Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Σκόρπιες σκέψεις

   Ο μαρξισμός-λενινισμός αποτελεί μιά ενιαία θεωρητική οντότητα. Δεν είναι ένα θεωρητικό super-market απ΄όπου μπορείς να "ψωνίσεις" ... ότι σε βολεύει. Ολα ή τίποτα.

   Η δουλοκτησία έχασε την θέση της στην ανθρώπινη ιστορία απο την φεουδαρχία ... και αυτή απο τον καπιταλισμό. Τρία αλληλοδιάδοχα ... εκμεταλλευτικά συστήματα. Τρία συστήματα με διαφορετικό "φαινότυπο" αλλά με κοινό dna ... Την εκμετάλλευση ανθρώπου απο άνθρωπο. 

   Ο Ομπάμα ήθελε λέει να μας μιλήσει περί δημοκρατίας απο την Πνύκα. Οι σύγχρονοι δουλοκτήτες ... θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής στους αρχαίους προγόνους τους ... στέλνοντας να το κάνει ... έναν μαύρο υπηρέτη. 

   Ο μαρξισμός-λενινισμός σαν ενιαίο θεωρητικό σύνολο ... σημαδεύει στην ανάλυση του εκμεταλλευτικού dna των ιστορικών κοινωνικών σχηματισμών με μοναδικό στόχο την ανίχνευση των τρόπων της απαλλαγής της ανθρώπινης κοινωνίας απο την εκμετάλλευση. Ο μαρξισμός-λενινισμός είναι εργαλείο που κάθε φορά πρέπει να το βάλεις να δουλέψει σε κάθε νέα συνθήκη. Αν δεν το κάνεις ... καταντά δόγμα. Αν πάλι προσπαθήσεις να το "χρησιμοποιήσεις" με σκοπό να ακυρώσεις την απαλλαγή της ανθρωπότητας απο την εκμετάλλευση ... απλά προσπαθείς να ακυρώσεις τον ίδιο τον μαρξισμό-λενινισμό. Εχουμε πήξει απο τέτοιους μαρξιστές-λενινιστές. Επίσης έχουμε πήξει απο ένα σωρό μαρξιστές ... που δεν θέλουν - λένε - να είναι λενινιστές !!! Κατά φαντασίαν τερατογενέσεις.

   Είναι για γέλια και κάτι μαρξιστές-λενινιστές των πληκτρολογίων ... που βλέπουν τον Πούτιν σαν αντιιμπεριαλιστή !!! Τώρα δε με την εκλογή του Τράμπ (που τα έχει βάλει - λέει - με το ΝΑΤΟ) ... ή θα πάθουν ψυχοπολιτικό κοκομπλόκο και θα αποσυρθούν στις τρύπες για καμμιά τριετία ή θα γεννήσουν νέα τέρατα οι εγκεφαλικές τους μήτρες.

   Ο εκμεταλλευτής και ο εκμεταλλευόμενος όσο θα συνυπάρχουν ... θα μπορούν να "ισορροπούν" κοινωνικά ... αφ΄ενός με την επιβολή του ενός στον άλλον με μιά μορφή εξουσίας και αφ΄ετέρου κάτω απο την προσμονή του εκμεταλλευόμενου να πάρει θέση εκμεταλλευτή ... όσο δεν θα αποφασίζει την ταξική όξυνση και λύση. Ιστορικά λοιπόν μπορεί να υπάρξουν δυό μορφές εξουσιών. Η επιβολή (=διχτατορία) του ενός στον άλλον ... Διχτατορία της αστικής τάξης ή διχτατορία του προλεταριάτου. Τίποτα άλλο. Τέλος.

   Διαλέχτε ... όσο είναι νωρίς. Εσχάτως η ιστορία ... βιάζεται.

   Ομως ... η μιά διχτατορία ... αυτή της αστικής τάξης ... έχει σκοπό απλά την συνέχιση της εκμετάλλευσης η οποία δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς την ύπαρξη του εκμεταλλευόμενου ενώ η άλλη ... του προλεταριάτου ... δεν έχει μόνο σκοπό την εξάλειψη της εκμετάλλευσης αλλά και την εξάλειψη του εκμεταλλευτή ως εκμεταλλευτή.
   Εχουμε λοιπόν δυό διχτατορίες ... που τις χωρίζει μιά τεράστια διαφορά. Η αστική ... είναι απο την φύση της διχτατορία με σκοπό να διαιωνιστεί σαν διχτατορία ... ανώ αντίθετα η προλεταριακή είναι απο την φύση της διχτατορία με σκοπό να πάψει να είναι διχτατορία.  
   Σε αυτή την ιστορική διαλεχτική διαδικασία τι όπλα διαθέτει η κάθε εξουσία ?? 
   Η προλεταριακή διχτατορία ... δομείται πάνω στην συλλογική, ταξική οργάνωση όλων των εκμεταλλευόμενων με σκοπό την εξάλειψη των εκμεταλλευτών. Δομείται λοιπόν πάνω σε έναν αναπόδραστα συλλογικό ταξικό δρόμο που σκοπό έχει να απελευθερώσει ολόκληρη την ανθρώπινη κοινωνία. Ο συλλογικός-ταξικός δρόμος είναι λοιπόν ο κοινωνικός μονόδρομος.

   Ποτέ μου δεν κατάλαβα την ύπαρξη των δεξιών κοινωνιολόγων. Δεξιών αντι-κοινωνιολόγων ... να το καταλάβω.

   Η αστική διχτατορία ... δομείται πάνω στην παραπλάνηση των εκμεταλλευόμενων και στην εξαγορά-στρατολόγηση μιάς μερίδας αυτών. Τα απαραίτητα για τον μηχανισμό ... μεσαία στρώματα ... και ο οπορτουνισμός. Ολη η διαδικασία εκπληρώνεται με όχημα ... τον άσβεστο πόθο του εκμεταλλευόμενου ... να απαλλαγεί απο τα δεινά της εκμετάλλευσης ... αρκεί να πεισθεί πως ο μόνος τρόπος είναι να αναζητήσει την τύχη του στον ατομικό (δηλαδή αντικοινωνικό) δρόμο της "κοινωνικής" ανέλιξης, στον δρόμο της ατομικής ιδιοκτησίας, στον δρόμο της μεταμόρφωσης του εκμεταλλευόμενου σε εκμεταλλευτή. Ολοι οι ιδεολογικοί μηχανισμοί της αστικής εξουσίας ... σημαδεύουν αυτόν τον στόχο.

  Τα μάθατε ?? Οι αριστεροί μαρξιστές και τσιτατολενινιστές του Τσίπρα ... "στρατολογούσαν" sites ... στην επαναστατική υπόθεση (!!!) ... με αντάλλαγμα ... λίγα (??) euro βεβαίως βεβαίως. Αραγε τι ατομική ταρίφα να έχουν ένα σωρό ξευτιλισμένα τρολάκια της συριζοεπανάστασης ??

   Οι κοινωνίες όπου αυτή η παραπλάνηση-εξαγορά λειτουργεί με τερατώδη αποτελεσματικότητα είναι ακριβώς οι κοινωνίες των πιό εξελιγμένων-αναπτυγμένων καπιταλιστικών χωρών. Η αποτελεσματικότητα αυτών των μηχανισμών είναι ευθέως ανάλογη με τα υπερκέρδη που διοχετεύονται σε αυτούς και ευθέως ανάλογη με την μονοπωλιακή-ιμπεριαλιστική ισχύ των χωρών αυτών.

   Την  επομένη της εκλογής του "αντισυστημικού" Τράμπ ... το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ... εκτινάχθηκε σημειώνοντας άνοδο που δεν έχει συμβεί ποτέ σε άνοιγμα συνεδρίασης. 

   Οι ιδεολογικοί μηχανισμοί της αστικής διχτατορίας έχουν και άλλο ένα καθήκον. Να απαξιώσουν, παγιδεύσουν, εξαγοράσουν, αφοπλίσουν ... κάθε έκφραση ή απόπειρα έκφρασης ... του συλλογικού κοινωνικού δρόμου.

   Παράξενο πεπτικό σύστημα διαθέτουν τα ανυπόμονα (και δεόντως γρασαρισμένα) τρολάκια της επανάστασης. Καταπίνουν με θηριώδεις ρυθμούς ... μνημόνια, πετσοκόμματα, αγορές, πλανητάρχες, συνταξιούχους, νατοϊκές αρμάδες, ιμπεριαλισμούς, καμμένους, λεβέντηδες, εκκλησίες, διαπλοκοδιαφθορές, εφοπλιστές, μαφίες κλπ κλπ ... αλλά δεν μπορούν να χωνέψουν με τίποτα ... την πώληση του 902 !!!  

   Η ακατάπαυστη πάλη ανάμεσα στην ανάγκη του συλλογικού-κοινωνικού δρόμου ενάντια στην αντικοινωνική εκβιαστική επιβίωση του ατομισμού ... θα συνεχίζεται μέχρι να επιλυθεί αυτή η διένεξη ... οριστικά.

   Μόνο ο Αρης ο Πορτοσάλτε και ο Στέλιος ο Ράμφος έχουν καταργήσει την πάλη των τάξεων ... στο μυαλό τους. Ο Σύριζας θα την καταργήσει ... νομοθετικά. 

   Κάποτε οι ιδεολογικοί μηχανισμοί της αστικής διχτατορίας ... χάνουν τα κεφάλαια κινησής τους και επομένως την αποτελεσματικοτητά τους. Είναι οι κρίσεις του καπιταλισμού. Ενα όπλο έχει απομείνει στην αστική διχτατορία τώρα που δεν "βγαίνει" να εξαγοράζει συνειδήσεις. Ο αυταρχισμός.

   Και όταν κάτι πάει να κινηθεί λίγες μέρες πριν μας καταφτάσει ο Ομπάμας ... Μπούμ τα καλόπαιδα τ΄ατίθασα πέταξαν στην γαλλική πρεσβεία ... αμυντική λέει χειροβομβίδα. Είναι φανερό η "επανάσταση" κλιμακώνεται. Την άλλη φορά θα πετάξουν επιθετικά βαρελότα. 

   Είναι οι κρίσιμες καμπές της πάλης ανάμεσα στον ταξικό δρόμο και στον ατομισμό. 

   Ο Λάκης ο Λαζόπουλος μας είπε πως δεν θα ξαναψηφίσει Σύριζα !!! Εξάλλου υπάρχουν - λέει - και άλλα κόμματα της αριστεράς. ΟΚ καταλάβαμε !!! Μάλλον πήρε καινούργια εργολαβία. Ποντάρω στη Ζωή του ... δικαστικού σοσιαλισμού.  

   Οι μάζες πριν αποφασίσουν να αγωνιστούν ... μοιραία ονειρεύονται ... τα παλιά μεγαλεία που τους έταζαν. Τις μάζες τις ενοχλούν λιγότερο οι κατακτήσεις που χάνονται ... απο τα όνειρα που σβήνουν. Οι ιδεολογικοί μηχανισμοί της αστικής διχτατορίας αυτό το ξέρουν πολύ καλά. Αντί για τα ψίχουλα της εξαγοράς ... τώρα το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι νέα όνειρα. Μεγάλες πατρίδες, νέα λάφυρα ... πάντα έτσι γινόταν. Εθνικισμός, πόλεμος. Η ταξική σύγχυση. Ο ατομικός δρόμος ... "μαζικοποιείται". Τεράστιες μάζες βλέπουν την σωτηρία τους ... μέσα στην αυταρχική καταστροφή άλλων μαζών. Εκφασισμός ... χωρίς καμμιά εξαίρεση ... κάθε κοινοβουλευτικής "δημοκρατίας". Ο ανοιχτός φασισμός. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να διασωθεί ιστορικά ο ατομισμός.

   Τα φασισταριά της ΧΑ και ο καμμένος συγκυβερνήτης της αριστεράς ... τσακίστηκαν να πρωτοπανηγυρίσουν για την εκλογή Τράμπ. Ο Παναγιώτης ο Ισκρας ... πανηγύρισε πιό σεμνά και στρογγυλεμένα. Κατά τα άλλα παραμένει κακιά λέξη ... ο σοσιαλφασισμός. Ο Τσίπρας αναγκάστηκε να στείλει συγχαρητήρια. Τον υποχρεώνει το πρωτόκολλο !!! Διαφορετικά θα έκανε αίτηση για να γκρεμίσει τον καζινοκαπιταλισμό. Και πάλι αν του δίναν αριθμό πρωτοκόλλου. 

   Ο φασισμός είναι η εκτρωματική "κοινωνικοποίηση" του ατομισμού. Ακριβώς γι΄αυτόν τον λόγο ... ο φασισμός είναι η φυσική συνέχεια της αστικής κοινοβουλευτικής "δημοκρατίας". Ομως κανένας ιδεολογικός μηχανισμός της αστικής εξουσίας δεν θα δεχτεί ποτέ αυτή την σχέση πατρότητας.

   Ο Αδωνις Γεωργιάδης λέει οτι δεν έχουν θέση οι ακροδεξιοί στην ΝΔ ... και ο Σόιμπλε λέει λαικιστή τον Τράμπ !!! 

   Η διχτατορία του προλεταριάτου ... είναι και αυτή αυταρχική. Είναι μιά εξουσία. Δεν μπορεί να γίνει αλλοιώς. Το καπιταλιστικό σύστημα θα εκραγεί ... δεν θεραπεύεται η θνησιγένεια. Δεν χρειάζονται αποδείξεις γι΄αυτό. Υπάρχουν όμως. Η αστική διχτατορία ... ξαφνικά χάνει τον ιδεαλισμό της ... γίνεται "υλιστική". Δεν θα παραδώσει ποτέ την εξουσία της και ας μην καταφέρνει στο 21ο αιώνα να ταίσει τους υπηκόους της. Οι πραγματικοί υλιστές το ξέρουν αυτό. Η ανθρωπότητα δεν θα μπορέσει να απαλλαχτεί απο την αστική διχτατορία πριν προλάβει να καταστρέψει τον άνθρωπο ... χωρίς μιά άλλη διχτατορία. Χωρίς μια διαφορετική εξουσία.

   Σε πενήντα μέρες είπε ο Τσίπρας ... έρχεται η ανάπτυξη που θα μας βγάλει στις αγορές. Σωθήκαμε αδέρφια !!! Η μόνη λεπτομέρεια είναι οτι τα έλεγε ... στους εφοπλιστές !!! 

   Αυτές είναι οι στιγμές που οι ιδεολογικοί μηχανισμοί της αστικής διχτατορίας ... "τρέμουν" σύγκορμες με τους "αντισυστημικούς φασίστες" ... και ξορκίζουν σαν "συστημικούς" και "πιασμένους" τους κομμουνιστές όσο βέβαια είναι σίγουροι πως μέσα στις μάζες ... ο ατομισμός κάνει την δουλειά του. Οταν η φάμπρικα αυτή ρετάρει ... ως δια μαγείας τα φασισταριά βρίσκονται στην εξουσία και οι κομμουνιστές στην παρανομία. 

   Ηρθε το τέλος του κόσμου !!! Το σύστημα κινδυνεύει απο τον Τράμπ !!!   

   Η προλεταριακή εξουσία είναι η μόνη εξουσία που δηλώνει ανοιχτά την πραγματική της φύση. Είναι η μόνη εξουσία ... που θα παραμένει αυταρχική ... μόνο όσο θα υπάρχουν στο σώμα της ... επιβιώσεις του καπιταλισμού, επιβιώσεις του ατομισμού, επιβιώσεις του παλιού ανθρώπου.
   Ο αυταρχισμός του σοσιαλισμού είναι γέννημα ... του καπιταλισμού που πεθαίνει ... που αντιστέκεται στο μοιραίο.
   Μόνο έτσι θα φτάσει ο άνθρωπος στην πραγματική κοινωνικοποίηση που επιβάλει η ίδια η φύση του ανθρώπου. Η αταξική κοινωνία ... ο μαρασμός της εξουσίας ... ο κομμουνισμός.

   Λοιπόν ... ο δρόμος για τον κομμουνισμό ... ή ο δρόμος για την βαρβαρότητα ??

   "νικημένο μου ξεφτέρι δεν αλλάζουν οι καιροί, 
     με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί"


   Να λοιπόν γιατί ο δαρμένος, εξαθλιωμένος, αλλοπαρμένος ατομιστής ... δεν ακούει τον κομμουνιστή. Ξορκίζει το κακό ... τον άλλο του εαυτό. Ακόμα ονειρεύεται τα όνειρα τα μεγάλα. Αρνείται να ξυπνήσει. Ακολουθεί τον φασίστα.

   Ο Μανώλης ο Κοτάκης, άκουσα, την έπεσε σκατόψυχα στον Μπογιόπουλο on air ... γιατί το ΚΚΕ είναι καθηλωμένο στο 5% και οι φασίστες του παίρνουν τα σώβρακα !!! Το πιάσαμε το υπονοούμενο ... οι άχρηστοι οι κουκουέδες φταίνε που θα μας κάτσουν στο σβέρκο οι φασίστες.

   Καληνύχτα Κεμάλ  




      
   

   

           

    

             

     

  

   

   

      

3 σχόλια:

  1. Είπαμε ο Πούτιν και η Ρωσία είναι ....αντιιμπεριαλιστές... μαζί με τους Κινέζους τους Ιρανούς και την Χεζμπολάχ.... Επίσης ....αντιιμπεριαλιστής..... είναι και ο Ασαντ που το ...Κ.Κ.... συμμετέχει σε κυβέρνηση μαζί του και στο τελευταίο Συνέδριο του ανάμεσα στις Φωτογραφίες Μάρξ και Εγκελς είχε και τον ....Ασαντ.... Αντιιμπεριαλιστικά βεβαίως Βεβαίως γιατί υπάρχει ένα Στάδιο. Είμαι περίεργος τι δεν ...καταλαβαίνεις Σύντροφε. Ολα είναι απλά ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γράφω και το ξαναγράφω ... μήπως και το χωνέψω.

      Διαγραφή
    2. Σωστός. Εχουνε απύθμενο θράσος. Εδω κατηγορούνε το ΚΚΕ επειδή μιλάει για ΕΝΙΑΙΑ Ανεξάρτητη Κύπρο χωρίς ξένους Στρατούς και δεν δέχεται τον χωρισμό του νησιού στα δυο. Και τα λέει το Ακελ που είπε ΝΑΙ στο Σχέδιο ΑΝΑΝ υπόγραψε Μνημόνιο οταν ήτανε Κυβέρνηση μέσα στον Καπιταλισμό και είπε ΝΑΙ στην Ε.Ε. Και αυτοί λέει είναι ....κομμουνιστές..... Αντίθετα το ΚΚΕ σύμφωνα με τα μυαλά τους λεει τα ίδια με τον ...ΓΡΙΒΑ...και τους ..εθνικιστές.... Τι να πεις απο το 1944.... χωρίς Κ.Κ στην Κύπρο φυσιολογική κατάληξη. Που θα είχαμε πάθει και εμεις τα ίδια αν δεν είχαμε το ξεκαθάρισμα το ...1968...και το ...1991... Ευτυχώς. ΟΥΦΦΦΦ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι