Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Κομμουνιστικοί διάλογοι

   Λέει λοιπόν ... ο σοφός κομμουνιστής: Στον καπιταλισμό ο εργάτης παράγει. Αρκεί αυτό και μόνο. Δεν χρειάζεται να κάνει κάτι άλλο για να απαλλαγεί απο τα δεινά του καπιταλισμού.
Όλα τα άλλα ... πρέπει να τα κάνει ο κομμουνιστής !!! Αυτός είναι ο υπεύθυνος για να επαναστατήσει ο εργάτης !!! Η πρωτοπορία ντε.
-Εσείς κύριε τι είστε ??
-Εγώ που τα λέω αυτά δηλώνω κομμουνιστής ... και είμαι τρομερά αυστηρός με τους άλλους κομμουνιστές επειδή έτσι πρέπει να είναι οι κομμουνιστές !!! Και αν ο εργάτης δεν επαναστατεί ... φταίει ο κομμουνιστής που δεν τον "ψήνει". Φταίει η τακτική του ή η στρατηγική του ... ή καλύτερα η αδυναμία του κομμουνιστή να κατανοήσει την διαλεκτική ενότητα του αντικειμενικού με τον υποκειμενικό παράγοντα !!!
-Δηλαδή ??
-Να πεισθεί ο εργάτης οτι η επανάσταση είναι αναπόφευκτη και αναγκαία ... Να πεισθεί οτι μπορεί να κάνει την επανάσταση. Τότε μόνο ο κομμουνιστής είναι επαναστάτης.
-Σωστό ειναι αυτό. Αλλά ο εργάτης επιμένει να μην την κάνει. Ο κομμουνιστής τι πρέπει να κάνει ??
-Να κάνει αυτοκριτική. Δεν φταίει σε τίποτα ο εργάτης !!! Ο εργάτης είναι επαναστάτης απο την φύση του. Κομμουνιστής που δεν κάνει αυτοκριτική ... δεν είναι επαναστάτης.
-Και αυτό σωστό φαίνεται. Ααααα κατάλαβα ... δηλαδή αν η αυτοκριτική γίνει σωστά ... τελειώσαμε ?? ... αρχίζει η επανάσταση ??
-Εεεεε ναι ... περίπου ... Ειναι δύσκολο πράγμα να πετύχει η αυτοκριτική.
-Δηλαδή τι πρέπει να ακούσει ο εργάτης απο την αυτοκριτική του κομμουνιστή ... για να ξεσηκωθεί ??
-Πρώτα-πρώτα πρέπει να ακούσει πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος απο την ανατροπή του καπιταλισμού ...
-Εντάξει καλά ... απο όσο ξέρω οι κομμουνιστές, τουλάχιστον στα μέρη μας, αυτό λένε απ´ το πρωί μέχρι το βράδυ. Και γι΄αυτό παλεύουν.
-Δεν φτάνει μόνο αυτό. Αυτό πρέπει να καταλάβει ο εργάτης ... αλλά αυτό δεν πρέπει να το φοβηθεί !!! Αν φοβηθεί την επανάσταση ... πέφτει στα δόντια της αντίδρασης.
-Δηλαδή ο κομμουνιστής πρέπει να καμουφλάρει κάπως την επανάσταση ?? Κάπως να την κρύψει ?? Κάπως να κοροϊδέψει τον εργάτη μέχρι να ξεσηκωθεί ?? Όχι να τον πείσει ?? Δηλαδή ο εργάτης χρειάζεται περιτύλιγμα στην επανάσταση ... δεν είναι επαναστάτης απο την φύση του ??
-Δεν λέω αυτό ... επαναστάτης είναι ο εργάτης απο τη φύση του, αλλά δέχεται και επιδράσεις απο την αστική ιδεολογία.
-Και τι πρέπει να κάνει ο κομμουνιστής για αυτό ?? Πάλι αυτοκριτική ... επειδή η αστική ιδεολογία επιδρά στον εργάτη ?? Τι διάολο ... πρέπει τελικά ο κομμουνιστής να πάρει και την ευθύνη για την ύπαρξη του καπιταλισμού ?? Σαν αυτομαστίγωμα μου μοιάζει αυτό.
-Οχι βέβαια ... αλλά ο κομμουνιστής πρέπει να εξηγήσει στον εργάτη με ποιό τρόπο τον κοροϊδεύει ο αστός. Όχι όμως να φτάνει ο κομμουνιστης να ρίχνει την ευθύνη στον εργάτη που δεν επαναστατεί
-Που το είδες να γίνεται αυτο ??
-Οταν φωνάζει ο κομμουνιστής οτι ο λαός πρέπει να ξεσηκωθεί ... δεν ρίχνει την ευθύνη στον λαό που δεν ξεσηκώνεται ?? Δεν απομακρύνεται ο εργάτης όταν του κάνεις τέτοια κριτική ?? Δεν ξαναπέφτει στα χέρια της αντίδρασης ??
-Για κάτσε ρε μεγάλε !! Τι μας λες δηλαδή ?? Οτι ο κομμουνιστής πρέπει να ξεσηκώσει τον εργάτη ... χωρίς να του πει να ξεσηκωθεί μη τυχόν και πέσει απο πείσμα στην αντίδραση, οτι ο κομμουνιστής πρέπει να ξεσηκώσει τον εργάτη ... χωρίς αυτός να καταλάβει οτι ξεσηκώνεται μην τυχόν και πέσει απο φόβο στην αντίδραση ?? Είσαι εσύ κομμουνιστης που απαιτείς αυτοκριτική απο τους άλλους ??
-Αν δεν καταλαβαίνεις την διαλεκτική ενότητα αντικειμενικού με υποκειμενικό ... δεν μπορώ εγώ να ασχοληθώ άλλο μαζί σου !!! Πολύ ασχολήθηκα
-Αν το καθήκον της πρωτοπορείας είναι να κάνει την επανάσταση με αυτό τον τρόπο ... τότε μετά απο αυστηρή αυτοκριτική ... οι κομμουνιστές πρέπει να ξαμοληθούν να χαπακώνουν τους εργάτες με Lexotanil και η ΚΕ να αρχίσει μαζικές λοβοτομές. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
Εεεεε σοφέ κομμουνιστή ??

Τέρμα συντρόφια το ... "Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε" !!! Τώρα θα ακούμε το "Προλετάριοι όλων των χωρών αράξτε ... και θα σας ενώσουν οι κομμουνιστές"
Διαλεκτική ενότητα ... όχι μαλακίες


Λέει ο άλλος κομμουνιστής:
-Ο εργάτης ζεί στο πετσί του και υποφέρει απο τα δεινά της ΕΕ ... στην οποία έχει υποδουλωθεί η ελληνική αστική τάξη !!! Αλλά δεν είναι έτοιμος για επανάσταση !!! Τι πρέπει να κάνει ο κομμουνιστής ??
-Ο εργάτης ζεί στο πετσί του και υποφέρει απο τα δεινά της ΕΕ ... ή απο τα δεινά του καπιταλισμού ?? Και η ελληνική αστική τάξη ειναι υπόδουλη ... ή εθελόδουλη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ ??
-Έχει διαφορά για το τι πρέπει να κάνει ο κομμουνιστης ??
-Βέβαια !!! Στην πρώτη περίπτωση ίσως θα ήταν σωστό να πείς στον εργάτη που δεν είναι έτοιμος για επανάσταση ... οτι θα είναι ένα σπουδαίο βήμα να παλέψει για να βγεί απο την ΕΕ, χωρίς την άμεση ανάγκη για δικιά του εξουσία επειδή θα βελτιωθεί κάπως η ζωή του ... και κυρίως δεν θα βρει ανοργάνωτος απέναντι του την υπόδουλη αστική τάξη που και αυτή θα έχει συμφέρον να απελευθερωθεί απο τους ζυγούς της, με την ελπίδα πως στην εξέλιξη τέτοιων καταστάσεων ο εργάτης θα συνειδητοποιήσει την ανάγκη της δικής του εξουσίας. Στην δεύτερη περίπτωση εάν πείς τα ίδια στον εργάτη ... θα τον έχεις κοροϊδέψει πως βγαίνοντας απλά απο την ΕΕ τάχα θα σωθεί, αφήνοντας τον να πιστεύει σε συμμαχίες με την τάχα υπόδουλη αστική τάξη που τότε το μόνο που θα κάνει είναι να στραφεί ενάντια στον ανυποψίαστο και ανοργάνωτο εργάτη με όλα της τα όπλα και με όλους της τους συμμάχους ... ΕΕ, ΝΑΤΟ. Στη δεύτερη περίπτωση εάν ο εργάτης δεν πάει συνειδητά και οργανωμένα στην δικιά του εξουσία ... τότε πάει σε άλλη μια καταστροφή. Είναι απλά τα πράγματα και φοβερές οι ευθύνες. 
   Οταν η ζωή φτάνει στο σημείο να βάζει ζητήματα που λύνονται μόνο με ανατροπές ... καμμία θεωρία και καμμία ανάλυση δεν μπορεί να αποτρέψει τις ανατροπές. Μόνο να κρύψει την ανάγκη τους. Και αυτό προσωρινά ... βολεύει μόνο αυτόν που έχει να χάσει απο τις ανατροπές.
   Έτσι είναι λοιπόν κομμουνιστή ... εάν έχεις κάνει σωστή θεωρητική ανάλυση της κατάστασης ... δίνεις ελπίδα στην πάλη του λαού. Εάν η ανάλυση σου ειναι λάθος ... οδηγείς το λαό σαν πρόβατο στη σφαγή.

1 σχόλιο:

  1. Επίκαιρο το Κείμενο. Αφιερωμένο σε όλους αυτούς που προσπαθούνε να Εγκλωβίσουνε τον λαό σε καινούργια παραμύθια μετά το απόλυτο ξεβράκωμα της Εγκληματικής πορείας της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Σερβίρουνε πλέον την ξυνισμένη σούπα της Εξόδου απο την Ε.Ε με Καπιταλισμό. Τι μας λένε δηλαδή. Οτι η Αστική τάξη θα κάνει μια μέρα ΑΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για την Εξοδο απο την Ε.Ε χωρίς να είναι επιλογή της. Αρε Κούνια που τους Κούναγε. Ας δούμε αναλυτικά ποιοί το ζητάνε αυτό με εκπληκτική Αρμονία. ΛΑΕ Καρατζαφλερης Μπαλτάκος Αλαβάνος Μιχαλολιάκος Χάγιος Αραβανής Πετρόπουλος Καλαματιανός Εφοπλιστές Φαρμακοβιομήχανοι Ξενοδόχοι. Και όλοι μαζί αυτοί αφού ....σώσουνε...τον λαό θα κάνουνε και ...αντιιμπεριαλιστικό... αγώνα αγκαλιά με τους ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ Ρωσίας Κίνας Ιραν. Αξιος ο μισθός τους. ΑΘΛΙΟΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι