Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Με αφορμή μιά ερώτηση

   Η σημερινή ανάρτηση έχει αφορμή μιά ερώτηση σε προηγούμενη ανάρτηση. Αμφι-βολίες. Ενας αναγνώστης (Atom9) ρωτάει εαν έχω να παρουσιάσω κάποια βιβλιογραφία για κάποια ερωτήματα που διατυπώνω για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, της υιοθεσίας κλπ. Δεν λέω πουθενά πως αν η κοινωνία επιτρέψει την υιοθεσία απο ομόφυλα ζευγάρια ή την απόκτηση παιδιών με τεχνικές μεθόδους ... θα καταστραφούμε !!! Ούτε λέω οτι η σύγχρονη επιστήμη έχει αποδείξει κάτι τέτοιο. Τότε μάλλον θα έπρεπε να εμφανίσω βιβλιογραφίες. Αλλο λέω ... με βάση δεδομένες βεβαιότητες.
    
   Οι φυσικοί νόμοι στην τρέχουσα μορφή ζωής έχουν επιλέξει το μοντέλο της ζωής να βασίζεται βιοχημικά στις αλυσίδες DNA και στις λειτουργίες αλληεπίδρασης του με το περιβάλλον. Η διαλεκτική της φύσης [απο τα “πάντα ρεί” του Ηράκλειτου ως και την αναλυτική διαλεκτική του Μάρξ σαν θεωρητική προσέγγιση] ... υποδεικνύουν κάτι που η σύγχρονη ιατρική-γενετική αποδείχνει κάθε μέρα. Η σύγχρονη ιατρική έχει καταρρίψει οριστικά ... πως ζούμε αποκλειστικά με βάση τις εντολές που δίνει το κληρονομημένο DNA. Ζούμε με βάση τις εντολές που δίνει το κληρονομημένο DNA … το οποίο όμως απο την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του (σύλληψη = μπλέξιμο γονικών χρωμοσωμάτων) ... αρχίζει να αλλάζει απο τις επιδράσεις του περιβάλλοντος. Γεννιόμαστε με δεδομένο DNA … και πεθαίνουμε με διαφορετικό.
    Κάθε σημαντική επίδραση του περιβαλλοντος στο DNA [προφανώς οχι όλες ... εξάλλου το τελευταίο λόγο για την σημαντικότητα της επίδρασης ... την έχει το ίδιο το DNA. Αυτό αλλάζει η όχι λειτουργία ... εμείς απλώς καταγράφουμε]εγγράφεται με συγκεκριμένη χημική αλληλουχία πάνω του ... και αυτή η μεταβολή δεν θα κληρονομηθεί μόνο στα παιδιά αυτού του ανθρώπου ... αλλά θα κληρονομηθεί και στην επόμενη κυτταρική σειρά των ίδιων κυττάρων που θα συμβεί μέσα στον ίδιο οργανισμό. Δηλαδή τα κυτταρά μας ανανεώνονται κάθε τόσο με βάση συγκεκριμένες διαδικασίες. Λίγες κυτταρικές σειρές στον ανθρώπινο οργανισμό δεν ανανεώνονται ή ανανεώνονται με πολύ αργό ρυθμό. Αυτές οι κυτταρικές σειρές ... συνήθως δεν υποφέρουν απο ... καρκίνο ... απ΄τον οποίον γενικά δεν θα υποφέραμε εαν το DNA δεν αλληλεπιδρούσε με το περιβάλλον. Σπάνια θα ακούσει κάποιος για καρκίνο π.χ. στην καρδιά !!! Η σύγχρονη ιατρική έχει αποκωδικοποιήσει τις λειτουργικές αυτές διαδικασίες πάρα πολύ καλά για ένα φάσμα οργανικών φαινομένων (τα σωματικά που λέμε λαικά) ... αλλά οχι ακόμα ικανοποιητικά για το φάσμα των ψυχικών φαινομένων. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως τέτοιες διαδικασίες δεν συμβαίνουν και σε αυτό το φάσμα. Τα επόμενα χρόνια οι γονιδιακές αναλύσεις και χαρτογραφήσεις ... θα κάνουν τεράστια βήματα και στην καταννόηση των πολύπλοκων ψυχικών φαινομένων ... οχι στην κοινωνική τους, η συναισθηματική τους βάση ... αλλά και στην βιοχημική.
    Γυρνώντας πάλι στην διαλεχτική ... η μάχη του DNA με το περιβάλλον ... έχει την μορφή της πάλης των αντιθέτων ... του σπέρματος της αντίφασης ... της άρνησης της άρνησης. Η αλλοιώς ... μικρές ποσοτικές μεταβολές, αθροιστικές ... στην ουσία απαγορεύουν να επαναληφθεί ο επόμενος κύκλος στο ίδιο επίπεδο ... αλλά αναγκαστικά θα συμβεί σε ένα ανώτερο ποιοτικά επίπεδο. Η μετατροπή της ποσότητας σε νέο ποιοτικό χαρακτηριστικό. Αυτή η διαδικασία λοιπόν μοιάζει με ένα εξελικτικό σπιράλ ανόδου. Σπιράλ ανόδου στην φύση ... αλλά μόνο για εκείνα τα κύτταρα ή τους οργανισμούς που καταφέρνουν να το ακολουθήσουν. Κάποια δεν τα καταφέρνουν !!! Αλλά και για εκείνους που τα κατάφεραν ... αμέσως αρχίζει ένας καινούργιος κύκλος του σπιράλ. Ο μηχανισμός της φυσικής επιλογής. Στην αρχέγονη ιστορία της ανθρωπότητας ... η αιμομιξία ήταν κοινωνικά αποδεκτή. Με τους αιώνες οι άνθρωποι παρατήρησαν πως οι φυλές που κάναν αιμομιξία ... αναπτύσονταν προβληματικά σε σχέση με εκείνες που δεν την συνήθιζαν. Ο άνθρωπος μόλις είχε ανακαλύψει μιά διαδικασία της φυσικής επιλογής.
    Οι περισσότεροι γενετιστές, γιατροί, βιοχημικοί κλπ ... κάθε μέρα αναγκάζονται να σκέφτονται και να λειτουργούν ... μαρξιστικά, απλά δεν το καταννοόυν. Κάθε μέρα ανακαλύπτουν πτυχές αυτού του μηχανισμού ... όπως ανακαλύπτουν και τρόπους παράκαμψης των μηχανισμών ή παρέμβασης σε τέτοιους μηχανισμούς. Είναι λογικό να καταλαβαίνουμε πως η παρέμβαση ... είναι μιά νέα διαφοροποίηση που προστίθεται στην αέναη διαδικασία του εξελικτικού σπιράλ. Κάθε λογής φάρμακο π.χ. είναι μιά τέτοιου είδους παρέμβαση που “γράφεται” με κάποιο τρόπο στο γονιδίωμα. Τα ίδια τα μικρόβια π.χ. σαν φορείς γονιδίων ... εξαιρετικά γρήγορα “μαθαίνουν” να επιβιώνουν στην δράση των αντιβιοτικών. Είναι τα ανθεκτικά στελέχη ... που ταλαιπωρούν αφάνταστα την σύγχρονη ιατρική. Ο ιός HIV … είναι το προιόν μια τέτοιας εξελικτικής διαδικασίας απόλυτα συμβατής με τους νόμους της φυσικής επιλογής ... άσχετα εαν για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι επιζήμιος. Ο μηχανισμός δηλαδή της φυσικής επιλογής είναι ένας άτεγκτος “κυρίαρχος” ... που όσο πιο γρήγορα καταλάβει ο άνθρωπος πως δεν μπορεί να τον καταργήσει ή να τον ανατρέψει ... τόσο καλύτερα για τον άνθρωπο. Η ανατροπή του μηχανισμού της φυσικής επιλογής θα γίνει απο τον ίδιο τον μηχανισμό και την εξελιξή του. Αλλά αυτό για την ώρα δεν μας αφορά. Ενα άλλο το οποίο πρέπει να μας αφορά ... είναι να κατανοήσουμε πως ενώ ο μηχανισμός της φυσικής επιλογής σαν απόκτημα της ίδιας της φύσης είναι ένα ... “εξ΄ορισμού” προοδευτικό φαινόμενο [με την έννοια της αέναης τάσης του να εξελίσεται σε ένα ανώτερο ποιοτικά επίπεδο λειτουργίας] που χαρακτηρίζει την φυσική λειτουργία ... η “μεταφορά” του στα χέρια κάποιων κοινωνικών δυνάμεων που θα τον εφαρμόσουν στις κοινωνίες είναι ένα χυδαίο ανθρώπινο κατασκεύασμα. Είναι ο “κοινωνικός δαρβινισμός”.
    Το πρώτο ζητούμενο λοιπόν δεν είναι άλλο ... παρά να κατανοήσουμε πως ενώ μπορούμε να μεταβάλουμε τις επιδράσεις αυτού του προοδευτικού φυσικού μηχανισμού ... πρέπει να το κάνουμε ... χωρίς να παραβιάζουμε τις ανοχές της δομής του, που μπορεί να έχουν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του. Ενα πυρηνικό ολοκαύτωμα αποτελεί μάλλον ένα παράδειγμα τέτοιας καταστροφής. Το δεύτερο ζητούμενο είναι ... τις δυνατότητες μετατροπής των επιδράσεων αυτού του φυσικού μηχανισμού ... προς όφελος τίνος τις επιχειρούμε.
 
   Αισίως φτάνουμε στο θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, της υιοθεσίας κλπ κλπ. Η ομοφυλοφιλία σε μερικούς ανθρώπους έχει φανερή (απο πολλά χρόνια) ... ιατρικά βιολογική και ορμονική βάση. Αυτοί είναι λίγοι. Ομως η ομοφυλοφιλία χωρίς εμφανή ιατρική-βιοχημική βάση ... συσκοτίζει το θέμα ... και η επιστημονικά χειρότερη θέση είναι να δεχθούμε πως τα αίτια αυτής της ομοφυλοφιλίας είναι αμιγώς κοινωνικά (αφού δεν είναι ιατρικά)!!! Ο αντιδραστικός θα πεί πως η κοινωνία “παράγει” εκτρώματα και θα τους συμπεριφερθεί αναλόγως ... και ο τάχα προοδευτικός θα πεί πως αφού η κοινωνία τους “παράγει” τότε θα πρέπει και να τους στηρίξει ... και ίσως θα φτάσει και η ίδια “προοδευτική” με αυτή την έννοια κοινωνία να παράγει απόψεις εκτρώματα ... πως είσαι ότι αισθάνεσαι και ανάλογα με τις όποιες σκοπιμότητες κάθε φορά θα προσπαθεί να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται έτσι ή αλλοιώς. Και αυτός ο αντιδραστικός όπως και αυτός ο “προοδευτικός” ... έχουν πιστέψει κάτι που απλά δεν μπορεί να συμβεί – κάτι αφύσικο. Και εαν πιστέψεις αφύσικα πράγματα ... τότε είσαι το ιδανικό θύμα της ποδηγέτησης. Μιά διαλεχτική ανάλυση που σέβεται στοιχειωδώς τον εαυτό της ... θα πρέπει να δηλώνει πως η ομοφυλοφιλία (όπως χιλιάδες άλλες εκφράσεις της ανθρώπινης ζωής) είναι ένα απολύτως φυσιολογικό επακόλουθο ... της συνεχούς αλληεπίδρασης του βιολογικού υποστρώματος του ανθρώπου με το κοινωνικό περιβάλλον του, μιά αλληλεπίδραση που έχει βέβαιη βιολογική εγγραφή και έκφραση. Είναι φανερό πως στην θέση του μηχανισμού φυσικής επιλογής και εξέλιξης ... όσο αφορά τον άνθρωπο και σε ότι αυτός επιδρά, πρέπει να εννοούμε ... τον φυσικο-κοινωνικό μηχανισμό επιλογής και εξέλιξης. Αυτή η διαλεκτική τοποθέτηση ... βάζει καθήκοντα στην επιστημονική κοινότητα να αναζητήσει την βιολογική εγγραφή αυτής της αλληεπίδρασης, να την αναλύσει και να βρεί τις μεθόδους τροποποίησης της επίδρασης των φυσικών διαδικασιών που ελέγχουν τους μηχανισμούς αλληλεπίδρασης. Η ίδια διαλεχτική τοποθέτηση βάζει ... στις κοινωνίες το καθήκον να ορίσουν προς όφελος ποιού θα χρησιμοποιηθούν οι τεχνικές γνώσεις που κάθε μέρα κατακτιούνται. Μόνο έτσι κρίνεται η προοδευτικότητα ή η αντιδραστικότητα της θέσης.
    Πάνω στην βάση της ανάλυσης αυτού του μηχανισμού ... πρέπει να προσθέσουμε την θεωρητική επιστημονική βεβαιότητα πως η νοητική και ψυχολογική εξελικτική διαδικασία ενός ανθρώπου (παρότι συνεχίζει να συμβαίνει εφ΄όρου ζωής) ... δεν ολοκληρώνεται στις βασικές της παραμέτρους πριν την ενηλικίωση ... τουλάχιστον στην βιοχημική της βάση. Θέλουμε δεν θέλουμε ο ίδιος εξελικτικός μηχανισμός της φυσικής επιλογής ... προκρίνει ... σαν το περιβάλλον που θα ολοκληρωθεί ικανοποιητικότερα (με βάση τις κυρίαρχες επιταγές του ίδιου του μηχανισμού) αυτή η βιοχημική-νοητική εξέλιξη του ανθρώπου ... το περιβάλλον των φυσικών γονιών ... λαμβανομένου υπ΄όψιν οτι ο ίδιος εξελικτικός μηχανισμός της φυσικής επιλογής ... αποκλείει τους ομοφυλόφιλους απο την διαδικασία αναπαραγωγής της ζωής. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει γι΄αυτό ... τον μηχανισμό της φυσικής επιλογής ... σαν αντιδραστικό !!!
 
   Με τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα ... αντιδραστικός είναι εκείνος που ένα φυσιολογικό “προιόν” του μηχανισμού της φυσικής επιλογής – τον ομοφυλόφιλο – το ίδιο φυσιολογικό όσο και το “προιόν” ... ετεροφυλόφιλος ... το θεωρεί αρρώστια και καλεί την κοινωνία να την εκριζώσει. Είναι αντιδραστικός μόνο και μόνο επειδή θέλει να κινηθεί ενάντια στους εξελικτικούς νόμους της φύσης-κοινωνίας. Απο την άλλη υπάρχουν ένα κάρο “προοδευτικοί” ... που το απολύτως φυσιολογικό “προιόν” του μηχανισμού της φυσικής εξέλιξης ... τον ομοφυλόφιλο ... απο απλό φυσιολογικό “προιόν” που συμμετέχει αρμονικά ως τα τώρα στον μηχανισμό, θέλουν να το αναγορεύσουν ... σε ισότιμο-συνκυρίαρχο σκέλος της φυσικής επιλογής ... σαν τον άνδρα και την γυναίκα στο όνομα των δικαιωμάτων και της ισότητας. Είναι το ίδιο αντιδραστικοί όσο και οι προηγούμενοι και ακριβώς για τον ίδιο λόγο ... επιδιώκουν να κινηθούν ενάντια στους εξελικτικούς νόμους της φύσης-κοινωνίας. Αλλο λοιπόν είναι το δικαίωμα στην ισότητα για τους ομοφυλόφιλους ... και άλλο στο όνομα της ισότητας να αναθέτει μιά κοινωνία αφύσικους (και επομένως αντιδραστικούς) ρόλους στους ομοφυλόφιλους. Η αληθινά προοδευτική κοινωνία ... ούτε πρέπει να θεραπεύει ανύπαρκτες αρρώστιες ... ούτε να αναθέτει αφύσικους ρόλους ... αλλά να φροντίζει για την ομαλή και ελεύθερη συμμετοχή των μελών της στον αδυσώπητο αλλά δίκαιο μηχανισμό της φυσικής-κοινωνικής εξέλιξης και επιλογής. Στην κοινωνία των ανθρώπων ... για τους μαρξιστές ... είναι απραγματοποίητος αυτός ο στόχος ... χωρίς την ανατροπή των μηχανισμών εκμετάλλευσης ανθρώπου απο άνθρωπο. Ο μαρξισμός έχει επιστημονικά θεμελιωμένη αυτή την θέση ... αλλά δεν είναι του παρόντος. Του παρόντος είναι μιά χωρίς άλλα σχόλια αναφορά ... στην γελοιότητα εκείνων των αντιδραστικών που περιέγραψα παραπάνω ... να δαχτυλοδείχνουν τους μαρξιστές σαν αντιδραστικούς !!!
 
   Και θα ήταν τόσο σοβαρό γεγονός οι ομοφυλόφιλοι να συμμετέχουν στον μηχανισμό ανατροφής των παιδιών ... έστω όταν η κοινωνία δεν μπορεί να τα αναθρέψει ικανοποιητικά ?? ... θα κινδύνευε το ανθρώπινο γένος μήπως με αφανισμό ?? Απο παρόμοιο αφανισμό μήπως κινδυνεύει απο τις μονογονεικές οικογένειες και απο τις υιοθεσίες απο μη φυσικούς γονείς ?? Ε όχι κι΄έτσι !!! 
   Το μόνο σίγουρο είναι πως εαν μιά τέτοια πρακτική πάρει μεγάλες κοινωνικές διαστάσεις ... θα αρχίσουν “νέου” τύπου εγγραφές στο ανθρώπινο γονιδίωμα σε μαζική κλίμακα. Εγγραφές παρόμοιες με εκείνες που έγιναν ... όταν ο άνθρωπος έπαψε να είναι συλλέκτης απο την φύση και μεταβλήθηκε σε παραγωγό ... όταν οι κοινωνίες επέλεξαν ο άνθρωπος της κοινοχτημοσύνης να μετατραπεί στον άνθρωπο εκμεταλλευτή ή εκμεταλλευόμενο ... απο ειρηνικό άνθρωπο να μετατραπεί στον άνθρωπο των πολέμων ... στην γυναίκα απο ισότιμο (ή και κυρίαρχο) μέλος της κοινωνίας σε δούλα ... το κοινωνικό προιόν σε εμπόρευμα ... η σεξουαλική ικανοποίηση σε πληρωμένη παρανομία ... η ομορφιά απο εργαλείο της φυσικής επιλογής σε ανταλλακτικό προιόν κλπ κλπ. Το τι κατάληξη θα έχουν αυτές οι νέες εγγραφές ... θα το ορίσει ο ίδιος ο μηχανισμός φυσικής-κοινωνικής εξέλιξης και επιλογής ... αλλά η ζωή μας είναι τόσο μικρή που μάλλον δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τόσο μακρυνές ίσως εξελίξεις.
    Για άλλο πράγμα πρέπει να ανησυχούμε. Για τις σκοπιμότητες που οδηγούν μιά εκμεταλλευτική κοινωνία και την εξουσία της ... να επιδιώκει να αποδώσει σε μιά ομάδα ανθρώπων ... αυτούς τους αφύσικους ρόλους. Προφανώς αυτή η εξουσία δεν καίγεται για δικαιώματα, ισονομίες και ελευθερίες επιλογών. Μας το έχει αποδείξει.

6 σχόλια:

  1. Η γραμμή της σκέψης σου είναι σωστή, με εξαίρεση ένα σημείο: την πραγματικότητα. «Ο ίδιος εξελικτικός μηχανισμός της φυσικής επιλογής ... αποκλείει τους ομοφυλόφιλους απο την διαδικασία αναπαραγωγής της ζωής.» Εκτός αν εννοείς κάτι διαφορετικό από αυτό που γράφεις, το παραπάνω είναι χονδροειδώς λανθασμένο. Οι ομοφυλόφιλοι (άνδρες και γυναίκες) δεν είναι στείροι. Ένας μεγάλος αριθμός τους έχει ήδη παιδιά, από προηγούμενους γάμους, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις μεγαλώνει (εξ ού και το ζήτημα της αναγνώρισης της οικογένειας). Επομένως δεν τίθεται κανένα ζήτημα «να αποδώσει σε μιά ομάδα ανθρώπων ... αυτούς τους αφύσικους ρόλους», αλλ' αντιθέτως να αναγνωρίσει σε μια κοινωνική ομάδα τους φυσικούς ρόλους που ήδη έχουν.

    Ωστόσο, από χιλιάδες βλακώδη κείμενα που έχω διαβάσει τις τελευταίες ημέρες, το δικό σου έχει ειρμό, σωστή σκέψη και ακολουθεί τη λογική. Μόνο που την πατάει στον λογικό κανόνα «από ψευδή υπόθεση μπορείς να καταλήξεις σε ψευδές ή αληθές συμπέρασμα», γιατί ξεκινά από ψευδή (λανθασμένα) δεδομένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Neophyte_commie (υπογραφή στο προηγούμενο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Neophyte_commie ... κάτι δεν κατάλαβες. Δεν λέω πουθενά ότι ο μηχανισμός της φυσικής επιλογής ... αποδίδει στους ομοφυλοφιλους την ιδιότητα του στείρου. Μια λογική αλληλουχία δεν μπορεί να στηριχθεί σε περιπτωσιολογικές περιγραφές. Είναι πολύ απλό λοιπόν σαν λογικό σχήμα. Στον γόνιμο ομοφυλόφιλο ... το τίμημα της ομοφυλοφιλίας είναι η ... αυτοστείρωση. Σε τέτοιες επιλογές αυτοστείρωσης μπορεί να προχωρούν και γόνιμοι ετεροφυλόφιλοι. Για χιλιάδες λόγους επιλέγουν να μην κάνουν παιδιά. Σαν επιφαινομενο, στον μηχανισμό της αναπαραγωγής ... δεν διαφέρουν σε τίποτα απο τους ομοφυλοφιλους. Εάν κάποια στιγμή αποφασίσουν και οι μεν και οι δε ... μπορούν να κάνουν παιδιά. Που διαφέρουν ?? Όμως για τον μηχανισμό της φυσικής επιλογής ο αυτοστειρωμενος ετεροφυλόφιλος αναγνωριζεται ότι κουβαλάει το βιολογικό υπόστρωμα που ο ίδιος ο μηχανισμός έχει επιλέξει σαν κυρίαρχο ... ενώ ο ομοφυλόφιλος κουβαλάει ... βιολογικό υπόςτρωμα που προέρχεται μεν απο το κυρίαρχο ... αλλά έχει διαφοροποιηθεί απο αυτό με κρίσιμο τροπο ... τέτοιο που τοποθετει την αναπαραγωγική διαδικασία σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με την ομόφυλη έλξη. Όλα αυτά δεν συμβαίνουν με μαγικούς τρόπους ... αλλά με κυτταρικές χημικές αντιδράσεις. Εκτός εάν θεωρούμε πως η ομοφυλοφιλια είναι ένα απλό ζήτημα απόφασης ... και όχι μια βιολογική κατάσταση. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως δεν υπάρχει ζήτημα λαθεμενης υπόθεσης που οδηγεί σε λαθεμένα συμπεράσματα.

      Διαγραφή
    2. Ο φυσικός ρόλος λοιπόν του ομοφυλόφιλου με αποκλειστικό κριτήριο το βιολογικό υπόστρωμα ... δεν έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό την δυνατότητα τεκνοποίησης ... αλλά αντίθετα την αποφυγή της. Και εκεί λοιπόν που η φυσική επιλογή διαλέγει ... δυο ανθρώπους που ΔΕΝ έχουν απωθήσει με βιολογικό τροπο την αναπαραγωγική δυνατότητα ... για να τους αναθέσει την εξελικτική διαδικασία ενός ανθρώπου ... έρχεται η ¨κοινωνια¨ και την αναθέτει σε δυο ανθρώπους που την έχουν ΑΠΩΘΗΜΕΝΗ.

      Διαγραφή
  3. «Στον γόνιμο ομοφυλόφιλο ... το τίμημα της ομοφυλοφιλίας είναι η ... αυτοστείρωση.»

    Υπάρχουν χιλιάδες ομοφυλόφιλοι άντρες και γυναίκες που έχουν κάνει παιδιά, συνήθως σε προηγούμενο (ετερόφυλο) γάμο. Μετά το διαζύγιό τους, σε κάποιες περιπτώσεις τα μεγαλώνουν με τον ομόφυλο σύντροφό τους, με τον οποίον ωστόσο δεν έχουν τη δυνατότητα λόγω νομικών περιορισμών να έχουν κοινή επιμέλεια. Αφ' ενός αναδεικνύεται το λάθος σου, αφ' ετέρου η ανάγκη αναγνώρισης των οικογενειών με γονείς ίδιου φύλου.

    «Και εκεί λοιπόν που η φυσική επιλογή διαλέγει ... δυο ανθρώπους που ΔΕΝ έχουν απωθήσει με βιολογικό τροπο την αναπαραγωγική δυνατότητα ... για να τους αναθέσει την εξελικτική διαδικασία ενός ανθρώπου ... έρχεται η ¨κοινωνια¨ και την αναθέτει σε δυο ανθρώπους που την έχουν ΑΠΩΘΗΜΕΝΗ. »

    Πρόσεξε, αυτό το επιχείρημα —ανεξαρτήτως της καλής προθέσεώς σου και παρά το παραπάνω λάθος— οδηγεί αυτομάτως στον κοινωνικό δαρβινισμό, αφού οδηγεί ευθέως σε ανώτερη και κατώτερη βιολογία, και ως εκ τούτου είναι αντιδραστικό. Η βιολογία φρόντισε ώστε ένας άνθρωπος να γεννηθεί με ελαττωματική καρδιά· δεν πρέπει η κοινωνία να του κάνει μεταμόσχευση; Η κοινωνία πρέπει να διορθώσει όποιο βιολογικό «πρόβλημα» (βλ. παραπάνω) υπάρχει, εφ' όσον τα ενδιαφερόμενα άτομα θέλουν αυτή τη διόρθωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Αντίβαρο, σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να σε προβοκάρω ζητώντας σου βιβλιογραφία όπως άλλωστε είπα στην προηγούμενη ανάρτησή σου εκφράζεις ενδιαφέρουσες σκέψεις και ήθελα να δω από που προέρχονται.Αυτό θα βοηθούσε και στην κουβέντα με μια βασική επιχειρηματολογία σαν αρχή.Ακόμη επειδή είναι ένα πολυσύνθετο κοινωνικό θέμα το οποίο θέλει ανάλυση και επιστημονική, αλλά και μαρξιστική από την σκοπιά των συμφερόντων της υπόθεσης της εργατικής τάξης, θα ήθελα βιβλιογραφία για προσωπική μελέτη.
    Ένα ενδιαφέρον κείμενο πάνω στο θέμα είναι και αυτό. http://agkarra.com/%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BC%CE%AE-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B7-%CF%86%CF%8D%CF%83%CE%B7/

    atom9

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι