Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Επιστροφή ... quiz-άτη



   Επιστροφή !!! Τέλος οι διακοπές. Τη νέα σεζόν την αρχίζω με μικρά σκόρπια quiz ... που είχαν σαν αφορμή την ραστώνη των φετινών διακοπών και την συνοδό έλλειψη ... θέλησης για ενασχόληση με οργανωμένα κείμενα.

  

   # Quiz 1: Ποιός κουκουές ... υπήρξε μέλος του ΠΚΚ(μπ) αλλά και μέλος του ΚΚ Τουρκίας ??

   # Quiz 2: Το παρακάτω στιγμιότυπο είναι απο την δίκη του Νίκου Μπελογιάννη και των υπόλοιπων "κατασκόπων" της σοβιετίας, το 1952. Ποιά είναι η γυναίκα με την οποία συνομιλεί ο Μπελογιάννης ??

   # Quiz 3: Είναι αυτό μιά φωτοσοπιά ??

   # Quiz 4: Ποιός είναι αυτός ο τυπάκος ??
  
   # Quiz 5: Εγινε ποτέ στρατιωτική "εισβολή" στο έδαφος των ΗΠΑ ??

   # Quiz 6: Ποιός είναι ο "δράστης" του παρακάτω αποσπάσματος ... αρκετά χρόνια πριν τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο ??

   # Quiz 7: Εχουμε καμμιά επέτειο σήμερα 23 Αυγούστου ??

   # Quiz 8: Ποιός είναι ο ποδηλάτης ??

   # Quiz 9: Ποιά είναι η κυρία ??

   # Quiz 10 ... χωρίς λόγια 

   # Quiz 11: Πως χέζονται πάνω τους τα φασισταριά και ένα σωρό "δημοκράτες" ??

   # Quiz 12: Τι κρατάνε τα κορίτσια ??
 

    


   # Απάντηση 1: Ο Νίκος Ζαχαριάδης

   # Απάντηση 2: Η ηθοποιός Μαρία Φωκά ... τότε Μαρία Καλλέργη ... σύζυγος του κουκουέ ηθοποιού Λυκούργου Καλλέργη. Σε εκείνη την δίκη η Μαρία Καλλέργη ... "έφαγε" ισόβια "επι σκοπώ κατασκοπείας". Η ποινή αργότερα μετατράπηκε σε δεκαετή φυλάκιση.

   # Απάντηση 3: Οχι βέβαια. Είναι ένα ορατό στο google earth σιβηριανό δάσος ... "φτιαγμένο" προς τιμή του Λένιν ... στην περιοχή Zverinogolovskoye.

   # Απάντηση 4: Ο Φιντέλ Κάστρο

   # Απάντηση 5: Ναί, μία και μοναδική φορά. Την έκανε ο Μεξικάνος επαναστάτης ... Πάντσο Βίγια τον Μάρτη του 1916. Να και η αφίσα επικήρυξης του Βίγια απο την αμερικάνικη αστυνομία του New Mexico !!!

   # Απάντηση 6: Ο τεράστιος "αντιφασίστας" και "δημοκράτης" ... Τσώρτσιλ ...

   # Απάντηση 7: Σαν σήμερα 23-8-1939 πέσαν οι υπογραφές στο σύμφωνο μη επίθεσης Μολότωφ-Ρίμπεντροπ. Οι σημερινοί "δημοκράτες" του κώλου στην ΕΕ ... προσπαθούν να μετατρέψουν την ημερομηνία σε μέρα μνήμης για τα θύματα του ολοκληρωτισμού ... την ίδια στιγμή που στηρίζουν με νύχια και με δόντια κάθε φασισταριό της Ευρώπης !!! Εμείς οι άλλοι πάλι γιορτάζουμε ... την επέτειο για το πώς μπορείς να παίξεις ... κομπολόι με τις ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις.

   # Απάντηση 8: Ο Τσέ !!! 

   # Απάντηση 9: Η Μερσέντες Σόσα ... τραγούδησε στο 12ο φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή τον Σεπτέμβρη του 1986 στην Καισαριανή.

   # Απάντηση 10: ΔΣΕ 

   # Απάντηση 11: Βλέποντας κάτι τέτοιες εικόνες 

   # Απάντηση 12: ... καλό χειμώνα 
     

3 σχόλια:

  1. Kαλώς ήρθες απο τις διακοπές. Πιστεύω να πέρασες καλά. Η Συμφωνία Μολότοφ Ρίμπεντροπ είναι υπόδειγμα εκμετάλευσης των Ενδοιμπεριαλιστικών διαφορών. Οσοι προσπαθούνε να γράψουνε ξανά την ιστορία ξεχνάνε σκόπιμα το πλαίσιο που υπήρχε τότε. Ο Φασισμός και ο Χίτλερ ήτανε συνειδητή επιλογή της Γερμανικής Αστικής Τάξης με την Ολόπλευρη συμπαράσταση της Σοσιαλδημοκρατίας και του Οπορτουνισμού που το 1918 με τους ΕΜΠΕΤ ΣΑΙΝΤΕΜΑΝ πνίξανε την Επανάσταση στο αίμα. Και βέβαια με τους Δυτικούς καπιταλιστές να καταργούνε τις Βερσαλλίες και να ενισχύουνε την Γερμανία με όλους τους τρόπους Οικονομικά και Στρατιωτικά. Το 1938 παραδώσανε στον Χίτλερ την Τσεχοσλοβακία ανοίγοντας του δρόμο για την Ανατολή. Και ενώ η ΕΣΣΔ τους πρότεινε συμμαχία ενάντια στον Φασισμό αυτοί με μυστικές συνομιλίες επιδιώκανε συμφωνία με τον Χίτλερ. Επίσης το 1938 η Ιαπωνία χτύπησε την ΕΣΣΔ στην Μογγολία το 1939 η Φιλανδία σε συνδυασμό με την αποκάλυψη της Συνομωσίας στον Κόκκινο Στρατό ΤΡΟΤΣΚΙ ΜΠΟΥΧΑΡΙΝ ΖΙΝΟΒΙΕΦ ΤΣΟΥΧΑΤΣΕΦΣΚΙ σε συνεργασία με τον Χίτλερ για την ανατροπή των Μπολσεβίκων. Σε αυτές τις συνθήκες υπόγραψε την συμφωνία ο Ι.Β ΣΤΑΛΙΝ και τους τρέλανε όλους. Οπότε απόλυτα φυσιολογικά 63.5 χρόνια απο τον θάνατο του ο μεγάλος Γεωργιανός τους προκαλεί εφιάλτες. Καλή δύναμη και καλό χειμώνα Σύντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Απάντηση 5 δεν είναι σωστή. Η πρώτες στρατιωτικές εισβολές στο έδαφος των ΗΠΑ έγιναν κατά την διάρκεια του Αγγλοαμερικάνικου Πόλεμου του 1812 (18 Ιουνίου 1812–18 Φεβρουαρίου 1815), με σπουδαιότερη την απόβαση βρετανικών στρατευμάτων στις 19 Αυγούστου στον Κόλπο Τσέσεπικ (Chesapeake Bay)· τα βρετανικά στρατεύματα προέλασαν μέχρι την Ουάσιγκτον, την οποία αφού κατέλαβαν μετά την μάχη του Μπλέιντενσμπεργκ (Battle of Bladensburg) στις 24 Αυγούστου 1814, καταλεηλάτησαν επί τρεις ολόκληρες ημέρες πυρπολώντας όλα τα δημόσια κτίρια, μεταξύ των οποίων και τον Λευκό Οίκο. Της εισβολής του 1814 είχαν προηγηθεί μικρότερες εισβολές βρετανικών στρατευμάτων από τον τότε Βρετανικό Καναδά σε εδάφη των ΗΠΑ την περίοδο 1812–1814 ως αντεπιθέσεις στις εισβολές των αμερικανικών στρατευμάτων στον Καναδά, εισβολές με τις οποίες άρχισε ο κατά ξηρά πόλεμος μετά την κήρυξή του από τις ΗΠΑ στις 18/6/1812.

    Ιστοριοδίφης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο επι της ουσίας. Συνηθίζουμε όμως να υπολογίζουμε σαν ΗΠΑ ... με το γνωστό τους ιμπεριαλιστικό ρόλο ... τις ΗΠΑ που προέκυψαν μετά τον αμερικανικό εμφύλιο.

      Διαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι