Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Μακεδονολογίες, αυτοπροσδιορισμοί και άλλα κομμουνιστικά δαιμόνια

Η ΠΓΔΜ βαφτίστηκε ... ΠΓΔΜ σαν αποτέλεσμα ενός συμβιβασμού. Στο όνομα αυτό περιλαμβάνεται ο όρος ... «Μακεδονία». Ο λαος αυτός όμως αυτοπροσδιορίζεται. Επιμένουν να λέγονται ... νέτα-σκέτα «Μακεδόνες» που απαρτίζουν ένα έθνος, το «μακεδονικό έθνος», που ζει στο σημερινό κράτος τους, την «Μακεδονία» και μιλάνε γλώσσα που την ονομάζουν «μακεδονική». Μπορει κάποιος να αρνηθεί τον αυτοπροσδιορισμό ενός λαού ?? Όχι βέβαια !!! 

Όμως κάποιος ... μπορεί και οφείλει να αναλύσει τον αυτοπροσδιορισμό ενός λαού. Πριν όμως απο αυτό πρέπει να ξεμπερδέψουμε κάποιες έννοιες. Λαός ... γενικά είναι το σύνολο των ανθρώπων που ζουν μέσα στα όρια ενός κράτους. Κάτω όμως απο την επίδραση του μαρξισμού στην ιστορία ... όταν αναφερόμαστε σε έναν λαό ... εννοούμε μόνο τις εκμεταλλευόμενες λαϊκές μάζες ενός κράτους, εξαιρώντας τις εκμεταλλεύτριες τάξεις που στον καπιταλισμό κρατάνε στα χέρια τους πάντα την εξουσία. 

Στο σημερινό κράτος που φέρει το όνομα ΠΓΔΜ ... ο λαός μας λένε ... πως αυτοπροσδιορίζεται. Για να το εξετάσουμε απο πιο κοντά. Θα μας χρειαστεί λίγη πρόσφατη ιστορία. 

Το σημερινό κράτος της ΠΓΔΜ ... απόκτησε σχήμα, σύνορα και ανεξάρτητη κρατική διεθνή υπόσταση στην δεκαετία του ´90 ... μετά το μακέλεμα της Γιουγκοσλαβίας απο το ΝΑΤΟ, με ουσιώδες γεγονός την πολιτική μεταβολή της κατοχής της εξουσίας. Είχε γεννηθεί ένα νέο καπιταλιστικό κράτος. Μέχρι τότε, απο το τέλος του 2ου παγκοσμίου πολέμου, ήταν ... ομόσπονδο κράτος στα πλαίσια της ενωμένης σοσιαλιστικής Γιουγκοσλαβίας. Δεν ειναι της παρούσης να εξετάσουμε τώρα εκείνον το σοσιαλισμό, την ιστορική του πορεία και την κατάσταση που βρισκόταν στην δεκαετία του ´90. 

Πριν απο τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο ο ίδιος λαός ... ήταν «διαχυμένος» (χωρίς κρατική υπόσταση δηλαδή) μέσα στο βασίλειο της Σερβίας που είχε διαμορφωθεί μετά το τέλος των βαλκανικών πολέμων. Ήταν η συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913 ... με την οποία μοιράστηκε η περιοχή των δυτικών Βαλκανίων ανάμεσα στα κράτη της Ελλάδας, της Σερβίας, της Βουλγαρίας και της Αλβανίας. Ένας λαός δηλαδή ... που βρισκόταν σε συνεχή «ώσμωση» χωρίς μεσολάβηση κρατικών και νομικών συνόρων με τον υπόλοιπο λαό της Σερβίας. 

Πριν απο αυτή την ιστορική στιγμή ... ο ίδιος λαός ... ζούσε επι αιώνες κάτω απο την κυριαρχία της εξουσίας δύο αυτοκρατοριών ... της Βυζαντινής και της Οθωμανικής. Όμως δεν χρειάζεται να πάμε άλλο πίσω στην ιστορία. 

Μιλάμε λοιπόν για έναν λαό που ιστορικά διαμορφώνει την ταυτισή του με μιά κρατική υπόσταση ... μόνο μετά το τέλος του 2ου παγκόσμιου πολέμου ... μέσα στα όρια μιάς λαϊκής ομοσπονδιακής δημοκρατίας αρχικά ... και στην συνέχεια ... αυτή η ταύτιση σφυρηλατήθηκε κάτω απο την επίδραση μιάς αστικής εξουσίας που κατάφερε να ξεπηδήσει μέσα απο την αγκαλιά του σοσιαλιστικού κράτους. 

Πρέπει λοιπόν να εξετάσουμε την ιστορική διαμόρφωση της ταύτισης αυτού του λαού με την κρατική του οντότητα. Αυτή λοιπόν η ταύτιση ... ξεκίνησε σαν ταύτιση ενός λαού με μιά σοσιαλιστική κρατική οντότητα. Οτι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί σε έναν λαό ... σύμφωνα με τους μαρξιστές. Ένας λαός, με την καθοδήγηση της δικής του σοσιαλιστικής εξουσίας και κάτω απο τις αρχές του σοσιαλισμού-διεθνισμού ... θα μπορούσε τώρα να αυτοπροσδιοριστεί ιστορικά. Είχε το δικαίωμα ?? Απολύτως !!! 

Και ο αυτοπροσδιορισμός αυτού του λαού στην ταύτισή του με το νεογέννητο κράτος του ... έγινε. Μακεδονία !!! 

Προφανώς τώρα πρέπει να εξετάσουμε το αποτέλεσμα αυτού του αυτοπροσδιορισμού. Αλλά πάλι πρέπει να ξαναπάρουμε για λίγο την βοήθεια της ιστορίας ... σε ένα κρίσιμο και ουσιώδες ζήτημα. Το ζήτημα της Βαλκανικής Ομοσπονδίας. Η αρχική ιδέα ανήκει στον Ρήγα Φεραίο. Προφανώς εκείνος είδε νωρίς την αναπόφευκτη αποδόμηση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, είδε τον σκοτωμό που θα ακολουθήσει απο τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής για τον έλεγχο της περιοχής ... και κατέληξε πως για να μην γίνουν οι λαοί των Βαλκανίων ο μόνιμος σάκος του μπόξ των μεγάλων δυνάμεων ... καλύτερα θα ήταν να συγκροτηθεί μία ανεξάρτητη και κυρίως ισχυρή, πολυεθνική κρατική ομοσπονδία !!! 

Βέβαια η ιδέα του Ρήγα ... ήταν σε αντίθετη κατεύθυνση με την κίνηση της ιστορίας. Της ιστορίας του καπιταλισμού ... που γεννούσε με την επέκτασή του εθνικά κράτη ... συνενώνοντας πολυδιασπασμένα φέουδα ή «διαλύοντας» φεουδαρχικές αυτοκρατορίες. Πολύ αργότερα η ιδέα του Ρήγα ... απο τους κομμουνιστές συνδέθηκε με το ζήτημα της προλεταριακής εξουσίας ... προκύπτοντας η ιδέα της σοσιαλιστικής Βαλκανικής Ομοσπονδίας ισότιμων κρατών. Ηταν η αντίθετη απο τον καπιταλισμό κίνηση της ιστορίας ... οταν οι προλεταριακές εξουσίες θα γκρέμιζαν τα εθνικά αστικά σύνορα. Εξάλλου την ίδια εποχή συνέβαινε η οικοδόμηση του πολυεθνικού σοσιαλιστικού σοβιετικού κράτους. 

Είχε μπει στην ιστορία ένας θεμελιώδης παράγοντας. Το ζήτημα του έθνους και του εθνικού κράτους. Και όταν μιλάμε για κράτος ... μιλάμε για εξουσία. Αλλά ας ξεκινήσουμε απο την έννοια του έθνους. Μαρξιστικά ... έθνος είναι η ιστορικά διαμορφωμένη σταθερή κοινότητα ανθρώπων, που εμφανίστηκε πάνω στη βάση της κοινότητας της γλώσσας, του εδάφους, της οικονομικής ζωής και της ψυχοσύνθεσης που εκδηλώνεται στην κοινότητα του πολιτισμού. 

Αν αυτόν τον ορισμό του έθνους ... τον μεταφέρουμε στα Βαλκάνια και στην Μακεδονία ... και αφού λάβουμε υπ´όψιν μας οτι στην διάρκεια ζωής των δύο αυτοκρατοριών (Βυζαντινής και Οθωμανικής) η Μακεδονία αποτελούσε μόνο μία γεωγραφική περιοχή (κάτι σαν αυτοκρατορική επαρχία) ... θα διαπιστώσουμε οτι εκεί ζούσαν επι αιώνες λαοί (χωρίς ξεχωριστή αναφορά και ταύτιση με κρατική οντότητα) διαφορετικών εθνοτήτων κατα τον μαρξιστικό ορισμό. Λαοί εθνοτήτων με διαφορετικές θρησκείες (η θρησκεία δεν περιλαμβάνεται στα μαρξιστικά κριτήρια ορισμού του έθνους όπως έπρεπε να έχετε παρατήρησει) και λαοί με διαφορετικές γλώσσες και πολιτισμικές καταβολές. 

Είναι προφανές λοιπόν πως ... ιστορικά το όνομα της «Μακεδονίας» σε έναν εθνικό προσδιορισμό ενός έθνους με βάση τον μαρξιστικό ορισμό ... δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Ούτε κάποια απο τις γλώσσες που μιλούσαν στον πολυεθνικό χώρο της Μακεδονίας ... μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον μαρξιστικό ορισμό ενός έθνους με τον τίτλο «μακεδονική γλώσσα». Ειναι προφανές πως σύμφωνα με την μαρξιστική ανάλυση ... ιστορικά δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος. Η προσπάθεια λοιπόν στοιχειοθέτησης της ύπαρξης μακεδονικού έθνους ειναι πέρα για πέρα αντιμαρξιστική και αντιδιεθνιστική. Είναι μόνο προσπάθεια αποκλειστικά εθνικιστικου περιεχομένου. 

Είναι προφανές πως εκεί που δεν μπορεί να οριστεί η ύπαρξη ενός «μακεδονικού» έθνους ... μπορούσε μιά χαρά να οριστεί η ύπαρξη του μακεδονικού λαού. Του πολυεθνικού και πολυγλωσσικού λαού που ζούσε στην περιοχή της Μακεδονίας ... χωρίς βέβαια αναφορά και ταύτιση με κάποια κρατική οντότητα. Ακριβώς σε αυτόν τον λαό ... οι κομμουνιστές απο την αρχή του 20ου αιώνα πρότειναν την αυτονομία μέσα στα πλαίσια μιας σοσιαλιστικής Βαλκανικής Ομοσπονδίας. Προφανως μια τέτοια ιδέα ... θα αποτελούσε το κόκκινο πανί για κάθε ντόπιο και παγκόσμιο ιμπεριαλιστή. «Έριξαν» πάνω στην Μακεδονία και στον πολυεθνικό λαό της κάθε εθνικισμό που είχαν στα χέρια τους, προκάλεσαν δύο απανωτούς βαλκανικούς πολέμους και κατάφεραν τελικά τον γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας και τον πολυεθνικό λαό της να τον «τακτοποιήσουν» σύμφωνα με τα συμφεροντά τους. 

Αυτόν τον ενιαίο πολυεθνικό γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας και τον λαό που ζούσε εκεί επι αιώνες ... το 1913 οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις τον διαμοίρασαν σε συνεργασία με τις ιμπεριαλιστικές αστικές τάξεις της περιοχής στα κράτη της Ελλάδας, της Σερβίας, της Βουλγαρίας και της Αλβανίας. Μάλιστα το αποτέλεσμα της συνθήκης του Βουκουρεστίου ... συμπληρώθηκε και απο μετακινήσεις πληθυσμών. Βέβαια πολλοί κάτοικοι της περιοχής της Μακεδονίας παρέμειναν στις εστίες τους άσχετα εάν αυτές τώρα ανήκαν σε ένα κράτος διαφορετικό απο την εθνική καταγωγή τους. Τέτοιοι ήταν οι σλαβόφωνοι Μακεδόνες που παρέμειναν στα όρια του ελληνικού κράτους. Ήταν οι σλαβομακεδόνες που δεν πέρασαν και λίγα απο τις περιποιήσεις της ελληνικής αστικής εξουσίας. Σύμφωνα με στοιχεία απογραφής του 1928 οι σλαβομακεδόνες ανέρχονταν σχεδόν σε 100.000 ... σχεδόν το 2% του πληθυσμού της χώρας. 

Είχαμε φτάσει σε μία τετελεσμένη κατάσταση. Οτι θα λένε απο εκεί και πέρα οι κομμουνιστές και το ΚΚΕ θα αναφέρεται στον διαμελισμένο πολυεθνικό μακεδονικό λαό και όχι σε κάποιο μακεδονικό έθνος. Ειδικότερες αναφορές σε εθνική καταβολή θα αφορούν τους σλαβομακεδόνες σε οποιαδήποτε μεριά των νεοχαραγμένων συνόρων. Αν κάνει κάποιος τον κόπο να διαβάσει την περιβόητη προκήρυξη «προς τον Μακεδονικό Λαό» που δημοσιεύτηκε στον Ριζοσπάστη στις 19 Σεπτέμβρη του 1932 (για όποιον ενδιαφέρεται ... εδώ)... θα καταλάβει πως το ζήτημα ήταν ... για τις εθνότητες της Μακεδονίας και όχι για το ... Μακεδονικό έθνος. Για όποιον δεν μπορεί να ξεχωρίσει την διαφορά ... δεν έχει νόημα η παρακάτω συζήτηση. 

Για να συνδέσουμε τώρα το εθνικό ζήτημα στα Βαλκάνια με την ιδέα της διεθνιστικής ... σοσιαλιστικής βαλκανικής ομοσπονδίας ... θα χρειαστούμε την βοήθεια ενός πραγματικού κομμουνιστή. Του Δημητρόφ. Παρότι ο Δημητρόφ και το Βουλγάρικο Κομμουνιστικό κόμμα ... χαιρέτησαν την ανακήρυξη της ανεξάρτητης δημοκρατίας της Μακεδονίας στα πλαίσια της Γιουγκοσλαβικής σοσιαλιστικής ομοσπονδίας ... ας παρακολουθήσουμε για λίγο την ουσία της θέσης των κομμουνιστών μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο και την νίκη του προλεταριάτου στα Βαλκάνια ... ενώ ταυτόχρονα εξελίσσονταν ο ταξικός αγώνας του ΔΣΕ. Ο Δημητρόφ τον Δεκέμβρη του 1948 έλεγε ... «Με την ανατροπή της φασιστικής δικτατορίας στη Βουλγαρία στις 9 Σεπτέμβρη του 1944, και την εγκαθίδρυση στη Βουλγαρία και τη Γιουγκοσλαβία ενός λαϊκοδημοκρατικού καθεστώτος υπό την ηγεσία των κομμουνιστικών κομμάτων, δημιουργήθηκαν οι πιο πρόσφορες συνθήκες για έναν συνεπή δημοκρατικό διακανονισμό όλων των εναπομείναντων ζητημάτων μεταξύ των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένου του Μακεδονικού ζητήματος. Υπό τις νέες εσωτερικές και διεθνείς συνθήκες που δημιουργήθηκαν, τα ζωτικά συμφέροντα των λαών της Βουλγαρίας και της Γιουγκοσλαβίας καθιστούσαν επιτακτικό και οι δύο χώρες να επιδιώξουν τη στενότερη δυνατή προσέγγιση που γρήγορα θα οδηγούσε στην οικονομική και πολιτική ενοποίησή τους - στην εγκαθίδρυση μιας ομοσπονδίας των Νότιων Σλάβων. (Νοτιοσλαβική Ομοσπονδία).» 

Είναι φανερό ότι οι κομμουνιστές των Βαλκανίων όχι μόνο σχεδίαζαν αλλά ήταν έτοιμοι να υλοποιήσουν την σοσιαλιστική βαλκανική ομοσπονδία με αρχή την πολιτική και οικονομική ένωση της Βουλγαρίας και της Γιουγκοσλαβίας !!! Θα μιλούσαμε για ... ριζική αλλαγή δεδομένων και μεγεθών στην περιοχή. Τα Βαλκάνια σε λίγα χρόνια θα ήταν αλλοιώς. Οι γεωστρατηγικές δυναμικές που θα αναπτύσσονταν θα είχαν βέβαιες και σημαντικότατες επιδράσεις στο παγκόσμιο σκηνικό της εποχής.
Και η Μακεδονία ?? 

Συνεχίζει ο Δημητρόφ ... «Εντός του πλαισίου μιας τέτοιας ομοσπονδίας θα είχαν επιλυθεί σωστά, όλα τα ανεπίλυτα παλιά προβλήματα που κληροδότησαν τα αστικομοναρχικά καθεστώτα αναφορικά με την ενοποίηση των Μακεδόνων από την περιφέρεια του Πιρίν με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας» ... Καταλαβαίνουμε οτι τα σχέδια των κομμουνιστών για την Μακεδονία ... δεν είχαν καμμία σχέση με την ελληνική Μακεδονία. Ειναι προφανές πως οι κομμουνιστές σαν τον διεθνιστή Δημητρόφ ... δεν μπορούσαν να έχουν επεκτατικές βλέψεις και σχέδια πάνω σε έναν διπλανό λαό σαν τον ελληνικό, ειδικά τις ώρες που μαίνονταν η άγρια ταξική μάχη του ΔΣΕ με αντικείμενο την εξουσία. Επίσης είναι προφανές πως ο Δημητρόφ εάν μιλούσε για ήδη διαμορφωμένο «μακεδονικό έθνος» ... δεν θα μπορούσε να αφήνει «απ´έξω» απο αυτό τους Μακεδόνες της Ελλάδας ... σλαβόφωνους και ελληνόφωνους. Ομως τους «άφησε» ... με οτι αυτο σήμαινε. 

Ο διεθνιστής Δημητρόφ καταλάβαινε πως την τύχη τους ... θα την αποφάσιζαν οι ίδιοι οι Μακεδόνες της Ελλάδας, αφού και ο ίδιος αναγνώριζε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Ταυτόχρονα ο Δημητρόφ δεν ήταν κανένας βλάκας. Ήξερε πως το ζήτημα των Μακεδόνων της Ελλάδας δεν θα μπορούσε να προχωρήσει σε διεθνιστική λύση ... αν δεν τελείωνε ο συνεχιζόμενος ταξικός πόλεμος της Ελλάδας ... υπέρ του ΔΣΕ. 

Οταν λοιπόν η σοσιαλιστική Ελλάδα θα είχε ξεμπλέξει με τον ιμπεριαλισμό και την αστική του εξουσία ... οι νικητές λαοί των Βαλκανίων ... συνολικά .... θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε ευρύτερη διεθνιστική λύση, που θα έχωνε ακόμα πιό βαθειά στον τάφο τους εθνικισμούς των Βαλκανίων, λύση πιό πλατιά απο εκείνη που σχεδίαζαν μετά το τέλος του πολέμου οι Βούλγαροι και οι Γιουγκοσλάβοι κομμουνιστές ... «ενωμένοι σε μια ισχυρή ομοσπονδία οι βαλκανικοί λαοί θα μπορούσαν να υπερασπιστούν πιο εύκολα την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους έναντι οποιασδήποτε επιθετικής κίνησης από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Ταυτόχρονα, η ομοσπονδία θα μπορούσε να διευκολύνει την επίλυση όλων των εθνικών ζητημάτων που παρέμεναν στα Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Μακεδονίας. Εντός μιας Βαλκανικής δημοκρατικής ομοσπονδίας, η τριχοτομημένη Μακεδονία θα μπορούσε να ενωθεί σε ένα κράτος με ίσα δικαιώματα.» 

Όλα αυτά ο Δημητρόφ τα έλεγε τον Δεκέμβρη του 1948 ... δηλαδή λίγες μέρες πριν συμβεί η περιβόητη 5η Ολομέλεια του ΚΚΕ. Και βέβαια ο Δημητρόφ σε εκείνη την ομιλία στο 5ο συνέδριο του Βουλγαρικού Εργατικού Κόμματος ... έδινε τις εξηγήσεις που απο οτι φαίνεται καθόρισαν ριζικά τις εξελίξεις ... «Το κόμμα μας σταθερά επέλεξε αυτή την πορεία, βασιζόμενη στο λόγο των γιουγκοσλάβων κομμουνιστών με τους οποίους ήμαστε δεμένοι με την κοινή εργασία και συνεργασία για μια μακρόχρονη περίοδο. Αυτή είναι η σημερινή θέση του κόμματός μας. Όμως οι εθνικιστές ηγέτες της Γιουγκοσλαβίας ξέφυγαν από αυτό το μοναδικό σωστό δρόμο. Αφότου οι δύο κυβερνήσεις είχαν συμφωνήσει σε μια σειρά μέτρων αναφορικά με την επικείμενη εγκαθίδρυση αυτής της ομοσπονδίας, η Κεντρική Επιτροπή του Γιουγκοσλαβικού Κομμουνιστικού Κόμματος πληροφόρησε το Κόμμα μας το Μάρτη του 1948 ότι είχε αλλάξει γνώμη αναφορικά με αυτό το ζήτημα, ότι δεν θα έπρεπε να προσφύγουν σε ομοσπονδία, και αρνούνταν να συζητήσουν το ζήτημα περαιτέρω. Ταυτόχρονα, οι γιουγκοσλάβοι ηγέτες έθεσαν ως κεντρικό ζήτημα το μετασχηματισμό της περιφέρειας του Πιρίν σε μια αυτόνομη περιφέρεια με προοπτική την ενσωμάτωσή της στη Γιουγκοσλαβία, ανεξαρτήτως της υφιστάμενης κατανόησης για τη δημιουργία μιας ομοσπονδίας. Ταυτόχρονα, αυτή η στροφή του Τίτο και της ομάδας του στο ζήτημα είναι στενά δεμένη με την προδοσία τους έναντι του μαρξισμού-λενινισμού. Αυτή η ομάδα έχει κατρακυλήσει στον ολισθηρό δρόμο του εθνικισμού και σήμερα έχει την ίδια θέση όπως οι μεγαλοσέρβοι εθνικιστές που πάλευαν να ηγεμονεύσουν στα Βαλκάνια και για την προσάρτηση της Μακεδονίας στη Σερβία και τη Γιουγκοσλαβία.» 

Αυτόν λοιπόν τον χαρακτήρα είχε ... ο «αυτοπροσδιορισμός» ενός λαού που συνέβη στο τέλος του 2ου παγκόσμιου πολέμου στην κρατική οντότητα της περιοχής στα νότια της ομοσπονδιακής σοσιαλιστικής Γιουγκοσλαβίας, του λαού που σήμερα ζει στην ΠΓΔΜ. Ήταν ένας αλυτρωτικός αυτοπροσδιορισμός καθοδηγημένος απο την κλίκα του Τίτο. Ένας λαός που μόλις ταυτιζόταν με την κρατική του οντότητα ... σύρθηκε στον εθνικισμό και στον αντιδιεθνισμό ... απο «κομμουνιστές» !!! Συρθηκε σε μία αντιιστορική, αντιμαρξιστική και πλαστή εθνική ταυτότητα ... με σκοπούς ξεκάθαρα εθνικιστικούς ενάντια σε διπλανούς λαούς. Ήταν ένας αντιιστορικός, αντιδιεθνιστικός και εθνικιστικός αυτοπροσδιορισμός. 

Η συμπεριφορά των ιμπεριαλιστών με επικεφαλής τις ΗΠΑ καθώς και όλων των αντιδραστικών δυνάμεων της περιοχής ... προς τον Τίτο ... καθώς και η εξέλιξη της δράσης του Τίτο απέναντι τους και απέναντι στον αγώνα του ΔΣΕ ... έχουν τώρα προφανείς εξηγήσεις. Ο λαός της ΠΓΔΜ ... σήμερα «αυτοπροσδιορίζεται» σαν ... «Μακεδονικό έθνος» και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά φυτίλι στον εθνικισμό εκεί ... και φυτίλι στον εθνικισμό εδώ. Στον εθνικισμό των κασιδιαραίων και όσων συνειδητά ή υποσυνείδητα τον ακολουθούν. Τον εθνικισμό του συνθήματος ... «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική». 

Απο την άλλη δεν πρέπει κανένας να ξεχνάει πως στην ΠΓΔΜ σήμερα υπάρχει ένας λαός που μέσα στα σπλάχνα του, απο τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο και μετά έχει ... με βάση τον μαρξιστικό ορισμό ... διαμορφωθεί μιά κυρίαρχη εθνική ταυτότητα που αναφέρεται σε σλαβομακεδονική καταγωγή, γλώσσα και πολιτισμό. Δεν είναι όμως η μοναδική ... επειδή μέσα στον ίδιο λαό υπάρχει διαμορφωμένη και μιά άλλη εθνική ταυτότητα ... με αναφορές στην αλβανική καταγωγή, γλώσσα και πολιτισμό. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως ένας τέτοιος «αυτοπροσδιορισμός» αποτελεί ... και φυτίλι για εθνικιστική διάσπαση μέσα στον ίδιο αυτό λαό αλλά και έκρηξη του εθνικισμού εκ μέρους της Αλβανίας. Αν σε αυτό το σκηνικό προσθέσετε και την κατάσταση στο Κόσοβο, τα παρεπόμενα της εμπλοκής του σέρβικου εθνικισμού και τα παρεπόμενα της αναπόδραστης τούρκικης ανάμειξης ... καταλαβαίνετε που πάει το πράγμα ... με σκανδάλη έναν τόσο δα ... «αυτοπροσδιορισμούλη». 

Ταυτόχρονα ... η «πίεση» που δέχεται ο λαός της ΠΓΔΜ απο την σημερινή πολιτική έκφραση της αστικής εξουσίας στην χώρα αυτή και απο τους δυτικούς ιμπεριαλιστές ... για να στρογγυλέψει λίγο τον εθνικιστικό αυτό «αυτοπροσδιορισμό» όσο αφορά το ονοματολογικό ... προφανώς δεν είναι για το καλό του λαού. Είναι απλά για να παραχωθεί η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ μιά ώρα αρχύτερα ... είναι για να κατακτήσει μια ακόμα ευνοϊκότερη θέση ο δυτικός ιμπεριαλισμός στην αναδιάταξη της ευρύτερης περιοχής. Στο ίδιο κοσμοπολίτικο πνεύμα του ιμπεριαλισμού ... παίζει σήμερα απο προοδευτική τάχα θέση για την «επίλυση» ενός «προβλήματος που κρατάει τόσα χρόνια» ... ακολουθώντας πιστά το ραβασάκι που πήρε ο Τσίπρας στο Αμέρικα ... και η ελληνική κυβέρνηση κατά το ένα σκέλος της, την ίδια ώρα που με το άλλο σκέλος της παίζει στο «αποδοτικό» ταμπλό του εθνικισμού. Απο κοντά και το υπόλοιπο υπαλληλικό προσωπικό της αστικής εξουσίας συμπεριφέρεται σαν εκκρεμές ανάμεσα στον εθνικισμό και στον κοσμοπολιτισμό. 

Η θέση του ΚΚΕ είναι γνωστή. Είναι η μόνη θέση που στέκεται ενάντια σε κάθε εθνικισμό και ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό απο όπου και αν εκπορεύεται. Είναι η μόνη διεθνιστική θέση ... για έναν βασικό λόγο. Επειδή είναι εκείνη η αυτοτελής και μοναδική θέση που απευθύνεται τόσο στον ελληνικό λαό όσο και στους διπλανούς λαούς με όρους που πηγάζουν αποκλειστικά απο το διεθνιστικό συμφέρον της εργατικής τάξης. Όσοι δεν καταλαβαίνουν αυτή την αυτοτέλεια ... πρώτον, θα κατηγορούν το ΚΚΕ για εθνικισμό-σωβινισμό και ουρά της αστικής τάξης ... και δεύτερο, οι ίδιοι στο όνομα του «διεθνισμού» και του «αντιιμπεριαλισμού» θα σέρνουν το σαρκίο τους πίσω απο Πούτιν, Ερντογάν, Γκρούεφσκι και άλλα τέτοια φυντάνια. 

Σε όσους ακόμα επιμένουν να μην «καταλαβαίνουν» την θέση του ΚΚΕ ... πολύ ... καληνύχτα τους ...

253 σχόλια:

  1. Οχι μόνο Καλή τους νύχτα.... να αλλάξουν πλευρό και χέρι γιατί πιάστηκαν.... ΟΒΕΡ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή ξεκίνησε το παιχνιδάκι με τους Φασίστες να ρωτάνε τι θα κάνουνε οι Κομμουνιστές σε περίπτωση πολέμου και οι ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ να σερβίρουν με τρόπο τον Σοσιαλσωβινισμό τους όπως το 1941 1944 ας επαναλάβω την θέση του ΚΚΕ. ΟΙ Κομμουνιστές σε περίπτωση ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ όπως το 1941 44 θα είναι επικεφαλής της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ και του λαού μέσα απο ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΑ αντιμετωπίζοντας ντόπια και ξένη Αστική τάξη σαν Εισβολέα για Εξοδο απο τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ και χωρίς ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ νίκη της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Αυτή είναι η θέση των Κομμουνιστών. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Στο Λαφαζαναίικο πέφτει πολύ γέλιο. Είναι ο Ανδρέας Ζαφείρης που δεν διστάζει να Γελιοποιηθεί προκειμένου να μας πείσει οτι ο Καπιταλισμός στην Ελλάδα δεν είναι στο Ιμπεριαλιστικό Στάδιο απο το 1911... επειδή ο Αμερικάνος πρέσβης επισκέφτηκε το πεντάγωνο. Απο αυτό κρίνει οτι είμαστε αποικία..... προκειμένου να βγάλει λάθος το ΚΚΕ. Απο την άλλη αναρωτιέται πως γίνεται να είμαστε Ιμπεριαλιστική χώρα ξεχνώντας την ΑΝΙΣΟΜΕΤΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ανάμεσα στις καπιταλιστικές χώρες. Στην συνέχεια προσπαθεί να ντύσει τον ΛΕΝΙΝ Κάουτσκι και να διαχωρίσει τα ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ μεταξύ τους που και τα ΤΡΙΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. Και όλα αυτά προκειμένου η Εργατική Τάξη και ο λαός να βρεθούν Εγκλωβισμένοι σε περίπτωση ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ όπως με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 που δεν πήραν την εξουσία. Συνεχίστε την Γελιοποίηση σας Κύριε Ζαφείρη. ΟΙ Κομμουνιστές απο την Ιστορία έχουμε βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΨΟΦΗΣΑΝΕ ΤΟ 1991.....ΡΕΤΑΛΙΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Και κάτι ακόμα για τον Κύριο Ζαφείρη του Λαφαζαναίικου. Εθνικιστές και Φασίστες λένε ακριβώς τα ίδια μαζί του για ...εξάρτηση..... αποικία...... και για αντιιμπεριαλιστικό.... αγώνα μαζί με Ρώσσους Κινέζους και Ιρανούς Ιμπεριαλιστές. Ουνα Φάτσα Ούνα ράτσα. Αξιος ο μισθός σας ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Αραβανής και Πετρόπουλος προσπαθούν τάχα να σώσουν την τιμή της αριστεράς απο τον Τσίπρα και τον Σύριζα που δήθεν δεν είναι αριστεροί και τον Μητσοτάκη που τάχα μου συκοφαντεί την αριστερά. Και τα λένε αυτά αυτοί που προσπαθούσαν να ρίξουν το ΚΚΕ μέσα στον Οπορτουνιστικό βόθρο. Δεν χρειάζεται να το πει ο Μητσοτάκης. Ο Καθένας βλέπει ζωντανά μπροστά του την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ εδω και τρια χρόνια να σφάζει τον λαό με απίστευτη αγριότητα και τους Αραβανή Πετρόπουλο να την στηρίζουν με χέρια και με πόδια. Το ξεβράκωμα είναι απόλυτο. Και πάντα η ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ είναι οι χειρότερες οσο και να ΣΚΟΥΖΟΥΝ ο Γερασιμος και ο Γιωργάκης. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Στις 2 Μάρτη έγινε Κινητοποίηση των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών για διορισμούς. Κάποιος Μητρόπουλος στο Λαφαζαναίικο επι τον Διαστρεβλώσεων μας λεει οτι ήταν .....ενιαιομετωπικό...... και οτι έπρεπε να κλιμακωθεί απο όλες τις .....αριστερές δυνάμεις...... και οτι φταίει το ΚΚΕ για την διάσπαση. Να ενημερώσουμε λοιπόν το ΤΑΞΙΚΟ ΝΑΥΓΙΟ. Το ΠΑΜΕ είναι ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που συμμετέχει όποιος θέλει σε Ταξική βάση μακριά απο παραμύθια για δεξιούς και αριστερούς. Εκει παλεύουν και οι Κομμουνιστές και στην ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ και ζύμωση που γίνεται βάζουμε την δική μας πρόταση εξουσίας. Ιδου πεδίο δόξας λαμπρό. Καλούμε το Κύριο και τους φιλους του στο ΠΑΜΕ. Εχουν τα Κότσια... ΕΜΠΡΟΣ...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. Και επειδή το συγκεκριμένο ναυάγιο πουλάει και ειρωνία οτι τι αφιερώνει σε όσους θαμπώθηκαν απο τους αγώνες του ΚΚΕ την στιγμή που η ΑΡΙΣΤΕΡΑ πάει στην καταστροφή τον ευχαριστούμε πολύ για την Επιβεβαίωση οτι το ΚΚΕ δικαιώθηκε απο την ζωή. Οσο για την αριστερά και την καταστροφή της μας αφήνει παγερά αδιάφορους. ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    7. Θέμης Τζήμας ένα καινούργιο Οπορτουνιστικό Σούργελο απο τα παλιά εμφανίστηκε πάλι. Μετά το παραμύθι για ενότητα με τον τΣύριζα και το ξεβράκωμα του το Τσίρκο συνεχίζεται στην ΛΑΕ. Αφου μας λέει οτι και οι Ρώσοι Κινέζοι είναι Ιμπεριαλιστές μας σερβίρει και το παραμύθι οτι δεν είναι τόσο κακοί.... όσο η Ε.Ε και η ΗΠΑ. Συνεχίζει με την Τουρκία που την λέει Ιμπεριαλιστική χώρα και επιτίθεται στην χώρα.... μας που η Αστική τάξη παρά το ότι διεκδικεί μερίδιο απο την λεία δεν είναι ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ αλλά σε ....εξάρτηση..... και καλεί τους Κομμουνιστές να πέσουν στον Οπορτουνιστικο του βόθρου για να σώσουμε την Αστική τάξη που κινδινεύει τάχα η ....φουκαριάρα....... Ας αλλάξει πλευρό το συγκεκριμένο ΤΑΞΙΚΟ ΝΑΥΑΓΙΟ. ΟΙ Κομμουνιστές σαν τα μούτρα τους δεν πρόκειται να γίνουμε. ΟΙ Κομμουνιστές σε περίπτωση ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ θα μπούμε επικεφαλής της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ κάτω απο την δική του ΤΑΞΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ υπερασπίζοντας την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ αντιμετωπίζοντας Ντόπια και ξένη Ατική Τάξη σαν Εισβολέα με Εξοδο απο τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ και νίκη της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Τα κόλπα απο το παρελθόν πεθάνανε το 1991......... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    8. Και μετά τις προτάσεις για ....ενότητα..... εχουμε την Αντικομμουνιστική χολή στο Λαφαζαναίικο στο πρόσωπο του ΣΤΑΛΙΝ Απο κάποιον Τροτσκιστή Δημήτρη Κατσορίδα Μας λέει για την Συνομωσία στον Κόκκινο Στρατό απο τους ΜΠΟΥΧΑΡΙΝ ΖΙΝΟΒΙΕΦ ΤΡΟΤΣΚΙ σε συνεργασία με τον Χίτλερ για την ανατροπή των Μπολσεβικών και μας λέει οτι δεν έπρεπε να είχαν εκτελεστει αλλά έπρεπε να τους είχαν παρασημοφορήση..... οι Μπολσεβίκοι. Κατόπιν ο συγκεκριμένος ΧΑΦΙΕΣ χρησιμοποιεί λόγια της Μαριάννας Τζιατζή απο το ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΙΚΟ ΝΑΡ οτι ο χειρότερος ....σταλινισμός..... είναι να θεωρείς τον ....αλλο αριστερό..... χειρότερο απο τον ΤΑΞΙΚΟ ΕΧΘΡΟ. Περιμενω τους ....σταλινικούς..... Πετρόπουλο και Αραβανή να υπερασπιστούν τον ΣΤΑΛΙΝ απο τα Συγκεκριμένα Οπορτουνιστικά Σκυλιά. Εγω σαν ....τροτσκιστής...... δεν μπορώ να το κάνω...... Ελα Γεράσιμε Κουράγιο...χοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    9. Ο Τροτσκιστής Γιώργος Σαπουνάς πρώην Στέλεχος του Συριζα και σήμερα στην ΛΑΕ ανησυχεί για ενδεχόμενο ....ΠΟΛΕΜΟ..... και καλεί την αριστερα να φτιάξει ένα αντιπολεμικό.... μέτωπο για να τον αποτρέψει. Επίσης βρίσκει τις θέσεις του ΚΚΕ ....αντιφατικές...... και αδιέξοδες στο θέμα. Να τον ενημερώσουμε λοιπόν οτι το ΚΚΕ δεν έχει σχέση με καμμία αριστερά. Η Ιστορική του αποστολή είναι να ενώσει τον λαό σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ ώστε να διεκδικήσει την δική του Εργατική Λαική Εξουσία σε όλες τις συνθήκες υπερασπίζοντας ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ σε περίπτωση ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Οσοι υπηρετούν τον Καπιταλισμό ας τους ακολουθήσουν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. "Η θέση του ΚΚΕ είναι γνωστή. Είναι η μόνη θέση που στέκεται ενάντια σε κάθε εθνικισμό..."

    Εκτός από τον ελληνικό. Και τον Σλαβομακεδονικό καθώς η προσχώρηση στο ελληνικό εθνικιστικό στρατόπεδο με οποιοδήποτε τρόπο ενισχύει τον άλλο οπότε έμμεσα ενισχύεται έτσι και ο Σλαβομακεδονικός αλυτρωτισμός από μεριάς ΚΚΕ. Καμία σχέση δεν είχε η πραγματική εθνική υπόσταση των Μακεδόνων της Γιουγκοσλαβίας και το δικαίωμα τους σε αυτή με την σοβινιστική πολιτική του Τίτο. Σκοπίμως το κείμενο εδώ όσο και ο Περισσός συγχέουν αυτά τα δύο για να παρουσιάσουν το ΨΕΥΔΕΣ και κάργα εθνικιστικό αφήγημα περί μη ύπαρξης Μακεδονικού έθνους δήθεν επινόηση του Τίτο και των ιμπεριαλιστών. Μακεδονικό έθνος υπάρχει αυτό στα σύνορα της ΠΓΔΜ. Θέλετε Άνω, Βόρειο, Σλαβικό, του Βαρδάρη πείτε το όπως θέλετε πάντως ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ. Επίσης η ταύτιση της πράγματι εθνικιστικής από την άλλη μεριά θέσης περί ενός ενιαίου έθνους και των τριών μερών με την πραγματικότητα δηλαδή της ύπαρξης έθνους ΜΟΝΟ στα σύνορα της ΠΓΔΜ είναι επικίνδυνη και οδηγεί στην υποταγή στον ελληνικό εθνικισμό. Τόσο το ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΚΕ όσο και ο Δημητρόφ αναγνώριζαν εθνικά τους Μακεδόνες του Βαρδάρη και ΠΟΤΕ δεν εναντιώθηκαν στην εθνική αυτοδιάθεσή τους στα πλαίσια της Γιουγκοσλαβίας.

    Εισήγηση της Οργανωτικής Επιτροπής στην Α΄ Συνδιάσκεψη της ΚΟΕΜ του Μιχάλη Μάλιου, 5 Αυγούστου του 1949 σελ. 25,26:

    "Σε χτυπητή αντίθεση αυτό που γινόνταν εδώ, ο υπόλοιπος λαός της Μακεδονίας του Βαρδάρη με τους αγώνες του και σαν αποτέλεσμα της συντριβής της χιτλερικής Γερμανίας από τον λευτερωτή θρυλικό Κ.Στρατό απέχτησε τη λευτεριά του, δημιούργησε τη δική του ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ εστία όπου με αισιοδοξία έχτιζε το μέλλον του και οικοδομούσε το δικό του ΕΘΝΙΚΟ πολιτισμό. Ο Μακεδονικός λαός για πρώτη φορά στη ιστορία του ΑΠΟΧΤΟΥΣΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, για πρώτη φορά γινόνταν νοικοκύρης στον τόπο του, αποχτούσε δικαίωμα στη ζωή του. Όπως είναι φυσικό αυτό το γεγονός, η μεγάλη αυτή κατάκτηση του μακεδ.λαού του Βαρδάρη δεν άφησε και δεν μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το λαό μας...."

    Εισήγηση Δημητρώφ στο 5ο συνέδριο του Βουλγαρικού Εργατικού Κόμματος (Κομμουνιστών)- 19 Δεκέμβρη 1948

    Η νοτιοσλαβική ομοσπονδία και το μακεδονικό ζήτημα

    "Πριν από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε αναπτυχθεί ένα ισχυρό προοδευτικό Μακεδονικό κίνημα στη Βουλγαρία που υπεράσπιζε το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του Μακεδονικού λαού, ως ενός ελεύθερου έθνους. Αυτό υποστηρίχτηκε πλήρως από το κόμμα μας, το οποίο, κατά τη διάρκεια του πολέμου, εργάστηκε σε πλήρη συμφωνία με τους Μακεδόνες κομμουνιστές. Οι Βούλγαροι παρτιζάνοι πάλεψαν δίπλα στους Μακεδόνες παρτιζάνους εναντίον των Γερμανο-Βουλγαρικών στρατευμάτων κατοχής. Το κόμμα μας ΟΛΟΘΕΡΜΑ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ την εγκαθίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Μακεδονίας εντός της Ομόσπονδης Λαϊκής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας."

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η απαίτηση της χρήσης του όρου Μακεδονία ως μόνο γεωγραφικού και όχι και εθνικού προσδιορισμού καθώς και η αφαίρεση του όρου Μακεδονία ως εθνικού προσδιορισμού πχ Μακεδονικό έθνος, γλώσσα κλπ από το σύνταγμά τους είναι ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟΣ. Δηλαδή τι θα γράφει στο Σύνταγμα; Έθνος του Βαρδάρη; Σλαβικό έθνος; Έθνος των Σκοπίων; Αφού Μακεδονία είναι το τμήμα αυτό που ζούνε συνεπώς ο λαός αυτός είναι Μακεδονικός με διαμορφωμένη Μακεδονική εθνική ταυτότητα (πριν ακόμα από τον Τίτο) και από τη στιγμή που και οι ίδιοι έτσι αυτοπροσδιορίζονται η όποια λύση δεν μπορεί παρά να αποδέχεται τη χρήση του όρου ΚΑΙ ΩΣ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ και να εμπεριέχεται στο Σύνταγμά τους. Αντί δηλαδή να προτείνουμε σύνθετο προσδιορισμό πχ Μακεδονικό έθνος του Βαρδάρη ή Μακεδονικό έθνος των Σκοπίων, Βορειομακεδονικό έθνος κλπ εμείς τι λέμε έξω το Μακεδονία από το σύνταγμα ως εθνικός προσδιορισμός γιατί αυτό δήθεν είναι αλυτρωτικό. Και το χειρότερο είναι ότι και το ΚΚΕ υιοθετεί και προπαγανδίζει αυτήν την μπαρούφα. Και δεν ντρέπονται κιόλας.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. V For Viva La Revolucion μάλλον δεν θες να καταλάβεις απλές έννοιες. Άλλο λαος και άλλο έθνος ... άλλο σλαβομακεδονικη εθνική ταυτότητα και άλλο «σκέτο»-μακεδονική εθνική ταυτότητα. Όσο για τον Τίτο όλη την εθνικιστική του πολιτικη πάνω σε αυτο το «σκέτο» την οικοδόμησε. Μακεδονική εθνική ταυτότητα δεν υπάρχει, παροτι θα μπορούσε να αρχίσει να διαμορφώνεται ΜΟΝΟ αν κατάφερναν οι κομμουνιστες να δημιουργήσουν μια ανεξάρτητη Μακεδονία που θα περιλάμβανε όλες τις εθνότητες του μακεδονικού λαού, στα εδάφη της γεωγραφικής Μακεδονία ... στα πλαίσια μιας σοσιαλιστικής βαλκανικής ομοσπονδίας μεταξύ Ελλάδας,Βουλγαριας και Γιουγκοσλαβίας. Μονο έτσι. Το εθνικό ζήτημα λύνεται μονο μεσα απο την επίλυση του ταξικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάμε για πλήρη σύγχυση. Ο Γνωστός Πασοκατζής κατηγορεί το ΚΚΕ για .... εθνικιστικό...... οταν άλλη φορά το έχει χαραχτηρίσει .....τροτσκιστικό...... για την θέση του για ΙΜΠΕΡΙΣΛΙΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ απο το 1911..... για να κρύψει οτι ο ίδιος είναι ΣΟΣΙΑΛΣΩΒΙΝΙΣΤΗΣ όπως έχει αποδειχτεί σε πολλές άλλες περιπτώσεις μαζί του. Ερώτηση στον ΠΑΣΟΚΑ. Γιατί το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στέρησε απο τον λαό την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944... όπως έγινε παντού όπου δεν πέρασε ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ. Ερώτηση 2η οταν όρμησαν το 1911... στην Μακεδονία ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕΡΒΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ και σφάξανε ΕΘΝΟΤΗΤΕΣ που ζούσαν για Αιώνες εκει πως λέγεται αυτό αν οχι ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ........ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  5. Γιατί το ΚΚΕ αποδέχεται ΣΛΑΒΟμακεδονικό έθνος και ΣΛΑΒΟμακεδονική εθνική ταυτότητα; Έχεις ακούσεις να κάνει λόγο για Σλαβομακεδονική ΕΘΝΙΚΗ μειονότητα; Παρέθεσέ μου ένα κείμενο που να το λέει καθαρά. Και όχι τις ανοησίες περί σλαβόφωνων αλλά ΕΘΝΙΚΗΣ σλαβομακεδονικής μειονότητας. Εσύ τα αναγνωρίζεις; Και για να αποδέχεσαι Σλαβομακεδονικό έθνος άρα αναγνωρίζεις ύπαρξη Μακεδονικού έθνους. Σλαβο + ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ έθνος. Αν αποδέχεσαι λοιπόν Σλαβομακεδονική εθνική ταυτότητα αποδέχεσαι αυτομάτως ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ εθνική ταυτότητα. Σλαβική μεν ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ δε. Απλό νομίζω. Δέχομαι ότι δεν υπάρχει Μακεδονικό έθνος όπως το εννοείς εσύ δηλαδή ενός ενιαίου έθνους και των τριών μερών της Μακεδονίας και αυτό είναι πράγματι ο αλυτρωτισμός της άλλης πλευράς αλλά απλά και εσύ και το ΚΚΕ σκοπίμως ταυτίζετε αυτό με την πραγματικότητα περί Μακεδονικού έθνους ΜΟΝΟ στα σύνορα της ΠΓΔΜ. Θες Σλαβομακεδονικού το δέχομαι, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ όμως. Το ερώτημα όμως παραμένει δέχεσαι την ύπαρξη Σλαβομακεδονικού έθνους; Και αν ναι τότε γιατί έχεις πρόβλημα με το Βόρειο Μακεδονικό έθνος; Ή του Βαρδάρη; Ή των Σκοπίων; Ή μήπως τελικά το πρόβλημα για σένα και το ΚΚΕ είναι αυτό το Μακεδονικό; Όπως και των Ελλήνων εθνικιστών.

    Και όπως βλέπεις οι κομμουνιστές δεν καταδίκασαν ποτέ την εθνική αποκατάσταση των Μακεδόνων της Γιουγκοσλαβίας. Ούτε το ΚΚΕ ούτε ο Δημητρόφ. Αν ήταν όντως ανύπαρκτη και κατασκευασμένη η εθνότητα αυτή γιατί δεν το είπαν ανοιχτά και δεν το καταδίκασαν; Γιατί δεν καταδίκασαν ποτέ τον Τίτο για δημιουργία ανύπαρκτης εθνότητας; Γιατί πουθενά δεν τα είπαν αυτά αντίθετα ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ και ΧΑΙΡΕΤΙΣΑΝ την εθνική αυτοδιάθεση των Μακεδόνων εκεί. Η πολιτική του Τίτο ήταν ότι τους χρησιμοποίησε ως όχημα για τις δικές του επιδιώξεις. Αυτό καταδίκασαν οι κομμουνιστές όχι την εθνική αυτοδιάθεση των Μακεδόνων.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη παραμυθιάζεις τον ευατό σου. Μακεδονικό έθνος δεν υπάρχει. Υπάρχει Μακεδονία Γεωγραφικός χώρος που ζούσαν ΕΘΝΟΤΗΤΕΣ για αιώνες εκει και όρμησαν το 1911.... Ελληνες Βούλγαροι Σέρβοι ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ και τους έσφαξαν. Αντι να συνεχίζεις τα παραμύθια περιμένω απάντηση όπως και για το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Τρότσκα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Φιλαράκο για να ξεμπερδεύεις...το ΚΚΕ δεν αρνείται στον λαό της ΠΓΔΜ το όρο Μακεδονία σε ένα σύνθετο όνομα.Δεν δέχεται το εθνικιστικό ... σκέτο ... Μακεδονία.Το ΚΚΕ επίσης επιμένει σε γεωγραφικό προσδιορισμό για να μην σηκωθούν ξανά εθνικιστικά ζητήματα και απο τις δυο μεριές των συνόρων με έναν μη γεωργραφικο προσδιορισμό. Ειναι σαφές νομιζω. Το 1913 λοιπόν ένας πολυεθνικός λαος κόπηκε στα τρία. Απο εκείνη την στιγμή οι κομμουνιστες στην ουσία ποτέ δεν μίλησαν για διαμορφωμένο μακεδονικο έθνος ... αλλα για τον μακεδονικο λαό και τις εθνότητες του. Μια απο αυτές ήταν οι σλαβομακεδόνες. Έτσι αναφέρονται στα ντοκουμέντα του ΚΚΕ. Δεν ειμαι εθνολόγος ούτε ιστορικός.Απο τοτε μέχρι τώρα οι πληθυσμοί άλλαξαν κάτι φορές και κυρίως ζούν σε διαφορετικές πλευρές των συνόρων. Αλλοιώθηκαν μήπως οι παλιές εθνικές ταυτότητες ?? Τι λες ?? Κοινότητα γλώσσας, εδάφους, οικονομικής ζωής και πολιτισμού ... ορίζουν μια εθνική ταυτότητα και συ ψάχνεις σλαβομακεδονικη μειονότητα (στην Ελλάδα ??) την στιγμή που ο λαος της ΠΓΔΜ έχει να αποκαλέσει έτσι το εαυτό του καμμία εβδομηνταρια χρόνια. Αυτή ήταν η προσφορά του Τίτο στον εθνικισμό. Δημιούργησε μια πλαστή εθνική εθνικιστική ταυτότητα και φρόντισε να καταπνίξει μια υπό διαμόρφωση εθνική ταυτότητα. Όσο για τον Δημητρόφ και το ΚΚΕ ... το αναλύω στο κείμενο. Ο αγώνας του ΔΣΕ ήταν ακόμα υπό εξέλιξη και ο στόχος της ανεξάρτητης Μακεδονίας στα πλαίσια Βαλκ. Ομοςπονδ. ήταν ακόμα μπροστά. Αν θες να παραμένεις στην λογική ... ενα μελλοντικό μακεδονικο έθνος τοτε μονο θα άρχιζε να διαμορφώνεται.

      Διαγραφή
    3. Οτι θα ήταν και με τον ΤΙΤΟ δεν το περίμενα...... Τέτοιο κατάντημα απο τον Τρότσκα μέσα στο Αντικομμουνιστικό παραλήρημα του...... ΕΥΓΕ.. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  6. Πάνο έχουμε διαφωνήσει τόσες και τόσες φορές γι'αυτά πάλι τα ίδια θα λέμε; Κανένας ιμπεριαλισμός απλά Έλληνες, Σέρβοι και Βούλγαροι καπιταλιστές έσφαξαν τους Μακεδόνες και μοιράστηκε η Μακεδονία μεταξύ τους. Τόσο απλά. Μήπως αυτοί δεν ήταν εξαρτημένοι από τις τότε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις Αγγλία,Γαλλία,Γερμανία,Ρωσία,Αυστροουγαρρία και δεν προωθούσαν τις δικές τους επιδιώξεις στους Βαλκανικούς πολέμους; Η εξάρτηση δεν εξαφανίζει τις αντιθέσεις μεταξύ των καπιταλιστικών κρατών αυτές πάντα θα υπάρχουν ακόμα και συγκρούσεις θα γίνονται μεταξύ τους και φυσικά κάθε καπιταλιστικό κράτος μπορεί να έχει και τις δικές του επιδιώξεις. Αυτό όμως δεν χαρακτηρίζει τα εξαρτημένα καπιταλιστικά κράτη ιμπεριαλιστικά. Και μη μου αναφέρεις πάλι το σημείο με το Μπελογιάννη που κάνει λόγο για ελληνικό ιμπεριαλισμό γιατί εκτός του ότι στο έχω απαντήσει και αυτό στο παρελθόν γιατί και πως λαθεμένα χρησιμοποιούνταν ο όρος ιμπεριαλισμός σε περιπτώσεις όπως η Ελλάδα μπορώ κάλλιστα να αρχίσω να σου παραθέτω πόσες φορές κάνει λόγο ο Μπελογιάννης για ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ, ΕΞΑΡΤΗΣΗ, ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ από τους ιμπεριαλιστές και στα οποία εσύ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΠΟΤΕ. Εσύ ΜΟΝΟ ένα έχεις να μου παραθέσεις εγώ ΔΕΚΑ για πλάκα συν άπειρες αναλύσεις του Νίκου Ζαχαριάδη που κάνει λόγο για ιμπεριαλιστική υποδούλωση της Ελλάδας και στις οποίες αναλύσεις ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΠΟΤΕ.

    Όσο για το ΕΑΜ είπαμε τόσες φορές Ιωαννίδης, Σιάντος, Παρτσαλίδης αυτοί ήταν οι ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ του αγώνα μας. Είναι απλό μας πρόδωσαν και υποταχθήκαμε στον εχθρό η ηγεσία ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ τον αγώνα για Λαϊκή Εξουσία. Άντε να αποκαταστήσεις τον ΠΡΟΔΟΤΗ Σιάντο....

    Antivaro γιατί δεν σχολιάζεις αυτά που γράφει η ΚΟΕΜ; Η ΚΟΕΜ μιλά για τους Μακεδόνες του Βαρδάρη όχι για την ανεξάρτητη Μακεδονία στα πλαίσια της Βαλκανικής Ομοσπονδίας και αναγνωρίζει όπως βλέπεις και ΕΘΝΙΚΑ τους Μακεδόνες του Βαρδάρη. Και ο Δημητρόφ λέει ξεκάθαρα ότι χαιρετίστηκε από τους κομμουνιστές η εθνική αποκατάσταση των Μακεδόνων της Γιουγκοσλαβίας και η ίδρυση της ΛΔΜ. Γιατί λοιπόν αφού η εθνική ταυτότητα των Μακεδόνων ήταν πλαστή, φτιαχτή από τον Τίτο; Και δεν απαντάς στα ερωτήματά μου εσύ τελικά τι ακριβώς αναγνωρίζεις; Τι έθνος αναγνωρίζεις τελικά; Το ΚΚΕ; Ο λαός της ΠΓΔΜ αυτοπροσδιορίζεται ως Μακεδονικός από που και ως που εμείς να τους το στερούμε αυτό; Αντί να είμαστε υπέρ μιας λύσης με σύνθετο προσδιορισμό όσο αφορά και την εθνικότητα που να γίνεται χρήση του όρου εκτός από την ονομασία εμείς τι λέμε όχι δεν είστε Μακεδόνες και τους αρνούμαστε κάθε εθνικό προσδιορισμό με τον όρο Μακεδονία; Με ποιο δικαίωμα αφού οι άνθρωποι είναι Μακεδόνες. Ε δεν είναι ολίγον καταπιεστικό αυτό; Γιατί δεν μου λες τη γνώμη σου για τις προτάσεις μου; Ορίστε δεν μιλώ για σκέτο Μακεδονικό έθνος αλλά με κάτι δίπλα θες Άνω,Βορειο,του Βαρδάρη,των Σκοπίων. Και αυτά τα απορρίπτεις; Πες λοιπόν την πρότασή σου για τον εθνικό προσδιορισμό τους γιατί και αυτοί πρέπει να έχουν μια εθνικότητα αναγνωρισμένη έτσι δεν είναι; Τελικά το πρόβλημά σας είναι ότι δεν θέλετε με τίποτα το Μακεδονία ως εθνικό προσδιορισμό έστω και ως σύνθετο. Εσείς θέλετε να γράφει στο σύνταγμά τους έθνος, λαός, γλώσσα σκέτα. Ξέρεις εσύ χώρα, λαό που να αναφέρεται στο έθνος του ή στη γλώσσα του έτσι σκέτα; Είναι εντελώς παράλογα όλα αυτά.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και πάλι κάνεις αυτό το λάθος και δεν θες να καταλάβεις άλλο η αλυτρωτική-εθνικιστική ιδέα του Μακεδονικού έθνους είπαμε και των τριών μερών και άλλο αυτό το Μακεδονικό έθνος που υπάρχει ΜΟΝΟ,ΜΟΝΟ,ΜΟΝΟ στα σύνορα της ΠΓΔΜ και τίποτα άλλο και ναι είπαμε σύνθετος εθνικός προσδιορισμός για να μην είναι σκέτο. Πόσες φορές να το πω δηλαδή; Έτσι και αλλιώς να το αποφύγουμε δεν γίνεται οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες, όλος ο κόσμος ως Μακεδόνες τους αναγνωρίζει και έχουν μείνει δέκα εκατομμύρια αυνάνες εδώ που δεν θέλουν να το αποδεχτούν. Ε κάνε μια πρόταση εκεί όπως αυτές που σου ανέφερα να τελειώνουμε. Όχι εσείς ούτε έθνος ούτε ταυτότητα ούτε τίποτα μόνο ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Ε δεν γίνεται ρε παιδιά πάρτε το χαμπάρι

    Είπαμε άλλο το ένα άλλο το άλλο γι'αυτό άλλωστε και οι κομμουνιστές ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ,ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ την εθνική αυτοδιάθεση των Μακεδόνων του Βαρδάρη. Αν δεν υπήρχε Μακεδονική εθνική ταυτότητα στους Μακεδόνες του Βαρδάρη και αυτή ήταν πλαστή τότε ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΟΥΣΑΝ και δεν θα τους ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΑΝ έτσι.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 75% του λαού με τα όπλα στα χέρια την ώρα που αποχωρούσαν οι Γερμανοι ο Συσχετισμός δυνάμεων στα Βαλκάνια Συντριπτικός και όμως το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ τα κατέστρεψε όλα. Υπαγωγή του ΕΛΑΣ κάτω απο την Σημαία της ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ και του ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ με το ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ 50 μέρες χρόνο να αλλάξουν τον συσχετισμό να σφάξουν τον λαό σε ΑΘΗΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ και κατόπιν το ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΙΖΑ. Ουτε Φαί ούτε νερό στον ΑΡΗ και στους Ληστές 11η Ολομέλεια ΑΠΡΙΛΗΣ ΤΟΥ 1945 διαγραφή του ΑΡΗ και ΚΚΕ ......ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ........ ΟΚΝΕ Διάλυση το 1943 για 25 χρόνια χωρίς ΚΝΕ. είπαμε .....λαοκρατία...... και άλλα τέτοια ΚΟΥΜΑΡΑ....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  8. Ο Μπελογιάννης είναι ξεκάθαρος. Μιλάει για ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΕΡΒΙΚΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ που όρμησε στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ το 1911 και έσφαξε Εθνότητες που ζούσαν για αιώνες εκεί. Αυτό είναι ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ. Τα ίδια και ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ που για αυτόν ακριβώς τον λόγω ανέλαβε Γ.Γ το 1931 για να διορθώση το πρόγραμμα του 1928 που μίλαγε για δήθεν .....εξάρτηση...... και Αστικοδημοκρατική Επανάσταση....... στην 6η Ολομέλεια του 1934 έγινε ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ βάζοντας με ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΕΡΑΣΜΑ. Δυστυχώς η επικράτηση της 5ης Φάλαγγας στην Κ.Δ το 1935 σταμάτησε το παραπέρα βάθεμα γυρίσανε στο παρελθόν με καταστροφικά αποτελέσματα το 1941 1944 με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Εφάρμοζαν πάντα τον Δ.Σ και δεν τον παραβίασαν ποτέ. Αν το ΕΑΜ είχε φτιαχτεί σαν ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σύμφωνα με τα ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 ο λαός θα έπαιρνε την εξουσία. Με ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ η καταστροφή είναι πάντα ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Σιάντος ήταν Οπορτουνιστής και εφάρμοσε με εκπληκτική ακρίβεια την ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΩΝ που κατέστρεψε το Δ.Κ.Κ. Είπαμε ....λαοκρατία...... σημαίνει ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ και τίποτα άλλο. Απάντηση δεν πήρα. Γιατί το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν πήρε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 όπως και αλλού. ΠΕΡΙΜΕΝΩ...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο την 1η μέρα της επιστροφής του ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ μετά την 9χρονη απουσία πίεζε για ΔΣΕ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ εκει απο τα τέλη 1945 το τι θα είχε συμβεί το παραδέχεται μέχρι και ο ...ΑΒΕΡΩΦ..... Το ΕΑΜ όμως και η ....λαοκρατία..... τους καθυστερούσε. Οταν τελικά έγινε δυνατόν τον Σεπτέμβρη του 1947 το ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ είχε οργανωθεί. Στην 5η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ του 1949 ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ονόμασε την Επανάσταση ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ με ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Το πρόγραμμα ψηφίστηκε το 1953..... Δυστυχώς το 1955 τους υποχρεώσανε απο το ΚΚΣΕ ΧΡΟΥΤΣΟΦ να το αποσύρουν. Σελ.318 ο Διάλογος με Στεπάνωφ Τσβιγκούλιν που του λένε να το αποσύρει λόγω ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Αυτός ήταν ο λόγος μαζί με τον ΔΣΕ που διαγράφηκε και καθαιρέθηκε λίγο μετά το 1956. Είπαμε ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ στην Κ.Δ το 1935 στην ΕΣΣΔ το 1956. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Αντε βγάλε τώρα τους ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ .....τροτσκιστές...... Ελα να γλεντήσουμε λίγο ΠΑΣΟΚΑ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  10. Απάντηση πήρες. Για το ότι δεν πήρε το ΕΑΜ την εξουσία έφταιγε η ηγεσία του ΚΚΕ που παραδόθηκε στους Άγγλους. Ήταν προδότες οπορτουνιστές, μια χούφτα άνθρωποι έθαψαν τον αγώνα μας. Λαοκρατία θα σήμαινε ΕΑΜ στην εξουσία με τα όπλα και το λαό. Ακριβώς αυτό πρόδωσαν την Λαοκρατία. Δεν μας έφταιγε τίποτα άλλο ήταν καθαρά θέμα δικό μας αν ήθελε ή όχι η ηγεσία. Ε δεν ήθελε. Το ΕΑΜ ήταν ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ μέτωπο. Αργότερα μετασχηματίστηκε σε πολιτικό συνασπισμό το 1945 (24/4/1945) μετά και τη συμφωνία της Βάρκιζας όταν δηλαδή ήδη είχε γίνει η ζημιά και παραδοθήκαμε πλήρως. Προηγήθηκαν βεβαίως οι κατάπτυστες συμφωνίες Λιβάνου και Καζέρτας πριν την Βάρκιζα. Το ότι το υπέταξαν αυτοί οι προδότες στην μεγαλοαστική εξουσία και στους Άγγλους και δεν ολοκλήρωσε το σκοπό του δηλαδή να καταλάβει την εξουσία δεν έφταιγε τίποτα άλλο και κανένας άλλος παρά μόνο αυτοί που το καθοδηγούσαν. Αλλού τα κινήματα πήραν την εξουσία διότι τα ΚΚ έπραξαν ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ εφάρμοσαν πιστά την γραμμή της Κομιντέρν και μετέτρεψαν τα αντιφασιστικά-εθνικοαπελευθερωτικά αντάρτικα κινήματα σε ταξικά. Οι δικοί μας δεν ήθελαν.

    "Τα ίδια και ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ που για αυτόν ακριβώς τον λόγω ανέλαβε Γ.Γ το 1931 για να διορθώση το πρόγραμμα του 1928 που μίλαγε για δήθεν .....εξάρτηση...... και Αστικοδημοκρατική Επανάσταση....... στην 6η Ολομέλεια του 1934 έγινε ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ βάζοντας με ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΕΡΑΣΜΑ."

    Ακριβώς ο Ζαχαριάδης ήταν που μιλούσε για εξάρτηση της χώρας από τους ιμπεριαλιστές. Αυτό το υποστήριζε σθεναρά και δεν είναι τυχαίο που ΠΟΤΕ δεν έκανε λόγο για ελληνικό ιμπεριαλισμό διότι γνώριζε πολύ καλά. Η έννοια ιμπεριαλισμός είπαμε χρησιμοποιούνταν (και ακόμα ισχύει αυτό) και με λαθεμένο τρόπο για να υποδείξει την πολιτική καταπίεσης μειονοτήτων ή εθνοτήτων ή επεμβάσεις σε άλλες χώρες. Αυτό όμως είναι λάθος δεν κάνουν αυτά μια ιμπεριαλιστική χώρα διότι η Ελλάδα την ίδια ώρα που έσφαζε τους Μακεδόνες και επενέβαινε στην Μ.Ασία ήταν απόλυτα εξαρτημένη από το ξένο κεφάλαιο και εξυπηρετούσε απόλυτα τα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Το ότι και οι ξενόδουλες αστικές τάξεις έχουν και αυτές τις δικές τους γεωπολιτικές ή οικονομικές επιδιώξεις δεν αλλάζει τη φύση τους παραμένουν υποτελείς και ξενόδουλες από τη στιγμή που τα σχέδιά τους δεν ξεφεύγουν από το πλαίσιο που καθορίζουν τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά τους και οικονομικά-πολιτικά-στρατιωτικά υποτάσσονται σε αυτά. Στην 6η ολομέλεια λοιπόν ακριβώς αυτό τονίστηκε το ζήτημα της εξάρτησης της χώρας. Κοίτα τι έγραφε το ΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟ ακόμα ΚΚΕ στο Πρόγραμμά του το 1954:

    "Η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε ΑΠΟΙΚΙΑΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ....και ύστερα από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο μεγάλωσε ακόμα πιο πολύ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ και η Ελλάδα έγινε ουσιαστικά ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ"

    Και αυτό το λέει όταν ήδη το κόμμα μιλούσε για λαϊκοδημοκρατική-σοσιαλιστική επανάσταση. Περιμένω απάντηση σε αυτό Πάνο. Επίσης επειδή λες για ιμπεριαλιστική Ελλάδα για δες και αυτό:

    "Στον Προσυνεδριακό Διάλογο έχει γραφτεί από δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» ότι η ΚΕ δεν τεκμηριώνει την άποψη των Θέσεων «περί ιμπεριαλιστικής Ελλάδας». Επικαλείται τη Θέση 72 ότι «ο ελληνικός καπιταλισμός βρίσκεται στο ιμπεριαλιστικό στάδιο ανάπτυξής του, σε ενδιάμεση θέση στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα, με ισχυρές εξαρτήσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ» για να μιλήσει περί «ιμπεριαλιστικής Ελλάδας». Πρόκειται για κατάφωρη διαστρέβλωση, αφού οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ δεν αναφέρονται πουθενά για «ιμπεριαλιστική Ελλάδα», προκειμένου να στηθεί και να προβληθεί ως άποψη της ΚΕ μια θέση που δεν είναι της ΚΕ του ΚΚΕ."

    http://www.902.gr/eidisi/politiki/13056/otan-kanoyn-ti-diastrevlosi-epistimi

    Ρε φίλε ούτε με το κόμμα σου δεν συμφωνείς σκέτη φράξια είσαι μέσα του. Πόσο πιο χαμηλά δηλαδή;

    "Ο Σιάντος ήταν Οπορτουνιστής..."

    Ώστε αποκαταστήσατε έναν οπορτουνιστή. Μπράβο και εις κατώτερα...

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Καπιταλισμός είναι στο Ιμπεριαλιστικό Στάδιο απο το 1911....όσο και να Γελιοποιηθείς. Δύο φορές προσπάθησε το ΚΚΕ με τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ να διορθώσει το πρόγραμμα το 1931 34 και το 1950 1955 και τις δυο δεν είχε χρόνο για βάθεμα. 3η και φαρμακερή για εσας μετά το 1991. χρόνος άφθονος. Πουθενά δεν έγινε Σοσιαλισμός μέσα απο τα πολιτικά μέτωπα με την 5η Φάλαγγα. Παντού καταστροφή όπως με το ΕΑΜ. Στην Αν.Ευρώπη ήταν ο Κόκκινος Στρατός που απέτρεψε την ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ απο το να πνίξει στο αίμα τα πάντα όπως το 1918 20. Λούφαξε και περίμενε την επικράτησή της και στην ΕΣΣΔ λόγω των απωλειών του πολέμου. Οπως και έγινε το 1956. Είπαμε λοιπόν Κ.Δ 1935 ΕΣΣΔ 1956. Πιτσιρίκος είσαι θα μάθεις ΠΑΣΟΚΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Και βέβαια τα ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ απο την ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ της φυλακής.

      Διαγραφή
  11. Καινούρια μπούρδα δεν είχε χρόνο για βάθεμα. Γελάει ο κόσμος μαζί σου. Τόσες φορές τα είχε πει ο Ζαχαριάδης, τόσα λεγόμενά του σου παρέθεσα πάλι μπούρδες λες. Βέβαια το κόμμα σου δεν το λέει αυτό αλλά ότι δήθεν έγιναν λάθος αναλύσεις:

    https://www.rizospastis.gr/story.do?id=6628615

    Και μάλιστα από όλο το κομμουνιστικό κίνημα όχι μόνο στην Ελλάδα. Ήρθε τώρα ο τρότστκας Μαϊλης να διορθώσει όλη την Κομιντέρν. Είναι να τραβάς τα μαλλιά σου....

    Μπελογιάννης-Το Ξένο Κεφάλαιο:

    "Η πολιτική χειραφέτηση του ελληνικού λαού και η στάση του να απαλλαγεί από την ΞΕΝΗ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗ...."

    "Αυτοί που μας έδιναν τα δάνεια ποτέ δεν επεθύμησαν μιαν Ελλάδαν ενωμενη δυνατή και πλούσια, γιατί τότε θα θα'παυε Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ"

    "Όλες τούτες οι ξένες εταιρείες μεταχειρίζονται τη χώρα μας ΣΑΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ"

    "Παρόλα αυτά όμως οι ελληνικές κυβερνητικές κλίκες όταν έφταναν στο σταυροδρόμι που οδηγούσε ή στην υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της πατρίδας τους ή στην ΥΠΟΤΑΓΗ στις επιθυμίες και στους εκβιασμούς των ξένων προτίμησαν πάντοντε σχεδόν χωρίς εξαίρεση το δεύτερο δρόμο. Και αν στον ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ τους αυτό κατήφορο δεν συναντούσαν τη λαϊκή αντίσταση ποιος ξέρει αν και που θα σταματούσαν....Μα τώρα πια οι λαϊκές δυνάμεις θέριεψαν όσο ποτέ και την καινούρια τους απόπειρα θα τη στεφανώσει η νίκη με έπαθλο μια Ελλάδα ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΞΕΝΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ."

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ριζοσπάστης 24,25,26-01-1934 σελ. 2

    ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 6ΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

    ΣΥΖΗΤΗΣΗ Μ’ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

    Νίκος Ζαχαριάδης: "Αυτό γένηκε και στη χώρα μας, όπου χώρια από τα σοβαρά τσιφλικάδικα υπολείμματα, έχουμε και την ΕΞΑΡΤΗΣΗ της από το ξένο κεφάλαιο....Βλέπουμε λοιπόν ότι η αστική τάξη της χώρας μας δεν εκτέλεσε τον ιστορικό της προορισμό, να ελευθερώσει δηλ. τη χώρα απ’ όλα τα φεουδαρχικά δεσμά και την ΞΕΝΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ και να ολοκληρώσει τον αστικοδημοκρατικό μετασχηματισμό της.

    Και παρακάτω απαντάει:

    "Έτσι έχουμε στενή συνεργασία ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΜΟΝΙΑ του τελευταίου, για την αποστράγγιση του εργαζόμενου λαού. Στον τομέα της πολιτικής της ελληνικής κεφαλαιοκρατίας απ’ τις δυτικοευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και κατά πρώτο λόγο απ’ την Αγγλία. Σε καμμιά όμως περίπτωση απ’ αυτό δεν θα πρέπει να βγάλουμε το αρχειοφασιστικό και λικβινταριστικό συμπέρασμα ότι η Ελλάδα αποτελεί ξένη αποικία. Το σωστό είνε ότι η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα, κινούμενη μέσα στα πλαίσια της αγγλικής πολιτικής κυρίως, προσαρμόζει και επιδιώκει παράλληλα την πραγματοποίηση των δικών της ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων. Παραδείγματα έχουμε τη μικρασιατική και ουκρανική εκστρατείες. Μα ακόμα πιο καλά αυτό φαίνεται στην κατάχτηση και υποδούλωση των ξένων λαών της Μακεδονίας και Θράκης. Η ελληνική κεφαλαιοκρατία κρύβοντας απ’ τους εργαζόμενους την ΕΞΑΡΤΗΣΗ της χώρας απ’ το ξένο κεφάλαιο και την αποστράγγισή τους απ’ αυτό, θέλησε να τους παρασύρει στις εξωτερικές ιμπεριαλιστικές περιπέτειες. Αυτό γένηκε στα 1912-22. αυτό ετοιμάζεται και τώρα. Το προλεταριάτο, με την καθοδήγηση του Κ.Κ.Ε. πρέπει να διαφωτίσει πάνω σ’ αυτά όλον τον εργαζόμενο λαό και να διακηρύξει ότι υποστηρίζει ολόπλευρα τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Μακεδόνων και Θρακών και ότι ένα απ’ τα πρώτα μέτρα της νικηφόρας επανάστασης θάναι η κατάργηση κάθε καταπίεσής τους και η αναγνώριση σ’ αυτούς του δικαιώματος και του κρατικού χωρισμού ακόμα, γιατί «λαός που καταπιέζει άλλο λαό, δεν μπορεί νάναι ελεύτερος ο ίδιος» (Μαρξ). Υποστηρίζοντας τα δίκαια των εθνικών μειονοτήτων, το προλεταριάτο τις ξεσηκώνει κατά της αστικοτσιφλικάδικης Ελλάδας, εξασθενίζει τις άρχουσες τάξεις, καταχτά με το μέρος του τις πλατειές λαϊκές μάζες των μειονοτήτων αυτών και έτσι αυξαίνει τις γραμμές του επαναστατικού στρατού. Η καταπίεση των ξένων λαών αποτελεί ουσιαστικώτατο εμπόδιο στην ανάπτυξη των εργαζομένων της χώρας μας και το εμπόδιο αυτό θα το γκρεμίσει η επανάσταση."

    Να λοιπόν πως τοποθετούσε το ζήτημα ο Ζαχαριάδης. Αν διαβάσεις προσεκτικά τις τοποθετήσεις του θα δεις ότι ΠΟΥΘΕΝΑ δεν κάνει λόγο για ελληνικό ιμπεριαλισμό ούτε για ιμπεριαλιστική Ελλάδα. Είναι εντελώς διαφορετικό ο χαρακτηρισμός ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις. Ακόμα και εξαρτημένες αστικές τάξεις έχουν τέτοιες λογικό είναι άλλωστε κάθε αστική τάξη επιδιώκει μεγαλύτερη κερδοφορία, νέες αγορές για υπεραξία κλπ. Αυτό όμως δεν αρκεί για να χαρακτηριστούν οι ίδιες ιμπεριαλιστικές. Το λάθος αυτό ναι γινόταν αλλά βλέπεις ότι ο Νίκος είναι προσεκτικός και δεν πέφτει σε αυτό το λάθος. Μιλά για ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις, για ιμπεριαλιστικό πόλεμο του Μεταξά στο 3ο γράμμα αλλά ΌΧΙ για ιμπεριαλιστική Ελλάδα και ελληνικό ιμπεριαλισμό διότι πολύ απλά ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΛΛΟ. Ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις μπορούν και εξαρτημένες αστικές τάξεις να έχουν ως υποταγμένες στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των αφεντικών τους. Είδες τι λέει και αυτό απαντάει σε όλα. Η Μ.Ασία, οι Βαλκανικοί πόλεμοι,η Θράκη κλπ ό,τι έγινε από το 1912 ως το 1922 και ό,τι γίνεται τώρα είναι ακριβώς στα πλαίσια της ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ της χώρας από τον ιμπεριαλισμό κυρίως τον Αγγλικό και την εξυπηρέτησή του. Και μέσα σε αυτά και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ελληνικής εξαρτημένης μεγαλοαστικής τάξης.

    Σου απάντησα λοιπόν σε όλα. Περιμένω απάντηση από σένα τώρα σε όλα αυτά....

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σιγά σιγά καταλαβαίνεις την πραγματικότητα και ότι έχεις κάνει λάθος. Αλλωστε πιτσιρίκος είσαι θα μάθεις. Σέρβοι Ελληνες Βούλγαροι ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ όρμησαν το 1911.... στην Μακεδονία και σφάξανε Εθνότητες που ζούσαν για αιώνες εκει λέει ξεκάθαρα ο Μπελογιάννης σαν γνήσιος Μπολσεβίκος. Επίσης λέει οτι το 1922 η Εξουσία κυκλοφορούσε ορφανή στο δρόμο αλλά δεν υπήρχε Κ.Κ. Ο Ζαχαριάδης ανέλαβε το 1931 για να αλλάξει το πρόγραμμα του 1928 που μίλαγε για ΑΣΤΙΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. 1ο βήμα μπήκε με ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΕΡΑΣΜΑ. Δυστυχώς με την επικράτηση της 5ης ΦΑΛΑΓΓΑΣ στην Κ.Δ σταμάτησε το βάθεμα του προγράμματος ξαναγύρισε προς τα πίσω με καταστροφικά αποτελέσματα τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 λόγω ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ .....ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ..... ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ. Στα ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ απο την ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ της ΦΥΛΑΚΗΣ μιλάει για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. 2η προσπάθεια διόρθωσης του προγράμματος το 1949... το 1953 ψηφίστηκε. Το 1955 τους υποχρεώσανε να το πάρουνε πίσω απο το ΚΚΣΕ ΧΡΟΥΤΣΟΦ. Αυτό και ο ΔΣΕ ήταν ο λόγος που καθαιρέθηκε και διαγράφηκε απο το κόμμα το 1956. Αρα είσαι Ρεβιζιονιστής. 3η και φαρμακερή σας μετά το 1991. Μας δώθηκε ο χρόνος και το διορθώσαμε τώρα μπορείτε να ΣΚΟΥΖΕΤΕ όσο θέλετε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Και βέβαια ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ σαν Μπολσεβίκοι ηγέτες δεν παραβίασαν ΠΟΤΕ τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ. Λέγανε πάντα την αποψη της Πλειοψηφίας. Για αυτό και το 2011 αποκαταστάθηκε και ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ μιλάμε για ΓΛΕΝΤΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. ....Ηρθε τώρα ο ...τρότσκας Μαίλης να διορθώσει όλη την Κομιντερν..... Σε καταλαβαίνω απόλυτα ξέρω που πονάς αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Αυτή είναι η μοίρα του κάθε Οπορτουνιστή Τυχοδιώκτη. Η Οπορτουνιστική σκόνη θα φύγει πάνω απο την Ιστορία και τα Συμπεράσματα θα είναι τα σωστά Θέλετε δεν θέλετε ορτινάτζες του Καπιταλισμού. Σοσιαλδημοκρατία και Οπορτουνισμός είναι ο χειρότερος εχθρός των λαών. ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ. Πνίξανε στο αίμα όλες τις Επαναστάσεις το 1918 20 και βοήθησαν στην επικρέτηση του Χίτλερ και του Φασισμού στην Ευρώπη σαν ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ. Η 3η Κ.Δ ήταν του ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ μέχρι το 1935 με Γραμμή ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΥ. Απο εκει και μετά ξεκίνησε η καταστροφή απο την 5η Φάλαγγα που κατα ....σύπτωση... αποκαλύφθηκε συνομωσία της στον ΚΌΚΚΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ για την ανατροπή των Μπολσεβίκων σε συνεργασία με τον ΧΙΤΛΕΡ. ΜΠΟΥΧΑΡΙΝ ΖΙΝΟΒΙΕΦ ΤΡΟΤΣΚΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  13. Το Κόμμα των ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ στην ΕΣΣΔ είχε την Εξουσία έκανε ΔΥΟ ΕΛΙΓΜΟΥΣ διέσπασε τους Καπιταλιστές και νίκησε. Για τα Κόμματα της Κ.Δ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ είμαι στο πλευρό της ΕΣΣΔ σήμαινε ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Πόλεμος ενάντια στις ΑΣΤΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ και τον Σύμμαχο τους Γερμανικό ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ και την ώρα που αποχωρούν οι Γερμανοί απο την κάθε χώρα μετατροπή του Πολέμου σε ΤΑΞΙΚΟ ενάντια στις ΕΝΩΜΈΝΕς πλέον ΑΣΤΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ και τους Αγγλους Συμμάχους τους. Αυτό με ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ δεν μπορεί να γίνει σε καμμία περίπτωση ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ γιατί πρόκειται για 5ο Φαλαγγίτες χειρότερους και απο τους Φασίστες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κουβέντα για Ζαχαριάδη, κουβέντα για Μπελογιάννη η ίδια κασέτα συνέχεια καλά μεγάλε άστο δεν το σώζεις. Δεν μπορείς ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ να απαντήσεις σε τίποτα όμως και βάζεις τις κασετούλες σου να παίζουνε. Εδώ οι άνθρωποι αποδεικνύουν ακριβώς την βαθιά υποτέλεια και εξάρτηση της χώρας από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά και εσύ συνεχίζεις τις ανοησίες σου. Δεν τολμάς καν να σχολιάσεις τα λεγόμενά τους ΠΑΝΤΕΛΩΣ ανίκανος είσαι. Συνέχισε μόνο ζημιά κάνεις στο κόμμα σου. Εδώ δεν σχολιάζεις καν αυτό που λέει σχετικά με την ιμπεριαλιστική Ελλάδα. Το ίδιο το κόμμα σου το απορρίπτει αυτό και δεν βγάζεις κιχ. Φράξια από μόνος σου.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οτι δεν το σώζεις είναι σίγουρο για αυτό και συνεχίζουμε την κουβέντα. Το ξεβράκωμα σου είναι απόλυτο. Μιλιά δεν βγάζεις για τους ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ που μιλάνε για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ απο το 1911... μιλιά για το 1922. Μιλιά για τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ που δυο φορές 1931 και 1953 προσπάθησε να αλλάξει το πρόγραμμα που μαζί με τον ΔΣΕ ήταν η αιτία της διαγραφής του το 1956. Εισαι Χρουτσοφικός Ρεβιζιονιστής μέχρι τα μπουνιά. Μιλιά για τα ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ και το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που κατέστρεψε τον λαό τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944..... Τι να πεις άλλωστε ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΗ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Το ΚΚΕ μιλάει για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ στα πλαίσια της Ανισόμετρης ανάπτυξης με σχέσεις Αληλεξάρτησης και ενδιάμεση θέση στην ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ. Ολα τα άλλα είναι ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΥΜΑΡΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Και βέβαια χωρίς απάντηση το ερώτημα γιατί ποτέ και πουθενά δεν έγινε Σοσιαλισμός μέσα απο τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ και τα Ενδιάμεσα Στάδια. Παντού καταστροφή. ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙΣ Αχνα για τον Σοσιαλσωβινισμό του ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ κάτω απο την Σημαία της Ιμπεριαλιστικής Αστικής Τάξης και των Αγγλων Συμμάχων της. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Αντίβαρο. Βλέπεις κελεπούρι που ήρθε Σύντροφε. Μιλάμε για Χρουτσοφικό Οπορτουνιστή Καραμπινάτο. Τροτσκιστής με τα όλα του που στην προσπάθεια του να το παίξει .....σταλινικός.... του σκιστήκανε τα Σώβρακα. Μιλάμε για Γλέντι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Καλά δεν σου φτάνει το ξεβράκωμα εδω πήγες και αλλού τώρα να σχολιάσεις τον Σοσιαλισμό στην Ουγγαρία και να υποστηρίξεις τους φίλους σου ΝΑΓΚΙ και ΚΑΝΤΑΡ οπαδούς της επικράτησεις του Οπορτουνισμού στην 3η Κ.Δ το 1935 που κατέστρεψε το Δ.Κ.Κ και την ΕΣΣΔ μετά το 1956. Για πες μας λοιπόν για το Κ.Κ Ουγγαρίας που ενσωματώθηκε με 5ο Φαλαγγίτες σε ...σοσιαλιστικό........ σύμφωνα με την Οπορτουνιστική Γραμμή της 3ης Κ.Δ. Και έχεις το θράσος να μιλάς εσύ για τον Μπολσεβίκο Ρακόσι που μπόρεσε να αναλάβει την ηγεσία επειδή λούφαξαν οι 5ο Φαλαγγίτες φίλοι σου ΝΑΓΚΙ ΚΑΝΤΑΡ λόγω ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ περιμένωντας την επικράτηση τους στην ΕΣΣΔ το 1956. ΓΙΑ ΛΕΓΕ Ορτινάτζα του Χρουτσόφ.... ΑΡΕ ΓΕΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. Στην Χαφιεδοσελίδα των Αραβανή Πετρόπουλου λύσανε και το πρόβλημα του νερού σήμερα. Φταίνε λέει τα Μονωπόλια η Ιδιωτικοποίηση και η Ε.Ε που το νερό είναι πανάκριβο και εμπόρευμα. Αρα φυσιολογικά θα έπρεπε να μας πούνε οτι αυτό θα λυθεί όταν φύγουμε απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής που στην κοινωνία δεν θα υπάρχει το Κέρδος. ΑΠΑΠΑΠΑΠΑΠΑ δεν γίνεται λέει αυτό δεν είναι η ώρα...... υπάρχει στάδιο...... και τι μας προτείνουν.. Επιστροφή στον ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ και για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΡΩΣΣΙΑ ΚΙΝΑ ΙΡΑΝ. Το ότι ακριβώς τα ίδια λένε Εθνικιστές και Φασίστες δεν τους ενοχλεί καθόλου. ΑΞΙΟΙ...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  15. Παναγιώτη εσύ είσαι για γέλια και για κλάματα γελά ο κόσμος μαζί σου τσίρκο είσαι κακομοίρη ούτε καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις. Το κόμμα σου υπερασπίζεται τον Κάνταρ ως κομμουνιστή οπότε πέστα στους συντρόφους σου αυτά ούτε με αυτούς συμφωνείς καλά λέω φράξια είσαι από μόνος σου. Εγώ τον καταδίκασα ως ΠΡΟΔΟΤΗ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΗ. Προδότης φυσικά ήταν και ο Νάγκι τον οποίο η για σένα και τον Περισσό "σοσιαλιστική" ΕΣΣΔ υποστήριξε και τον έφερε στην εξουσία καθαιρώντας τον Ράκοσι και στέλνοντας τον στην εξορία. Αλλά αυτή η ΕΣΣΔ για σένα ήταν σοσιαλιστική. Και έχεις το θράσος και μιλάς μετά για Στάλιν, Ζαχαριάδη και δεν ντρέπεσαι καθόλου οπορτούνα. Εκδιώξατε τον Ράκοσι και τον στείλατε εξορία, φέρατε τον προδότη Νάγκι, μετά τον ρίξατε και αυτόν, φέρατε τον προδότη Κάνταρ και μιλάς και από πάνω. Μαφιόζικες, ναζιστικές πρακτικές αυτή ήταν η "σοσιαλιστική" σου ΕΣΣΔ μετά το Στάλιν και αυτήν υπερασπίζεσαι. Όσο για τα στάδια απάντησε στον Γκότβλαντ πως από αστική κυβέρνηση οικοδομήθηκε σοσιαλισμός στην Τσεχοσλοβακία με συμμετοχή του ΚΚ σε ΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ (χωρίς καν την παρουσία του κόκκινου στρατού ο οποίος το 1945 αποχώρησε):

    https://parapoda.wordpress.com/2018/03/12/%CF%84%CF%83%CE%B5%CF%87%CE%BF%CF%83%CE%BB%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CF%84-%CE%B3%CE%BA/

    https://parapoda.wordpress.com/2014/05/07/%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CF%84-%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BD%CF%84-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BE%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%BF%CF%84%CE%B9/

    "Μια χαρακτηριστική πτυχή του σημερινού καθεστώτος, από πολιτική σκοπιά, είναι ότι έχουμε μια κυβέρνηση του Εθνικού Μετώπου των εργατών, αγροτών, εμπόρων, της εργαζόμενης διανόησης και τμήματος της τσεχικής και σλοβακικής αστικής τάξης."

    Αν δώσεις στα στάδια περιεχόμενο Μ-Λ και επαναστατικό, με ένα επαναστατικό ΚΚ μπροστά και το λαό πρωτοπορία μπορούν να οδηγήσουν στο σοσιαλισμό. Καθαρή ερώτηση πως λοιπόν νίκησε ο σοσιαλισμός στην Τσεχοσλοβακία μέσω...σταδίου;

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γνωρίζω οτι είσαι για κλάματα για αυτό και συνεχίζω. Είναι πραγματικό γλέντι το ξεβράκωμα σου Τσιράκι των Χρουτσόφ Νάγκι Καντάρ. Είσαι πραγματικά Ρεβιζιονιστής. Στελέχη λοιπόν της Κ.Δ ΝΑΓΚΙ ΚΑΝΤΑΡ Οπαδοί λοιπόν των Πολιτικών μετώπων και Σταδίων της Οπορτουνιστικής Γραμμής που επικράτησε στην 3η Κ.Δ το 1935 και κατέστρεψε τα πάντα στερώντας απο τους λαούς την Εξουσία όπου δεν πέρασε ο Κόκκινος Στρατός. Με τα Κ.Κ να έχουν ενσωματωθεί παντού με την 5η Φάλαγγα. Οπου πέρασε λοιπόν ο Κόκκινος Στρατός έδωσε την δυνατότητα στους λαούς να οικοδομήσουν Σοσιαλισμό. ΝΑΓΚΙ ΚΑΝΤΑΡ κ.α λούφαξαν και περίμεναν την επικράτησή τους και στην ΕΣΣΔ. Ο ΝΑΓΚΙ στις δίκες του 1949 μπήκε φυλακή για Αντεπαναστατική δράση. Το 1953 άρχισαν τα όργανα. Ανέλαβε στην θέση του Κομμουνιστή ηγέτη Ράκοσι. Και το 1956 πέρασε ανοιχτά με την Αντεπανάσταση. Τον Σταμάτησαν γιατί βιαζόταν και βάλανε τον ΚΕΝΤΡΙΣΤΗ ΚΑΝΤΑΡ για ποιό αργά. Και έρχεσαι εδώ και αλλού με θράσος να υποστηρίξεις τους 5ο Φαλαγγίτες που καταστρέψανε την Κ.Δ με Αφετηρία το 1935 και την ΕΣΣΔ με Αφετηρία το 1956. Το να μιλήσεις για Τσίπα απο τις Ορτινάτζες των ΝΑΓΚΙ ΚΑΝΤΑΡ σαν και εσένα δεν ισχύει. ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΠΟΥΝΙΑ ΕΙΣΑΙ. ΞΕΦΤΙΛΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Σοσιαλισμός γίνεται μόνο μέσα απο ένα ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και μια ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Εργατών Αυτοαπασχολούμενων και φτωχών Αγροτών τσακίζοντας όλα τα Σοσιαλδημοκρατικά και Οπορτουνιστικά κόμματα ωστε να γίνει Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Αλλος τρόπος δεν υπάρχει. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  16. Όσο για την συγχώνευση του ΚΚ με τους σοσιαλδημοκράτες όχι δεν έφταιγε αυτή η καθεαυτή ενέργεια αλλά όπως λέει για μένα σωστά και ο Ενβέρ στους Χρουτσοφικούς:

    "Όπως και στην Ουγγαρία, στην Ανατολική Γερμανία, στη Ρουμανία κι αλλού, το πολωνικό κόμμα σχηματίστηκε διαμέσου μιας μηχανικής συνένωσης με τα αστικά κόμματα τα λεγόμενα εργατικά. Ένα τέτοιο πράγμα ήταν ίσως αναγκαίο για ν α ενωθεί το προλεταριάτο κάτω από την καθοδήγησ η ενός μόνου κόμματος, μα αυτή η ένωση έπρεπε να γίνει διαμέσου μιας μεγάλης ιδεολογικής, πολιτικής και οργανωτικής δουλειάς, ώστε τα πρώην μέλη των άλλων κομμάτων όχι μόνο να αφομοιώνονταν, αλλά, το σπουδαιότερο,να διαπαιδαγωγούνταν βαθιά με τους μαρξιστικούς - λενινιστικούς ιδεολογικούς και οργανωτικούς κανόνες. Αυτό όμως δεν έγινε ούτε στην Πολωνία, ούτε στην Ουγγαρία και ούτε αλλού και στην
    πραγματικότητα συνέβηκε μόνο αλλαγή του ονόματος των μελών των αστικών κομμάτων, έγιναν «κομμουνιστές» διατηρώντας τις παλιές τους απόψεις, την παλιά κοσμοθεωρία. Έτσι τα κόμματα του προλεταριάτου όχι μόνο δε δυνάμωσαν, αλλά αντίθετα εξασθένησαν γιατί σ' αυτά ριζοβόλησαν οι σοσιαλδημοκράτες και οι οπορτουνιστές..."

    Αυτό ήταν το πρόβλημα το τι κομματική-ιδεολογική δουλειά έγινε, αν γινόταν και πως έλεγχος στο ποιοι έρχονται στο κόμμα κλπ. Και ο Ράκοσι επισημαίνει τέτοια λάθη:

    https://parapoda.wordpress.com/2014/04/05/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B5%CE%B8%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%BF/

    https://parapoda.wordpress.com/tag/%CE%BB%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1/page/2/

    Και μην κολλάς στον τίτλο. Δεν έχει σημασία αν ένα ΚΚ φέρει τον τίτλο Κομμουνιστικό αλλά μόνο στο όνομα. Το θέμα είναι να είναι και τέτοιο στην πράξη. Και το ΚΚ Ρουμανίας ονομάστηκε Κομμουνιστικό το 1965 αλλά μόνο κομμουνιστικό δεν ήταν αλλά αντίθετα ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΟ.

    Στην Ουγγαρία άλλα ήταν τα προβλήματα που οδήγησαν στα γεγονότα του 1956. Ένα από αυτά περιγράφει και ο Νίκος Ζαχαριάδης στο γράμμα του στον Πάρνη:

    "το γεγονός ότι η αλλαγή στην Ουγγαρία έγινε, πρώτ' απ' όλα, απτά πάνω (Κόκ. Στρατός), και, στην παραπέρα πορεία, το κόμα στην Ουγγαρία δεν μπόρεσε να τη στηρίξει απτά κάτω, και τότε μονάχα θ' αποχτούσε ατράνταχτο θεμέλιο. Εδώ χρειαζότανε ουγγαρέζικη, εθνική στη μορφή και λαϊκοδημοκρατική στο περιεχόμενο πολιτική, που να αποτελεί ένα ενιαίο οργανικό σύνολο που να δένει αδιάρηχτα σε μια κίνηση προς τα μπρος το εθνικολαϊκό και το δημοκρατικό παρόν της Ουγγαρίας.... Η πηγή του κακού βρίσκεται αλλού. Το τραγικό λάθος µας βρίσκεται στο ότι, πέρνοντας την εξουσία στα χέρια µας απτά πάνω(µας την έδωσε ο Κόκκινος Στρατός) δώδεκα χρόνια δεν µπορέσαµε την εξουσία αφτή να τη θεµελιώσουµε και απτά κάτω και κοιµόµασταν µε το όνειρο ότι ό, τι και αν κάνουµε κανείς δεν µπορεί να µας κουνήσει απτή θέση µας. Η τραγικότητα του λάθους και της κατάστασης βρίσκεται στο ότι δεν μπορέσαμε να ριζώσουμε μια ουγγαρέζικη εθνική κομμουνιστική, δηλαδή λαϊκοδημοκρατική - σοσιαλιστική πολιτική. Αφτό δε σημαίνει ότι η Λ.Δ. της Ουγγαρίας δεν είχε σοβαρές επιτυχίες. Όμως το κόμμα μας εκεί μέσα στο λαό δε ρίζωσε όσο και όπως έπρεπε, και τώρα στην Ουγγαρία έχουμε κρίση, κρίση πολιτική, αποτυχία της πολιτικής μας, χάνουμε εκεί την κατάσταση απτα χέρια μας, χωρίς και να την έχουμε χάσει ακόμα ολότελα."

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που θεωρώ ότι αποτέλεσε αιτία της αντεπανάστασης. Συνέβαλαν και άλλα πχ λάθη στην οικονομική πολιτική, προσωπολατρεία, προβλήματα εσωκομματικής δημοκρατίας και άλλα άλλωστε και ο Ράκοσι τα επισημαίνει και τα παραδέχεται όλα αυτά. Και συγχώνευση να μην γινόταν πάλι τα ίδια θα είχαμε εδώ επικράτησαν αντεπαναστάτες μέσα στο ΚΚΣΕ και στα άλλα ΚΚ τώρα τι συζητάμε; Στο ΚΚΕ δεν έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ; Ε έγινε συγχώνευση του ΚΚΕ με κάποιο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα; Όχι η αντικομμουνιστική ομάδα από μέσα των Κολιγιάννη, Τσολάκη, Λουλέ κλπ με την βοήθεια των σοβιετικών ρεβιζιονιστών ανέτρεψαν την νόμιμη ηγεσία και μετέτρεψαν το κόμμα σε αστικού τύπου μόρφωμα. Αλλού είναι οι αιτίες της ήττας λοιπόν.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. .....Οσο για τα στάδια απάντησε στον Γκοτβαλντ πως απο Αστική Κυβέρνηση οικοδομήθηκε Σοσιαλισμός στην Τσεχοσλοβακία με συμμετοχή Κ.Κ το 1945....... Καταρχήν δεν υπήρχε Κ.Κ ήταν ένας χυλός μαζί με τους Οπορτουνιστές σύμφωνα με τις ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ της Κ.Δ το 1935 όταν επικράτησε ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ. Ο σ. Γκότβαλντ σαν Μπολσεβίκος γνωρίζει πολύ καλά πως πνίγηκαν οι Επαναστάσεις στην Ευρώπη το 1918 20 όταν δεν υπήρχε Κόκκινος Στρατός και οτι το ιδιο θα είχε κάνει η ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗ 5η Φάλαγγα και το 1945 χωρίς την παρουσία του. Είσαι πολύ μικρός για να πετάξεις λάσπη σε Μπολσεβίκους σαν αυτόν Τσιράκι του ΝΑΓΚΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΡ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα Κ.Κ που ενσωματώθηκαν με τα Σοσιαλδημοκρατικά Οπορτουνιστικά ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ έρχεται η καταστροφή. Την Εργατική Τάξη και τον λαό τους αποσπάς μόνο με Ανοιχτή Σύγκρυση και Τσάκισμα των Κομμάτων και όχι με τα παραμύθια για Εθνικό Σοσιαλισμό και τρίχες. Η Αιτιες της Ήττας βρίσκονται στην Κ.Δ του 1935 και στην ΕΣΣΔ το 1956. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Ασφαλώς και στο ΚΚΕ είχε γίνει συγχώνευση μην είσαι Ξεχασιάρης. ΤΟ ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ τον ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ 1945 ΕΊΧΕ ΓΙΝΕΙ ΕΝΙΑΙΟ ΚΟΜΜΑ.......... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  19. .....Οχι ο Χροτσοφικός Ρεβιζιονισμός ανέτρεψε την νόμιμη ηγεσία του ΚΚΕ...... Ασφαλώς. Γιατί ήρθε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ το 1945 και τους τα χάλασε όλα με την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ και την Αλλαγή προγράμματος το 1953.... για αυτό και τον ξήλωσαν. Τους χάλασε στο ΚΚΕ τον ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ που τον είχαν ετοιμο με την ....λαοκρατία........ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ. Ετσι έγινε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. σ. Κώστας Λουλές. 1954 1972 ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ. ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κολιγιάννης, Φλωράκης, Λουλές, Τσολάκης όλοι πιστοί υπηρέτες του ρεβιζιονισμού και όλοι συνένοχοι στο έγκλημα. Ακολούθησαν την πολιτική του ρεβιζιονισμού και ΠΟΤΕ δεν καταδίκασαν το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ το 1956. Ο Λουλές όπως και ο Φλωράκης δεν είναι αθώες περιστερές υπηρέτησαν με πάθος τους σοσιαλφασίστες και την σοσιαλφασιστική-σοσιαλιμπεριαλιστική ΕΣΣΔ και συνέχισαν να εφαρμόζουν ΠΙΣΤΑ την οπορτουνιστική πολιτική που επέβαλε το πραξικόπημα του '56 μέσα στο κόμμα. Δεν είναι κανένας τους αθώος. Ποτέ δεν κατήγγειλαν ανοιχτά την εξορία του Νίκου Ζαχαριάδη και τους σοβιετικούς και ποτέ δεν πάλεψαν ενάντια στους σοβιετοναζήδες για να επιστρέψει πίσω. Αν ήταν Μ-Λ έπρεπε μόνο για το Νίκο να έρθουν σε ρήξη με τους σοβιετικούς και την ΕΣΣΔ διότι και μόνο που είχαν εξόριστο έναν νόμιμο ΓΓ κόμματος που ανατράπηκε με ωμές παρεμβάσεις αποδείκνυε ότι η ΕΣΣΔ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ. Φλωράκης και Λουλές λοιπόν ήταν μαντρόσκυλά τους και ΗΘΙΚΟΙ αυτουργοί της δολοφονίας Ζαχαριάδη.

    ΤΟ ΚΚΕ δεν διαλύθηκε μέσα στο ΕΑΜ ούτε συγχωνεύτηκε με κάποιο αστικό ή σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. ΚΚΕ συνέχισε να υπάρχει μην λες ανοησίες. Το ΕΑΜ το 1945 ήταν πολιτικός συνασπισμός κομμάτων μεταξύ των οποίων και το ΚΚΕ. Το ΕΑΜ διαλύθηκε το 1946 και το ΚΚΕ συνέχισε να υπάρχει πάλι. Δεν θα μας αλλάξεις και την ιστορία τώρα.

    Ώστε χυλός ε; Πάντως για χυλός μια χαρά τα κατάφερε ΟΙΚΟΔΟΜΗΘΗΚΕ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ. Λαϊκή Δημοκρατία το 1948 λόγω του...χυλού. Ο Γκότβαλντ ήταν οπορτουνιστής άραγε που ακολούθησε τη γραμμή του σταδίου και ΝΙΚΗΣΕ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ χάρη σε αυτή την πολιτική; Θυμίζω ΧΩΡΙΣ τον Κόκκινο Στρατό αυτός το 1945 αποχώρησε το ΚΚ χυλός για σένα μέσα από αστική κυβέρνηση οδήγησε το λαό στο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Πόσο χρουτσοφάρα και ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ πρέπει να είσαι για να αποκαλείς το κόμμα του Γκότβαλντ χυλό ρε άνθρωπε; Και δεν ντρέπεσαι καθόλου. Το μυαλό σου είναι χυλός.

    V For Viva La Revolucion












    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γνωρίζω οτι το μυαλό σου έχει γίνει χυλός απο τον Οπορτουνισμό αυτή είναι η μοίρα για τα Τσιράκια του καπιταλισμού. Ολα τα Κ.Κ είχανε γίνει χυλός μαζί με τους 5ο Φαλαγγίτες λόγω των καταστροφικών αποφάσεων της Κ.Δ. το 1935. Το ίδιο ισχύει και για το ΚΚΕ μέσα στο Οπορτουνιστικό μπάχαλο του ΕΑΜ. Σοσιαλισμός έγινε μόνο όπου πέρασε ο Κόκκινος Στρατός. Χρουτσοφικός Ρεβιζιονιστής είσαι Καραμπινάτος. Οπαδός τον ΝΑΓΚΙ ΚΑΝΤΑΡ. ΞΕΦΤΙΛΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  22. Το ΚΚΕ συνέχισε να υπάρχει γιατί 30 ΜΑΗ του 1945 γύρισε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ. Σε Αντίθετη περίπτωση ο ΧΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΟΣ. Ο Ευρωκομμουνιστικός χυλός του ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καπεταν Γιώτης και Λουλές 1954 1972 ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ. ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ..... Το ΚΚΕ δεν διαλύθηκε μέσα στο ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΥΝΈΧΙΣΕ ΝΑ ΥΠΆΡΧΕΙ..... χοχοχοχοχοχοχο. 2008 εκδήλωση του Συνασπισμού για τα 40 χρόνια του ....εσωτερικού...... Λέει ο Τρίκκας με αναφορές στον ....παρτσαλίδη...... Είχαμε ετοιμη την μετατροπή του ΚΚΕ σε ....ομόσπονδο...... απο το 1944 ήρθε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ και μας τα χάλασε όλα με τον ΔΣΕ. ΤΟΜΠΟΛΑ ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ. Και συνεχίζει. Η ...ΕΔΑ....είναι η σύνδεση με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που μας καθυστέρησε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ με τον ΔΣΕ. ΜΠΙΓΚΟ ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ. ΧΥΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ. ......ΤΟ ΕΑΜ Διαλύθηκε το 1946..... Πάλι παραμύθια λες. Συνέχισε να υπάρχει μέχρι τον Σεπτέμβρη του 1947 που το Αστικό Κράτος έτοιμο πλέον πέρασε σε ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. Η Αποστολή του ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ είχε τελειώσει. Είχε ξεκινήσει η ώρα της .....ΕΔΑ....... Ο σ.Βαβούδης τα περιγράφει άψογα. Οσο δεν καταδικάζεις αυτά είσαι Ορτινάτζα των ΧΡΟΥΤΣΟΦ ΝΑΓΚΙ ΚΑΝΤΑΡ. ΔΙΑΛΕΞΕ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ενώ εσύ καταδικάζεις τον Κάνταρ αλλά υπερασπίζεσαι με πάθος το ΚΚΕ που υπερασπίζεται τον...Κάνταρ. Και θες να σε πάρει ο κόσμος και στα σοβαρά. Για Γκότβαλντ και ΚΚ Τσεχοσλοβακίας ΚΟΥΒΕΝΤΑ αναμενόμενο έτσι είναι πως να τα βάλεις με τους Μ-Λ γίγαντες εσύ; Σε καταλαβαίνω...

    Είπες ότι το ΚΚΕ διαλύθηκε μέσα στο ΕΑΜ όχι ότι είχαν σχέδιο να το διαλύσουν και σε αυτό σου απάντησα. Θες να συμφωνήσουμε ότι ο Νίκος έσωσε την κατάσταση και γι'αυτό δεν έγινε αυτό που περιγράφεις; Ναι ας συμφωνήσουμε και σε κάτι. Πάντως ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ. Λόγω Ζαχαριάδη; Ναι και συνέχισε να υπάρχει. Σε αυτό απάντησα. Όσο για την ΕΔΑ ήταν δημιούργημα του ΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟΥ ΚΚΕ και ο ίδιος ο Ζαχαριάδης και το ΚΚΕ ήταν οι αρχιτέκτονές της. Διάβασε:

    Τρίτη Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ (10-14/10/1950):

    «Κεντρική, ανώτατη πολιτική έκφραση και πάλης του λαού για τα δίκαιά του πρέπει να ’ναι το πανελλαδικό, παλλαϊκό μέτωπο ή συνασπισμός όλων των λαϊκών προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, οργανώσεων, κομμάτων, παραγόντων, προσωπικοτήτων της χώρας. Ο αγωνιστικός δημοκρατικός αυτός συνασπισμός θα πρέπει ν’ απομονώσει και να αποξενώσει όλους τους κεντρωτικούς και ψευτοσοσιαλιστικούς ρεφορμιστικούς αγροτοκάπηλους και συμβιβαστικούς παράγοντες και οργανώσεις, που για αποστολή έχουν, στην περίοδο της γενικής πολιτικής κρίσης στη χώρα, να ευνουχίσουν το λαϊκό αγώνα και να στερεώσουν την εξουσία της πλουτοκρατίας και της αμερικανοκρατίας.

    Με ένα καθαρό αγωνιστικό, λαϊκό πρόγραμμα πάλης για την ειρήνη – τη λαϊκή επιβίωση – τη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία, δίχως άγγλους και αμερικανούς ιμπεριαλιστές, ενάντια στην αποικιοποίηση, τον αμερικανικό πόλεμο, το λαϊκό αφανισμό, τη μοναρχοφασιστική αποχαλίνωση και την παλατιανή στρατοκρατία, ο λαϊκός δημοκρατικός συνασπισμός, που θα στηρίζεται εσωτερικά στο λαό και διεθνώς στο παγκόσμιο μέτωπο ειρήνης και δημοκρατίας, και που στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής θα παλέψει ενάντια στο φασιστικό άξονα Αθήνα-Βελιγράδι και για μια στενή, αδελφική συνεργασία με τις Λαϊκές Δημοκρατίες, πρώτ’ απ’ όλα με τις Λαϊκές Δημοκρατίες της Αλβανίας και Βουλγαρίας και με τη Σοβιετική Ενωση, μπορεί ο Λαϊκός Δημοκρατικός Συνασπισμός να συνενώσει όλους τους τίμιους πατριώτες και εργαζόμενους έλληνες σ’ ένα ακαταμάχητο μέτωπο πάλης και να τους οδηγήσει στη νίκη» και πιο κάτω: «Ψυχή, κινητήρια και ηγέτρια δύναμη στην πάλη του Λαού, για το ψωμί, την ειρήνη και τη νίκη είναι το ΚΚΕ»

    Ήδη από το 1946 ο Ζαχαριάδης έκανε λόγο για Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά:

    http://zaxariadis.blogspot.gr/2012/01/blog-post_04.html

    Απόφαση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ (26/4/50):

    «ένα πρόγραμμα ζητά ο λαός: Ψωμί-Δημοκρατία-Ανεξαρτησία-Ειρήνη.

    Μια άμεση επιτακτική απαίτηση έχει:

    - Γενική χωρίς όρους αμνηστία.

    - Να γκρεμιστούν τα Μακρονήσια.

    Ένα παλλαϊκό πόθο: να διαφυλαχτεί η ειρήνη με όλα τα μέσα.

    Μια Οργάνωση μπορεί να ανταποκριθεί στη λαϊκή αυτή επιταγή:

    Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ σ’ όλη τη χώρα...»

    Φλωράκης από το 1972 ΓΓ και Λουλές στην ΚΕ από τότε πιστοί υπηρέτες του ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΥ-ΣΟΣΙΑΛΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ,
    συνεχιστές της οπορτουνιστικής πολιτικής του ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ του '56 και ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. Ποτέ δεν κατήγγειλαν το πραξικόπημα και ποτέ δεν ήρθαν σε ρήξη με την κρατικοκαπιταλιστική ΕΣΣΔ. ΕΣΥ ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε Σοσιαλισμός έγινε μόνο όπου πέρασε ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ με την αΟπορτουνιστική Αντεπανάσταση να λουφάζει και να περιμένει την επικράτησή της και στην ΕΣΣΔ. Οπως και έγινε το 1956. Τα Κ.Κ όμως είχαν ενσωματωθεί με τα Οπορτουνιστικά βάση των Καταστροφικών αποφάσεων της Κ.Δ όταν επικράτησε ο Οπορτουνισμός το 1935. Τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ τον ξηλώσανε το 1956 λόγω του ΔΣΕ και του προγράμματος του 1953....που μίλαγε για ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Οποιος καταγγέλει ΧΡΟΥΤΣΟΦ ΝΑΓΚΙ ΚΑΝΤΑΡ απορίπτει τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑ της ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ 3ης Κ.Δ απο το 1935...... Εδω σε θέλω. Εχεις τα ΚΟΤΣΙΑ..... Το ΚΚΕ το 1944 ήταν ...ομόσπονδο..... τα είπαμε. Οσο για το Οπορτουνιστικό μπάχαλο της .....ΕΔΑ..... Το γλέντι συνεχίζεται. ΒΑΒΟΥΔΗΣ απο ΚΑΛΛΙΘΕΑ. Μετά το 1948.... ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ δυνάμεις με την βοήθεια της ....ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ..... και την ανοχή του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ προσπαθούν για την δημιουργία νέου κόμματος και την καταστροφή του ΚΚΕ. Και το πέτυχαν όταν το ΚΚΕ πήγε να κατέβει με Συνδυασμό δικό του για μια χαραμάδα νομιμότητας. Φτιάξανε την .....ΕΔΑ...... απο την αρχή μέχρι το τέλος. Τα εγκλήματα της αμέτρητα. Και είπαμε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ δεν παραβίασε τον Δ.Σ ΠΟΤΕ. Αποφάσισε λοιπόν Χρουτσομπρεζνιεφικέ........

      Διαγραφή
    2. ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΤΗΣ ΛΟΥΛΕΣ Εξορία 1954 1972. ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ. Το 1968 έγινε διάσπαση. Ο Δεξιός Οπορτουνισμός αποχώρησε και πήγε στο .....εσωτερικό...... Ξεκίνησε η δημιουργία την ΚΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΕΝΟ 25 ΧΡΟΝΩΝ και Κ.Ο με ΚΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ 1958 χωρίς στελέχη αδυνατώντας να αλλάξουμε το Πρόγραμμα με τα ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ Κ.Δ ΑΠΟ ΤΟ 1935. Οτι ακολούθησε με τις ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΡΕΚΛΊΣΕΙΣ Μέχρι το 1991 ήταν ....φυσιολογικό..... Αποεκεί και μετά άρχισε ναι ανοίγει ό τάφος για όλο τον ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΡΦΕΤΟ. ΚΟΥΡΑΓΙΟ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Η Αστική Τάξη και ο Οπορτουνισμός ξέρανε πολύ καλά πως να πνίξουνε τον λαό και την Επανάσταση στο Αίμα το 1945 το είχανε ξανακάνει το 1918 20. Ελα όμως που το 1945 ήταν εκεί ο Κόκκινος Στρατός. Λούφα λοιπόν και αναμονή του 1953...... Είπαμε 5η Φάλαγγα στην Κ.Δ το 1935 ΜΠΟΥΧΑΡΙΝ ΟΛΕ.... και στην ΕΣΣΔ ΤΟ 1956...... Ελα Χρουτσοφικέ Κουράγιο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  26. ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΠΡΟΣΟΥΡΑ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ 1962:

    "Η ΕΔΑ πολιτικά και ιδεολογικά ξέφυγε από τη ΣΩΣΤΗ ΣΥΝΕΠΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ γραμμή όπως αυτή εκφράστηκε στην Πρώτη Πανελλαδική Συνδιάσκεψή της στον Ιούλιο του 1956. Η πολιτική γραμμή της έγινε γραμμή ιδεολογικού αμοραλισμού και συνθηκολόγησης γραμμή ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΜΟΥ....ΜΕΤΑ ΤΟ 1956 στην πολιτική της ΕΔΑ παρουσιάστηκε καθαρά ΔΕΞΙΑ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗ κάμψη."

    Τι σου έλεγα ΑΝΤΙΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΕ; Ο Νίκος ήταν ΥΠΕΡ της ΕΔΑ. Πότε λέει ότι αυτή ακολούθησε οπορτουνιστική πολιτική; Μετά το 1956 δηλαδή μετά το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ στο ΚΚΕ. Και μιας και το ανέφερα για δες και εδώ:

    "Η κατάσταση αυτή άλλαξε ριζικά μετά την επιβολή στο κόμμα της ΦΡΑΞΙΟΝΙΣΤΙΚΗΣ-ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ."

    Ποια είναι αυτη;

    "Το ΚΚΕ υπόστειλε την μαρξιστικο-λενινιστική, την επαναστατική κουκουέδικη σημαία και στη θέση της η ΦΡΑΞΙΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ-ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗ-ΒΑΦΕΙΑΔΗ σήκωσε το κουρέλι του ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ...."

    Συνέχισε λοιπόν να πλασάρεις το ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΚΕ του '56 ως Μ-Λ και επαναστατικό ό,τι και να κάνεις απλά ξεσκεπάζεσαι ως βαμμένος ΑΝΤΙΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟΣ, ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ. Ο Νίκος αποκαλεί την συμμορία αυτή του Κολιγιάννη οπορτουνιστική και φραξιονιστική και εσύ την υπερασπίζεσαι. Και έχεις το θράσος και μιλάς για το Νίκο και μας κάνεις και μαθήματα. Θράσος μεγάλο επίσης να μιλάς για τον ΤΡΙΤΟΔΙΕΘΝΙΣΤΗ Ράκοσι ενώ επιτίθεσαι στην Κομιντέρν χαρακτηρίζοντάς την οπορτουνιστική. Ποια; Την Κομιντέρν των Ράκοσι, Δημητρόφ, Γκότβαλντ, Τέλμαν, Ντίαζ, Μπιερούτ κλπ την οποία και ο Ράκοσι και όλοι οι Μ-Λ υπηρέτησαν πιστά και διαμόρφωσαν την επαναστατική πολιτική της στις νέες συνθήκες από το 7ο και μετά.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟΤΑΤΗ η 3η Κ.Δ απο το 1935 και μετά όταν επικράτησε η 5η Φάλαγγα που κατέστρεψε τα πάντα όπου δεν πέρασε ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ με τους ΡΑΚΟΣΙ ΔΗΜΗΤΡΟΦ ΓΚΟΤΒΑΛΝΤ κ.α μειοψηφία εφαρμόζοντας τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ. Το ίδιο και ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ πάντα εφάρμοζε τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ. 3η Κ.Δ 1935 ΕΣΣΔ 1956 Τσιράκι των ΧΡΟΥΤΣΟΦ ΝΑΓΚΙ ΚΑΝΤΑΡ. Συνέχισε δεν πρόκειται να σου μείνει ΣΩΒΡΑΚΟ ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ.

      Διαγραφή
    2. Στις ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ τον Αυγουστο του 1951 η ....ΕΔΑ..... αρνήθηκε με ΛΥΣΣΑ την υποψηφιότητα ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ για να γλιτώσει την εκτέλεση. 1952 την μέρα που πιάσανε τον Πλουμπίδη ο ΜΕΝΣΕΒΙΚΟΣ ΥΠΕΞ το 1921 στην ΓΕΩΡΓΙΑ που πολέμησε ενάντια στους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ήταν στο Γραφείο του Παπάγου που πήρε την υπόσχεση οτι το ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ δεν θα βγάλει την ....ΕΔΑ..... παράνομη. ΤΟΜΠΟΛΑ ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΕ. Η ...ΕΔΑ.... Νομιμοποίησε το ΑΣΤΙΚΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ 1950 1967 και πολέμησε με λύσσα την Νομιμοποίηση του ΚΚΕ. Ετσι λοιπόν σύμφωνα με το Φερέφωνο των ΧΡΟΥΤΣΟΦ ΝΑΓΚΙ ΚΑΝΤΑΡ Ο ΛΕΝΙΝ μετά την αποτυχημένη επανάσταση του 1905 έπρεπε να φτιάξει μια ....ΕΔΑ.... με τους 5ο ΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΕΝΣΚΙ ωστε να μη γίνει καθόλου η Επανάσταση. Ευτυχώς για τους λαούς και τους Κομμουνιστές ο ΛΕΝΙΝ με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ δεν ήταν ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑΣ ώστε να φτιάξει ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΧΥΛΟ αλλά ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ .....ΕΔΑ....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Το Κόμμα των Μπολσεβίκων στην ΕΣΣΔ παραμονές 2ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ είχε την ΕΞΟΥΣΙΑ έκανε ΔΥΟ ΕΛΙΓΜΟΥΣ διέσπασε τους ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΕ. Για τα Κ.Κ Της Κ.Δ που ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ είμαι στο πλευρό της ΕΣΣΔ σήμαινε Συνέχισει με Γραμμή ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ πόλεμος ενάντια στον Γερμανικό ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ και την ώρα που αποχωρούν απο την κάθε χώρα μετατροπή του πολέμου σε ΤΑΞΙΚΟ ενάντια στις ΑΣΤΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ και τον Σύμμαχο τους ΑΓΓΛΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ. Ετσι κάνουνε οι Κομμουνιστές σε περίπτωση ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ σε χώρα ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ 1911..... ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  27. Σε γλεντάνε από τον τάφο τους κανονικά. Γκότβαλντ, Ζαχαριάδης σε έχουν διαλύσει. Δεν χρειάζεται καν να προσπαθήσω εγώ από μόνος μου οι μεγάλοι κομμουνιστές στήσανε γλέντι με εσένα. Αυτή είναι οι μοίρα των οπορτουνιστών

    ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΠΡΟΣΟΥΡΑ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ 1962:

    "Έτσι το ΚΚΕ βοήθησε το πλατύ νόμιμο κίνημα και μέσα στις δύσκολες συνθήκες όταν ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ στριμωγμένος αναγκάζεται να πετάξει την μάσκα, με την ουσιαστική ΑΡΝΗΣΗ του να υποβάλει την υποψηφιότητα του Μπελογιάννη στις εκλογές του 1952 και έτσι να ματαιώσει την εκλογή του σαν βουλευτή"

    Γι'αυτό δικαιολογημένα ο Νίκος θεωρούσε τον Πλουμπίδη προβοκάτορα (ήταν και άλλα βέβαια). Ο Πλουμπίδης παραβίασε την γραμμή του κόμματος υποτασσόμενος στους οπορτουνιστές και δεν έβαλε υποψήφιο τον Μπελογιάννη. Αν ήταν συνεπής κομμουνιστής έπρεπε να το κάνει. Αλλά αυτός υποχώρησε. Ο Πλουμπίδης καταδίκασε τον Μπελογιάννη και εσύ τον υπερασπίζεσαι δεν λες κουβέντα για αυτά. ΕΥΓΕ!!!

    Για άλλη μία φορά δεν απάντησες πως ο Γκότβαλντ και το ΚΚ από αστική κυβέρνηση οικοδόμησαν το σοσιαλισμό μέσα δηλαδή από...ΣΤΑΔΙΟ. Δεν απαντάς βεβαίως στο τι λέει ο Ζαχαριάδης για την ΕΔΑ, για την ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΝΙΣΤΙΚΗ κλίκα Κολιγιάννη, την εξάρτηση της Ελλάδας κλπ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΚΙΧ, ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ λοιπόν να τους απαντήσεις. Μπροστά σου τα έχεις στα παρέθεσα απάντησε αν τολμάς, σχολίασέ τα. Είναι φοβερό λες ότι είσαι υπέρ του Ζαχαριάδη και των Μ-Λ και η πλάκα είναι ότι ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ και μάλιστα ΣΦΟΔΡΑ.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To 1918 20 στην ΕΥΡΩΠΗ και στην ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΙΑ όλες οι Επαναστάσεις πνίγηκαν στο αίμα απο την ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Το ίδιο ακριβώς θα είχε συμβεί στην ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΙΑ και παντού το 1945 χωρίς τον ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ. Λούφαξαν και περίμεναν την επικράτησή τους και στην ΕΣΣΔ όπως και έγινε το 1956. Τσιμουδιά για τα Εγκλήματα της ....ΕΔΑ.... το 1951 και 52 σε ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ απο τον Εγκληματία ΜΕΝΣΕΒΙΚΟ Γ.ΠΑΣΑΛΙΔΗ κ.α Συνέχισε το ξεβράκωμα σου είναι απόλυτο Χρουτσοφικό τσιράκι ΝΑΓΚΙ ΚΑΝΤΑΡ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

      Διαγραφή
    2. Και βέβαια οι Κομμουνιστές εφαρμόζαν και εφαρμόζουν τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ. ΠΑΝΤΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Για τον σ. ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ δεν αξίζει ούτε να απαντήσει κανείς σε αυτό τον ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΟΧΕΤΟ σε ένα ΗΡΩΑ και η απόλυτη ΑΦΩΝΙΑ σε ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ τύπου ΠΑΣΑΛΙΔΗ Μ.ΚΥΡΚΟΥ ΗΛΙΟΥ κ.α που σαν ....ΕΔΑ.... καταστρέψανε τα πάντα. Και βέβαια ΟΥΤΕ ΜΙΛΙΑ γιατί δεν έκανε το ίδιο ο ΛΕΝΙΝ να φτιάξει ΕΔΑ..... ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΡΕΝΣΚΙ μετά το 1905 όπως τα Εδω ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Αντίβαρο. Αν δεν τον ήξερα θα νόμιζα οτι είναι δικό σου δημιούργημα για να τους ξεφτιλήσεις. Και να μην υπήρχε έπρεπε να τον δημιουργήσουμε χοχοχοχοχοχοχοχοχο. Μιλάμε για μεγάλο θέατρο Σύντροφε. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Και βέβαια δεν υπάρχει καμμία ....εξάρτηση..... ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ απο το 1911... όταν Ελληνες Σερβοι Βούλγαροι Ιμπεριαλιστές όρμησαν στην Μακεδονία και σφάξανε Εθνότητες που ζούσαν για Αιώνες εκει. ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ Επέμβαση στην Ουκρανία το 1919 για μερίδιο απο την Λεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ το 1940 στην Αλβανία μαζί με τους Αγγλους Συμμάχους της και όταν μπήκαν οι Γερμανοί με τον Γερμανικό Κώδικα σπασμένο πήγαν με τους Γερμανούς Συμμάχους για να μην τους καθυστερήσουνε στην επίθεση ενάντια στην ΕΣΣΔ. ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ στην ΚΟΡΕΑ και σε αντάλαγμα πήγανε να πάρουνε όλη την Κύπρο σφάζοντας τους Τουρκοκύπριους. Τα ίδια μέχρι και σήμερα συμμετέχει σε όλους τους ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ στα πλαίσια της Ανισόμετρης ανάπτυξης με σχέσεις ΑΛΗΛΕΞΑΡΤΗΣΗΣ και ενδιάμεση θέση στην ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΧΡΟΤΣΟΦΙΚΟ τσιράκι των ΝΑΓΚΙ ΚΑΝΤΑΡ........ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  28. Αντικομμουνιστικό οχετό από τον...Ζαχαριάδη. Μάλιστα. Τόσο...ζαχαριαδικός είσαι. Ο Πλουμπίδης δεν ήταν υποτίθεται μαρξιστής-λενινιστής; Γιατί λοιπόν υποχώρησε στους οπορτουνιστές; Αυτοί ξέρουμε πράκτορες ήταν του κεφαλαίου τον πούλησαν τον Μπελογιάννη περίμενες τίποτα άλλο; Ο άλλος γιατί υπέκυψε στις πιέσεις τους; Γιατί παραβίασε την γραμμή του κόμματος;

    Όπως τα εδώ σκουπίδια. Μάλιστα σκουπίδι ο Νίκος και το ζαχαριαδικό ΚΚΕ για σένα. Έτσι ξέρνα αντιζαχαριαδική χολή.Αποκαλύψου χρουτσοφάρα διότι η ΕΔΑ δημιούργημα του Νίκου και του ΚΚΕ ήταν

    Την ΕΔΑ την είχαμε ανάγκη. Βγήκαμε τσακισμένοι και ηττημένοι, στην παρανομία μετά το 1949. Η ΕΔΑ έδωσε τη δυνατότητα στους κομμουνιστές να ξαναβγούν μπροστά και έδωσε τη δυνατότητα και στο λαό μας να πατήσει πάλι στα πόδια του μετά την ήττα. Συσπείρωσε και ένωσε όλο τον αριστερό και προοδευτικό κόσμο και έδωσε πάλι αγωνιστικό παλμό στο λαό μας. Οι δεξιοί οπορτουνιστές Κύρκος,Πασαλίδης κλπ θα είχαν αντιμετωπιστεί αν το ΚΚΕ παρέμενε ένα επαναστατικό κόμμα και καθοδηγούσε επαναστατικά την ΕΔΑ. Με τον Μπελογιάννη την πατήσαμε από μέσα ο Πλουμπίδης πολύ λίγος τελικά αποδείχτηκε. Αν παρέμενε πιστός στη κομματική γραμμή τότε ο Μπελογιάννης θα ήταν υποψήφιος και πιθανόν όχι σίγουρα να είχε σωθεί και θα είχαν απομονωθεί οι Κύρκοι. Αλλά είπαμε...

    Όσο για τον Λένιν ΕΔΑ δεν χρειαζόταν προφανώς. Ήξερε όμως και συμβιβασμούς να κάνει και με εσέρους και φιλελεύθερους και με άλλους όποτε χρειαζόταν. Ο Λένιν ήταν πχ υπέρ συνασπισμού των γερμανών κομμουνιστών και με τους...καουτσκιστές αν αυτό ήταν ανάγκη. Έτσι συσπείρωσε το λαό γύρω από τους μπολσεβίκους και τον τράβηξε μαζί του στο δρόμο της επανάστασης.

    V For Viva La Revolucion



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασφαλώς και δεν χρειαζόταν ...ΕΔΑ ούτε ο ΛΕΝΙΝ ούτε το ΚΚΕ ουτε κανένα Κ.Κ. Ο ΛΕΝΙΝ με τους Μπλσεβίκους έκανε ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ χωρίς να μπει ποτέ στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ τους Τσάκισε και νίκησε. Μόνο έτσι έρχεται η νίκη οχι με ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑ με την 5η Φάλαγγα.Δεν είχαμε καμμία ανάγκη την ....ΕΔΑ..... δηλαδή τους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ που το στέρησαν την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. Ο ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ ΟΧΕΤΟΣ ΣΟΥ στον ήρωα Πλουμπίδη. Για τα υπόλοιπα στην Κυρία ΠΑΠΠΑ την Φίλη σου Καντάρ.... Συνέχισε ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΕ. Αυτό το Γλέντι δεν το χάνω με τίποτα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  29. Ήρθε κι εδώ ο "κουρδιστός" "ανένταχτος" (λέμε τώρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδω το Γλεντάμε Σύντροφε. Μιλάμε για μεγάλο ΤΣΙΡΚΟ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. .....Ο ΛΕΝΙΝ ήταν π.χ υπερ συνασπισμού των Γερμανών Κομμουνιστών με τους Καουτσκιστές...... χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα. Ο ΛΕΝΙΝ δηλαδή καλούσε τα θύματα να πάνε με τους ΑΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ. Αφου δεν το αντέχεις μη το πίνεις ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΕ σε χαλάει..... χαχαχαχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  30. ..... O Πλουμπίδης ...παραβίασε.... την Γραμμή του Κόμματος υποτασσόμενος στους Οπορτουνιστές.. και δεν έβαλε υποψήφιο τον Μπελογιάννη...... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ.. Δεν χρησιμοποίησε τις ..θεικές ικανότητες του ο Πλουμπίδης οταν η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ....ΕΔΑ..... αρνήθηκαν με λύσσα. ΜΑΛΙΣΤΑ. Καλά είχε Οπορτουνιστές η ΕΔΑ..... ΠΑΡΑΞΕΝΟ....ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ και μάλλον αυτοί οι Οπορτουνιστές θα γεννήθηκαν το 1949...... Δεν υπήρχαν προφανώς μέσα στο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΟΥ ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠ0 ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Μάλλον θα ήταν απο ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΗΣΗ.. ΧΑΧΑΧΑΧΑ Συνέχισε ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. .....Οσο Για τον ΛΕΝΙΝ ....ΕΔΑ..... δεν χρειαζόταν ασφαλώς........ χαχαχαχαχα. Γιατί αφου ίδιες συνθήκες αντιμετώπιζαν μετα την χαμένη Επανάσταση του 1905. Δεν υπήρχε κάτι διαφορετικό.... Κατάλαβα απο την Ζαλάδα σου έρχεται εμετό και παραμιλάς. Ξεκουράσου λίγο ΝΑΓΚΙ.......ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως Χρουτσοφικέ στο ΠΑΜΕ μπορείς να έρθεις όποτε θέλεις. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που δεν είσαι Κομμουνιστής. Σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ χωράμε όλοι. Οταν βρεις τα ΚΟΤΣΙΑ εδω είμαστε. ΚΟΥΡΑΓΙΟ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  32. «Στην μπροσούρα μου διατύπωσα τη γνώμη ότι ένας συμβιβασμός ανάμεσα στους κομμουνιστές και στην αριστερή πτέρυγα των ανεξάρτητων είναι απαραίτητος και ωφέλιμος για τον κομμουνισμό, δεν είναι όμως εύκολο να πραγματοποιηθεί. Τα φύλλα των εφημερίδων που πήρα ύστερα απ’ αυτό επιβεβαίωσαν και το ένα και το άλλο. Στο φύλλο αρ. 32 της «Κόκκινης Σημαίας», οργάνου της ΚΕ του ΚΚ Γερμανίας («Die Rote Fahne»55, Zentralorgan der Kommunistischen Partei Deutschlands, Spar- takusbund, της 26/III/1920), δημοσιεύεται «δήλωση» αυτής της ΚΕ για το στρατιωτικό «πραξικόπημα» (συνωμοσία, τυχοδιωκτισμό) των Καπ-Λιούτβιτς και για τη «σοσιαλιστική κυβέρνηση». Η δήλωση αυτή είναι απόλυτα σωστή και ως προς το βασικό επιχείρημα και ως προς το πρακτικό της συμπέρασμα. Το βασικό επιχείρημα είναι ότι τούτη τη στιγμή δεν υπάρχει η «αντικειμενική βάση» για τη δικτατορία του προλεταριάτου, γιατί η «πλειοψηφία των εργατών της πόλης» ακολουθεί τους «ανεξάρτητους». Συμπέρασμα: υπόσχεση «νομιμόφρονης αντιπολίτευσης» (δηλ. παραίτηση από την προετοιμασία «βίαιης ανατροπής») στη «σοσιαλιστική κυβέρνηση με αποκλεισμό των αστικών καπιταλιστικών κομμάτων. Η τακτική αυτή στη βάση της είναι αναμφισβήτητα σωστή».

    ΛΕΝΙΝ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ

    "ο Μπ. Κ. στο άρθρο του “Τα γεγονότα της Γερμανίας” κάνει κριτική στη δήλωση της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας της 21.ΙΙΙ.1920, που κριτικάρω κι εγώ στην μπροσούρα που προαναφέρθηκε. Ο χαρακτήρας όμως της κριτικής μας διαφέρει ριζικά. Ο σ. Μπ. Κ. κάνει κριτική, στηριζόμενος σε αποσπάσματα από το Μαρξ, που αναφέρονται σε μια κατάσταση διαφορετική από τη σημερινή, απορρίπτει εντελώς την τακτική της ΚΕ του Κομμουνιστικού κόμματος Γερμανίας και παρακάμπτει τελείως το βασικότερο. Παρακάμπτει αυτό που αποτελεί την ουσία, τη ζωντανή ψυχή του μαρξισμού: τη συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης. Όταν η πλειοψηφία των εργατών των πόλεων έφυγε από του σαϊντεμανικούς προς τους καουτσκιστές, και στους κόλπους του καουτσκικού (του “ανεξάρτητου” από τη σωστή επαναστατική γραμμή) κόμματος συνεχίζει να απομακρύνεται από τη δεξιά πτέρυγά του και να περνάει στην αριστερή, δηλ. στην πραγματικότητα στον κομμουνισμό, όταν έτσι έχουν τα πράγματα, επιτρέπεται άραγε να αποκρούουμε τη χρησιμοποίηση μεταβατικών, συμβιβαστικών μέτρων απέναντι στους εργάτες αυτούς; "

    Λένιν Β. Ι., Κομμουνισμός, Άπαντα, τ. 41, σελ. 136, εκδ. Σύγχρονη Εποχή, 1988.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. "Οι Ρώσοι επαναστάτες σοσιαλδημοκράτες πριν την πτώση του τσαρισμού χρησιμοποιούσαν επανειλλημένα τις υπηρεσίες των αστών φιλελεύθερων δηλ. έκλειναν μαζί τους ένα σωρό πρακτικούς συμβιβασμούς και το 1901-1902 πριν ακόμη εμφανιστεί ο μπολσεβικισμός η παλιά Σύνταξη της Ίσκρα (στην Σύνταξη αυτή ανήκαν ο Πλεχάνοφ, ο Αξελρόντ, η Ζασούλιτς, ο Μάρτοφ, ο Πότρεσοφ και εγώ) έκλεισε (αλήθεια όχι για πολύ καιρό) μια επίσημη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με τον Στρούβε, πολιτικό αρχηγό ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ....Το 1907 οι μπολσεβίκοι έκλεισαν για ένα μικρό χρονικό διάστημα έναν επίσημο πολιτικό συνασπισμό με τους «σοσιαλεπαναστάτες» στις εκλογές της Δούμας. Στην περίοδο 1903-1912 για κάμποσα χρόνια ανήκαμε τυπικά μαζί με τους μενσεβίκους στο ενιαίο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, ποτέ όμως δεν σταματήσαμε τον πολιτικό και ιδεολογικό αγώνα ενάντια στους μενσεβίκους, σαν φορείς της αστικής επιρροής μέσα στο προλεταριάτο και οπορτουνιστές. Στο διάστημα του πολέμου συνάψαμε ένα είδος συμβιβασμού με τους «καουτσκιστές», με τους αριστερούς μενσεβίκους (Μάρτοφ) και με ένα μέρος των «σοσιαλιστών-επαναστατών» (Τσερνόφ, Νατανσόν), παρακαθίσαμε μαζί τους στο Τσίμμερβαλντ και στο Κιντάλ και βγάλαμε κοινές διακηρύξεις, δεν σταματήσαμε όμως και δεν αδυνατίσαμε ποτέ τον ιδεολογικό-πολιτικό αγώνα ενάντια στους «καουτσκιστές», στον Μάρτοφ και στον Τσερνόφ (ο Νατανσόν πέθανε το 1919. Ήταν τότε «επαναστάτης κομμουνιστής»-ναρόντνικος πολύ κοντά σε μας, σχεδόν αλληλέγγυος μαζί μας). Τη στιγμή ακριβώς της Οχτωβριανής Επανάστασης πραγματοποιήσαμε έναν όχι επίσημο, μα πολύ σπουδαίο (και πολύ πετυχημένο) πολιτικό συνασπισμό με τη μικροαστική αγροτιά, δεχτήκαμε στο ακέραιο, χωρίς καμιά αλλαγή, το αγροτικό πρόγραμμα των Εσέρων, δηλ. κλείσαμε έναν αναμφισβήτητο συμβιβασμό για να αποδείξουμε στους αγρότες πως δεν θέλουμε καθόλου να τους επιβληθούμε, αλλά να συνεννοηθούμε μαζί τους. Ταυτόχρονα προτείναμε (και πραγματοποιήσαμε γρήγορα) έναν επίσημο πολιτικό συνασπισμό, με συμμετοχή στην κυβέρνηση, στους «αριστερούς Εσέρους», που διέλυσαν το συνασπισμό αυτό ύστερα από την υπογραφή της ειρήνης του Μπρεστ και κατόπιν έφτασαν ως την ένοπλη εξέγερση εναντίον μας τον Ιούλη του 1918 και αργότερα ως τον ένοπλο αγώνα εναντίον μας.

    Γι’ αυτό είναι ευνόητο ότι οι επιθέσεις των αριστερών της Γερμανίας ενάντια στην ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας, επειδή έκανε τη σκέψη να κλείσει συνασπισμό με τους «ανεξάρτητους» («Ανεξάρτητο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας», καουτσκιστές) δεν μας φαίνονται καθόλου σοβαρές και αποδείχνουν πεντακάθαρα πως οι «αριστεροί» δεν έχουν δίκιο."

    "…Είναι ολοφάνερο πως το γερμανικό «Ανεξάρτητο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα» δεν έχει εσωτερική ομοιογένεια. Δίπλα στους παλιούς οπορτουνιστές αρχηγούς (Κάουτσκι, Χίλφερντιγκ και όπως φαίνεται σε σημαντικό βαθμό και τον Κρίσπιν, τον Λέντεμπουρ και άλλους), που απόδειξαν ότι είναι ανίκανοι να καταλάβουν τη σημασία της Σοβιετικής εξουσίας και της δικτατορίας του προλεταριάτου, ότι είναι ανίκανοι να καθοδηγήσουν τον επαναστατικό του αγώνα, μέσα σ’ αυτό το Κόμμα σχηματίστηκε και αναπτύσσεται εξαιρετικά γρήγορα η αριστερή, η προλεταριακή πτέρυγα. Εκατοντάδες χιλιάδες μέλη αυτού του Κόμματος (που έχει, μου φαίνεται, ως 750.000 μέλη) είναι προλετάριοι, που φεύγουν από τον Σάιντεμαν και τραβούν γρήγορα προς τον κομμουνισμό. Η προλεταριακή αυτή πτέρυγα πρότεινε ήδη στο συνέδριο των ανεξαρτήτων στη Λειψία (1919) την άμεση και χωρίς όρους προσχώρηση στην III Διεθνή. Είναι πραγματικά γελοίο να φοβάται κανείς έναν «συμβιβασμό» μ’ αυτή την πτέρυγα του Κόμματος. Αντίθετα, για τους κομμουνιστές είναι υποχρεωτικό να ψάξουν και να βρουν την κατάλληλη μορφή για έναν συμβιβασμό μαζί τους, για έναν τέτιο συμβιβασμό που, από το ένα μέρος, θα διευκόλυνε και θα επιτάχυνε την απαραίτητη πλήρη συγχώνευση μ’ αυτή την πτέρυγα και, από το άλλο, δεν θα εμπόδιζε καθόλου τους κομμουνιστές στην ιδεολογική-πολιτική τους πάλη ενάντια στην οπορτουνιστική δεξιά πτέρυγα των «ανεξάρτητων»."

    ΛΕΝΙΝ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μάλιστα. Συμμαχίες, συνασπισμοί και συμβιβασμοί με φιλελεύθερους, μενσεβίκους, εσέρους, σοσιαλεπαναστάτες, με τους μενσεβίκους μέσα για πολλά χρόνια. Χρωστάς απαντήσεις στον Λένιν ο οποίος είναι...οπορτουνιστής για σένα. Απάντα. ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ

    Όσο αφορά την ΕΔΑ ο Νίκος Ζαχαριάδης την ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΣΘΕΝΑΡΑ στην Παράνομη Μπροσούρα. Μπες και διάβασε να ξεστραβωθείς που μας κάνεις και τον χρουτσοφόμαγκα:

    https://www.scribd.com/document/64681752/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%9A%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%9A%CE%9A%CE%95-%CE%9D-%CE%96%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82-1962-%CE%97-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B7-%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B1

    Η ΕΔΑ συνέβαλε στο δυνάμωμα των ταξικών αγώνων του λαού μας, στην ενότητα όλων των αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων των εργατικών-λαϊκών τάξεων. Το κακό ήταν ότι το '56 επικράτησαν οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ και η ΕΔΑ μετατράπηκε σε οπορτουνιστικό εργαλείο. Ακόμα όμως και έτσι πάλι η ΕΔΑ συσπείρωνε εργάτες, εργαζόμενους όλο το λαό στο δρόμο του αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία, Ψωμί, Δημοκρατία και δικαιώματα. Ο λαός μας πάτησε στα πόδια του, βγήκε στο προσκήνιο πάλι. Θυμίζω την μεγαλειώδη απεργία των οικοδόμων το 1960 και όλους τους μεγάλους αγώνες του λαού μας την δεκαετία του '60 (σκέψου να ήταν και το ΚΚΕ επαναστατικό). Σε όλα αυτά συνέβαλε η ΕΔΑ και η δουλειά που αυτή έκανε από το 1951 που ιδρύθηκε. Το αντίκτυπο της και η επίδραση της ήταν τέτοια μέσα στο λαό και την εργατική τάξη ακόμα και μετά την επικράτηση του ρεβιζιονισμού στο κόμμα.

    Η επιρροή των αριστερών και κομμουνιστικών ιδεών μέσα στο λαό οφείλονται στην ΕΔΑ και στους εμπνευστές της ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ και ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΚΕ. Ο Πλουμπίδης αν ήθελε κόντρα στους ΠαρτσαλιδοΚύρκους θα εφάρμοζε την γραμμή του ΚΚΕ και του Νίκου και θα έβαζε υποψήφιο τον Μπελογιάννη. Στο χέρι του ήταν. Δεν το έκανε όμως υποχώρησε στις πιέσεις των οπορτουνιστών. Η ευθύνη δική του. Γι'αυτό και για άλλα βέβαια το κόμμα τον χαρακτήρισε προβοκάτορα. Άδικο μεν και σκληρό ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟ δε. Έκανε πολλά χοντρά λάθη και παραβίασε την εντολή του κόμματος σχετικά με το Μπελογιάννη. Εσύ δε λες ότι οι κομμουνιστές εφαρμόζουν πάντα το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό; Ε ο Πλουμπίδης ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕ.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Απαντήσεις
    1. ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ είναι η μη Συμμετοχή στα ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ και στα Αντιδραστικά Συνδικάτα. Η...ΕΔΑ... Κατέστρεψε το ΚΚΕ απο την αρχή μέχρι το τέλος όπως και το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ λόγω ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. Οδήγησαν τον Μπελογιάννη στον Θάνατο αρνούμενοι την υποψηφιότητα του στην ΕΔΑ. Με τους φορείς των Οπορτουνιστικών απόψεων δεν συμμαχείς. ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙΣ και προχωράς όπως ο ΛΕΝΙΝ που δεν έφτιαξε καμμία ...εδα..... ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΕ.

      Διαγραφή
  36. Ο ΛΕΝΙΝ έγκαιρα το 1903 διαχωρήστηκε απο τον Οπορτουνισμό μετά την αποτυχημένη Επανάσταση του 1905 δεν έφτιαξε καμμία ....ΕΔΑ..... με τις ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ δεν μπήκανε ποτέ στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ και τους ανέτρεψε. Σοσιαλδημοκρατία και Οπορτουνισμός είναι χειρότεροι και απο τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως απάντηση δεν έδωσες γιατί το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν πήρε την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 και οδήγησε τον λαό στην καταστροφή. Ελα Χρουτσοφικέ πάρε θάρρος και πες την αλήθεια...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Το απόγευμα 18.30 στην Ομόνοια με το ΠΑΜΕ. Το οτι δεν ήσουνα ποτέ κομμουνιστής δεν πειράζει. Ολοι κάτω απο την Σημαία της ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ. ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ........... Απλά τρέμεις.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  37. Μέχρι το 1912 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΝΣΕΒΙΚΟΥΣ, συνασπισμοί, συμβιβασμοί και συμμαχίες ΜΕ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ, εσέρους, σοσιαλιστές επαναστάτες κλπ. Υποστήριξη στην ιδέα συνασπισμού του ΚΚΓ με τους ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ. Μιλάμε μεγάλη οπορτούνα ο Λένιν καμία σχέση με εσένα εσύ είσαι αστέρι της επανάστασης. Γιατί άραγε δεν τα σχολιάζεις όλα αυτά; Δεν ξέρεις ανάγνωση ή κάνεις την πάπια; Σου έφαγε η γάτα τη γλώσσα; Άντε πες κάτι να γελάσουμε.....

    «ο πιο στοιχειώδες πρόγραμμα μιας εργατικής κυβέρνησης πρέπει να είναι ο εξοπλισμός του προλεταριάτου, ο αφοπλισμός των αντεπαναστατικών αστικών οργανώσεων, η εφαρμογή του ελέγχου στην παραγωγή, η επιβολή του κύριου βάρους των φόρων στους πλούσιους και το τσάκισμα της αντίστασης της αντεπαναστατικής μπουρζουαζίας.

    Μια τέτοια κυβέρνηση είναι δυνατή μόνο αν βγει μέσα από την πάλη των ίδιων των μαζών, αν στηριχτεί πάνω σε εργατικά όργανα κατάλληλα για αγώνα και δημιουργημένα από τα πιο πλατιά στρώματα των καταπιεσμένων εργατικών μαζών. Μια εργατική κυβέρνηση που προκύπτει από ένα κοινοβουλευτικό συνδυασμό, μπορεί επίσης να δώσει την ευκαιρία να αναζωογονηθεί το επαναστατικό εργατικό κίνημα. Είναι όμως αυτονόητο ότι η δημιουργία μιας πραγματικά εργατικής κυβέρνησης και η διατήρηση μιας κυβέρνησης που κάνει επαναστατική πολιτική θα οδηγήσουν αναγκαστικά στον πιο λυσσασμένο αγώνα και ίσως, και σε εμφύλιο πόλεμο εναντίον της μπουρζουαζίας. Επομένως, το σύνθημα της εργατικής κυβέρνησης μπορεί να εξαπολύσει επαναστατικούς αγώνες.

    Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι κομουνιστές πρέπει να δηλώσουν ότι είναι διατεθειμένοι να σχηματίσουν κυβέρνηση με μη κομουνιστικά εργατικά κόμματα και οργανώσεις. Αυτό όμως μπορούν να το κάνουν μόνο αν υπάρχουν εγγυήσεις ότι αυτές οι εργατικές κυβερνήσεις θα κάνουν πραγματικά αγώνα εναντίον της μπουρζουαζίας, με την έννοια που μιλήσαμε παραπάνω.

    Οι κομουνιστές είναι επίσης έτοιμοι να βαδίσουν μαζί με τους σοσιαλδημοκράτες, χριστιανούς, ακομμάτιστους, συνδικαλιστές κ.λπ. εργάτες, που δεν έχουν ακόμα αναγνωρίσει την ανάγκη της δικτατορίας του προλεταριάτου. Οι κομουνιστές είναι ακόμα διατεθειμένοι, κάτω από ορισμένες συνθήκες και με ορισμένες εγγυήσεις, να υποστηρίξουν μια μη κομουνιστική εργατική κυβέρνηση. Όμως, είναι υποχρεωμένοι οπωσδήποτε να εξηγούν στην εργατική τάξη ότι η απελευθέρωσή της μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με τη δικτατορία του προλεταριάτου.

    Οι άλλοι δύο τύποι εργατικής κυβέρνησης, στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν οι κομουνιστές, δεν είναι ακόμα δικτατορία του προλεταριάτου, ούτε αποτελούν ακόμα μια αναγκαία μεταβατική μορφή προς τη δικτατορία, μπορούν όμως να αποτελέσουν μια αφετηρία για την κατάκτηση αυτής της δικτατορίας. Μόνο μια εργατική κυβέρνηση συγκροτημένη από κομουνιστές μπορεί να πραγματοποιήσει την πλήρη δικτατορία του προλεταριάτου»

    ΚΔ 4ο Συνέδριο

    Και η ΚΔ από τότε ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗ. Γιατί τα γράφει αυτά η ΚΔ; Τελικά υπήρχε κανένας επαναστάτης για σένα; Πες μου θέλω να μάθω μεγάλε μαρξιστή-λενινιστή....

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ασφαλώς δεν υπάρχει κανένα παράδειγμα που η Εργατική Τάξη και ο λαός να πήρανε την Εξουσία με Κυβερνήσεις στο έδαφος του Καπιταλισμού. ΠΟΥΘΕΝΑ. Το παράδειγμα με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που δεν πήρε την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 και οδήγησε τον λαό στην σγαγή τα λέει όλα. .....ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ........ ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ........... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. .....4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ 3ης Κ.Δ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΖΗΝΟΒΙΕΦ για ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΣΤΑΔΙΑ...... ΧΟΧΟΧΟΧΟ ΧΑΧΑΧΑ ΖΗΝΟΒΙΕΦ ΤΡΟΤΣΚΙ ΜΠΟΥΧΑΡΙΝ ιδίων απόψεων με τον ΖΗΝΟΒΙΕΦ συνομώτησαν στον Κόκκινο Στρατό το 1935.....χοχοχο μαζί με τον Χίτλερ για την ανατροπή των Μπολσεβίκων χοχοχοχοχοχοχο... Ρε κάτι συπτώσεις απο τους Συνομώτες χαχαχαχαχαχαχαχα ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΕ ΣΥΝΕΧΙΣΕ.......ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. ΟΙ Κομμουνιστές είναι έτοιμοι να βαδίσουν μαζί με εργάτες που δεν είναι ακόμα Κομμουνιστές.... Αυτό είναι σωστό ισχύει και σήμερα για αυτό ακριβώς παλεύουμε μέσα απο το ΠΑΜΕ και την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ χωρίς να χρειάζεται να είναι Κομμουνιστής όπως εσύ. Είναι καλό που το κατάλαβες. ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ στο ΠΑΜΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  38. O λενιν εφτιαξε το ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ το 1903 μετά το 1905 δεν έφτιαξε καμμία ....εδα..... με τις θέσεις του Απρίλη είπε τελειώσαμε με την ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ έχουμε Καπιταλισμό δεν μπήκε ποτέ στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ και την ανέτρεψε. ..... Ο ΛΕΝΙΝ είπε στους Γερμανούς Κομμουνιστές να πάνε με τους δολοφόνους τους...... χοχοχοχοχοχοχοχο.Το 4ο Συνέδριο της Κ.Δ είναι με τον ΛΕΝΙΝ παράλυτο με ΑΠΑΝΩΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ. Ο Οπορτουνισμός επικράτησε στην 3η Κ.Δ το 1935 και σε μια πορεία κατέστρεψε τα πάντα ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Η Ιστορική αποστολή των Κομμουνιστών είναι να ΕΝΩΣΟΥΝ την Εργατική Τάξη σε ένα ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και μαζί με Αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς Αγρότες να διεκδικήσουν την Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Ταυτόχρονα το Κ.Κ θα Συμμετέχει στο ΑΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ απο Θέσεις ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ όσο οι Καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους. Μετά απο ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ η δικαίωση του ΚΚΕ είναι 100% ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. "Πάντως απάντηση δεν έδωσες γιατί το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν πήρε την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 και οδήγησε τον λαό στην καταστροφή."

    Απάντηση πήρες αλλά δεν σου αρέσει. Ειδικά αφού τον ΠΡΟΔΟΤΗ Σιάντο τον αποκατέστησες εσύ και το κόμμα σου. Γι'αυτό και δεν θέλεις να δεχτείς την απάντησή μου γιατί θα πρέπει να δικαιολογήσεις με ποιο σκεπτικό αποκαταστήσατε τον ΠΡΟΔΟΤΗ. Είπαμε Σιάντος-Ιωαννίδης-Παρτσαλίδης οι υπεύθυνοι της καταστροφής. Αν η ηγεσία ακολουθούσε την γραμμή της ΚΔ θα παίρναμε την εξουσία. Δεν ήθελαν. Τόσο απλό. Και τον αρχιτέκτονα της καταστροφής, τον μεγάλο ΠΡΟΔΟΤΗ και νεκροθάφτη του κινήματος εσύ τον....ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΕΣ. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΈΤΣΙ ΣΚΕΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΕΙΣΑΙ.......

    "Και ασφαλώς δεν υπάρχει κανένα παράδειγμα που η Εργατική Τάξη και ο λαός να πήρανε την Εξουσία με Κυβερνήσεις στο έδαφος του Καπιταλισμού. ΠΟΥΘΕΝΑ."

    Είπαμε ΓΚΟΤΒΑΛΝΤ ΚΑΙ ΚΚ ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΙΑΣ που συμμετείχε σε ΑΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΚΛΑΨΕ ΤΩΡΑ......

    "Ο ΛΕΝΙΝ είπε στους Γερμανούς Κομμουνιστές να πάνε με τους δολοφόνους τους"

    Γι’ αυτό είναι ευνόητο ότι οι επιθέσεις των αριστερών της Γερμανίας ενάντια στην ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας, επειδή έκανε τη σκέψη να κλείσει συνασπισμό με τους «ανεξάρτητους» («Ανεξάρτητο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας», καουτσκιστές) δεν μας φαίνονται καθόλου σοβαρές και αποδείχνουν πεντακάθαρα πως οι «αριστεροί» δεν έχουν δίκιο."

    Υπέρ λοιπόν ο Λένιν ενός ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΟΥΤΣΚΙΣΤΕΣ

    Ο Λένιν έβλεπε ότι εργατικές μάζες που ήταν με τους καουτσκιστές στρέφονταν όλο και πιο αριστερά στη σκέψη τους, ότι υπήρχε μία αριστερή πτέρυγα εκεί μέσα και ήταν υπέρ ενός συμβιβασμού των κομμουνιστών μαζί τους ακριβώς για να πλησιάσουν και να τραβήξουν από εκεί τους εργάτες αυτούς και να τους πείσουν. Το λέει καθαρά:

    "Εκατοντάδες χιλιάδες μέλη αυτού του Κόμματος (που έχει, μου φαίνεται, ως 750.000 μέλη) είναι προλετάριοι, που φεύγουν από τον Σάιντεμαν και τραβούν γρήγορα προς τον κομμουνισμό. Η προλεταριακή αυτή πτέρυγα πρότεινε ήδη στο συνέδριο των ανεξαρτήτων στη Λειψία (1919) την άμεση και χωρίς όρους προσχώρηση στην III Διεθνή. Είναι πραγματικά ΓΕΛΟΙΟ να φοβάται κανείς έναν «συμβιβασμό» μ’ αυτή την πτέρυγα του Κόμματος. Αντίθετα, για τους κομμουνιστές είναι υποχρεωτικό να ψάξουν και να βρουν την κατάλληλη μορφή για έναν συμβιβασμό μαζί τους, για έναν τέτιο συμβιβασμό που, από το ένα μέρος, θα διευκόλυνε και θα επιτάχυνε την απαραίτητη πλήρη συγχώνευση μ’ αυτή την πτέρυγα και, από το άλλο, δεν θα εμπόδιζε καθόλου τους κομμουνιστές στην ιδεολογική-πολιτική τους πάλη ενάντια στην οπορτουνιστική δεξιά πτέρυγα των «ανεξάρτητων»"

    Συμβιβασμό λοιπόν με τους...ΚΑΟΥΤΣΚΙΣΤΕΣ. Γιατί; Για να πλησιάσουν οι κομμουνιστές τους προλετάριους που συσπειρώνονταν εκεί και αποκτούσαν όλο και πιο αριστερή και προλεταριακή συνείδηση. ΡΕ ΤΙ ΜΕΓΑΛΗ ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΕΝΙΝ ακούς εκεί συμβιβασμούς και συνασπισμούς με σοσιαλδημοκράτες. Είναι σαν να λες ότι το ΚΚΕ έκανε την ΕΔΑ ένα συνασπισμό μαζί με άλλες πολιτικές δυνάμεις για να συσπειρώσει τα αριστερά και προοδευτικά εργατικά-λάϊκά στρώματα που συσπειρώνονταν σε εκείνες τις δυνάμεις ώστε να τον τραβήξει στην κατεύθυνση του αγώνα και της επανάστασης μέσα σε συνθήκες τρομοκρατίας, διώξεων και εξοριών μετά από μία ήττα του κομμουνιστικού κινήματος και υποχώρησής του με στόχο να δουλέψει μέσα στις μάζες αυτές και να τις αποτραβήξει από τις υπόλοιπες δυνάμεις.

    Α ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΑΝΕ Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ. ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ......

    Αλήθεια θα μας πεις γιατί ο Νίκος ήταν ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΔΑ; Οπορτούνα και αυτός; Καλά μόνο εσύ είσαι ο κομμουνισταράς εδώ....

    Πόσο εύκολο είναι να σε γελοιοποιήσει κάποιος. Δεν χρειάζεται καν να μιλάει αυτό αρκεί να σου παραθέτει μόνο ό,τι έχουν πει οι μεγάλοι επαναστάτες. Και ΔΕΝ ΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ή κάνεις πως δεν τα βλέπεις. ΑΠΛΑ ΤΡΑΓΙΚΟΣ....

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνέχισε μιλάμε για πραγματικό ΤΣΙΡΚΟ. ΠΑΜΕ. Θα είχες δίκιο αν υπήρχε έστω και ένα παράδειγμα που να έγινε ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ με Κυβέρνηση στο έδαφος του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. Στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ χωρίς τον Κόκκινο Στρατό η ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ θα έπνιγε τα πάντα στο αίμα όπως το 1918 20. ΑΡΑ ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΕ ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Ο ΛΕΝΙΝ ποτέ δεν είπε στους Γερμανούς για συνεργασία με τους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ. Δεν ήταν Τρελός. Μίλαγε για συμμετοχή στα ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ. Η ...ΕΔΑ... κατέστρεψε το ΚΚΕ απο την αρχή μέχρι το τέλος. Ο ΛΕΝΙΝ δεν έφτιαξε ποτε τέτοιο ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ που δολοφόνησε τον ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ. Το Γλέντι Συνεχίζεται ΝΑΓΚΙ. ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Μόνο με ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ τα Κ.Κ θα πολεμούσαν τον Γερμανικό Ιμπεριαλισμό και της σύμμαχες τους Αστικές Τάξεις στην κάθε χώρα και την ώρα που αποχωρούσαν οι Γερμανοί Ιμπεριαλιστές θα μετέτρεπαν τον πόλεμο σε ΤΑΞΙΚΟ ενάντια στις Αστικές Τάξεις και τος Αγγλους συμμάχους τους και θα είχαν πάρει την εξουσία. Οταν είσαι Εγκλωβισμένος με την ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗ 5η ΦΑΛΑΓΓΑ η καταστροφή είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ. Είναι χειρότεροι και απο τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

      Διαγραφή
    4. Στην 2η ΚΟΜΕΠ του 1942 υπάρχει το 3ο Γράμμα ζαχαριαδη απο την απομονωση της φυλακής που μιλάει ΑΝΟΙΧΤΑ για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ και θάφτηκε απο τον ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ. Δίπλα υπάρχει άρθρο του ....ΣΙΑΝΤΟΥ...... που βγάζει το γράμμα ....σεχταριστικό..... και εξηγεί οτι για αυτό φτιάξαμε το ΕΑΜ σαν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ τάχα σύμφωνα με το 1ο Γράμμα το οποίο βέβαια διαστρέβλωσαν και γράφτηκε και αυτό απο την ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ. Οπορτουνιστής λοιπόν ο .....σιαντος,,,,,,, κ.α ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΕ. ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ. ΠΑΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Το 2008 ο Συνασπισμός γιόρτασε τα 40 χρόνια του ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ....ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ....... Λέει ο ΤΡΙΚΚΑΣ με αναφορές στον ....παρτσαλίδη...... Είχαμε έτοιμη την μετατροπή του ΚΚΕ σε ....ομόσπονδο...... μας τα χάλασε ολα ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ με τον ΔΣΕ. ΤΟΜΠΟΛΑ ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΕ. Η ...ΕΔΑ.... ΉΤΑΝΕ Η ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που μας τα χάλασε όλα ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ με τον ΔΣΕ. ΜΠΙΓΚΟ. Ο Ποιητής μας λέει ξεκάθαρα ότι είχανε έτοιμο τον ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ με την ...λαοκρατία..... Για αυτό και στέρησαν απο τον λαό την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. Οταν είσαι σε ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με τα ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΒΩΛΟΣ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ Μ.ΚΥΡΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΝΣΕΒΙΚΟΥ ΠΑΣΑΛΙΔΗ η καταστροφή είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ. Γράφει ο ΒΑΒΟΥΔΗΣ απο τον Ασύρματο της καλλιθέας. Μετά το 1948... ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ με την βοήθεια της ....ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ και την ανοχή του Αστικού κράτους προσπαθούσαν για την δημιουργία νέου κόμματος και την διάλυση του ΚΚΕ. Και το κατάφεραν με το ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΗΣ ...,ΕΔΑ ΠΟΥ ΚΑΤΈΣΤΡΕΨΕ ΤΟ κκε απο την αρχή μέχρι το τέλος. ΚΚΕ που απο τον ΓΕΝΑΡΗ ΤΟΥ 1949 είχε ξεκινήσει την αλλαγή προγράμματος με ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ που ψηφίστηκε το 1953. ΤΟ 1955 τους υποχρεώσαν να το αποσύρουν λόγω Δικτακτορίας του προλεταριατου. Αυτό και ο ΔΣΕ ήταν οι λόγοι που ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΑΘΑΙΡΕΘΗΚΕ και διαγραφηκε το 1956..... ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΕ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. Η Πρόσκληση ισχύει πάντα Χρουτσοφικέ. ΣΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ χωράμε όλοι σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ. Δεν θα σου πει κανείς να γίνεις Κομμουνιστής. Μέσα στον καθημερινό αγώνα για να αποσπάσουμε απο την Αστική Τάξη προσωρινά μέτρα ανακούφισης γίνεται και η διαπάλη και ζύμωση. ΟΙ Κομμουνιστές το επιδιώκουμε. ΕΣΥ Προφανώς είσαι Κότα Χρουτσοφικέ..... ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ.... ΕΜΠΡΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  41. Στην Τσεχοσλοβακία δεν υπήρχε Κόκκινος Στρατός αυτός ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ. Το ΚΚ με συμμετοχή σε ΑΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ έπεισε το λαό ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ του Κόκκινου Στρατού. Συνέχισε τις βλακείες απλά ξεφτιλίζεσαι.Ο Γκότβαλντ μόνος του σε έχει διαλύσει

    Οπορτουνιστής λοιπόν ο Σιάντος. Συμφωνούμε. Ναι το κόμμα σου όμως διαφωνεί με σένα που τον αποκατέστησε. Αποκαταστήσατε έναν...ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗ. Συγχαρητήρια. Πάντως αν έφταιγε ο Σιάντος που ήταν οπορτουνιστής δεν έφταιγε η Κομιντέρν και η συνεπής γραμμή της αλλά αυτός και η παρέα του εκεί το οπορτουνισταριό που μας ξεπούλησαν.

    Για Ζαχαριάδη και ΕΔΑ αδυνατείς να απαντήσεις γιατί ο Νίκος δεν μπόρεσε να καταλάβει τη ζημιά της ΕΔΑ και την ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΤΑΝ. Δηλαδή δεν το κατάλαβε ο Νίκος επαναστάτης άνθρωπος και το κατάλαβες εσύ τρομάρα σου. Τι Ζαχαριάδης και Λένιν και Στάλιν τους ξεπέρασες όλους εσύ. Θέλω απάντηση γιατί ο Νίκος ήταν υπέρ. Οπορτουνιστής ήταν;

    Για τον Λένιν τα είπαμε και όπως διαβάζεις και εσύ την δικαιολογεί τη άποψή του. Αν δεν σου αρέσουν αυτά που λέει και τα τεκμηριώνει πρόβλημά σου. Είπαμε συμβιβασμοί, συνασπισμοί όλα μέσα έτσι οι μπολσεβίκοι κέρδισαν τις μάζες. ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΝΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1912. Στις θέσεις του Απρίλη έλεγε καθαρά ΌΧΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΑΜΕΣΑ δηλαδη μετά την αστική επανάσταση. Μιλάμε για πολύ οπορτουνισμό....

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς για εσένα ο Κόκκινος Στρατός ήταν και στην ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΙΑ δεν χρειάζεται να γίνεσαι Ξεφτίλα άλλο. Αν δεν ήταν θα είχε συμβεί οτι και το 1918 20. ΑΡΑ ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Χαίρομαι που συμφώνησες οτι είναι Οπορτουνιστής ο ΣΙΑΝΤΟΣ και η υπόλοιποι που εφάρμοζαν την ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ της 3ης Κ.Δ που ξεπούλησε τα πάντα.Για την ...ΕΔΑ.... πήρες όλες τις απαντήσεις και απο τους ίδιους τους Οπορτουνιστές του ΤΡΙΚΚΑ και τον σ.ΒΑΒΟΥΔΗ. Για τον ΛΕΝΙΝ τα είπαμε η πραγματικότητα είναι πεισματάρα. Πολέμησε τον ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ με τις ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ είπε τελειώσαμε με την ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ έχουμε ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ δεν μπήκε ποτέ στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΤΡΕΨΕ. Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ισχύει Χρουτσοφικέ. Εχεις τα ΚΟΤΣΙΑ..... ΕΜΠΡΟΣ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  42. "Ο Κόκκινος Στρατός είχε αποσυρθεί από το Τσεχοσλοβακικό έδαφος ήδη από τα τέλη του 1945..."

    https://parapoda.wordpress.com/2012/12/12/bradley-adams%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%87%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CF%83%CE%B5%CF%87%CE%BF%CF%83%CE%BB%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B1-50-%CF%87%CF%81%CE%BF/

    "Following the capture of Prague by the Red Army in May 1945 the Soviets WITHDREW in December 1945 as part of an agreement that all Soviet and US troops leave the country."

    https://en.wikipedia.org/wiki/Military_occupations_by_the_Soviet_Union#Czechoslovakia_(1944)

    "When the Soviet Army WITHDREW from the country in December of 1945..."

    http://www.militaryhistoryonline.com/wwii/articles/usarmyczechoslovakia.aspx

    "Η Τσεχοσλοβακία ήταν η μοναδική χώρα της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης που τα σοβιετικά στρατεύματα εγκατέλειψαν αμέσως μετά την απελευθέρωσή της από τους ναζί."

    http://www.kathimerini.gr/452160/article/epikairothta/kosmos/to-pra3ikophma-ths-pragas

    Θες και άλλα; Ρε συ μην ξεφτιλίζεσαι έτσι ντροπή δηλαδή. Διάβαζε και λίγο δεν κάνει κακό. Ο Κόκκινος Στρατός απελευθέρωσε τη χώρα και ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ. Μόνοι τους οι σύντροφοι οικοδόμησαν το σοσιαλισμό. Γιατί σου είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις; Φιλική συμβουλή μπες εδώ και διάβασε προσεκτικά για την Τσεχοσλοβακία (και για τις άλλες ΛΔ):

    https://parapoda.wordpress.com/%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%BB%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%B5%CF%82/

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Υπερωρίες τα ποντίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει χώρα που να έγινε Σοσιαλισμός με ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑ η καταστροφή ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ σαν εργαλεία του Καπιταλισμού. Στην ΑΝ.ΕΥΡΩΠΗ και στην ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΙΑ ήταν ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ που απέτρεψε την ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ απο το να πνίξει τα πάντα όπως το 1918 20. Λούφαξε και περίμενε την επικράτηση της και στην ΕΣΣΔ. Οπως και έγινε το 1956 λόγω των Απωλειών του πολέμου σε Στελέχη. Η Συμβουλή μου είναι να συνεχίσεις να τρέχεις Ξεβράκωτος. Μιλάμε για Γλέντι. χαχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. zoot bora roIIo. Μιλάμε για μεγάλο νούμερο. Ρίξε μια ματιά και θα καταλάβεις τι ξεβράκωμα έχει πάθει υπαρασπίζοντας τον Καπιταλισμό. Μιλάμε για ΞΕΦΤΙΛΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Ta K.K είχαν ενσωματωθεί με τους 5ο Φαλαγγίτες σε ...σοσιαλδημοκρατικά.... όπως εδω με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ σε ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΧΥΛΟ. Τι να κάνανε λούφαξαν και περίμεναν. Και βγήκαν τα Ποντίκια απο την τρύπα τους μετά την 5η ΜΑΡΤΗ ΤΟΥ 1953.... ΓΙΑ ΝΑ ΠΆΡΟΥΝ ΤΗΝ ΡΕΒΑΝΣ. Είπαμε 5η Φάλαγγα στην 3η Κ.Δ το 1935 5η Φάλαγγα στην ΕΣΣΔ 1956. Η Πρόσκληση για το ΠΑΜΕ ισχύει Χρουτσοφικέ. Οτι δεν είσαι Κομμουνιστής δεν πειράζει ΝΑΓΚΙ....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  44. Είσαι κλινική περίπτωση ρε φίλε. Πραγματικά. Σου βάζουν αποδείξεις μπροστά στα μάτια σου που απλά καταρρίπτουν τα λεγόμενά σου και εσύ επιμένεις στο λάθος πάλι. Πραγματικός ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.. Διότι ο δογματισμός και η ξεροκεφαλιά, η στενομυαλιά είναι ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. Ξεφτιλίζεσαι από μόνος σου διότι δεν μπορείς να ανταπαντήσεις τεκμηριωμένα με επιχειρήματα σε αυτά που σου λέει ο άλλος και πάνω στον πανικό σου βάζεις κασέτες να παίζουν χωρίς νόημα και ουσία μόνο και μόνο για να το παίζεις γνώστης ενώ είσαι άσχετος. Απλά ένας ακόμα ξερόλας είσαι. Σε ρωτάω γιατί ο Νίκος υπερασπιζόταν την ΕΔΑ μου λες ο Βαβούδης και ο Τρίκκας χωρίς να απαντάς, σου αποδεικνύω ότι ο Κόκκινος Στρατός έφυγε από την Τσεχοσλοβακία το 1945 και επιμένεις στο λάθος. Η πλάκα είναι ότι δεν μπορείς να αποδείξεις ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ αυτά που λες δείξε μου ρε κάτι που να αποδεικνύει ότι ο Κόκκινος Στρατός παρέμεινε στην Τσεχοσλοβακία ΈΝΑ μόνο θέλω. Απλά λες μια μαλακία χωρίς να την τεκμηριώνεις και νομίζεις ότι θα γίνεις πιστευτός επειδή το...είπες εσύ. Και επειδή εσύ το είπες πρέπει να σε πιστέψουμε γιατί θεωρείς τον εαυτό σου παντογνώστη.

    Πραγματικά είσαι για ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ο Μπόζο των blogs. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΓΕΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ....

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γνωρίζω οτι είσαι για κλάματα αλλά δεν με ενδιαφέρει. Αυτή είναι η μοίρα του κάθε ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗ. Είπαμε Σοσιαλισμός έγινε μόνο όπου πέρασε ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ Τα πολιτικά μέτωπα και στάδια καταστρέψανε τα πάντα είναι εργαλεία των Καπιταλιστών. Ο Τρίκκας και ο σ. ΒΑΒΟΥΔΗΣ τα λένε όλα για το ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΗΣ ΕΔΑ. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. Ούτε βήμα πίσω Χρουτσοφικέ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  45. Ο Ζαχαριάδης ήταν ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ και ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ της ΕΔΑ. Ακόμα και πολλά χρόνια μετά στην Παράνομη Μπροσούρα ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΠΟΤΕ.

    Μεγάλη οπορτούνα για σένα έκανε την ΕΔΑ και διατήρησε την αυτοτέλεια του ΚΚΕ. Αυτή είναι η μαγκιά να κάνεις συμβιβασμούς χωρίς να γίνεσαι ένα με τις αστικές και ρεφορμιστικές δυνάμεις. Το 1956 οι ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ μετέτρεψαν το κόμμα σε οπορτουνιστικό και έτσι εκφυλίστηκε η ΕΔΑ. Το κόμμα δεν διαλύθηκε το 1951 ούτε έγινε ένα με τους οπορτουνιστές όσο και αν το θέλανε. Το μεγαλείο του Νίκου ήταν αυτό που σαν Μ-Λ εφάρμοσε σωστά την λενινιστική πολιτική των συμβιβασμών. Ο Πλουμπίδης ο υπεύθυνος για την υποχώρηση σε Κύρκο και Παρτσαλίδη παραβίασε την εντολή του κόμματος αν δεν το έκανε και ΕΦΑΡΜΟΖΕ την κομματική γραμμή ο Μπελογιάννης θα ήταν υποψήφιος. Υποχώρησε στους οπορτουνιστές. ΑΥΤΟΣ ΕΦΤΑΙΓΕ.

    Και βέβαια ΚΟΥΒΕΝΤΑ γιατί ο Νίκος υποστήριζε ΠΑΝΤΑ την ΕΔΑ. Συνέχισε να αποδεικνύεις πόσο ΑΝΤΙΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ το ευχαριστιέμαι τέτοιο γλέντι....

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσο και να επιμένεις η πραγματικότητα είναι πεισματάρα. Το ποιός έφτιαξε το ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΗΣ ....ΕΔΑ.... που κατέστρεψε το ΚΚΕ απο την αρχή μέχρι το τέλος το εξηγεί ο ΤΡΙΚΚΑΣ και ο σ. ΒΑΒΟΥΔΗΣ. Με ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ η καταστροφή των Κ.Κ είναι ΝΑΟΜΟΤΕΛΕΙΑ. Είναι εργαλεία του Καπιταλισμού. Το ΚΚΕ είχε μετραπεί σε ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ απο την Αντίσταση όταν έφτιαξε το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και έγινε ...ομόσπονδο καταστρέφοντας τον λαό τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 με την ....λαοκρατία..... ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ. ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ την χρωστάμε στον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ Όπως και την αλλαγή του προγράμματος με ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ το 1953 που τον υποχρεώσανε να το αποσύρει το 1955. Αυτοί είναι και οι λόγοι που τον ξηλώσανε το 1956 όταν επικράτησε και στην ΕΣΣΔ ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ μετά την επικράτηση του στην 3η Κ.Δ το 1935 Χρουτσοφικέ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Δολοφονία ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ με την ...ΕΔΑ.... να του αρνείται την υποψηφιότητα για να γλιτώσει την εκτέλεση. Την ημέρα που πιάσανε τον ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ 1952..... Ο ΜΕΝΣΕΒΙΚΟΣ ΥΠΕΞ ΤΟΥ 1921 ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ Γ.ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ ήταν στο γραφείο του ΠΑΠΑΓΟΥ και πήρε την υπόσχεση οτι το ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ δεν θα διαλύσει το ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΗΣ ΕΔΑ.... ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΛΟΓΟ. Ρε τον ΛΕΝΙΝ να μη φτιάξει μια ΕΔΑ απο το 1905 μέχρι το 1917 μαζί με τον ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΕΡΕΝΣΚΙ ΠΟΥ ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  46. Καλά, η απόπειρα οικιοποίησης του Νίκου Ζαχαριάδη ακόμα πιο ποντικίσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς. Δεν έχουν άλλο τρόπο παρα μόνο την διαστρεύλωση μήπως μπορέσουν και τον βαφτίσουν Οπορτουνιστή χρεώνοντας του πράγματα που παγιώθηκαν στο ΚΚΕ την 9χρονη απουσία του σε ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΤΑΧΑΟΥ ΚΆΝΟΝΤΑΣ Πως δεν καταλαβαίνουν οτι πάντα εφάρμοζε τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ Σύντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  47. Είναι θράσος μεγάλο να κατηγορείτε εσείς για οικιοποίηση του Νίκου τους άλλους όταν εσείς οι ίδιοι δεν έχετε καταδικάσει τους πραξικοπηματίες-προδότες του '56 ενώ ο ίδιος ο Νίκος το έχει κάνει. Αντιζαχαριαδικοί και χυδαίοι αντικομμουνιστές όσοι υπερασπίζονται τα παλιοτόμαρα της κλίκας του Κολιγιάννη αντί να τους καταγγείλουν ανοιχτά και να τους καταδικάσουν ως ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. Δεν τολμάτε να απαντήσετε σε τίποτα από όσα έλεγε και πίστευε ο Νίκος για τους προδότες φραξιονιστές, την ΕΔΑ, την εξάρτηση της χώρας από τον ιμπεριαλισμό κλπ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΟΜΩΣ ενώ διαφωνείτε σε όλα τα βασικά μαζί του γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ως οπορτουνιστές. Διαφωνείτε με τον Νίκο και ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ να το πείτε ανοιχτά να το παραδεχτείτε γιατί τότε θα ξεσκεπαστείτε ως ρεβιζιονιστές. Παναγιώτη εσύ καταδικάζεις την ΕΔΑ, την Κομιντέρν του 7ου, αναγνωρίζεις ως κομμουνιστές τον Κολιγιάννη και την συμμορία του (Τσολάκη, Γκρόζο και λοιπούς), πολεμάς την ολόσωστη θεωρία της εξάρτησης της χώρας ενώ ο Νίκος ΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ. Και εσύ μας τη βγαίνεις ως...ζαχαριαδικός. O χρουτσοφικός σουρεαλισμός στο μεγαλείο του....

    Πείτε είμαι όλος αυτιά. Οπορτουνιστής Ο Νίκος που δημιούργησε και ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΤΑΝ την ΕΔΑ; Οπορτουνιστής που έβαζε το ζήτημα της Εθνικής Ανεξαρτησίας πρώτο και βασικό; Οπορτουνιστής και αντικομμουνιστής που καταδίκαζε αυτούς που τον...ανέτρεψαν; ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΑΝΟΙΧΤΑ σας προκαλώ.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γνωρίζω οτι είσαι Χρουτσοφικός δεν χρειάζεται να φωνάζεις. Για αυτό άλλωστε και συμφωνείς με την Επικράτηση του Οπορτουνισμού στην 3η Κ.Δ το 1935.... που κατέστρεψε τα παντά. Για αυτό και διαφωνείς με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ που εφάρμοζαν πάντα τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ. ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ είμαστε απο το 1911... Για το ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ της ....ΕΔΑ..... σου απάντησε ο ΤΡΙΚΚΑΣ με τον σ. ΒΑΒΟΥΔΗ ποιος την έφτιαξε. Δυστυχώς για εσένα η πραγματικότητα είναι πεισματάρα. Για την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ για το πρόγραμμα του 1953... και τα ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ τον διέγραψαν το 1956 οι φίλοι σου χροτσοφικέ. Είπαμε 5η Φάλαγγα στην Κ.Δ το 1935 με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ 5η Φάλαγγα στην ΕΣΣΔ το 1956. ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΝΑΓΚΙ.. ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Καταδικάζω τον Οπορτουνισμό σημαίνει Καταργώ τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΣΤΑΔΙΑ που καταστρέψανε ΠΑΝΤΟΥ τα Κ.Κ και το ΚΚΕ παρα λίγο το 1991..... Εκει ήταν και ο Τάφος σας Χρουτσοφικέ. Τον ΜΑΗ του 1996 στο 15ο Συνέδριο τα κόλπα ψοφήσανε ΝΑΓΚΙ... ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Ρε το φουκαρά.... τον ΛΕΝΙΝ γιατί άραγε δεν έφιαξε απο το 1905 μέχρι το 1917.... ενα χυλό τύπου ΕΔΑ μαζί με τον ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΕΡΕΝΣΚΙ και πήγε και τον ανέτρεψε χοχοχοχοχοχοχοχο. Και έρχεται τώρα ο Χρουτσοφικός να κατηγορήσει τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για οπορτουνιστή επειδή εφάρμοζε πάντα τον Δ.Σ ακόμα και μετά την 9 ΧΡΟΝΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ. Αντε λοιπόν βρες το Κουράγιο να καταδικάσεις τον Οπορτουνισμό δηλαδή τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑ που είναι το καλύτερο ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ. ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΕ. ΕΜΠΡΟΣ........ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Ελληνικός Σερβικός Βουλγαρικός ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ όρμησαν στην Μακεδονία το 1911.... και έσφαξαν εθνότητες που ζούσαν για Αιώνες εκεί. ....τροτσκιστής ο Μπελογιάννης...... Το 1928 το πρόγραμμα του ΚΚΕ μίλαγε για ....αστικοδημοκρατική επανάσταση...... με τον ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ να αναφέρει οτι το 1922 η εξουσία κυκλοφορούσε ορφανή στους δρόμους αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε Κ.Κ ....τροτσκιστής... ξανα χοχοχοχοχοχο. Το 1931.... η 3η Κ.Δ των ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ υπέδειξε για Γραμματέα του ΚΚΕ τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για την διόρθωση του προγράμματος του Κόμματος με ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ.Πράγματι στην 6η Ολομέλεια του 1934 ξεκίνησε η διόρθωση με το ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΕΡΑΣΜΑ έγινε το ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ. Δυστυχώς το 1935 η Κ.Δ πέρασε στα χέρια των ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΏ ΜΕ ΤΟΥς μπολσεβικουσ μειοψηφια και σταμάτησαν όλα στο ΚΚΕ. Τα ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ τα λένε όλα. Δυστυχώς το ΕΑΜ δεν φτιάχτηκε σαν ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σύμφωνα με τα Γράμματα ωστε να μπορέσει ο λαός να πάρει την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 αλλά σαν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με την 5η ΦΑΛΑΓΓΑ με αποτέλεσμα ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ την τραγωδία. Ηταν η ...λαοκρατία.. ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ που τα κατέστρεψε όλα. Την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ την χρωστάμε στον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. Το 1949 ξεκίνησε για 2η φορά την διόρθωση του προγράμματος που ψηφίστηκε το 1953. Το 1955 τους υποχρέσανε να το πάρει πίσω και το 1956 οταν επικρατησε και στην ΕΣΣΔ ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ τον ξηλώσανε για όλα αυτά που ανέφερα. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ.......... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Πάντως η πρόσκληση για το ΠΑΜΕ ισχύει πάντα Χρουτσοφικέ. Οτι δεν ήσουνα ποτέ Κομμουνιστής δεν πειράζει. Χωράμε όλοι σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ. ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ...... ΕΜΠΡΟΣ ΝΑΓΚΙ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  48. Πολλά "παρεάκια" έχουν βγει παγανιά. Ετερόκλητα. Μάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως το λες είναι Σύντροφε. Δεν είναι Ετερόκλητα. Φαινομενικά είναι έτσι. Ολοι έχουν τον ίδιο στόχο. Πως να χτυπήσουν το ΚΚΕ που έχει δικαιωθεί απόλυτα σε όλα. Ο Συγκεκριμένος είναι Τροτσκιστής που το παίζει δήθεν ....σταλινικός..... για την δημιουργία σύγχυσης. Βρίσκεται σε παραλήρημα απο την αποκατάσταση των Επαναστατικών χαραχτηριστικών του κόμματος τα τελευταία 27 χρόνια με τους ΣΤΑΛΙΝ και ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ όπως πραγματικά είναι και όχι όπως βόλευε τα ....παιδιά.... σαν Σταδιάκηδες. Για αυτό και τους ΤΣΟΥΖΕΙ... ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  49. Μάλιστα. Δηλαδή οι άλλοι έφτιαξαν την ΕΔΑ και ο Νίκος ακολούθησε και αυτός λόγω...ΔΣ. Κοίτα εδώ ρε ωραία δικαιολογία για να μας πείσεις ότι οι μεγάλοι κομμουνιστές ήταν πρόβατα λόγω ΔΣ. Τέτοια χυδαία αντικομμουνιστική προσβολή δεν έχει ειπωθεί. Το ότι χρησιμοποιείς τον ΔΣ σε ένα ΚΚ για να ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ εναντίον της ιδεολογίας και των επαναστατών δείχνει και το ποιόν σου. Δηλαδή ό,τι έλεγε ο Νίκος το έλεγε χωρίς βούληση δική του και άποψη αλλά λόγω...ΔΣ. Μάλιστα και δηλαδή στην εξορία του που δεν ήταν στο κόμμα υπερασπιζόταν την ΕΔΑ πάλι λόγω...ΔΣ ενώ...ΔΕΝ ΗΤΑΝ στο κόμμα.

    Καλά τέτοιες γελοιότητες δεν τολμάει να τις πει ούτε το ΚΚΕ. Πραγματικά το έχεις τερματίσει ξεπέρασες και Περισσό και όλους. ΑΝΤΙΖΑΧΑΡΙΑΔΙΣΜΟΣ με τη μάσκα του..ζαχαριαδικού. Ο Νίκος....άβουλο ον για σένα αλλά λόγω...ΔΣ ακολούθησε τους οπορτουνιστές μέσα στο κόμμα. Και την ίδια ώρα μας λες ότι ήρθε και έσωσε την κατάσταση στο κόμμα και στο κίνημα αλλά λόγω ΔΣ επικράτησαν οι οπορτουνιστές στο κόμμα οι οποίοι είχαν σχέδιο για διάλυση του ΚΚΕ δημιουργία της ΕΔΑ στην οποία μέσα θα εξαφανιζόταν το ΚΚΕ αλλά ο Νίκος έσωσε την κατάσταση παρότι...επικράτησαν οι οπορτουνιστές λόγω...ΔΣ. Μάλιστα για σένα η ζημιά ήδη είχε γίνει από το 1943 με το ΕΑΜ Πολιτικό μέτωπο όπως λες. Άρα η μάχη χάθηκε και το κόμμα ήταν οπορτουνιστικό. Και τότε πως όταν ήρθε ο Νίκος έσωσε την κατάσταση και ξαναέφερε το κόμμα στον επαναστατικό δρόμο; Αφού λόγω...ΔΣ έπρεπε να ηττηθεί και έτσι δεν έπρεπε να είχαμε ούτε ΔΣΕ ούτε τίποτα. Τελικά τι έγινε αποφάσισε νίκησαν οι οπορτουνιστές ή ο Νίκος όταν γύρισε;

    Τι το πίνεις αφού σε χαλάει......

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβαίνω την απόγνωσή σου αλλά η πραγματικότητα είναι πεισματάρα. Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ γύρισε στης 30 ΜΑΗ ΤΟΥ 1945 μετά απο 9χρονη συνεχόμενη απουσία με το ΚΚΕ να έχει μετατραπεί σε ....ομόσπονδο... να έχει διαλύσει την ΟΚΝΕ το 1943 χωρίς Στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό αλλά την .....λαοκρατία... ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ για αυτό άλλωστε δεν πήρε και την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 με ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ λόγω ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ. Απο την 1η μέρα πίεζε για ΔΣΕ με ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΕΚΕΙ. Το τι θα είχε συμβεί το παραδέχονται και οι Αστοι π.χ Αβέρωφ. Τους καθυστερούσε το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με τις αυταπάτες και τα Κούμαρα του ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ. Οταν τελικά Σεπτέβρη του 1948 έπεσε όλο το βάρος εκει το ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ είχε οργανωθεί. ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

      Διαγραφή
    2. Το 1949 ξεκίνησε η Αλλαγή προγράμματος με ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Το 1953 ψηφίστηκε. Το 1955 τους υποχρεώσανε να το αποσύρουν. Και το 1956 τον ξήλωσαν λόγω ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΝ ΔΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ επειδή δεν ήταν Οπορτουνιστής. Ποιός έφτιαξε την ...ΕΔΑ... στο εξήγησε ο ΤΡΙΚΚΑΣ και ο σ.ΒΑΒΟΥΔΗΣ. Αρα ...τροτσκιστής.... ο ΛΕΝΙΝ που δεν έφτιαξε μια ΕΔΑ.... ΑΠΟ ΤΟ 1905 ΜΈΧΡΙ ΤΟ 1917 με τον ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΕΡΕΝΣΚΙ και τον Ανέτρεψε. Είπαμε επικράτησε η 5η Φάλαγγα στην Κ.Δ ΤΟ 1935 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ ΤΟ 1956 με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ να εφαρμόζουν τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ ΟΠΩΣ Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ Χρουτσοφικέ χοχοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Ουτε Νερό Ούε φαί στο ΑΡΗ και στους ....ληστές..... λογω λαοκρατίας ....ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ. 11η Ολομέλεια ΑΠΡΙΛΗ 1945 διαγράφηκε ο ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ και αδυνατώντας να δημοσιεύσουν αυτό το Αισχός το κράτησαν μυστικό για αργότερα.... είπαμε ΚΚΕ ...ΟΜΌΣΠΟΝΔΟ..... ΟΙ Παρανομες ομάδες Καταδιωκόμενων αγωνιστών στα βουνα αρχισαν να καθοδηγούνται ξανά απο το Π.Γ τον ΙΟΥΛΗ του 1945... μέχρι τότε ...ληστές..... και 1000 ΕΜΠΌΔΙΑ ΜΠΡΟΣΤΆ ΓΙΑ ΜΗΝ Εφαρμοστεί απο τότε το σύνθημα ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑ. ΛΟΓΙΚΟ...... Αφου υπήρχε .....σταδιο...... χοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  50. Τι λες μωρέ τρελός είσαι; Όταν παραδίδεις τα όπλα και τρως τέτοια ήττα και ο λαός σου απογοητεύεται και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του εσύ τι κάνεις δικό σου αντάρτικο; Πας καλά μωρέ μας μιλάς και για ΔΣ. Ο Άρης ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ τον ΔΣ, συμπεριφέρθηκε αντικομματικά και επέλεξε μόνος του να φάει το κεφάλι του. Όσο επαίσχυντες και αν ήταν οι συμφωνίες που προηγήθηκαν το κόμμα κακώς βεβαίως τις αποδέχτηκε έτσι όπως έγινε. Και έπρεπε να πειθαρχήσει όχι να έρθει σε ρήξη με το κόμμα και μάλιστα βάζοντάς το σε κίνδυνο γιατί η ένοπλη δράση και το αντάρτικο αυτό σήμαινε. Έτσι και αλλιώς αποδείχτηκε ότι στο βουνό θα μας σπρώχνανε αργά ή γρήγορα καλύτερα να περίμενε αν τον είχαμε και στο ΔΣΕ θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Δεν θα ήταν καλύτερα αν έβγαινε στο βουνό με καλύτερους όρους; Αντ'αυτού ήθελε εκείνη την στιγμή ενώ ήταν ισχνή μειοψηφία αυτός και οι άντρες του να κάνει αντάρτικο. Οι πράξεις του εκείνη τη χρονική στιγμή λειτούργησαν προβοκατόρικα και τυχοδιωκτικά πως να γίνει τώρα; Καλά είσαι μειοψηφία και θέλεις με κάποιους λίγους ύστερα από τέτοια ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ήττα και μετά από πάλη ενάντια σε Γερμανούς πρώτα και μετά Άγγλους με τόσες θυσίες και αίμα να ξαναρχίσει ένοπλη πάλη; Μην τρελαθούμε τώρα μου θυμίζει τα ΕΑΑΚ που στις σχολές θέλουνε κατάληψη διαρκείας ενώ η πρότασή τους μπορεί να συγκεντρώνει μέχρι και....δέκα ψήφους. Και επιμένουν εκεί. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

    Όχι ο Άρης δεν ήταν πράκτορας ούτε συνειδητός προβοκάτορας αλλά η επιλογή του να ξεκινήσει αντάρτικο εκείνη τη στιγμή αντικειμενικά ήταν ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ. Δεν συμφωνώ με τους χαρακτηρισμούς του Νίκου για τον Άρη αλλά εδώ δεν έφταιγε ο Νίκος αλλά ο Άρης. Ο οποίος υπέγραψε και την αποστράτευση του ΕΛΑΣ προηγουμένως στην συμφωνία της Βάρκιζας αναγνωρίζοντάς την έτσι και νομιμοποιώντας την. Ε δεν πάει έτσι ρε φίλε με συγχωρείς κιόλας αλλά ενήργησε ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΜΜΑΤΙΚΑ δεν ξαναβγαίνεις στο βουνό με τέτοιους όρους. Και γιατί ρε μεγάλε ο Νίκος επέμενε για τον Άρη;

    Όσο για την ΕΔΑ το ΚΚΕ δεν διαλύθηκε μέσα στην ΕΔΑ όσο και αν το θέλανε. Ο Νίκος και το ΚΚΕ ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν με την ΕΔΑ και εφάρμοσαν ακριβώς την λενινιστική θεωρία περί συμβιβασμών και συνασπισμών αλλά και την ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΗ γραμμή της Κομιντέρν. Το ΚΚΕ δεν διαλύθηκε μέσα στην ΕΔΑ και αυτό χάρη στην ζαχαριαδική τακτική, δεν έγινε ένα με τον οπορτουνισμό και ο Νίκος ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΤΑΝ (και σε αυτό ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΧΡΟΥΤΣΟΑΝΙΚΑΝΕ). Ήταν οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ του '56 που μετέτρεψαν το ΚΚΕ σε οπορτουνιστικό ρετάλι, διέλυσαν τις κομματικές οργανώσεις και όλοι μαζί οι δεξιοί οπορτουνιστές εκφύλισαν και κατέστρεψαν την ΕΔΑ. Και τελικά έγιναν ένα με αυτούς που σωστά λες ότι ήθελαν να διαλύσουν το ΚΚΕ αλλά ήταν συμμορία του Κολιγιάννη που έγινε ένα με αυτά τα οπορτουνιστικά και προδοτικά στοιχεία και υπέταξαν το κόμμα σε αυτούς. Αυτά ήταν ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΣΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ...ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.

    Να τους χαίρεσαι και ως "κομμουνιστής" να είσαι περήφανος για αυτούς τους ΛΕΧΡΙΤΕΣ....

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες μωρέ τρελός είσαι. Να μην είχες φτιάξει ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με την 5η Φάλαγγα λόγω ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ που ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ με ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ στέρησε απο τον λαό την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 και κατέστρεψε τον Λαό και το Κόμμα. Να είχαν φτιάξει ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σύμφωνα με τα ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ωστε χωρίς ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ να πάρουνε την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 έτσι κάνουνε οι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ. Το οτι παραβίασε τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ δεν σημαίνει οτι είχε και πολιτικό λάθος ο ΑΡΗΣ. Οχι Πονηρίδη δεν πάει έτσι ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ την χρωστάμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. Χωρίς αυτόν ΔΣΕ δεν θα υπήρχε λόγω ....λαοκρατίας ΕΤΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ. Προβοκατόρικα και Αντικομματικά ενέργησαν αυτοί που φτιάξανε το ΕΑΜ σαν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.

      Διαγραφή
    2. Το ποιός έφτιαξε τον ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΧΥΛΟ ΤΗΣ ....ΕΔΑ.... στο απαντάει ο ΤΡΙΚΚΑΣ και ο σ. ΒΑΒΟΥΔΗΣ. ΟΛΕΝΙΝ πάντως τέτοιο χυλό δεν έφτιαξε απο το 1905 μέχρι το 1917 με τον ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΕΡΕΝΣΚΙ και τον ανέτρεψε χοχοχοχο. ΗΣτην 3η Κ.Δ επικράτησε η 5η Φάλαγγα το 1935 και στην ΕΣΣΔ το 1956. Το ΚΚΕ έγινε ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΡΕΤΑΛΙ με τις αποφάσεις της Κ.Δ ΤΟ 1935 για αυτό και βρέθηκε στον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ χωρίς ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ με αποτέλεσμα την καταστροφή. Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ είναι του ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. Δεν μπόρεσε να πέσει όλο το βάρος εκει ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΛΟΓΩ ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Το 1956 τον ξήλωσαν ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΝ ΔΣΕ και την αλλαγή του προγράμματος το 1953. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΑ ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  51. Προς Αντίβαρο: Έχεις καταλάβει ότι "κονόμησες"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπορτουνιστής καραμπινάτος που νόμιζε οτι θα το παίξει ...ζαχαριαδικός..... παρουσιάζοντας τον Ζαχαριάδη σαν ...ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗ.... Κούνια που τον κούναγε τον Χρουτσοφικό. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Ευδοκιμούν αυτοί οι "ζαχαριαδικοί" τελευταία.
      Αντίβαρο, μιλάμε για υπέρτατο πρήξα.

      Διαγραφή
  52. " Από τον Απρίλιο του 1950 το ΠΓ είχε ρίξει το σύνθημα της δημιουργίας ενός ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ σε όλη τη χώρα..."

    Δοκίμιο της ιστορίας του ΚΚΕ τόμος Β΄ 1949-1968 στην ενότητα με τίτλο: Η ίδρυση και η ένταξη της ΕΔΑ στο πολιτικό σύστημα. Οι βουλευτικές εκλογές της 9ης Σεπτεμβρίου 1951

    Να τι λέει και ο χρουτσοτροτσκιστής- ΕΞΑΛΛΟΣ ΑΝΤΙΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟΣ Μαϊλης σε συνέντευξή του στον Οδηγητή τεύχος 984 Ιουνίου 2011:

    "Ο: Ποια θεωρεί το Δοκίμιο κρίσιμα ζητήματα ως προς την πολιτική των συμμαχιών του Κόμματος στα χρόνια 1949–1968;

    Μ.Μ: Πρώτο, την πολιτική του για τη δημιουργία της ΕΔΑ....Με τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ της ΕΔΑ, το ΚΚΕ υποθήκευε την ιδεολογικοπολιτική του αυτοτέλεια..."

    http://www.odigitis.gr/issue/984/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BB%CE%B7-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82/

    Στην «Απόφαση» με τίτλο «η νέα κατάσταση και τα καθήκοντά μας» της 6ης Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ (9/10/1949) αναφέρεται:

    "με βάση το πρόγραμμα για τη δημοκρατικοποίηση της Ελλάδας, την ανεξαρτησία και την υπεράσπιση της ειρήνης, το ΚΚΕ πρέπει, σε στενή συνεργασία με το ΑΚΕ το κόμμα της εργαζόμενης Αγροτιάς, που πάλεψε μαζί μας στα βουνά, να δημιουργήσει ΠΛΑΤΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ. Ο συνασπισμός αυτός θα ενώνει όλον τον εαμικό κόσμο, όλους τους δημοκράτες, όλους εκείνους που δέχονται ένα μίνιμουμ πρόγραμμα δημοκρατικοποίησης της Ελλάδας. Ο δημοκρατικός συνασπισμός πρέπει να οργανώσει τους δημοκράτες και πατριώτες στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στα χωριά, στις συνοικίες, παντού όπου δουλεύουν και ζουν, και να χρησιμοποιήσει όλες τις νόμιμες μορφές πάλης κοινοβουλευτικές και μη"

    Στην Απόφαση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ (26/4/50), σημειώνεται: «ένα πρόγραμμα ζητά ο λαός: Ψωμί-Δημοκρατία-Ανεξαρτησία-Ειρήνη.

    Μια άμεση επιτακτική απαίτηση έχει:

    - Γενική χωρίς όρους αμνηστία.

    - Να γκρεμιστούν τα Μακρονήσια.

    Ένα παλλαϊκό πόθο: να διαφυλαχτεί η ειρήνη με όλα τα μέσα.

    Μια Οργάνωση μπορεί να ανταποκριθεί στη λαϊκή αυτή επιταγή:

    Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ σ’ όλη τη χώρα.

    ΚΟΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ πρόγραμμα, που θα συνενώσει όλους τους έλληνες που θέλουν μια λεύτερη, ειρηνική Ελλάδα, ικανή να θρέψει τα παιδιά της με τον κόπο και το μόχθο τους. Οι διαφορές του παρελθόντος ας μπουν στην μπάντα. Ας δώσουμε το χέρι στους χτεσινούς αντίπαλους. Ας ξεχάσουμε τις χτεσινές αντιθέσεις μας, μια και σήμερα παλεύουμε για τον ίδιο σκοπό που είναι: πάνω απ’ όλα, το συμφέρον του Λαού και της Ελλάδας.

    Ενιαία δημοκρατική δράση, έξω και μέσα απ’ τη Βουλή, για το πιο πάνω πρόγραμμα. Ενότητα και δημοκρατική πειθαρχία, σαν απαραίτητος όρος για την επιτυχία»

    Μέχρι και το κόμμα σου το αναγνωρίζει. Η ΕΔΑ δημιουργήθηκε με ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ και του ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. Τώρα εσύ τι υποστηρίζεις ότι δεν είναι έτσι;

    "Το ποιός έφτιαξε τον ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΧΥΛΟ ΤΗΣ ....ΕΔΑ.... στο απαντάει ο ΤΡΙΚΚΑΣ και ο σ. ΒΑΒΟΥΔΗΣ"

    Ε γιατί δεν μου απαντάς εσύ; Ποιος την έφτιαξε για πες μου. Γιατί και το κόμμα σου άλλα υποστηρίζει. Εγώ στο τεκμηρίωσα ότι η ΕΔΑ ήταν έργο του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΚΕ. Ορίστε σου παραθέτω ντοκουμέντα του ΚΚΕ, ό,τι έλεγε ο Νίκος, τι λένε στο κόμμα σου. ΤΟ ΚΚΕ ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΔΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ Η ΚΙΝΗΤΗΡΙΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ, ΧΩΝΕΨΕ ΤΟ!!!

    Το ξέρω ότι δεν σου αρέσει αυτό ως ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟΣ που είσαι αλλά τι να κάνουμε....

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οτι και να κάνεις σου έχει απαντήσει ο ΤΡΙΚΚΑΣ με τον σ, ΒΑΒΟΥΔΗ ποιός έφτιαξε τον ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΧΥΛΟ ΤΗΣ ...ΕΔΑ.... που κατέστρεψε το ΚΚΕ απο την αρχή μεχρι το τέλος ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Στην 5η Ολομέλεια τον Γενάρη του 1949 ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ είπε την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ με ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Το 1953 ψηφίστηκε. Το 1955 τους υποχρεώσαν να το αποσύρουν. Σελ.318 του 2ου τόμου ο Σχετικός διάλογος. Είσαι πολύ μικρός για να λερώσεις το όνομα του ήρωα ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΠΟΥ πάντα εφάρμοζε τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ. ΠΑΝΤΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Απο το 1936 μέχρι το 1945 για 9 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ απουσίαζε σε ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΤΑΧΑΟΥ. Τα ΤΡΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ για ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ Η Αθάνατη ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ Και η ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟ 1953 ΜΕ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ είναι οι λόγοι που τον ξήλωσε απο την ηγεσία η 5η Φάλαγγα της 3ης Κ.Δ του 1935 όταν επικράτησε και στην ΕΣΣΔ το 1956 ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΥΖΕΙΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Ο ΛΕΝΙΝ ΤΟ 1903 έφτιαξε το ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ. Μετά το 1905 δεν έφτιαξε κανένα ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΟΥΤΕ ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΥΤΕ ΕΔΑ.... με τον ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΕΡΕΝΣΚΙ και τον Οκτώβρη του 1917 τον ανέτρεψε ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΑΡΕ ΓΕΛΙΑ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΧΟΝΤΡΕΣ ΠΛΑΚΕΣ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Ο Μπελογιάννης αναφέρει για Ελληνικό Σερβικό Βουλγαρικό ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ που όρμησαν στην Μακεδονία το 1911.... και σφάξανε Εθνότητες που ζούσαν για αιώνες εκει. Επίσης αναφέρει οτι το 1922... η εξουσία κυκλοφορούσε ορφανή στους δρόμους αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε Κ.Κ. ....τροτσκιστής.... ο ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ. Το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ το 1928 μίλαγε για ...αστικοδημοκρατική επανάσταση.... Το 1931 με υπόδειξη της 3ης Κ.Δ των ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ ανέλαβε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ για να διορθωθεί το πρόγραμμα με ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ και την σωστή θέση στην ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ. Πραγματικά στην 6η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ του 1934 έγινε το ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ. Μπήκε με ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΕΡΑΣΜΑ. Δυστυχώς το 1935 στην 3η Κ.Δ επικράτησε η 5η Φάλαγγα άλλαξε τον ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ και το ίδιο συνέβη στο ΚΚΕ που γύρισε στο παλιό του 1928 Τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικα παντού όπου δεν πέρασε ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ. Απο την απομόνωση της φυλακής ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. Αγνοήθηκαν με αποτέλεσμα να φτιαχτεί ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ με ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ στέρησε απο τον λαό την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. Την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ την χρωστάμε στον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ που πίεζε απο την 1η μέρα να πέσει ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΣΕ. ΤΟ ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Καθυστερούσε με τα Κούμαρα για ...λαοκρατία...... ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ Δίνοντας την δυνατότητα μέχρι τέλη 1947 στο ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ. Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ 1949 ονόμασε την Επανάσταση ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ με ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Ετσι και έγινε το 1953. Το 1955 τους υποχρέωσαν να το αποσύρουν λόγω ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. ΤΟ 1956 το ξήλωσαν για τα ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΝ ΔΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

      Διαγραφή
    6. Μια φορά το 1931 Δεύτερη φορά το 1953 Τρεις και η κακιά της μέρα για την 5η Φάλαγγα. Μετά τα Καταστροφικά γεγονότα του 1991 το ΚΚΕ μπήκε σε πορεία αποκατάστασης των Επαναστατικών του χαραχτηριστικών και μελέτη της ιστορίας 1996 15ο Συνέδριο είναι ΣΤΑΘΜΟΣ. Ξήλωμα ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΣΤΑΔΙΩΝ που καταστρέψανε το Δ.Κ.Κ. 1999 Δημιουργία ΠΑΜΕ και κοινωνικη συμμαχια που ενώνει τον λαό σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ με στόχο την ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    7. Εδω δεν σου φτάνει η Ξεφτίλα που έχεις πάθει Χρουτσοφικέ. Πήγες και αλλού να σερβιρεις τον Αντικομμουνισμό σου χαχαχαχαχαχα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  53. Πάλι τα ίδια; Πάλι δεν απαντάς; Ρε φοβάσαι; Ή δεν ξέρεις; Εσύ ο διαβασμένος; Άντε ρε αφού τα έχεις διαβάσε γίγαντα της μαρξιστικής σκέψης. Λέγε ρε συ ποιος δημιούργησε την ΕΔΑ; Απλή ερώτηση έκανα περιμένω και απλή απάντηση.

    https://erodotos.wordpress.com/2010/08/20/dse-56-sosialismos/

    5η ολομέλεια ΚΚΕ 1949, ομιλία του Νίκου Ζαχαριάδη:

    "Στους σκοπούς της η επανάστασή μας είναι ΛΑΪΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ. Την Ελλάδα, χώρα με μέση κεφαλαιοκρατική ανάπτυξη και με σοβαρά τσιφλικάδικα και μισοτσιφλικάδικα υπολείμματα, τη χαρακτηρίζει μια σημαντική ΕΞΑΡΤΗΣΗ, οικονομική και πολιτική απ’ το ξένο κεφάλαιο, ΕΞΑΡΤΗΣΗ που τα τελευταία χρόνια ολοένα και δυναμώνει, μετατρέποντας τη χώρα σε ΑΠΟΙΚΙΑ του αμερικανοαγγλικού ιμπεριαλισμού. Απ’ αυτή την οικονομική – κοινωνική – πολιτική διάρθρωσή της απορρέουν και οι σκοποί της ΛΑΪΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ. Τους σκοπούς αυτής της επανάστασης δεν μπορούμε να τους βλέπουμε αποσπασμένους από τις μεταβολές που πραγματοποιήθηκαν στον κόσμο, τόσο ύστερα από τη νίκη της Μεγάλης Οχτωβριανής Επανάστασης και του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ όσο, ξεχωριστά, ύστερα από τις βαθιές κοινωνικοοικονομικές και πολιτικές αλλαγές, που πραγματοποιήθηκαν στη νοτιοανατολική Ευρώπη, ύστερα από την απελευθέρωσή της από το Σοβιετικό Στρατό, σαν αποτέλεσμα της πολεμικής συντριβής του χιτλερικού φασισμού. Σήμερα η ΛΑΪΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας όλα τα τσιφλικάδικα υπολείμματα και απαλλάσσοντάς την από την ΞΕΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ, θα προχωρήσει, με την ολοκληρωτική επικράτησή της σ’ όλη τη χώρα, στις μεταβολές και αλλαγές εκείνες που θα καθορίσουν την πορεία μας προς το σοσιαλισμό, έτσι, βασικά, όπως καθορίζονται στο ΕΑΜικό πρόγραμμα της Λαϊκής Δημοκρατίας. Δηλαδή, σαν αποτέλεσμα της νίκης της ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ στην Ελλάδα, τώρα δε θα ‘χουμε ένα ξεχωριστό στάδιο ανάπτυξης για την ολοκλήρωση του αστικοδημοκρατικού μετασχηματισμού της χώρας, μα, σαν αδιάσπαστη συνέχεια, λιγότερο είτε περισσότερο γοργό πέρασμα στη σοσιαλιστική επανάσταση. Σήμερα οι σοβαρές αλλαγές που έγιναν πρώτ’ απ’ όλα γύρω μας επιτρέπουν μια ποιοτική επιτάχυνση των κοινωνικών μεταβολών στη χώρα μας, που θα ‘ρθουν σαν αποτέλεσμα της νίκης της ΛΑΪΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ στην Ελλάδα. Η νίκη της εργατικής τάξης, επικεφαλής της αγροτιάς και όλου του εργαζόμενου λαού, μέσα στο λαϊκοδημοκρατικό περίγυρό μας και με τη Σοβιετική Ενωση, που νικηφόρα τραβά προς την πλήρη νίκη του κομμουνισμού, επιτρέπουν σε μας να τραβήξουμε προς σοσιαλιστικά μέτρα, που μαζί με την παράλληλη λύση όλων των αστικοδημοκρατικών καθηκόντων της επανάστασης που εκκρεμούν, ν’ αρχίσουμε τη σοσιαλιστική ανοικοδόμηση, παρακάμπτοντες το ξεχωριστό αστικοδημοκρατικό στάδιο ανάπτυξης.Κάτω απ’ αυτές τις προϋποθέσεις και συνθήκες η εξουσία μας των λαϊκών συμβουλίων, που σήμερα είναι κυρίως όργανο πάλης για την ανατροπή της εξουσίας της αστοτσιφλικάδικης αντίδρασης, για προορισμό έχει να εκπληρώνει και θα εκπληρώνει με ενισχυόμενη προοδευτικότητα τις λειτουργίες της δικτατορίας του προλεταριάτου, επικεφαλής της φτωχομεσαίας αγροτιάς, όλου του εργαζόμενου λαού. Το βασικό εδώ είναι να βρίσκουμε κάθε φορά το βασικό κρίκο που θα επιτρέπει στην εργατική τάξη να πραγματοποιεί το κάθε φορά ώριμο βήμα στην αλυσίδα των σοσιαλιστικών μεταβολών μαζί με όλο τον εργαζόμενο λαό, τσακίζοντας κάθε φορά την αντίδραση των εκμεταλλευτριών τάξεων.

    Η ΠΔΚ εκφράζει και εφαρμόζει ακριβώς αυτή τη μορφή εξουσίας, που στηρίζεται στη στενή συμμαχία της εργαζόμενης αγροτιάς και των άλλων καταπιεζόμενων στρωμάτων του πληθυσμού με την εργατική τάξη που στέκει επικεφαλής του κοινού αγώνα για το ΛΑΪΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ της χώρας, για το σοσιαλισμό» (Βλέπε: «5η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ – Εισηγήσεις, λόγοι αποφάσεις», μόνο για εσωκομματική χρήση, σελ. 30 – Οι υπογραμμίσεις είναι του «Ρ»)

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Λαϊκοδημοκρατική επανάσταση και μετασχηματισμό, ξενική αποικιακή εξάρτηση ρε τι οπορτουνιστικό που ήταν το...ζαχαριαδικό ΚΚΕ ρε Πάνο. Έχεις να πεις κάτι για αυτά τα...οπορτουνιστικά; Καλά πολύ ρεβιζιονιστής αυτός ο Νίκος ε δεν ήταν όλοι σαν και εσένα κομμουνισταρά μου τι να κάνουμε δεν ζούσες τότε να καθοδηγούσες εσύ το κίνημα....

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ....ΜΑΙΛΗΣ. Με την Δημιουργία της ...ΕΔΑ.... το ΚΚΕ υποθύκευε την Ιδεολογικοπολιτικη του αυτοτέλεια..... Απόλυτα σωστός ο σ. Μαιλής ακριβώς όπως τα περιγράφει ο ...τρίκκας.... και ο σ. Βαβούδης. Με ένα ΚΚΕ ήδη Μπάχαλο απο το 1945 ....ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ.... με τον ήρωα ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ μέσα στην φωτιά να προσπαθεί να σπρώξει ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ στο να πέσει όλο το βαρος στον ΔΣΕ απο τα τέλη 1945 αντιμετωπίζοντας την λυσσασμένη Αντίδραση της 5ης Φάλαγγας που είχε ήδη καταστρέψει τον λαό. Και πάντα εφαρμόζοντας τον Δ.Σ. Αυτά λεει ο σ.Μαίλης εκφράζοντας συλλογικές αποφάσεις του ΚΚΕ με 99.5%. ΛΥΣΑΞΤΕ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ Χρουτσοφικέ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Καμμία ...εξάρτηση..... ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ απο το 1911..... ΟΙ Κομμουνιστές εφαρμόζουν πάντα τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ. Αυτό έκανε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΠΑΝΤΑ. Τα υπόλοιπα τα είπαμε. Στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ 1949 ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ Ονόμασε την Επανάσταση Σοσιαλιστική με ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Οπως και έγινε το 1953..... ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ Ο ΔΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1953 είναι η Αιτίες που το ξήλωσε το 1956 η 5η φάλαγγα της Κ.Δ τ 1935 όταν επικράτησε στην ΕΣΣΔ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. "....ΜΑΙΛΗΣ. Με την Δημιουργία της ...ΕΔΑ.... το ΚΚΕ υποθύκευε την Ιδεολογικοπολιτικη του αυτοτέλεια..... Απόλυτα σωστός ο σ. Μαιλής..."

    Οπότε συμφωνείς ότι με πρωτοβουλία του ΚΚΕ δημιουργήθηκε η ΕΔΑ. Ε πάλι καλά που συμφωνήσαμε και σε ένα πράγμα τελικά. Για σένα λοιπόν το θέμα είναι ότι ήταν λάθος η πρωτοβουλία και η επιλογή του κόμματος για δημιουργία της ΕΔΑ. Αυτό λέει και ο Μαϊλης. Ωραία εγώ διαφωνώ οριζοντίως καθέτως και διαγωνίως αλλά τουλάχιστον ας συμφωνήσουμε ότι το κόμμα συνέβαλε στην δημιουργία της με δική του πρωτοβουλία. Όπως και για το ΕΑΜ το ίδιο.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Διαφωνία μας βρίσκεται στο ότι προσπαθείς να χρεώσεις στον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ πράγματα που δεν συμφωνούσε και τα εφάρμοζε λόγω Δ.Σ. Το ότι Το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ φτιάχτηκε απο ένα ΚΚΕ σμπαράλια απο την Δικτακτορία το 1941 μετατράπηκε σε ....ομόσπονδο..... το 1944 και μετά το 1948 φτιάχτηκε στην ΑΘΗΝΑ ο Χυλός της ...ΕΔΑ.... οπως εξηγεί ΤΡΙΚΚΑΣ ΚΑΙ ΒΑΒΟΥΔΗΣ με την ηγεσία ΣΤΑ βουνα και μετά στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ασφαλώς και συμφωνούμε. ΜΕ ΤΟΝ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ να έχει ξεκινήσει απο το 1949 την αλλαγή προγράμματος και να εφαρμόζει πάντα τον Δ.Σ. Αν δεν του χρεώνεις ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ ΣΥΜΦΨΝΟΥΜΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Το 2008 ο Συνασπισμός γιόρτασε τα 40 χρόνια του ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ....ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ...... Λέει ο Τρίκκας με αναφορές στον ...παρτσαλίδη.... Είχαμε έτοιμη την Μετατροπή του ΚΚΕ σε ....ομόσπονδο..... αλλά μας τα χάλασε όλα ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ με τον ΔΣΕ. ΧΑΧΑΧΑΧΑ. Η ...ΕΔΑ... ΕΊΝΑΙ η σύνδεση με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που μας καθυστέρησε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ με τον ΔΣΕ. ΧΟΧΟΧΟΧΟ. Είσαι πολύ μικρός Χρουτσοφικέ για να λερώσεις τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ με όλη αυτή την ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗ Γλίτσα της 5ης Φάλαγγας. 1943 1968 χωρίς ΚΝΕ 1958 1974 χωρίς Κ.Ο. Είπαμε Κ.Δ 1935 5η Φάλαγγα ΕΣΣΔ 1956 5η Φάλαγγα. Περαστικά να είναι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Τα τηλεγραφήματα του σ.ΒΑΒΟΥΔΗ απο την Καλλιθέα προς την ηγεσία που ενημέρωνε είναι Καταπέλτης για το ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. Μετά το 1948.... ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ με την βοήθεια της ....γιουγκοσλαβικής πρεσβείας και την ανοχή του Αστικού κράτους προσπαθούσαν για την δημιουργία νέου κόμματος και την διάλυση του ΚΚΕ. ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  58. Να εκφραστεί μαζικά η λαϊκή αντίθεση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς


    Εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε εκδήλωση που έγινε την Πέμπτη 22/3 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με θέμα τις εξελίξεις στην περιοχή και τις θέσεις του Κόμματος



    << Για τη διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ και το ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια

    Η ανακίνηση του σκοπιανού προβλήματος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν είναι αθώα. Επί της ουσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει «εργολαβία» για τη διαμόρφωση των όρων που θα επιταχύνουν την ένταξη της ΠΓΔΜ και των άλλων κρατών των Δ. Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

    Αφετηρία των θέσεων του ΚΚΕ για τα Βαλκάνια και την ΠΓΔΜ είναι τα συμφέροντα των λαών, η κοινή τους πάλη, η αναγκαιότητα ενδυνάμωσης των Κομμουνιστικών Κομμάτων της περιοχής ως καθοριστικού παράγοντα στις εξελίξεις, σε ρήξη με το κεφάλαιο και την εξουσία του.

    Ο κρίκος στο ζήτημα αυτό είναι να εκφραστεί μαζικά η λαϊκή αντίθεση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στην παγίδευση των λαών στις συμμαχίες του κεφαλαίου, να αντιμετωπιστεί κατά το δυνατόν ο αλυτρωτισμός που ανοίγει το δρόμο για αλλαγές συνόρων με απρόβλεπτες συνέπειες.

    Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι σε περίπτωση χρησιμοποίησης του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγων του, η ονομασία να είναι σύνθετη, να καθορίζεται αυστηρά ως γεωγραφικός προσδιορισμός και να είναι για όλες τις χρήσεις.

    Σημειώνουμε ότι προϋπόθεση για να αντιμετωπιστεί ο αλυτρωτισμός είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος της γειτονικής χώρας σε κρίσιμα σημεία, όπως αυτά που αφορούν στην ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», «Μακεδονικό Εθνος», «Μακεδονική Γλώσσα».

    Η βάση της θέσης αυτής βρίσκεται στη Συνθήκη του Βουκουρεστίου, το 1913, με τη λήξη του Β' Βαλκανικού Πολέμου. Με αυτήν τη συμφωνία διαμορφώθηκαν και τυπικά - νομικά τα έθνη - κράτη της περιοχής και η ευρεία γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας κατανεμήθηκε στην Ελλάδα, στη Σερβία, στη Βουλγαρία, στην Αλβανία, επομένως καμιά κρατική οντότητα δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως Μακεδονία.

    Ο λεγόμενος «αυτοπροσδιορισμός» δεν βασίζεται σε αρχές, αλλά σε υποκειμενισμό και επιθυμίες, αδιαφορεί για τα ιστορικά στοιχεία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αλυτρωτικές διεκδικήσεις. Εξίσου επικίνδυνες και αλυτρωτικές είναι οι θέσεις που λένε: «Η Μακεδονία είναι ελληνική» ή «Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική», που προβάλλουν εθνικιστικές δυνάμεις για να εγκλωβίζουν λαϊκούς ανθρώπους.


    Η κυβέρνηση μιλάει για ένα «Σύμφωνο» που θα διαπραγματευτεί με τη γειτονική χώρα και το ΚΚΕ, μελετώντας όλους τους παράγοντες που σχετίζονται με το πρόβλημα της ΠΓΔΜ, έχει εκφράσει την αντίθεσή του στην κυβερνητική πολιτική και θα αντιταχθεί σε σχέδιο νόμου, το οποίο δεν θα πληροί τους όρους που θέτει το Κόμμα μας.

    Η συμφωνία που ετοιμάζει η κυβέρνηση με την Αλβανία υπηρετεί τη διαδικασία ένταξης της γειτονικής χώρας στην ΕΕ και οι τυμπανοκρουσίες σκοπιμότητας αποσκοπούν να εξωραΐσουν την κατάσταση, να κρύψουν ότι παραμένει το πρόβλημα των εθνικιστικών διεκδικήσεων περί «Μεγάλης Αλβανίας».

    Απαντώντας στο εύλογο ερώτημα, «τι να φοβηθούμε από τη FYROM και την Αλβανία, αφού η στρατιωτική τους δύναμη δεν επιτρέπει τυχοδιωκτισμούς;», θα πούμε μόνο πως οι εξελίξεις μπορούν να γεννήσουν επικίνδυνα στοιχεία. Συμμαχικές σχέσεις που αναπτύσσονται και οι αποστολές που μπορεί να αναλαμβάνει η μία ή άλλη χώρα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, είναι στοιχεία τα οποία επιβάλλεται να υπολογίζουμε. >>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Πάνο φάσκεις και αντιφάσκεις. Δεν γίνεται από τη μία ο Νίκος να αποδεχόταν λόγω ΔΣ οπορτουνιστικές λογικές πχ ΕΔΑ εξαιτίας των οπορτουνιστών μέσα στο κόμμα και από την άλλη το ΚΚΕ όταν ήρθε ο Ζαχαριάδης μπήκε ξανά στον επαναστατικό δρόμο με ΔΣΕ όπως λες και να ξεκινά το 1949 αλλαγή προγράμματος. Γιατί αν υποστηρίζεις ότι ο Νίκος αποδέχτηκε οπορτουνιστικές πολιτικές λόγω ΔΣ αυτό σημαίνει ότι το κόμμα ΔΕΝ ΗΤΑΝ Μ-Λ ΑΛΛΑ ΉΔΗ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΙΚΟ. Αποφάσισε τελικά τι ήταν το κόμμα οπορτουνιστικό ή επαναστατικό; Εγώ λέω ότι ήταν ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ. Και γι'αυτό σου παραθέτω ό,τι έχει πει ο Νίκος για να σου αποδείξω ότι ήταν ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗΣ. Συνεπώς και το κόμμα επαναστατικό ήταν.

    Το τι σχεδίαζαν οι οπορτουνιστές μαζί με τον Τίτο και την αστική τάξη αυτό δεν αφορούσε το ΚΚΕ και τον Νίκο. Το ΚΚΕ ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ και κράτησε την αυτοτέλειά του. Την ΕΔΑ όσο και αν ήθελαν οι εχθροί να την αξιοποιήσουν για να ενσωματώσουν το ΚΚΕ στο αστικό σύστημα και τον οπορτουνισμό δεν κατάφεραν να την χρησιμοποιήσουν έτσι τουλάχιστον όσο ήταν ο Νίκος ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΣΕ ΑΥΤΟ. Δεν μπορεί να λες ότι από τη μία τους εμπόδισε ο Νίκος και από την άλλη ότι λόγω ΔΣ αποδέχτηκε τον χυλό της ΕΔΑ. Αποφάσισε τελικά τι συνέβη.

    Όταν λες ότι ο Νίκος τους εμπόδισε στο να μετατρέψουν το κόμμα σε ομόσπονδο και οπορτουνιστικό αυτό σημαίνει ότι το κόμμα ήταν επαναστατικό με τον Νίκο καθοδηγητή άρα τις αποφάσεις που πήρε για την ίδρυση και δημιουργία της ΕΔΑ τις πήρε πάνω σε Μ-Λ αρχές όχι ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ. Διαφορετικά θα γινόταν αυτό που περιγράφεις θα διαλυόταν το κόμμα και μέσα στην ΕΔΑ θα γινόταν ένα οπορτουνιστικό μόρφωμα. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ το κόμμα διατήρησε την αυτοτέλειά του και τις Μ-Λ επαναστατικές αρχές του. Αργότερα το '56 τις εγκατέλειψε.

    Ανώνυμε από τη μία Μακεδονία, σύνθετη ονομασία και αυστηρά γεωγραφικό προσδιορισμό και από την άλλη "...καμιά κρατική οντότητα δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως Μακεδονία". Δηλαδή θα ονομαστούν πχ Άνω Μακεδονία αλλά το κράτος είναι...ένα κράτος γενικά και αόριστα. Όπως και ο λαός. Όπως και το έθνος.

    Δηλαδή εμείς ζούμε στην Ελλάδα αλλά...δεν υπάρχει ελληνικό έθνος-κράτος. Ούτε Έλληνες πολίτες. Και πρέπει τώρα αυτές τις ΦΙΛΟΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ παλαβομάρες του κόμματος να τις πάρουμε στα σοβαρά;

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. V For Viva La Revolucion φαίνεται να μην καταλαβαίνεις απλές έννοιες. Κάθε επαναστατικό κομμουνιστικό κόμμα ... εις τους αιώνες των αιώνων ... κάθε στιγμή όσο υπάρχει αστική τάξη σαν τάξη, θα γεννάει τον οπορτουνισμο στα σπλάχνα του. Το ζήτημα δεν ειναι αν αυτο συμβαίνει ή θα συμβαίνει. Το ζήτημα ειναι πως θα πρέπει ενα ΚΚ να το αντιμετωπίσει για να παραμένει επαναστατικό. Σε αυτο το ζήτημα ο Ζαχαριάδης κράτησε επαναστατική θέση.

      Διαγραφή
    2. Περισσότερο κάνει πώς δε καταλαβαίνει. Σου λέω "ψόνισες" καλά...

      Διαγραφή
    3. Eγω δεν έχω καμμία Αντίφαση. Πάμε πάλι. Το πρόγραμμα του 1928 μίλαγε για ΑΣΤΙΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Το 1931 με πρόταση της 3ης Διεθνούς των ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ Ανέλαβε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ για να διορθώσει το πρόγραμμα με ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Η Διαδικασία ξεκίνησε και στην 6η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ 1934 ΈΓΙΝΕ ΤΟ 1Ο ΒΉΜΑ. Μπήκε με Αμεσο Πέρασμα. Δυστυχώς το 1935 στην Κ.Δ Επικράτησε ο Οπορτουνισμός κατάργησε τον ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. Σταμάτησε η διαδικασία ΒΑΘΕΜΑΤΟΣ του προγράμματος με τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. Τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 1936 συνελήφθη και έμεινε 9 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ σε Κέρκυρα και ΝΤΑΧΑΟΥ. Στην διάρκεια των Διώξεων του Μεταξά και της Αντίστασης το ΚΚΕ έγινε ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ με Βάση της ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ 3Ης Κ.Δ για ....εθνικες ιδιομορφιες...... χωρίς Στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό αλλά την ....λαοκρατία..... ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ φτιάχτηκε το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με την 5η ΦΑΛΑΓΓΑ κόντρα στα ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ που ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ με ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ στέρησε την Εξουσία απο τον λαό τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 ΛΌΓΩ ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Γύρισε 30 ΜΑΗ του 1945 βρίσκοντας το ΚΚΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ Δηλαδή ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ. Ουτε Νερό Ούτε Φαί στον ΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ...ΛΗΣΤΕΣ λόγω ....ΛΑΟΚΡΑΤΙΑΣ...... Την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ του την χρωστάμε ΑΠΟΛΥΤΑ. Πίεζε απο την 1η για ΔΣΕ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΕΚΕΙ. Τον ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΣΕ το πρόγραμμα για ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ και το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Το ποιός έφτιαξε την ....ΕΔΑ.... Το εξηγούνε ....τρίκκας..... και ΒΑΒΟΥΔΗΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ 1949 Ονόμασε την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΟΣΙΟΑΛΙΣΤΙΚΗ με ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Ψηφίστηκε το 1953.... Το 1955 τον υποχρέωσαν απο το ΚΚΣΕ ΧΡΟΥΤΣΟΦ..... Να το αποσύρει. Σελ.318 2ος τόμος ο Διάλογος με ΤΣΒΙΓΚΟΥΛΙΝ ΣΤΕΠΑΝΟΦ που του λένε να το απ[οσύρει λόγω ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Το 1956 τον ξήλωσαν λόγω ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΔΣΕ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. Οσο προσπαθείς να ντύσεις τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΚΑΟΥΤΣΚΙ Θα σε Σέρνω Ξεβράκωτο. Συνέχισε Χρουτσοφικέ χοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. Πάντως Χρουτσοφικέ καταλαβαίνω την πίκρα σου και τον καημό σου. Τόσος κόπος τόση προσπάθεια απο την ΤΑΞΗ ΣΟΥ να διαλύσει το ΚΚΕ και όλα να πάνε χαμένα μετά το 1968 ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ μετά το 1991. Είπατε τι διάλο Δεκαετίες Οπορτουνιστικός χυλός δεν θα συνέλθουνε ποτέ. Ελα ομως που ο Φίλος σου ο ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΣ ΦΑΡΑΚΟΣ μαζί με την Συμμορία του σπάσανε τα πόδια τους. Ελα που βήμα βήμα οι Κομμουνιστές τα επόμενα 27 χρόνια σας πήραμε τα Σώβρακα και δεν έμεινε Κολυμπηθρόξυλο. Αλλιως τα περιμένατε. Την πατήσατε όμως 1ο λόγω ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ και ΔΣΕ 2ο αλλαγή του Χρουτσόφ το 1964 για δικούς τους λόγους και διάσπαση το 1968 Και όλο το Γλέντι ξεκίνησε το 1991... ΠΙΤΣΙΡΙΚΟ..... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    7. Εσυ λες παλαβομάρες Χρουτσοφικέ. Μακεδονικό Εθνος δεν υπήρχε και δεν υπάρχει. Υπήρχαν Εθνότητες που το 1911....ορμησαν Σερβοι Βούλγαροι και Ελληνες ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ και τους σφάξανε. Σύμφωνα με τον ....τροτσκιστή..... Μπελογιάννη. χοχοχοχοχοχοχοχοχο. Ρε την ....φουκαριάρα... την Αστική τάξη ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  60. Εμένα το λες αυτό; Εγώ ό,τι λέω το τεκμηριώνω όπως βλέπεις. Σας παραθέτω τι έλεγε ο Νίκος, τι έλεγε το κόμμα το ίδιο και πάλι βλέπεις κάποιοι δεν θέλουν με τίποτα να καταλάβουν. Πες και εσύ την άποψή σου για όλα αυτά θεωρείς και εσύ δηλαδή ότι η ΕΔΑ ήταν δημιούργημα των οπορτουνιστών του...ΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟΥ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΚΕ; Γιατί άλλο να κρίνεις αν ήταν σωστή ή λάθος κίνηση η ΕΔΑ που οκ εγώ όπως καταλαβαίνεις την θεωρώ ΟΛΟΣΩΣΤΗ για τότε και άλλο αυτή η ανοησία ότι την δημιούργησαν οι οπορτουνιστές. Αυτό δεν στέκει από πουθενά όλοι παραδέχονται ότι η ΕΔΑ με ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ του ΚΚΕ δημιουργήθηκε. Θες να πεις ότι ήταν λάθος η πρωτοβουλία αυτή του κόμματος; Οκ να το συζητήσουμε αλλά μην χρεώνεις την πρωτοβουλία αυτή στις οπορτούνες, μην τους την χαρίζεις. Γιατί αυτό τελικά πάει κόντρα στην πραγματικότητα. Ειδικά όταν ο ίδιος ο Νίκος ακόμα και χρόνια μετά στην εξορία του πάλι την υπερασπίζεται. Ε συγγνώμη αλλά δεν μου φαίνεται για δουλειά των οπορτουνιστών. Εκτός και αν ο Νίκος ήταν...οπορτουνιστής που για μένα ΔΕΝ ΗΤΑΝ. Ή μήπως τελικά το κόμμα και από το 1955 πριν το πραξικόπημα ή ανέκαθεν μη σας πω ήταν οπορτουνιστικό; Γιατί και το 1936 είχαμε το Παλλαϊκό Μέτωπο. Μήπως τελικά δεν υπήρξε ποτέ επαναστατικό ΚΚΕ ρε παιδιά;

    https://www.scribd.com/document/76535606/%CE%97-%CE%9C%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%9D-%CE%96%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7

    ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΠΡΟΣΟΥΡΑ ΝΙΚΟΥ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

    Από ντοκουμέντο του ΚΚΕ το 1955 που παραθέτει ο Νίκος και φυσικά ΣΥΜΦΩΝΕΙ 100%:

    "Όπως το έδειξε η πείρα, η πράξη της πολιτικής της, στα τελευταία χρόνια, η ΕΔΑ στεκόταν ΣΩΣΤΑ και σταθερά πάνω στη βάση μιας συνεπούς πολιτικής δημοκρατικής αλλαγής στην Ελλάδα...Και η γενική πολιτική της ΕΔΑ για μια δημοκρατική αλλαγή είναι σήμερα στο σημερινό στάδιο εξέλιξης στην Ελλάδα Η ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΚΕ. Αυτό σημαίνει ότι το ΚΚΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙ την οργανωτική-κομματική ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ του και διατηρώντας τις θεωρητικές-προγραμματικές και πολιτικές θέσεις του προσχωρεί στην ομοσπονδιακή οργάνωση της ΕΔΑ...Το ΚΚΕ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ το πρόγραμμα δημοκρατικής αλλαγής της ΕΔΑ..."

    Τώρα εδώ απαντάει ο Πάνος ότι ο Νίκος και οι κομμουνιστές μέσα στο κόμμα αναγκαστικά το δεχόντουσαν αυτό λόγω ΔΣ. Υπάρχει όμως μια απορία. Γιατί άραγε ο Νίκος συμφωνεί ύστερα από τόσα χρόνια; Γιατί στην εξορία δεν χρειαζόταν να εφαρμόζει τον ΔΣ αφού δεν ήταν στο κόμμα πλέον. Γιατί δεν καταγγέλει λοιπόν ανοιχτά ότι οπορτουνιστές ανάγκασαν το κόμμα να συναινέσει στην ΕΔΑ; Και αν όντως οι οπορτουνιστές έκαναν κουμάντο στο κόμμα και ήταν πλειοψηφία ακόμα και με ΓΓ τον Νίκο (γιατί αυτό σημαίνει ότι λόγω ΔΣ ο Νίκος το αποδέχτηκε) αυτό σημαίνει ότι ήταν από τότε οπορτουνιστικό όπως είπα και πιο πάνω.

    Συμπέρασμα: Όποιος υποστηρίζει ότι η ΕΔΑ ήταν δημιούργημα των οπορτουνιστών αποκαλεί τον Νίκο Ζαχαριάδη οπορτουνιστή και το κόμμα οπορτουνιστικό δηλαδή λέει έμμεσα ότι το ΚΚΕ ήταν ρεβιζιονιστικό με ΓΓ τον Ζαχαριάδη κάτι με το οποίο ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ και ΠΟΛΕΜΙΟΣ αυτής της άποψης. Τόσο απλά...

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ωραία σου απαντάω ένα προς ένα:

    "Το πρόγραμμα του 1928 μίλαγε για ΑΣΤΙΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Το 1931 με πρόταση της 3ης Διεθνούς των ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ Ανέλαβε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ για να διορθώσει το πρόγραμμα με ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Η Διαδικασία ξεκίνησε και στην 6η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ 1934 ΈΓΙΝΕ ΤΟ 1Ο ΒΉΜΑ. Μπήκε με Αμεσο Πέρασμα."

    Ναι αλλά α) διατηρήθηκε σωστά τότε η θέση για αστικοδημοκρατική επανάσταση πρώτα και β) σωστά το κόμμα και ο Νίκος μιλούσαν για εξαρτημένη από το ξένο κεφάλαιο χώρα.

    "Δυστυχώς το 1935 στην Κ.Δ Επικράτησε ο Οπορτουνισμός κατάργησε τον ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. Σταμάτησε η διαδικασία ΒΑΘΕΜΑΤΟΣ του προγράμματος με τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ."

    Εντάξει τα έχω ξαναπεί ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΙΚΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ. Ράκοσι, Γκότβαλντ, Στάλιν, Ντίαζ, Τέλμαν, Δημητρόφ κλπ και παρόλα αυτά οι μπολσεβίκοι μειοψηφία για σένα.

    "Στην διάρκεια των Διώξεων του Μεταξά και της Αντίστασης το ΚΚΕ έγινε ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ με Βάση της ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ 3Ης Κ.Δ για ....εθνικες ιδιομορφιες...... χωρίς Στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό αλλά την ....λαοκρατία..... ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ φτιάχτηκε το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με την 5η ΦΑΛΑΓΓΑ κόντρα στα ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ που ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ με ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ στέρησε την Εξουσία απο τον λαό τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 ΛΌΓΩ ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ."

    Το έχω ξεκαθαρίσει το πρόβλημα ήταν ακριβώς η ηγεσία του ΚΚΕ και ειδικά οι Σιάντος-Ιωαννίδης-Παρτσαλίδης. Αυτή η οπορτουνιστική κλίκα μέσα στο κόμμα μας ξεπούλησε. Λαοκρατία σήμαινε ακριβώς κατάληψη της εξουσία από το ΕΑΜ και εγκαθίδρυση Λαϊκής Δημοκρατίας. Ο Νίκος ΠΟΤΕ δεν καταδίκασε το ΕΑΜ για τους στόχους που έθετε περί Λαοκρατίας και Εθνικής Ανεξαρτησίας, ούτε τα ΛΜ και την Κομιντέρν αλλά αντίθετα έριχνε το φταίξιμο στην ηγεσία και στο κόμμα αποκλειστικά που ακριβώς δεν υλοποίησε την ΟΛΟΣΩΣΤΗ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ γραμμή της Κομιντέρν για την Λαοκρατία και την Εθνική Ανεξαρτησία.

    Το ποιος έφτιαξε την ΕΔΑ το εξαντλήσαμε νομίζω ήταν το ΚΚΕ και ο Νίκος αρχιτέκτονας της. Το έχω τεκμηριώσει. ΔΣΕ και Νίκος στο τιμόνι σήμαινε ότι το κόμμα ήταν επαναστατικό οπότε και η δημιουργία της ΕΔΑ ήταν...πάνω σε Μ-Λ ΒΑΣΕΙΣ. Τα λέει και ο ίδιος ο Νίκος δεν λέω άλλα απάντησε σε αυτόν.

    "Στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ 1949 Ονόμασε την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΟΣΙΟΑΛΙΣΤΙΚΗ με ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Ψηφίστηκε το 1953.... Το 1955 τον υποχρέωσαν απο το ΚΚΣΕ ΧΡΟΥΤΣΟΦ..... Να το αποσύρει. Σελ.318 2ος τόμος ο Διάλογος με ΤΣΒΙΓΚΟΥΛΙΝ ΣΤΕΠΑΝΟΦ που του λένε να το αποσύρει λόγω ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ."

    Σου παρέθεσα την ομιλία του Νίκου στην 5η ολομέλεια 1949 κάνει λόγο για ΛΑΪΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ επανάσταση. Στο δε πρόγραμμα του 1954 πάλι αναφέρεται ο όρος ΛΑΪΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ δίπλα στην σοσιαλιστική επανάσταση, κάνει λόγο για ΑΠΟΙΚΙΑΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ κλπ. Το ότι το απέσυραν και στη συνέχεια ξήλωσαν τον Νίκο αποδεικνύει ακριβώς ότι ήταν ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ και αυτοί που ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ στην ηγεσία κατ'εντολή των ρεβιζιονιστών ως μαριονέτες τους ήταν επίσης ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ (Κολιγιάννης, Αποστόλου, Τσολάκης, κλπ) τους οποίους θεωρείς ΞΕΤΣΙΠΩΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.

    BRAVO!!!

    V For Viva La Revolucion


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάμε ξανά με τις Οπορτουνιστικές μπούρδες του Κάουτσκι που μας πουλάς. Το 1928 το πρόγραμμα μίλαγε για Αστικοδημοκρατική Επανάσταση. Ηταν ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ. Με υπόδειξη της 3ης Κ.Δ ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ ανέλαβε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ για να αλλάξουν το πρόγραμμα. Το 1ο Βήμα έγινε στην 6η Ολομέλεια του 1934 με το ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΕΡΑΣΜΑ. Με την Επικράτηση της 5ης ΦΑΛΑΓΓΑΣ στην ΚΔ το 1935 με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ καταστράφκαν όλα σταμάτησε η προσπάθεια στο ΚΚΕ με καταστροφικά αποτελέσματα τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 λόγω ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ....ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ ...... ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ. Την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ του την χρωστάμε όπως και την αλλαγή προγράμματος το 1953. Αυτή ήταν και οι λόγοι που τον ξηλώσανε το 1956. Είπαμε Κ.Δ 1935 ΕΣΣΔ 1956. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. ....Το οτι το απέσυραν και στην Συνέχεια τον ξήλωσαν το 1956 δείχνει οτι ήταν ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ..... Ακριβώς. Το κατάλαβες. ΟΙ Ιδιοι ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ που είχαν επικρατήσει στην 3η Διεθνή το 1935 και την κάνανε ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ. ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  62. ....Λαοκρατία.. σήμαινε ακριβώς κατάληψη της εξουσίας απο το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ...... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ....λαοκρατία...... σημαίνει ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ. Ακου ήθελαν ...σοσιαλισμό..... τα κόμματα των ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΒΩΛΟΣ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ Μ.ΚΥΡΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΝΣΕΒΙΚΟΥ ΠΑΣΑΛΙΔΗ δηλαδή η 5η Φάλαγγα.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Πάνο το θέμα με το ΕΑΜ ήταν το ΚΚΕ. Αυτό ήταν η καρδιά,ο εγκέφαλος και οι πνεύμονες του Μετώπου. Αν ήθελε η ηγεσία του ΚΚΕ το ΕΑΜ θα έπαιρνε την εξουσία. Ο λαός θα ακολουθούσε αυτό ήθελε ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. Και οι υπόλοιποι ας έσκουζαν. Εμείς ήμαστε το πρόβλημα.

    Στο σοσιαλφασίστες συμφωνείς λοιπόν. Γιατί δεν καταδικάζεις όμως και τους ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ υποτακτικούς από αυτούς στο κόμμα μας; Εσύ αυτούς τους θεωρείς κομμουνιστές. Τους ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ. Ε δεν πάει έτσι.

    Και έθνος υπάρχει ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΤΑΤΟ αυτό εκεί σε μία χώρα που λέγεται ΠΓΔΜ. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Εσείς όμως αρνείστε πεισματικά να το δείτε όπως και δέκα εκατομμύρια αυνάνες σε αυτή τη χώρα οι οποίοι είναι και οι μόνοι στον κόσμο που αρνούνται να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να ΣΚΟΥΖΟΥΝ οι υπόλοιποι δεν πρέπει να είσαι σε ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. Πρέπει να έχεις ενώσει τον λαό σε ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και να πας μπροστά. ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ. Αντε μέχρι την ΚΑΖΕΡΤΑ........... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  64. Ακριβώς. Αν το ΕΑΜ ήταν ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ θα έπαιρνε την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 χωρίς ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ. Με ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με την 5η Φάλαγγα η καταστροφή είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ. Ασφαλώς και συμφωνώ οτι στην Κ.Δ το 1935 και στην ΕΣΣΔ το 1956 επικράτησαν ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ καμμία Αντίρρηση. Να μη ξεχνάς όμως την Διάσπαση του 1968 που είναι πολύ σημαντική. Μπορεί να μην έλυσε τελείως το Πρόβλημα ΛΟΓΩ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΩΝ αλλά αφησε και αυτή παρακαταθήκες για το 1991..... Μακεδονικό Εθνος δεν υπήρχε και δεν υπάρχει. Είπαμε τι υπήρχε το 1911....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Πάλη των τάξεων Νο 47 Δ/μβρης 42:

    "το βαρύ και δύσκολο αυτό έργο δεν πραγματοποιείται με τα σταλινική συνθήματα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ-με το σύνθημα να διώξουμε τους γερμανούς κατακτητές και να υποταχθούμε αύριο κατά συνέπεια στους αγγλοαμερικάνους και στους ντόπιους δυνάστες μας αλλά....με το σύνθημα της μετατροπής του ιμπεριαλιστικού πολέμου σε εμφύλιο"

    Διεθνιστής Νο 1 Δ/μβρης 1942:

    " Το σταλινικό κόμμα που πρόδωσε ανοιχτά την υπόθεση της εργατικής τάξης υιοθετώντας το σύνθημα της ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ μέσα στη σημερινή ιμπεριαλιστική σύγκρουση συνεχίζει και κάτω από το καθεστώς κατοχής...υπερασπίζοντας την πολιτική του πολέμου και του ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ. Στην πολιτική του ΕΑΜ που προπαγανδίζουν οι σταλινικοί οι διεθνιστές έχουν την υποχρέωση να αντιτάξουν την πολιτική του ΤΑΞΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ...την ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ"

    "Είναι αισχρή απάτη για τις εκμεταλλευόμενες μάζες του λαού το σύνθημα της Λαϊκής Δημοκρατίας, είναι προδοσία του σοσιαλισμού."

    (Προλετάριος, φ.4, Μάρτης 1943, Όργανο της ΕΟΚΔΕ, «Προλετάριος και Διεθνιστής της Κατοχής, σελ. 50, Πρωτοποριακή Βιβλιοθήκη, Αθήνα 1986)

    "Μακριά από το προδοτικό ΕΑΜ, συγκροτείστε το δικό σας ταξικό μέτωπο πάλης"

    Διεθνιστής φύλλο 9, 10 Φλεβάρη 1944 - Β’ Εθνική Συνδιάσκεψη του Κόμματος Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας, ελληνικό τμήμα της 4ης Διεθνούς

    "Η προλεταριακή επανάσταση μέσα στη χώρα μας δεν είναι δυνατή χωρίς ν’ απομονωθεί το ΕΑΜ, δηλαδή το μέτωπο κεφαλαιοκρατίας – σταλινισμού, από τις μάζες, χωρίς να κερδηθούν οι εκμεταλλευόμενες μάζες στον ταξικό επαναστατικό αγώνα"

    Διεθνιστής φύλλο 9, 10 Φλεβάρη 1944

    "Στην πολιτική του ΕΑΜ που προπαγανδίζουν οι σταλινικοί οι διεθνιστές έχουν υποχρέωση να αντιτάξουν την πολιτική του ταξικού μετώπου...τη μετατροπή του πολέμου σε εμφύλιο"

    Διεθνιστής Νο 1 Δεκέμβρης 1942

    Εάν αφαιρέσουμε τα περί σταλινισμού και αντικαταστήσεις τα ταξικά μέτωπα με την Κοινωνική σου συμμαχία Πάνο ΤΑΥΤΙΖΕΣΤΕ ΠΛΗΡΩΣ. Όταν μια χώρα βρίσκετε ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ το άμεσο είναι η δημιουργία αντάρτικου ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ κινήματος. Αυτό ήταν το ΕΑΜ. Αυτό όμως σημαίνει συσπείρωση ΌΛΩΝ των πολιτικών δυνάμεων και των ΜΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ που είναι ενάντια στην κατοχή και αυτό το κάνεις για να συσπειρώσεις ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ επαναστατικά απέναντι στον κατακτητή. Διαφορετικά πως θα ενωθείς με τα εργατικά-λαϊκά στρώματα που στηρίζουν φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις όταν αυτές δεν σε ακολουθούν και δεν πιστεύουν στο ΚΚ και στον κομμουνισμό; Όλους τους χρειάζεσαι στον αγώνα για Εθνική Απελευθέρωση. Αυτό όμως σημαίνει ότι εργαστείς για ένα ευρύτερο συνασπισμό δυνάμεων στην κοινωνία για την επίτευξη του ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΟΥ αγώνα ώστε σύσσωμος ο λαός σου να αντισταθεί στον κατακτητή και να τον ανατρέψει. Η δική σου πρόταση λοιπόν όπως και των τροτσκιστών τότε απλά ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ αυτό το στόχο διότι σοσιαλισμός ως άμεσο καθήκον εκείνη τη στιγμή και κοινωνική συμμαχία όπως λες εσύ ταξικό μέτωπο όπως λέγανε αυτοί απλά συνέβαλε στην υπονόμευση και διάσπαση του παλλαϊκού μετώπου για αντικατοχικό αγώνα. Ευτυχώς όμως το ΚΚΕ δεν ακολούθησε αυτό τον δρόμο των τροτσκιστών και ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ. Οι τροτσκιστές που έκαναν αυτό που λες εσύ ΑΠΛΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΗΚΑΝ από τον ίδιο το λαό. Αν τις ίδιες ανοησίες που έλεγαν οι τροτσκιστές τότε και που λες και εσύ σήμερα τις έλεγε και το ΚΚΕ τότε ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΤΩΠΟ ενάντια στην Κατοχή.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Κριτική του Νίκου στην αρχειομαρξιστική Πάλη το 1946 που δημοσιεύεται στο Ριζοσπάστη 8/8/1946 Σελ.3:

    «Τώρα όλα αυτά η Πάλη τα φέρνει για να γαρνίρει την άλλη, τη βασική, θέση που υποστηρίζει στο άρθρο της. Και βασική αυτή θέση, που σιγοντάρεται και με "μαρξιστικά-λενινιστικά" αποσπάσματα, είναι ότι στην εποχή του ιμπεριαλισμού ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΥΡΑ, ΑΝΟΘΕΥΤΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΧΩΡΑ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΗΚΟΣ. Φυσικά η Πάλη δεν τα λέει τόσο καθαρά. Στο πιο πάνω σημείο τα μασά τα λόγια της.

    Όμως καταδικάζει αποφασιστικά τη θέση του ΚΚΕ για το λαϊκοδημοκρατικό μετασχηματισμό στην Ελλάδα. «Αυτή η αντιμαρξιστική, αντιλενινιστική θέση οδήγησε το ΚΚΕ στη σοσιαλπατριωτική τοποθέτηση απέναντι στον πόλεμο, και ως τώρα αυτή οδήγησε στο χαντάκωμα του κινήματος» (Πάλη, 5.8.46).»

    « Τα πράγματα είνε καθαρά: Απ' το 1918 ΚΚΕ = οπορτουνισμός, προδοσία, Προδοσία είνε και η θέση -αυτή πρώτ' απ' όλα!- για το λαϊκοδημοκρατικό μετασχηματισμό. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ-ΛΕΝΙΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

    Μα τα γεγονότα, η ζωή, ο αγώνας, η πραγματικότητα λένε άλλα πράγματα. Αυτά δεν παίρνονται υπόψη γιατί δεν είνε αρχειοπρεπώς μαρξιστικά-λενινιστικά. Το αποτέλεσμα; Το αποτέλεσμα είνε ότι ο αρχειομαρξισμός προπαγανδίζει και υποστηρίζει ένα δρόμο για την «επανάσταση» στην Ελλάδα που σήμερα είνε όξω απ' την Ελλάδα, το Λαό της, την ελληνική πραγματικότητα. Έτσι ουσιαστικά ο αρχειομαρξισμός κηρύσσει ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ για την επανάσταση στην Ελλάδα!. Ο αρχειομαρξιστικός δρόμος στην πραγματικότητα είναι ένα μονοπάτι που οδηγεί σε αντεπαναστατικό αδιέξοδο.»

    Βλέπεις λοιπόν καθαρά πως ο Νίκος απορρίπτει ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ τις τροτσκιστικές κουταμάρες περί καθαρών σοσιαλιστικών επαναστάσεων πάντα και παντού τις ίδιες ακριβώς που λες και εσύ σήμερα. Δέχεται τον λαϊκοδημοκρατικό χαρακτήρα μιας επανάστασης, τον εθνικοανεξαρτησιακό-δημοκρατικό αγώνα κλπ το αντίθετο από τους τρότσκες.

    Δυστυχώς ΤΑΥΤΙΖΕΣΑΙ ΠΛΗΡΩΣ με τους τρότσκες και είσαι ΑΠΕΝΑΝΤΙ από τον Νίκο. Το ΚΚΕ πάντα σήκωνε ψηλά τη σημαία για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΛΕΥΤΕΡΙΑ και ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΠΑΝΤΑ!!!

    Διότι πολύ απλά αυτός ήταν ο μόνος δρόμος για τον σοσιαλισμό. Αυτό ο Νίκος το γνώριζε πολύ καλά.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Θα πήξει το μάτι σου στο "κεφαλαίο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλιό το κόλπο δεν τσιμπάμε. Το έχουμε ζήσει το 1989 1991 με την Δεξιά Οπορτουνιστική Ομάδα του ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΥ ΦΑΡΑΚΟΥ Και την Τροτσκιστική με το ΝΑΡ. Συγκοινωνούντα δοχεία με την μετέπειτα 27 χρόνη Ιστορία να τα ξεκαθαρίζει όλα. ΟΙ Τροτσκιστές εμφανίζονται σαν υπερασπιστές των Κ.Κ όταν έχει επικρατήσει ο Οπορτουνισμός και οι Κομμουνιστές βρίσκονται μέσα και εφαρμόζουν τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ. Μάπα λοιπόν το Καρπούζι. Το 1935 επικράτησε στην Κ.Δ η 5η Φάλαγγα καταστρέφοντας τα πάντα χωρίς τον Σοσιαλφασισμό. Είμαι στο πλευρό της ΕΣΣΔ ΣΉΜΑΙΝΕ ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Αγώνας ενάντια στην Αστική Τάξη και την Σύμμαχό της Γερμανία και την ώρα που αποχωρούν μετατροπή του πολέμου σε ΤΑΞΙΚΟΥ ενάντια στην ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΛΕΟΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ και τους Αγγλους Συμμάχους της εκμεταλευόμενος τον ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ. ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με την 5η Φάλαγγα αποτελεί καταστροφή και προδοσία του ΛΑΟΥ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ. Πριν φτάσεις στο κρίσιμο σημείο πρέπει να εχει τσακιστεί η 5η Φάλαγγα. Οσο για τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ. Εφάρμοζε πάντα τον Δ.Σ ΠΑΝΤΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Και είπαμε ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1911.... Σύμφωνα με Μπελογιάννη Ζαχαριάδη. Τα Οπορτουνιστικά κούμαρα για ....κατοχές....εξαρτήσεις......λαοκρατίες......ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ τα πλήρωσε ο λαός με το αίμα του. ΣΦΓΙΑΣΤΗΚΕ. ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Χωρίς ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στην χειρότερη των περιπτώσεων δεν θα είχαμε χάσει στην Β.Ελλάδα. ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

      Διαγραφή
    4. Και βέβαια οι Τροτσκιστές πουθενά δεν μιλάνε για ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. ΠΟΥΘΕΝΑ. Φυσιολογική λοπόν η Γελιοποίηση όταν πρέπει να υποστηρίξεις την 5η ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Εχουμε λοιπόν το 1946 αντι να έχει πέσει όλο το βάρος στον ΔΣΕ απο τα τέλη 1945 όπως πίεζε απο την 1η μέρα ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ να παίζουνε τις ΠΙΤΣΙΚΟΥΛΙΕΣ οι Δεξιοί Οπορτουνιστές με τους Τροτσκιστές και το Αστικό Κράτος να έχει όλο τον χρόνο να Οργανωθεί. ΑΞΙΟΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. 1935 επικράτησε ο Οπορτουνισμός στην 3η Κ.Δ που κατάργησε τον ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ και κατέστρεψε τα πάντα λόγω ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. ....ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ ΣΥΠΤΩΣΗ.... Ιδια χρονια Συνομωσία στον Κόκκινο Στρατό απο τους ΤΡΟΤΣΚΙ ΖΗΝΟΒΙΕΦ ΜΠΟΥΧΑΡΙΝ στελέχη της 5ης φάλαγγας στην Κ.Δ για την Ανατροπή των Μπολσεβίκων σε Συνεργασία με τον ΧΙΤΛΕΡ. Συμπερασμα οι Κομμουνιστές έπρεπε να πάνε μαζί με αυτούς τους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ 5ης Φάλαγγας που το 1918 20 πνίξανε όλες τις Επαναστάσεις στο αίμα. Σώθηκε μόνο η ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ με τον ΛΕΝΙΝ και τους Μπολσεβίκους που τους Πολέμησαν μέχρι τέλος. ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ είχαι οι Χειρότεροι εχθροί του λαού. Χειρότεροι και απο τος Φασίστες που μπροστά τους είναι ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    7. Η Πρόσκληση πάντως για την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ισχύει πάντα Χρουτσοφικέ. Το οτι δεν ήσουνα ποτέ Κομμουνιστής δεν πειράζει. ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ......... Δεν νομίζω ΝΑΓΚΙ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  68. Χωρίς ΕΑΜ έτσι όπως ΣΩΣΤΑ δημιουργήθηκε δηλαδή ως ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ Μέτωπο δεν θα φτάναμε καν στο 1945 και στην Βάρκιζα για να μιλάμε τώρα για αυτό γιατί απλούστατα θα ήμαστε ακόμα κάτω από την ναζιστική μπότα, δεν θα υπήρχε αντάρτικο και αντιστασιακό κίνημα και δεν θα απελευθερώναμε ΚΑΝΕΝΑ ελληνικό έδαφος. Πάλι καλά που δεν ακολουθήσαμε τις δικές σου συμβουλές και των ιδεολογικών προγόνων σου και αγωνιστήκαμε εναντίον του κατακτητή και ελευθερώσαμε όλη τη χώρα από τον ναζί τύραννο. Η ηγεσία του ΚΚΕ αντί να υλοποιήσει το πρόγραμμα για Εθνική Ανεξαρτησία και Λαοκρατία εφαρμόζοντας ΠΙΣΤΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΝΤΕΡΝ καταλαμβάνοντας το ΕΑΜ την εξουσία αυτή μας παρέδωσε στον ταξικό εχθρό και στους Άγγλους αντί να τους πετάξει έξω. Σιάντος-Ιωαννίδης-Παρτσαλίδης οι πρωταγωνιστές οπορτουνιστές ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ του αγώνα μας με τον Σιάντο να ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ από το κόμμα σου. Μπράβο ρε Πάνο ευτυχώς που έχουμε και ένα συνεπές ΚΚ να αποκαθιστά....ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

    "Τα Οπορτουνιστικά κούμαρα για ....κατοχές...."

    Δεν τα λες στο κόμμα σου; Να ένα μικρό παράδειγμα:

    https://www.rizospastis.gr/story.do?id=8460059

    που κάνει ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ λόγο για Κατοχή. Οπορτουνιστικό λοιπόν το ΚΚΕ για σένα. Χαίρομαι που συμφωνούμε σε αυτό αν και ξεκινάμε από εντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις δεν είναι και λίγο να θεωρείς το κόμμα σου οπορτουνιστικό άλλωστε.

    Για τους τροτσκιστές τα είπαμε η κοινωνική συμμαχία όπως την περιγράφεις εσύ και το περιεχόμενο που της δίνεις και τα ταξικά μέτωπα των πρώτων και οι ονειρώξεις τους περί καθαρής ταξικής επανάστασης για την σοσιαλιστική εξουσία είναι το ίδιο και το αυτό. ΤΑΥΤΙΖΕΣΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ. Σε εκείνες τις συνθήκες η αντίληψη αυτή σήμαινε ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ και ΧΤΥΠΗΜΑ-ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. Εσύ λοιπόν ταυτίζεσαι με την 5η φάλαγγα τους τροτσκιστοπροδότες.

    Όσο για τον Φαράκο πρώην σύντροφός σας. Μια χαρά υπηρέτησε το χρουτσοφικό ρεβιζιονισμό από το 1961 στην ΚΕ και τον οπορτουνισμό του κόμματος. Άσε ρε Πάνο δεν πείθεις τώρα που σου λέω άσε το κόμμα σου τους εξέθρεψε όλους αυτούς. Γέννημα θρέμμα του ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΚΕ είναι όλοι αυτοί που ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ καταγγέλεις η μήτρα τους βρίσκεται στο '56 και στους ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΙΚΟΥΣ. Δεν γίνεται να καταγγέλεις τους Φαράκους και όχι τους Κολιγιάννηδες απλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Πρέπει να καταδικάσεις και να καταγγείλεις και τους δεύτερους γιατί είναι η πηγή του κακού.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καταλαβαίνω οτι τα έχεις απόλυτα χαμένα αλλά ούτε με νοιάζει. Χωρίς ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ θα είχαμε φτάσει στην στιγμή που αποχωρούσαν οι Γερμανοί χάρη στις ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ και στην ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΝΙΚΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ. ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Για τους Τροτσκιστές τα είπαμε. Τους ζήσαμε το 1989 1991 και γνωρίζουμε. Οταν επικρατήσει ο δεξιός Οπορτουνισμός προσπαθούν να λερώσουν τους Κομμουνιστές που εφαρμόζουν τον Δ.Σ γιατί είναι ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ. Χρουτσοφικέ δεν πείθεις μην κουράζεσαι προσπαθώντας να αρνηθείς τον φίλο σου Φαράκο. Την πηγή του κακού την έχουμε καταδικάσει 1935 Κ.Δ 1956 ΕΣΣΔ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ. Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ δεν είχε καμμία ΚΑΤΟΧΗ. ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΗΤΑΝΕ. ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Η Ηγεσία του ΚΚΕ τότε ήταν ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗ γιατί ΕΦΑΡΜΟΣΕ με ΕΚΠΛΚΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ την ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ της 3ης Κ.Δ 1935 για ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑ. Τα αποτελέσματα αυτής της ΓΡΑΜΜΗΣ ο λαός τα πλήρωσε με το ΑΙΜΑ ΤΟΥ. 5ο ΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Τι να σου κάνω Χρουτσοφικέ η 27 χρονη πορεία του ΚΚΕ μετά το 1991 σας έστειλε για Βρούβες. Δεν το πιστεύατε οτι θα Ορθοπωδήσει. Σου λέει εντάξει χωρίσανε το 1991 δεν θα καταφέρουνε να αλλάξουνε το Πρόγραμμα με τα ....στάδι....και τα πολιτικά μετωπα...... θα συνεχίσουν να υπάρχουν τα ΦΟΥΜΑΡΑ για .....αποικίες....... και δήθεν .....εξαρτήσεις...... ξανά στο βόθρο θα πέσουν. Ελα όμως που οι Κομμουνιστές σας ανοίξαμε τον Τάφο. Και είπαμε ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. ....Χωρίς ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν θα απελευθερώναμε κανένα ελληνικό έδαφος...... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Ποιό ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ. Με τον ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ στα ΒΑΛΚΑΝΙΑ χωρίς ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δηλαδή χωρίς την 5η ΦΑΛΑΓΓΑ στην Χειρότερη των περιπτώσεων η Β.Ελλάδα θα ήταν δικιά μας για να οικοδομήσουμε Σοσιαλισμό. Θα μου πεις τώρα θα είχε ανατραπεί ο Καπιταλισμός και αυτό δεν το θέλεις με τίποτα..... ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ. ΣΕ Νιώθω χοχοχοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. Τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ Των ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΒΩΛΟΣ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ Μ.ΚΥΡΚΟΣ δηλαδή η 5η Φάλαγγα στο ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ήθελε ....σοσιαλισμό..... χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα............... Επίσης ....σοσιαλισμό....... ήθελε το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ Του ΜΕΝΣΕΒΙΚΟΥ Γ.ΠΑΣΑΛΙΔΗ ΥΠΕΞ στην Γεωργία το 1921 που πολέμησε ενάντια στους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Και βέβαια ....σοσιαλισμό.... θέλανε οι ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ ....ΣΙΑΝΤΟΣ.....ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ που εφάρμοσαν 100% την ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ του 1935 για ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑ ΜΕ αυτούς τους ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ 5ο Φαλαγγίτες ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ του λαού τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. ΕΥΓΕ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  69. Στην 2η ΚΟΜΕΠ ΤΟΥ 1942 υπάρχει το 3ο Γράμμα ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ απο την ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ που ο ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ ΤΟ ΕΘΑΨΕ και μιλάει ΑΝΟΙΧΤΑ για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. Μαζί υπάρχει και άρθρο του ...ΣΙΑΝΤΟΥ... που βγάζει το Γράμμα δήθεν ....σεχταριστικό..... και λέει οτι φτιάξανε το ΕΑΜ σαν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με βάση δήθεν το Πρώτο που και αυτό για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΜΚΟ ΠΟΛΕΜΟ μιλάει Συγκαλημένα για να μη το ΘΑΨΕΙ και αυτό ο ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ. Κομματικό Ντοκουμέντο. Και όλος ο λαός να μας πει πάρτε την εξουσία και κάντε Σοσιαλισμό δεν γίνεται...... Πρέπει να μεσολαβήσει ένα ....αστικοδημοκρατικό στάδιο.... λύσης των ....εσωτερικών ζητημάτων.... και μετά με ομαλές δημοκρατικές διαδικασίες θα πάμε στον Σοσιαλισμό. Γ.ΣΙΑΝΤΟΣ 44η Συνδιάσκεψη ΠΕΕΑ λίγο πριν το ΕΓΚΛΗΜΑ στην ΚΑΖΕΡΤΑ. Η Εφαρμογή 100% της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ της 3ης Κ.Δ του 1935. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Απο τις 26 Αυγούστου του 1944 δώθηκε η εντολή απο το Βερολίνο για την Αποχώρηση των Γερμανικών Στρατευμάτων. Αδειαζαν Πελοπόννησο και τα νησιά Ανενόχλητοι απο τους Αγγλους..... αντιμπεριαλιστές.... μείνανε στην Κρήτη βάση συμφωνίας ....αντιφασιστικά..... πάντα και άδειαζαν Θράκη και Αν.Μακεδονία. Με την Ορμή που προχωρούσε ο Κόκκινος Στρατός πέρασε και στο Ελληνικό έδαφος. Δεν μπορούσε να συνεχίσει μέσα στο Ελληνικό έδαφος γιατί είχε φροντίσει το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ να τα δέσει όλα κάτω απο την Σημαία του Αγγλικου Ιμπεριαλισμού. Λόγω αυτού του Μπάχαλου βγήκε απο το Ελληνικό έδαφος ο Κόκκινος Στρατός. Με παρέμβαση του ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ απαίτησε την αποχώργηση των Βουλγαρικών Παρτιζάνικων τμημάτων που κυνηγούσαν Γερμανούς. Εντάξει Ρε Χρουτσοφικέ τι άγχος ήταν αυτό να μην ανατραπεί ο Καπιταλισμός σε Ουτέ χιλιοστό εδάφους...... χοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχο ΧΑΦΙΕΔΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Ρε συ ληγμένα παίρνεις; Αυτά που περιγράφεις η συμμορία του Σιάντου τα έκανε. Τον Σιάντο ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΑΤΕ ρε ΞΕΦΤΙΛΕΣ. Τι μου τα λες σε εμένα εγώ σου είπα ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΗΤΑΝΕ στο κόμμα σου πέστα. Γιατί δεν μας λες γιατί το κόμμα σου τον αποκατέστησε; Καλύπτει το κόμμα τον προδότη και βγάζουν σκάρτη την γραμμή της Κομιντέρν και λέτε βλακωδώς ότι έφταιγε η Κομιντέρν και η γραμμή των ΛΜ ενώ αυτή ακριβώς γέννησε τα ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ-ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΑ κινήματα που τσακίσανε τον φασισμό και στη συνέχεια με την καθοδήγηση των ΚΚ πήραν την εξουσία. Όπου δεν έγινε έφταιγαν τα ΚΚ και όχι η γραμμή. Αυτήν τη γραμμή εφάρμοσε το ΚΚ στην Αλβανία και ο Ενβέρ χωρίς τον Κόκκινο Στρατό πήρε την εξουσία. Αυτήν τη γραμμή εφάρμοσαν τα ΚΚ σε Βουλγαρία, Τσεχοσλοβακία και παντού γι'αυτό και συσπείρωσαν όλο το λαό μαζί τους και έφτασαν μέχρι την νίκη. Δεν έφτανε ο Κόκκινος Στρατός αν δεν ήθελαν οι λαοί και το προλεταριάτο απλά θα κυριαρχούσαν οι αστοί. Ο Κόκκινος Στρατός πραξικοπήματα δεν έκανε επί Στάλιν ο σκοπός του ήταν η απελευθέρωση των χωρών όχι η επιβολή δια της βίας του σοσιαλισμού γιατί απλά κάτι τέτοιο ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ. Για να γίνει σοσιαλισμός πρέπει να το θέλει ο λαός και η εργατική τάξη όχι να το θέλει ο Κόκκινος Στρατός. Ο Κόκκινος Στρατός απελευθέρωσε τις χώρες βοηθώντας τα εκεί αντάρτικα κινήματα και στη συνέχεια βοήθησε και συνέβαλε στην υπόθεση της οικοδόμησης του σοσιαλισμού ΑΦΟΥ τα ΚΚ έπεισαν τους λαούς τους λόγω της ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΔ. Αυτό ήταν και η τεράστια επαναστατική συμβολή του 7ου Συνεδρίου. Λαϊκά αντιφασιστικά κινήματα λοιπόν υπήρχαν πριν την είσοδο των σοβιετικών στις χώρες αυτές που πολεμούσαν τον κατακτητή και αυτό ακριβώς ήταν η συμβολή της ΚΔ. Έτσι τα ΚΚ δημιούργησαν ταξική-αντιφασιστική συνείδηση στους λαούς τους.

    Στην Ελλάδα αν η ηγεσία του ΚΚΕ δεν ξεπουλούσε τον αγώνα μας στους Άγγλους το ΕΑΜ θα πετούσε με τις κλωτσιές τους Άγγλους έξω και θα έπαιρνε την εξουσία αντί να υποταχτεί στις θελήσεις τους. Σκοπίμως συκοφαντείς την Κομιντέρν και το κομμουνιστικό κίνημα ως ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ αλλά δεν θα σου περάσει. Η Κομιντέρν του Στάλιν, του Τέλμαν, του Ντίαζ, του Ράκοσι, του Δημητρόφ, του Μπιερούτ, του Γκότβαλντ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ. Με όλους αυτούς τους μεγάλους Μ-Λ επαναστάτες θα ήταν οπορτουνιστική; Αν το λες αυτό τότε αποκαλείς οπορτουνιστές και αυτούς τους επαναστάτες πράγμα που σε καθιστά ΑΚΡΑΙΟ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Και δεν χρειαζόμασταν καν τον Κόκκινο Στρατό μόνοι μας απελευθερώσαμε τη χώρα. Όλη τη χώρα όχι μόνο την Βόρεια Ελλάδα. Οι προδότες όμως μας είχαν παραδώσει ήδη στον βρετανικό ιμπεριαλισμό και εκεί τελείωσαν όλα. Γι'αυτό και και περάσαμε σε Βρετανική πλέον κατοχή μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς. Αυτοί ούτε το σοσιαλισμό είχαν στόχο ούτε τη Λαοκρατία ούτε την Ανεξαρτησία της χώρας ούτε τίποτα πουλημένα τομάρια ήταν. Αν δεν μας παρέδιδαν θα είχαμε Λαϊκή Δημοκρατία Ελλάδας. Αφού θα είχαμε απελευθερώσει την Ελλάδα και καταλαμβάναμε την εξουσία το ΚΚ θα είχε μαζί του το ΟΛΟ το λαό και μέσα από την δουλειά που θα έκανε στις μάζες για να πείσει το λαό για τον αναγκαίο της οικοδόμησης του σοσιαλισμού θα πετυχαίναμε σοσιαλιστική δημοκρατία. Τι Σβώλος και Τσιριμώκος αυτοί θα είχαν εξαφανιστεί αν εμείς κάναμε σωστά τη δουλειά μας μέσα στο ΕΑΜ. Αρκεί να ήθελε το κόμμα και ο λαός θα ακολουθούσε το ΚΚΕ ο λαός μας έτσι και αλλιώς την εξουσία ήθελε και Λαϊκή Δημοκρατία.

    Έτσι θα κάναμε στην άκρη τους ΣβωλοΤσιριμώκους που δεν ήθελαν σοσιαλισμό και έτσι θα κερδίζαμε τα εργατικά λαϊκά στρώματα από αυτούς μια και καλή. Και αυτοί θα ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ. Αν όμως δεν δουλεύεις έτσι σε ένα μέτωπο ή συνασπισμό τύπου ΕΑΜ, ΕΔΑ, κλπ τότε χάνεις. Αυτή είναι η μαγκιά να το κάνεις. Και πρέπει να το κάνεις εαν οι συνθήκες το επιβάλουν. Το 1941 οι συνθήκες επέβαλαν το ΕΑΜ έτσι όπως έγινε. Το 1935 οι συνθήκες επέβαλαν τα Αντιφασιστικά Λαϊκά Μέτωπα. Το 1936 οι συνθήκες επέβαλαν το Παλλαϊκό Μέτωπο. Το 1951 οι συνθήκες επέβαλαν ένα συνασπισμό όπως την ΕΔΑ. Βλέπεις και κρίνεις ανάλογα με το τι έχεις εκείνη τη στιγμή (συνθήκες κατοχής, παρανομίας, δικτατορίας, διώξεις κλπ), πως μπορείς να τραβήξεις το λαό και τους εργάτες στο δρόμο του αγώνα, πως μπορείς να τους πείσεις και πως μπορείς να τους τραβήξεις από τα αστικά και οπορτουνιστικά κόμματα ώστε να τους πάρεις εσύ από αυτούς και το κάνεις. Αν αυτό επιτάσσει ενότητα και συμμαχίες πάνω σε μια κοινή βάση αιτημάτων και πλαισίων, ένα συμβιβασμό δηλαδή με τέτοιες πολιτικές δυνάμεις θα το κάνεις δεν φοβάσαι. Το θέμα είναι να μην γίνεις ένα με αυτούς, να μην απομακρυνθείς από την κομμουνιστική ιδεολογία, να διατηρήσεις την αυτοτέλειά σου και τις αρχές σου. H ταξική πάλη συνεχίζεται και μέσα στις συμμαχίες αυτές και τους συνασπισμούς δεν σταματάει συνεχίζεις και πολεμάς ιδεολογικά αυτές τις δυνάμεις, τις καταγγέλεις. Αν είσαι επαναστάτης το κάνεις και κερδίζεις τον ταξικό αντίπαλο. Αυτό μας διδάσκει ο μαρξισμός-λενινισμός ακόμα και μέσα σε ένα μέτωπο, συνασπισμό πολιτικών δυνάμεων αστικών, σοσιαλδημοκρατικών, οπορτουνιστικό να εργάζεσαι με γνώμονα την επαναστατική ιδεολογία και διατηρώντας την αυτοτέλειά σου ώστε να καταφέρεις να τραβήξεις τις εργατικές-λαϊκές μάζες που συσπειρώνονται σε εκείνες τις δυνάμεις μαζί σου. ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ.

    V For Viva La Revoluciob

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρω οτι πίνεις ληγμένα. Αυτά που περιγράφω είναι η Καταστροφική γραμμή των Πολιτικών μετώπων και Σταδίων της Κ.Δ του 1935....που διέλυσε τα πάντα και την εφάρμοσαν με Εκπληκτική Ακρίβεια ΣΙΑΝΤΟΣ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Την Εξουσία τα Κ.Κ στην Αν.Ευρώπη την πήραν χάρη στον Κόκκινο Στρατό με την ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ να λουφάζει περιμένωντας το 1956 διαφορετικά θα είχε πνίξει τα πάντα στο αίμα όπως το 1918 20. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Η 3η Κ.Δ των ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ ήταν Κομμουνιστική μέχρι το 1935 με Γραμμή Σοσιαλφασισμού. Με ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑ μετά το 1935 ηταν ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗ με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ να ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ Δ.Σ ΠΑΝΤΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

      Διαγραφή
    4. Ολα τα υπόλοιπα είναι Τρίχες Κατσαρές. Η Ιστορική Αποστολή είναι να ενώσουν τον λαό σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και αφού τσακίσει όλα τα Σοσιαλδημοκρατικά και Οπορτουνιστικά κόμματα του Καπιταλισμού να διεκδικήση την εξουσία στην Διάρκεια του ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Και επαναλαμβάνω πάντα με ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Τα ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  73. Όλα τόσο απλά ρε παιδιά!

    200αρα στο νερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασε το ...παιδί.... να Σκούζει Σύντροφε. Μη μου τον πειράζεις τώρα που παραπατάει χαχαχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Χρουτσοφικέ η πρόταση για την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ισχύει. Οποτε θέλεις μπορείς να έρθείς. Δεν πειράζει που δεν ήσου ποτέ Κομμουνιστής. Εχεις τα Κότσια.... ΕΜΠΡΟΣ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΕ ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. ΖΗΝΟΒΙΕΦ ΜΠΥΧΑΡΙΝ ΤΡΟΤΣΚΙ ΟΠΑΔΟΊ ΤΩΝ Πολιτικών Μετώπων και Σταδίων συνομώτησαν το 1935..... στον Κόκκινο Στρατό για την ανατροπή των Μπολσεβίκων παρέα με τον Χίτλερ. ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Και αυτός ο ΛΕΝΙΝ μεγάλη καταστροφή. Να μη φτιάξει ποτέ Ενα πολιτικό μέτωπο ποτέ στάδιο και να ανατρέψει την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ ΧΟΧΟΟΧΟΧΟΧΟΧΟΟΧΟΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι