Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Ο έλληνας καπιταλιστής είναι σαν όλους τους άλλους


  
Ο έλληνας καπιταλιστής ... δεν δίνει δουλειά και ψωμάκι σε έλληνες ... ρουφάει τον ιδρώτα και το αίμα του έλληνα αλλά και όποιου άλλου βρεθεί στην ανάγκη του. Ο έλληνας καπιταλιστής αν μπορούσε να βρεί φτηνότερος τούρκους εργάτες θα τους έδινε τη δουλειά χωρίς δεύτερη σκέψη. Τόσο πατριώτης είναι.
Ο έλληνας καπιταλιστής (και τα τσιράκια του) ... δεν είναι λιγότερο επιθετικό τσογλάνι απο τον τούρκο καπιταλιστή. Ούτε πιό πολιτισμένος.

Ο έλληνας καπιταλιστής ... κατεβάζει με ευχαρίστηση τα βρακιά του στους δυτικούς "συμμάχους" ... για να του επιτρέπουν να κάνει τους τσαμπουκάδες του (τις δουλειές του δηλαδή) στην περιοχή.

Ο έλληνας καπιταλιστής ξέρει (παρέα με τον τούρκο ... σύμμαχοι είναι εξάλλου στη ίδια συμμαχία) για το τι ακριβώς επιτρέπουν τα μεγάλα δυτικά αφεντικά ... να πλακώνονται μεταξύ τους για να κατακτήσουν. Και οι δυό ξέρουν πως απο εκεί και πέρα δεν μπορούν να κάνουν ούτε μία σπιθαμή.

Ο έλληνας καπιταλιστής βλέπει οτι σύντομα θα χρειαστεί να πολεμήσει για να μην χάσει θέσεις που κατέχει ... ίσως και να κερδίσει κάποιες. Ξέρει ο έλληνας καπιταλιστής πως δεν μπορεί να αρνηθεί να παίξει στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό παιχνίδι επειδή θα αφανιστεί. Είναι υποχρεωμένος να παίξει παρότι ο βασικός κανόνας αυτού του παιχνιδιού λέει πως αν ο αντίπαλος μπορεί να σε καταστρέψει ... θα το κάνει νόμιμα. Αυτό είναι το τίμημα για την συμμετοχή στο ιμπεριαλιστικό παιχνίδι που επιβάλει στον κάθε καπιταλιστή ... πως στον ιστορικό κύκλο του καπιταλισμού ο κάθε καπιταλιστής πρέπει να προετοιμάζει ... κάθε γονιό ή το παιδί ... του λαού του για τις κρεατομηχανές του πολέμου. Χρειάζεται πολύ αίμα ο καπιταλισμός ... και ο έλληνας καπιταλιστής το προετοιμάζει πρόθυμα. Ξέρει που θα το βρεί. Στον ελληνικό λαό.

Ο πόλεμος που έρχεται θα γίνει μόνο για τα κέρδη του καπιταλιστή. Το "κέρδος" του λαού απο τον πόλεμο θα είναι μόνο ... το σφαγείο και η ένδοξη νίκη ή η τίμια ήττα. Τίποτα άλλο. Και με την νίκη και με την ήττα ο λαός θα πληρώσει τα έξοδα του πολέμου. Και αν έχουμε νικήσει και αφού ξεχρεώσουμε τον πόλεμο ... θα μας περιμένει το χρέος που αφήσαμε πριν απο τον πόλεμο.

Και στην νίκη και στην ήττα ... ο έλληνας καπιταλιστής ... θα συνεχίσει να κερδίζει ... και θα συνεχίσει να αρπάζει το φαί απ´ το τραπέζι του λαού. Αν ο έλληνας καπιταλιστής ενδιαφερόταν για τον λαό θα είχε θυσιάσει κομμάτι απο τα κέρδη του για να σώσει τον "λαό του" πριν τον πόλεμο. Αντί για αυτό του έφαγε τα συκώτια. Γιά ποιό λόγο δεν θα του τα ξαναφάει και μετά τον πόλεμο ?? Μήπως επειδή τότε θα έχει περισσότερα κέρδη ?? ... ή μικρότερη απληστία ??

Ο έλληνας καπιταλιστής ... ή θα πάψει να υπάρχει ... ή θα αρπάζει το φαί απ´ το τραπέζι. Και στις καλές εποχές ... της άνθησης του καπιταλισμού ... της ανάπτυξης που λέγαμε τότε ... μη γελαστεί κανένας και πιστέψει πως ο έλληνας καπιταλιστής έδινε περισσότερα στον εργάτη. Έδινε μόνο οτι μπορούσε να του αρπάξει ο εργάτης με τον αγώνα του. Αααα του έδινε και κάτι άλλο. Εύκολα δανεικά του έδινε ... που κάποτε τα γυρεύει πίσω. Οταν και ο έλληνας καπιταλιστής "βγάζει" τρελλά ... δεν αυξάνονται και τα έσοδα του εργάτη ... τα εξοδά του αυγαταίνουν τρελλά.

Και ο έλληνας καπιταλιστής θα πάει στον πόλεμο μόνο για αυτό. Για να ξαναβγάλει ... "τρελλά" λεφτά αυτός και να ξαναχρεωθεί "τρελλά" ο εργάτης για να τα ξοδέψει. Για να τα ξαναχώσει δηλαδή στην τσέπη του έλληνα καπιταλιστή.

Λοιπόν ... και στην ιμπεριαλιστική ειρήνη και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ο έλληνας εργάτης ... δεν έχει καμμιά δουλειά με τον έλληνα καπιταλιστή. Στην ειρήνη του ρουφάει τον ιδρώτα και στον πόλεμο το αίμα. Και πάντα θα χρωστάει στον καπιταλιστή ... ή τα δανεικά της ευδαιμονίας ή τα λειτουργικά έξοδα της κρεατομηχανής.

Ο έλληνας εργάτης δεν έχει κανένα λόγο να συμμαχήσει με τον έλληνα καπιταλιστή. Ούτε με τους "συμμάχους" του. Ούτε για μιά στιγμή.
Και η πατρίδα ?? Να αρνηθούμε στον έρμο τον καπιταλιστή το δικαίωμα να υπερασπισθεί την πατρίδα ?? Ξέρουμε που την έχει γραμμένη την πατρίδα. Θυμόμαστε τον τρόπο που υπερασπίζονται οι καπιταλιστές την πατρίδα ?? Στην τελευταία κατοχή της πατρίδας ... οι μισοί έλληνες καπιταλιστές έμειναν για να κάνουν "δουλειές" σαν συνεργάτες των ναζί τσακίζοντας το λαό που αντιστεκόταν ... και οι άλλοι μισοί τα φόρτωσαν και πήγαν στο Κάϊρο για να βρούν συμμάχους να τσακίσουν τον λαό μετά τον πόλεμο. Έτσι πάντα υπερασπίζεται ο έλληνας καπιταλιστής την πατρίδα ... υπερασπίζοντας τα κέρδη του και το τομάρι του.

Ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα συμφέρον απο τον πόλεμο του έλληνα καπιταλιστή. Δεν έχει κανένα συμφέρον απο τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ο έλληνας καπιταλιστής θα τον βαφτίσει πατριωτικό πόλεμο ... όπως ακριβώς θα κάνει και ο τούρκος καπιταλιστής και ο κάθε καπιταλιστής.

Ξέρουμε τι θα πάθει ο λαός αν συρθεί σε αυτόν τον πόλεμο σηκώνοντας την "εθνική" σημαία ... την σημαία ευκαιρίας του έλληνα καπιταλιστή. Και αν ο λαός δεν αντιδράσει ... και αν δεν ακούσει τους κομμουνιστές και συρθεί στον πόλεμο στο όνομα της μεγαλειώδους νίκης της "πατρίδας" ... αργά ή γρήγορα το μεγάλο ψέμα θα το αποκαλύψει η φωτιά του πολέμου και η μυρουδιά της καμένης σάρκας και του χυμένου αίματος.

Τρία είναι τα σενάρια. Δυό "νίκες" και μιά "ήττα" για τον έλληνα καπιταλιστή ... ή αλλοιώς τρείς ήττες για το λαό. Ο έλληνας καπιταλιστής να καταφέρει να βάλει τον ελληνικό λαό να σφάξει και να λεηλατήσει έναν διπλανό λαό. Μεγαλεία ... θα ανοίξουν οι "δουλειές" του έλληνα καπιταλιστή με τον τούρκο φερ´ειπείν καπιταλιστή. Αλλά ο έλληνας καπιταλιστής τώρα θα έχει το πάνω χέρι. Αλλά τα είπαμε πρίν ... αυτή η "νίκη" θα είναι μιά εξ´ ορισμού ήττα για τον ελληνικό λαό. Η άλλη εκδοχή του πολέμου που έρχεται ... είναι η εξουσία του έλληνα καπιταλιστή να αποσταθεροποιηθεί ... να τρεκλίζει ... να καταφτάσει στα μέρη μας ο σύγχρονος Σκόμπυ, ο "σύμμαχος" ιμπεριαλιστής για να περισώσει τον έλληνα καπιταλιστή απο τον ίδιο τον λαό του ... με μιά "φιλική" εισβολή-κατοχή. Άλλη μια βέβαιη ήττα του λαού που θα κληθεί να πανηγυρίσει την "εθνική νίκη" ενάντια στους σύγχρονους ληστοσυμμορίτες. Στο τέλος υπάρχει και το σενάριο της "εχθρικής" ιμπεριαλιστικής κατοχής της χώρας. Ο έλληνας καπιταλιστής που θα έχει "ηττηθεί" ... θα πάθει οτι έπαθε και ο τούρκος καπιταλιστής  στο πρώτο σενάριο. Θα κάνει οτι έκανε πάντοτε ο κάθε καπιταλιστής. Θα συνεργαστεί με τον ιμπεριαλιστή εισβολέα ή θα ψάξει ξανά να βρεί άλλους προστάτες ιμπεριαλιστές. Αυτή θα είναι η τρίτη ήττα του ελληνικού λαού. Η πιό τραγική.

Αυτές οι δυό "νίκες" και η μια "ήττα" για τον καπιταλιστή ... παντού και πάντα στον ιμπεριαλισμό ... θα σημαίνουν νέες δουλειές για τον καπιταλιστή (με ευνοϊκές ή όχι συνθήκες δεν έχει και πολύ σημασία) ... την ίδια στιγμή που θα σημαίνουν τρείς ήττες για τον λαό. Με μαθηματική ακρίβεια. Ας θυμηθούμε τι ακριβώς έπαθε ο ηττημένος γερμανικός λαός ... και τι "έπαθαν" τα "ηττημένα" γερμανικά μονοπώλια μετά το τέλος των δύο παγκόσμιων πολέμων του προηγούμενου αιώνα.

Όμως ... τελείωσαν τα σενάρια ?? Όχι υπάρχει άλλο ένα. Μαζί με τον "φίλο" ή τον "εχθρό" ιμπεριαλιστή εισβολέα να ηττηθεί και ο τελευταίος ... ο δικός μας ... ιμπεριαλιστής. Ο έλληνας καπιταλιστής. Να ηττηθεί απο τον ίδιο τον λαό ... οριστικά η ελληνική αστική τάξη. Να χάσει την εξουσία της.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ Ή ΘΑ ΣΥΡΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΡΑΦΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ

ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΦΙΛΟΣ ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΕΧΘΡΟΣ

ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ, δηλαδή ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΙΣΒΟΛΕΑ

ΣΤΟΝ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ. Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΩΜΑ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ... ΚΟΙΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ... ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗ

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ... ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ ΘΑ ΞΑΜΟΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ... ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ, ΚΕΝΤΡΩΟΥΣ, ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ ... ΝΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ "ΕΘΝΙΚΑ" ΛΑΒΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ 

Ο ΛΑΟΣ ... ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ... ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΕΧΤΙΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ, ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΟΤΙΣΕ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ... ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑ ... ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ... ΜΕ ΜΟΝΟΥΣ ΒΕΒΑΙΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΘΑ ΧΤΙΣΤΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΤΩΡΑ ... ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ 

7 σχόλια:

  1. Οπως πάντα εξαιρετικός. Συνυπογράφω 100%. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απέναντι στον λαό για να στηρίξουνε την Αστική Τάξη στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο θα βρίσκονται Φιλελεύθεροι Σοσιαλδημοκράτες Οπορτουνιστές όλων των Αποχρώσεων Φασίστες για να τον Εγκλωβίσουνε στον Σοσιαλσωβινισμό. Τα παραδείγματα ...απειρα... στο παρελθόν. Ολος ο Βούρκος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΓΛΩΒΙΣΟΥΝΕ ΣΦΟΙ, ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ.

    ΣΥΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

    Χαηλε Σελασιε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγνώμη για τα κεφαλαία αλλά έχω αγαναχτήσει τελευταία με τα οπορτουνιστικά αναχώματα.

    ΩΣ ΕΔΩ.

    ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΣΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗ.

    Χαηλε Σελασηε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι ήρεμος και να μην θυμώνεις με τα Οπορτουνιστικά αναχώματα. Είναι εργαλεία του καπιταλισμού ποιό χρήσιμα και απο τον Φασισμό και είναι η πυξίδα οτι βαδίζουμε σωστά. Θα υπήρχε πρόβλημα αν δεν υπήρχανε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Τρολ είναι ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, από τα πολλά...

      Διαγραφή
  5. Ο πόλεμος διεξάγεται από κάθε άρχούσα ομάδα εναντίων των υποτελών της και ο αντικειμενικός σκοπός του δεν είναι να κατακτήσει εδάφη ή να αμυνθεί,αλλά να διατηρήσει ανέπαφη τη δομή της κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι