Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

NATO

Αναμνηστική φωτό απο την αναγγελία της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία. Ηταν και η "αριστερά" εκεί ... σχεδόν συγκινημένη !!!
   8 και 9 Ιούλη του 2016 έχουμε Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ ... στην Βαρσοβία ... στην καρδιά του πάλαι ποτέ διαβολικού σιδηρού παραπετάσματος. Προχτές αυτός ο οργανισμός της "ειρήνης και της δημοκρατίας" ... δημοσίευσε τις "αμυντικές" (!!!) δαπάνες των χωρών μελών του, απο το 2009 ως το 2016.

   Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα σε στρατιωτικές δαπάνες μέσα στο ΝΑΤΟ. Μας ξεπερνούν μόνο οι ΗΠΑ. Η Τουρκία βρίσκεται μόλις στην ... 7η θέση !!!

   Τα τρία τελευταία χρόνια η Ελλάδα εμφανίζει σοβαρότατη αύξηση (σχεδόν διπλασιασμός) δαπανών που αφορούν αποκλειστικά τους εξοπλισμούς (αυτές οι δαπάνες δεν αφορούν το προσωπικό και τις υποδομές). Ρίξτε μιά ματιά ποιές άλλες χώρες εμφανίζουν παρόμοιους ρυθμούς αύξησης των δαπανών τα τρία τελευταία χρόνια ... για να αρχίσετε να σχηματίζετε μιά εικόνα για το τι ετοιμάζουν ... Λιθουανία, Ρουμανία, Πολωνία, Λετονία, Ουγγαρία, Βουλγαρία !!!  

   Τις ίδιες χρονιές ενώ το προσωπικό παρέμεινε σταθερό σε αριθμούς ... κοιτάξτε τι έπαθαν οι δαπάνες για τις αμοιβές του προσωπικού και οι δαπάνες για τις υποδομές !!!

   Να και η συνολική εικόνα των στρατιωτικών δαπανών του ΝΑΤΟ την τελευταία οχταετία. Είναι πασιφανές το τι ετοιμάζουν ...
   ... και πως το ετοιμάζουν

   Ξέρουμε ... οι υπηρέτες του ιμπεριαλισμού θα έχουν προνομιακή θέση στο πάρτυ της Βαρσοβίας. Το έχουμε ξαναματαδεί το έργο με τα αρκουδάκια που χορεύουν ...

   Ομως ... "Εμείς είμαστε ο κόσμος" ... οχι αυτοί 
 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι