Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Τι έγινε ρε παιδιά ??



    # Τον Γενάρη του 2015 έπεσαν στα κουτιά ... 6.200.000 έγκυρα. Χτές έπεσαν ... 5.420.000 έγκυρα !!! Δηλαδή χτές πήγαν να ψηφίσουν 780.000 λιγότεροι !!! Αυτό αποτελεί σκάρτο ... το 15 % !!! Τι είναι όλοι ετούτοι ωρέ ?? 

   # Κάμποσοι ετεροδημότες ... ήθελαν να πάνε αλλά δεν μπορούσαν. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί την αποχή. Ούτε την αποχή την δικαιολογεί ο τουιτεροχαβαλές που θέλει να κάνει τον εαυτό του να πιστέψει πως είναι κάποιο ... μοντέρνο ριζοσπαστικό κίνημα. Τέτοιοι γραφικοί θυμίζουν τον Λαφαζάνη που ένοιωθε εκφραστής του 62%.


   # Ο “παντοδύναμος” Σύριζας χτές (σε σχέση με τον Γενάρη) έχασε ... - 325.000 κουκιά και το καμμένο συνεταιράκι έχασε ... - 95.000 !!! Σούμα οι μεγάλοι νικητές έχασαν ... - 420.000. Η ΝουΔούλα έχασε - 200.000 και οι χαζοποτάμηδες άλλες - 150.000. Η Φώφη η σοσιαλίστρια (μαζί με τα δημαρολιμά) αύξησαν την δύναμη κατά + 50.000 κουκιά και οι λεβεντομαλάκες κατά + 75.000. Να αναφέρουμε επίσης πως και τα (στην ουσία “καραμνημονιακά”) φασισταριά ... έχασαν κι΄αυτά 10.000 κουκιά.   Συνολικά δηλαδή απο τους 780.000 που έχασαν οι ποταμο-νουδου-συριζανέληδες (μαζί και τα φασισταριά) ... δηλαδή οι υπηρέτες του καπιταλισμού ... οι 125.000 χιλιάδες πήγαν σε άλλους υπηρέτες ... στους πασοκο-λεβέντηδες. Τι μας μένει ?? Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο 655.000 ... είπαν ... κάτι !!! Μέσα σε όλους αυτούς θα βρεί κάποιος ένα κάρο λογικές ... αλλά η ουσία για την ώρα φαίνεται να είναι πως αυτή η μεγάλη μάζα ... ουδετεροποιήθηκε ... δεν πήγε στην κάλπη τους. Για τον οποιονδήποτε λόγο ... δεν γουστάρει στη φάση αυτή να νομιμοποιήσει με την ψήφο της το παιχνιδάκι της αστικής εξουσίας ... άσχετα εαν η αστική εξουσία έχει τους τρόπους την αποχή να την γυρνάει σαν μπούμεραγκ στο κεφάλι σου με τους εκλογικούς νόμους και τα μπόνους. Απο την άλλη παρότι η αποχή είναι αρνητικό φαινόμενο καθότι ουδετεροποιεί λαικές μάζες (μακάρι να απομάκρυνε απο την εκλογική διαδικασία τμήματα αστών) μπορεί να γίνει ... μελλοντική παρακαταθήκη του ταξικού κινήματος ... έστω και εαν το ίδιο το κίνημα δεν την πιστώθηκε καθόλου αυτή την στιγμή. Είναι ένα δειλό βήμα καθότι αντικειμενικά οι περισσότεροι απο αυτούς θα δυσκολευτούν τους επόμενους μήνες να βρούν κάτι που θα τους “σπρώξει” να γυρίσουν ξανά από εκεί που έφυγαν.
    # Οι άλλοι υπηρέτες του καπιταλισμού ... το λαφαζανείκο μαζί με τον μεταφερόμενο θίασο των ζωή-ραχήλ και με όλα τα κανάλια να σκίζονται και να μην βρίσκουν τις διαφορές απ΄το ΚΚΕ ... πήρε 150.000 κουκιά. Η ανταρσυα-εεκ + 5.000 (από 40.000 ... 45.000). Σε αυτή την κατάσταση δεν λές με τίποτα ... πως πέρασε η θολή λογική ... για “ενιαία μέτωπα” και άλλες “κινηματικές” παπαριές. Κατέρρευσε η κινηματική λογική που υποτίθεται εκφραζόταν στο 62% όχι, του δημοψηφίσματος. Ακόμα μιά φορά η επιβεβαιώθηκε με πάταγο η θέση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα. Επίσης η ίδια η προεκλογική περίοδος (ακόμα και οι συζητήσεις στα τηλεοπτικά πάνελ) έδειξε ... πως πολλοί άκουσαν το ΚΚΕ από διαφορετική γωνία αυτή την φορά. Πολλοί άκουσαν το κουκουέδικο ... παρότι δεν το έριξαν στην κάλπη. Αυτό το γεγονός είναι μιά θετικότατη παρακαταθήκη ... τώρα που θ΄αρχίσουν οι ζουρνάδες και τα πραγματικά όργανα.
    # Το ΚΚΕ έχασε ... περίπου 40.000 ψήφους. Αρκετοί απ΄αυτούς δεν μπόρεσαν να πάνε. Γενικά το κουκουέδικο ούτε αύξησε, ούτε έχασε στην ουσία εκλογικές δυνάμεις. Τις διατήρησε. Ολοι καταλαβαίνουμε πως εάν δεν σημειωθεί άνοδος του κινήματος ... απ΄τα πλεξιγκλάς κουτιά ... ας μην περιμένουμε τίποτα το ιδιαίτερο. Οταν το κίνημα ανέβει ... θ΄αρχίσει να γεννάει και το κουτί. Οσο δεν θα υπάρχει κίνημα οι όποιες απώλειες θα σημειώνονται στα αστικά κέντρα με την επαρχία να τρέχει να βουλώνει τρύπες. Μετά την καρπαζιά που άρπαξαν οι “ενιαιομετωπικοί” ... το ΚΚΕ έχει τώρα μεγαλύτερη ευχέρεια ... στον παραπλανητικό και στείρο “αντιμνημονιακό” αγώνα ... να δώσει την αντικαπιταλιστική πνοή που χρειάζεται. Ο οπορτουνισμός έχει φάει ένα ξεγυρισμένο σκαμπίλι. Το ανάχωμα που σχεδίαζαν στα ψηλά κλιμάκια ... εν μέρει “δούλεψε” σαν ανάχωμα ... αλλά δεν κατάφερε να “λειτουργήσει” σαν ρουφήχτρα του ΚΚΕ. Απόμεινε αυτό το συμπαγές 5,55% που ξέρουν οτι θα τους παιδέψει άγρια.
    # Απο την άλλη το ότι το ΚΚΕ μέσα απο την εκλογική διαδικασία δεν μπόρεσε να τραβήξει μάζες στην αγωνιστική λογική της ανατροπής ... είναι ένα σαφέστατα αντιδραστικό χαρακτηριστικό που δείχνει να κλίνει την ζυγαριά του εκλογικού αποτελέσματος σε βάρος του κάθε εργαζόμενου που δείχνει να μην “χωνεύει” την πείρα του. Σε μεγάλη κλίμακα πέρασαν τα διπολικά εκβιαστικά διλήμματα ... σε τέτοιο βαθμό που παρά τις απώλειες των υπηρετών του συστήματος ... η γενική εικόνα είναι οτι κατάφεραν απο την μεγάλη μάζα να πάρουν την εγκρισή της και να την κάνουν “συνένοχο” στην θυσία της. Πολλοί απ΄τους εκβιαστικούς μηχανισμούς που λειτούργησαν όπως φαίνεται καλά ... βασίσθηκαν στις “πουστιές” του εκλογικού νόμου. Το κόμμα θα πρέπει να “ξανανεβάσει” το θέμα της απλής αναλογικής ... απαντώντας ξεκάθαρα σε πιθανά θεματάκια που μπορεί να δημιουργούνται ... για τον λόγο οτι φαίνεται πως πολλά σενάρια προβλέπουν αλλεπάλληλες εκλογικές διαδικασίες σε κάθε κρίσιμη καμπή ... τώρα που βρήκανε τον “γαμπρό”. Εξάλλου η πείρα τους δείχνει πως οι αλλεπάλληλες εκλογές γεμίζουν τον κόσμο με διλήμματα και ψευδαισθήσεις που δουλεύουν γι΄αυτούς και παράλληλα “παγώνουν” κάθε προσπάθεια οικοδόμησης του κινήματος.
    # Αλλά το βασικό δεν είναι ο εκλογικός νόμος και τα τερτίπια που χρησιμοποιεί. Η μεγάλη μάζα έβαλε την τεράστια ξεκάθαρη υπογραφή της στα μνημόνια και μάλιστα χωρίς αυταπάτες και χωρίς να μπορεί τώρα πιά να ισχυριστεί πως κάποιος την “κορόιδεψε”. Ολα έγιναν έν γνώσει μιάς μάζας που κατέρρευσαν οι ελπίδες της ... να σώσει το τομάρι της απο τα μνημόνια μέσα στο Ευρώ. Οταν μιά μάζα προσφέρει τον εαυτό της θυσία στο μνημόνιο ... για να σώσει το Ευρώ ... αυτή είναι μιά αντιδραστικοποιημένη μάζα. Είναι “έτοιμη” για τα χειρότερα. 
   # Η μαγιά υπάρχει. Τα φασισταριά της ΧΑ ... πήραν 380.000 ... εν λευκώ ένοχες υπογραφές που θα τις περιφέρουν σαν λάφυρα μέχρι να τους “ξεπλύνει” η αστική δικαιοσύνη που τώρα την διευθύνει η “αριστερά”. Η “αριστερά” που αντιδραστικοποιεί τεράστιες μάζες ... ποτέ στην ιστορία δεν δίστασε να ... “συνεργαστεί” με τα πλέον σκοτεινά υποκείμενα του ντουνιά ... κραυγάζοντας ταυτόχρονα την θεωρία των άκρων. Ελπίζουν πως έτσι θα τρομοκρατήσουν, θα παραλύσουν και θα αποτρέψουν τις μάζες απο άλλες σκέψεις. 
   # Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτοί που καταστρώνουν τα σχέδιά τους. Την δουλειά τους κάνουν. Πρόβλημα αποτελεί ... και η ίδια η μάζα. Σε όλη την ιστορία ... οι μάζες που αντιδραστικοποιήθηκαν με την βρωμερή δράση της σοσιαλδημοκρατίας ... το έκαναν στο όνομα του σοσιαλισμού !!! Μάζες βυθίζονται στην αντίδραση ... και νομίζουν πως είναι “αριστερές”, “προοδευτικές”, “ριζοσπαστικές” ... έχουν την αίσθηση πως ελέγχουν καταστάσεις ... και όλο διολισθαίνουν πιό βαθειά σε μιά ιδιότυπη κοινωνική κατάσταση απώλειας της επίγνωσης της θέσης. Ταξική υποχώρηση. Βύθιση της κοινωνίας στο “ναρκωτικό” που της πουλάει η εξουσία. Το "πρεζόνι" δεν θεραπεύεται ούτε με σκαμπίλια, ούτε με λογικά επιχειρήματα, ούτε με απομόνωση, ούτε με καλοπιάσματα, ούτε κυρίως με καλύτερες συνθήκες εξάρτησης. Η μόνη “θεραπεία”: επανένταξη ... στον ταξικό αγώνα. 
   # Ο χειμώνας ... έρχεται ... αλλά θα έχει και λιακάδες.

1 σχόλιο:

  1. Την δεκαετία του 70 η ΚΝΕ και το ΚΚΕ προειδοποιούσε για τον αμερικάνικο τρόπο ζωής που μεταφυτεύεται εδώ.
    Την δεκαετία του 80 για την ηθική και οικονομική διάβρωση από την ΕΟΚ.
    Την δεκαετία του 90 για την συνθήκη του Μάαστριχτ και το σχεδιαζόμενο πετσόκομμα δικαιωμάτων.
    Την δεκαετία του 00 για την παγίδα του ευρώ.
    Όλοι οι άλλοι ήταν αντίθετοι με μας.
    Τελικά γίναμε Ευρωπέη.
    Για να μη χάσουμε τον ευρωπαϊκό κοσμοπολιτισμό ψηφίσαμε να τρώμε σε συσσίτια.
    Στον καναπέ μ ένα ξερό κουλούρι να βλέπουμε στα κουτιά μια ψεύτικη πραγματικότητα που δεν έχει καμία σχέση με τη ζωή μας.
    Ο σοφός λαός αποφάσισε να δοκιμάσει αν πονάει το 3ο του Τσίπρα το ίδιο με τα άλλα 2 μένοντας Ευρωπέος (μπλε, πράσινος ή ροζ).
    Θέμα βαζελίνης (ισοσταθμικά κι έτσι).
    Ο μουστάκιας εξάλλου βαστούσε μπαλτά.
    Το ΚΚΕ έλεγε όλοι στους δρόμους (που να τρέχουμε τώρα..)
    Κι ο χειμώνας ζυγώνει.. ο καναπές κι όλο το σπίτι κινδυνεύει.
    Είναι λάθος να πιστεύει κανείς πως η ανέχεια κι η απελπισία οδηγούν a priori σε ριζοσπαστικοποίηση.
    Στην προσδοκία έλευσης μεσσία για το λιγότερο κακό και στην αυτοκτονία οδηγούν..
    Μα μια όμορφη παρέα κομμουνιστών μ ένα πανευρωπαϊκό νο1 ποσοστό, φωτεινή μες το παγκόσμιο σκοτάδι, το παλεύει ακόμα.
    Έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη, είτε κόκκινη από ζωή είτε κόκκινη από θάνατο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι