εκβιασμών της αστικής τάξης ... στον πόλεμο τι πρέπει να κάνει το ΚΚΕ ?? Να φωνάζει «κάτω ο πόλεμος» ?? ... «ούτε νίκη, ούτε ήττα !!!» ... να σφάζεται ο λαός κραυγάζοντας «Ειρήνη !!!» ?? 

Αν ο λαός συρθεί στον πόλεμο ... το ΚΚΕ θα είναι και εκεί, δίπλα του. 

Οχι για να υπερασπισθεί το αστικό κράτος βέβαια ... αλλά για να υπερασπισθεί το "κυριαρχικό" δικαίωμα του λαού να σώσει την ζωή του, την υπαρξή του ... το μέλλον του ... με έπαθλο το μοναδικό εργαλείο που μπορεί να του αλλάξει την ζωή και που δεν θα του το προσφέρει ποτέ καμμιά αστική τάξη ... 

... την εξουσία του. 

Να πως το διατύπωσε ο Λένιν ... «Αφού ο πόλεμος άρχισε, είναι αδιανόητο να τον αποφύγεις. Πρέπει να πας στον πόλεμο και να κάνεις την δουλιά του σοσιαλιστή. ... Πρέπει να πάμε εκεί και να οργανώσουμε το προλεταριάτο, για τον τελικό σκοπό, γιατί είναι ουτοπία να σκεφτούμε οτι το προλεταριάτο θα περάσει σ´αυτό με ειρηνικό δρόμο ... «Η άρνηση της στρατιωτικής υπηρεσίας, η απεργία ενάντια στον πόλεμο κτλ δεν είναι παρά ανοησία, ανίσχυρο και άνανδρο όνειρο άοπλου αγώνα ενάντια στην εξοπλισμένη αστική τάξη, πόθος για εκμηδένιση του καπιταλισμού χωρίς σκληρό εμφύλιο πόλεμο ή μια σειρά πολέμους. Η προπαγάνδα της ταξικής πάλης και στον στρατό είναι χρέος του κάθε σοσιαλιστή. Η δουλιά που αποβλέπει σε μετατροπή του πολέμου των λαών σε εμφύλιο πόλεμο είναι η μοναδική σοσιαλιστική δουλιά στην εποχή της ιμπεριαλιστικής ένοπλης σύγκρουσης της αστικής τάξης όλων των εθνών.» 

Να πως το διατυπώνει το ΚΚΕ σήμερα ... 

Οτιδήποτε άλλο αποτελεί ... υπηρεσία στην αστική τάξη.

16 σχόλια:

  1. Ένα από τα καλύτερα άρθρα που έχω διαβάσει το τελευταίο διάστημα. Μπράβο.
    Δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα άψογος. Καραμπινάτος Καπιταλισμός στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ και στην χώρα μας απο το 1911.... Ασε τα ....παιδιά.....να ΣΚΟΥΖΟΥΝ. Είναι η πυξίδα μας. Αν σταματήσουν εκει θα ψαχτούμε τι λάθος κάναμε. Δευτέρα 5 του Μάρτη μέρα μνήμης 65 χρόνια απο τον .....Θάνατο... του Μεγάλου Γεωργιανού με το Μουστάκι. 65 χρόνια μετά Ζει και σπέρνει εφιάλτες στους Καπιταλιστές και στα Καρακόλια τους τους ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ. ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Πρέπει να ξεχάσουμε οτι η Αστική Τάξη της χώρας μας είναι στο Ιμπεριαλιστικό Στάδιο και πάντα διεκδικεί μερίδιο απο την λεια με συμμετοχή στους ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ μας ενημερώνει ο μεγάλος ....εγκέφαλος..... του Κάουτσκι Αραβανής. ...Φουκαριάρα..... είναι λέει η καημένη.... απο την ....χούφτα των Ιμπεριαλιστών.... που την Εκμεταλεύεται μαζί με άλλες. Επίσης προσπαθεί να μας πείσει οτι στην χώρα έχουμε ...πολλά Κ.Κ..... που πρέπει τάχα να συνενοηθούμε γα το καλό του λαού..... και θέλει να μας πείσει απο τα αποτελέσματα της ΠΟΕΔΗΝ οτι το ΠΑΜΕ δεν πάει καλά ξεχνώντας βέβαια το Οργιο Νοθείας καθοδηγούμενο απο το Αστικό κράτος. ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ. Αυτή είναι η αποστολή του κάθε ΤΑΞΙΚΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ στην υπηρεσία της Αστικής Τάξης. Να τον ενημερώσουμε λοιπόν οτι ένα ΚΚΕ υπάρχει και οι Κομμουνιστές είναι εκεί που συμμετέχει στο ΑΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ απο Θέσεις Εργατικής Λαικής Αντιπολίτευσης όσο οι Καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους. Ταυτόχρονα κάνουμε πραγματικό ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ενάντια στην Αστική Τάξη και τους Συμμάχους της Ε.Ε και ΝΑΤΟ μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με στόχο την ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Αφήνουμε τον Μικροαστούλη Αραβανή να σερνει το Κουφάρι του στην αυλή της Αστικής Τάξης. ΞΕΒΡΩΜΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Αρχίζουν και σφίγγουν τα πράγματα και δεν υπάρχει περιθώριο για κάνεναν οπορτουνιστή της ανατολικής ακτής (ξέρουν αυτοί για ποιον λέω...μας μόστραρε τα αντι ιμπεριαλιστικά του πυρηνικά εψές).

    Αρχίζουν τα όργανα και είναι πολύ κοντά... Η ποίηση τα έχει πει όλα όμως.

    Ρυθμιστικές αρχές, ρυθμίζουμε κάθε κλοπή της περιουσίας του Και είμαστε πολύ χαριτωμένοι ( ΗΛΕΧΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ), αλλά δεν μπορείτε να είστε τυχεροί από το δρόμο ( ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΧΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΟΝ)

    Πρέπει να είστε βολικοί με τον χάλυβα αν ξέρετε τι εννοώ (ΕΝΝΟΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΧΑΡΙΟΔΡΑΚΟΝΤΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ) για να κερδίσετε το κτήμα σας(ΦΑΙ ΣΤΟ ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ). ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ, ανεβείτε(ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΥΒΕΛΗ)! Ήταν μια σαφής μαύρη νύχτα, ένα σαφές λευκό φεγγάρι ΜΑΥΡΗ ΝΥΧΤΑ ΛΕΥΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ)

    Ο Warren G βρισκόταν στους δρόμους, προσπαθώντας να καταναλώσει Μερικές φούστες για την παραμονή( ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΑ ΠΑΘΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΚΟΛΑΣΙΑΣ ΦΟΥΣΤΕΣ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΡΕΒΕΓΙΟΝ), έτσι μπορώ να πάρω κάποια funk ("ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ" "ΚΑΝΝΑΒΗ}Απλά γυρίστε στη βόλτα μου(ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ), κρυώστε μόνος(ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ ΑΒΟΗΘΗΤΟΙ)

    Ακριβώς χτυπήστε την Eastside του LBC( ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΝ ΤΣΑΡΙΚΟ ΨΕΥΤΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ) Σε μια αποστολή που προσπαθεί να βρει τον κ. Warren G.(Ο ΓΟΥΟΡΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΛΑΙΚΟΣ ΑΘΡΩΠΟΣ) Βλέποντας ένα αυτοκίνητο γεμάτο κορίτσια δεν χρειάζεται να τσίμπημα Όλες οι φούστες ξέρουν τι συμβαίνει με το 213 (213 ΣΥΝΘΗΜΑΤΙΚΑ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ Α' Π.ΠΟΛΕΜΟ)

    Αυτά τα ολίγα κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε, ίσως αν προλάβω και δεν με εγκαταλείψουν οι δυνάμεις να μεταφράσω και το υπόλοιπο ποίημα από τα λατινικά.

    ΝΕΗΤ ΣΚΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη που παρεμβαίνω αλλά το παραπάνω του ΝΕΗΤ ΣΚΥΛΟΥ δεν είναι ρε παιδιά ρωμαικό ποίημα, πρόκειται για κλασικό ραπ κομμάτι τζι- φανκ, το γνωστό "regulate", που αρχίζει με το χαραχτηριστικό σφύριγμα "φου φι φου φι φουφιφουφιου"

      ΕΛΕΟΣ ο Γουόρεν Τζι ποιος ήτανε ο Μάρκος Αυρήλιος μήπως ρε ΝΕΗΤ ΣΚΥΛΕ aka NATE DOGG?

      Δόκτωρ Δρες

      Διαγραφή
    2. Ποια "φαρμακευτική κάνναβη"...

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Ναι μακράν.

      Χρήστος.

      Διαγραφή
    2. Αφιερώνω του Ρακίμ το κλασικό σε Ζοοτ, Χρήστο κ Δόκτωρα (που με τσάκωσε με το τζι φανκ στο χέρι).

      Όταν βρίσκομαι στο μικρόφωνο

      (Hardcore ... πραγματικά άρρωστοι niggas)
      (Λοιπόν όλοι χαλαρώστε τον αξιότιμο)

      Είναι για τους πραγματικούς άρρωστοι μου άρρωστοι, βαρέων βαρών
      Ζυμωτές ζύμης, πενήντα τρόποι για να φτιάξετε φιγούρες
      Τα niggas μου, που έρχονται επί τόπου για να αισθανθούν αδερφές
      Όπως ακούνε πραγματικούς ψαράδες και παιδιά στο zigga-ziggas
      Όταν είναι άσχημο, τότε ο σύλλογος είναι υπέροχος
      Οι κακοποιοί πίνουν το Henessey και φουσκώδη
      Για τους συντρόφους μου που το κρατούν φλεγόμενο ζεστό
      Σε επικίνδυνα μπλοκ, ζητώντας στίγματα
      Όπου ο στόχος είναι να είναι ένας από τους κορυφαίους στρατιώτες
      Σαράντα πέντε κάτοχοι, ένας από τους ψηλούς κυλίνδρους
      Πάρτε το σεβασμό στην κουκούλα, η πίστωση είναι καλή
      Χτυπήστε το στυλ ξυλογλυπτικής, μωρό, επιπλέον ξύλο
      Πετάξτε όλη τη νύχτα, το μωρό bang-a-thon
      Συνεχίστε να κρεμάτε, το μας αρέσει με τα φώτα που είναι αναμμένα
      Δεν χρειάζεται να χτυπήσεις είκοσι για να γνωρίσεις το στυλ του μέλιτος
      Δείξε της την πόλη, κλέβει την καρδιά της, χωρίς χρήματα κάτω

      ΝΕΗΤ ΣΚΥΛΟΣ

      Διαγραφή
    3. Μιλάμε για πολλά Γέλια. Είπαμε ....αντιιμπεριαλιστικό αγώνα..... Αγκαλιά με ΡΩΣΣΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΙΡΑΝΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ τον Ασαντ και τα δύο Κ.Κ.... της Συρίας που μπήκαν κάτω απο ξένη Σημαία όπως το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟ 1943 στο ΣΜΑ και κατέστρεψε τα πάντα. Μιλάμε για πολύ Τσουξιμο....... χοχοχοχοχοχοχο..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Πολλή..."φαρμακευτική" και γκουγκλ τρανσλεητ.

      Διαγραφή
    5. Ο Πούτιν αφου παρουσίασε τα νέα ....αντιιμπεριαλιστικά πυρηνικά των Ρωσσων ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ τον ρώτησαν οι Δημοσιογράφοι τι θα άλλαζε στην ιστορία αν μπορούσε. Θα άλλαζε λέει την ... κατάρρευση........ της ΕΣΣΔ. ΤΟΜΠΟΛΑ. Εχει δίκιο. Θα τους βόλευε πολύ να γινόταν καπιταλισμός και να εκμεταλευόταν η Αστική τάξη όλους αυτούς. .....αντιμπεριαλιστικός αγώνας φουλ........ μέσω ...ΛΕΥΚΑΔΑΣ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. Παναγιωτη να συμφωνησω τι δεν πρεπει νσ κανουν τα 2 ΚΚ στη Συρια δεν μας λες ομως τι θα επρεπε να κανουν επιτου πρακτεου στη θεωρητικη αναλυση δεν υπσρχουν παρερμηνιες

      Διαγραφή
    7. Τα Κ.Κ στην Συρία εδω και ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ δεν θα έπρεπε να είναι ουρά του Μπάαθ και της Αστικής Τάξης του Μπαμπά Ασαντ θα έπρεπε να προετοιμάζουν τον λαό ώστε σήμερα που έχουν ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ να παλέψουν κάτω απο την δική τους ΤΑΞΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ αντιμετωπίζοντας ντόπια και ξένες Αστικές τάξεις σαν Εισβολέα με Εξοδο απο τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ και νίκη της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Αυτή είναι η αποστολή των Κομμουνιστών. Απο τότε που το αρνήθηκαν με την επικράτηση στην Κ.Δ το 1935 του Οπορτουνισμού και στην ΕΣΣΔ το 1956 καταστράφηκαν τα πάντα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    8. Ο Πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται στο Λαφαζαναίικο. ..υποχρεώσαμε.... το ΠΑΜΕ να ασχολειθεί με τους πλειστηριασμούς λεέι ο Μαράκης στον βόθρο. Κούνια που τον κούναγε. Το ΠΑΜΕ και συνολικά η ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ συνέχεια ασχολείται και με αυτό το ζήτημα χωρίς να σπέρνει αυταπάτες οτι στον καπιταλισμό θα υπάρξει λύση. Είναι αίτημα κρίκος στην ωρίμανση των συνειδήσεων για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Σοσιαλισμός με ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ είναι η απάντηση όποιο και να είναι το ερώτημα όσο καοι να ΣΚΟΥΖΟΥΝ τα Λαφαζανάκια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    9. Και καλά στεναχωρημένοι με το αποτέλεσμα στην Ιταλία Αραβανής και Πετρόπουλος επειδή και καλά δεν υπάρχει Κ.Κ. Στην πραγματικότητα η χαρά τους δεν κρύβεται με την επικράτηση Εθνικιστικών και Φασιστικών δυνάμεων που στόχος τους είναι η επιστροφή της Ιταλίας στον Εθνικό Καπιταλισμό. Τέτοιους συμμάχους έχει και στην Ελλάδα τους Καρατζαφέρη Μπαλτάκο και την χρυσή Αυγή. Εμπρός λοιπόν Γεράσιμε και Γιωργάκη σας περιμένουν. Οσο για Κ.Κ δυστυχώς για εσας υπάρχει όσο και να σας Τσούζει με αποτέλεσμα να Σκούζετε. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι