Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Πρώτη φορά αριστερά ... ξανά.

Ο Θεοχαράκης και η Παναρίτη στο κατάστρωμα ;;;
Εκείνη η ψυχή ο Στάθης ο Σταυρόπουλος ... είναι κλεισμένος στ΄αμπάρια ;;; 

# Μικρά – μικρά από την προηγούμενη βδομάδα ... που μας δείχνουν όμως περισσότερα.
# Μπαλάφας του Σύριζα : ... η απαίτηση εδώ και τώρα για αναπλήρωση των απωλειών ... είναι μικροαστικεεεεεές ανυπομονησίες !?!?! Μάλιστα θα έλεγε ο συνήγορος του διαβόλου ... εαν ο Σύριζα κάνει κάτι πραγματικά επαναστατικό για τον λαό, τότε οι άμεσες διεκδικήσεις του λαού (εφ΄όσον δυσκολεύουν το επαναστατικό αυτό έργο) ... δεν είναι τίποτα άλλο παρά μικροαστική ανυπομονησία.
# Βεβαίως, έτσι είναι, εαν κάνεις κάτι επαναστατικό για τον λαό ... όπως το να τοποθετείς γενικό γραμματέα της Δημοσιονομικής Πολιτικής (και επικεφαλής της τεχνικής διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς) ... κάποιον nissan-Θεοχαράκη !!! Οικονομολόγο και μάλιστα πανεπιστημιακό (έχει συν-γράψει βιβλίο με τον Βαρουφάκη) και ταυτόχρονα “σκιώδη” συνιδιοκτήτη της γνωστής εταιρείας των φιλότεχνων αυτοκινητάδων και όχι μόνο.

# Θεοχαράκηδες ... της Nissan των περιπολικών και των φορτηγών του στρατού των δημιουργών της Εγνατίας Τράπεζας, συνέταιρων του MIG-Βγενόπουλου ... του νοσοκομείου Metropilitan … της ασφαλιστικής Μινέττα ... της TEOshipping που δεν διαθέτει κανένα καράβι με ελληνική σημαία και δεν “πλήρωσε” ούτε καν τον “εθελοντικό” φόρο των πλοιοκτητών της κατασκευαστικής ΤΕΟΔΟΜΗ ... των “κολλητών” των διάσημων και μη εξαιρετέων όπως οι Μαμιδάκης, Μπακατσέλος, Κυριακού, Μυτιληναίος, Κορασίδης, Κομνηνός και άλλων ... των χοντρών χρηματιστηριακών παιχνιδιών με την μετοχή “Δημητριάδης” ... της εταιρίας του καζίνο-«Hyatt» ... της Teotec-Motorola … των μετόχων της αμαρτωλής Λαικής Τράπεζας Κύπρου ... του ελέγχου της αντιπροσωπείας της Peugeot (Lion Hellas) με τον έναν γαμπρό και της Chevrolet (Chevellas ) με τον άλλον ... του εργοστασίου Teocar στον Βόλο που το έκλεισαν το 1995 όταν κόπηκαν απότομα τα σημαντικά κρατικά συμβόλαια και οι κρατικές επιδοτήσεις ... των προσλήψεων στις εταιρείες του ομίλου με την προυπόθεση της μη ανάμειξης σε σωματείο εργαζομένων ... των giga-βιλλών πάνω στο κύμα στο Λαγονήσι. Ωραία ... καταλάβαμε. Αλλη μιά δυναστεία ... έτοιμη για τον σοσιαλισμό !! Κοσμογονία !!
# Τι απέγινε εκείνη η πάταξη των ολιγαρχών ??? Περιορίστηκε στον έλεγχο των τριγωνικών συναλλαγών ... κάτι σαν αυτές που ήθελε να καταργήσει και ο Σαμαράς ... ενώ μας είναι γνωστό πως κάθε μεγαλοεταιρεία ανατιμολογεί χωρίς κανένα έλεγχο και χωρίς να χρειάζεται να κάνει τον παλιό γνωστό κύκλο μέσω Κύπρου (πάλιωσε το κόλπο ... δεν τους χρειάζεται πιά) ??? Ή μήπως οι καλωδιωμένοι βαρουφιάνοι θα μπουκάρουν για έλεγχο και στα μονοπώλια εκτός απο τις ταβέρνες ???
# Καλώς να δεχθούμε τα τεχνικά κλιμάκια στο Hilton. Μήπως να κάνουμε και μιά facebook συγκέντρωση ... να πάρουμε άλλη μιά ανάσα αισιοδοξίας και εθνικής ανεξαρτησίας ... αλλά και να “σφίξουν” οι κωλοτρυπίδες των κλιμακίων ???
# Μήπως είναι ... ανάπτυξη ... η απελευθέρωση του τζόγου ??? Μήπως ο Τζίγκερ θα κάνει πάρτυ με καλεσμένους τον Κόκκαλη και τον Μελισσανίδη ???
# Λυπάμε τους ολιγάρχες !!!
# Μαζέψτε αποδείξεις !!! Ο Γιάνης κληρώνει ... εξάδες σώβρακα και πουκάμισα με λαχούρια.
# Πρώτη φορά αριστερά !!! Πρώτη φορά ... συμφέρουσα νομιμοποίηση του μαύρου χρήματος. Ομως αδικείτε τον Καραντζαφέρη. Αυτός το είπε πρώτος.
# Πάλι πήγαμε σε άνιση μάχη κι αγώνα ... με την Ευρώπη ... αλλά πάλι νικήσαμε αδέρφια. Εμπρός λοιπόν για τον επόμενο μεγάλο στόχο ... την ταχεία και επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης !!! Θα τους πάρουμε τα σώβρακα των ... ηλίθιων ευρωπαίων. Εκτός απο ηλίθιοι είναι και σκατόψυχοι οι εταίροι: άρχισαν πάλι να λένε τους θεσμούς ... τρόικα. Δεν είναι με τα καλά τους. Παίζουν με την φωτιά. Δύσκολο είναι να αγριέψει ξανά ο Γιάνης ?? Δεν το καταλαβαίνουν ??
# Και τον Μάη ... που θα μας έλθει το νέο μνημόνιο (που θα το λέμε πρόγραμμα ανάπτυξης με δανειάκι 50 δις) ... τα σώβρακα θα τα κατεβάσουν μόνοι τους οι εταίροι. Θα τα έχουμε σκίσει ξανά ... τα γατάκια τους ευρωπαίους.
Σηκωσέτο το g@μηmένο ... δεν μπορώ να περιμένω.
# Εχουμε ένα χρέος και ... last year … τους λέγαμε πως θα τους το κουρέψουμε ... και τότε αυτοί μας είπαν “ξεχάστε το κούρεμα” (forget it Yanis) ... και τότε μόλις εμείς είπαμε αυτό, “εντάξει καλά” ... και τότε αυτοί μας είπαν “ωραία πληρώστε” ... αλλά και εμείς τότε το αλλάξαμε και τους είπαμε “πληρώστε και σείς” ... και μετά είπαν αυτοί πάλι “τι να πληρώσουμε?” ... και τότε εμείς το αλλάξαμε πάλι και μόλις όπως είπαμε τους είπαμε “κατοχικό δάνειο!!”. Συμπέρασμα: Οταν το χρέος που αμφισβητείς (??) (δικαίως) το συμψηφίζεις με κάτι αναμφισβήτητο (πάλι δικαίως) ... τότε η κατάσταση θυμίζει πρόεδρο Εδεσσαικού.
Συνεχίζω με quiz …....
#1. Η Ελλάδα ορθώνει το αναστημά της !! Ποιός το λέει ??
Το TVXS του Κούλογλου ?
Το Κουτί της Πανδώρας του Βαξεβάνη ?
Το Βήμα ?

#2. Στροφή στον ρεαλισμό υπο την απειλή άδειων ταμείων !! Ποιός το λέει ??
Το TVXS του Κούλογλου ?
Το Κουτί της Πανδώρας του Βαξεβάνη ?
Το MEGA ?

#3. Είναι τρέλλα να πάρουν όλοι οι άνεργοι ... επίδομα ανεργίας !!! Ποιός το είπε ??
Ο Λοβέρδος ?
Ο Αδωνις ?
Ο Φίλης του Σύριζα ?
Ο Χαζοποτάμης ?

#4. Δεν είναι όμως τρέλλα να πληρώσουμε το χρέος μέχρι το τελευταίο ευρώ και μάλιστα χωρίς καθυστέρηση !!! Ποιός το λέει αυτό ??
Το Πασοκ ?
Η ΝΔ ?
Ο Σύριζα ?
Το ποτάμι ?

# 5. Ψηφοδέλτια σταύρωνα
κι ολη νύχτα καύλωνα.
Στης βουλής τα έδρανα
αχ κι εγώ να έκλανα.
Ποιός είναι ο “δημιουργός” αυτών των στίχοι ??

Απαντήσεις: #1. Το Κουτί και το Βήμα
#2. Ο Κούλογλου και το MEGA
#3. Ολοι ... απλά ο Φίλης ... το φωνάζει.
#4. Ολοι ... απλά ο Σύριζα ... το υπέγραψε.
#5. Μά !!! Ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Μιά ωραιότατη “αριστερο-κεντρο-δέξια” παρτούζα ... που οι διοργανωτές της (ας τους αποκαλούμε σύστημα) ... θέλουν να τους χώσουν όλους μέσα. Ολους ... επειδή τότε και μόνο τότε ... θα νοιώθουν ήσυχοι.
Θέλουν να τους χώσουν όλους μέσα στην ... ευρωεθελόδουλη και ευρωλιγούρικη παρτούζα τους.
# Την τακτική για τον στόχο αυτό ... θα περιμέναμε να την διατυπώσει μια ιδεολογική επιτροπή, μιά δεξαμενή σκέψης ... ένα think tank βρέ παιδί μου !!!
# Κι΄όμως τις προάλλες ανέλαβε ... να μας πεί το “ποίημα” ... ο Λάκης ο Λαζόπουλος !!!!!!!!!!!!!
# Τι μας είπε ο Λάκης ?? Το ΣΥΣΤΗΜΑ λέει ... θα προσπαθήσει να ΦΕΡΕΙ έναν νέο ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ. Τον διχασμό ευρώ ή δραχμή. Δηλαδή ?? Εαν ο λαός αρχίζει να σκέφτεται την δραχμή (κατανοώντας τα αδιέξοδα της φιδοφωλιάς της ΕΕ που επιμένουν να τον κρατάνε) ... για το καλό του να μην το ξανασκεφτεί ποτέ (Απαπα) !!!! Να μην το ξανασκεφθεί ... επειδή ακριβώς, το σύστημα θέλει να το ξανασκεφθεί. Τι κάνει εδώ ο Λαζόπουλος ?? Προσπαθεί να “βρωμίσει” με την μπόχα του συστήματος ... κάθε σπέρμα άλλης λογικής μέσα στον λαό απο εκείνη που έχει διαλέξει ο ίδιος και το κόμμα του.
# Συνεχίζει ο Λάκης: Το ΚΚΕ είναι επικεφαλής ... του κινήματος της δραχμής ... που εννοείται “στήνει” το ίδιο το σύστημα !!! Σε αυτό το σημείο ο Λαζόπουλος συμπλέει με το σύστημα ... που έχει ξεσκισθεί να πείσει τον λαό πως το ΚΚΕ θέλει την δραχμή ... ξεχνώντας τεχνηέντως (και ο Λάκης και το σύστημα) ... πως το ΚΚΕ μιλάει πρώτα και κύρια για άλλη λαική εξουσία, για άλλη συμπεριφορά απέναντι στα μονοπώλια και κυρίως για άλλη συμπεριφορά απέναντι στην ΕΕ και στο χρέος ... από εκείνη για την οποία μιλάνε (συμφωνώντας απόλυτα, τι σύμπτωση !!) και ο Λαζόπουλος και το σύστημα. Τι κάνει ο Λαζόπουλος ?? Προσπαθεί να “βρωμίσει” και την θέση του ΚΚΕ ... με την σαπίλα του συστήματος ... που ο ίδιος δεν αμφισβητεί.
# Εβαλε ο Λαζόπουλος τους συνεργάτες του να φτιάξουν ένα γραφικό που ξεκινάει ... έχοντας στον χώρο της δραχμής ... το ΚΚΕ δίπλα στην Χρυσή Αυγή !!! Τι κάνει εδώ ο “αριστερός” ?? Ξεχνάει μονομιάς την θέση της αριστεράς πως ο φασισμός είναι πειθήνιο όργανο του συστήματος ... λές και εαν το σύστημα διατάξει τα φασισταριά να αρχίσουν να “τραγουδούν” ξαφνικά υπέρ της Ευρώπης και του euro … εκείνα θα αρνηθούν. Εδώ λοιπόν ο “αριστερός” Λαζόπουλος ... ταυτίζει την ΧΑ με την δραχμή (και οχι με το σύστημα και την επιλογή του κάθε φορά, είτε είναι η δραχμή είτε όχι) ... προσπαθώντας να “βρωμίσει” το ΚΚΕ ... και με φασιστική μπόχα. Είναι η θεωρία των δύο άκρων ... μόνο που ο ποιητής τώρα έχει φροντίσει να πιάσει θέση στο κέντρο.
# Στο ίδιο λαζοπουλικό γράφημα ... σε λίγο προς την μεριά της δραχμής ... αρχίζουν να πηδούν με χάρη ... ο Λαφαζάνης και η “Αριστερή Πλατφόρμα” όπως και ορισμένα κομμάτια της ΝΔ και των Ανεξέλ (τα ακραία δηλαδή). Εδώ ο “αριστερός” δημιουργός ... προσπαθεί να “βρωμίσει” με συστημική και φασιστική μπόχα ... οποιονδήποτε μπορεί να αρχίσει να βλέπει έστω και λίγο πιό θετικά οτιδήποτε μπορεί να μοιάζει με την πρόταση του ΚΚΕ. Κάνει και κάτι άλλο βρώμικο σε αυτό το σημείο ο Λαζόπουλος. Ταυτίζοντας - στο μοντέλο του - την θέση του ΚΚΕ με τους σχεδιασμούς του συστήματος ... προσπαθεί να πείσει τον λαό πως το σύστημα προσπαθεί να διοχετεύσει τους αριστερούς διαφωνούντες του Σύριζα προς το ΚΚΕ (το πιάσατε το υπονοούμενο ?) και ταυτόχρονα να κρύψει την μαύρη αλήθεια ... πως το σύστημα πάντα θα επιδιώκει να δημιουργεί “αριστερά” αναχώματα προς το ΚΚΕ (κάτι σαν τον ίδιο τον Λαζόπουλο)!!!
# Εν ολίγοις το ποιηματάκι που μας τραγούδησε ο Λαζόπουλος ... μας λέει πως στο “στρατόπεδο της δραχμής” θα μαζευτούν όλοι οι ακραίοι ... και στο “στρατόπεδο του ευρώ” θα μείνουν οι ρεαλιστές που δεν πετάνε στα σύννεφα και μάλιστα ... οι αριστεροί ριζοσπάστες ρεαλιστές θα κυριαρχήσουν ... αφού τον Σαμαρά δεν πρόκειται να τον ξαναγαπήσει ο κόσμος, το Πασοκ έπαψε να υπάρχει και ο ποτάμης είναι ντενεκές ξεγάνωτος. Ωραίο και προπαντός “αριστερό” φαίνεται ... αυτό το στρατόπεδο του ευρώ (το πιάσατε το υπονοούμενο) εν αντιθέσει με το άλλο το ακραίο ... το σταλινο-φασιστικό που δεν μπορεί να το συμπαθεί κανένας δημοκράτης ... σαν την μούρη του.
# Τι μας είπε ο “αριστερός” “ποιητής” τελικά ?? Οτι τα λίγο ή πολύ αποκρουστικά άκρα (η γνωστή θεωρία) οδηγούν στην καταστροφική δραχμή ... και το κίνημα του ευρώ στο οποίο κυριαρχεί τώρα πιά η “αριστερά” θα σώσει τον λαό, ειδικά τώρα που η Μέρκελ φαίνεται πως αποφάσισε να μην γίνει η ουρά του Σόιμπλε (έτσι ακριβώς το είπε ο Λάκης) και θα τεθεί επικεφαλής της διάσωσης σε συνενόηση με τον Ομπάμα και με τον Γιούνκερ (έτσι ακριβώς το είπε ο Λάκης) !!! Η “αριστερά” σε όλο της το μεγαλείο ... είναι επικίνδυνη αδέρφια !!!
# Δηλαδή τι μας είπε ο “αριστερός” Λάκης ??
# Αυτό ακριβώς που θέλει να μας πεί και το ίδιο το σύστημα ...
# ... Δεν μας ταιριάζουν εμάς ωρέ τα άκρα, εμπρός για μιά κυβέρνηση του “μεγάλου συνασπισμού” ειδικά τώρα που αλλάζει ... ακόμα και η Μέρκελ.
# Εαν υποψιασθώ οτι κάπως έτσι ... γεννιούνται ... οι νέοι μερκελιστές, θα πεθάαααααανω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι