Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Ζωντανό μάθημα οπορτουνισμού


# Ο θλιβερός Τσίπρας ... σε βρώμικη κολεγιά με την Μέρκελ ... έστησαν ένα δημοψήφισμα για να βγεί ... ΝΑΙ. 


# Αυτό ήθελαν και στήριζαν τις ελπίδες τους ... στο “κόλλημα” του έλληνα με το euro και στον κύμα τρομοκρατίας που εξαπέλυσαν με τις κλειστές τράπεζες, την εργοδοτική βία, την απειλή για κούρεμα και τα κανάλια. Ενα κύμα τρομοκρατίας για το οποίο η αριστερή κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα να αποτρέψει. Ισα-ίσα το καλλιέργησε τεχνηέντως ... ξαμολώντας τον μισό κομματικό μηχανισμό του Σύριζα να προπαγανδίζει ... απο ύπουλα έως ευθέως ... το ΝΑΙ (οι γνωστοί παπαδημούληδες, δραγασάκηδες, κούλουγλου, σταθάκηδες, χρυσόγονοι, μητρόπουλοι φανερά ... φανταστείτε τι έγινε στο παρασκήνιο)


# Επιδίωκαν ευθέως ένα τεχνητό διχασμό ... μιά χειραγώγηση του αποτελέσματος, το 52-48 ήταν ο πόθος και ο στόχος τους.

# Σε έναν διχασμένο με αυτό τον τρόπο λαό θα ήταν πιό εύκολο να περάσουν το τελευταίο σχέδιο των Τσίπρα-Μέρκελ που είχε διαμορφωθεί μέσα απο αλληλουχία γεγονότων.

# Ο Τσίπρας απο τον Γενάρη έψαχνε μία συμφωνία που βλακωδώς πίστευε πως θα διαμορφωθεί σοβαρά με την παρεμβολή του αμερικάνικου παράγοντα ... υπέρ του. Το όπλο του θεώρησε πως είναι ο Βαρουφάκης. Γρήγορα το “όνειρο” έσβησε ... και ο Γιάνης είχε καεί. Τα διλήμματα άρχισαν να διαμορφώνονται διαφορετικά: Συμφωνία πριν την εκπνοή του παλιού μνημονίου (πριν δηλαδή την 30 Ιούνη) ... ή συμφωνία μετά από την τρομοκρατία με το grexit και τις τράπεζες κλειστές.

# Με χαρακτηριστική άνεση αποφασίσθηκε το δεύτερο σενάριο για την επίτευξη συμφωνίας ... και απο την Μέρκελ και απο τον Τσίπρα και απο τον Σόιμπλε (που είχε προφανώς άλλα σχέδια).

# Τον κώλο που έστησε τώρα ο Τσίπρας ... θα μπορούσε να τον είχε στήσει πριν την 30 Ιούνη για να έχουμε συμφωνία ... αλλά δεν τον έστησε !!!

# Γιατί ??

# Δεν υπάρχει πιό ηλίθιο επιχείρημα από το ... ότι ο Τσίπρας πήρε την απόφαση για το “σκύψιμο” μετά το κλείσιμο των τραπεζών ή μετά το δημοψήφισμα ... ενώ μέχρι τότε ήταν τάχα αποφασισμένος για ρήξη εαν η συμφωνία δεν ήταν ανεκτή. Οτι ο Τσίπρας είχε κρυφό σχέδιο για την δραχμή. Αρχίdι@ καλαβρέζικα. Ενας αποφασιμένος πρωθυπουργός για ρήξη (εαν η συμφωνία δεν είναι καλή) ... δεν λυγίζει με ένα capital control και κυρίως δεν λυγίζει με το 62% ΟΧΙ !!! Ηταν “ετοιμασμένος για οποιαδήποτε συμφωνία” απο πρίν και γι΄αυτό δεν έκανε απολύτως τίποτα για να προετοιμάσει έστω και μια ρήξη καρικατούρα. Απο την άλλη η Μέρκελ και ότι εκπροσωπεί ... με τρομερή ευκολία δέχτηκε ένα δημοψήφισμα ... που δεν είχε το ερώτημα ναί ή όχι στο euro, χωρίς να τα τινάξει όλα στον αέρα για να επιβάλει αυτό που θέλει. Προφανώς το έκανε επειδή μέσα από το δημοψήφισμα έβλεπε δυνατότητες επιβολής των σχεδίων της και σιγουριά για την έκβαση του αποτελέσματος. Με τρομερή ευκολία δέχτηκε την λήξη του προηγούμενου μνημονίου στις 30 Ιούνη και το κενό που ακολούθησε ... ενώ ήταν γνωστό (και αποδείχθηκε και χτές) πως το Grexit για την Μέρκελ ήταν ένα διαπραγματευτικό χαρτί άσκησης πίεσης και τίποτα άλλο. Η Μέρκελ όπως και ο Τσίπρας ... ήταν αποφασισμένοι για συμφωνία ... πάση θυσία !!! Ο καθένας βέβαια ... πίστευε πως ... η θυσία θα βαρύνει τον άλλον. Το να το πιστεύει αυτό η Μέρκελ είναι ... η λογική του ιμπεριαλιστή, αλλά το να το πιστεύει ο Τσίπρας δεν είναι τίποτα άλλο παρά ... ο τυχοδιωκτισμός και η βλακεία του οπορτουνιστή.

# Τι μας μένει ??

# Μένει το ερώτημα εαν οι Τσίπρας και Μέρκελ ... είχαν απο κοινού ... προαποφασίσει την επιλογή αυτού του σεναρίου. Ο αποφασισμένος για συμφωνία Τσίπρας ... ήθελε ένα 55% ΝΑΙ και 45% ΟΧΙ ... που θα του έλυνε τα χέρια για να ρίξει τις υπογραφές και θα του πάρκαρε ταυτόχρονα στην γωνία ανήμπορη την εσωκομματική αντιπολίτευση αφού έτσι αποφάσισε ο “κυρίαρχος” λαός. Οσο για την ευρώδουλη διαλυμένη και απαξιωμένη αντιπολίτευση θα την έσερνε απο την μύτη όπου και όποτε ήθελε μέσα στον χυλό του κεντρώου χώρου που απο χρόνια έχει αποφασίσει να κινηθεί ο Τσίπρας. Απο την άλλη η Μέρκελ είχε το νιονιό να καταλάβει πως δεν υπάρχει άλλος εκτός απο τον Τσίπρα αυτή την στιγμή στην Ελλάδα που να ... της κάνει την δουλειά και να την “περάσει” στον λαό. Απο τότε που η Μέρκελ μυρίστηκε πως ο Τσίπρας θα κάνει συμφωνία πάση θυσία (μάλλον απο την 20η Φλεβάρη ήταν σίγουρη) ... είναι βλακώδες να υποστηρίζει κάποιος πως η Μέρκελ ήθελε να ρίξει τον Τσίπρα !!! Στο μυαλό της είχε να τον πλαισιώσει ... με άλλη κυβέρνηση. Λοιπόν ένα 55% ΝΑΙ και 45% ΟΧΙ ... ήταν και για την Μέρκελ το καλύτερο σενάριο. Απαξίωση του πάλαι ποτέ πεθαμένου προγράμματος του Σύριζα, αδρανοποίηση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης (ούτε σκέψη για διάσπαση μετά απο ένα τέτοιο αποτέλεσμα και οικιοθελή απόσυρση απο την κυβέρνηση μετά την υπογραφή της συμφωνίας), αύξηση της πίεσης στον Τσίπρα απο την ευρώδουλη αντιπολίτευση και τέλος ένα σαφές πιστοποιητικό φρονημάτων του ελληνικού λαού υπέρ του ευρώ, όχι για να πεισθεί η ίδια αλλά να το έχει να το δείχνει στην δικιά της αντιπολίτευση και στα αφεντικά της. Και στο μυαλό της Μέρκελ και στου Τσίπρα ακόμα και μιά μικρή επικράτηση του ΟΧΙ ... δεν θα ήταν η καταστροφή ... και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί πάλι για τις ίδιες σκοπιμότητες.


# Μέχρι εδώ τίποτα δεν αποδεικνύει πως ο Τσίπρας και η Μέρκελ ... το είχαν στήσει. Ομως κάπου υπάρχει το κουμπί της υπόθεσης. Το κουμπί δεν είναι ότι η Μέρκελ “επέτρεψε” στον Τσίπρα να κάνει αυτό το δημοψήφισμα με αυτό το ερώτημα !!! Το κουμπί είναι οτι δεν έκανε τίποτα για να εμποδίσει τον Τσίπρα να πάει στο δημοψήφισμα ... με θέση υπέρ του ΟΧΙ !!! Ας θυμηθούμε τι έπαθε στις Κάννες ο χαζογιωργάκης ... και μάλιστα με εκφρασμένη δική του θέση υπέρ του ΝΑΙ τότε. Τώρα δεν έγινε τίποτα απ΄όλα αυτά. Η Μέρκελ είχε άλλα μέτρα πίεσης να χρησιμοποιήσει για να αναγκάσει τον Τσίπρα να αλλάξει το ερώτημα του δημοψηφίσματος ή να το ακυρώσει ή να αλλάξει το ΟΧΙ του Τσίπρα, χωρίς βέβαια να διακινδυνεύσει ένα Grexit το οποίο ή ίδια δεν ήθελε αλλά γνώριζε πως γι΄αυτό της την είχε στημένη ο Σόιμπλε ?? Προφανώς είχε ... αλλά δεν έκανε τίποτα παρά άφηνε τον Τσίπρα να κοκορεύεται πως θα φέρει βιώσιμη συμφωνία εντός 48 ωρών αν επικρατήσει το ΟΧΙ ... χωρίς εκείνη να διαψεύδει τίποτα επι της ουσίας παρά να δηλώνει πως το ΟΧΙ σημαίνει Grexit. Εν τω μεταξύ ο μισός Σύριζα ... έσπρωχνε το ΝΑΙ, ο αμερικάνικος παράγοντας ... μουγκός, ο Ντράγκι ήσυχος ... οτι τα διαθέσιμα στις ελληνικές τράπεζες φτάνουν για πολλές μέρες (πριν ανακοινωθεί το δημοψήφισμα έστελνε λεφτά κάθε 18 ώρες και ακόμα και σήμερα τα ΑΤΜ ... βγάζουν), ο Τσίπρας ήρεμος ... ενώ έπρεπε να τρέμει ο κώλος του που τόσο καιρό πλήρωνε το ΔΝΤ και είχε αφήσει τα ταμεία χωρίς σάλιο με ορατό κίνδυνο (αν τα πράγματα ήταν όντως σε ακραία κατάσταση ρήξης όπως ήθελαν να φαίνονται) να αναγκασθεί να κόψει δραχμές, τα μεγαλοκάναλα να οργιάζουν ανενόχλητα ... και να αναγγέλουν βαθύ κούρεμα καταθέσεων εντός των επόμενων ωρών ... φτάσαμε στο δημοψήφισμα με τα παπαγαλάκια των δημοσκοπικών να διαπιστώνουν πιθανή ισοπαλία.

# 62% ΟΧΙ. Και αντί να βγεί στο μπαλκόνι ένας θριαμβευτής Τσίπρας ... βγήκε μουτρωμένος και μας πέταξε στα μούτρα πως αυτό το ΟΧΙ το μόνο που δεν σημαίνει είναι ρήξη !!! Πριν ακόμα οι εφορευτικές επιτροπές τελειώσουν ... ο μορφονιός ανακήρυξε το ΝΑΙ με 100% !!! Και ώ του θαύματος !!! Ούτε Grexit έγινε και μέσα σε εφτά μέρες ... τέλειωσαν όλα. Μάλιστα στο ευρωκοινοβούλιο απολογήθηκε σαν το παιδάκι που έχει κάνει αταξία ... πως εαν είχε κρυφό σχέδιο δραχμής δεν θα δήλωνε αμέσως μετά το δημοψήφισμα πως το ΟΧΙ δεν σημαίνει ρήξη. Πήρε σε χρόνο dt την συγκατάθεση των ντόπιων ευρώδουλων και παρότι ο Σόιμπλε επιχείρησε τις δικές του προβοκάτσιες για να αρπάξει ότι μπορεί ... γεννήθηκε αισίως το πρώτο αριστερό μνημόνιο. Μάλιστα απο την Δευτέρα το πρωί μέχρι την Τρίτη το πρωί ... θέλουν να πιστέψουμε πως ετοιμάστηκαν 5-6 νόμοι ... που ζητήθηκαν απο τους θεσμούς σαν νταβαντζίδικη μπροστάντζα !!!

# Λέει αλήθεια ο Βαρουφάκης πως το βράδυ της Κυριακής μετά την νίκη του 62% ... πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου ... και συνάντησε “κηδεία” !!! Το κόλπο ήταν ... στημένο και προμελετημένο σε Ελλάδα και Γερμανία.

# Το μόνο πρόβλημα που τους δημιούργησε το 62% ... ήταν πως για να προχωρήσει το σχέδιο ... θα απαιτηθεί διάσπαση του Σύριζα ή κάτι σαν διάσπαση και αλλαγή κυβερνητικού σχηματισμού.

# Θα το αντέξει όλο αυτό το βάρος ο τυχοδιώκτης και “πονηρός” Τσίπρας ... ή θα πετάξει την καυτή πατάτα για μιά ηρωική έξοδο ?? Το πιθανότερο είναι πως θα επιδιώξει να τελειώσει την αποστολή.

# Για την ώρα η γραμμή που επιλέγουν μετά απ΄όλο αυτό το τυχοδιωκτικό “παραλήρημα” ... είναι να ζητούν υποστήριξη για το μνημόνιο ... για να μην πέσει η κυβέρνηση της αριστεράς που απειλήθηκε με “πραξικόπημα” για να υπογράψει εκβιαστικά κάτι που δεν ήθελε !!!

# Κάτι που δεν ήθελε ... αλλά το προετοιμάζει απο τις 20 Φλεβάρη.

6 σχόλια:

  1. Τελικα συντροφε ο Γιωργακης ειναι χαζος ή ειναι εξυπνος;
    Θα επελεγε το συστημα εναν μισοχαζο να φερει σε περας τετοια αποστολη;

    Ηλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γιωργακης ειναι τοσο εξυπνος για να αναλαμβανει "αποστολες" του συστηματος ... και τοσο χαζος για να μην καταλαβει οτι ηταν "αναλωσιμος".

      Διαγραφή
  2. Το « … Τους δίνεται τα λεφτά … » είναι λάθος. Το σωστό: « … Τους δίνετε τα λεφτά … »
    Το απόσπασμα από ποιο βιβλίο είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για την υπόδειξη του λάθους. Εχει ήδη διορθωθεί. Το απόσπασμα είναι απο το ... Ο "Αριστερισμός" παιδική αρρώστια του κομμουνισμού ... εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή ... σελ. 21-22.

      Διαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι