Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Τυφλοί ή εθελότυφλοι ??

   

   Η απορία του σημερινού τίτλου αφορά τον χώρο των αντιεξουσιαστών ... με αφορμή το αναμφισβήτητο πέρασμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού ... στην νέα του φάση. 
   Η "αριστερή" κυβέρνηση αργά και σταθερά θα αναγκάζεται απο τις υπογραφές που έβαλε ... να καταφεύγει στον αυταρχισμό.** Οχι μόνο απέναντι στους πρόσφυγες ... απέναντι σε όλους ανεξαιρέτως.** Ποιοί θα κληθούν να "διεκπεραιώσουν" το αυταρχικό σχέδιο που διευθύνει ο μορφονιός ?? Τα σώματα ασφαλείας βεβαίως-βεβαίως ... και θα δούμε σύντομα για το τι ακριβώς ρόλο επιφυλάσουν για τον στρατό. 
   Ποιός θα είναι σε αυτή την φάση ... ο βέβαιος (παίξτε το και πηγαίνετε ταμείο) και "αναπάντεχος" σύμμαχος της "αριστερής"(μπρρρ) κυβέρνησης ????

   Το κάθε λογής φασισταριό (κρυφό ή ξεφωνημένο) ... και σύσσωμος ο νεοφιλελέ βρωμερός οχετός
   Δηλαδή ?? Ολο το ευρώδουλο τόξο ... παρότι θα τσιρίζει σαν σκυλάκι του καναπέ για "το κακό που μας έφερε η αριστερά" ... θα στηρίξει ... με νύχια και με δόντια την αυταρχική κλιμάκωση της κυβέρνησης είτε θα αφορά το προσφυγικό, είτε τα άλλα ζητήματα που έρχονται. Στην ουσία θα έχουμε μπροστά μας ... ένα συμπαγές ... "αριστερο"-νεοφιλελέ μπλόκ με αιχμή τα φασισταριά που "τρέμουν" απ΄ τον πειρασμό να βγούν σαν τάγματα εφόδου "αγανακτισμένων πολιτών"** για να συνδράμουν τα "αριστερά" ΜΑΤ. 
   Τι μας μένει ?? Ενας λαός που ... απο την μιά κολυμπάει στα βάσανα αλλά πασχίζει να προσφέρει κάθε σταγόνα αλληλεγγύης στους ξεριζωμένους (χωρίς ίσως να πολυσκέφτεται αν κινδυνεύει περισσότερο απο τους πρόσφυγες ή απο τα ξεσαλωμένα φασισταριά) ... και απο την άλλη βολοδέρνει σα χαμένος ανάμεσα στην σκέψη να διαολοστείλει ή όχι "όσους πίστεψε και τον δούλεψαν" ... και να δεί την μοίρα του αλλοιώς. 
   Πώς αλλοιώς ?? Εδώ οι πραγματικές επιλογές - τώρα πιά - είναι ελάχιστες. Οργάνωση και αγώνας απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο ... την αστική εξουσία και τους υπηρέτες της ... με στόχο την εργατική εξουσία
   Τίποτα άλλο δεν υπάρχει !!! ... ή μήπως όχι ??

   Εδώ μπαίνει στην εξίσωση ... ο αντιεξουσιατικός χώρος. Αυτοί, λοιπόν έχουν ... σοβαρές αλλεργίες με τις εξουσίες !!! Με όλες τις εξουσίες. Οχι σε κάθε εξουσία ... φωνάζουν. Είναι βαθειά αντιμαρξιστές ... γιατί εαν ήταν μαρξιστές ... θα είχαν χαμπαριάσει απο τον μαρξισμό ... πως ο μοναδικός τρόπος να απαλλαχτούμε απο κάθε εξουσία ... είναι μόνο η εργατική εξουσία. Τα παλληκάρια αυτά δεν μισούν τον λαό ... μισούν όμως ... την οργανωσή του για να κατακτήσει την εξουσία.
   Απλοικά θα έλεγε κάποιος πως αρνούνται την αστική εξουσία όπως αρνούνται και το αντιθετό της ... την εργατική εξουσία. Και τι μας κάνουν ... δυό αρνήσεις ?? Μιά κατάφαση !!! Μιά ουσιαστική κατάφαση σε αυτό που υπάρχει ... δηλαδή μιά κατάφαση στην αστική εξουσία. Αλλά μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα. Θα είχαμε μπροστά μας μερικούς γραφικούς που σπάνε βιτρίνες. Και εμείς θα κάναμε τις εύλογες ερωτήσεις ... Δηλαδή ... ωρέ καλόπαιδα τι πρέπει να κάνουμε ?? Να παίζουμε μπάτσες με τα ΜΑΤ ... όπως οι γαλάτες με τους ρωμαίους εσαεί ?? ... Μέχρι πότε ?? Μέχρι να μας αδειάσουν την γωνιά οι κεφαλαιοκράτες με την θελησή τους ?? Μέχρι να αναρχέψει όλη η κοινωνία και να μην θέλει εξουσία στο κεφάλι της ?? Εχετε κάποιο κρυφό σχέδιο στο μυαλό σας ?? Εχετε κάποιο μαγικό ζουμί που πίνεται ... και δεν μας δίνεται ?? 
   Ομως τα πράματα είναι πιό περίπλοκα. Τώρα που οι μάζες θα σκεφτούν (αν τελικά θα αποφασίσουν) να μπούν στον οργανωμένο αγώνα και θα βρίσκουν απεναντί τους ... το ενιαίο ... "αριστερο"-νεοφιλελέ μπλόκ που θα εχει σαν αιχμή το ΜΑΤοφασισταριό ... απο δίπλα θα εμφανίζονται και τα αντιεξουσιαστικά φυντάνια με καθήκον να την "πέσουν" σε κάθε εκφραστή κάθε εξουσίας. Ακόμα και στις οργανωμένες ταξικές δυνάμεις. Απο κοντά και τα φασισταριά ... μεταμφιεσμένα άλλοτε σε αγανακτισμένο λαό και άλλοτε σε αντιεξουσιατές (μιά κουκούλα που μπαινοβγαίνει, αρκεί). Απο κοντά και το τσούρμο των φασιστοκυπαντζήδων να παίζει κάθε φορά όποιο ρόλο χρειάζεται.** Απο κοντά και ένας ολόκληρος συρφετός ... ΕΕ-πληρωμένων ΜΚΟ έτοιμος να στήσει οτι προβοκάτσια του ζητηθεί. Μπάχαλο ... οτι ακριβώς επιδιώκουν τα φασισταριά και οι συνοδοιπόροι τους !!! Να τσακίσουν κάθε προσπάθεια λαικής ταξικής οργάνωσης ... προτού προλάβει να πάρει διαστάσεις. Αρχαίο γνωμικό: Σπάζοντας μιά βιτρίνα ... καθηλώνεις εκατοντάδες αναποφάσιστους στον καναπέ.** Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε. Οι αντιεξουσιαστές ... αντικειμενικά πάντα παίζουν το γνωστό παιχνιδάκι με τα γνωστά αποτελέσματα. 

   Δεν μπορεί να γίνει αλλοιώς επειδή η επαναστατικότητα των αντιεξουσιαστών ... είναι μιά επαναστατικότητα κολοβή. Στρέφονται μανιασμένοι ενάντια στον αστό ... αλλά τρέμουν να στραφούν ενάντια στην εξουσία του ... επειδή ξέρουν πως όταν ό αστός χάσει την εξουσία του ... θα πρέπει να υπάρχει μιά άλλη εξουσία που θα τον εμποδίσει να την αρπάξει ξανά. Και αυτή δεν είναι άλλη απο την διχτατορία του προλεταριάτου. Σε αυτό το σημείο της ιστορίας όλοι οι αντιεξουσιστές ... είναι παραλυμένοι. Δεν μπορούν να στραφούν ενάντια στην αρρώστια ... και γι΄αυτό μαστιγώνουν αλύπητα το σύμπτωμα. Η αστική εξουσία ... 150 χρόνια τώρα ... μυρίστηκε την ανημπόρια των αντιεξουσιαστών ... και δεν κάνει τίποτα άλλο παρά το αυτονόητο ... να την χρησιμοποιεί για λογαριασμό της, ομολογουμένως με εξαιρετική επιτυχία. Να μεταμορφώνει τους αντιεξουσιαστές ... σε όργανα της εξουσίας της. Και αυτοί οι φοβεροί και τρομεροί αντισυστημικοί συνεχίζουν τον χαβά τους. Ωρύονται για τα δικαιώματα ενός λαού ... που τον καλούν να περιμένει ανοργάνωτος την μαγική εξαφάνιση των εξουσιών !!! Τον καλούν δηλαδή ... σαν πρόβατο στην σφαγή. 
   Πως το έλεγε ο Βλαδίμηρος ?? "Η κοσμοθεωρία των αναρχικών είναι η αστική κοσμοθεωρία, γυρισμένη απο την ανάποδη. ... Η τακτική τους, που ανάγεται στην άρνηση του πολιτικού αγώνα, διαιρεί τους προλετάριους και στην πραγματικότητα τους μετατρέπει σε παθητικούς συμμετόχους της μιάς ή της άλλης αστικής πολιτικής, γιατί μιά πραγματική απομάκρυνση των εργατών απο την πολιτική είναι αδύνατη και ακατόρθωτη" 

   Μοιραία λοιπόν η δράση των αντιεξουσιαστών ... θα είναι πάντα έξω απο το οργανωμένο ταξικό λαϊκό κίνημα και ενάντια σε αυτό αφού εκεί βλέπουν άλλη μία εξουσία, άλλη μία απειλή. Αρνούνται την συλλογική δράση ... κατρακυλούν στον ατομικισμό ... κατρακυλούν στην μεμονωμένη δράση. Αυτό είναι γενικό χαρακτηριστικό της δράσης τους. Παράδειγμα αποτελεί ο τρόπος που φαντάζονται πως μπορούν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο του φασισμού. Με το να παίζουν "πόλεμο" με τους χρυσαυγίτες και τα ΜΑΤ !!!** Θέλουν να τσακίσουν το φασισμό ... χωρίς τον λαό !!! Να πως το έλεγε ο Λένιν το 1905: "Το ατομικιστικό τους ιδανικό βρίσκεται σε άμεση αντίθεση με τον σοσιαλισμό" Είναι ο "μανιασμένος απο τις φρικωδίες του καπιταλισμού μικροαστός που ... περνά εύκολα σε άκρα επαναστατικότητα " Αυτό ακριβώς είναι ο αντιεξουσιαστής. Ενας ατομικιστής μικροαστός.
   Ποιά άλλη ασθένεια κουβαλάει ... θέλει δεν θέλει ... ο μικροαστός ?? Τον οπορτουνισμό. Ο μικροαστός αντιεξουσιαστής απο την στιγμή που αρνείται τον επαναστατικό ρόλο του εργάτη και την εργατική εξουσία ... έχει βρεθεί σε σύμφυση με τον οπορτουνισμό. "Και τα δύο αυτά εκτρώματα αλληλοσυμπληρώνονται" ... έλεγε ο Βλαδίμηρος. Τι καναν οι αντιεξουσιαστές μας τόσα χρόνια ?? Πόσες φορές δεν έχουμε δεί αυτά τα δυό εκτρώματα δίπλα-δίπλα ... απο την κάλπη ως τα συνδικάτα, τα πανεπιστήμια και τα πεζοδρόμια ... να βγάζουν το ατέλειωτο μίσος τους για τις ταξικές δυνάμεις ?? Πόσοι έχουν ξεχάσει τα γεγονότα του ΄11 ... τότε που το ΚΚΕ τους "εμπόδισε" να καταλάβουν την βουλή και την εξουσία ?? Πόσοι ξεχνούν την συνειδητή (σε συνεργασία με το παρακράτος) ή την υποσυνείδητη (απο τις βλακώδεις αναλύσεις τους) ... προβοκατόρικη δράση τους κάθε φορά που υπάρχει άνοδος του κινήματος ?? Και τώρα που ο οπορτουνισμός ... μεταμορφώθηκε σε μιά ξεγυρισμένη σοσιαλδημοκρατία ... ωρύονται και χτυπιούνται σαν παραπλανημένες κορασίδες. "Ο αναρχισμός είναι συχνά ένα είδος τιμωρίας για τα οπορτουνιστικά αμαρτήματα" ... έλεγε ο Βλαδίμηρος απο το 1905 παρακαλώ. 

   Απο την οξύνοια του Βλαδίμηρου δεν ξέφυγε και άλλη μιά σημαντική παράμετρος ... "Τα διεθνή σοσιαλιστικά συνέδρια δεν πήραν χωρίς λόγο την απόφαση να μή γίνονται δεκτοί οι αναρχικοί. Ανάμεσα στον σοσιαλισμό και στόν αναρχισμό υπάρχει ολόκληρη άβυσσος, που του κάκου προσπαθούν να την παρουσιάσουν σαν ανύπαρκτη οι προβοκάτορες πράκτορες της μυστικής αστυνομίας και οι λακέδες δημοσιογράφοι των αντιδραστικών κυβερνήσεων" Σας θυμίζει κάτι αυτό ?? Κρατάει χρόνια (πολλά) αυτή η κολώνια !!! Απο τότε αυτά τα φυντάνια ... προσπαθούν να κολλήσουν σαν παράσιτα στα ταξικά κινήματα ... και απο τότε ... έφευγαν κλωτσηδόν. Απο τότε τα τσιράκια της αστικής εξουσίας (ίδια ήταν και τότε ... χαφιέδες και λακέδες δημοσιογράφοι) ... προσπαθούν να μας πείσουν πως ... είναι επαναστάτες τα παιδιά !!! Πως έτσι είναι οι επαναστάτες ... σαν την μούρη των αντιεξουσιαστών !!! Απο τότε προσπαθούν "δείχνοντας" τους αντιεξουσιαστές ... να κάνουν τον λαό να σιχαθεί την επανάσταση ... να σιχαθεί το μέλλον του.            
  
** Υ.Γ. Οσο γράφονταν αυτές οι γραμμές ... είχαμε "παρεμβάσεις" των ΜΑΤ "αγκαλιά" με φασισταριά στα νησιά, ΜΑΤ στο Ζάππειο όπου η αριστερή κυβέρνηση έδινε το λιμάνι στην Cosco, κάτι σπασμένα τζαμιλίκια φασιστοφυλλάδας (θα γίνουν και "ήρωες" στο τέλος), κάτι τσαμπουκάδες χρυσαυγιτών με αντιεξουσιαστές "αντιφασίστες" στον Πειραιά, φασιστοσόου κατά της "ισλαμοποίησης" με ομιλητές όλα τα φασισταριά που είναι σε "κατ΄οίκον περιορισμό" αλλά γαυγίζουν δημόσια κάτω απο την μύτη των αριστερών ΜΑΤ, και επίθεση ενός ξαναμμένου φασισταριού σε τηλεοπτικό συνεργείο με σιδερολοστό (τα ΜΑΤ τελικά δεν "κατάφεραν" να τον πιάσουν). Ολα αυτά σε μιά μέρα !!!              

4 σχόλια:

  1. Ολα στην υπηρεσια του Καπιταλισμου για να μη μπορεσει ποτε ο λαος να βαλει στο στόχο του την ιδιοκτησια των μεσων παραγωγης. Παντα εξαιρετικος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάνω σε αυτό, να πούμε και διάφορα «παιδιά» που στο δημοψήφισμα μας εγκαλούσαν γιατί δεν ψηφίσουμε το όχι (να μας την λένε οι «αντιεξουσιαστές» για την συνειδητή επιλογή μας για αποχή από αστική εκλογική διαδικασία) και τρέχανε να ρίξουν στις καλπές το «δικό τους όχι στους δυνάστες»... Αλέξανδρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "ΟΧΙ" τους το χειρίστηκε ο Τσίπρας όπως ακριβώς τους έπρεπε !!!

      Διαγραφή
    2. Το Οχι...μαζί με Εθνικιστικες Φασιστικές δυναμεις. Και τα τμηματα της Αστικης Ταξης που τους στηρίζουνε. Ηρθε η ωρα της Αριστερας....................ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι