Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Στο κλουβί με τις τρελλές

  
   ► "Ντέρμπυ" πάλι χτές στην Βουλή. 
        Τσίρκο "δημοκρατίας". 
        Αρένα σε παιχνίδι ... μιλημένο.
        Τα πλήθη σε καυτή αναμονή ... περίμεναν να δούν live ... τα τερατώδη αποστήματα να σπάζουν και το πύον να ρέει αχνιστό στο γυαλί.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Καληνύχτα ... στους τυφλούς

   # Θα σπάσουν τα αποστήματα τελικά στην Βουλή. Θα απαλλαχθούμε απο την διαπλοκή ... ακόμα μιά φορά. Αύριο τα σπουδαία. Σαν υπερπαραγωγή ένα πράμα. Ο Τσίπρας θα βγεί νωρίς στην επίθεση ... αλλά και ο Μητσοτάκης δεν θα κλειστεί στην άμυνα. Το παιχνίδι θα πηγαίνει ... απο την άμυνα στην επίθεση συνέχεια ... συναρπαστικό ... ένα σύστημα μπόχα στην μπόχα σα να λέμε. Οταν οι κλόουν θα σταματήσουν να προκαλούν θλίψη ... θα έχει ξημερώσει ... 

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Το 1821 ... και 4 ζητήματα που τότε δεν τους απασχόλησαν ... αλλά σήμερα μας "ταλαιπωρούν"

   Ο έλληνας πρωθυπουργός ... 195 χρόνια μετά την επανάσταση του 1821 ... μας δηλώνει πως συνεχίζει να εμπνέεται απο εκείνη και τις αξίες της. Η κατάσταση θα ήταν γελοία ... αν δεν ήταν τραγική. Τόσο τραγική ... όσο αληθινή είναι η ξυραφιά του μπάρμπα Γιάννη Σκαρίμπα για το 1821 ... "Μεταξύ δουλείας και δουλείας δεν υπάρχει καμμιά διαφορά. Με το να κάμεις μιαν επανάσταση κι αποτινάξεις το ζυγό, δεν έκαμες τίποτα. Το ’21 αυτό έκαμε. Το να μην ξαναεμπέσεις σε ζυγό - αυτό είναι επανάσταση."

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Ισλάμ και φονταμενταλισμός

   Κάποτε στην Ανατολή οι “προγονοί” μας οι Βυζαντινοί με όπλο τον χριστιανισμό (και απαγόρευση κάθε άλλης θρησκείας) ... “εκπολίτιζαν” και ξεζούμιζαν οτι μπορούσαν ... κυρίως απο την παραλική ζώνη της Μεσογείου. Διάφοροι χριστιανοί αλλά και εβραίοι βρέθηκαν προφανώς για εμπορικούς λόγους στην αραβική περιοχή της Μέκκας και της Μεδίνας ... σημαντικών πόλεων της αραβικής χερσονήσου ... όπου αναγκάσθηκαν να ζήσουν δίπλα σε διάφορους παγανιστές της ερήμου. Κάπου στο 600 και κάτι μ.Χ. ... ένας τυπάκος στην Μέκκα, ο Μωάμεθ ... είχε την ιδέα πάνω στο μονοθεϊστικό μοτίβο που είδε απο τους χριστιανούς και τους εβραίους να επιχειρήσει μια νέα μορφή κοινωνικής οργάνωσης σε όλες της τις πλευρές, με βάση την πλήρη εφαρμογή των θρησκευτικών κανόνων, επιταγών και προσταγμάτων. Ηταν το Ισλάμ και ο ιερός νόμος του Κορανίου ... η Σαρία. Ο Μωάμεθ άρχισε με την δράση του να έχει επιρροή σε σκλάβους των αράβων παγανιστών ... και βεβαίως αυτοί τον έστειλαν “εξορία” στην Μεδίνα το 622 μ.Χ. Τι έκανε ο Μωάμεθ ?? Αρχισε να ληστεύει εμπορικά καραβάνια. Αρχισε να συγκεντρώνει δύναμη και να εξοπλίζεται. Το 630 μ.Χ. ... κατακτά την πατρίδα Μέκκα. Καταδιώκει εβραίους και παγανιστές και δεν δέχεται καμμία συνθηκολόγηση εαν δεν ασπασθούν το ισλάμ. Σε δύο χρόνια ο Μωάμεθ πεθαίνει ... και τότε αναλαμβάνουν οι χαλίφηδες του ισλάμ που συνεχίζουν την επιθετική επέκταση στα χνάρια του προφήτη. Σπαθί και αίμα ... και προς την Μεσόγειο (Βυζαντινή αυτοκρατορία) και προς την ανατολή (Περσία). Και έπεται η συνέχεια ... 


Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Τα "Ράιχσταγκ" ... συνεχίζουν να καίγονται !!!



   # Τι έγινε ρε παιδιά ? Οι ισλαμοφασίστες συνεχίζουν το πετσόκομα του κοσμάκη στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών αυτή την φορά ? Δεν χτύπησαν ούτε τώρα δυτικούς ... τραπεζίτες, πρωθυπουργούς, καναλάρχες, πετρελαιάδες, ολιγάρχες ? Τι όχι ?

   # Χτύπησαν ένα ακόμα καπιταλιστικό κέντρο ... όπως την 11/9, ή όπως στη Μαδρίτη και στο Λονδίνο, όπως πέρυσι στο Παρίσι και πρόσφατα στην Τουρκία ? Α ναί ? Μπουμ ... 11/9/2001 ... εισβολή στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ !!! Μπουμ ... στην Μαδρίτη το 2004, μπούμ στο Λονδίνο 7/7/2005 ... σειρά είχε η Βόρεια Αφρική και η Μέση Ανατολή !!! Μπούμ στο Παρίσι ... μπούμ ... μπούμ 

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Ο πατριώτης ... δεν είναι το αντίθετο του διεθνιστή. Απλά ο διεθνιστής ... είναι ο πραγματικός πατριώτης.

   Φρέσκα κουλούρια βγαίνουν τελευταία απο κάποιους παράξενους (υπερ)αριστερούς φούρνους. Κοιτάξτε με τι ασχολούνται μέσα στον χαμό ... τώρα που το καζάνι βράζει, ο κώλος της μαιμούς γιορτάζει. "Αγριες" μομφές για το ΚΚΕ ... Ρε οι ψευτοκομμουνιστές του ΚΚΕ ... έχουν γράψει στα παπάρια τους τον Μάρξ και τον διεθνισμό του συνθήματος "Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε" ... και ασχολούνται με τα "εθνικά" σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα του αστικού κράτους !!! Ηρθαν τα ύστερα του κόσμου. Κατρακυλούν στον εθνικισμό και στην σοσιαλπροδοσία !!! Ετοιμάζονται να συνεργασθούν με την αστική τάξη για την "υπεράσπιση της πατρίδας" !!! ... οι καρασυστημικοί. Να μερικά "τοιούτα" φρέσκα κουλουράκια ... αλιευμένα στο twitter ... 


Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Εδώ είναι οι εξαρτημένοι και οι ιμπεριαλιστές εδώ. Εδώ είναι ο παράδεισος κι η κόλαση εδώ.

   

   Μέχρι ο Σύριζας να καβαλήσει την καρέκλα του Μαξίμου ... το έπαιζε ... υπήκοος μια άθλιας εξαρτημένης αποικίας (ολοι μας θυμόμαστε τον υπέρ πάντων αγώνα που είχε κηρύξει ο Αλέξης κατά της φριχτής ιμπεριαλίστριας Μέρκελ - ο Ομπάμα δεν τον ενοχλούσε - και κατά των αρπαχτικών του καζινοκαπιταλισμού - ο υγιής καπιταλισμός δεν τον χάλαγε)... σε αντίθεση με την πασοκονεοδημοκρατία που φώναζε πως ... "δεν χρειάζεται να μας το πούν οι ξένοι ... μόνοι μας έπρεπε να τα κάνουμε". Μόλις η αριστερά βόλεψε τον κώλο της στις κυβερνητικές καρέκλες ... ξαφνικά άλλαξε ο σκοπός. Αυτοί οι κακοί δυνάστες οι ξένοι ... δεν είναι τόσο κακοί τελικά. Εχουν και τα δίκια τους. "Ελάτε λοιπόν όλοι μαζί να κάνουμε αυτά που πρέπει μόνοι μας να κάνουμε ... Δεν χρειάζεται να μας το πουν οι ξένοι". Ετσι ξαφνικά ... με την ταχύτητα του Ρέμου ... θέλουμε να μοιάσουμε στους ξένους ?? Εμείς οι εξαρτημένοι ?? Και τι να γίνουμε ρε ?? Ανεξάρτητοι ??
   Ρε μπάς και έχουν δίκιο ... η πασοκονεοδημοκρατία, οι τσιπρανέληδες και οι λεβεντοποτάμηδες ?? Ρε μήπως βρήκαν τον τρόπο ... απο άθλιοι εξαρτημένοι να γίνουμε περήφανοι ανεξάρτητοι ?? Νά κάνουμε οτι μας λένε οι ξένοι !!! Να κάνουμε οτι μας λέει ο Λεβεντολαγός ... "να ταυτιστούμε με την Μέρκελ" !!! Προσέξτε ... οχι να είμαστε κρεμασμένοι στο βρακί της Μέρκελ (όπως ο Τσίπρας) ... αλλά να γίνουμε ένα με τον κώλο της. Να ταυτιστούμε !!! Να ταυτιστούμε ... για να γίνουμε και μείς ανεξάρτητοι ... να πάψουμε να είμαστε αποικία ... να αρχίσουμε να γινόμαστε και εμείς κατ΄εικόνα και καθ΄ομοίωση των μεγάλων του πλανήτη. Επιτέλους ... η χώωωωωρρρρρρα να αποκτήσει την θέση που της αρμόζει στον παγκόσμιο χάρτη, στην παγκόσμια πυραμίδα, στην παρέα των δυνατών.  
   Οσοι νομίζουν πως η κατάσταση είναι φαιδρή και γελοία ... πρέπει να αποχωρήσουν ... τώρα. 

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Το "συστημικό" ΚΚΕ. Ενα παραμύθι ... και μιά επέτειος.


            Εσχάτως άρχισαν να ξεμυτίζουν και πάλι ... κάτι κρυμμένα απο καιρό ποντικάκια ... σιγοψιθυρίζοντας δειλά κάτι παλιά γνωστά ποιηματάκια ... γιά ένα ΚΚΕ που ξεπουλάει τους αγώνες ... για ένα "μιλημένο", "πιασμένο", "συστημικό" ΚΚΕ. Αυτή είναι η αφορμή σήμερα ... να αναδημοσιεύσω ένα παλιότερο σχετικό κείμενο ... Αν το ΚΚΕ απειλούσε το σύστημα ... θα το βγάζαν στην παρανομία !!!  Αρα αφού είναι νόμιμο ... είναι συστημικό !!!


Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Εκτός απ΄τους ηγέτες ... ξέπλυμα χρειάζονται και οι εγκέφαλοι

    Για να λαμποκοπάει ο ηγέτης ... πρέπει να απομακρυνθούν ορισμένα σκουπιδάκια απ΄ τα μυαλά μας. Ορισμένα σκουπιδάκια που μας εμποδίζουν να δούμε ... το μεγαλείο του ανδρός. Του αριστερού ντέ ... που θα μας σώσει απ΄τα κακά της μοίρας μας. Τι είναι τελικά ο αριστερός ?? Ποιά είναι τα κακά της μοίρας μας ?? Κάτι αιώνες τώρα ... αριστερός είναι ο αντίθετος του δεξιού ... κάτι αιώνες τώρα δεξιός είναι αυτός που θέλει να μένουν τα πράγματα όπως είναι ... και αριστερός αυτός που θέλει να τα αλλάξει. Κάτι αιώνες τώρα ο αριστερός επιδιώκει να βάλει τέλος στο πανάρχαιο κόλπο ... οι λίγοι να πίνουν το αίμα των πολλών. Αυτά είναι τα σκουπίδια που πρέπει να ξεπλυθούν επειγόντως.

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Μαθήματα τακτικής ... για το ξέπλυμα του βρώμικου κρίματος

    ▬  Τι ήταν αυτό ?? Ο Τσίπρας πήγε στον Χατζηνικολάου ή ο Χατζηνικολάου στον Τσίπρα ?? Κανόνας: Οταν στην πρωθυπουργική συνέντευξη ... αποκοιμιέσαι (και προσπαθείς να την δείς την άλλη μέρα) ... ή ζείς στην "ευτυχισμένη" δημοκρατία ... ή συνέβη ένα ραφινάτο ξέπλυμα. Είναι ο Τσίπρας ένας πρωθυπουργός που δεν μπορεί να τον στριμώξει και ένα παιδάκι της έκτης δημοτικού ?? Είμαστε με τα καλά μας ??