Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Μαύρος φασισμός, κόκκινος φασισμός και δημοκρατία

   Μαύρος φασισμός, κόκκινος φασισμός και δημοκρατία. Αυτό είναι το διαμορφωμένο σχήμα στα μυαλά εκατομμυρίων ανθρώπων. Αυτό είναι ταυτόχρονα το βολικό σχήμα για το πολιτικό προσωπικό της κάθε κοινοβουλευτικής δημοκρατίας παντού στον κόσμο. Αυτό είναι το βολικό σχήμα που κυριαρχεί στους τεράστιους υπερεθνικούς σχηματισμούς όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Τόσο βολικό που καταντάει ... ύποπτο ακόμα και στον πολιτικά απαίδευτο άνθρωπο. 

   Εάν κάποιος είχε διαβάσει έστω λίγες ρημαδοσελίδες απο τον Μάρξ και είχε συγκρατήσει έστω και ένα κουκούτσι νόημα ... αυτομάτως το παραπάνω σχήμα θα είχε καταρρεύσει οριστικά. Αλλά το ζήτημα τώρα είναι για ... το τι γίνεται στο μυαλό εκείνων που δεν έχουν καμμία σχέση με τον Μάρξ ή κάποτε είχαν αλλά ... πέρασαν και δεν κόλλησαν. Άρα το ζήτημα πρέπει να το προσεγγίσουμε χωρίς καμμία μαρξιστική εμβάθυνση. Πρέπει να το προσεγγίσουμε απολύτως εμπειρικά. 

   Πάμε λοιπόν. Στο συγκεκριμένο σχήμα η τεράστια πλειοψηφία έχει την τάση να έλκεται απο την δημοκρατία και να βλέπει σαν κάτι εκτρωματικό, αποκρουστικό και περιθωριακό ... τον μαύρο και τον κόκκινο φασισμό. Λογικό δεν είναι ?? Προβάλλει λοιπόν μια ανωτερότητα της δημοκρατίας ... τέτοια που την ανυψώνει στα μάτια της μάζας σαν το αιώνιο ακλόνητο σύστημα. Δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα άλλο ... παρά να προφυλάξουμε αυτή την δημοκρατία. Απο τι να την προφυλάξουμε ?? Μα ... απο τους θανάσιμους εχθρούς της ... τον μαύρο και τον κόκκινο φασισμό !!! Το σχήμα καλά κρατεί. 

   Και γιατί παρακαλώ κατά καιρούς αυτοί οι σκοτεινοί εχθροί της δημοκρατίας παίρνουν τα πάνω τους ... και μπορούν να επηρεάζουν τις μάζες ?? Μήπως έχει και η δημοκρατία τα προβληματά της ?? 

   Όχι ... απαντάνε οι πούροι δημοκράτες. Απλά η δημοκρατία δεν μπορεί να φιμώσει τους εχθρούς της !!! Η δημοκρατία όμως ... φτιάχνει νόμους που την προστατεύουν απο τα σχέδια των εχθρών της !!! Φτάσαμε στο πρώτο κουμπί. Η δημοκρατία ... έχει ήδη νομοθετήσει την αιωνιότητά της, την αθανασία της. Εις τον αιώνα των αιώνων ... αμήν. Και όχι μόνο έχει νομοθετήσει ... αλλά έχει οικοδομήσει ένα ολόκληρο πλέγμα μηχανισμών που θα την υπερασπίσουν. Ενα κράτος. (Είπαμε σήμερα οτι δεν θα μπούμε σε μαρξισμούς και λενινισμούς. Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε τα φαινόμενα ... με τα μάτια της μάζας.) 

   Ενα κράτος που πρέπει όμως να εξασφαλίζει ... οτι κάθε ένας θα συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του, δίκαια και χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη και ... ένα κράτος που θα αντιμετωπίζει ίσα όλα τα μέλη της κοινωνίας !!! Έτσι δεν γράφουν όλα τα συντάγματα σε κάθε σημερινή δημοκρατία ?? Να και το δεύτερο κουμπί. Ο νόμος του κράτους. Ο νόμος του αιώνιου κράτους της δημοκρατίας !!! ... πρέπει να φαίνεται πως είναι ... ένας δίκαιος νόμος. Είναι όμως ?? 

   Δεν χρειάζονται αποδείξεις για αυτό. Ούτε χρειάζονται μαρξιστικές αναλύσεις. Η κατάσταση βγάζει μάτια. Ο κάθε άνθρωπος το βλέπει, το κατανοεί, το αναλύει αλλά ... δεν βγάζει τα λογικά επακόλουθα συμπεράσματα. Γιατί ?? 

   Κάθε τέτοια "δίκαιη" δημοκρατία ... στην πράξη πατάει επι πτωμάτων ... αλλά επιβιώνει. Γιατί ?? Δύο είναι οι απαντήσεις. Αριστεία και ευκαιρία. Να το επόμενο κουμπί της δημοκρατίας που ... με διακηρύξεις ισότητας και δικαιοσύνης ... γαμεί και δέρνει ασύστολα. Αυτοί που έχουν το πάνω χέρι ειναι οι άριστοι ... και αυτοί που δεν το έχουν ... έχουν την ευκαιρία να γίνουν άριστοι !!! Και ο σκύλος χορτάτος ... και ο κατακρεουργημένος κεφάτος. Άσχετα εάν η αριστεία στην πράξη "αποδίδεται" με μόνο ένα κριτήριο ... την κατοχή του πλούτου.  

   Και οι άλλοι, οι πλασιέ της ευκαιρίας ?? Τι κάνουν ?? Τάζουν ευκαιρίες ... με όλο και μεγαλύτερη λύσσα ... ειδικά τώρα που οι "άριστοι" γίνονται όλο και λιγότεροι, όλο και πιό "άριστοι". Τώρα που οι άριστοι βρίσκονται στην ... ακατανίκητη τάση να σχηματίζουν κάστες ... περίκλειστα κλάμπ που δεν διαθέτουν θέσεις για νέες εισόδους και νέα μέλη. Το αντίθετο μάλιστα ... πετάνε έξω με τις κλωτσιές τους πιο ασθενικούς άριστους. Στο σύστημα των αρίστων οι θέσεις λιγοστεύουν επικίνδυνα. Και όμως οι πλασιέ της ευκαιρίας επιμένουν να πουλάνε ευκαιρίες. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ο Βλαδίμηρος τους ο ονόμασε με βάση την πραγματική τους φύση ... κυνηγοί της ευκαιρίας ... οπορτουνιστές. Αλλά είπαμε ούτε λενινισμούς θα έχουμε σήμερα. 

   Αυτή λοιπόν η δημοκρατία κάποτε, όλο και πιό συχνά, όλο και πιό έντονα ... εμφανίζει τα προβληματάκια της. Τότε βγαίνουν οι άριστοι δημοκράτες παρεούλα με τους οπορτούνες δημοκράτες και φωνάζουν ... να προφυλάξουμε την δημοκρατία απο τους εχθρούς της. Τον κόκκινο και τον μαύρο φασισμό !!! Έτσι λένε ... αλλά ποτέ δεν το εννοούν έτσι. Ξέρουν πως κινδυνεύει η δημοκρατία τους ... όπως ξέρουν πολύ καλά πως αυτή η δημοκρατία στην ουσία κινδυνεύει μόνο απο την μάζα που κάποια στιγμή συνειδητοποιεί πως οι ευκαιρίες που τους τάζουν οι άριστοι και οι πλασιέ ... είναι μιά τεράστια απάτη. Μόνο τότε. 

   Τότε οι απατημένες μάζες έχουν δυό δρόμους. 

   Ο ένας είναι ο κοινωνικός-συλλογικός δρόμος. Ο δρόμος που η μάζα αμφισβητεί ολόκληρο το τάχα δημοκρατικό σύστημα εξουσίας των αρίστων. Το αμφισβητεί ... το απειλεί με καταστροφή. Σε αυτό το σημείο ο κάθε άριστος δημοκράτης αρχίζει να τρομοκρατείται. Οταν δηλαδή απειλείται η αιωνιότητα της αριστείας του ... της εξουσίας του. Αυτή την απειλή κατά ένα μυστήριο τρόπο ... όλοι ανεξαιρέτως οι άριστοι και όλοι ανεξαιρέτως οι πλασιέ της ελπίδας την βαφτίζουν με ένα στόμα ... "κόκκινο" φασισμό !!! Μόνο την συγκεκριμένη απειλή βαφτίζουν έτσι. Την συνειδητή μαζική απειλή αυτών που μέχρι τώρα κορόιδευαν ασύστολα. Τίποτα άλλο. 

   Ο άλλος δρόμος είναι ο ατομικός. Ο απατημένος της δημοκρατίας (που διαπιστώνει πως οι ευκαιρίες που του έταξαν ήταν μόνο μια απάτη) θα επιδιώξει να βολέψει το τομάρι του. Θα πατήσει επι ζωντανών πτωμάτων για να σώσει την ελπίδα της ευκαιρίας. Για την πάρτυ του εννοείται. Επομένως θα κάνει τα πάντα για να σώσει το σύστημα των αρίστων. Χωρίς αυτό ... δεν υπάρχει θέση για τον αντικοινωνικό ατομιστή. Αυτός είναι ο μόνος φασισμός ... και είναι κατάμαυρος. Πάντα ?? 

   Όχι βέβαια. Μέχρι να μας αποκαλύψει το μαύρο προσωπείο του θα αλλάξει χίλια χρώματα και στολές παραλλαγής. Μόνο στο πραγματικό κόκκινο έχει μια ακατανίκητη αποστροφή. Θα κάνει τα πάντα, θα πεί τα πάντα, θα τάξει τα πάντα ... θα διεκδικήσει απο το σύστημα των αρίστων ακόμα και την εφαρμογή της εξουσίας του ... ακόμα και ενάντια στους παλιούς πολιτικούς υπηρέτες των αρίστων που τελευταία δυσκολεύονται εμφανώς. Εξάλλου πάντα αυτοί οι ίδιοι δημοκράτες πολιτικοί υπηρέτες των αρίστων ... τελικά επανδρώνουν και καθοδηγούν πανάξια τα φασιστικά τάγματα εφόδου. 

   Και οι άριστοι ... είναι τόσο άριστοι ... που δεν θέλουν να λερώνουν τα χεράκια τους με αίμα. Στις ζόρικες στιγμές αναθέτουν την εφαρμογή της εξουσίας τους στα φασιστοτόμαρα (ανοιχτά η συγκαλυμμένα) που όσο εύκολα την αναλαμβάνουν ... άλλο τόσο εύκολα την παραδίδουν ... χωρίς να ανοίξει κανενός αρίστου το ρουθούνι. Η κουφάλα η ιστορία της "δημοκρατίας" έχει να μας δείξει καμμιά πεντακοσαριά τέτοιους μαύρους φασισμούς. Κανέναν όμως "κόκκινο". Αυτό που οι άριστοι και οι πλασιέ τους ... βάφτισαν "κόκκινο φασισμό" είναι το μόνο που τρέμουν ... και τίποτα άλλο. Τον μαύρο φασισμό τον έχουν στην εργαλειοθήκη τους ... στο μυαλό τους ... στο πετσί τους

   Δέστε πως τσιρίζουν οι "πολύ" άριστοι με την Βενεζουέλα ... που αν ανοίξεις τ΄αντερό τους θα βρείς χωνεμένους μόνο Πινοσέτ και Βιντέλα 
   δέστε τους μοντέρνους πλασιέ της ευκαιρίας που εδώ υπερασπίζονται τάχα τον λαό της Βενεζουέλας ... αλλά στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ ετοιμάζονται να τον πετσοκόψουν
   δέστε τους "πολύ" άριστους να βγαίνουν απ΄τα ρούχα τους με την κλήρωση του σημαιοφόρου ... και να "σκοτώνονται" στα μαρμαρένια αλώνια με τους πλασιέ της ευκαιρίας που παραδίδουν μαθήματα πατριωτισμού της λοταρίας ... την ίδια ώρα που και οι δυό μαζί ... αποτίουν την ύστατη "δημοκρατική" τιμή στη σημαία, στην πατρίδα και στο λαό ... με τρόικες, με μνημόνια, με ξεπούλημα και σακάτεμα του λαού, με το παίξιμο της πατρίδας και του λαού στα ζάρια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ... την ίδια ώρα που και οι δυό μαζί είναι έτοιμοι να κληρώνουν όχι μόνο τους σημαιοφόρους αλλά και ... τις σημαίες 

   Και όταν περάσει η μπόρα και χυθεί το αίμα που περισσεύει ...
ο άριστος ... άριστος ακλόνητος στην θέση του με χέρια πεντακάθαρα 
και τα φασιστόμουτρα σαν τα μαύρα σκουλήκια ... μεταμορφώνονται σε πολύχρωμες "δημοκρατικές" πεταλουδίτσες ... πλασιέ της ελπίδας ξανά 
   
   Καλές διακοπές και ας είναι και λίγες

7 σχόλια:

  1. Καλές διακοπές να περάσεις Σύντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και κλάμα ο Αντικομμουνιστικός αγώνας του Αραβανή Πετρόπουλου. Την Στιγμή που στα μάτια του Κόσμου η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ξεβρακώνεται κάθε μέρα και περισσότερο σερβίρει ξανά την παλιά ξυνισμένη σούπα των ....σταδίων.... Με τον Καπιταλισμό στην χώρα μας στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ απο το 1911......θέλει να βάλουμε στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε αποκομμένο απο τον Στρατηγικό Στόχο για Σοσιαλισμό. Δηλαδή οι Καπιταλιστές θα έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους και το ΚΚΕ θα φτιάξει ένα ...Μέτωπο... με Οπορτουνιστές Εθνικιστές Φασίστες και τους ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΚΙΝΑΣ για να μπορέσει να φτιάξει ο Καπιταλισμός το νέο Οπορτουνιστικό Ανάχωμα. Αλλαξε πλευρό και χέρι Γεράσιμε ....πιάστηκες. ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Και στο ΑΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Εργατική Λαική Αντιπολίτευση. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. Ξυδάκι Γεράσιμε...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. Ο Φασισμός είναι το Ανοιχτά δολοφονικό χέρι του καπιταλισμού. Εχει όμως και άλλα παιδιά. Την Σοσιαλδημοκρατία και τον Οπορτουνισμό. Και τα χρησιμοποιεί συνδυασμένα ανάλογα με τις ανάγκες του. Η ΗΠΑ και η ΕΟΚ Ε.Ε ειναι ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ. Το ίδιο ακριβώς είναι και η ΡΩΣΣΙΑ ΚΙΝΑ ΙΡΑΝ κ.α χωρίς καμμία διαφορά. Στην Βενεζουέλα έχουνε Καραμπινάτο Καπιταλισμό και είναι με τους ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΚΙΝΑΣ ΙΡΑΝ........ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουτε Νεκρούς δεν Σέβονται οι Αλήτες του Αντικομμουνιστικού αγώνα. Πέθανε η σ.Αριστούλα Ελληνούδη που τίμησε τον τίτλο της Κομμουνίστριας μέχρι το Θάνατο της. Και έρχονται τα Αθλια αυτά Σκουλήκια να λερώσουνε την Νεκρή Συντρόφισσα. ΑΛΗΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Χτες στο Χωριό Θεοτόκος στον Γράμμο γίνανε τα Εγκαίνια του Μουσείου για τον ΔΣΕ με ομιλία του σ. Γόντικα για τον Ηρωικό αγώνα του λαού στην ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ τονίζοντας ξεκάθαρα οτι ο Αγώνας χάθηκε γιατί το ΚΚΕ δεν είχε Στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό αλλά την ....λαοκρατία.... που σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει Σοσιαλισμός. Στον ΣΤΑΒΛΟ του Λαφαζάνη πανικός. Μια Αννα Φλωριανού μέσα στο παραλήρημα της τα έκανε όλα Αχταρμα έχοντας τα χαμένα. Να την Ενημερώσουμε λοιπόν οτι το ΚΚΕ τιμάει τον λαό που θυσιάστηκε στην Αντίσταση 1941 1944 και στην ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ Αυτό δεν μας εμποδίζει να βγάλουμε πολύτιμα Συμπεράσματα για την καταστροφή που προκάλεσαν οι ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ. Ο Λαός τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 Μπορούσε να πάρει την Εξουσία. Δεν συνέβη λόγω ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που πρόσφερε ...σκαλάκι... στον Καπιταλισμό λόγω ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. ΔΣΕ χωρίς ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ δεν θα υπήρχε και το λένε μόνοι τους το 2008 στην Γιορτή που κάνανε για τα 40 χρόνια του ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ...ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ.... Ο Αγώνας του ΔΣΕ ήταν η κορυφαία στιγμή της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ στην χώρα με στόχο τον Σοσιαλισμό. Οτι κατέστρεψε τα πάντα το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με την ....λαοκρατία.... που καθυστέρησε να πέσει όλο το βάρος απο την Αρχή είναι δικό τους ΕΓΚΛΗΜΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  4. Και στο τέλος της Ανάρτησης γράφει η ..Κυρία.... Να φτιάξουμε ένα καινουργιο ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ για να σώσουμε τον Καπιταλισμό διαλύοντας το ΚΚΕ ωστε να μην γίνει ξανα η τραγωδία....του ....εμφυλίου πολέμου.... ΜΠΙΓΚΟ. Λαφαζάνη παρε Αραβανή Πετρόπουλο Καλαματιανό Χάγιο και φτιάχτε το. Ολα τα ΣΚΥΛΙΑ στον ίδιο ΣΤΑΒΛΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι