Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Αυτοπροσδιορισμοί

   Οι άνθρωποι που έχουν την πραγματική ανάγκη επαναπροσδιορισμού του φύλου τους δεν είναι βιολογικά και ψυχικά άρρωστοι ... αλλά βιώνουν ... μια άρρωστη σχέση με την κοινωνία και τους ρόλους που αποδίδει. 
Gender Dysphoria ορίζεται η δεδομένη ... πολύπλοκη ... κατάσταση στην ιατρική. 

   Αντί λοιπόν η κοινωνία να χρησιμοποιήσει όλη την κατακτημένη γνώση με σκοπό να απαλλάξει αυτούς τους ανθρώπους απο την κοινωνική "δυσφορία" που βιώνουν ... έρχεται (με τον μανδύα της προοδευτικότητας και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων) και αναθέτει αυτό τον ρόλο στα ίδια τα υποκείμενα. 

   Ο αυτοπροσδιορισμός του ατόμου σε σχέση με την κοινωνία στην νοητική σφαίρα της συμπεριφοράς ... είναι το απολύτως ανάλογο με ... την ατομική αυτοθεραπεία στην βιολογική σφαίρα. 

   Η επιστημονική (κατά βάση αντικειμενική) συλλογική (κοινωνική) γνώση ... παραχωρεί (διά νόμου) τη θέση της στην ατομική, φαντασιακή, υποκειμενική και ενστικτώδη αμάθεια-ημιμάθεια. 

   Το ένστικτο στη θέση της λογικής ... η αισθητηριακή αντίληψη στην θέση της ανάλυσης ... το υποκειμενικό στη θέση του αντικειμενικού ... το ατομικό στην θέση του συλλογικού ... η κυριαρχία δηλαδή του ιδεαλισμού. 

   Ξέρουν τι κάνουν. Στο όνομα βέβαια της ελευθερίας του ατόμου !!! ... η κοινωνικοποίηση είναι "δεσμά" !!! Και οι άλλοι, οι αντιδραστικοί, τα φασισταριά για ποιό λόγο αρνούνται έστω και το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού ?? Μα αυτοί τους θεωρούν ... άρρωστους. Καταλαβαίνετε ... άμεσα για θεραπεία, για οριστική και τελική λύση αργότερα. Οταν θα αναλάβουν την εξουσία που θα τους παραδώσουν ... οι άλλοι ... οι σημερινοί "υπερασπιστές" των δικαιωμάτων. Αυτοί που τώρα βολεύονται με το ... "ατομισμός νάναι και οτι νάναι". Οι αντιδραστικοί απλά διαφέρουν σε κάτι ... επιδιώκουν να "κοινωνικοποιήσουν" σαν μαζικό φαινόμενο τον ένα και μοναδικό ατομισμό ... των ανώτερων. Δεν βολεύονται με ποικιλίες. 

   Τελικά το ένστικτο του ατόμου στην θέση της κοινωνικής γνώσης ... η αντικατάσταση του μαρξιστικού «Δεν είναι η συνείδηση των ανθρώπων που καθορίζει το Είναι τους, μα αντίθετα, το κοινωνικό τους Είναι τους καθορίζει την συνείδησή τους» με το αναποδό του ... η πλαστή εικόνα που "νομίζει" ο καθένας για το ατομό του στην θέση εκείνου του συσκοτισμένου που πραγματικά είναι σαν αποκλειστικά κοινωνικό όν. 

   Η πλαστή εικόνα που ... δεν την δημιουργεί κανένας άλλος παρά η κυρίαρχη ιδεολογία με μοναδικό σκοπό το ... κέρδος απο την εκμετάλλευση της ανθρώπινης εργασίας. Η πλαστή εικόνα που σαν τέτοια φτάνει συχνά στον εκχυδαϊσμό των κινημάτων αυτών των ανθρώπων. Η πλαστή εικόνα που εμποδίζει αυτά τα κινήματα να ενταχτούν αποφασιστικά στο ταξικό κίνημα. Αυτά λένε οι μαρξιστές. 

   Οι άλλοι ... υπερασπίζονται τάχα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κάποιοι απο αυτούς απλά το νομίζουν ... είπαμε ... πλαστή εικόνα. Κάποιοι άλλοι ... οι επικίνδυνοι ... έχουν πλήρη γνώση. 
   Είναι διαφορετικό πράγμα η πάλη για την κατάκτηση δικαιωμάτων σε μια κοινωνία ... απο την αναγόρευση σε δικαίωμα ... της απουσίας και της απόσυρσης της κοινωνίας απο το ζήτημα ή αντίθετα της απουσίας και της απόσυρσης του ατόμου-ανθρώπου.
Το πρώτο παραπέμπει σε ιδεαλιστικό ατομισμό και το δεύτερο ευθέως στον φασισμό. Οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι