Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Νίκου Μπελογιάννη: Το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα (Ι)

   Τις μέρες του Πάσχα κατάφερα να ξαναδιαβάσω (μετά απο πολλά χρόνια) ... "Το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα" ... του Νίκου Μπελογιάννη. Ο κομμουνιστής Μπελογιάννης ξεκινάει την αφηγησή του ... απο το πρώτο δάνειο αμέσως μετά την επανάσταση του 1821 ... περιγράφοντας με ιδιαίτερο τρόπο και κυρίως μαρξιστικό-λενινιστικό τρόπο (αυτό το μαρξιστικό-λενινιστικό ... κρατήστε το για την συνέχεια) την ιστορία και την συμπεριφορά της αναδυόμενης ντόπιας αστικής τάξης, των φεουδαρχικών κατάλοιπων των τσιφλικαδο-κοτζαμπάσηδων καθώς και των μεγάλων δυνάμεων-παιχτών της εποχής.

   Είναι μια ιστορία υποτέλειας, εξάρτησης, εθελοδουλίας των κυρίαρχων κοινωνικών τάξεων της μετεπαναστατικής Ελλάδας ... αλλά ταυτόχρονα και μια ιστορία ανάδυσης της σύγχρονης ελληνικής καπιταλιστικής αστικής τάξης. Είναι μια ιστορία βρώμικης χειραγώγησης και ελεεινής εκμετάλλευσης ενός επαναστατημένου λαού ... αλλά και μια ιστορία αργής και προβληματικής καπιταλιστικής ανάπτυξης και βεβαίως η ιστορία ανάδυσης του ελληνικού προλεταριάτου. 

   Απο την ματιά του κομμουνιστή Μπελογιάννη ... δεν ξεφεύγει καθόλου ... η πραγματική συμπεριφορά και στάση της αναδυόμενης αστικής τάξης. Ο Μπελογιάννης ούτε μιά στιγμή δεν πέφτει στην λούμπα της ... κακόμοιρης, υπόδουλης και εξαρτημένης "εθνικής αστικής τάξης" που τάχα στενάζει κάτω απο την μπότα των ισχυρών της εποχής για να ανοικοδομήσει την Ψωροκώσταινα !!! 
   Με χειρουργικό και αρκούντως "δηλητηριώδη" και σκωπτικό τρόπο ο Μπελογιάννης ... περιγράφει την συμπεριφορά της οικονομικής ολιγαρχίας, την παρέλαση ευρωπαίων πριγκίπων που θα μας έκαναν και μας ευρωπαίους και την ληστρική ανάδυση της ελληνικού βιομηχανικού και τραπεζικού κεφαλαίου ... κάτω απο τον ένδοξο μανδύα της εθνευεργεσίας !!! Μια ιστορία με διεθνή δάνεια, διεθνείς τοκογλύφους και ντόπιους ποντικούς που μάσησαν οτι μπορούσαν ... για να φέρουν την "ανάπτυξη" στα μέρη μας. Οι ντόπιοι υπόδουλοι του ξένου κεφαλαίου ... όπως περιγράφει γλαφυρά ο Μπελογιάννης ... ως και πόλεμο έστησαν για να υπογράψουν τελικά συμφωνία με τους "θεσμούς" της εποχής !!! ΔΟΕ την λέγανε την τρόικα τότε ... Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος !!! Ηταν ο ψευτοπόλεμος του 1897 που έφερε άλλη μια καταστροφή για τον λαό που στέναζε. Ήταν ένας πόλεμος οργανωμένος μέσα στην δίνη των ανταγωνισμών των ισχυρών ... σε συνεργασία με τα πιο "ελπιδοφόρα" τμήματα της αναδυόμενης ελληνικής αστικής τάξης που για να "αναπτυχθεί" έψαχνε τρόπους να φορτώσει και άλλα δάνεια στο σβέρκο του λαού. Η αφορμή εκείνα τα χρόνια ... ήταν η Κρήτη και το προβοκατόρικο όχημα ... ήταν το εθνικιστικό παρακράτος με την επωνυμία ... Εθνική Εταιρεία !!! Οι ομοιότητες είναι ... ανατριχιαστικές. 

   Εκείνος ο πόλεμος οδήγησε στην συμφωνία με τον ΔΟΕ και στην υποδούλωση ουσιαστικά του ελληνικού κράτους στην διεθνή επιτροπεία ... στο ξεπούλημα της κάθε παραγωγικής ικμάδας του ... χωρίς αυτό βέβαια να εμποδίζει καθόλου την ασύστολη κερδοφορία των ευεργετών του έθνους που μάλιστα δεν είχαν κανένα πρόβλημα με τα κέρδη τους ... να δανείζουν το δύσμοιρο ελληνικό κράτος ... αφού δεν μπορούσε και τότε να "βγεί" στις διεθνείς αγορές της εποχής καθότι βρισκόταν υπόδουλο κάτω απο την διεθνή οικονομικό έλεγχο !!! Να πως καταλήγει συμπερασματικά ο κομμουνιστής Μπελογιάννης για εκείνη την περίοδο ...
   
   Η ανατολή του νέου αιώνα βρήκε την Ελλάδα καταχρεωμένη, εξαντλημένη κάτω απο την διεθνή επιτροπεία, το παλιό πολιτικό σύστημα απαξιωμένο, με την αναταραχή να επικρατεί στον στρατό (οι κατώτεροι αξιωματικοί αγανακτισμένοι απο το παλάτι και τους παρατρεχάμενους ραδιούργους Μεταξάδες συγκρότησαν τον Στρατιωτικό Σύνδεσμο)  ... ταυτόχρονα με την μεγάλη ανάπτυξη της ντόπιας αστικής τάξης ... και τον λαό εξαθλιωμένο αλλά σε διέγερση. Ηταν η εποχή των σταφιδικών αγώνων της Πελοποννήσου, της δολοφονίας του Μαρίνου Αντύπα στον θεσσαλικό κάμπο και της εξέγερσης του Κιλελέρ, των μεγάλων απεργιών του Λαυρίου. Ταυτόχρονα στην διεθνή σκηνή πλησιάζει η ώρα για το μοίρασμα της Τουρκίας. 
   Ο Μπελογιάννης με λενινιστική ακρίβεια και με λίγες παραγράφους τέμνει σαν με νυστέρι την πραγματική κοινωνική κατάσταση της Ελλάδας εκείνη την στιγμή ... "Κι επειδή λείπει ακόμα ο συνδετικός κρίκος - το κόμμα του λαού - που θα συνένωνε όλους τους εργαζόμενους για να τους οδηγήσει σε μιά καινούργια ζωή, παρουσιάζεται πάλι για την αστική τάξη της χώρας μας μιά θαυμάσια και μοναδική ευκαιρία να τραβήξει μαζί με τον λαό στη λύση των αστικοδημοκρατικών προβλημάτων και να δημιουργήσει μιάν Ελλάδα πλούσια, ευτυχισμένη και απαλλαγμένη απο τους ξένους τοκογλύφους και τη μοναρχία. Αλλά ήταν αργά πιά. Οι έλληνες αστοί είχαν μπλεχτεί αξεχώριστα με τους τσιφλικάδες και το ξένο κεφάλαιο είχε δεθεί με το ντόπιο με δεσμούς στενούς και αδιαίρετους. Κι έτσι οι αστοί της χώρας, οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι νεόπλουτοι χρηματιστές κλπ προτιμήσανε να διατηρήσουν ιερό και απαραβίαστο το αστοτσιφλικάδικο μπλόκ και φροντίσανε μόνο να εκμεταλλευτούν το λαικό αναβρασμό και την κίνηση του 1909, για να κατακτήσουν περισσότερες θέσεις μέσα στο μπλόκ αυτό." 
   Συνεχίζει ο Μπελογιάννης ... "Κι έτσι, ενώ ο λαός, ένα μεγάλο μέρος του Συνδέσμου και τα πιό προοδευτικά στοιχεία απαιτούσανε να γίνουν εκλογές για Συνταχτική Συνέλευση, ο Βενιζέλος - καινούργιος και υπεράξιος αρχηγός της μεγαλοαστικής τάξης - ένιωσε πολύ καλά πως έπρεπε να κρατηθούν στενοί δεσμοί με το Στέμμα και τα τζάκια. Ο επαναστάτης της Θερίσου συμφιλιώθηκε πολύ εύκολα με το παλάτι και για να αυξήσει το κλονισμένο γόητρο της δυναστείας, ξανάφερε στο στρατό τους πρίγκηπες, που τους είχε διώξει ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος. Ετσι, το Γουδί τέλειωσε με μιά απλή μετατόπιση μέσα στο μπλόκ των αστοτσιφλικάδων προς όφελος των αστών, που πήρανε την πρώτη θέση στην πολιτική ζωή της χώρας. ... Τώρα πιά μέσα στις φλέβες της κυρίαρχης τάξης τρέχει καινούργιο ζεστό αίμα. Γεμάτη, λοιπόν, ορμή ρίχτηκε στις πολεμικές της περιπέτειες για τη δημιουργία της Ελλάδας των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών."  


   Πως είπατε ?? Η καταχρεωμένη και υποτελής Ελλάδα με τον εξαθλιωμένο λαό αλλά με μιά αναπτυσσόμενη και πολιτικά αναβαθμισμένη αστική τάξη ... αρχίζει να έχει βλέψεις για το μοίρασμα της ευρωπαικής Τουρκίας !!! Η υποτελής Ελλάδα ... γύρευε το μερτικό της !!! Να πως το περιγράφει ο Μπελογιάννης ... "Αυτές όμως οι δουλειές ήθελαν γερούς εξοπλισμούς κι οι εξοπλισμοί εκατομμύρια, πολλά εκατομμύρια, που έπρεπε μάλιστα να εξοικονομηθούν όσο το δυνατό συντομότερα, γιατί η Βουλγαρία δεν δεχόταν την Ελλάδα στη συμμαχία, βρίσκοντας εύκολα τη δικαιολογία στο ότι ήμασταν άοπλοι. Ωστε όσο δυνατότερος ήσουνα τόσο μεγαλύτερο θά΄ταν και το μερίδιο που θά΄παιρνες. Τι να γίνει λοιπόν τώρα ;" 
   Ηταν απλό !!! Νέα δάνεια ... νέοι φόροι !!! ... "Κι έτσι, όταν τέλειωσαν οι Βαλκανικοί πόλεμοι, η Ελλάδα διπλασιάστηκε βέβαια, αλλά ο ελληνικός λαός έμεινε φτωχότερος απ΄ό,τι ήταν πρώτα κι ο πιό κερδισμένος απ΄όλους βγήκε η Εθνοτράπεζα κι η μοναρχία, που ντύθηκε πάλι μ΄αίγλη και γόητρο." 
    
   Σε πείσμα πολλών σημερινών αριστερών, αλλά και διαφόρων "επαναστατών" των πληκτρολογίων ... αυτά τα έγραψε ο Μπελογιάννης πιθανόν σε κάποια εξορία ή σε κάποια Ακροναυπλία ή σε κάποιο ανταρτοχώρι του ΕΛΑΣ Πελοποννήσου με το όπλο παρά πόδα. Δεν τα έγραψε κάποιος σοφός του Περισσού. Ο Μπελογιάννης ήταν μαρξιστής-λενινιστής και στην σκέψη του και στην δράση του. Εβλεπε απο τότε ... την υπόδουλη και εξαρτημένη απο το ξένο κεφάλαιο Ελλάδα ... αλλά ταυτόχρονα δεν ήταν τυφλός για να μην βλέπει την αναδυόμενη ... ιμπεριαλιστική Ελλάδα. Την Ελλάδα που αρνούνται να δουν ακόμα και σήμερα ... με υπόγειους βέβαια αλλά και προφανείς σκοπούς ... ένα κάρο αριστεροί και "επαναστάτες". Και για να μην κατηγορηθώ πως διαστρεβλώνω τον Μπελογιάννη ... να και ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα ... (και μην ακούσω πως ο Μπελογιάννης το εννοούσε κάπως αλλοιώς)   



        
    

29 σχόλια:

  1. ΩΡΑΙΑ Η ΑΝΑΣΤΗΣΗ ΣΟΥ ΦΙΛΕ.

    ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΑΝ ΤΗΝ ΕΙΧΕΣ ΒΑΛΕΙ ΛΙΓΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΟΥΝ Σ' ΕΝΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΟΥΛΑ, ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΣΤΕΙΛΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΕΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΥΠΟΔΟΥΛΟΥ ΞΕΝΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΘΕΡΣΙΤΗΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη στεναχωριέσαι Θερσίτη. Το ίδιο που λες τον έχω κάνει Ρόμπα άλλου. Αντίβαρο είσαι καταπληκτικός όλα τα λεφτά η Ανάρτηση. Περιμένω τα Ρετάλια Αραβανή Πετρόπουλο να πουνε ...τροτσκιστή.... τον Μπελογιάννη χοχοχοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Αυτά τα θαυμάσια λόγια του Μπελογιάννη για τον Ελληνικό ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ απο τους Βαλκανικούς πολέμους το 1912 φωτίζουνε και το μίσος που έδειξε η ...ΕΔΑ.... με τους Μ.ΚΥΡΚΟ και Γ.ΠΑΣΑΛΙΔΗ στο να μην είναι υπόψήφιος το 1951 για να γλιτώσει την Εκτέλεση. Ητανε ο Μπολσεβίκος ηγέτης και είχε απέναντι του τον Μενσεβίκο ΥΠΕΞ της Γεωργίας το 1921 που πολέμησε ενάντια στους Μπολσεβίκους. Με αυτούς τους Ανθρώπους κάναμε Απελευθερωτικό αγώνα μέσα απο το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με στόχο την ....λαοκρατία..... και μετά απορούσαμε για την καταστροφή. ΑΛΗΤΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Συνέδριο της 3ης Κ.Δ το 1924 αναφέρει για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ Πολωνία Τσεχοσλοβακία Γιουγκοσλαβία Ρουμανία Ελλάδα. Μιλάμε για ....παράξενα..... πράγματα. Που είσαι Πετρόπουλε να μας δώσεις τα φώτα σου χοχοχοχοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Στην Χαφιαδοσελίδα των Μανιαδάκηδων Αραβανής Πετρόπουλος έχει ανάρτηση του ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΗ Σκαμνάκη απο το ΝΑΡ. χοχοχοχοχοχοχο. Πως το αντέχει αυτό η ....σταλινική.... ψυχή των δύο Χαφιέδων.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Χρονια πολλα.
      Παναγιωτη το 3ο συνεδριο της διεθνους ειπε αυτα που ειπε και δεν εξεταζω αν ειναι 100% ή 80% σωστα αλλα θα πρεπει να ξερεις οτι για τις αποφασεις της, τις οποιες επικαλεισαι, ηταν υπευθυνος ο Ζηνοβιεφ, ο οποιος εκτελεστηκε για τροτσκισμο. Οποτε ή θα πρεπει να μετριασεις τις επιθεσεις σου στους τροτσκιστες, ή να μην συνεχισεις να αποκαλεις τροτσκιστη οποιονδηποτε διαφωνει μαζι σου.
      Φιλικα.

      Περο

      Διαγραφή
    4. Το Γλέντι συνεχίζεται. ....τροτσκιστής..... ο ΛΕΝΙΝ το 1917 που εξηγεί στον Γκρόιλιχ γιατί είναι ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ η ....ΕΛΒΕΤΙΑ..... ....τροτσκιστής..... ... ο Μπελογιάννης που μιλάει για Σερβικό Βουλγαρικό και Ελληνικό ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ το 1911.... που μοιράστηκαν την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με το ΜΩΣΑΙΚΟ ΤΩΝ ΕΘΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ. ....τροτσκιστής..... ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ με το 2ο και 3ο Γράμμα για την ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ. Και όλα αυτά για να θολώσουμε τα νερά με την Επικράτηση του Οπορτουνισμού στην 3η Κ.Δ το 1935 που άλλαξε τον ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ και κατέστρεψε τα πάντα το 1943 λόγω Ευρωκομμουνισμού. π.χ ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ οδήγησε τον λαό στην Σφαγή δεμένο χειροπόδαρα με την ....λαοκρατία..... κάτω απο την Σημαία του Αγγλικού Ιμπεριαλισμού με αποτέλεσμα τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 να μη πάρει την Εξουσία. Το Γλέντι με τα ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ θα Συνεχιστεί χωρίς έλεος. 5ο Φαλαγγίτες του Καπιταλισμού. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Επίσης ΜΠΟΥΧΑΡΙΝ ΖΗΝΟΒΙΕΦ ΤΡΟΤΣΚΙ Οπορτουνιστές όλοι τους εκτελέστηκαν για συνεργασία με τον Χίτλερ στην Ανατροπή των Μπολσεβίκων. Αρα Ο ΤΡΟΤΣΚΙ εκτελέστηκε σαν Μπουχαρινικός ΟΒΕΡ...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. Aν πω ότι καταλαβα κατι θαναι ψεμματα, και ψεμματα δεν λεω.

    Να ρωτησω παλι αν η 3η διεθνης διαλυθηκε επειδή ηταν μπουχαρινικη, θα είναι ματαιο.


    Περο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην 3η Κ.Δ το 1935 επικράτησε η 5η Φάλαγγα του ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ. Αλλαξε τον ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ και το 1943 κατέστρεψε τα πάντα λόγω ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. Αποτέλεσμα όπου δεν πέρασε ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ σώθηκε ο Καπιταλισμός ωστε με το τέλος του Πολέμου και την Αναστροφή των Συμμαχιων να συνεχίσει τον Αντικομμουνιστικό Αγώνα. Αυτή είναι η προσφορά της 5ης Φάλαγγας στον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  4. Ωραια λοιπον, επρεπε να εκτελεστει και ο Τολιατι ξερογω...
    για να σωθει η ανθρωποτητα.

    Περο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επρεπε η 3η Κ.Δ να συνεχίσει με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ πλειοψηφία και ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ στο πλευρό της ΕΣΣΔ με ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που θα ένωνε τον λαό σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ και την ώρα που αποχωρούσανε οι Γερμανοί απο την κάθε χώρα θα γινότανε η Σύνδεση με το ΤΑΞΙΚΟ. ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 1944. Ο Τολιάτι ανέλαβε υπουργός δικαιοσύνης με την στροφή στο ...ΣΑΛΕΡΝΟ.... υπόγραψε την Αμνηστία στους Συνεργάτες του Μουσολίνι και το 1956 έκανε κριτική στον ....χρουτσόφ..... γιατί καθυστερούσε την ....αποσταλινοποίηση........ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  5. Η Βόρεια Ιταλία είχε απελευθερωθεί απο τους Παρτιζάνους πριν φτάσουν εκει η ΑγγλοΑμερικάνοι Ιμπεριαλιστές. Δεν προχώρησαν στην ανακύρηξη Λαικής Δημοκρατίας και τους περίμεναν. Προφανώς μεσολαβούσε κάποιο ενδιάμεσο.....ΣΤΑΔΙΟ.....ΠΛΑΤΥΣΚΑΛΟ..... Οπως πάντα...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε περιπτωση ανακυρηξης λαικης δημοκρατιας, οι Ιταλοι θα ηταν μονοι, δεν θα περιμεναν φυσικα βοηθεια απο αλλου, θα επρεπε να αναμενουν μια γενικη αναφλεξη στην περιοχη, (Γαλλια, Ελλαδα, Ισπανια φυσικα, καποια αλλη χωρα της περιοχης ισως). Αλλοιως θα επρεπε να ξεκινησουν μονοι τους. Επρεπε να παραμεινουν στον επαναστατικο δρομο. Ετσι παει. Ακολουθησαν τον ευκολο δρομο (παρακαμψη) δηλαδη αλλα τους εβγαλε...πισω. Το στδιο που αναφερεσαι το σκαλι ηταν η θεωρια της ειρηνικης συνυπαρξης προφανως. Ελιγμος δηλαδη.

      Περο

      Διαγραφή
    2. Υπήρχε ...σκαλάκι.... πλατύσκαλο..... παντού και πάντα όπου δεν πέρασε ο Κόκκινος Στρατός που έδωσε την δυνατότητα στους λαούς να οικοδομήσουνε Σοσιαλισμό. Ο Οπορτουνισμός κυρίαρχος στην 3η Κ.Δ απο το 1935 με τα Πολιτικά Μέτωπα κατέστρεψε τα πάντα με τον ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ. Ελεύθερη η Β.ΙΤΑΛΙΑ δεν γινότανε υπήρχε ....στάδιο..... Το ίδιο και στην ΕΛΛΑΔΑ λόγω ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ. ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ δεν γινότανε ο λαός να πάρει την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 υπήρχε .....στάδιο...... για να δοθεί ο χρόνος στην Αστική τάξη και τους Συμμάχους της να αλλάξουνε το Συσχετισμό και να σφάξουνε τον λαό οταν ήτανε έτοιμα όλα. Το ίδιο ....ΣΤΑΔΙΟ... υπήρχε και όταν απο την 1η μέρα ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ πίεζε για ΔΣΕ με ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ εκει. Δεν γινότανε υπήρχε .....λαοκρατία..... και ....στάδια..... Ούτε στην Γαλλία γινότανε. Και έκει .....στάδια..... ΕΙΠΑΜΕ 5η ΦΑΛΑΓΓΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Αντίβαρο. Ο ΛΕΝΙΝ με τους Μπολσεβικούς πρέπει να ήτανε τρελός που έκανε επανάσταση στην Ρωσία τελείως μόνος του ....ειρηνική συνύπαρξη..... στάδιο... και ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ. ΑΡΕ ΛΕΝΙΝ δεν ρώταγες τα ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Το Κόμμα των Μπολσεβίκων στην ΕΣΣΔ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ έκανε 2 ΕΛΙΓΜΟΥΣ το Μολότοφ Ρίμπεντροπ και την Αντιφασιστική Συμμαχία διέσπασε τους Καπιταλιστές και νίκησε. Αυτό σημαίνει ΕΛΙΓΜΟΣ για τους Κομμουνιστές. Τωρά μαθαίνουμε ότι ....ελιγμός.... είναι να είναι ελεύθερη η Β.ΙΤΑΛΙΑ και η ΕΛΛΑΔΑ ολοκληρη και το Κ.Κ αντι να πάρει την Εξουσία να μπει σε Κυβέρνηση με τον ...ΠΑΠΑΤΖΗ... και ο ΤΟΛΙΑΤΙ υπουργός δικαιοσύνης να υπογράφει την Αμνηστία στους Συνεργάτες του Μουσολίνι. Αρα το ίδιο μπορεί να γίνει και με Φασιστικά κόμματα ....ελιγμός.... είναι να μπεις σε κυβέρνηση μαζί τους. ΜΑΛΙΣΤΑ....... Ο Σοσιαλφασισμός στα καλύτερα του. ΟΒΕΡ...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Το 2008 ο Συνασπισμός γιόρτασε τα 40 χρόνια του ...προδοτικού εσωτερικού.... Λεει ο Τρίκκας με Αναφορές στον ....παρτσαλίδη..... Είχαμε έτοιμη την Μετατροπή του ΚΚΕ σε ...ομόσπονδο..... αλλά ήρθε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ και μας τα χάλασε όλα με τον ΔΣΕ. Η ...ΕΔΑ.... ήτανε η σύνδεση με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που μας καθυστέρησε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ. Τα είπε όλα. 1943 διάλυση ΟΚΝΕ δεν χρειαζόταν... 1944 ΚΚΕ ....ομόσπονδο.... Ουτε ψωμί ουτε Νερό στο ΑΡΗ και σε όσους συνεχίζανε στο βουνό. ....αριστεριστές.... όλοι. Αναγνωριστήκαν απο το Π.Γ με την επιστροφή του ....σεχταριστή..... ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. Είπαμε .....λαοκρατία..... αμα λάχει να ....ουμε. Ολα στο ....μίξερ..... ΟΒΕΡ....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

      Διαγραφή
  6. Πολύ ωραια όλα αυτά αλλα τι γινεται με την 'συμβουλη' του Σταλιν να συμμετασχει το κκε στις εκλογες; Aυτο δεν είναι υποπτο; Δεν είναι τροτσκισμος; Σοσιαλφασισμος;

    Pero

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. xoxoxoxoxo ΑΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ με τους Χαφιέδες του ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ. Το απόλυτο ξεβράκωμα και η ξεφτίλα. Το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ έπρεπε να είχε πάρει την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. Δεν έγινε ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ λόγω ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ. Δώθηκε 50 μέρες χρόνος στην Αστική τάξη και τους Συμμάχους της να αλλάξουνε τον Συσχετισμό και να σφάξουνε τον λαό σε ΑΘΗΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ και κατόπιν το έγκλημα στην ΒΑΡΚΙΖΑ ΛΌΓΩ ....ΛΑΟΚΡΑΤΙΑΣ...... Και ενώ ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ πίεζε απο την 1η Μέρα όλο το βάρος σε ΔΣΕ η ....λαοκρατία... συνέχιζε να προσφέρει τις υπηρεσίες της στον Καπιταλισμό. Η 2η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ του 1946 πήρε απόφαση για Συμμετοχή στις Αστικές Εκλογές με ένα υποψήφιο σε κάθε περιοχή και ....σταδιακά..... 2ο Αντάρτικο. Το ΕΑΜ πήρε απόφαση για Αποχή αλλά το Σταδιακά...... συνεχιζόταν. ......λαοκρατία..... και ομαλότητα. Οταν έγινε δυνατό τον Σεπτέμβρη του 1947 να πέσει όλο το Βάρος στον ΔΣΕ το Αστικό κράτος είχε οργανωθεί. Αυτή είναι η προσφορά του ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στον Καπιταλισμό. Και μετά απο όλα αυτά πετάμε την λάσπη στον ΣΤΑΛΙΝ. ΛΟΓΙΚΟ..... Ο ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ στα καλύτερα του. Το ξεβράκωμα θα Συνεχιστεί χωρίς ΕΛΕΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν η ευθυνη που αποδίδεις σε Σιαντο Ιωαννιδη αλλα και ολο το κομμα είναι τοσο μεγαλη, πως εξηγεις ότι ο Ζαχαριάδης δεν τους ξεσκεπασε τοτε; Τοσο δυσκολο ηταν; Mηπως γιατι και αυτος από τους πολλους ελιγμούς που ο ιδιος εκανε δεν ενδιαφεροταν να φερει το οχημα στην ευθεια, αλλα προσπαθουσε να κρατηθεί πανω του; Μηπως γιατι περιμενε και ο ιδιος (ματαια) καποιου είδους βοηθεια από το Σταλιν και όχι την σιωπη του Σταλιν για την Ελλαδα;

    Pero

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το 45-47 ποια ηταν η γραμμη κκε; ποιος ηταν πλοιοψηφια στο κκε; Ο Ζαχαριάδης. Υπηρχε μειοψηφουσα αποψη οεο; Oχι παναγιωτη.
    9 Οκτωβρη 1944 συναντηση Τσωρτσιλ-Σταλιν, πες μου Παναγιωτη τι ακριβως συζητησαν.
    Σιωπη λοιπον υστερα του Σταλιν στα Δεκεμβριανα. Και πως αλλοιως.
    Όμως όχι, εμεις μετα 70 χρονια ερχομαστε να προπαγανδίσουμε τις ρετσινιες Ζαχαριαδη-Ιωαννιδη εναντιον Σιαντου Πλουμπιδη... αλλα Παναγιωτη 'οι κομμουνιστες δεν ειχαν την καθοδηγηση που τους αξιζε ουτε με τον ένα ουτε με τον αλλο.

    Παναγιωτη με ολο το σεβασμο, δεν συμβιβάζονται τα ασυμβίβαστα. Πρεπει ναχει καποιος πολιτικη αφασια για να τα συμβιβάζει.

    Λυπάμαι πολύ. Πραγματικα λυπάμαι γιατι κατά τα λοιπα η γραμμη πολιτικα μετωπα οντως ηταν λαθος και το ταξικο μετωπο στη βαση ωριμο, αυτό είναι γεγονός και συμφωνω, αλλα όχι να αποθεώνουμε το Σταλιν δια της αποσιωπησης. Ποια ηταν η προετοιμασια για να πεσει η γραμμη για ταξικο μετωπο στην βαση; Oταν οποιος το προπαγανδιζε σταμπαρονταν για σεχταριστης μεχρι Μανιαδακης κατα την καθοδηγηση;

    Pero

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πράγματα είναι πεντακάθαρα. Απο το 1935 στην 3η Κ.Δ επικράτησε ο Οπορτουνισμός με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ και στην πορεία κατέστρεψε τα πάντα λόγω Ευρωκομμουνισμού. Ο Ζαχαριάδης έλειπε σε ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΤΑΧΑΟΥ 9 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ. Στο 2ο και 3ο Γράμμα μιλάει για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. Το 3ο είναι δημοσιευμένο στην 2η ΚΟΜΕΠ του 1942 μαζί με άρθρο του ....σιάντου.... που το βγάζει ...σεχταριστικό....και φτιάξαμε λέει το ΕΑΜ σαν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με βάση το 1ο. Οτι ακολούθησε ήτανε ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ. Αντίθετα με ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ χωρίς ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ ο λαός θα έπαιρνε την ΕΞΟΥΣΙΑ τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ γύρισε 30 Μαη του 1945. Το πρόγραμμα του ΚΚΕ συνέχιζε να λεει ....λαοκρατία..... που δεν σημαίνει Σοσιαλισμός. Και υπήρχε πάντα το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Απο την 1η Μέρα πίεζε για ΔΣΕ με όλο το βάρος εκει. Καθυστερούση η ....λαοκρατία..... και τα υπόλοιπα παραμύθια. Τον Σεπτέμβρη του 1947 έπεσε όλο το βάρος στον ΔΣΕ αλλά ήταν ήδη αργά. Ηρθε και ο ΤΙΤΟ το 1948 να ολοκληρώση το εγκλημα. Στην 3η Συνδιάσκεψη του 1950 περιγράφει όλη την τραγική κατάσταση και τους Συσχετισμούς που βρήκε όταν γύρισε. Τον Γενάρη του 1949 μίλησε για Σοσιαλιστική Επανάσταση και ξεκίνησε η Διόρθωση του προγράμματος. Το 1953 ήτανε έτοιμο. Το 1955 με το πογκρόμ στην Τασκένδη σε εξέλισει τον Υποχρεώσανε να το αποσύρει λόγω Δικτακτορίας του Προλεταριάτου. Συμπέρασμα. Οποιοδήποτε ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΡΤΩΠΟ με την ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ δηλαδή την 5η Φάλαγγα οδηγεί πάντα στην καταστροφή. ΔΣΕ χωρίς ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ δεν θα υπήρχε. Ο ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΙΚΟΣ δρόμος ήτανε έτοιμος απο το 1944. Οσο για τα Δεκεμβριανά δεν θα υπήρχανε αν το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ έπαιρνε την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. Η ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟ ΕΑΜ....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Το 1945 1947 το πρόγραμμα συνέχισε να λεει ....λαοκρατία...... και το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΡΩΝ. Με τον Ζαχαριάδη Μειοψηφία να εφαρμόζει πάντα τον Δ.Σ ΠΑΝΤΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Το Κόμμα των ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ στην ΕΣΣΔ είχε την ΕΞΟΥΣΙΑ έκανε 2 ΕΛΙΓΜΟΥΣ διέσπασε τους Καπιταλιστές και Νίκησε και πολύ καλά έκανε. ΕΛΙΓΜΟΥΣ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. Οταν δεν έχεις την ΕΞΟΥΣΙΑ λέγεται διαλέγω ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  10. Συμπληρωνω

    Την κατρακυλα της καθοδηγησης Ζαχαριαδη 45-46 (διαλυση του κκε των 200.000 μελων και της νεολαιας του, σταση αναμονης ενώ οι κομμουνιστεςεξοντωνονται) συνοδευει και δινει τον τονο η αυθορμητη συσπειρωση ανταρτικων ομαδων. Πραγματι τελη 46 αποφασιζει ο Ζ. να 'καλυψει τις ανταρτικες ομαδες βαζοντας καπελο τον Μ.Βαφειαδη. Οι 'προβοκάτορες' κατά Ζ. γινονται ο ενδοξος Δημοκρατικος Στρατος.
    ΤΙ περιμενε 2 χρονια ο Ζ.; Γιατι τελικα ενεργησε; Και γιατι παρολα αυτά, ενώ στην επαρχια καλυπτει τους ατακτους, στις πολεις συνεχιζει την Σταλινικη γραμμη του Δημοκρατικου Σταδιου; Mε την ΓΣΕΕ να ριχνει γραμμη βελτιωσης του λαικου εισοδηματος;
    70 χρονια μετα Παναγιωτη δεν τολμουν να απαντησουν ξεκάθαρα.
    Γιατι;
    Oβερ.

    Pero

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Γλέντι συνεχίζεται. Η Σφαγή του λαού είχε ξεκινήσει απο τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 που το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν πήρε την Εξουσία και εντάθηκε μετά το Εγκλημα στην ΒΑΡΚΙΖΑ. Τον Απρίλη του 1945 το ΕΑΜ μετασχιματήστηκε σε ΕΝΙΑΙΟ ΚΟΜΜΑ. Παγιωμένη κατάσταση και Συσχετισμοι. Χτυπούσαμε τις καμπάνες και ερχότανε ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ στην Συνέλευση της ΚΟΒ. ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΤΗΣ. Είχαμε έτοιμο το ΚΚΕ ...ομοσπονδο....απο το 1944 και μας τα χάλασε όλα ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ με τον ΔΣΕ. ....ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ..... Φτανει μωρε οχι άλλο κάρβουνο.......ΟΒΕΡ......... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

      Διαγραφή
    2. Το Δημοκρατικό Στάδιο ήτανε η Γραμμή της επικράτησης του ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ το 1935 στην Κ.Δ που κατάργησε τον ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΜΟ και το 1943 την διαλύσανε λόγω.... ΕΘΝΙΚΩΝ ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΩΝ.....επειδή κάθε Κ.Κ έπρεπε λέει να το δει μόνο του. Αποτέλεσμα όλα ομοιόμορφα ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ όπου δεν πέρασε ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ με την 5η Φάλαγγα να λουφάζει περμένωντας την επικράτησή της και στην ΕΣΣΔ λόγω των απωλειών του πολέμου. Οπως και έγινε με την Δολοφονία του Ζντάνοφ το 1948 την Συνομωσία με τις ΑΣΠΡΕΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ τον Γενάρη και τον ....ΘΑΝΑΤΟ..... ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ 5η Μάρτη του 1953 ΟΒΕΡ........ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Η ΟΚΝΕ διαλύθηκε το 1943..... Γιατί δεν χρειαζότανε. Φτιάχτηκε ξανά το 1968. 25 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΝΕ. Η Κ.Ο διαλυθήκανε το 1958 μέχρι το 1974. Χωρίς ΚΚΕ μέσα στην χώρα 16 χρόνια. Τα συμπεράσματα βγάζουνε μάτι ΟΒΕΡ...........................................ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι