Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Η μοναξιά του ψωριάρη στο ... θαυμαστό κόσμο της αριστεράς

   “Πονάω ρε ... είμ΄αριστερός εγώ ... πονάω για την ενότητα της αριστεράς !!! Ολοι μαζί ρε ... έστω κι΄αν διαφωνούμε κάπου, έστω κι΄αν βαδίζουμε χωριστά ... ελάτε ρε να χτυπάμε όλοι μαζί τον αντίπαλο !!!”
    Τι θαυμάσια τοποθέτηση !!! Τι πικρό παράπονο !!! Τι μεγαλόψυχος αλτρουϊσμός !!! Τι φωτεινός στόχος !!!

   Η ενότητα της αριστεράς.
   
   Αυτός ο γαμημένος ο “κολλητός” μου αριστερός ... ο Μιχάλης μου τα έκανε τούμπανο τότε με τις πλατείες και τους αγανακτισμένους ... που “έβλεπε” πως το ΚΚΕ προσπαθεί να τον καπελώσει με τις κομματικές του σημαίες. Εκραζε τότε ο Μιχαλάκης τους ψωριάρηδες ... όταν εφτανε το ΠΑΜΕ.
    Χτες πρωι-πρωί (4/2 ... ημέρα της απεργίας) ... στα χρονίως πρησμένα μεζεά μου (που λέει μια άλλη αριστερή ψυχή) ... παραλίγο να συμβεί το big bang. Ο Μιχάλης ... βγήκε για κλάδεμα με φόρμες παραλλαγής !!!
- Τι κάνεις ρε μαλάκα ... δεν θα έρθεις κάτω ??
- Που κάτω ... στην ΓΣΕΕ ??
- Λες να σου λέω εγώ για την ΓΣΕΕ ?? Εξάλλου τόσα χρόνια που πήγαινες ??
- Τους έχω σιχαθεί τους αλήτες !!!
- Ελα με το ΠΑΜΕ
- Δηλαδή μπορώ να πάρω την σημαία του Σύριζα και να έρθω ?? Ο άλλος μπορεί να πάρει την σημαία της Ανταρσύα ή του Λαφαζάνη ?? Εαν δεν ενωθεί η αριστερά ... τίποτα δεν γίνεται !!!
Δεν υπάρχει κανείς λόγος να περιγράψω αυτό που ακολούθησε.

    Ας παρακολουθήσουμε απο κοντά τι συμβαίνει στο μυαλό ενός τοιούτου αριστερού.
    Είναι πεπεισμένος οτι κατέχει το ηθικό πλεονέκτημα ... απέναντι στον οποιονδήποτε αυτός δεν θεωρεί αριστερό !!! Ετσι ... επειδή αυτός είναι αριστερός. Εαν τύχει και σε χαρακτηρίσει ένας τέτοιος αριστερός ... με αρνητικό πρόσημο μέσα στο μυαλό του (π.χ. δογματικό ή σταλινικό) ... αυτομάτως σε αποκλείει απο την αριστερά, ή στην καλύτερη περίπτωση θα βαλθεί να σώσει την αριστερά απο τους δογματικούς σταλινικούς σαν και σένα. Εχει όλο το δικαίωμα να το κάνει ... επειδή αυτός είναι αριστερός. Αυτό του φτάνει και του περισσεύει.
    Αυτό το ηθικό πλεονέκτημα ... έχει χαρακτηριστικά “γονιδιακά” για την πάρτυ του. Θεωρεί πως αυτό το πλεονέκτημα ... δεν μπορεί να το χάσει ποτέ !!! ... και ας κάνει τα ίδια και χειρότερα με κάποιον που δεν είναι αριστερός. - “Μα εγώ είμαι αριστερός” ... θα σου απαντήσει με την πρώτη μομφή πως έπεσε στην δεξιά. Αυτό το πλεονέκτημα ... αυτός ο αριστερός ... “δικαιούται” να το κουβαλάει ακόμα και όταν προφανώς και έκδηλα εγκαταλείψει την αριστερά !!! Αλλά ακόμα και τότε το τίτλο του αριστερού ... δεν τον απεκδύεται με τίποτα ... παρά μόνο τον εμπλουτίζει ... - Αριστερός είμαι, δεν είμαι μαλάκας !!!
    Ο τίτλος του αριστερού είναι ένας αυτοαποδιδόμενος τίτλος χωρίς όρους και προυποθέσεις. Τον παίρνει για τον εαυτό του και τον εγκαταλείπει όποτε θέλει χωρίς καμμιά δέσμευση. Αυτή η αδέσμευτη λογική είναι εξάλλου η πεμπτουσία αυτής της αριστεράς. Αλλά μόνο για εκείνον. Εσύ για να χρησιμοποιήσεις τον ίδιο τίτλο πρέπει να περάσεις απο την δικιά του αυστηρή κρίση. Πρέπει να τον πείσεις. Και είναι πολύ αυστηροί αυτοί οι αριστεροί. Οσο πλουραλιστές και χαλαροί είναι με τον εαυτό τους ... τόσο άτεγκτοι είναι με τους άλλους. Είσαι απ΄το κουκουέδικο και δεν ψήφισες το σύμφωνο συμβίωσης της αριστεράς και μας το παίζεις αριστερός ?? Είσαι απ΄το κουκουέδικο και απεργείς ενω κυβερνάει η αριστερά ?? Ποιός είδε τον θεό και δεν τον φοβήθηκε !!!
    Η κοινωνία ... αποτελεί ένα πολτό στο μυαλό του. Γιατί ?? Επειδή συνειδητά ... επιδιώκει να είναι μαρξιστής ... όπου και όσο τον βολεύει. Είπαμε αυτός ο αριστερός αποτελεί ... φύση αδέσμευτη. Απ΄τον μαρξισμό θα δεσμευτεί ?? Ποτέ δεν θα τον δείς μαρξιστή ... απ΄την αρχή μέχρι το τέλος. Τον μαρξισμό τον θεωρεί σαν ένα ... supermarket ... απ΄όπου μπορεί να “ψωνίζει” οτι θέλει. Και αυτό ακριβώς κάνει. Την κοινωνική του θέση ποτέ δεν την ορίζει ... μαρξιστικά. Η ταξική του θέση δεν είναι αυτή που έχει ... αλλά αυτή που θα ήθελε να έχει. Η θέση του εκμεταλλευόμενου δεν είναι για αυτόν τον αριστερό ένα επαναστατικό εργαλείο ανατροπής της αστικής εξουσίας ... αλλά ένα εργαλείο που με αυτό ονειρεύεται πως θα κερδίσει μιά θέση εκμεταλλευτή στην κοινωνία και μια θέση στον μηχανισμό της εξουσίας. Αυτός ο αριστερός είναι ένας άρρωστος μικροαστός που κυνηγάει την μεγάλη ευκαιρία ... αρνείται την πραγματική ταξική του θέση ... αρνείται την επανάσταση. Είναι ένας κώλος ... που ψάχνει την καρέκλα ... που έλεγε κάποτε μιά Μαλβίνα. 
    Η έννοια της αριστεράς ως περιεχόμενο ... είναι ένα λάστιχο στο μυαλό του. Είναι να απορεί κανείς πως η τεράστια πλειοψηφία αυτών των αριστερών ... που ονειρεύονται την καλύτερη διαχείρηση του καπιταλισμού που μάλιστα θα τον μετατρέψουν “μαγικά” σε σοσιαλισμό ... να αρνούνται την πιό απλή οριοθέτηση για την έννοια της αριστεράς που θα μπορούσε να δώσει κάποιος ... εαν και εφόσον δεχτούμε πως μπορεί να υφίσταται μια τέτοια έννοια. Πως ... αριστερά δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο παρά μόνο εκείνες οι κοινωνικές δυνάμεις ... που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αντιπαλεύουν τις βασικές επιλογές της κυρίαρχης αστικής τάξης με στόχο την απόσπαση της εξουσίας της. Προφανώς όλοι αυτοί δεν μπορούν να δεχτούν ούτε να δεσμευτούν σε τέτοιους ορισμούς ... τους απορρίπτουν μετά βδελυγμίας ... και αρχίζουν το ατέρμονο κολύμπι σε μιά θάλασσα εννοιών και θεωριών ... δημοκρατίας και ανθρωπισμού ... για να καταλήξουν κάποια στιγμή στην αποδοχή των βασικών επιλογών της αστικής τάξης (π.χ. ΕΕ, ΝΑΤΟ, ανθρώπινος καπιταλισμός κλπ, κλπ) επιδιώκοντας την ανάθεση της διαχείρησης της αστικής εξουσίας.
    Αλλά και μέχρι να φτάσουν σε αυτό το σημείο που η αστική τάξη τους χρησιμοποιεί σαν υπηρέτες ... φροντίζουν να περνάνε με επιτυχία όλα τα προπαρασκευαστικά τέστ που βάζουν τα αφεντικά. Κάθε καρυδιάς καρύδι μέσα στον αριστερό χυλό ... με ένα μυστήριο τρόπο ενώ μεταξύ τους διαφωνούν σε χιλιάδες θέματα ... συμφωνούν απόλυτα και όλοι μαζί σε ένα θεματάκι. Στην απόρριψη κάθε επαναστατικής σκέψης ανατροπής !!! Σκαρφίζονται χιλιάδες τρόπους που θα μας φέρουν ... τον σοσιαλισμό ... για να μας πείσουν πως οι επαναστάσεις είναι πιά μπανάλ. Αυτό ακριβώς το σημείο των αποψεών τους έχει και την ουρά του. Μισούν ... φανερά ή κρυφά ... κάθε ταξική δύναμη που μιλάει για επαναστατικές ανατροπές που θα φέρουν οι μάζες. Πάντα θα πέρνουν θέση αντίθετη ... όποια κι΄αν είναι η θέση των κομμουνιστών. Είναι ... παθολογικοί λοιπόν αντικομμουνιστές. Καταλαβαίνουν πως όσο η επιρροή στις μάζες των κομμουνιστών θα ανεβαίνει ... αυτοί θα εξαφανίζονται. Ο αντικομμουνισμός είναι ... η φύση τους ... είναι ο μόνος τρόπος της επιβιωσής τους.
    Είναι φανερό πως τέτοιοι αριστεροί ... άλλα λένε και άλλα σκέφτονται. Πάσχουν απο μιά συνειδητή ... διάσπαση λόγων και σκοπών. Είναι συνειδητοί ψεύτες. Για αυτούς οι κοινωνικοί αγώνες ... αποτελούν μέσο κοινωνικής ανέλιξης που πάντα θα υπηρετεί τους κρυφούς τους σκοπούς. Το κακό για αυτούς είναι πως οι κομμουνιστές τους αποκαλύπτουν ... και το καλό για μας είναι πως οι τεράστιες μάζες που τους ακολουθούν κατά καιρούς ... πολύ γρήγορα ανακαλύπτουν τι είδους κουμάσια είναι. Βέβαια οι μάζες τουλάχιστον για την ώρα ... δεν παίρνουν καλό βαθμό στην ιακανοτητά τους να ανακαλύπτουν ... καινούργιους τέτοιους αριστερούς που έρχονται να πάρουν την θέση των προηγούμενων που ξεβρακώθηκαν. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Η ουσία είναι πως όταν τετοιοι αριστεροί αποκαλύπτονται ... η ίδια Λερναία Υδρα ... θα μας εμφανίσει τους επόμενους. Και αυτοί θα ακολουθήσουν παρόμοιες τακτικές με τα ίδια χαρακτηριστικά.
    Υπεραριστεροί στα λόγια ... αντικομμουνιστές στα βάθη του μυαλού τους. Τρέμουν τον συνειδητοποιημένο λαό. Δεν ανέχονται καμμιά σκέψη οργάνωσης ταξικού κινήματος. Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να διασπάσουν κάθε τέτοια προσπάθεια ... στα συνδικάτα ... στην βάση. Ξέρουν πως εκεί μόνο μπορεί να γεννηθούν ταξικά κινήματα ... και εκεί προσπαθούν να τα πνίξουν. Την ίδια ώρα στα λόγια ... ξεσκίζονται για την ενότητα της αριστεράς ... ξέρουν πως στους κομμουνιστές δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν ... υπόγεια ξέρουν πως η ενότητα για την οποία φωνάζουν εαν τελικά γίνει ... θα έχει γίνει ένα τεράστιο βήμα για τον αφοπλισμό των κομμουνιστών. Το έχουν πετύχει πολλές φορές στο παρελθόν. Δεν εγκαταλείπουν το σχέδιο. Οσο οι κομμουνιστές αντιστέκονται στο στημένο παιχνίδι τους ... αυτοί οι αριστεροί σκυλιάζουν ... δείχνουν τους ψωριάρηδες ... τους μοναχικούς με τις λιτανείες !!! Δείχνουν τους κομμουνιστές σαν διασπαστές της ενότητας ... μιάς αριστεράς ... που την επιδιώκουν συνειδητά για να αφοπλίσουν τον λαό.
    Αν τα καταφέρουν ... όπως οι προηγούμενοι ... θα έχει αρχίσει ένας νέος κύκλος. Ο κρυφός σκοπός θα παραμένει ίδιος και σταθερός (είναι τρομερά δογματικοί σε αυτό το σημείο)... αλλά όσο θα βλέπουν τις μάζες να τους ακούνε ξανά ... θα αρχίζει το στρογγύλεμα των υπεραριστερών διακηρύξεων. Η μιά κωλοτούμπα θα διαδέχεται την προηγούμενη ... στο όνομα του πλουραλισμού, του αντιδογματισμού και του αντισεχταρισμού.
    Για την ώρα οι επίδοξοι αριστεροί της επόμενης μέρας – αυτοί που νομίζουν πως δεν έχουν ξεβρακωθεί ... τόσα χρόνια που είχαν στα ώπα-ώπα τους σημερινούς ξεβρακωμένους – εμφανίζονται και πάλι με μεγαλόσχημες προτάσεις συμφωνιών κορυφής για την ενότητα !!! Και όσο βλέπουν τον λαό να τους κρατάει χεσμένους στην γωνία ... τόσο θα σκυλιάζουν οι γελοίοι ... για την μοναξιά του ψωριάρη. 
Να μιά τέτοια μοναξιά !!!
 
   Ο δικός μου “τοιούτος” - πραγματικά συνειδητοποιημένος - αριστερός για την ώρα διάλεξε να κρυφτεί στην ποντικότρυπα ... να εξαφανισθεί. Μέσα στην αντικομμουνιστική του κακία ... τι λέτε πως μου πέταξε ??
- Αυτά να συνεχίσει να κάνει το ΚΚΕ ... και όλοι θα πάμε στον φασισμό !!!
- Το υποψιάζομαι ρε μαλάκα ... αλλά θα πας χωρίς τον λαό.
   Να μιά αλήθεια !!! Ο αρνητής της επανάστασης, ο ξεφτιλισμένος μαρξιστής, ο συνειδητός διασπαστής, ο παθιασμένος αντικομμουνιστής, ο γελοίος μικροαστός ... δεν επιδιώκει τίποτα άλλο παρά την υπεράσπιση του καπιταλισμού επειδή μόνο εκεί μέσα βλέπει την υπαρξή του. Ξέρει πως στην επανάσταση ... δεν θα υπάρχει θέση για εκείνον. Οταν θα έρθει η ώρα να απαντήσει στο κρίσιμο μεγάλο δίλημμα ... επανάσταση ή βαρβαρότητα ... αυτός ο αριστερός θα πολεμήσει με νύχια και με δόντια την επανάσταση. Την έχει ήδη παρμένη την αποφασή του ... εν γνώσει του και συνειδητά απο τώρα ... προσπαθεί να εκφασίσει την κοινωνία.  
       

2 σχόλια:

  1. απο τις "φορμες παραλλαγης" επρεπε να σου μπουν ψιλοι στ αυτια οτι θα την καταληξει τη κουβεντα στον Μοσχαρολιακο .Αυτοι οι χαμαιλεωντες της πολιτικης δεν εχουν κανενα προβλημα να δικαιολογησουν σημερα τις "φορμες" ..."οπως φοραγε ο Τσε και ο Αρης "!!! και αυριο να σου πουν φατσα καρτα οτι την αγορασαν απο το μαγαζι του "συναγωνιστη" Παναγιωταρο ...γιατι το κουκουεδικο δεν σταθηκε στο υψος (βαθος) του πολιτικου βοθρου που ειχαν παντα αυτοι στην κεφαλα τους !!!Σιχαματα και ελεεινοι μια ζωη με συμπεριφορα ερπετου απο την οικογενεια και την γειτονια ,εως την δουλεια τους ...Παντα αλαργα τους ειχα κατι τετοιους και παραδειγμα αποφυγης για τα παιδια μου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...αυτη δε την λεξη "αριστερα"(ορος απολιτικ και βρωμικος -γαγγραινα στην μεταπολεμικη Ελλαδα τειλκα ) με ειχαν μαθει και ο παππους και ο πατερας να νοιωθω μια βαθια αποστροφη και σιχαμαρα οταν την ακουγα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι