Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

"Αριστεροί" διάλογοι ... και πάλι

-Το θέμα δεν είναι το νόμισμα αλλά ποιός κατέχει την εξουσία και τα μέσα παραγωγής
-Και δεν μου λες ωρε κουκουέ πρέπει να περιμένουμε την Δευτέρα παρουσία για να σωθούμε ??
-Τη Δευτέρα παρουσία ?? ... δεν γίνεται πιό νωρίς ??
-Για δες τον λαουτζίκο ... τον έχεις ικανό για λαϊκές εξουσίες ??
-Δηλαδή το θέμα είναι τι θέληση έχει αυτή τη στιγμή ο λαός ... ή τι μπορεί να καταφέρει αν συμπεριφερθεί σαν πραγματικός λαός ?? Τον λαό πρέπει να τον καλείς να παλέψει για αυτό που νομίζει οτι μπορεί να κάνει τώρα που είναι ανοργάνωτος και διαλυμένος ... ή να τον καλείς να οργανωθεί και να παλέψει με συγκεντρωμένες τις δυνάμεις του ??
-Ο λαός τώρα δεν μπορεί ... τελεία και παύλα !!! Σε 150-200 χρόνια ίσως. Τώρα πρέπει να βρούμε τρόπους να ανακουφιστεί ... για να αποφασίσει μετά να παλέψει.
-Για πές έναν τέτοιο τρόπο
-Να φύγουμε απο το ευρώ !!! Να σωθούμε απο τα μνημόνια. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος
-Και καλά αν φύγουμε απο το ευρώ έτσι όπως λες θα τα πληρώσουμε τα χρέη σε δραχμή ??
-Όχι ρε ... θα τα διαγράψουμε. Και αν δεν μας τα διαγράφουν ... στην ανάγκη να φύγουμε και απο την ΕΕ !!! Αμ πως
-Θα το κάνει αυτό μια εξουσία που δεν είναι λαϊκή ??
-Θα το κάνει αυτό μια κυβέρνηση της αριστεράς !!!
-Κάτι σαν ένας νέος Τσίπρας που δεν θα πουλήσει τον λαό αυτή τη φορά να πούμε ??
-Ναι ρε δεν μας μένει τίποτα άλλο !!!
-Για πες ποιόν βλέπεις να τα κάνει αυτά
-Η Ανταρσύα, η ΛΑΕ, έστω και η Ζωή και ο Γιάνης ... μαζί με το ΚΚΕ ομως... δηλαδή το κανονικό ΚΚΕ ... όχι το "Κ"ΚΕ που είναι σήμερα

Κοιτάξτε τι έχω πάθει ... Πρέπει να απαντήσω σ΄ έναν τύπο που ...
... κάποιοι τον “έψησαν” οτι υπάρχει πιθανότητα να γλυτώσει απο μνημόνια, ΕΝΦΙΑ, πείνα, φτώχεια και εξαθλίωση ... απλά φεύγοντας απο euro ή/και ΕΕ … χωρίς να ενοχλήσει τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής την ίδια ώρα που ο καπιταλισμός φωνάζει πως όποια “ανάπτυξη” και να έρθει ... θα έρθει πάνω στα τεντωμένα τομάρια της εργατικής τάξης, την ίδια ώρα που έχει γεμίσει όλος ο πλανήτης ... μνημόνια
... κάποιοι τον “έψησαν” πως θα σώσει το τομάρι του αναθέτοντας μιά πιθανή έξοδο απο euro ή/και ΕΕ σε κάποια αστική εξουσία αφού η λαϊκή δεν μπορεί να συμβεί αν δεν περάσουν 150-200 χρόνια
... κάποιοι τον “έψησαν” οτι ακόμα και απο την ΕΕ να μην φύγουμε ... φεύγοντας απο το euro κάτι καλό θα μας προκύψει ... δηλαδή έναν τύπο που είναι ήδη έτοιμος ... και για μνημόνια (παραμονή στην ΕΕ) και για δραχμή (έξοδος απο euro) και με την αστική εξουσία απείραχτη !!!
... κάποιοι τον “έψησαν” οτι οποιαδήποτε έξοδος απο euro ή/και ΕΕ ... αποκλείεται να επιδεινώσει απότομα την κατάσταση του λαού και του κινήματος παρότι και εκείνη την κρίση θα την διαχειριστεί μιά αστική εξουσία προφανώς για να σώσει το τομάρι της με τον αιώνιο τρόπο
... κάποιοι τον “έψησαν” οτι μια έξοδος απο euro ή/και ΕΕ ... που θα την διευθύνει η αστική τάξη που τότε θα βρεθεί σε αδύναμη και μειονεκτική θέση (χωρίς την στήριξη της ΕΕ) ... μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να ωριμάσει απότομα ο λαός σε βαθμό που να διεκδικήσει την δική του εξουσία ... δηλαδή θα βρεθούμε σε μιά επαναστατική κατάσταση. Ωραιότατα !!! Αυτό θέλουμε !!! Και έτσι να είναι ... ωρέ παλληκάρια ... δηλαδή μιά κατάσταση καπιταλιστικής δραχμής που θα απορρυθμίσει την αστική εξουσία ... υπάρχουν πιθανότητες να έχει καλό τέλος για το λαό ... με τον μηχανισμό του ΝΑΤΟ περασμένο στο σβέρκο του λαού ??

Εχουμε λοιπόν έναν τύπο που τον “έψησαν” οτι ίσως η σωτηρία βρίσκεται στην καπιταλιστική δραχμή έστω και μέσα στο ΝΑΤΟ. Τον έχουν “ψήσει” για την απόλυτη καταστροφή. Αυτοί που τον έχουν “ψήσει” ... κουβέντα δεν του λένε για το ΝΑΤΟ ... μόνο τον αφήνουν να ονειρεύεται "επαναστάσεις" που θα έρθουν με ένα grexit αλά brexit !!!

Και κάθετε ο καημένος και περιμένει να εμφανιστεί εκείνη η βλαμμένη αστική τάξη που θα τον βγάλει απο euro/ΕΕ/ΝΑΤΟ ... για να κάνει αυτός την “επαναστασή” του. Και δεν περνάει απ΄το μυαλουδάκι του πως τέτοιες καταστάσεις δεν μπορούν να διαμορφωθούν ποτέ χωρίς την εξουσία στο λαό ... δεν περνάει απ΄το μυαλουδάκι του πως τέτοιες καταστάσεις με τον λαό στον καναπέ θα είναι ... λαιμητόμος.

Εχουμε ένα τύπο που όταν το ΚΚΕ του λέει πως όλα αυτά έχουν την πιθανότητα να συμβούν και να είναι προς όφελος του λαού και της πάλης του ... ΜΟΝΟ με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και την απαλλαγή απο ΕΕ/euro/ΝΑΤΟ ... επειδή αυτό το ορίζει η αντικειμενική πραγματικότητα και όχι η βούληση του καθένα ... αυτός πελαγώνει στη σκέψη πως ο λαός “σκιάζεται” την λαική συμμαχία ... και φαντάζεται πως η “επανάσταση” θα γίνει με τον λαό να έχει σύμμαχο τον κάθε πικραμένο οπορτουνιστή (υπολογίζει και την Ανταρσύα στις “επαναστατικές” δυνάμεις όπως έτσι μέχρι προχτές υπολόγιζε και τον Τσίπρα) ... και δεν είναι μόνο αυτό ...
... φαντάζεται πως όλα αυτά μπορεί να γίνουν χωρίς το ΚΚΕ που γι΄αυτόν είναι ... “Κ”ΚΕ επειδή δεν του ψιθυρίζει το βολικό για τον μικροαστισμό του παραμυθάκι που του λένε οι άλλοι.

... και περιμένει και απάντηση

37 σχόλια:

 1. Αψογος. Πρέπει πάση θυσία να παραμυθιάσουνε ξανά τον λαό τώρα που βλέπει ξεκάθαρα μπροστά του τα εγκλήματα της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Τώρα το ότι αυτό που του λένε είναι ίδιο με αυτό που λένε ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ είναι μια μικρή λεπτομέρεια..... θα κάνουμε .....αντιιμπεριαλιστικό αγώνα..... με τους ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΙΝΑΣ ΙΡΑΝ και την ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ. Ο ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ σε απόγνωση. ΤΟ ΚΚΕ ΑΚΛΟΝΗΤΟ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ για την σωτηρία του λαού. Αγώνας για προσωρινά μέτρα ανακούφισης μέσα απο την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. ΟΒΕΡ......... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μετρημένα κουκιά είναι.Έξοδος από την ΕΕ χωρίς λαική εξουσία είναι ταξική προδοσία και ενσωμάτωση στο άρμα της αστικής τάξης.
  Οφείλουμε να αντιπαλέψουμε αυτήν την αντιδραστική αντίληψη που πλασάρεται ως επαναστατική.
  Άρνηση της εξόδου,Παραμονή στην ΕΕ και πάλη για έξοδο με τον λαό στην εξουσία.

  Συνειδητοποιημένος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν υπάρχει απο το ΚΚΕ άρνηση της Εξόδου απο την Ε.Ε. Το ΚΚΕ μιλάει ξεκάθαρα για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής μέσα απο την Κοινωνική Συμμαχία που θα παλεύουμε για Προσωρινά μέτρα ανακούφισης μέχρι να γίνει. Σε αυτόν τον αγώνα χωράμε όλοι σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
  2. Καπιταλισμό και την ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ Ε.Ε θέλουνε ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΑΜΙ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΕΛ. Καπιταλισμό και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΡΩΣΙΑ ΚΙΝΑ θέλουνε ΛΑΕ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ και σια...... ΟΥΝΑ ΦΑΤΣΑ ΟΥΝΑ ΡΑΤΣΑ....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
  3. Έχεις κάποιο ζήτημα κατανόησης μάλλον.
   Γράφω ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

   Άρνηση της εξόδου χωρίς κοινωνικοποιημένα ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.

   Συνειδητοποιημένος

   Διαγραφή
  4. Επίσης, γραφικότητα τα κεφαλαία που χρησιμοποιείς συνεχώς.Παραπέμπουν σε άλλους χώρους.Λίγο σοβαρότητα δεν κάνει κακό.Κομμουνιστές είμαστε, όχι η Ελένη Λουκά.

   Συνειδητοποιημένος

   Διαγραφή
  5. Ποτέ δεν κάνει καλό ο Οπορτουνισμός και η γραφικότητα. Οτι έγραψα Ισχύει απόλυτα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
  6. Ούτε ΕΕ ούτε Ρωσία, η λαός να οργανώσει τη μπάλη του για ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ και βλέπουμε.

   Λαϊκός

   Διαγραφή
  7. Ο Λαός να παλέψει μέσα απο την Κοινωνική Συμμαχία που χωράμε όλοι σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ για προσωρινά μέτρα ανακούφισης με στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής μακριά απο οποιαδήποτε κυβέρνηση μέσα στον Καπιταλισμό. Τα Εγκλήματα της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ σε βάρος του λαού είναι ζωντανά μπροστά μας. Οπως και η Εξαθλίωση του λαού της Βενεζουέλας με ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ χωρίς Ευρώ....και Ε.Ε..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
 3. Μπράβο ρε Συνειδητοποιημένε ... ωραία ξέρεις να μοιράζεις μετρημένα κουκιά !!!

  Τα κουκιά: Εξοδος απ΄οπουδήποτε ή παραμονή οπουδήποτε ... με τον λαό στον καναπέ = βέβαιη καταστροφή

  Πιάστα τα κουκιά και ξαναμοιρασέ τα !!!

  ΚΚΕ: Η σωτηρία του λαού βρίσκεται μόνο στην ... εξοδο απο ΕΕ/ΝΑΤΟ με κοινωνικοποίηση μέσων παραγωγής - μονομερή διαγραφή χρέους κλπ. Ολα αυτά δεν θα γίνουν ποτέ με αστική εξουσία. Μέχρι τότε ... πάλη του λαού για να γλυτώνει όσο μπορεί τις βέβαιες σφαλιάρες ... της κάθε παραμονής και της κάθε εξόδου.

  Κατάλαβες ή να τα ξαναμοιράσω τα κουκιά ??

  Εσυ βέβαια την θέση του ΚΚΕ για πολύ συγκεκριμένους λόγους την διαβάζεις ... "όσο τα μέσα παραγωγής δεν κοινωνικοποιούνται το ΚΚΕ αρνείται την έξοδο απο ΕΕ" !!! Που το είδες αυτό γραμμένο και με ποιά στοιχειώδη λογική καταλήγεις σε τέτοιο συμπέρασμα ??

  Δεν σου περνάει καθόλου απο το μυαλό πως το ΚΚΕ πάντα θα έχει ταχτικό στόχο ... μιά πιθανή έξοδο απο την ΕΕ που θα την διευθύνει η αστική εξουσία (που για να αποφασίσει έξοδο σημαίνει πως θα έχει χοντρά προβλήματα) και όχι ο λαός ... θα επιχειρήσει με την παρουσία του και την πάλη του να την μετατρέψει σε συνθήκη ευνοική για τον λαό ??

  ή μήπως και τότε το ΚΚΕ ... σύμφωνα με την δική σου λογική ... θα λέει ... άρνηση εξόδου επειδή δεν θα έχουν κοινωνικοποιηθεί ακόμα τα μέσα παραγωγής ??

  Είσαι με τα καλά σου ?? Δεν βλέπεις οτι αυτή η λογική σε οδηγεί σε αδιέξοδα ??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στα καλά του είναι Σύντροφε μην αμφιβάλεις. Ενας είναι ο Στόχος τους Τον Εγκλωβισμό του ΚΚΕ σε Πολιτικό σχηματισμό με Σοσιαλδημοκρατία και Οπορτουνισμό και συμμετοχή σε Κυβέρνηση στο έδαφος του Καπιταλισμού ώστε να μην υπάρχει ΚΚΕ και να μπορεί ο Καπιταλισμός στα Ζόρια μέσα απο τα Σκαλάκια...,Πλατύσκαλα να Σφάζει τον λαό. Ας Αλλάξουνε πλευρό....πιαστήκανε.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
  2. Δεν θα ασχοληθώ με τον σχολιαστή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, πρκειται για κλινική περίπτωση, δεν είμαι αρμόδιος.
   Ο άνθρωπος έχει μετατρέψει την τακτική, σε ψυχιατρικό νόσημα, σε εμμονή παθολογικού χαρακτήρα.Δεν μπορώ να βοηθήσω, υπάρχουν οι ειδικοί.

   Θα απάντήσω όμως στον οικοδεσπότη.

   Κατ' επανάληψη στελέχη του κόμματος και ο ίδιος ο γ.γ έχουν προειδοποιήσει οτι έξοδος απ'το ευρώ άνευ λαικής εξουσίας είναι καταστροφή για το λαό.Ο σφος Παφίλης μάλιστα, έχει δηλώσει οτι ίσως να είναι και χειρότερα εκτός ευρώ σε αυτές τις συνθήκες. Συμφωνώ απολύτως και για αυτό ψηφίζω το ΚΚΕ.Επειδή είναι σοβαρό.

   Στο πρώτο σχόλιο μου που ερμηνεύεις κατά το δοκούν γράφω,

   "Μετρημένα κουκιά είναι.Έξοδος από την ΕΕ χωρίς λαική εξουσία είναι ταξική προδοσία και ενσωμάτωση στο άρμα της αστικής τάξης.
   Οφείλουμε να αντιπαλέψουμε αυτήν την αντιδραστική αντίληψη που πλασάρεται ως επαναστατική.
   Άρνηση της εξόδου,Παραμονή στην ΕΕ και πάλη για έξοδο με τον λαό στην εξουσία."

   Πουθενά δεν γράφω ούτε για καναπέδες ούτε για παραμονές οπουδήποτε ή εξόδους από οπουδήποτε,όπως πολύ κακώς ερμηνέυεις.Είμαι σαφέστατος.
   Πάλη για έξοδο με Λαική Εξουσία, άρνηση της εξόδου που προκρίνει η αστική τάξη και η φιλορωσική μερίδα της.

   Όποιος γουστάρει να γίνει ουρά της αστικής τάξης μέσω "τακτικής" στο καλό, δεν θα πάρω.

   Συνειδητοποιημένος

   Διαγραφή
  3. Αγώνας λοιπόν μέσα απο την ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΊΑ που συμμετέχει όποιος θέλει χωρίς να χρειάζεται να είναι Κομμουνιστής σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ. Μέσα στον καθημερινό αγώνα για προσωρινά μέτρα ανακούφισης γίνεται και η διαπάλη των απόψεων και οι Κομμουνιστές προβάλουμε την δική μας για Εξοδο απο την Ε.Ε με ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής μακριά απο οποιαδήποτε κυβένηση όσο οι Καπιταλιστές έχουνε τα μέσα παραγωγής. Αυτή είναι η Σωτηρία για τον λαό. Οτιδήποτε άλλο Εγκλωβίζει το λαό και το ΚΚΕ κάτω απο την Σημαία της Αστικής Τάξης η Τμημάτων της. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
  4. Πουθενά το ΚΚΕ δεν λέει παραμονή στην Ε.Ε. ΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
  5. Επίσης γράφεις

   "Δεν σου περνάει καθόλου απο το μυαλό πως το ΚΚΕ πάντα θα έχει ταχτικό στόχο ... μιά πιθανή έξοδο απο την ΕΕ που θα την διευθύνει η αστική εξουσία (που για να αποφασίσει έξοδο σημαίνει πως θα έχει χοντρά προβλήματα) και όχι ο λαός ... θα επιχειρήσει με την παρουσία του και την πάλη του να την μετατρέψει σε συνθήκη ευνοική για τον λαό ?? "

   Αυτό πάλι τι σόι εξυπνάδα είναι, η οποία μάλιστα "δεν μου πέρασε απ' το μυαλό"? Κοινοτυπία χαμηλότατου επιπέδου, εν είδει εξυπνάδας.

   Σαφέστατα και το ΚΚΕ σε κάθε στιγμή παλεύει και θα παλεύει να μετατρέψει κάθε συνθήκη ευνοική για τον λαό.Όμως άλλο αυτη η γενικόλογη και μάλλον αχρείαστη "διαπίστωση" κι άλλο να έχεις επεξεργασμένη τακτική επί συγκεκριμένων συνθηκών. Στη συγκεκριμένη δηλαδή περίπτωση αν το κομμα είχε αποφασίσει ως τακτικό στόχο την μετατροπή της αστικής εξόδου απ' την ΕΕ σε σκαλοπάτι για την λαική εξουσία θα έσπρωχνε συνειδητά προς την έξοδο αυτή.

   Φυσικά δεν το κάνει και πολύ ορθώς δεν το κάνει, διότι τα "σκαλοπάτια" τα δοκιμάσαμε στο παρελθόν με τα γνωστά αποτελέσματα.

   Ξαναρίχνω λοιπόν τα κουκιά.

   Έξοδος με λαική εξουσία, καμία συμμετοχή στα παιχνίδια της αστικής τάξης.

   Συνειδητοποιημένος

   Διαγραφή
  6. Άκου φίλε μου. Το να μετατρέπεις εκτιμήσεις στελεχών του κόμματος ... μελλοντικών πιθανών γεγονότων που μπορει να συμβούν κατω απο άγνωστο τώρα συνδυασμό παραγόντων ... σε θέση του κόμματος ... ειναι αφέλεια ή κουτοπονηριά. Το ΚΚΕ δίνει την θέση του ξεκάθαρα. Για τους μελλοντικούς παράγοντες και τους συνδυασμούς τους που η ανάλυση του κόμματος δεν μπορει απο τώρα να καθορίσει ... προφανώς δεν μπορει να οριστεί θέση απο τώρα. Τοτε το κόμμα θα αξιολογήσει τα δεδομένα και κάτω απο την ομπρελλα των καθορισμένων στρατηγικών στόχων θα ορίζει την τακτική. Έτσι κάνουν οι κομμουνιστες.

   Διαγραφή
  7. Δεν μιλάει για ...σκαλοπάτι.... Για Συγκέντρωση δυνάμεων μιλάει απο θέσεις ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΟΒΕΡ...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
  8. Λοιπόν για να τελειώνουμε ... πουθενά δεν λέει το ΚΚΕ θέση για παραμονή στην ΕΕ ... και άρνηση εξόδου μέχρι την κοινωνικοποιηση. Αυτά ειναι ... αυθαίρετη αλχημεία που μερικοί (ίσως σαν εσένα) πέφτουν απο έλλειψη ακριβολογίας αλλα κάποιοι άλλοι με πονηρές συγκεκριμένες στοχεύσεις.

   Η αρχική σου λοιπόν διατύπωση ... δεν δει καμμία σχέση με την τελική σου διατύπωση ... "έξοδος με λαικη εξουσία καμμία συμμετοχη στα παιχνίδια της α.τ." Δεν διαφωνώ καθόλου με την τελευταία.

   Διαγραφή
  9. Όσο αφορά την αχρείαστη διατύπωση που αναφέρεις ... πως θα μετατρέψει το κόμμα μια αστική εξοδο σε σκαλοπάτι της λαϊκής εξουσιας ... εάν έχει θέση ... άρνησης εξόδου πριν την κοινωνικοποίηση ?? Ακόμα δεν καταλαβαίνεις το λάθος σου ??

   Διαγραφή
  10. Ευτυχώς το κόμμα είναι πολύ πιο σοβαρό απ'την καρικατούρα "απροσδιοριστίας" που γράφεις παραπάνω.Φυσικά η παραπάνω σου περιγραφή δεν έχει ουδεμία σχέση με επιστημονικό μαρξισμό που ευτυχώς το κόμμα ακόμα κρατάει σε πολύ καλό επίπεδο.

   Ο Επιστημονικός Μαρξισμός είναι στον αντίποδα της συνδικαλιάς επιπέδου αμφιθέατρου, διοτι ως επιστήμη μέσω μελέτης των συνθηκών εξηγεί και ναι προβλέπει κι αναλόγως χαράσει τακτική.
   Δεν περιμένει τελευταία στιγμή όπως αστειοδώς γράφεις να χαράξει τακτική, δεν είναι καιροσκόποι ούτε πρακτικιστές..Μαρξιστές είναι οι άνθρωποι.Επιστήμονες.

   Καταλαβαίνω οτι ηλικιακά είσαι νέος, είναι μια δικαιολογία αυτή των ελειμμάτων σου.Είναι απολύτως φυσιολογικό αρκεί να υπάρχει συνεχής προσπάθεια βελτίωσης.

   Συνειδητοποιημένος

   Διαγραφή
  11. Πολύ σωστά το ΚΚΕ προειδοποιεί το λαό για τις δυσκολίες.

   "Η έξοδος απ’ την ευρωζώνη δεν σου λύνει, αντίθετα μπορεί να χειροτερεύσει και θα χειροτερεύσει για ένα χρονικό διάστημα κατά πολύ και το βιοτικό επίπεδο του λαού και το πρόβλημα της ανεργίας και βεβαίως θα μένουν σε ισχύ και όλα αυτά τα μέτρα που υπάρχουν."

   Μανώλης

   Διαγραφή
  12. Πραγματικά χρειάζεσαι βελτίωση ώστε να μη μπαίνεις κάτω απο την Σημαία Τμημάτων της Αστικής Τάξης ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ και των ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΡΩΣΙΑΣ ΚΙΝΑΣ. Εχεις δρόμο ακόμα..... ΟΒΕΡ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
  13. Το ....φαρμακείο....και ολόκληρη πλέον η Βουλευτική σύνταξη στην τσέπη....μέσα στην Καπιταλιστική κρίση είναι η καλύτερη δουλειά. Και τα ...έξτρα.... απο την Αστική Τάξη για τις υπηρεσίες Μανιαδακισμού........ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
  14. Δυστυχώς βλέπω πρέπει να ξαναγράφω τα ίδια μπας και γίνουν κατανοητά.Επίσης διακρίνω μια δυσκολία επεξεργασίας λογικών συνειρμών.


   Γράφεις,

   "Όσο αφορά την αχρείαστη διατύπωση που αναφέρεις ... πως θα μετατρέψει το κόμμα μια αστική εξοδο σε σκαλοπάτι της λαϊκής εξουσιας ... εάν έχει θέση ... άρνησης εξόδου πριν την κοινωνικοποίηση ?? Ακόμα δεν καταλαβαίνεις το λάθος σου ??"

   Αν διάβαζες πιο προσεκτικά τι γράφω θα καταλάβαινες το πολύ απλό οτι το κόμμα ΔΕΝ έχει επιλέξει αυτήν την τακτική αλλά μιλάει για έξοδο ΜΕ λαική εξουσία.Κανένα σκαλοπάτι, καμία στήριξη σε έξοδο επιλογή της αστικής τάξης ως βήμα για την λαική εξουσία μέσω μετατροπής.Για αυτό το λόγο και δεν σπρώχνει προς μια τέτοια έξοδο.

   Γράφεις επίσης,

   "Λοιπόν για να τελειώνουμε ... πουθενά δεν λέει το ΚΚΕ θέση για παραμονή στην ΕΕ ... και άρνηση εξόδου μέχρι την κοινωνικοποιηση. Αυτά ειναι ... αυθαίρετη αλχημεία που μερικοί (ίσως σαν εσένα) πέφτουν απο έλλειψη ακριβολογίας αλλα κάποιοι άλλοι με πονηρές συγκεκριμένες στοχεύσεις.

   Η αρχική σου λοιπόν διατύπωση ... δεν δει καμμία σχέση με την τελική σου διατύπωση ... "έξοδος με λαικη εξουσία καμμία συμμετοχη στα παιχνίδια της α.τ." Δεν διαφωνώ καθόλου με την τελευταία."

   Το κόμμα ΔΕΝ προκρίνει Δεν υιοθετεί έξοδο χωρίς Λαική Εξουσία και πολύ σωστά διοτί αυτό είναι καταστροφικό.Τώρα αν δεν μπορείς να κατανοήσεις οτι δεν υπάρχει στάδιο "εν κενώ" δηλαδή μια Ελλάδα σε κούτα τύπου Σρεντιγκερ σε κατάσταση εξω-μεσα είναι δικο σου ζήτημα.


   Συνειδητοποιημένος

   Διαγραφή
  15. Συντροφε Παναγιώτη, κάτω από ξένες σημαίες μπαίνουν οι δημαγωγοί οπορτουνιστές που υπόσχονται στο λαό ότι μια απλή έξοδος από το ευρώ και η αλλαγή ιμπεριαλιστή ξεκομένη από το το στόχο της Κοινωνικής Εξουσίας αρκεί για να λύσει τα προβλήματά του.

   Μανώλης

   Διαγραφή
  16. Πανικός απόγνωση παραλήρημα και πλήρες ξεβράκωμα. Το γλέντι θα Συνεχιστεί χωρίς ΕΛΕΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
 4. Θεση του κόμματος υπάρχει κ ειναι αποδέσμευση απο ΕΕ με λαϊκή εξουσία.

  Για εξοδο απο ευρω επισης υπάρχει, κ οχι απο στέλεχος, απο το ΓΓ. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ, όπως σωστα λεει.

  "Είμαστε επίσης κάθετα αντίθετοι, και δεν είναι αντίφαση αυτό, με το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ αυτή τη στιγμή και να επιστρέψει σε ένα εθνικό νόμισμα. Διότι ξεκάθαρα λέμε στον ελληνικό λαό, σε όλους τους τόνους, ότι αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι η κατάσταση, με αυτούς τους συσχετισμούς δυνάμεων, όντας στο καπιταλιστικό σύστημα, όντας στην ΕΕ, όντας στην εξουσία που την έχουν συγκεκριμένοι, εάν πας σε δραχμή ή σε ένα άλλο νόμισμα όπως κι αν ονομαστεί αυτό, η κρατική χρεοκοπία και οι επιπτώσεις στο λαό μας θα είναι εξίσου μεγάλες όπως και με τη συμφωνία - μνημόνιο που υπογράφεται τώρα. Μπορεί να είναι και χειρότερες για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, που δε θα είναι μόνο έξι μήνες, όπως λέει ο κύριος Λαπαβίτσας ή διάφοροι οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλων κομμάτων. Διότι μπορεί να μην παίρνονται σε αυτή την περίπτωση τέτοια μέτρα όπως θα παρθούν τώρα για μισθούς, συντάξεις, μείωση του λαϊκού εισοδήματος και λοιπά, όμως η ίδια η υποτίμηση του εθνικού νομίσματος που θα επέλθει, η οποία θα είναι πάνω από 50%, θα οδηγήσει σε πραγματική μείωση πάλι του λαϊκού εισοδήματος. Δηλαδή θα παίρνει ο εργαζόμενος 1.000 ευρώ, 600, 800 όσα παίρνει στη δουλειά του για παράδειγμα, τα οποία θα αντιστοιχούν στο μισό, σαν να παίρνει 300 ή 500 ευρώ από 1.000. Άρα έτσι θα ψωνίζει, έτσι θα αγοράζει υπηρεσίες, έτσι θα αγοράζει προϊόντα, έτσι θα ζει. Άρα κάθετη μείωση του λαϊκού εισοδήματος. Και δε λέω για όλα τα υπόλοιπα, ο πληθωρισμός, η μαύρη αγορά, οι αυξήσεις στις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων που θα επέλθουν."

  Καταστροφη στο παρόν για το λαο ειναι βγουμε απ το ευρω, όπως θέλουνε οι οπορτουνιστες και το κεφαλαιο, οχι σενάριο για το μέλλον. Μεσα στο ευρω θα παλέψουμε να αλλάξει ο συσχετισμος και να έρθει η επανασταση. Που θα έρθει οταν ο λαος συνειδητοποιήσει ότι πρεπει να πάρει τα μεσα παραγωγης και να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του.

  Κρυστάλλινες ειναι οι θεσεις, μου κανει εντυπωση η συγχυση του ιστολογου. Τελος πάντων, εύχομαι το Συνεδριο να ατσαλωσει με ενότητα την ανεπανάληπτη πορεία του κόμματος στην παγκόσμια πρωτοπορια.

  Λεονιντ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. .....ΖΑΒΑΡΑΚΑΤΡΑΝΕΜΙΑ.....Μιλάμε για Γλέντι. Το Ξεβράκωμα είναι Πλήρες.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
  2. Η Θέσεις είναι ξεκάθαρες και δεν λένε ...αποδέσμευση..... Λένε ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. Τα κόλπα δεν πιάνουνε..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
  3. Παρακαλώ τον ιστολόγο να συμμαζέψει λιγο τον κύριο, που το παίζει και ΚΚΕ. Άκου δεν λενε οι θεσεις Αποδέσμευση απο ΕΕ!!!!

   http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7668248

   Τι συμβαίνει εδω μεσα, με συντρόφους μιλαω η με περίεργους που "φυτεύτηκαν" για να σπείρουν συγχυση εν όψει 20ου Συνεδριου;

   Δεύτερη φορα που αγνοούνται και χλευάζονται οι τοποθετήσεις του ΓΓ του ΚΚΕ!!!!


   Λεονιντ

   Διαγραφή
 5. Προς όλους για να τελειώνουμε. Οι θέσεις του ΚΚΕ θέτουν στόχους για την πάλη του λαού που θα αποφασίσει να παλέψει μαζικα. Οι εκτιμήσεις και οι προειδοποιήσεις του ΚΚΕ για το τι θα πάθει ένας παθητικός λαος με τον ενα ή τον άλλο τροπο ουρά της αστικης τάξης ... δεν ειναι θέσεις. Όσο το επιπεδο συνειδητοποίησης της κατάστασης θα σηκώνει τον λαό απο τον καναπέ ... τοτε οι τρέχουσες εκτιμήσεις του κόμματος ... θα μοιάζουν όλο και περισσότερο με τις θέσεις. Δεν υπάρχει καμμία αντίφαση. Ειναι τοσο απλό για να πέφτει σε σύγχυση κάποιος.
  STOP

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αντίβαρο. Δεν είναι όλοι. Ενας είναι με πολλά ονόματα για να φαίνονται πολύ. Ο Σκοπός του ξεβρακώματος πέτυχε. Ας τους να ΣΚΟΥΖΟΥΝ. Μιλάμε για Θρίαμβο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
 6. Με κ.Παναγιωτη συμφωνω με το αρχικο σχολιο του γιαυτο και το παραθετω:
  ''Πρέπει πάση θυσία να παραμυθιάσουνε ξανά τον λαό τώρα που βλέπει ξεκάθαρα μπροστά του τα εγκλήματα της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Τώρα το ότι αυτό που του λένε είναι ίδιο με αυτό που λένε ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ είναι μια μικρή λεπτομέρεια..... θα κάνουμε .....αντιιμπεριαλιστικό αγώνα..... με τους ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΙΝΑΣ ΙΡΑΝ και την ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ. Ο ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ σε απόγνωση. ΤΟ ΚΚΕ ΑΚΛΟΝΗΤΟ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ για την σωτηρία του λαού. Αγώνας για προσωρινά μέτρα ανακούφισης μέσα απο την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. ΟΒΕΡ......... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ''

  Περο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Συμπληρωνω. Αγωνας εναντια στον εθνικισμο και στον πολεμο.

  Περο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγώνας ενάντια στον Εθνικισμό Σοσιαλσωβινισμό και τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο μέσα απο την Κοινωνική Συμμαχία με Εξοδο απο την Ε.Ε και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ Κοινωνικοποίηση των μέσων Παραγωγής. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
  2. Μπάβο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, συμφώνω μέχρι κεραίας.

   Ίταλο Καβλίνο

   Διαγραφή
 8. Στην Κοινωνική Συμμαχία χωράμε όλοι σε Ταξική Βάση χωρίς να χρειάζεται να είναι Κομμουνιστής. Μέσα στον καθημερινό αγώνα για προσωρινά μέτρα ανακούφισης απο την Αστική τάξη γίνεται και η διαπάλη των απόψεων και οι Κομμουνιστές προβάλουμε την δική μας. Και η ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. ΟΙ Κομμουνιστές το επιδιώκουμε μακριά απο ψεύτικους διασπαστικούς διαχωρισμούς δεξιός αριστερός που καταστρέψανε τον λαό. ΤΑΞΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΑΞΗ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι