Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Αναρχισμός ... ένα βάσανο παλιό


   Χτές η αναρχική ομάδα "Ρουβίκωνας" ... εισβάλει στην ΕΡΤ την ώρα του δελτίου ειδήσεων με προσκεκλημένη ... τιμητικά (50 χρόνια ΕΡΤ) την Λιάνα Κανέλλη !!! Λίγο μετά ανακοινώνεται το πολιτικό κείμενο της εν λόγω ομάδας. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για την σημερινή ανάρτηση η ανάλυση που κάνουν τα παλληκάρια ... αλλά ... το διά ταύτα ...

   Δηλαδή ... ωρέ καλόπαιδα ?? Τι πρέπει να κάνουμε ?? Να παίζουμε μπάτσες με τα ΜΑΤ ... όπως οι γαλάτες με τους ρωμαίους εσαεί ?? ... Μέχρι πότε ?? Μέχρι να μας αδειάσουν την γωνιά οι κεφαλαιοκράτες με την θελησή τους ?? Μέχρι να αναρχέψει όλη η κοινωνία και να μην θέλει εξουσία στο κεφάλι της ?? Εχετε κάποιο κρυφό σχέδιο στο μυαλό σας ?? Εχετε κάποιο μαγικό ζουμί που πίνεται ... και δεν μας δίνεται ??

   Τι μας λέει ο Βλαδίμηρος ?? Ο άγρια εκμεταλλευόμενος απο τον καπιταλισμό ... εαν ΔΕΝ οργανωθεί στον πολιτικό ταξικό επαναστατικό αγώνα ... μπορεί κάποτε να περνάει σε ακραία επαναστατικότητα που όμως είναι μιά στείρα επαναστατικότητα. Δεν γεννάει τίποτα καλό για τις μάζες ... βολοδέρνει μέσα στην πολιτική της αστικής τάξης ... υποτάσεται σε αυτή. Είναι μιά μικροαστική επαναστατικότητα ... σε άμεση συνάφεια και συνέχεια με τον οπορτουνισμό. Δύο αλληλοσυμπληρούμενα ... εκτρώματα !!! Πόσες φορές τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε δεί αυτά τα δυό εκτρώματα δίπλα-δίπλα ... απο την κάλπη ως τα συνδικάτα, τα πανεπιστήμια και τα πεζοδρόμια ... να βγάζουν το ατέλειωτο μίσος τους για τις ταξικές δυνάμεις ?? Πόσοι έχουν ξεχάσει τα γεγονότα του ΄11 ... τότε που το ΚΚΕ τους "εμπόδισε" να καταλάβουν την βουλή και την εξουσία ?? Πόσοι ξεχνούν την συνειδητή (σε συνεργασία με το παρακράτος) ή την υποσυνείδητη (απο τις βλακώδεις αναλύσεις τους) ... προβοκατόρικη δράση τους κάθε φορά που υπάρχει άνοδος του κινήματος ?? 
   Γιά όποιον νομίζει οτι αυτά είναι καινούργια φαινόμενα ... παραθέτω ένα άλλο απόσπασμα του Λένιν περί αναρχισμού ... σημειώνοντας πως η βασική μαρξιστική-λενινιστική θεωρητική ανάλυση και κριτική  των θέσεων του αναρχισμού  ... βρίσκεται στο "Κράτος και Επανάσταση".
   Το πρώτο που σημειώνει ο Λένιν ... είναι πως κρατάει χρόνια (πολλά) αυτή η κολώνια !!! Απο τότε αυτά τα φυντάνια ... προσπαθούν να κολλήσουν σαν παράσιτα στα ταξικά κινήματα ... και απο τότε ... έφευγαν κλωτσηδόν. Απο τότε τα τσιράκια της αστικής εξουσίας (ίδια ήταν και τότε ... χαφιέδες και λακέδες δημοσιογράφοι) ... προσπαθούν να μας πείσουν πως ... είναι επαναστάτες τα παιδιά !!! 
   Ο Λένιν πιάνει το βόδι απο τα κέρατα ... και χτυπάει κέντρο !!! Δεν τους χαρακτηρίζει μόνο ο μικροαστισμός ... αλλά πρώτα και κύρια ο ... ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟΣ !!! Αυτό είναι το ιδανικό τους και δεν μπορεί να έχει καμμιά σχέση με τον σοσιαλισμό. Η κοσμοθεωρία τους ... είναι η αστική κοσμοθεωρία ... γυρισμένη ανάποδα. Απορρίπτουν τον ταξικό επαναστατικό αγώνα ... αρνούνται την διχτατορία του προλεταριάτου (έτσι δεν λένε ?? ... δεν ανέχονται καμμιά μορφή εξουσίας στο σβέρκο τους ... εκτός απο την αστική βέβαια). Γι΄αυτό είναι καταδικασμένοι να σπάνε βιτρίνες ... περιμένοντας την κοινωνική αλλαγή ... σαν την κυριαρχία της τυφλής και τυχαίας σύμπτωσης πάνω στον μεμονωμένο, χωριστό μικροπαραγωγό. Κι΄όμως επιμένουν να περιμένουν ... το θαύμα. Για μιά σύμπτωση ζούνε. Ετσι πιστεύουν οι "αθώοι" του χώρου. Καλά κρασιά. Οι πονηροί ... απλά ξέρουν το ρολάκι καλά. Φτάνουν στο σημείο να αρνούνται τον πολιτικό αγώνα ... τάχα σαν μιά έκφραση εξουσίας ... που τους μετατρέπει αργά ή γρήγορα σε φαιδρά υποχείρια του κάθε Σύριζα και του κάθε Τσίπρα. Είναι τόσο "τυφλωμένοι" που αυτό το ξεβράκωμα δεν το βλέπουν ... αντί σήμερα να κάνουν "χαρακίρι" ζητάνε και τα ρέστα !!! Αλλά δεν είναι εντελώς τυφλοί. Τους έχουν απομείνει λίγα δέκατα όρασης ... τόση που να βλέπουν τον "αυταρχισμό" του "ενσωματωμένου" ΚΚΕ.    


      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι