Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Βουλή

 # Τί είδαμε χτές στην βουλή ??

# Τον πρωθυπουργό ... να μας ενημερώνει για την συγκυβερνητική διαπραγμάτευση ... για την οποία τελικά δεν μας διαφώτισε σε τίποτα. Ολα στο τραπέζι φανερά ... μας είπε ... αλλά όλα τελικά τα κράτησε κάτω απο το τραπέζι. Ολοι, όλα τά χουν τούμπανο ... και ο λαός ... κρυφό καμάρι.


# Είδαμε τον πρωθυπουργό να ανεβάζει στροφές κατά των σαμαροβενιζέλων χωρίς να βγάλει κουβέντα για την ταμπακιέρα. Είδαμε έναν πρωθυπουργό να ... μαστιγώνει τα πτώματα για να ... θεραπεύσει την αρρώστια. Τελικά είδαμε έναν πρωθυπουργό να γκαζώνει τον λαό ... προετοιμάζοντας το έδαφος για τον έντιμο συμβιβασμό.

# Είδαμε τον πρωθυπουργό να ζητάει συναίνεση στις κόκκινες γραμμές του. Ας παρακολουθήσουμε για λίγο αυτές τις γραμμές. Οχι νέο μνημόνιο αλλά “συμφωνία ανάπτυξης” (... την ίδια στιγμή που ετοιμάζεται να υπογράψει κάτι που θα το δέχονται οι μερκελαίοι όλης της Ευρώπης και προσπαθεί να μας πείσει πως δεν θα είναι μνημόνιο !!!) - οχι ρήξη ούτε υποτέλεια αλλά έντιμος συμβιβασμός (“έντιμος” συμβιβασμός με τα πιό αδίστακτα λαμόγια όλου του ντουνιά !!) - οχι υφεσιακά μέτρα και μέτρα λιτότητας (την ίδια στιγμή που βάζει τους υπουργούς να διαρρέουν λίστες και λίστες ... 3 και 4 δις) - οχι αύξηση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και φάρμακα (την ίδια στιγμή που μόνοι τους μιλάνε για fat tax και τα ρέστα) - οχι ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (την ίδια στιγμή που ο Δραγασάκης ανακοινώνει κάτι ιδιωτικοποιήσεις που δεν θα είναι ξεπούλημα και ο Καμμένος έχει μοιράσει το Αγαίο και τα ορυκτά 70-30 με τα αμερικανάκια).


# Εδώ που τα λέμε είχε και τα δίκια του ο Αλέξης. Το σαμαροβενιζελαίικο τον ζάλισε πως υπογράφει και μνημόνιο και πως πάει την χώρα στα βράχια. Απαντούσε ο πρωθυπουργός πως ... ή το ένα θα συμβαίνει ή το άλλο. Και τα δυό μαζί δεν γίνεται !!! Γιά στάσου ρε Αλέξη. Μας λές πως και τα δυό μαζί δεν γίνονται !!! Αλλά προεκλογικά δεν μας είχες ζαλίσει τ΄@ρxίdi@ ... πως και τα δυό μαζί γίνονται ... αλλά απ΄την ανάποδη ?? Εσύ δεν μας έλεγες ... ούτε βράχια, ούτε μνημόνιο ??

# Είδαμε έναν πρωθυπουργό να τρίζει τα δόντια στην “ολιγαρχία” ... και την ίδια στιγμή ... τους σαμαροβενιζέλους ... να παρακαλάνε τον πρωθυπουργό να φέρει τα μέτρα ... για να τα ψηφίσουν και με τα δυό χέρια για το καλό της χώρας, αλλά δεν είδαμε καθόλου τον πρωθυπουργό να κοκκινίζει από αυτή την “ανιδιοτελή” προσφορά συναίνεσης.

# Είδαμε την σχεδόν αργοκίνητη μπριόζα ... Ζωή Κωνσταντοπούλου ... σε ρόλο παρουσιαστή τηλεπαιχνιδιού να σχολιάζει τα πάντα και να διαιτητεύει την συζήτηση στην βουλή ... σαν τον Καλόπουλο μπροστά στον Μαρινάκη. Είδαμε την Ζωή να θέλει να σπάσει τα νεύρα του Βενιζέλου με το κουδούνι ... και να βγάλει το αδωνιδοσαμαραίικο έξω απο το γήπεδο με έναν καυγά στημένο απο τα παλιά που έκανε τα φασισταριά να τρίβουν τα ιδρωμένα χέρια τους. Οταν η “αριστερά” ... αγωνίζεται ... σπάει κόκκαλα.

# Είδαμε τα χρυσά ούγκανα ... να “μαστιγώνουν” το σύστημα κριτικάροντας το σαμαροβενιζελαίικο ... και να εναποθέτουν τις ελπίδες τους και αυτοί ... στην κυβέρνηση του Αλέξη !! Ζντόιγκκκκκκκκκκκκ!!


# Είδαμε το “χαζό ποτάμι” να θέτει διλήμματα του στύλ ... ευρωπαική πορεία ή σύγκρουση με τα συμφέροντα του λόμπυ της δραχμής (τι είπε το άτομο ?!?!?) Ουτε ένα δίλημμα δεν μπορεί να στήσει ... και το μαλακιστήρι έκανε και παραινέσεις για εγκατάληψη της ηδονής των συνθημάτων και την ενασχόληση με την ηδονή της δράσης. Το άτομο ηδονίζεται με μνημόνια και μεταρυθμίσεις (!!!) ... και ο αριστερός Αλέξης τον άκουγε μετά μεγάλης προσοχής.

# Είδαμε τον Νικολόπουλο ... σε αριστεροδέξιο, εθνικιστικοπατριωτικό ρόλο ... να υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια την κυβέρνηση !! Το ωραίο είναι πως πολλοί αναρωτιούνται ακόμα για το εαν μπορεί να ταυτισθεί ... ο εθνικισμός με τον "πατριωτισμό" !!! Η Ραχήλ που έχει χαθεί ??

# Τελικά μέσα στο κλουβί με τις “τρελλές” ο Κουτσούμπας ... φαντάζει πολύ ξύλινος ... βρε παιδί μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι