Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Διαβάστε την Αυγή για να μάθετε όλη την αλήθεια (κυριολεκτώ !!!)

Μα φαίνεται καθαρά στα βλεμματά τους. Αυτοί οι στημένοι στον τοίχο κομμουνιστές είναι ... ευρωκομμουνιστές οπλισμένοι με τις αξίες της ΕΕ !!! Δεν μπορεί να είναι αλλοιώς. Αν ήταν σταλινικοί ... θα τα είχαν "βρεί" με το εκτελεστικό απόσπασμα.

   Μιά φορά και έναν καιρό ήταν κάποιος διδάκτωρ σύγχρονης ιστορίας (και μαθηματικός παρακαλώ) ... ένας Βλάσης Αγτζίδης ... που αρθρογράφησε στην Αυγή, την γνωστή μας Αυγιανή (26/8/2017) άρθρο με τίτλο: Μπορεί να εξισωθεί ο κομμουνισμός με τον ναζισμό ;
   Ας παρακολουθήσουμε την "ανάλυση" του ποιητή. Μετά την εισαγωγή του άρθρου γίνεται αναφορά στην σημασία του όρου ... κομμουνισμός ... δηλαδή κοινοχτημοσύνη ... δηλαδή κοινωνική οργάνωση βασισμένη στην άρνηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου απο άνθρωπο. Αυτό το νόημα του κομμουνισμού ο ποιητής μας (ορθώς) τον αντιπαραβάλει με την έννοια του ναζισμού ... "της διάκρισης των ανθρώπων, της καταπίεσης του ενός από τον άλλον της απόλυτης εκμετάλλευσης της αντίληψης ότι μια ομάδα "εκλεκτών" μπορεί να κυριαρχήσει πάνω στους πολλούς. Προέρχεται δηλαδή από τον πιο ακραίο και απάνθρωπο ρατσισμό. Γι αυτό η σύγκριση του κομμουνισμού με τον ναζισμό είναι το λιγότερο άτοπη." Μέχρι το σημείο αυτό ... ο κύριος αυτός ... έλυσε το πρόβλημα της εξίσωσης του κομμουνισμού με τον ναζισμό.

   Την σύγκριση όμως του κομμουνισμού με τον ναζισμό ... την κάνει αφού ... έχει “υποπέσει” στην κλασσική "πουστιά" των καιρών. Εχει φορτώσει την έννοια του κομμουνισμού ... με ότι τον βολεύει. Προετοιμάζει την σύγκριση του ναζισμού ... με έναν κομμουνισμό συμβατό με τα μέτρα ενός αρθρογράφου της Αυγούλας !!! Καταλάβατε ??
   Αρχικά την ... “πανάρχαια αντίδραση του ανθρώπου στην καταπίεση και την εκμετάλλευση” ο κυρ΄καθηγητής την βαφτίζει γενικώς “Αριστερά” ... κατόπιν την πασπαλίζει με ολίγον κατά Ματθαίον ευαγγέλιον ... και μετά αρχίζει το πανηγύρι. “Η αντίληψη του Μάρξ βασιζόταν στην πλήρη δημοκρατία και αποδεχόταν ουσιαστικά όλες τις δημοκρατικές κατακτήσεις που είχε πετύχει η ανθρωπότητα έως εκείνη τη στιγμή.” Τώρα αν ρωτήσεις τον ποιητή για το αν ο Μάρξ ... δόμησε την οικονομική του ανάλυση για τον καπιταλισμό πάνω στο αναπόφευκτο της διχτατορίας του προλεταριάτου ... μάλλον θα εισπράξεις ένα τεράστιο “αριστερό” και “δημοκρατικό” αβαβά. 
   Αφού λοιπόν απο τον κομμουνισμό αφαιρέσουμε το μεδούλι του μαρξισμού ... προχωράμε στο επόμενο στάδιο της συνταγής μας. Θα προσθέσουμε αλάτι ... αλλά θα το λέμε πιπέρι !!! Οποιος προσπαθήσει να αμφισβητήσει πως η θεωρία της πάλης των τάξεων και της διχτατορίας του προλεταριάτου ... ήταν το νοητικό επίτευγμα του Καρόλου ... δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας καραγκιόζης (με πτυχία). Και ένας τέτοιος καραγκιόζης δεν έχει κανένα πρόβλημα να γίνει ανά πάσα στιγμή ακόμα μεγαλύτερος ... να αποκόψει τον Λένιν και τον λενινισμό απο τον μαρξισμό και τον κομμουνισμό που έχει στο μυαλό του ... Με την εμφάνιση του Λένιν ο μαρξισμός θα αμφισβητηθεί και θα αποκτήσει νέα χαρακτηριστικά που πρότασσαν και μετέτρεπαν σε Ιερό Δισκοπότηρο το Κόμμα. Σκληρή κριτική στη λενινιστική αντίληψη θα κάνει η Ρόζα Λούξεμπουργκ θεωρώντας ότι ο Λενινισμός αντίκειται στον Μαρξισμό.” Μέσα σε δυό προτάσεις τίναξε στον αέρα την λογική ... και νομίζει οτι έκανε και διανοητικό κατόρθωμα. Δηλώνει δε και ιστορικός ο καραγκιόζης αυτός ... ιστορικός που είναι έτοιμος να μας πεί πως η Ρόζα βρέθηκε στα χαντάκια απο κανένα “δημοκρατικό” τροχαίο της εποχής της και όχι επειδή ήταν μιά επαναστάτρια που την παράχωσαν τα σοσιαλδημοκρατικά και μετέπειτα χιτλερικά Freikorps. Τον κομμουνισμό που τον εξυπηρετεί ... τον νοστιμίζει με εκείνον τον μαρξισμό και λενινισμό που τον βολεύει !!! 
   Και πάμε τώρα να προσθέσουμε το βασικό υλικό της συνταγής του κυρ΄καθηγητή της Αυγής ... με την γνωστή βέβαια αφαιρετική και ιδιαζόντως “πούστικη” μεθοδό του. Αφού παραμόρφωσε τον Μάρξ και αφού αφαίρεσε μονοκονδυλιά τον Λένιν απο τον κομμουνισμό ... ήρθε η ώρα να αφαιρέσει και τον πραγματικό Στάλιν ... προσθέτοντας βέβαια στην θέση του ... το γνωστό τέρας-φάντασμα του Σήφη που βγήκε απο τα πιό σκοτεινά επιτελεία του ιμπεριαλισμού και του οπορτουνισμού ... αποδεικνύοντας περίτρανα οτι ο Στάλιν εξακολουθεί ακόμα να τους στοιχειώνει τα όνειρα όπως απο την πρώτη στιγμή. Δεν έχει καμμιά βαρύτητα να αναφέρω το τι λέει ο καραγκιόζης της Αυγής για τον Στάλιν και για την “εξολόθρευση” των Ελλήνων του Πόντου. 
   Αφού λοιπόν ο καθηγητής “κατασκεύασε” τον κομμουνισμό που τον βολεύει ... κατόπιν τον σύγκρινε με τον ναζισμό ... και μας ανακοίνωσε πως η σύγκριση αυτών των δύο εννοιών είναι άτοπη !!! Επιχειρεί δε να το παίξει προοδευτικός και ανοιχτόμυαλος επιστήμονας που τα σκέφτεται όλα και μάλιστα σέβεται τον αντίλογο ... προσπαθώντας να απαντήσει στην πραγματική ιστορία με μιά γνώμη άλλου συναδέλφου του ... “Όμως, θα μπορούσε να συζητηθεί και μια ερμηνευτική προσέγγιση που θα σύγκρινε τον ναζισμό με τον σταλινισμό στη βάση των φρικαλεοτήτων των δύο ολοκληρωτικών συστημάτων. Αλλά και γι’ αυτό ακόμα, επιφανείς μελέτες του σταλινικού ολοκληρωτισμού έχουν καταθέσει την αντίθεσή τους, όπως ο Ισαάκ Ντόιτσερ που έγραψε: «...ο Στάλιν δεν μπορεί να μπει στην ίδια μοίρα με τον Χίτλερ, ανάμεσα στους τυράννους που τα έργα τους είναι χωρίς αξία και περιεχόμενο: μάταια. Ο Χίτλερ ήταν ο ηγέτης μιας στείρας αντεπανάστασης, ενώ ο Στάλιν υπήρξε και ο ηγέτης κι ο εκμεταλλευτής μιας τραγικής αυτο-αντιφάσκουσας, αλλά δημιουργικής επανάστασης...»” Εδώ φαίνεται πως ο καραγκιόζης προσπαθεί να διατηρήσει κάποια προσχήματα προοδευτικότητας σε σχέση με τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού που γνώρισε ο κόσμος τον προηγούμενο αιώνα (δεν κρύβονται εύκολα τα γαμημένα) ... αλλά όπως θα αποδειχτεί αμέσως παρακάτω αυτή η διατύπωση του άλλου καθηγητή ... δεν αποτελεί παρά ένα ακόμα “πούστικο” εργαλείο ξεκαρφώματος του καθηγητή της Αυγής. 
   Ο καθηγητής της Αυγής εκτός απο κορυφαίος στην ιδεολογική μαγειρική ... αποδεικνύεται αξεπέραστος και στο σερβίρισμα. Παραθέτει αυτούσιο το κείμενο Κοντωνή ... στοχεύοντας (αφού μας προετοίμασε καταλλήλως) ... στην ουσία των λεγομένων του συριζο-υπουργού: “Η φρίκη που γνωρίσαμε μέσω του Ναζισμού είχε μία και μόνη εκδοχή, αυτή που περιγράψαμε παραπάνω. Ο κομμουνισμός, αντίθετα, γέννησε δεκάδες ιδεολογικά ρεύματα, ένα εκ των οποίων υπήρξε ο ευρωκομμουνισμός, ο οποίος γεννήθηκε μέσα σε κομμουνιστικό καθεστώς, την περίοδο της Άνοιξης της Πράγας με στόχο να παντρέψει τον σοσιαλισμό με τη Δημοκρατία και την ελευθερία. Τι μας λέει λοιπόν ευθέως και με λίγα λόγια ο καραγκιόζης και η φυλλάδα ?? Εξισώστε τον ναζισμό με τον σταλινισμό ελεύθερα ... αλλά αφήστε ήσυχο τον ευρωκομμουνισμό και την σοσιαλδημοκρατία !!! Και κάτι ακόμα απο τα συμφραζόμενα ... η σοσιαλδημοκρατία είναι ο μόνος γνήσιος απόγονος του “σωστού” κομμουνισμού !!! Και δεν σταματάνε εκεί ... το χοντραίνουν ακόμα περισσότερο ... “Θεωρούμε πως η πρωτοβουλία διοργάνωσης ενός συνεδρίου με το συγκεκριμένο περιεχόμενο και τίτλο, στέλνει ένα λανθασμένο και επικίνδυνο πολιτικό μήνυμα το οποίο αναβιώνει το ψυχροπολεμικό κλίμα που τόσα δεινά έφερε στην Ευρώπη, αντίκειται στις αξίες της Ε.Ε.” Δηλαδή σου κάνουν το άσπρο μαύρο μπροστά στα μάτια σου και σε λένε και γκαβό !!! Δεν είναι οι “αξίες” της ΕΕ που αναβιώνουν τον ναζισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη ?? ... που τοποθετούν ανοιχτά τα φασισταριά στις κυβερνήσεις όλης της Αν. Ευρώπης ?? ... που έχουν τα κομμουνιστικά κόμματα στην παρανομία ?? ... που γαζώνουν τις ζωές όλων των λαών με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου ?? Σε άλλη Ευρώπη ζούμε όλοι εμείς οι άλλοι ??
   Σε αυτό το σημείο η συνταγή έχει τελειώσει ... το φαγάκι του μάγειρα έχει δέσει σωστά ... όλη η αλήθεια ... η πραγματική αλήθεια της Αυγής ... είναι μπροστά στα μάτια μας: Μπλα, μπλα, μπλα αλλά Στάλιν=Χίτλερ ... ο κομμουνισμός δεν είναι αυτό που νομίζατε μέχρι τώρα ... εμείς οι τίμιοι ευρωκομμουνιστές οπλισμένοι με τις αξίες της ΕΕ είμαστε οι πραγματικοί κομμουνιστές !!! 
   Αλλά ο καραγκιόζης της Αυγής δεν θεωρεί σαν καθήκον του μόνο να μαγειρέψει και να σερβίρει την αριστερή εκδοχή της συνταγής του καπιταλισμού και της αστικής εξουσίας. Πρέπει να μας το μασήσει και λίγο το φαγάκι ... μην τυχόν μας πέσει βαρύ. Μην τυχόν και κάποιος δεν πιάσει το τελικό νόημα ... Η Εσθονία με το συγκεκριμένο τρόπο κάνει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ότι κάνει το ΚΚΕ σε ελλαδικό. Δηλαδή προσπαθεί να ανακατασκευάσει την ιστορία γιατί έτσι συμφέρει στις νέες ελίτ. Ενώ το ΚΚΕ προσπαθεί μετά το 18ο Συνέδριο να αγιοποιήσει τον Στάλιν, η Εσθονία προσπαθεί να δαιμονοποιήσει τον κομμουνισμό. Καταλάβατε τι μας λένε οι Συριζαίοι?? “Εμείς της Αυγής και του Σύριζα είμαστε οι πραγματικοί κομμουνιστές, εξάλλου το λέει και ο Κούλης ... Μην ακούτε τους κουκουέδες, αυτοί είναι τόσο σταλινικοί όσο ναζί είναι οι Εσθονοί ... εμείς βέβαια καταδικάζουμε την θεωρία των δύο άκρων, εκτός αν μιλάει για Στάλιν και ΚΚΕ !!!” 
   Κάπου εδώ τελειώνει η “επιστημονική” ανάλυση περί ναζισμού, σταλινισμού και κομμουνισμού και των σχέσεων μεταξύ τους ... απο τον εν λόγω καθηγητή ... ο οποίος πρέπει να τονίσω πέτυχε και ένα άλλο ακατάρριπτο ρεκόρ. Μας έκανε όλη αυτή την ανάλυση ... χωρίς να αναφέρει ούτε μιά φορά την λεξούλα ... καπιταλισμός !!! 
   Εύγε κυρ΄καθηγητά. Εύγε αριστερέ καραγκιόζη.
  
  

1 σχόλιο:

  1. Η Πρώτη φωτογραφία με το Σχόλιο σου όλα τα λεφτά. Για όλα τα υπόλοιπα είπαμε η ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι πολύ μεγάλη ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΥΡΚΟΦΑΡΑΚΗΔΕΣ και σια.....Μιλάμε για πολύ ΣΚΟΥΠΙΔΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι