Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Πρός Συριζαίους (του μόχθου και της εργασίας) # 6 (15-2-2017)

Τα  δυό  σκουλήκια ... και άλλα τέρατα.

 

Κάποτε ήσουνα αριστερός ... με την ιδεολογία σου, την δράση σου, τα σέα σου, τα μέα σου ... μα και τις αμφιβολίες σου. 

Σκεφτόσουνα, μιλούσες, αντιδρούσες ... σε υπολογίζανε.


Είχες πρόσωπο ... με κούτελο. Απεχθανόσουνα τον γλύφτη, το τσιράκι, τον παρατρεχάμενο της εξουσίας ... το παράσιτο ... οχι γιατί δεν μπορούσες να γίνεις τοιούτος, αλλά επειδή κατάφερες να μην γίνεις.

Και αν η ανάγκη σε ανάγκασε ... όλο και κάτι θα είχε μείνει μέσα σου ... για να σου ενοχλεί την ηρεμία σου. Ενα μικρό σκουλήκι ... που τά άφηνες να ζεί, που ήθελες να υπάρχει ... έτσι για τα μάτια της συνείδησης.


Ε ... τι διάολο ... αριστερός άνθρωπος.


Και με τη ζωή σου καλά τα κατάφερνες. Το σπιτάκι, το αμαξάκι, η δουλίτσα, η παρεούλα, η οικογένεια ... το έννοιωθες και το άλλο, το μεγάλο σκουλήκι που κατοικοεδρεύει μέσα σου. Εγώ με την αξία μου κι΄όχι με ξένες πλάτες ... όλα θα τ΄αβγατίσω και θα γενώ μεγάλος. Δύσκολο σκουλήκι αυτό.


Αλλά ... πίστευες στις πλάτες σου ... παρότι κάποιοι σού ΄λεγαν πως δεν πρόκειτε να γένεις μεγάλος αν δεν ξεζουμίσεις άλλους.


Δεν ήθελες όμως να τους πιστέψεις. Ομως αριστεροί ήταν και αυτοί.


Κάποτε ήρθε η καταστροφή ... και άρχισες να καταλαβαίνεις και να ζείς στο πετσί σου την έννοια του αναλώσιμου ανθρώπου.


Σκιάχτηκες ... θέλησες να κρυφτείς. Να σωθείς. Απο κάπου να πιαστείς.


Να σου δώσω μιά να σπάσεις αχ βρέ κόσμε γυάλινε και να φτιάξω μια καινούρια κοινωνία άλληνε. Αιντε θύμα άιντε ψώνιο άιντε σύμβολο αιώνιο αν ξυπνήσεις μονομιάς θα `ρθει ανάποδα ο ντουνιάς. Δεν μπορεί ... σου περάσαν απ΄το μυαλό όλα αυτά.


Τότε τρομοκρατήθηκες ... μήπως χάσεις, όχι εκείνα που είχες ... μα εκείνα που θάθελες ν΄άχεις. Σε σκιάξαν τα ονειρά σου τα παλιά. Τα ψεύτικα. Κοπήκαν τα ποδάρια σου.


Αριστερέ ... έκανες πίσω. Κόλωσες. Το ξέρεις πως άφησες το μεγάλο σκουλήκι να σε σιγοτρώει. Το μικρό ... το τσαλαπάτησες ... το μίσησες.


Αριστεροί ... δίχως το μικρό σκουλήκι !!! Το καταλαβαίνετε ... κατά βάθος δεν γουστάρετε τον εαυτό σας κι΄αυτό σας κάνει παράξενους, στριφνούς, κακότροπους. Αποστρέφεστε αυτό που δεν καταφέρατε να είστε ... τον άλλο σας εαυτό ... και ότι του μοιάζει.


Αριστερέ πιάστηκες τελικά από κάπου. Μαζί με άλλους, πολλούς. Ναι μάλιστα ... αριστερό φωνάζατε (κι΄ ακόμα φωνάζετε) ο ένας τον άλλον ... για να νοιώθεται καλύτερα.Δεν το πήρες το πράμα στα χέρια σου. Ανάθεσες την δουλειά σε άλλους. Σε εκείνους που σού ΄ταξαν ... τα ψεύτικα ονειρά σου ... και πάλι και εύκολα και απλά. Ο εύκολος ο δρόμος ... που δεν είχε ποτέ καμμία ιστορία.


Οταν ο εργολάβος των ονείρων σου άρχισε να πετσοκόβει τα ταξίματα ... σάστισες ... έκανες ένα βήμα πίσω, ακόμα. Ετσι είναι η ζωή ... είπες. Ας είναι και λιγότερα.


Το μεγάλο σκουλήκι ... χόντραινε μέσα σου. Σε τύφλωνε.


Οταν ο εργολάβος των ονείρων ... σου εμφάνισε στην θέση αυτών που σου έταξε ... ένα τέρας, το δέχτηκες. Εκανες κι΄άλλο βήμα πίσω γιατί σου δειξε κι΄άλλο αγριώτερο που σε απειλεί. Και όπως έλεγε ένας Μάνος ... όταν συνηθίζεις το τέρας ... αρχίζεις να του μοιάζεις.


Ετσι είναι η ζωή. Δεν τελειώνουν τα τέρατα. Εχει κι΄ άλλα.  


Αριστερέ ... άφησες ένα σκουλήκι να σε ρίξει στο στόμα ενός τέρατος. Αριστερέ ... τσαλαπάτησες το λάθος σκουλήκι.


Ετσι είναι η ζωή. Και όπως έλεγε ένας Μίκης που έχει φάει την ζωή με την κουτάλα ... κάποιος πηγαίνει πίσω, πίσω, πίσω… κι όταν θα ακουμπήσει τον τοίχο ...


... γίνεται ή προδότης ή ήρωας.

Εκεί ακριβώς βρίσκεσαι τώρα αριστερέ.

23-7-2015
Αριστερέ ... οι ηγέτες σου τόχουν διαβεί οριστικά το όριο και κανένας δεν βλέπει πουθενά ... τους ήρωες.

Μόνο βλέπει τους ηγέτες σου ... να δηλώνουν πως "δεν πιστεύουν" σε αυτό που θα σου κάνουν ... αλλά την έχουν υπογράψει την θυσία σου, για το "καλό" της "πατρίδας" !!!
Μιάς "πατρίδας" ... με σακάτη λαό ... της "πατρίδας" των άλλων !!! 
Μόνο βλέπει κάποιους άλλους απ΄τους ηγέτες σου ... να δηλώνουν πως "διαφωνούν" με αυτούς που σε θυσιάζουν ... αλλά τους στηρίζουν για το καλό της ίδιας "πατρίδας" ... των άλλων !!!
Μόνο βλέπει ηγέτες ... που θα σε σώσουν ή θα σ΄έσωζαν ... με τα σχέδια των εχθρών σου !!!
Μόνο βλέπει ηγέτες ... ταμπουρωμένους στ΄οχυρό τους ... να πυροβολούν μόνο τον λαό και να κοκορεύονται πως κανείς δεν είναι πιό αριστερός απο αυτούς !!!
Μόνο βλέπει τους ηγέτες που σε κορόιδεψαν αισχρά ... να τολμούν ακόμα να σου δίνουν "εγγυήσεις" πως θα παλέψουν για το συμφέρον σου !!!
Μόνο βλέπει ηγέτες ... να ξευτιλίζουν μπροστά στα μάτια σου ... την αριστερή σου ύπαρξη. 

Μόνο βλέπει τους ηγέτες ... να "μετανοιώνουν" που συνυπογράφουν την σφαγή σου με τους εκβιαστές, με τους πραξικοπηματίες !!! 
Δεν μετανοιώνουν αριστερέ ... την λεία μοιράζουν !!! 

Μόνο βλέπει ηγέτες ακόμα και την ύστατη ώρα να σε τρομάζουν ... πως αν αυτοί αποτύχουν ... σειρά θα έχουν τα άλλα τέρατα της ιστορίας ... τα μαύρα τα φοβερά !!! Και το κάνουν την ίδια στιγμή ... που συνυπογράφουν συμβόλαια με τους εκτροφείς αυτών των τεράτων. 

Αριστερέ οι ηγέτες σου ... τα έχουν "βρεί" με τους θηριοδαμαστές των μαύρων τεράτων. Οταν τα ξαμολύσουν θα είναι συνυπεύθυνοι !!! Η ιστορία αυτό μας δείχνει !!!
Δεν θέλουν μόνο να σε φοβίσουν !!! Δεν θέλουν μόνο να συνηθίσεις άλλο ένα τέρας !!!
Να σε τυφλώσουν θέλουν !!! Να μην δείς το δικό σου δρόμο.
Να σε κάνουν συνένοχο θέλουν !!! 

Μόνο ένα πράμα τους τρομάζει. Να δείς τον πραγματικό στόχο. 
Τώρα ... όσο είναι νωρίς ... πριν προλάβουν να σε γονατίσουν, να σε εξαθλιώσουν.
Το έχουν μάθει καλά το κόλπο. Αν σε καταφέρουν να σκύψεις ... ξέρουν πως το έχουν κερδίσει το παιχνίδι.

Ξέρουν πως τότε θα έχουν να κάνουν ... ή με ένα λαό παραλυμένο ... ή με ένα λαό που θα αντιδράσει "αρρωστημένα" !!!
Αριστερέ οι ηγέτες σου ... έχουν κάνει τα πάντα ... και για τα δυό σενάρια. 
Να και το plan A ... να και το Plan B !!! 
Ολα τα σχέδια έτοιμα ... σε περιμένουν.

23-7-2016
Αριστερέ πέρασε ένας χρόνος ακόμα της αριστερής κυβέρνησης, της δικιά σου κυβέρνησης, εκείνης που ένα απο τα εκατό που έλεγε ... να έκανε, πάλι θα ήσουν ευχαριστημένος. Κι΄όμως αυτό το ένα απο τα εκατό ... δεν υπάρχει πουθενά αριστερέ

Αντί γι΄αυτό ... σου φόρτωσαν στο κεφάλι καμμιά κατοστή ακόμα ξυράφια που σκίζουν τη ζωή σου αδιάκοπα. Προχτές μάλιστα, στη Βαρσοβία, σχεδόν υπέγραψαν την θανατική πλήν ένδοξη καταδίκη του παιδιού σου και ας το έκρυψαν τα κανάλια της διαπλοκής παρεούλα με τους ηγέτες σου  ...
... και σύ ακόμα περιμένεις το ένα απο τα εκατό !!! 

Το ξέρουν οτι το περιμένεις ... σε ξέρουν καλά επειδή καθοδηγούν το μυαλό σου ... και φρόντισαν να στο προσφέρουν, να το κατασκευάσουν ... ειδικά για σένα. Απλή αναλογική το βάφτισαν και ας ξέρουμε όλοι πως δεν είναι. 

Παρόλα αυτά εσύ ... τσιμπάς και πάλι ... "έστω κάτι είναι κι΄αυτό" μας λές ... χωρίς να βλέπεις πως απο τον παλιό αγωνιστή έχεις μεταμορφωθεί σε ένα άβουλο άνθρωπο μειωμένων απαιτήσεων. Απ΄τον παλιό σου καλό εαυτό έχει μείνει μόνο ... ένας ηλίθιος εγωισμός που σε κρατάει καθηλωμένο ... στην καταστροφή σου. 

Αριστερέ τρίβουν τα χέρια τους με την περιπτωσή σου. Πέτυχαν ... αυτό που επιδίωκαν. Να σε κάνουν να αντιδράς αρρωστημένα. Δεν τους φτάνει να μην τους ενοχλείς και να μην τους εμποδίζεις, τώρα πιά δεν τους αρκεί να σε παραλύσουν ... σε έχουν κάνει ήδη συνένοχο. Συνένοχο στον κατήφορο με τα μαύρα τέρατα !!! 
Εκεί ακριβώς βρίσκεσαι τώρα "ένδοξε αντιφασίστα"

Ξύπνα ... πριν σε καταπιεί ο εφιάλτης.


15-2-2017
Αριστερέ επιμένεις να κοιμάσαι και ας ονειρεύεσαι πως ... κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου. Τον ύπνο του συνένοχου κοιμάσαι.

Όμως τα μαύρα τέρατα συνεχίζουν την σιχαμένη δουλειά τους ... ανενόχλητα ... και απο σένα τον παραλυμένο και απ´ τους ηγέτες σου που πάντα βολεύονται μαζί τους. Δεν το βλέπεις ??

Δεν απορείς που η αριστερή σου κυβέρνηση ... συνεχίζει ακόμα δυό χρόνια τώρα να δικάζει τους ναζί δολοφόνους ... την ίδια ώρα που αυτοί χωρίς να νοιώθουν τον παραμικρό φόβο ... αποθρασύνονται εντελώς ??

Δεν απορείς που δυό χρόνια τώρα οι ηγέτες σου ... σε κάθε ευκαιρία δίνουν βήμα ("δημοκρατία" το λένε) ... στα φίδια ?? Αλήθεια δεν σιχαίνεσαι τα χέρια των ηγετών σου ... ύστερα απο τις χαιρετούρες με τα φίδια ?? Δεν νοιώθεις πως θέλουν να αφήνουν τα φίδια να χύνουν δηλητήριο ??

Αποθρασύνονται ... οταν σέρνεται στα αριστερά δικαστήρια ο κομμουνιστής Πελετίδης ... επειδή δεν το έπαιξε καθώς πρέπει "δημοκράτης" με τα θρασύδειλα φίδια ... επειδή τόλμησε να αντισταθεί στα φίδια ... όπως όφειλε να κάνει καθε δημοκράτης

Που ειναι οι "δημοκράτες" ηγέτες τούτη την ώρα αριστερέ ?? Αντιστέκονται στα φίδια ?? ... ή τα αφήνουν να ξαμοληθούν κατά πάνω σου ??

Δεν μπορείς να εξηγήσεις αυτά που γίνονται μπροστά στα μάτια σου αριστερέ !!!
Δεν μπορείς ... επειδή ακόμα αρνείσαι να παραδεχτείς το αυτονόητο ...

Πως οι "δημοκράτες" ηγέτες σου ... ειναι απλά υπηρέτες ... αυτών που εκτρέφουν τα μαύρα φίδια. Και ας κρύβονται πίσω απο τον τίτλο του δημοκράτη.

Αριστερέ ... αυτά τα μαύρα φίδια έχουν πάντα δυό κεφάλια. Ενα που σέρνεται στη βρώμα και ένα στα ψηλά σαλόνια. Ενα βρώμικο και ένα καθώς πρέπει ... "καθαρό"

Και όπως λέει μια Λιάνα που το μούτρο της δοκίμασε το δειλό χέρι του φασισμού ... "Αν το δημοκρατικό σας τόξο δεν έχει βέλη να σταματήσει τον φασισμό ... ούτε τόξο είναι, ούτε δημοκρατικό"

"Που ειναι ο Παύλος σου τώρα;" ... φώναζαν τα θρασίμια μπροστά στο δικαστήριο της αριστεράς σου κακομοίρη ... στην μάνα του θύματός τους !!!

Χωρίς κανένα φόβο !!!

Δεν σε φοβίζει αριστερέ ... ο θρασύδειλος που αποθρασύνεται ??
Ούτε σε ξυπνάει ??

Και οταν το θρασύδειλο φίδι δεν νοιώθει φόβο ... θα σε καρφώσει.

Μην σου περάσει απο το μυαλό οτι θα σε λυπηθεί ... επειδή είσαι αμέτοχος ή ακόμα και συνένοχος.

Θα σε καρφώσει ... μόνο και μόνο επειδή είσαι αδύναμος

Θα σε καρφώσει αν δεν βρεις την δύναμη να του συντρίψεις το κρανίο ... και το βρώμικο και το "καθαρό" !!!

Δεν θα σε σώσει απο το τέρας κανένας. Μόνος σου θα σωθείς αριστερέ. Μόνος σου ... αν ξυπνήσεις και ενώσεις την δύναμη σου με τους πραγματικούς συμμάχους σου. Εκείνους που δεν έχουν καμμία ανοιγμένη παρτίδα ... με κανένα απ´ τα κεφάλια του φιδιού

Μόνο έτσι αφοπλίζεται το φίδι ... μόνο έτσι τσακίζεται ...
... δεν εξημερώνεται

Αριστερέ ... κοιμάσαι ??
 

2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς ο διαχωρισμός του λαού σε Δεξιούς και αριστερούς ήτανε και είναι καταστροφικός για τον λαό. Εκανε τις συνειδήσεις χυλό που μέσα χωράνε τα πάντα. Ασφαλώς και πρέπει να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε ανθρώπους που Εγκλωβιστήκανε εκεί το 2012 απο την Αστική τάξη αλλά η βασική μας προσπάθεια πρέπει να είναι στους Νέους και σε ανθρώπους απο άλλα κόμματα πάντα σε Ταξική Βάση. Πρέπει να χτυπάμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτόν τον διαχωρισμό να χρησιμοποιούμε τις επεξεργασίες και τα συμπεράσματα απο την ιστορία ωστε να προβάλουμε συνέχεια την Εγκληματική δράση της Αριστεράς δηλαδή του Οπορτουνισμού σε βάρος των λαών και των Κ.Κ. να ξεκαθαρίζουμε οτι αριστερά και Κομμουνισμός δεν πάνε μαζί και είναι εχθροί. Τα παραδείγματα είναι άπειρα τα τελευταία 80 χρόνια τουλάχιστον. Την καλημέρα μου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακου τώρα και την πρόταση απο τον Σιτιζόμενο στην Απογευματινή του Σύριζα και τον Φαρμακοποιό... με ολόκληρη την Βουλευτική σύνταξη..... Μόλις κλείσει η Αξιολόγηση απο την κυβέρνηση να μην την πάει στην Βουλή αλλά για ...δημοψήφισμα.Δηλαδή να βάλουμε τον λαό να διαλέξει αν θα τον Σφάξει η Αστική Τάξη μαζί με την Ε.Ε η θα το σφάξει η Αστική Τάξη μαζί με την Ρωσία και την Κίνα...... Μιλάμε για πολύ κάρβουνο...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι