Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Αντι-ιμπεριαλισμός ... δεν γίνεται απο ιμπεριαλιστές. Απο λαούς γίνεται.


   Απο τότε που οι αμερικάνοι (και οι λοιποί δυτικοί) ... "κατάπιναν" αμάσητη την "καταδρομική" επιχείρηση του Πούτιν στην Κριμαία χωρίς να ανοίξει μύτη ... έγινε ξεκάθαρο πως μπαίναμε σε μιά νέα φάση. Την φάση προπαρασκευής του ιμπεριαλιστικού πολέμου ... ενός γενικευμένου ή πολλαπλών τοπικών, κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει. Η ένταση, ή επέκταση και ο συγχρονισμός της παγκόσμιας κρίσης ... θα καθορίσουν τις εξελίξεις.
   Επίσης μας έγινε ξεκάθαρο πως οι δυτικοί απο εκείνο το σημείο ... επίσημα αποδέχτηκαν την Ρωσία του Πούτιν σαν συμμέτοχο στο παιχνίδι. Με λίγα λόγια ... άρχισαν να το "παίζουν" και αυτό το παιδάκι. Να το παίζουν στο γνωστό παιχνίδι που τα αμερικανάκια στις μέρες μας τις περισσότερες φορές (για να μην πώ όλες) ... επιδιώκουν να το τερματίζουν με έναν διαμελισμό σε κρατίδια που σαν παγκόσμιοι κυρίαρχοι ελπίζουν πως θα τα ελέγχουν καλύτερα με πολιτικοοικονομικά μέσα ... χωρίς τα "επώδυνα" στρατιωτικά που κάθε τόσο γεμίζουν τις USA με φέρετρα. Αυτή όμως η λύση ... χρειάζεται και χωροφύλακες ... που κι΄αυτοί γυρεύουν το κάτι τις τους για τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Το φασιστικό φίδι ... θέλει να κυβερνήσει σαν τους "δημοκράτες"

   Προχτές είδαμε έναν γελοίο "δημοκράτη" να μας δηλώνει πως είναι έτοιμος να δαγκώσει ... σαν το φασιστικό φίδι.
   Χτές το πράγμα ήρθε τούμπα. Το φασιστικό φίδι μας δηλώνει πως είναι έτοιμο ... να κυβερνήσει σαν "δημοκράτης" !!!!



Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Ο φαιδρός της "δημοκρατίας" ... θέλει να δαγκώσει σαν φίδι

   Το τελευταίο κατόρθωμα ενος φαιδρού υποκειμένου: «Φυσικά και είμαι αντικομμουνιστής, αφού πιστεύω στην ελευθερία και στη δημοκρατία. Οι κομμουνιστές πιστεύουν στη δικτατορία του προλεταριάτου και εχθρεύονται τη δημοκρατία. Αλλά αυτή είναι και η βασική μας διαφορά. Εμείς και σεβόμαστε τη δική τους γνώμη και εξασφαλίζουμε την ελευθερία του λόγου και για αυτούς με τους οποίους διαφωνούμε. Για αυτό είμαστε δεξιοί. Όπως βλέπετε στο δικό μας πολίτευμα το ΚΚΕ μπορεί να είναι στη Βουλή και ας αμφισβητεί το Σύνταγμα. Αν κυβερνούσαν όμως οι κομμουνιστές, όπως έκαναν όπου κυβέρνησαν, εμάς όχι στη Βουλή δε θα μας είχαν, αλλά μάλλον θα ήμασταν στα γκούλαγκ μπροστά στα οποία τα ξερονήσια μοιάζουν με το Χίλτον»

    Δεξιός δηλώνει πως είναι ο φαιδρός ... και μας λέει πως σέβεται την ελευθερία, την δημοκρατία και το Σύνταγμα. 
   

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Στάλιν ... Τα 4 ζητήματα (1907)

   Στην καθυστερημένη Ρωσία των αρχών του 20ου αιώνα οι ιστορικές συνθήκες είναι ώριμες για την καταστροφή της φεουδαρχίας και την έκρηξη της αστικής επανάστασης. Αστικοδημοκρατική την λέγανε και εννοούσαν το τέλος του φεουδάρχη (οχι του καπιταλιστή ... ακόμα) και του τσάρου. 
   Σε αυτό το σημείο να κάνουμε ένα φανταστικό "πήδημα" πίσω στον χρόνο ... να βρεθούμε σε εκείνη την κατάσταση και να προσπαθήσουμε να φανταστούμε ... το τι ακριβώς παπαριές θα ακούγαμε απο διάφορα "αριστερά" φυντάνια ... απο εκείνα που ακόμα και το 2015 μας λένε πως πρέπει ο λαός να "συμμαχήσει" με τα "εξαρτημένα" (και επομένως "προοδευτικά") τμήματα της ντόπιας αστικής τάξης για να απαλλαχθεί η κοινωνία απο την ιμπεριαλιστική εξάρτηση. Για όλους αυτούς τότε ... ήταν προδοσία απέναντι στο λαό ... το να μην συνεργασθείς με την αστική τάξη. Τα ίδια μας τραγουδάνε και σήμερα παρότι η αστική τάξη έχει φορέσει προ πολλού τον αποκρουστικό αντιδραστικό της μανδύα και δε έχει τίποτα προοδευτικό να δώσει. 

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Χριστιανο-ισλαμο-φασισμός

   # Τι έγινε ρε παιδιά ? Οι ισλαμοφασίστες πετσόκοψαν κοσμάκη σε συναυλία, σε καφέ και σε γήπεδο ? Δεν χτύπησαν δυτικούς ... τραπεζίτες, πρωθυπουργούς, καναλάρχες, πετρελαιάδες, ολιγάρχες ? Τι όχι ?
    # Χτύπησαν ένα ακόμα καπιταλιστικό κέντρο ... όπως την 11/9, ή όπως στη Μαδρίτη και στο Λονδίνο ? Α ναί ? Μπουμ ... 11/9/2001 ... εισβολή στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ !!! Μπουμ ... στην Μαδρίτη το 2004, μπούμ στο Λονδίνο 7/7/2005 ... σειρά είχε η Βόρεια Αφρική και η Μέση Ανατολή !!!

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Παραμονές απεργίας ...


   # Το φάντασμα της τρομοκρατίας ξαναβγαίνει απ΄τα ντουλάπια, ο Σύριζα μας λένε ... “υποθάλπτει τρομοκράτες” (ας γελάσουμε, λίγες ευκαιρίες μας τυχαίνουν – άσχετη ερώτηση: τα μανεκέν ... κλάνουνε ??), ο Πανούσης θυμήθηκε οτι κάποτε τον απειλούσαν, το παράνομο και το "νόμιμο" ποινικό έγκλημα κάνει ανενόχλητο όλες τις δουλειές του όπως και πρίν (μπορεί και καλύτερα), οι μυστικές υπηρεσίες τα “βρίσκουν” “όλα” ... εκτός απο τους χρυσαυγίτες που συνεχίζουν ανενόχλητοι φόρα παρτίδα τις προβοκάτσιες !!! Προσπαθούν να στήσουν σκηνικό όξυνσης ... και νομίζουν πως μπορούν να το ελέγξουν !!! Αυτό είναι το επικίνδυνο.

    # Η κυβέρνηση ... κάτω απ΄όλα αυτά ... προσπαθεί να κρύψει την επίθεση που ετοιμάζει ... την ίδια ώρα που στα κανάλια όλα μα όλα τα παπαγαλάκια “τραγουδάνε” ... πως ο λαός ψήφισε όλα τα μέτρα που θα έρθουν !!!

    # Η λαική ενοχοποίηση.


   # Προσοχή δίπλα μας !!! Το κίνημα ποτέ δεν φοράει κουκούλες. Κουκούλες φοράνε (και πάντα φοράγανε) αυτοί που θέλουν να κρυφτούν απ΄τον λαό. Θα εμφανιστούν ξανά οι ... γνωστοί άγνωστοι.

   # Θα ψάξουν να βγάλουν απ΄την μύγα ξύγγι ... στην Λέσβο άρχισαν σήμερα οι αριστεροζούληδες που φαντάζονται ανατροπές χωρίς το ΚΚΕ. Τα γνωστά χλέπια ... τα απογοητευμένα ... που δεν τους "άφησε" το ΠΑΜΕ να καταλάβουν την βουλή το ΄11. Θάχαμε ξεμπλέξει τώρα. 


   # Τώρα που το πράμα ... αρχίζει να κινείται ... η “αντιμνημονιακή” ΛΑΕ του Λαφαζάνη, της Ζωίτσας και της Ραχήλ ... θυμήθηκε να συμμαχήσει στα συνδικάτα με τον “καταραμένο” και “ξεπουλημένο” Σύριζα ... για το καλό του κοσμάκη !!! ΜΕΤΑαριστερά ... όπως λέμε μεταμοντέρνα. Εκδηλώθηκαν τα μπουμπούκια.


   # Η ΔΕΗ της αριστεράς ... εκβιάζει ... πως αν δεν πληρώσουμε τα χρέη μας ... θα μας κόψει το ρεύμα και θα το ακριβύνει για αυτούς που πληρώνουν !!! Η ανθρωποφαγία ... όπως φαίνεται δεν ενοχλεί την αριστερά του μαλακοπίτουρα μορφονιού ηγέτη.

   # Η αριστερή “ανακεφαλαιοποίηση” των τραπεζών ... κινδυνεύει απο τους μπαταχτσήδες των κόκκινων δανείων ... ή αλλοιώς ... χρωστάς ρε πούστη δάνειο ?? Να πας να “γαμηθείς” για να μην γαμήσουν εμένα οι τράπεζες !!!

   # Μα να πληρώσουμε για να στεγάσουμε 50.000 ελεεινούς ... την ίδια ώρα που συμπατριώτες μας θα χάσουν τα σπίτια τους ??

   # Κόψτε ρε την σύνταξη της κωλόγριας που καταπίνει πανάκριβα χαπάκια με την σέσουλα ... την στιγμή που τα παιδάκια δεν έχουν γαλατάκι να πιούν.

   # Η κοινωνική σαλαμοποίηση (ο κοινωνικός αυτοματοποιημένος “δαρβινισμός”) ... στην υπηρεσία της όξυνσης που διευθύνει σήμερα με φοβερή αποτελεσματικότητα ... η αριστερή μας κυβέρνηση. Και ύστερα τσιρίζουν πως είναι αντιφασίστες ... την ίδια ώρα που εκφασίζουν συνειδητά ακόμα και το μεδούλι της κοινωνίας.

   # Γιατί γίνονται όλα αυτά ?? Γιατί δεν βγαίνει ο λογαριασμός ... του καπιταλισμού. Ξεκολάτε κολλημένοι !!!


   # Ομως ξανά προς την δόξα τραβάνε !!! “Σκληρές διαπραγματεύσεις” και “κόκκινες γραμμές”. Πάλι τα ίδια ?? Οχι !! Τώρα λένε πως είναι ... θύματα της επιτυχίας τους !!!

   # Ο Σύριζα ... καλεί σε συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης: διχασμένες προσωπικότητες γρήγορα στα καβούκια σας πριν σας φορέσουν τις ρόμπες που κουμπώνουν απο πίσω. Τάχουν παίξει και οι επικοινωνιολόγοι του μορφονιού. Τι τραβάνε κι΄αυτοί !!!


  
   # Συγννννώμη βρε παιδιά ... αλλά αυτοί οι ανεκδιήγητοι μπανννννάλ τύποι του ΚΚΕ δεν βλέπουν καμμία διαφορρρρρά ανάμεσα στον Αλέξη και στην δεξιά !!! Ελεος πγγγγγιά !!!

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Ο Στάλιν για το εθνικό ζήτημα (ΙΙΙ) - "Ο μαρξισμός και το εθνικό ζήτημα" - (δεύτερο μέρος)

Στην εξορία - 1915
   Το Μπούντ ήταν εβραίϊκή εργατική ένωση της Λιθουανίας, της Πολωνίας και της Ρωσίας. Συγκροτήθηκε τον Οχτώβρη του 1897 και το κύριο πεδίο της δράσης του ήταν μέσα στους εβραίους χειροτέχνες. Το Μπούντ μπήκε στο ΣΔΕΚΡ (Σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας) στο πρώτο συνέδριο, το 1898, σαν "αυτόνομη οργάνωση που διατηρεί την αυτοτελειά της μόνο για τα ζητήματα που αφορούν ειδικά το εβραίϊκο προλεταριάτο". Γρήγορα φάνηκε πως πρόκειται για μικροαστική οπορτουνιστική οργάνωση ... και κατέληξε ο φορέας του εθνικισμού και της χωριστικής τάσης (σεπαρατισμός ... separate) μέσα στο εργατικό κίνημα της Ρωσίας. Η λενινιστική Ισκρα έκανε αυστηρή κριτική στην αστικο-εθνικιστική θέση του Μπούντ. Με την κριτική στην θέση του Μπούντ ... συνεχίζει ο Στάλιν το άρθρο  "Ο μαρξισμός και το εθνικό ζήτημα". 

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Ο Στάλιν για το εθνικό ζήτημα (ΙΙ) - "Ο μαρξισμός και το εθνικό ζήτημα" - (πρώτο μέρος)

Ο Στάλιν το 1912
   Στα τέλη του 1912 ο Στάλιν στην εισαγωγή του άρθρου του ... "Ο μαρξισμός και το εθνικό ζήτημα" ... περιγράφει συνοπτικά πως στην φάση κάμψης του επαναστατικού κινήματος (και της απογοήτευσης που σπέρνει η κάμψη) ... "ανθίζουν τα λουλούδια του εθνικισμού" που μπορεί να μετατρέπεται ... σε "βάναυσο σωβινισμό" (τότε ήταν οι πολωνοί, οι ουκρανοί κλπ) ... "σε δυνάμωμα του σιωνισμού" (στους εβραίους. Σιωνισμός ... εθνικιστικό-αντιδραστικό ρεύμα των εβραίων κεφαλαιοκρατών) ... "σε πανισλαμισμό" (τότε ήταν οι τάταροι) ... "στην γενική κλίση του μικροαστού προς τον αντισημιτισμό" ... "σε γενική απειλή το φαινόμενο να κατακτήσει τις εργατικές μάζες" !!! 
   Μας θυμίζουν κάτι ... όλα αυτά ?? Κάτι απο εκείνα που ακολούθησαν απο τότε που ο Στάλιν τα έγραφε ... ή κάτι απο αυτά που συμβαίνουν σήμερα ??
   Το άρθρο τελείωσε τον Γενάρη του 1913 ... και δημοσιεύθηκε σε τρία φύλλα (3-5) της εφημερίδας "Προσβεστσένιγε" απο τον Μάρτη ως τον Μάη του 1913.