Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Και τα κοκοράκια και τα σκυλάκια του καναπέ ... εθνίκια του κερατά είναι

Σήμερα θα μιλήσουμε γιά ... χρήσιμα ζωάκια
Χαρά μεγάλη ... έχουν βαφτίσια 

Πατέρας ο ματωμένος καουμπόης, μάνα η ευρωπαία ξεκωλιάρα, το μωρό γεννήθηκε το´91 και τώρα που πρέπει να μπει στο συνδικάτο του εγκλήματος ... είναι φαίνεται απαραίτητο ... να το (ξανα)βαφτίσουν. 

Βαφτίζουν ενα κράτος που δημιούργησαν οι ΗΠΑ,ΕΕ και ΝΑΤΟ ξεσκίζοντας την Γιουγκοσλαβία. Ενα κράτος που κουβαλάει τις αμαρτίες ενός τυχοδιώκτη ... του Τίτο ... και της κλίκας του. 

Ενα κράτος για να σταθεί ιστορικά ως βιώσιμο χρειάζεται μια κυρίαρχη «εθνική» υπόσταση ... εκτός αν πρόκειται για ένα πολυεθνικό κράτος. Το πολυεθνικό κράτος της Γιουγκοσλαβίας γεννήθηκε μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο σαν ομοσπονδία ισότιμων εθνών. Γρήγορα ο Τίτο ... παρασύροντας το ρωμαλέο γιουγκοσλάβικο κομμουνιστικό κίνημα στον βούρκο ... άρχισε να αλλοιώνει τους όρους του παιχνιδιού πρώτα και κύρια όσο αφορά την οικονομική βάση της σοσιαλιστικής οικοδόμησης και αναπόδραστα άρχισαν να αναδύονται τα άλλα προβλήματα. Τυχοδιωκτισμός, Εθνικισμός. 

Έθνος είναι η ιστορικά διαμορφωμένη σταθερή κοινότητα ανθρώπων, που εμφανίστηκε πάνω στη βάση της κοινότητας της γλώσσας, του εδάφους, της οικονομικής ζωής και της ψυχοσύνθεσης που εκδηλώνεται στην κοινότητα του πολιτισμού.
Με βάση αυτή την ανάλυση δεν υπάρχει γενικά μακεδονικό έθνος. Η Μακεδονία πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένας γεωγραφικός χώρος, όπου ζούσανε πολλά έθνη. Έτσι έμαθαν να ζουν για αιώνες. 

Οταν άρχισε η αποσύνθεση της οθωμανικής αυτοκρατορίας στον ευρύτερο βαλκανικό χώρο όπως και στον γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας ... η αναπόφευκτη έκρηξη του εθνικισμού στα σώματα όλων των εθνών της περιοχής ... με την υποδαύλιση Μεγάλων Ιδεών απο τους ισχυρούς ιμπεριαλιστές που ρύθμιζαν τον νέο έλεγχο της περιοχής μέσα απο ανταγωνισμούς και με την εκδούλευση των αναδυόμενων εθνικών αστικών τάξεων ... δημιούργησε μια κατάσταση πυριδιταποθήκης στα Βαλκάνια. Κάθε έθνος δηλητηριασμένο με την δική του μεγάλη ιδέα ετοιμαζόταν να ξαμοληθεί πάνω στο άλλο. 

Ο προοδευτικός αντίλογος στο επερχόμενο σφαγείο σε αυτό το πολυεθνικό χωνευτήρι ... ήταν μια ιδέα που ξεκινούσε απο τα χρόνια του Ρήγα και η επίδρασή της έφτανε βαθειά μέσα ... και στο κομμουνιστικό κίνημα μέχρι ... και τα χρόνια του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Ήταν η ιδέα της ... Βαλκανικής Ομοσπονδίας ισότιμων εθνών. Μια ισχυρή ομοσπονδία ισότιμων εθνών των Βαλκανίων δεμένων σε μιά πολυεθνική κρατική οντότητα φάνταζε σαν ο δρόμος με τις καλύτερες πιθανότητες ... οι λαοί της ευαίσθητης και στρατηγικά σημαντικότατης αυτής περιοχής να μην καταδικαστούν εσαεί στον ρόλο του σάκου του μπόξ των ιμπεριαλιστών. 

Τελικά στις αρχές του 20ου αιώνα και σαν αναγκαίο προπαρασκευαστικό στάδιο του πρώτου ιμπεριαλιστικού πολέμου οι καταστάσεις στα Βαλκάνια «διευθετήθηκαν» με δυό απανωτούς Βαλκανικούς πολέμους. Ο «εθνάρχης» Βενιζέλος παρέα με τον βασιλιά σαν σωστοί και πρόστυχοι ιμπεριαλιστές ... κάθισαν σε ενα τραπέζι του Βουκουρεστιου το 1913 μαζί με τους άλλους ντόπιους ιμπεριαλιστες (Βούλγαρους, Σέρβους, Ρουμάνους)... 
...και υπό καθοδήγηση των μεγάλων δυνάμεων ... τον γεωγραφικό πολυεθνικό χώρο της Μακεδονίας τον μοίρασαν μεταξύ τους !!! Απο τοτε (ανεπίσημα στην διεθνή ορολογία) υπήρχε ... Μακεδονία στη Σερβία (Μακεδονία του Βαρδάρη), Μακεδονία στην Ελλάδα (Μακεδονία του Αιγαίου), Μακεδονία και στην Βουλγαρία (Μακεδονία του Πιρίν). Μάλιστα με βάση τις ιμπεριαλιστικές αυτές διευθετήσεις ... ακολούθησαν εκτεταμένες μετακινήσεις πληθυσμών !!! 

Αλλά τότε στην παλιά Ελλάδα ... τα εθνίκια καθόλου δεν ενοχλήθηκαν που τους έκλεβαν την κληρονομιά. 

Το κράτος που θέλουν τώρα να βαφτίσουν είχε πρωτοβαφτίσει ... επίσημα τότε παρακαλώ ... απ την κοιλιά της μάνας του ένας πρόγονος της ξεκωλιαρας Ευρώπης, οταν «πέρασε» απο τα μέρη. Τον λέγανε Χίτλερ και βάφτισε το έμβρυο του κράτους αυτού ... Μακεδονία του Βαρδάρη !!! 

Αλλά και τότε δεν ενοχλήθηκαν τα εθνίκια για την προσβολή της αρχαίας κληρονομιάς τους. 

Λίγο αργότερα το κράτος-έμβρυο απόκτησε και άλλον νονό !!! Τον «αριστερό» τυχοδιώκτη Τίτο ... εθνίκι του κερατά αποδείχτηκε και αυτός. Το βάφτισε ... Δημοκρατια της Μακεδονίας. Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να κάνει και ο Δημητρόφ ... αλλά δεν το έκανε επειδή εκείνος ήταν κομμουνιστης. Τελικά, το κυρίαρχο έθνος που υπάρχει στην ΠΓΔΜ δημιουργήθηκε ως τέτοιο μόνον μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν συνέτρεξαν οι παραπάνω όροι ορισμού ενός έθνους στην αυτόνομη Δημοκρατία στα πλαίσια της Γιουγκοσλαβίας ... με κυρίαρχο προσδιορισμό την αναφορά στην σλαβική καταγωγή (Σλαβομακεδόνες). 

Η παραγματικη ιστορία αυτού του κράτους και η αντίδραση κάθε εθνικιστή αποδείχνει ... την γελοιότητα της καταγωγής τάχα των «Μακεδόνων» απο τον Μεγαλέκο ... σε όλες τις πλευρές των συνόρων. Αποδείχνει επίσης πως η μόνη πρεμούρα που τους έχει πιάσει σήμερα και απο τις δύο μεριές των συνόρων ... είναι μόνο για να πιάσουν καλύτερη θέση στις επερχόμενες επαναχαράξεις συνόρων. Τίποτα άλλο. 

Και τότε τα εθνίκια ... εκατέρωθεν των συνόρων ... δεν ενοχλήθηκαν καθόλου με τον νέο βιασμό της βαρειάς κληρονομιάς τους. Βόλευε τα αφεντικά τους ... ο ρόλος στον οποίον παρέσυρε την Γιουγκοσλαβία ο Τίτο ... στο μεγάλο παιχνίδι του Ψυχρού πολέμου που ξεκινούσε. 
Τα εθνίκια λύσσαξαν τότε όμως με το ΚΚΕ. Και ακόμα λυσσάνε ... δυσανάλογα ... για μια τόσο παλιά ιστορία. Πράγμα που σημαίνει πως υπάρχει ακόμα πολύ ζουμί. 

Ήταν τότε που το ΚΚΕ πάλευε σε άγριο ταξικό πόλεμο για να σώσει την τιμή του λαού και τον ίδιο τον λαό ... απο τα φασισταριά που ενωμένα τώρα πιά με τους «δημοκράτες» το χτύπαγαν απο μπροστά του ... απο τα αμερικάνικα γεράκια που βομβάρδιζαν και έκαιγαν πάνω απο το κεφάλι του ... και απο τα εθνίκια «κομμουνιστές», στην πλάτη του. 

Έκανε λάθος το ΚΚΕ στην 5η ολομέλεια ?? Ναι ... λάθος τακτικής επιλογής. Αλλά ας παρουμε τα πράγματα απο την αρχή. Η μαρξιστική-λενινιστική ανάλυση μας προσφέρει συγκεκριμένη οπτική για τα ζητήματα αυτοδιάθεσης των λαών. Σε αυτό το σημείο θα επιλέξω μια διατύπωση του ζητήματος απο τον ίδιο τον Ζαχαριάδη ... «Το βασικό για τον κομμουνιστή είναι: ν' αναγνωρίζει τα δικαιώματα του καταπιεζόμενου έθνους. Και το βασικό δικαίωμα του έθνους είναι το ζήτημα της αυτοδιάθεσης. Και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης σημαίνει ότι το έθνος έχει δικαίωμα όχι μόνο στην αυτονομία (εννοεί μέσα στα πλαίσια του ίδιου κράτους) μα και στον αποχωρισμό. Τώρα ανάλογα με την κάθε φορά κατάσταση και τα συμφέροντα της πάλης του προλεταριάτου, της επανάστασης, προωθείται η μια ή η άλλη πλευρά του εθνικού ζητήματος, γιατί το εθνικό σαν εφεδρεία της προλεταριακής ή της λαϊκοδημοκρατικής επανάστασης υποτάσσεται σ' αυτή. Βασικό όμως και υποχρεωτικό είναι για τον κομμουνιστή και το προλεταριακό κόμμα: πρώτο, η αναγνώριση της αρχής της αυτοδιάθεσης μέχρι και του αποχωρισμού, δεύτερο, ότι η αλλαγή στο σύνθημα κάθε φορά: αποχωρισμός ή αυτονομία, υπαγορεύεται, φυσικά, απ' το συγκεκριμένο κάθε φορά συμφέρον της επανάστασης, όμως δεν επιβάλλεται αυθαίρετα απ' τα πάνω, μα γίνεται σε συνεννόηση με τις επαναστατικές οργανώσεις της καταπιεζόμενης εθνότητας 

Σε αυτή την λενινιστική διατύπωση του Ζαχαριάδη πρέπει να προστεθεί και ένα απόσπασμα του ίδιου του Λένιν για να έχουμε μια θεωρητικά ολοκληρωμένη θέση ... «Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι η αναγνώριση από τους μαρξιστές όλης της Ρωσίας, και πρώτα απ' όλα από τους μεγαλορώσους, του δικαιώματος του αποχωρισμού δεν αποκλείει καθόλου τη ζύμωση των μαρξιστών αυτού ή εκείνου του καταπιεζόμενου έθνους ενάντια στον αποχωρισμό, όπως και η αναγνώριση του δικαιώματος διαζυγίου δεν αποκλείει στη μία ή στην άλλη περίπτωση τη ζύμωση ενάντια στο διαζύγιο.» Με λίγα λόγια ο κομμουνιστής κάθε έθνους ... μπορεί ταυτόχρονα να υπερασπίζεται το δικαίωμα αυτονομίας ή αποχωρισμού ενός άλλου έθνους αλλά ταυτόχρονα να παλεύει ενάντια στον αποχωρισμό ... εάν αυτό εξυπηρετεί την διεθνιστική ενότητα δράσης των λαών. 

Ήταν Γενάρης του 1949 ... είχε κλιμακωθεί η διασπαστική δράση του Τίτο στα νώτα του ΔΣΕ (οργάνωση λιποταξιών απο τον ΔΣΕ, ανοιχτή προπαγάνδα απο τα Σκόπια προς τους Σλαβομακεδόνες ... «να μην παλεύουν άδικα στο πλευρό του ΔΣΕ», αυξανόμενα εμπόδια στον ανεφοδιασμό του ΔΣΕ που αναγκαζόταν όλο και πιό πολύ να στηρίζεται στον γεωγραφικά προβληματικό ανεφοδιασμό απο την πλευρά της Αλβανίας και της Βουλγαρίας) ... Εξελίσσονταν δηλαδή εκ μέρους του Τίτο ανοιχτή προσπάθεια διάσπασης της ενότητας δράσης Ελλήνων και Σλαβομακεδόνων με προφανείς σκοπούς. 

Κάτω απο αυτές τις συνθήκες το λάθος του ΚΚΕ ήταν ... η εκτίμηση οτι το 1949 θα ήταν η αποφασιστική χρονιά του πολέμου στην οποία ο ΔΣΕ θα μπορούσε να αποκτήσει το τακτικό πλεονέκτημα κινήσεων και το ΚΚΕ θα μπορούσε να κατακτήσει την πρωτοβουλία κινήσεων. Απο το σημείο αυτό και μετά ... η 5η Ολομέλεια ... ήταν μονόδρομος. Έπρεπε να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκέντρωση δυνάμεων και ταυτόχρονα να ανακοπεί η διασπαστική δράση του Τίτο. Υπερεκτίμησαν όπως απέδειξε η ζωή απο την μιά μεριά τις στρατιωτικές δυνατότητες του ΔΣΕ και ... υποτίμησαν απο την άλλη τον άμεσο αντίπαλο και το βάθος που θα μπορούσε να φτάσει ο τυχοδιωκτισμός του Τίτο. 

Η 5η Ολομέλεια λοιπόν άλλαξε τη θέση του ΚΚΕ, για το Μακεδονικό, που μέχρι τότε ήταν ... «πλέρια ισοτιμία στις μειονότητες που ζούσαν στην Ελλάδα», με τη θέση για ... «αυτοδιάθεση των Σλαβομακεδόνων». Αργότερα ο Ζαχαριάδης έγραφε ... «Η υπονομευτική και διασπαστική δράση του Τίτο και των πρακτόρων του στην Ελλάδα ανάγκασε την 5η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ (Γενάρης 1949), να αντικαταστήσει το σύνθημα της ισοτιμίας (της αυτονομίας μέσα στα πλαίσια του ελληνικού κράτους) με το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, παρά το γεγονός ότι το σύνθημα αυτό στις συγκεκριμένες συνθήκες δεν ανταποκρινότανε στα γενικότερα συμφέροντα του κινήματος.» 

Τίποτα όμως στην απόφαση της 5ης Ολομέλειας ... παρότι αναγνωρίζει το δικαίωμα αυτοδιάθεσης μέχρι αποχωρισμού στους Σλαβομακεδόνες ... δεν δέσμευε το ΚΚΕ να αγωνίζεται ενάντια στις αποσχιστικές τάσεις. Εξάλλου αυτό επεδίωκε και αυτό έκανε στην πράξη. Τίποτα επίσης δεν δέσμευε το ΚΚΕ για παραχώρηση ελληνικών εδαφών σε περίπτωση νίκης του ΔΣΕ. Σε αυτή την περίπτωση ούτε ακόμα οι Σλαβομακεδόνες δεν θα είχαν κανέναν λόγο να ζητούν αποχωρισμό. Παρά το λάθος του ΚΚΕ ... όλα αυτά τα γνώριζαν πολύ καλά ... η ελληνική φασιστική αντίδραση, οι «δημοκρατικές» δυνάμεις της εποχής ακόμα και πολλοί πρώην σύμμαχοι του ΚΚΕ μέσα στο ΕΑΜ. Δεν ήταν όμως δυνατόν σε εκείνη την κρίσιμη καμπή του ταξικού πολέμου να μην επιδιώξουν να επωφεληθούν στο έπακρο τις περιστάσεις. 

Ήρθε η ήττα του ΔΣΕ σαν φυσική εξέλιξη των καταστάσεων. Όσο ο Τίτο συνέχιζε να παίζει τον ρόλο του με τους Αμερικάνους και να κόβει βόλτες με το βασιλιά Παύλο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενόσω μαίνονταν ο Ψυχρός πόλεμος ... το ντόπιο πολιτικό υπηρετικό προσωπικό της αστικής τάξης ... κατάπινε αμάσητα το μακεδονικό ζήτημα και την προσβολή της κληρονομιάς των «ελλήνων». Άλλη μια φορά. 

Το θυμήθηκαν ξανά ... όταν οι αμερικανοευρωπαίοι ιμπεριαλιστές ανέλαβαν δράση και ξέσκιζαν τα Βαλκάνια. Μετά ξανασώπασαν για χρόνια. Και τώρα πάλι που οι σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ έχουν αποκτήσει επείγοντα χαρακτήρα ... ξαναφούσκωσαν τα στήθη των «ελλήνων» με μακεδονικό αέρα. Λες και τα ανοιγοκλείνεις με κουμπί. 
Και τώρα που έρχεται το ΝΑΤΟ και οι μηχανισμοί του ... και την ξαναβαφτίζουν ... και πάλι Μακεδονία, τα ξεφωνημένα και τα καμουφλαρισμένα εθνίκια ... κίχ δεν βγάζουνε. Υπάκουα σαν σκυλάκια του καναπέ στα αφεντικά ... κοκοράκια με τους άλλους λαούς ... 

Τα φασισταριά ετοιμάζονται για συλλαλητήρια και για μεγαλειώδεις εκστρατείες αλά Μεγαλέκο ... Ακούστε ένα τέτοιο ξεφωνημένο πως τοποθετήθηκε στην Βουλή τάζοντας συνοριακά μεγαλεία στον κοσμάκη, κομπάζοντας σαν κοκοράκι που σχεδιάζει επι χάρτου τάχα ενάντια στα σχέδια του ΝΑΤΟ !!! ... «Η Μακεδονία είναι μόνο Ελληνική [... άρχισε δυναμικά το υποκείμενο. Αμ πως, τι περιμένετε απο τον απευθείας απόγονο του Μεγαλέκου] και κάθε άλλη πράξη από την παρούσα Βουλή θεωρείται πράξη εθνικής μειοδοσίας. Και θα απαντήσω στο αφήγημα αυτού του σταλινικού τεχνοκράτη που παριστάνει τον Υπουργό Εξωτερικών [... σταλινικός ο Κοτζιάς !!! ##Γέλια## ... και το υποκείμενο μιλάει στην βουλή, αντί να σπάει κάπου πέτρες] και λέει ότι έχει χρονίσει το πρόβλημα και πρέπει να το λύσουμε. Τι εννοεί να το λύσουμε; Να μπούνε τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ κατ’ εντολή των Αμερικανών; [... αμφισβητεί το κοκοράκι τις εντολές του μεγάλου αφεντικού ?? Απαπα !!!] Αυτό είναι λύση για τα Σκόπια. Για την Ελλάδα δεν υπάρχει πρόβλημα [... η Ελλάδα ρε κορόιδα έχει τρουπώσει στο ΝΑΤΟ !!! Λυμένα τα προβλήματα ρε !!!] και γι’ αυτό η μόνη ενέργεια που πρέπει να πράξει αυτήν τη στιγμή η Ελλάς είναι να συνεχίσει το καθεστώς της αρνησικυρίας. Βέτο στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ούτως ώστε να αυξηθούν οι φυγόκεντρες τάσεις εντός αυτού του κρατιδίου που θα οδηγήσουν εντέλει σε πόλεμο μεταξύ Σλάβων και Αλβανών [... να σφαχτούν μεταξύ τους οι τιποτένιοι, οι κατώτεροι. Ξεχειλίζει ο ανθρωπισμός] και τότε η Ελλάς ως κυρίαρχη δύναμη στη Βαλκανική [όπατις το μπραβιλίκι βγήκε στον αφρό. Ξεχειλίζει ο πατριωτισμός], τότε οι Ελληνικές δυνάμεις ως δυνάμεις σταθερότητας [ωπ ... κάτι μου θυμίζει αυτό. Κάπου το έχω ξανακούσει], τότε ο Ελληνικός στρατός θα μπει στα Σκόπια και επιτέλους θα απελευθερώσει αυτήν την προαιώνια Ελληνική γη της Μακεδονίας η οποία κατέχεται!» [...θα φτάσει μέχρι την Βιέννη ετούτος ο πετεινός ρε !!! Και αν ξαμοληθεί προς ανατολάς ούτε ο Ινδός ποταμός δεν θα τον σταματήσει. Είναι αυτά τα γαμημένα τα γονίδια ... άλλο πράγμα] 

Το υποκείμενο αυτό εκτός απο τα άλλα ... μας δείχνει και όλη την δουλικότητά του στα αφεντικά του ΝΑΤΟ ... απο τα οποία εκλιπαρεί για την χώρα ... ρόλο δύναμης «σταθερότητας» στην περιοχή !!! Δηλαδή ... ρόλο αναβαθμισμένου μπράβου και χωροφύλακα στην περιοχή. Οτι ακριβώς κάνει και όλο το κομιλφό «δημοκρατικό» πολιτικό προσωπικό ... μεγάλο κομμάτι του οποίου θα συνδιαδηλώσει στην Θεσσαλονίκη με τους Κλανιδιάρηδες. 

Είναι και κάτι «αριστεροί» που κυβερνάνε εκλιπαρώντας και αυτοί το ΝΑΤΟ, γλύφοντας σα δαρμένα σκυλάκια οτιδήποτε ... σε ιμπεριαλιστικό σχηματισμό βρεθεί μπροστά τους. Αλλά αυτοί όμως είναι «προοδευτικοί» στο μακεδονικό ... τόσο προοδευτικοί όσο τους επιτρέπει το ΝΑΤΟ !!! Ούτε ρούπι παραπέρα. Είναι ρεαλιστές βρε, έχουν ξεχυθεί όπως μας είπε ο Τσίπρας, στην φωτιά της μάχης του ρεαλισμού ... και πολύ «προοδευτικοί» συνάμα. Τόσο «προοδευτικοί» και «αριστεροί» που δεν τους εμποδίζει τίποτα να ξεσκίζουν τον λαό συγκυβερνώντες με ένα ... καμμένο απόγονο του Βουκεφάλα. 

Δεν θα αποφύγω, κλείνοντας, τον πειρασμό να ... κάνω την σύγκριση ... των «δύο άκρων». Να «συγκρίνω» το ένα «άκρο», το κουκουέδικο που μάτωσε συνειδητά για την αυτοδιάθεση, την φιλία και την απελευθέρωση όλων των λαών ... με το άλλο που πάλι ξανά στην ιστορία, με την διακριτική (ακόμα) «σύμ-πραξη» της καπιταλιστικής «δημοκρατίας», ετοιμάζεται να ξαναχώσει τους λαούς στις κρεατομηχανές, τάζοντας εθνικιστικά μεγαλεία. Πράγματι ... είναι δυό άκρα ... αντίθετα. Και αναμεσά τους κατοικοεδρεύει ένα τσούρμο ... αριστεροδέξιων «ρεαλιστών» που ιδρωκοπάνε με μανία να μας αποδείξουν οτι ... τα αντίθετα είναι ίδια !!! Την παίζουν στα δάχτυλα την θεωρία των «δύο άκρων» ... αλλά όταν έρχεται η ώρα της πράξης σαν τηλεκατευθυνόμενοι όλοι αυτοί ... βάζουν μπροστά ένα συγκεκριμένο «άκρο» να κοπανήσει το άλλο, το επίσης αυστηρά συγκεκριμένο. Η θεωρία των «δύο άκρων» λοιπόν ... το εξής ένα.

24 σχόλια:

  1. Αψογος πάντα ιδιαίτερα για την εγκληματική δράση του Τίτο που κατέστρεψε το Κ.Κ στην χώρα του και ήταν ο προάγγελος του 20ου Συνεδρίου το 1956. Η Ζημιά που προκάλεσε στον ΔΣΕ ήταν τεράστια. Η Μεγαλύτερη ζημιά όμως και απο του Τίτο ήρθε απο τους ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΕΑΜ που είναι και ο Βασικός πυλώνας της Καταστροφής. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξίζει να διαβαστεί στο Ριζοσπάστη του Σαβατοκύριακου δισέλιδο αφιέρωμα του σ.ΜΑΙΛΗ για τα γεγονότα του Μπούλκες τις βαρύτατες ευθύνες της Συμμορίας του Τίτο στα γεγονότα όπως και οι ευθύνες του ΚΚΕ τις περιόδου 1941 1944 με την εγκατάλειψη των Μπολσεβίκικων αρχών και την .... μαζική στρατολόγηση στο κόμμα..... που έπαιξε αρνητικότατο ρόλο. Για όλα αυτά υπάρχει απόφαση του Π.Γ το 1951. Ενα ΚΚΕ χωρίς Στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό αλλά την .... λαοκρατία...... ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ .....ΟΜΌΣΠΟΔΟ...... Απο το 1944.... Με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ να έχει μετατραπεί σε κόμμα απο τις 20 Απρίλη του 1945.... με ούτε νερό ούτε φαί στον ΑΡΗ και στους Ληστές...... ΜΑΛΙΣΤΑ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Το αφήνω εδώ γιατί στο Λαφαζαναίικο πέφτει Λογοκρισία. Εχει βάλει ανάρτηση ενα κείμενο των Μπατσάκης Μπίσιας Ντουντουνάκης Τζάρας και Φραγκονικολάκης απο τα Χανιά που ξεχνώντας οτι η ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι Κυβέρνηση εδω και τρια χρόνια και σφάζει με απίστευτη αγριότητα καλεί τους Κομμουνιστές να πέσουν μέσα στον Οπορτουνιστικό βόθρο μαζί τους δήθεν για να σωθεί ο λαός. Και πρέπει να το κάνουμε λέει όπως τότε με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ αλλιώς θα πρόκειται για προδοσία...... Ακριβώς το αντίθετο. ΟΙ Κομμουνιστές απο την 100χρονη ιστορία μας έχουμε βγάλει πολύτιμα Συμπεράσματα και το βασικό είναι οτι ο Οπορτουνισμός αποτελεί την 5η Φάλαγγα του Καπιταλισμού και τα πολιτικά μέτωπα και Ενδιάμεσα Στάδια αποτελούν το καλύτερο εργαλείο του Καπιταλισμού. Και η μεγαλύτερη απόδειξη είναι το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με την ....λαοκρατία.... ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ. Ενας ολόκληρος λαός με τα όπλα στα χέρια οδηγήθηκε στην Σφαγή και την καταστροφή επειδή το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ τον έδεσε χειροπόδαρα και δεν πήρε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 με τον ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ συντριπτικό. Πράγμα που θα είχε γίνει με ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Σύμφωνα με τα ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ απο την ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. Ουτε βήμα πίσω ΛΑΦΑΖΑΝΑΚΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. 20 Γενάρη η Κ.Ο Λευκάδας έκανε Συνεστίαση. Η σ. Τσώλου τόνισε για την 100 χρονη ιστορία του Κόμματος. Μελετάμε την ιστορία μας βγάζουμε συμπεράσματα και συνεχίζουμε. Εχουμε και εδω μερικά Ταξικά ναυάγια που θα θέλανε ένα ΚΚΕ ουρά της Αστικής τάξης να παίζει το παχνίδι της. Να ξέρουν τα συγκεκριμένα Ναυάγια οτι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ούτε στα ποιό τρελά τους όνειρα. ΑΡΕ ΓΕΛΙΑ μα να αποκαλεί ολόκληρο Γεράσιμο ταξικό ναυάγιο ... τι πράγματα είναι αυτά..... τι είπε ο ....ανθρωπος..... ανθρώπινο καπιταλισμό θέλει για να σωθεί η Μικροαστική ΣΑΠΙΛΑ.....ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ. Αρε Γεράσιμε σου Σκίσαν τα Σώβρακα οι Κομμουνιστές. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Καλώς ή κακώς,δηλώνω άσχετος όσον αφορά το Μακεδονικό ζήτημα και ότι κάνοντας μία προσπάθεια να ενημερωθώ σχετικά,οδηγήθηκα και στην σελίδα σας.Όλα καλά,όμως ομολογώ ότι μπερδεύτικα λίγο στο σημείο αυτό: <>......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε τι ακριβώς μπερδεύτηκες για πες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. @Giorgos22 Ιανουαρίου 2018 - 9:11 μ.μ.

      Προσπαθώντας να λύσω εν μέρει την απορία σου, αλλά κυρίως να καταλάβεις πως το όλο ζήτημα γίνεται με αφορμή (όχι αιτία) το όνομα της FYROM δεν έχω παρά να σε παραπέμψω για αρχή στο site του Υπ.Εξωτερικών

      Το παρακάτω ισχύει; Γιατί έχει την βούλα του «Εθνάρχη»

      ΦΕΚ 238 5/11/1959 τεύχος 1ο
      Εφημερίδα της Κυβέρνησης του Βασιλείου της Ελλάδας
      Νομοθετικό Διάταγμα 4009 άρθρο 7 σελ.2041. Στα γαλλικά στο ίδιο άρθρο σελίδα 2034
      Περί κυρώσεως της μεταξύ των Κυβερνήσεων του Βασιλείου της Ελλάδος και της Λαϊκής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας υπογραφείσης την 18ην Ιουνίου 1959 Συμφωνίας περί αμοιβαίων δικαστικών σχέσεων

      http://www.mfa.gr/serbia/images/stories/missions/serbia/docs/συμβαση_αμοιβαιων_δικαστικων_ σχεσεων.pdf

      Πως ονομάζει ένα προς ένα τα ομόσπονδα κράτη της Λαϊκής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας στο άρθρο 7; Ισχύει;


      Επίσης
      Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ(Μόνο 8 λεπτά από τον χρόνο σου, αν θέλεις να μάθεις κάτι)
      https://www.youtube.com/watch?v=OGslutEfxeQ

      17-57

      Διαγραφή
  3. Γενικό σχόλιο

    Περιμένω από όλους όσους υμνούν την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, και γενικά του δόγματος «ανήκομεν εις την Δύση» να πάρουν θέση για την στάση τόσο της ΕΕ όσο και του ΝΑΤΟ που πιέζουν για όνομα κοινής αποδοχής για όλες τις χρήσεις της FYROM.

    Θα περίμενα από τους «ανηκομεν εις την δύση» ή τους «μένουμε ευρώπη» σε διάφορες εκδοχές του,
    να μην περιορίζουν τα διόλου κολακευτικά σχόλια τους μόνο προς τον αγγελιοφόρο-μεσολαβητή Νίμιτς αλλά να τα επεκτείνουν και προς ΕΕ και ΝΑΤΟ.

    Τόσο ΕΕ όσο και ΝΑΤΟ, είναι που πιέζουν για το όνομα της FYROM στο πλαίσιο «γεωστρατηγικών παιχνιδιών» που φαίνεται πως είναι για να μειωθεί η Ρώσικη Επιρροή στην Περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων

    Αλλά για ΕΕ και ΝΑΤΟ δεν ακούω ή δεν διαβάζω κάποια κακή κουβέντα από τους διαφόρους «ανηκομεν εις την Δύση».

    Υ.Γ. Την ώρα που φωνάζουν για το όνομα της FYROM,

    δεν μας λένε κάτι για το σε ποιους ανήκουν:

    το αεροδρόμιο(Fraport),
    το λιμάνι(επενδυτικό σχήμα στο οποίο συμμετέχει και ο Ιβάν),
    το χρυσό(Μεταλεία στην Χαλκιδική),
    τα τρένα(ιδιωτικοποιηση μίας εκ των εταιριών σε Ιταλική Εταιρεία)

    το νερό(ο ΓάλλοςΠρόεδρος πιέζει για να συμμετέχουν Γαλλικές Εταιρίες),
    κάποιες από τις καλές παραλίες,
    για τις μονάδες της ΔΕΗ

    και γενικά όλα που ή ιδιωτικοποήθηκαν, ή ιδιωτικοποιούνται, ή πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν.

    Επίσης κάτι για τα διόδια που από Αθήνα ως Θεσ/κη στοιχίζουν ο κούκος – αηδόνι για όσους έχουν την ατυχία να έχουν το τεκμήριο για την Εφορία που λέγεται αυτοκίνητο

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει πρόσκληση της Ανταρσύα για ...κοινή..... δράση στο όνομα της Μακεδονίας και την ....ενότητα της αριστεράς...... Να τους ενημερώσουμε λοιπόν οτι η ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι στην κυβέρνηση εδω και 3 χρόνια και σφάζει τον λαό με απίστευτη αγριότητα. Η Ανταρσύα και ολόκληρος ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ ΒΟΘΡΟΣ τους στήριξε με χέρια και με πόδια. Το οτι τους έβαλε ΝΕΥΤΗ ο Καπιταλισμός για το νέο ανάχωμα μας αφήνει αδιάφορους. Υπάρχει πρόθυμο το Χαφιδότσουρμο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΑΡΑΒΑΝΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΓΙΟΣ κ.α να πέσουν στον βόθρο. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να γίνει σαν τα μούτρα τους. ΛΥΣΣΑΞΤΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Ποντάρουν σε πολιτικά αφελείς ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

      Έχουν μεγάλες πολιτικές ευθύνες οι πολιτικές ηγεσίες των "αριστερίστών"(με πολλά εισαγωγικά, ο λόγος στο τελευταίο link του σχολίου για τον αριστερισμό) για τα μνημόνια Βαρουφάκη - Τσίπρα. Όχι μόνο αλλά και αντικομμουνισμός, αντι-Σταλινισμός, αντι-ΚΚεδισμός απο κάποια στελέχη τους.

      υπάρχουν νέα πράγματα σαν το παρακάτω. Η «ενότητας της αριστεράς» φαίνεται πως ξεκινά με τα αντι-ΠΑΜΕ προεδρεία με τη ΝΔ στον χώρο της εκπαίδευσης. Όπως .χ. στη Γ΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

      Επίσης
      “Αριστερός εθνικισμός”, αυτή η μάστιγα
      23-01-2018
      http://www.katiousa.gr/apopseis/aristeros-ethnikismos-afti-mastiga/
      Μία ημέρα μετά το συλλαλητήριο


      Τέλος σε λίγες ημέρες κυκλοφορεί το 4ο μέρος του αριστερισμού
      όλα τα τεύχη πλην του νέου που αναμένεται
      http://filolaiko.blogspot.gr/2018/01/29-video-trailer.html


      17-57

      Διαγραφή
    3. Μεγάλες Ευθύνες έχουν ΚΑΙ για την άνοδο του Φασισμού / Ακροδεξιάς.

      1) Τις εποχές που "έγλυφαν" - "υποτάσσονταν" σε κάθε λογής-λογής "αγανακτισμένους". Το "έξω τα κόμματα", και κυριότερα το "έξω τα συνδικάτα" , ήταν στην πολιτική του Μουσολίνι, ας μην το ξεχνάμε.
      Ακόμα και συγγενικοί τους πολιτικοί χώροι τους το επισημαίνουν.

      https://avantgarde2009.wordpress.com/2011/06/13/για-το-κινημα-των-αγανακτισμενων-και-τ

      και για την ημέρα της απεργίας 15/07/2011

      https://avantgarde2009.wordpress.com/2011/06/16/που-ήταν-χθες-οι-αγανακτισμένοι

      ( Εντάξει τροτσκιστές ή τροτσκιστικής τάσης είναι η πιο πάνω που πήγε ή δεν πήγε στο Σύριζα , θα γράψουν κάποιες λαλακίες και για το ΚΚΕ.)

      2) Δεν ξέρω πόσο αριστερό είναι να υπάρχουν "αριστεροί" θαυμαστές των Τραμπ, της Λεπέν, του Brexit-UKIP, της πλατείας Μαϊντάν. Μάλλον προς ακροδεξιά πηγαίνουν όχι προς την αριστερά

      3) Δεν κατάλαβαν τίποτα όταν σε πλατείες, τύπου "δεν πληρώνω", Δημοψήφισμα όταν πανηγύριζαν μαζί με φασιστοειδή-ακροδεξιούς;

      17-57


      Διαγραφή
    4. Βρίσκονται όμως και σε ένα αδιέξοδο 17.57. Η 27χρονη πορεία του κόμματος να τους αντιμετωπίζει σαν τους χειρότερους εχθρούς του Εργατικού και Κ.Κ τους έχει πετάξει έξω απο το ΚΚΕ και δεν έχουν πλεον ερείσματα μέσα. Επίσης όσοι είναι με το ΚΚΕ μετά το 2012 είναι στην αντίθεση Ταξη απέναντι σε Τάξη και όχι στο παραμύθι δεξιά αριστερά. Δεν εχει βρεθεί ποτέ ξανά το ΚΚΕ σε αυτό το σημείο εδω και 100 χρόνια. Συνεχίζουμε την δουλειά μας μέσα απο το ΠΑΜΕ και την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Ταυτόχρονα στο ΑΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Εργατική Λαική Αντιπολίτευση και ας τους να ΣΚΟΥΖΟΥΝ. Εγω τους έχω για πυξίδα ΣΥΝΤΡΟΦΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Τα πάντα κατάλαβαν. Είναι συνειδητά 5ο Φαλαγγίτες. Ολόκληρος ο 20ος αιώνας είναι φορτωμένος με τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. Ενας λαός με τα όπλα στο χέρι δεν πήρε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ του 1944 με τον ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ συντριπτικό και οδηγήθηκε στην σφαγή λόγω ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ. Τα χέρια τους είναι βαμένα με το αίμα των Συντρόφων μας παντού. Είναι ΦΟΝΙΑΔΕΣ Είναι αδίστακτοι 17.57. Μην απορείς δεν έχεις ζήσει το 1989 1991. Ηταν πραγματικός εφιάλτης. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. Μέχρι και κάποιοι αναρχικοί τους είχαν καταλάβει πριν λίγα χρόνια και ονόμαζαν κάποια σχέδια τύπου Β ως αριστερή ακροδεξιά με αφορμή την άποψη πως η επιστροφή στην δραχμή θα λύσει και το μεταναστευτικό! ( Περιοδικο Σεράγιεβο). Τους έριξαν ένα "δούλεμα" άνευ προηγουμένου

      “Αριστερός εθνικισμός”, αυτή η μάστιγα
      http://www.katiousa.gr/apopseis/aristeros-ethnikismos-afti-mastiga/


      17-57

      Διαγραφή
    7. Εμφανίστηκε στο Λαφαζαναίικο το ΤΑΞΙΚΟ ΝΑΥΑΓΙΟ Λιόσης τάχα μου να αντιπαρατεθεί με τους Εθνικιστές την στιγμή που λένε ακριβώς τα ίδια. Εχουμε λοιπόν τον Λιόση να μας λέει οτι ...πατριωτισμός είναι να ψηφίζεις ΝΑΙ στο ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΌΝΙΟ μαζί με Εθνικιστές και Φασίστες που σήμερα σφάζει τον λαό. Επίσης είναι δήθεν πατριωτισμός για το Ναυάγιο να ζητάς επιστροφή στον Εθνικό Καπιταλισμό όπως κάνουνε Εθνικιστές και Φασίστες. Επίσης είναι λέει πατριωτισμός να φτιάχνεις το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και Οχι ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με αποτέλεσμα να μη πάρει ο λαός την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ του 1944 ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ. Για τον ΔΣΕ ασφαλώς ΜΟΥΓΚΑ..... Τελικά το καλύτερο πληντύριο για τον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΦΑΣΙΣΜΟ είναι Ναυάγια σαν τον Λιόση. Πληρώνει καλά η Αστική Τάξη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  4. Οι υποψηφιοι του Σύριζα "έκλειναν το μάτι" στις ψήφους που πήρε ο Κασιδιάρης στις Δημοτικές Εκλογές της Αθήνας του 2014

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμφανίστηκε και ο Τροτσκιστής Καθηγητής Ρούσης του ΝΑΡ. Μεγάλα ζόρια. Αφου διαστρεβλώνει τον Γκράμσι καλεί το Κόμμα της Εργατικής Τάξης να φτιάξει Αντικαπιταλιστικό Αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο ενάντια στον Φασισμό. Να ενημερωσουμε τον Καθηγητή οτι το ΚΚΕ απο το 1999 έχει φτιάξει το ΠΑΜΕ και την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που συμμετέχει όποιος θέλει σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ χωρίς να χρειάζεται να είναι Κομμουνιστής όπως συμβαίνει με τον Κύριο Καθηγητή. .....Δάσκαλε σας περιμένουμε. ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγκινήθηκα μέχρι δακρύων... απο την έκληση του Ταξικού Ναυαγίου Βασίλης Καλαματιανός που μέσα απο την Χαφιεδοσελίδα κάνει έκκληση στο ΚΚΕ και στις άλλες ...κομμουνιστικές και αριστερές.... δυνάμεις να ενωθούν τάχα για το καλό του λαού σε πολιτικό μέτωπο όπως με το ΕΑΜ και να έχουμε λέει πρόγραμμα ....λαοκρατία..... Αλλωστε μας ενημερώνει ότι όλοι τους απο το ΚΚΕ και το ΕΑΜ προέρχονται. Πως γίνεται να μη μπορούμε να μιλάμε ...απορεί.... Να ενημερωσούμε λποιπόν το Συγκεκριμένο Ναυάγιο οτι το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με την ...λαοκρατία..... ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ οδήγησε τον λαό σε ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ δεν πήρε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 και πήγε στην σφαγή. Επίσης κάνει πως ξεχνάει το Ναυάγιο οτι προσπαθούσε να σπρώξει το ΚΚΕ στον βόθρο με τον Σύριζα. Ενημερώνουμε λοιπόν ξανα το ...παιδί.... Το ΚΚΕ συμμετέχει στο Αστικό Κοινοβούλιο απο Θέσεις ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ όσο οι Καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους και ταυτόχρονα παλεύουμε μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ με στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Αυτά κάνουν οι Κομμουνιστές σε ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1911...... Αντίθετα ΤΑΞΙΚΑ ΝΑΥΑΓΙΑ τύπου Καλαματιανός Αραβανής Πετρόπουλος και σία.... πουλάνε παραμύθια για ...εξάρτηση.... και ζητάνε επιστροφή στον ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ αγκαλιά με ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ και αλλαγή ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ με Ρωσσία Κίνα. ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

      Διαγραφή
    2. Το μάθαμε και αυτό. Η Ε.Ε και το ΝΑΤΟ έχουν σχέδιο να περιορίσουν την Ρωσσία στα σύνορα της και μετά να την διασπάσουν μέσα απο τοπικούς εθνικισμούς μας ενημερώνει με αγωνία σήμερα ο Αραβανής. Αυτό είναι καταστροφικό λέει γιατί σημαίνει οτι θα επικρατήσουν οι Ιμπεριαλιστές. χοχοχοχοχο ΑΡΕ ΡΕ ΓΕΛΙΑ. Δηλαδή αυτή την στιγμή η Ιμπεριαλιστική Ρωσία που σφάζει και αυτή τον λαό της Συρίας για μερίδιο απο την λεια κάνει ....αντιιμπεριαλιστικό...... αγώνα μαζί με Ερντογάν και την Χεζμπολάχ. Συνέχισε Γεράσιμε προσφέρεις άφθονο γέλιο χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  6. @antivaro

    Επειδή ο γιατρός έγραψε
    https://twitter.com/antivaroef/status/959025049704501248

    μπορεί να χρειαστούν κάποια Link
    Π.χ.
    Άπαντα για "αγανακτισμένους" από κοντινό τους τροτσκιστικό αντιφασιστικό χώρο
    https://avantgarde2009.wordpress.com/tag/αγανακτισμένοι


    Ξεχωρίζει το

    Που ήταν χθες οι «αγανακτισμένοι»;
    16/06/2011
    https://avantgarde2009.wordpress.com/2011/06/16/που-ήταν-χθες-οι-αγανακτισμένοι

    Επίσης το σχόλιο 537

    https://avantgarde2009.wordpress.com/2011/06/16/που-ήταν-χθες-οι-αγανακτισμένοι/#comment-537

    Εύχομαι στον Doctor, καλό διάβασμα.

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχει μια έκκληση ...κάποιου... Σπετσέρη στο Λαφαζαναίικο που γράφει οτι με βάση τις εξελίξεις οι ευθύνες του ΚΚΕ είναι δήθεν βαρύτατες γιατί δεν καλεί σε ...αντιμπεριαλιστικό και αντιμνημονιακό μέτωπο.... για την σωτηρία της πατριδάς..... Ενημερώνουμε λοιπόν όλους τους ενδιαφερόμενους. Στο ΠΑΜΕ και στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ χωράμε όλοι σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ. Το ότι δεν ήταν Κομμουνιστές ποτέ δεν πειράζει. Εκει γίνεται ιδεολογική πάλη και ζύμωση και η ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. Οποιος έχει τα Κότσια εμπρος. Περιμένουμε Κύριε Σπετσέρη. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ για τον συγκεκριμμένο κύριο ούτε με απασχολεί.
      Προσπαθώ να κάνω πολιτική κριτική ΄και αποφευγω το προσωπική.

      Αλλά κάτι για τον όλο Σύριζα (όταν ήταν και ο κ.Λαφαζάνης) για το που έδιναν συνεντεύξεις ως εκπρόσωποι του Σύριζα τόσο ο κ.Λαφαζάνης όσο και ο "ηγέτης"(video υπάρχουν στο youtube).

      Ποιον παραλίγο να είχαν υποψήφιο στον παλαιό Σύριζα του 2012;
      http://www.protothema.gr/ekloges/article/203404/antigrafotou

      Ο κύριος πρρόβαλε ακροδεξιές ιδέες ή όχι; Ας απαντήσει ο τότε Σύριζα (ο σημερινός συν τα άλλα μέρη του π.χ.ΛΑΕ) για τον παραλίγο υποψήφιο τους στα ψηφοδέλτια του του 2012.

      17-57

      Διαγραφή
    2. Η Αντικομμουνιστική λύσσα συνεχίζεται στο Λαφαζαναίικο. Εξαιρετικό σημάδι για την σωστή πορεία του ΚΚΕ. Εχει ενα Μιχάλη Χονδροκούκη απο την Χαφιεδοσυμμορία του Κορδάτου. Ο Εθνικισμός και ο Φασισμός λέει δυναμώνει και μας προτείνει την λύση.... Να σώσουμε εμεις τον Καπιταλισμό απο την κρίση του για να μη το κάνει ο Φασισμός. Μιλάμε για μεγάλες ώρες Χαφιέδων. Και συνεχίζει ο ... ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ..... Το ΚΚΕ είναι τάχα μου .... τροτσκιστικό..... επειδή βγάζει συμπεράσματα απο την ιστορία και λέει οτι αν στον 2ο Π.ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ το ΕΑΜ είχε φτιαχτεί σαν ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σύμφωνα με τα Γράμματα ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ τότε ο λαός τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 θα έπαιρνε την εξουσία χωρίς ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ. Και όλο αυτό είναι ...τροτσκιστικό...... Να ευχηθούμε όλοι περαστικά στα .... παίδια...... Είναι τέτοιο το ΤΣΟΥΞΙΜΟ που ΣΚΟΥΖΟΥΝ. Μιλάμε για Γλεντι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. 17.57 Τίποτα προσωπικό με τα ....παιδιά..... με τις Απόψεις τους τα έχω που μας ταλαιπώρησαν Δεκαετίες και είναι χειρότεροι και απο τους Φασίστες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι