Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Το ΚΑΤΙ και ο ΚΑΠΟΙΟΣ

Η ζωή τους κύκλους κάνει. Ο κος Ρούσης ... είναι πάλι ... Ανταρσύα !!!

   “Από την άλλη δεν είναι δυνατόν να παραβλέψουμε ότι η εκ μέρους του ΚΚΕ μετατροπή της εξόδου από το Ευρώ - καταστροφική κατά τον Δημήτρη Κουτσούμπα πριν την έλευση του σοσιαλισμού - αλλά και από την ΕΕ, από προϋποθέσεις για να ανοίξουμε το δρόμο προς το σοσιαλισμό σε συνέπειες του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού, αποτελεί ένα άλλο παραμύθι το οποίο με τη σειρά του συμβάλλει και αυτό στην διατήρηση της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων.

    “Ποιητής” του παραπάνω αποσπάσματος είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος αριστερός ... κύριος Γιώργος Ρούσης !!!
    [Το παραπάνω απόσπασμα ... για λόγους έμφασης ... το υπέβαλα σε μιά χρωματική επεξεργασία σε μιά προσπάθεια κατανόησης του βάθους των νοημάτων του. Το άλικο κόκκινο ... το χαρίζω στο ΚΚΕ ... το μπλέ στις δεξιές του παρεκκλίσεις ... το βαθύ κόκκινο στις ασυγκράτητες ανταρσι(υ)ακές ορέξεις να καταπιούν τον καπιταλισμό ... και το πράσινο στον σοσιαλδημοκρατικό τελικά ρόλο του ΚΚΕ]

 
    Μάλιστα. Η έξοδος από το Ευρώ και απο την ΕΕ ... είναι ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ για να ανοίξουμε τον δρόμο για τον σοσιαλισμό !!! Αν δεν συμβούν αυτά ... πάπαλα σοσιαλισμό θα δούμε !!!
    Δηλαδή ??
    Σα να λέμε πως αν σκεφτεί ποτέ ο λαός να πάρει την εξουσία στα χέρια του (να αρχίσει δηλαδή το άνοιγμα του δρόμου προς τον σοσιαλισμό) ... θα έχει κάνει “χοντρή μαλακία” εαν δεν πληρούνται οι προυποθέσεις του κυρίου Ρούση.
    Δηλαδή ... θα είναι καταστροφικό να επιχειρήσει ο λαός την δική του λαική εξουσία ... όσο είναι ακόμα μέσα στο Ευρώ και στην ΕΕ ... (και στο ΝΑΤΟ κύριε Ρούση??)
    Δηλαδή ... τις προυποθέσεις για το άνοιγμα του δρόμου προς τον σοσιαλισμό ... θα τις εκπληρώσει ΚΑΤΙ ... που το μόνο που δεν πρέπει να είναι ... είναι η λαική εξουσία !!!
    Δηλαδή ... πρίν ο λαός σκεφτεί για “δικές του εξουσίες” ... πρέπει ΚΑΠΟΙΟΣ να τον έχει βγάλει απο το Ευρώ και την ΕΕ !!! ... ή αλλοιώς όσο ο λαός προετοιμάζεται για την δική του εξουσία ... πρέπει να βρεί και ΚΑΠΟΙΟΝ ... να του αναθέσει το “δύσκολο” αυτό έργο των προυποθέσεων.
    Και τι μπορεί να είναι αυτό το ΚΑΤΙ ... και αυτός ο ΚΑΠΟΙΟΣ ??
Αφού δεν θα είναι η Λαική Εξουσία (τάπαμε είναι πολύ "επικίνδυνο" αυτό το παιχνίδι) ... αφού δηλαδή δεν θα είναι η εξουσία των εκμεταλλευομένων ... τότε θα είναι ...
... ή η αστική εξουσία (η εξουσία των εκμεταλλευτών) ...
... ή κάποια άλλη μυστήρια αστικολαική εξουσία ( της ταξικής ανακωχής και της ταξικής συνεργασίας) !!!
Στις μέρες μας αυτά μας έχουν μείνει κύριε Ρούση !!! Ετσι μας έχει διδάξει και εμάς και εσάς η παγκόσμια πικρή πείρα των ενιαίων μετώπων κύριε Ρούση.
    Είτε εκεί στην Ανταρσύα (και στα πέριξ) μας προτείνουν την αστική εξουσία ... είτε την (φαιδρή στις μέρες μας) αστικολαική ... για να στρώσει τάχα το δρόμο του σοσιαλισμού ... τότε δεν μπορεί να είναι παρά ... ή αφελείς ή ψεύτες.
 
   Σα να λέμε πως για να ανοίξει ο δρόμος για τον σοσιαλισμό ... πρέπει το λαικό κίνημα ... να “αναγκάσει” την οποιαδήποτε αστική ή μισοαστική εξουσία διαχείρησης του καπιταλισμού ... να μας βγάλει απο το Ευρώ και την ΕΕ ... για να έχουμε το δρόμο ανοιχτό για τα παραπέρα !!! Αυτό σαν δευτέρα παρουσία μου φαίνεται. Σαν να βλέπω όραμα τον Χάγιο να χασκογελάει με τον Τσίπρα τον Ιούνη του ΄12 φορώντας μαζί με τον Γλέζο τα λευκά πουκαμισάκια της αγνότητας.
Ο κος Χάγιος όταν ξεκινούσε το "στρώσιμο" του δρόμου για τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό και οικοδομούσε τις προυποθέσεις του.
 
    Σα να λέμε ... ακούστε κύριοι καπιταλιστές ... επειδή ο λαός το θέλει (όταν μας δείξει οτι το θέλει) ... “βγάλτε μας” παρακαλώ απο το Ευρώ και την ΕΕ ... επειδή έχουμε να ανοίξουμε και ένα δρόμο για τον σοσιαλισμό !!! Η τυπική “βλακεία” του κάθε πιστού της δευτέρας παρουσίας.
    Σα να λέμε ... πως ο Λένιν έκανε χοντρή μαλακία ... που σκέφτηκε την εργατική-αγροτική εξουσία ... χωρίς τις απαραίτητες προυποθέσεις. Ρε τον αφελή τον Βλαδίμηρο !!! Πως και δεν του πέρασε απ΄το μυαλό ... να περιμένει απο τους φεουδάρχες, απ΄τους τσαρικούς, απ΄την στρατοκρατία, απ΄ τον Κερένσκι, απ΄τους εσέρους και τους μενσεβίκους (να η ερμαφρόδιτη και παρά φύση τσιφλικαδικο-τσαρικο-αστικο-εργατο-αγροτικη κυβέρνηση της εποχής που κατηγορούσε τους μπολσεβίκους επειδή δεν συμμετείχαν κι΄αυτοί !!! - μας θυμίζει κάτι αυτό ??) ... να βγάλουν “όλοι μαζί με μιά ταξική συμμαχία” ... την Ρωσία απ΄τον πόλεμο και απο τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες με τους δυτικούς ... και τότε να έχει ανοίξει ο δρόμος για την σοσιαλιστική επανάσταση !!! Εξάλλου και τότε ο Λένιν δεν είχε διαμορφωμένο κανέναν ευνοικό συσχετισμό δυνάμεων. Οι καπιταλιστές ήταν εναντίον του, οι τσιφλικάδες και ο τσαρικός μηχανισμός το ίδιο, οι αγρότες με τους εσέρους και στα σοβιέτ οι μπολσεβίκοι 5% έπαιρναν. Να η πιό “φρέσκια” ιστορική αλήθεια. Ο Βλαδίμηρος ... βιάστηκε σαν τυχοδιώκτης. Ο Βλαδίμηρος ... δεν έπρεπε να μετατρέψει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο σε ταξικό εμφύλιο !!! Εκανε το ίδιο λάθος !!! Δεν είδε το σταμάτημα του άγριου πολέμου σαν προυπόθεση ... αλλά σαν “συνέπεια” και σαν κομμάτι του “σοσιαλιστικού μετασχηματισμού”. Εξάλλου αυτός είναι και ο λόγος που η δράση των μπολσεβίκων και του Λένιν ... αποτέλεσαν ένα άλλο παραμύθι το οποίο με τη σειρά του συνέβαλε και αυτό στην διατήρηση της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων.”!!!!! (παρεμπιπτόντως: όταν την σοσιαλιστική επανάσταση ... κάποιος την βαφτίζει ... “σοσιαλιστικό μετασχηματισμό” έχει ήδη κάνει το κρίσιμο βήμα προς ... την κατάσταση του ταξικού ναυαγίου)
    Σα να λέμε ... κύριοι καπιταλιστές ... το ξέρουμε πως επειδή πάντα θα σέβεστε την λαική βούληση καθ΄ότι είσαστε βαθύτατα “δημοκράτες”... εμείς θα παλέψουμε να την αλλάξουμε ... και σείς τότε θα είστε ηθικά και πολιτικά υποχρεωμένοι να εφαρμόσετε τις επιταγές της !!! Ο ορισμός της ηλιθιότητας του ιδεαλισμού της δευτέρας παρουσίας.
    Σα να λέμε ... κύριοι καπιταλιστές ... εμείς ο λαός ... θα χρησιμοποιήσουμε τα δικά σας όπλα (την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία εννοώ) ... και χωρίς να ενοχλήσουμε καθόλου την πραγματική εξουσία σας (την κατοχή των μέσων παραγωγής εννοώ) ... για να σας πείσουμε να μας οδηγήσεται με την θελησή σας ... στις προυποθέσεις του δρόμου που θα σας “καταστρέψει” !!! ... τον “σοσιαλισμό” !!! Κύριοι καπιταλιστές ... ελπίζουμε να το πιάσατε το υπονοούμενο.
    Σα να λέμε ... κύριοι καπιταλιστές ... καταλαβαίνουμε πως το παγκόσμιο κεφάλαιο σας έχει στριμώξει άγρια και σας απειλεί ... γι΄αυτό είναι και δικό σας συμφέρον να μας βγάλετε απο το Ευρώ και την ΕΕ ... μήπως εσείς σωθείτε ... και μήπως εμείς “ανοίξουμε” κανένα δρομάκο προς τον σοσιαλισμό – νάχουνε να λέμε !!! Ο ορισμός της "αριστερής" προσευχής ... και του ταξικού ευχέλαιου.
    Σα να λέμε ... κύριοι καπιταλιστές ... μην σας πιάνει η τρεμούλα όταν ακούτε για σοσιαλισμό. Εμείς δεν ήμαστε και τόσο “άγριοι” σοσιαλιστές !!! Εδώ ο κόσμος καίγεται ... μας έχετε g@μήsει πατόκορφα ... και εμείς σας ζητάμε να τα βρούμε !!!
    Σα να λέμε ... εμείς ο λαός ... κύριοι καπιταλιστές ... κοιτάξτε έχουμε παραιτηθεί απο την ταξική πάλη ... είμαστε καλά παιδιά ... ελάτε κάπως να συνεννοηθούμε και για το καλό σας ... και για το καλό μας.
    Σα να λέμε ... ρε καριόληδες καπιταλιστές ... έχουμε καταντήσει τα σούργελα του “σοσιαλισμού” και τα ναυάγια της ταξικής πάλης ... και σείς δεν μας “παίζεται” ... γαμώ το κερατό μας !!! Ελεος !!!

2 σχόλια:

  1. Μπραβο, τα ειπες ολα για τους ξεπουληταδες, της βρωμερης σοσιαλδημοκρατιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσχετα αλλά κολλάνε στο κλίμα των ημερών:
    http://skopelos-news.blogspot.gr/2015/09/debate_13.html
    http://skopelos-news.blogspot.gr/2015/09/blog-post_82.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι