Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Τι δεν καταλαβαίνετε ?

   # Που βρισκόμαστε ?? Στο σημείο που ο λαός (χωρίς φόβο) απέρριψε τον εκβιασμό για τα μνημόνια της ύφεσης και της λιτότητας ... και η κυβέρνηση ήδη διαπραγματεύεται ... για χειρότερα μνημόνια της ύφεσης και της λιτότητας. Μάλλον ο Τσίπρας ... μας τρολάρει και αφού μας έβαλε να απορρίψουμε τον σχέδιο Γιούνκερ ... ως ανεπαρκές, ετοιμάζεται να υπογράψει μνημόνιο δύο σε ένα. 
 
    # Το χειρότερο είναι πως τώρα πιά το παιχνίδι παίζεται με όρους “εθνικής” ενότητας ... των Σύριζα, Ανελ, φιλελέ-ποτάμι, ΝΔ, Πασοκ (τα βρωμιάρικα ΟΧΙ τα βρήκαν εντός έξι ωρών με τα αισχρά ΝΑΙ) ... υπό τους λυγμούς μιας ατιμασμένης κορασίδας (που δεν ήθελε λέει τον βιασμό παρά το ότι τα τελευταία χρόνια “ψαχνόταν” όλο ηδυπάθεια) της Ανταρσύα ... και τα γριλίσματα των φασισταριών που παραπλανήθηκαν λένε, αλλά τελικά δεν φάνηκαν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ... διευκολύνοντας καταστάσεις του συστήματος που “θέλουν” να ξεβρωμίσουν.
    # Τι πέτυχε ως εδώ ο Σύριζα ?? Να “δουλέψει” την κοινωνία, να την εκτονώσει προσωρινά με τρόπο ακίνδυνο και να την συσπειρώσει γύρω απο ένα άδειο πουκάμισο. Την “συμφωνία” όλων των αξιότιμων (που συνοδεύτηκε και απο επίσημη δήλωση μετανοίας προς το καπιταλιστικό ευρωπαικό κατεστημένο) ... πως ο λαός ... δεν θέλει ρήξη, γουστάρει το euro και είναι έτοιμος για όλα !!!
    # Τι έχει απομείνει στον λαό ??
    # Το ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα που την άλλη μέρα ... το διστακτικό, το φοβισμένο, το αμφίβολο ΟΧΙ του λαού (παρότι το κόμμα δεν το πρότεινε) ... το υπερασπίσθηκε μόνο του, την ίδια ώρα που οι άλλοι έτριβαν στην μούρη του λαού το κωλόχαρτο της “εθνικής ενότητας” με ένα τεράστιο ΝΑΙ.
    # Οταν ακούς “εθνική ενότητα” ... “στοιχημάτισε” ότι έχεις και δεν έχεις ... πως όπου νάναι θα εκδηλωθεί η επίθεση κατά του λαού. Η εντασή της πάντα είναι ανάλογη με την ένταση ... που ο ίδιος ο λαός ταυτίζει τα συμφεροντά του με εκείνα της αστικής τάξης.
   # Και βρεθήκαμε με έναν “αριστερό” αξιολύπητο πρωθυπουργό που στις Βρυξέλλες γελάει βάσει πρωτοκόλλου ... έναν πρωθυπουργό που έχει παρασύρει τον λαό να πιστεύει πως θα του εξασφαλίσει τα συμφέροντα μέσα στην φιδοφωλιά ... έναν πρωθυπουργό αυτοπαγιδευμένο. Ή θα κάνει πίσω και θα υπογράψει την καταστροφή με μνημόνια ή θα συνεχίσει να κοκορεύεται και θα έχει υπογράψει την καταστροφή ενός ολόκληρου λαού “με την δραχμή” για τον λόγο οτι έξι μήνες δεν έχει κάνει τίποτα για να τον προφυλάξει.
    # Αν ο Τσίπρας αυτοπαγιδεύτηκε είναι δικό του πρόβλημα. Οχι του λαού.
    # Ο λαός δεν έχει υπογράψει ακόμα την καταδίκη του. Θα την έχει υπογράψει ... εαν δεχτεί παθητικά και μοιρολατρικά τα αριστερά μνημόνια ... ή εαν αναθέσει την κλωτσιά απο την στρούγκα σε όλους αυτούς.

   
   # Μέσα σε αυτό το σκηνικό φαντάζουν γελοίοι οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της κυβέρνησης και του Σύριζα ... που όλο και πιό γρήγορα αρχίζουν να συμφύονται με τους νεοφιλελεύθερους μηχανισμούς ... με στόχο την υπεράσπιση της “εθνικής ενότητας”. Δηλαδή τον αντικομμουνισμό.
    # Απο τα κυριώτερα επιχειρηματά τους ... είναι πως το ΚΚΕ δεν θέλει – λένε – την έξοδο απο το euro. Δηλαδή αν την θέση του ΚΚΕ την κακοποιείς έτσι ... ή είσαι πεντάχρονο ... ή είσαι αισχρός.
    # Δεν μπορούν να καταπιούν με τίποτα ούτε ... το ΟΧΙ του ΚΚΕ στο δικό τους ερμαφρόδιτο οχι ... ούτε το ΟΧΙ του ΚΚΕ στην “εθνική ενότητα” του ενταφιασμού του λαού.
   # Τρέμουν τον λαό που θα αρχίσει να ακούει το ΚΚΕ.
   # Υπάρχουν και οι "μισομετανοημένες" διακορευμένες κορασίδες ... που τους έπιασε ο βαθύς πόνος ... για την μοίρα του ΚΚΕ !!! Με τους "Πανέλληνες" λοιπόν και αυτή η ατιμασμένη πλήν τιμία κορασίδα. 

6 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην υποβολή σχολίου υπάρχει η ένδειξη Ανώνυμος. Δεν έχω FB και δε θέλω να δώσω ηλεκτρονική διεύθυνση. Το σχόλιό μου δεν ήταν υβριστικό. Προσωπικά δε με ενοχλεί ο "κουβάς" αν αυτή είναι η άποψη που έχετε για το διάλογο, αφού είστε η "εξουσία της διαχείρισης" μπορείτε να αφαιρείτε ό,τι δεν ενισχύει το λόγο σας. Ευχαριστώ. Ελένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ζητάει κανένας ηλεκτρονική διεύθυνση. Το ¨Ελένη¨ ζητάω για να υπάρχει μια βάση.

      Διαγραφή
    2. Ωστόσο το αρχικό δικό μου σχόλιο, παρά τη διευκρίνιση, παραμένει αδημοσίευτο... Ελένη.

      Διαγραφή
    3. Ανέβασε το πάλι εάν θέλεις. Undelete δεν γίνεται

      Διαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι