Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

Hasta la victoria siempre !!!


   Κι΄όμως ... ακόμα και σήμερα ο λαός αποφασίζει αν και πότε θα επαναστατήσει ... αν και πότε θα συνεχίσει μια επανάσταση ή θα την "παραδώσει" αμαχητί. Οι ηγέτες βρίσκονται ... κάπου εκεί έξω και για το ένα και για το άλλο. Αυτό και μόνο αυτό, μας λέει η ζωή του Φιντέλ ... και το μίσος που ξεχύθηκε χτές απ΄τον "θάνατο" ενός παππού 90 ετών απο τους "δημοκράτες" που ωρύονται τώρα ... αλλά ποτέ δεν ενοχλήθηκαν καθόλου απο καμμιά USA-χούντα. 
   Ο πανικός του συνειδητού φασίστα και του πανέτοιμου να τον καταπιεί ο φασισμός μικροαστού ... για τον επόμενο Φιντέλ που θα του σμπαραλιάσει τα όνειρα ... δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω απο τον πόθο τους για την "δημοκρατία". Εξάλλου το είπε και ο Τράμπ ... "Ο Φιντέλ ήταν ένας στυγνός δικτάτορας" !!! Αυτή "δημοκρατία" που δεν μπορεί ... να κρύψει την απαίσια μπόχα της και το αναπόδραστο δίλημμα που μπαίνει σήμερα παντού στον καπιταλιστικό κόσμο ... 
... Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα
   Ο Φιντέλ το ίδιο δίλημμα ... κλήθηκε να το απαντήσει στην ακόμα πιό απάνθρωπη μορφή του ... Βαρβαρότητα ή σοσιαλισμός με την θηλιά στο λαιμό. Στράφηκε στον λαό ... και η απάντηση που πάλεψε να δώσει έμπρακτα ... δεν επιτρέπει σε κανέναν "δημοκράτη" να τον συγχωρήσει. Για τον ίδιο λόγο δεν πρόκειται να συγχωρήσουν ποτέ ... ούτε τον Λένιν, ούτε τον Στάλιν, ούτε τον Τσέ ... ούτε και κανέναν ανώνυμο επαναστάτη.
   Το τι πέτυχε (και τι δεν πέτυχε) ο κουβανικός λαός με την καθοδήγηση του Φιντέλ και με την θηλιά στο λαιμό ... δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε. Ας κοιτάξουμε λίγο τι συμβαίνει στην καπιταλιστική γειτονιά της Κούβας και θα καταλάβουμε. 
   Ομως, όπως στο δίλημμα θα κληθεί να απαντήσει ολόκληρος ο καπιταλιστικός κόσμος ... αργά ή γρήγορα ... έτσι και ο κουβανικός λαός παλεύει εδώ και χρόνια να ... απαντήσει ξανά. Αποχαιρετισμός στον comandante ... με ένα κείμενο απο την εποχή του 7ου συνεδρίου του ΚΚ Κούβας ... Κούβα: Μιά επαναστατική ΝΕΠ ... ή μιά καπιταλιστική παλινδόμηση ??

   Viva la revolución !!!
   Hasta la victoria comandante !!!

 

1 σχόλιο:

  1. Ενας μεγάλος Μπολσεβίκος ηγέτης διάλεξε τον δρόμο της Επανάστασης για την Ανατροπή του Δικτάκτορα Μπατίστα και χωρίς να σταματήση στην Μέση του δρόμου για κάποιο ....στάδιο... Ανατρέψανε και τον Καπιταλισμό με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και Δικτακτορία του Προλεταριάτου. Και ξεκινήσανε μάλιστα στις 26 Ιούλη του 1953 οταν το ρολόι στην ΕΣΣΔ είχε αρχίσει να δουλεύει αντίστροφα με τον ...θάνατο... του ΣΤΑΛΙΝ και την επικράτηση της Οπορτουνιστικής Αντεπανάστασης. Ενας ηρωικός αγώνας αμέριστη Διεθνιστική βοήθεια παντού. Ας ελπίσουμε οτι οι Κομμουνιστές στην Κούβα θα σταματήσουνε τον δρόμο προς τον Καπιταλισμό τσακίζοντας την Οπορτουνιστική Αντεπανάσταση που σηκώνει κεφάλι λόγω των συνεπειών του Εμπάργκο. Ο Οπορτουνισμός είναι το ΦΙΔΙ με τα πολλά Κεφάλια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι