Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Τα ξύλινα

   Πρωταπριλιά χτές, τ΄άι Πινόκιο του ξύλινου, μεγάλη η χάρη του. Αλλά δεν θα ασχοληθώ με τα ... ψεύτικα ... αλλά με τα ξύλινα. Ξέρετε σαν τα ξύλινα τα λόγια, τις ξύλινες θέσεις, τις ξύλινες ιδέες, το ξύλινο ΚΚΕ κλπ κλπ ...
   ... τις ξύλινες ερωτήσεις !!! 

   Η πλέον ξύλινη ερώτηση ever στην πολιτική ιστορία είναι αυτή που απευθύνεται στο κουκουέδικο πολλά χρόνια τώρα ... "πέστε μας μιά χώρα που γίνονται όλα αυτά που λέτε, κάπου που εφαρμόσθηκαν και πέτυχαν ... ένα μοντέλο ??" 
   Χμμμμ ... ενδιαφέρον. Θα προτείνω μέθοδο ... αλγοριθμικής προσέγγισης. Ξεκινάμε ...

   # Τί είστε ή τι αισθάνεσθε ??
      Λαός ... ή ... Κολωνάκι ??
      Ο λαός να μένει ... και το Κολωνάκι να αποχωρήσει τώρα. Ξού Ξού !!! Στο "καλό" να πάς ... παράσιτο, καληνύχτα κηφήνα.

   # Παρότι αυτοκατατάσεστε στον λαό ... θα επιθυμούσατε να "γίνετε" ... Κολωνάκι ??
      Ναι ή Οχι ??
      Προσωρινά ... όποια απάντηση και να επιλέξετε ... συνεχίστε, λαμβάνοντας υπ΄όψιν οτι αυτοί που απαντούν "Ναι" ... μάλλον πρέπει να ετοιμάζονται για έξοδο σε κάποιο απο τα επόμενα βήματα. 

   # Τι ζούμε ??
      Μια προσωρινή δυσκολία ... ή ... κάτι βαθύτερο ??
      Σε αυτό το σημείο εκτιμώ πως θα έχουμε λίγες αποχωρήσεις ... αυτών δηλαδή που νομίζουν πως η κατάσταση είναι εύκολη και παροδική.   

   # Να περιμένουμε την (καπιταλιστική) ανάπτυξη για να αλλάξει η μοίρα μας ... ή ... πρέπει να σκεφτόμαστε κάτι άλλο ??
      Είναι προφανές πως οι περισσότεροι θα επιλέξουν την πρώτη επιλογή. Γιά όλους αυτούς - που "τυχαίνει" να αποτελούν την πλειοψηφία αυτών που θέτουν στο κουκουέδικο την ξύλινη ερώτηση περί προτύπων και μοντέλων - η συνέχεια διαμορφώνεται ως εξής ... Ο καπιταλισμός απ΄τον οποίον περιμένετε την "αναπτυξή" του να σας σώσει ... πότε και που ακριβώς πέτυχε ως μοντέλο ?? 
      Αποκλειστικά όλες οι απαντήσεις στο ερώτημα αυτό ... θα δείχνουν τον "προηγμένο" δυτικό κόσμο ... στον οποίο θέλουμε να ξαναμοιάσουμε και να "ξαναμπούμε" δυναμικά όταν θα "παρέλθει" η κρίση που μας ταλανίζει. Με λίγα λόγια τον μαγικό κόσμο των καπιταλιστικών αγορών. Συνεχίζουμε ...

   # Ποιό απο τα παρακάτω στιγμιότυπα ... αφορούν το καπιταλιστικό σύστημα ?? 
      Οσοι βλέπουν τον καπιταλισμό στο πρώτο στιγμιότυπο ... και αποδίδουν τα δυό επόμενα ... σε κάτι άλλο (ή απλά σε ατυχείς εκφάνσεις του καπιταλισμού) ... παρακαλούνται να αποχωρήσουν ως αφελείς ... να πάνε να ξαπλώσουν αφού κλείσουν φώτα, τηλεοράσεις, υπολογιστές, ραδιόφωνα και κυρίως τα μάτια ... και να αναλογιστούν οτι το πρώτο δεν υπάρχει περίπτωση να συμβαίνει χωρίς τα άλλα δύο. Σε αυτόν τον διαλογισμό ... θα θεωρηθεί εντελώς ύποπτο να μην περάσει απ΄το μυαλό σας ... οτι το σπιτάκι σας, το αμαξάκι σας, το εξοχικούλι σας, οι διακοπούλες σας, το i-phone σας κλπ κλπ κλπ ... είναι ποτισμένα με τον ιδρώτα και το αίμα ενός ή πολλών ανθρώπων που δεν ανήκουν στον "πολιτισμένο" και "προηγμένο" κόσμο σας. Εαν τέτοιες σκέψεις δεν περάσουν απ΄το μυαλό σας ... καθήστε εκεί που βρίσκεστε.
      Οσοι επιστρέψουν απ΄τον διαλογισμό και οι υπόλοιποι που έμειναν μπορούμε να συνεχίσουμε ...

   # Το παρακάτω στιγμιότυπο ... αφορά το "επιτυχημένο" καπιταλιστικό μοντέλο του δυτικού "πολιτισμένου" κόσμου ... ή ... όχι ?? 
      Οσοι απαντάτε "όχι" ... πάρτε δρόμο γρήγορα. Δεν υπάρχει για σας σωτηρία. 


   # Θεωρείτε οτι ανήκετε σε μιά προικισμένη ομάδα ανθρώπων, ή τυχερών, ή ικανών ή μήπως είστε πιό μάγκες απ΄τους άλλους ?? Σας κάνει κάτι να πιστεύεται πως μιά ζωή ... θα κάνετε την ζωούλα σας, τις δουλίτσες σας, με τις ανέσεις σας και τα ψώνια σας με τα παιδάκια σας ... και δεν θα καταλήξετε να κοιμάστε στις σίτες ή σε ένα παλιοαυτοκίνητο ... σαν τα 50.000.000 πολίτες της χώρας μοντέλο ... της χώρας πρότυπο ??
      Οι αμετανόητοι αφελείς "ξεχωριστοί" να αποχωρήσουν τώρα ... και να πάνε να βρούν τους προηγούμενους. 

   # Εκτός εάν ... κουβαλάτε άλλα "σκουλήκια" στο μυαλό σας. Μήπως είστε εσείς ... οι "άριστοι", οι "καλύτεροι", οι "δημιουργικότεροι", οι "εφευρετικότεροι", οι "καινοτόμοι" ... και οι άλλοι είναι απλά ... κατώτεροι και μειονεκτικοί ?? Μήπως εσείς είστε ικανοί να "πιάσετε" την μεγάλη ευκαιρία ... που δεν μπορούν οι παρακατιανοί ?? Τα ερωτήματα αυτά μάλλον πρέπει να συμπυκνωθούν σε ένα ερώτημα. Στην ανθρώπινη ιστορία ... το κριτήριο επιλογής των "αρίστων" ήταν ποτέ κάτι διαφορετικό παρά η κατοχή ... πλούτου και ισχύος ?? 
      Οσοι λαϊκοί άνθρωποι είστε ακόμα εδώ ... και πιστεύετε ακόμα οτι θα μπορέσετε να ανεβείτε τα σκαλιά της κοινωνίας με την αξία σας ... κι΄όχι με ξένες πλάτες (και τα απαραίτητα ανταλλάγματα βεβαίως-βεβαίως) ... ξεκουμπιστείτε αμέσως και τρέξτε για να πιάσετε τις "ευκαιρίες". Μην σας τις αρπάξουν οι άλλοι. 

   # Υπάρχουν και περιπτώσεις που το σαράκι της αριστείας σε πολλά διεστραμμένα μυαλά ... έχει πάρει διαφορετικές διαστάσεις. Απλά τα πράγματα. Οι ικανοί και οι ξεχωριστοί (άνθρωποι, ομάδες, φυλές, "έθνη", συμμαχίες περιούσιων "εθνών") ... "δικαιούνται" να σκλαβώσουν τους κατώτερους ... επειδή απλά αυτό επιβάλει το "κατώτερο" αίμα τους, αυτό είναι η μοίρα τους. Ξανά και πάλι ... το κριτήριο της "αριστείας" είναι η κατοχή ισχύος.
      Αντε να gαμiθείte ξευτιλισμένα φασισταριά !!! Πάρτε δρόμο και κρυφτείτε στις τρύπες σας ... ελεεινοί.

      Αι στο διάολο ... τσαντίστηκα.

 
   # Στο κουκουέδικο το λέμε ιμπεριαλισμό και αφορά κάθε πτυχή της ζωής του καθενός απο εμάς και απο εσάς, άσχετα εαν δεν το καταλαβαίνουν πολλοί. Μία απο τις πτυχές του φαινομένου ... λαικά μεταφράζεται πως ... στους ματωμένους κύκλους του καπιταλισμού ... ή γονιός ή το παιδί (διαλέχτε) ... αναπόδραστα θα "κληθούν" στις κρεατομηχανές.
      Οσοι λαϊκοί άνθρωποι έχετε απομείνει ακόμα ... και πιστεύετε πως σκύβωντας και περιμένοντας θα γλυτώσετε ... απο τους δικούς μας άριστους εκμεταλλευτές, και απο την κρίση τους, και απο τον φασισμό τους, και απο τους ισχυρούς συμμάχους τους, και απο τον πολεμό τους ... μάλλον πρέπει να αισθάνεστε τυχεροί και καλό είναι να πάτε να ψωνίσετε λαχεία. Κανείς ποτέ δεν ξέρει. Καλή τύχη και ήρεμο ύπνο.

   # Σε όσους έχουν μείνει ακόμα ... το ερώτημα δεν είναι άλλο παρά ... σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα ?? Εκτός αν κάποιοι έχουν και άλλα "μοντέλα" στο μυαλό τους για να απαλλαχθούμε απο αυτό που έρχετε να πέσει πάνω στα κεφάλια μας. Σοσιαλισμός λοιπόν ... ο νέος κόσμος !!! Και είναι να απορεί κανείς πως διάολο σκέφτονται μερικοί. Είναι δυνατόν να ... θέλεις να φτιάξεις κάτι καινούργιο ... και να ψάχνεις ποιό μοντέλο θα αντιγράψεις ?? 

   # "Μα βρέ παιδί μου ο σοσιαλισμός είχε την ευκαιρία του και είδαμε που κατέληξε" ... Ωραίος τρόπος σκέψης !!! Επειδή κάποτε η επανάσταση των δούλων και ο Σπάρτακος πνίγηκαν στο αίμα ... τελείωσε η ιστορία ?? Ο άνθρωπος δεν έπρεπε να έχει άλλη ευκαιρία ?? Ο Σπάρτακος ... είναι απλά ένας ήρωας του Hollywood ?? Μήπως να αφήσουμε και τον Λένιν στα χέρια των σεναριογράφων ??
      Ο άνθρωπος ... την έφτιαξε μόνος του την άλλη ευκαιρία ... και ας την έχασε και πάλι. Και θα την ξαναφτιάξει αργά ή γρήγορα. Το μόνο που καταφέρνουν αυτοί που αρνούνται ή φοβούνται την επόμενη ευκαιρία του σοσιαλισμού ... είναι απλά να την καθυστερούν ... και να δίνουν στον καπιταλισμό κάθε μέρα απανωτές ευκαιρίες. Τίποτα άλλο.

   # "Ναι εντάξει ... αλλά είχαν και σοβαρά προβλήματα ... οι ελευθερίες ... η δημοκρατία ... η γραφειοκρατία ... οι ελλείψεις βασικών αγαθών (τζίν παντελόνια και νάϋλον καλσόν !!!) ... τα ταξίδια ... η νομεκλατούρα ..." Αξεπέραστος τρόπος σκέψης !!! Δεν είναι η στιγμή να πούμε αν όλα αυτά ήταν πραγματικά προβλήματα εκείνων των κοινωνιών. Τα περισσότερα απο αυτά τα "θέματα" η ζωή απέδειξε πως τα είχαν ... μόνο οι πραγματικοί νοσταλγοί του καπιταλισμού ... παρότι και ο λαός μαζί με το κόμμα του, χαλάρωσαν, παραιτήθηκαν και το πλήρωσαν με το τίμημα της ήττας που έφερε πίσω τις καπιταλιστικές "ελευθερίες" και τους "έλυσε" τα προβλήματα οικοδόμησης του σοσιαλισμού !!! Πήγαν να λύσουν τα προβλήματα του σοσιαλισμού με ποιό τρόπο ??
      Με τον καπιταλιστικό τρόπο ... χάνοντας βέβαια κάθε κατάκτηση. Κέρδισαν "ελευθερίες", "δημοκρατία" και "ευκαιρίες κοινωνικής ανόδου"  ... παρότι απόκτησαν και μερικά προβληματάκια ... σαν την ανεργία, την ακρίβεια, τους ασιατικούς μισθούς, το εργασιακό ξεζούμισμα, προβληματάκια στην στέγη, στην υγεία, στην παιδεία, στην σύνταξη, στον ελεύθερο χρόνο, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό αλλά και δάνεια για να τα έχουν πάλι πίσω με τον "νέο" τρόπο, απόκτησαν τζάκια, δυναστείες, μαφίες, ναρκωτικά κλπ κλπ  ... 
       

   # Να λοιπόν μπροστά μας το μοναδικό μοντέλο του νέου κόσμου.         
      Σοσιαλισμός που θα φτιαχτεί πάνω στις μαρξιστικές-λενινιστικές αρχές ... και σε τίποτα άλλο που να μοιάζει στον παλιό κόσμο.
      Σιχαίνεστε το κοκορέτσι που θα φτιάξουμε ... επειδή κάποτε στο αντεράκι μέσα υπήρχαν και σκατά ?? 
      Πλύντε τα να τελειώνουμε ... ή τραβήξτε το δρόμο για κανένα hamburger.  

   # Οσοι είναι ακόμα εδώ ... ελπίζω να έχουν απαντήσεις στα αρχικά ερωτήματα.
      Είναι κανείς εδώ ?? Τι έγινε ρε παιδιά ?? Μόνο ο Κουτσούμπας και εγώ απομείναμε ??

3 σχόλια:

  1. Eλα ρε συντροφε μας αδικεις, εδω ειμαστε βεβαια,
    ποιοι νομιζεις οτι σε διαβαζουνε,τιποτα συριζαιοι;
    Ξυλινοι ΚΚΕδες ειμαστε χαχα.

    Ηλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν εισαι μονος ειμαι και εγω που συνυπογραφω τον ξυλινο λόγο σου. Μαρξισμός Λενινισμός χωρίς καμμια ιδεολογικη παρρεκλιση απο αυτες που γνωρισαμε. Συγχαρητηρια για τις αναρτησεις σου Συντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χα, χα, χα! Τελευταία παραστένεψε ο χρόνος μου κι έχω να επιλέξω ανάμεσα στο να σχολιάσω ή να "στείλω" αξιόλογες αναρτήσεις στο τουίτερ και στο φέισμπουκ. Επιλέγω τα δεύτερα λοιπόν. Ε, ανάμεσα σ' αυτά που "στέλνω", συχνά-πυκνά είναι και οι αναρτήσεις σου. Το ίδιο θα κάμω και με τούτη. Μόνο που με παιδεύεις για δεν έχεις φροντίσει να τα "στέλνω" μ' ένα πάτημα.
    Καλή Γκέλμπεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι