Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Ενας φανταστικός διάλογος

   Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται τρία χρόνια κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Λίγες μέρες μετά την νίκη του Τσίπρα σε εκείνες τις εκλογές έγινε στο Μαξίμου μιά συνάντηση με τον Ντάισελμπλουμ. Ηταν η ιστορική συνάντηση ... στην οποία ο Αλέξης είπε το αμίμητο στα πολιτικά χρονικά ... "Σκέφτομαι να πρωτοτυπήσω μένοντας συνεπής στις δεσμεύσεις μου" !!! Ποτέ δεν μάθαμε τον διάλογο που ακολούθησε μεταξύ των δύο ανδρών εκείνες τις κρίσιμες ώρες.
   Ο διάλογος που ακολουθεί ... είναι φανταστικός. Προφανώς και δεν έγινε ποτέ ...

Τ «Έχετε συνηθίσει με το καλημέρα τις κωλοτούμπες που σας εκαναν οι άλλοι ... εμείς όμως λέμε να πρωτοτυπήσουμε» 
Ν «Δηλαδή δεν θα υπογράψετε ?? Θα ρίξετε τη χώρα στα βράχια ??» 
Τ «Θα αντισταθούμε !!!» 
Ν «Εντάξει λοιπόν. Ας ξεκινήσουμε.» 
Τ «Ωραία λοιπόν. Ας σκίσουμε τα μνημόνια της λιτότητας και μετά ας κουρέψουμε το χρέος !!!» 
Ν «Ξέρετε ... εμείς οι ευρωπαίοι έχουμε κάνει ενα λάθος με την Ελλάδα. Ρίξαμε την διάσωση των τραπεζών πάνω στον λαό !!!» 
Τ «Το παραδέχεστε λοιπόν ??» 
Ν «Βεβαίως. Αλλά ξέχνα το ... αυτό πρέπει να το πώ πολύ αργότερα.» 
Τ «Ομως τώρα τι μπορει να γίνει ??» 
Ν «Ακούστε ... Εμείς θα σας προτείνουμε το τρίτο μνημόνιο ... θα ειναι αριστερό μην ανησυχείτε, εσείς θα πρέπει να αντισταθείτε δυναμικά όπως το επιθυμείτε ... και τότε ...» 
Τ «Θα επιμείνετε δηλαδή στο ίδιο λάθος ??» 
Ν «Είπα οτι κάναμε λάθος ... δεν είπα όμως οτι μπορούσε να γίνει και αλλοιώς !!!» 
Τ «ΤΙΝΑ (There is no alternative) δηλαδή ?!?! ...» 
Ν «Δυστυχώς Αλέξη ...» 
Τ «Εεε τότε ΤΙΝΑ κάνουμε ??» 
Ν «Αλέξη ... ξέρεις ποιος είπε πρώτος το ... Τι να κάνουμε ??» 
Τ «Μην παίζεις με τον πόνο μου Γερουν. Αφού ξέρεις οτι κατά βάθος ειμαι επαναστάτης !!!» 
Ν «Αλέξη σε καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω έναν επαναστάτη σε δυσκολίες. Αλλά η επανασταση δεν έχει αδιέξοδα.» 
Τ «Δηλαδή ??» 
Ν «Μπρεστ Λιτοφσκ ... Αλέξη !!! Πρέπει να σώσεις την επαναστασή σου.» 
Τ «Καλό ακούγετε. Ναι αλλά στον λαό είπα άλλα ...» 
Ν «Κωλώνει ρε ο επαναστάτης μπροστά στον λαό ?? Αφού ο λαος ειναι μαζί σου !! Είσαι το είδωλο του δεν το έχεις καταλάβει ??» 
Τ «Μα αν προχωρήσουμε έτσι ... θα γίνω το δικό σας είδωλο.» 
Ν «Σου κόβει ρε μπαγάσα !!! ...» 
Τ «...»
Ν « ... αλλα τι σε ενοχλεί αυτο ?? Τι είμαστε δηλαδή εμείς ?? Τοκογλύφοι ?? Εκβιαστές ?? Ιμπεριαλιστές ?? Πρός θεού Αλέξη !!! Καλύτεροι δηλαδή ήταν οι Γερμανοί οταν συμφώνησε μαζί τους ο Λένιν ??» 
Τ «Γερουν με δουλεύεις ??» 
Ν «Δεν ειναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα ειναι αν εσύ μπορείς να δουλέψεις τους Έλληνες ?? Αλέξη τα είπαμε ... ΤΙΝΑ ... λοιπόν ή θα καταστρέψεις τους Έλληνες ή θα τους δουλέψεις !!!» 
Τ «Τσσσσς ... ένας επαναστάτης δεν μπορει να ξεφύγει απο την πραγματικότητα ... ο επαναστάτης προσπαθεί μόνο να αλλάξει την πραγματικότητα !!! Θα αντισταθώ λοιπόν Γερουν !!! Για την Ελλάδα ρε γαμώτο !!!» 
Ν «Άκου Αλέξη ... εσύ δεν πρέπει να καείς ... απλά πρέπει να μου βρεις ενα ψώνιο που θα μου αντισταθεί όσο εσύ νομίζεις ... μετά θα το πνίξεις μόνος σου και ... θα βάλεις στην θέση του ενα άλλο ψώνιο που θα υπογράψει. Έχεις αυτούς τους ανθρώπους Αλέξη ??» 
Τ « ... Νομιζω ναι.» 
Ν «Προχωράμε λοιπόν !!!» 
Τ «Ναι αλλα οι άλλοι θα με σκίσουν !!!» 
Ν «Αλέξη αχ Αλέξη ... αφού δεν είσαι κουτό παιδί βρε !!! Γιατι πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό ?? Ενα πράγμα πες μου μόνο. Ο λαος έχει τίποτα άλλο στο μυαλό του εκτός απο ... ΤΙΝΑ ??» 
Τ «Όχι ... τιποτα !!!» 
Ν «Τότε τελειώσαμε !!! Ξέρεις ένας φίλος μου έχει δώσει ενα μπουκάλι ούζο. Το κρατάω στο γραφείο μου ... και οταν η Ελλάδα βγει απο τα μνημόνια θα το αδειάσω.» 
Τ «Δεν νομιζω όμως να τελειώσαμε. Έχουμε και ορισμένα άλλα ζητηματάκια. Τότε θα πρέπει να κουρέψουμε κάπως το χρέος ... για να φορέσω και εγώ επιτέλους την γραβάτα ρε παιδί μου.» 
Ν «Εεεεε ... να κουρέψουμε ... θα το χτενίσουμε ... μην ανησυχείς ... σαν κουρεμένο θα φαίνεται !!! Όσο για την γραβάτα θα στην κάνω δώρο εγώ.» 
Τ «Ναι ρε γαμωτο αλλά θα με ξεσκίζουν οι πασοκοδεξιοί»
Ν «Καλά μαλακας είσαι ?? Και να με συγχωρείς για την εκφραση ... αλλα δεν υπάρχει κανένα θέμα. Το αναλαμβάνω εγώ προσωπικά. Έχω μιλήσει και με την Άνγκελα. Θα σου βάλουμε τον Κουλη στη ΝΔ και τη Φώφη στο ΠΑΣΟΚ !!! Περίπατος αγόρι μου σου λέω !!!» 
Τ «Καλό ακούγεται. Ναι αλλα ... θα με σκίσει ο Λαφαζάνης και η Ζωή.» 
Ν «Ρε Αλέξη, ρε Αλέξη ... σε έχω κόψει για μάγκα. Κωλώνεις με αυτούς ?? Εσύ ??» 
Τ «Όχι ρε !!! Τι λες ?? Εγώ ρε !!! Δεν με ξέρεις καλά εμένα !!! Αλλά πρέπει να βρω έναν τροπο να τους σουτάρω.» 
Ν «Άκου Αλέξη ... η Άγκελα έχει μια πολύ καλή ιδέα. Θα αντισταθείς όσο γουστάρεις, όσο γουστάρεις λέμε ... θα στήσουμε τότε ενα δημοψήφισμα για να ξεδώσουν τα μαλακισμένα ... θα έρθεις να υπογράψεις ... αλήθεια Αλέξη υποφέρεις απο έρπητα ?? ... θα πας με το μνημόνιο στην Βουλή ... ρεκόρ θα κάνεις ρε μπαγάσα, 222 θα ψηφίσουν το δικό σου μνημόνιο ... τι άλλο θες βρε μαλάκα θα έχεις όλη την κοινωνία μαζί σου ...» 
Τ «Δημοψήφισμα ?? Τι δημοψήφισμα ?? Και αν έρθουν ανάποδα αποτελέσματα ??» 
Ν «Τι ανάποδα αποτελέσματα ?? Σε ξαναρωτάω Αλέξη ... ο λαος έχει τιποτα άλλο στο μυαλό του εκτός απο ΤΙΝΑ ??» 
Τ «Είπαμε ... όχι Γερουν.» 
Ν «Τοτε δεν υπάρχουν ανάποδα αποτελέσματα. Εεεε δεν σε κόβω και μπιτ μαλακα ... να μη μπορείς να βάλεις στο δημοψήφισμα ενα στρωτό και βολικό ερώτημα ρε παιδάκι μου. Θα σε βοηθήσουμε και μεις ... μην ανησυχείς.» 
Τ «Και καλά το δημοψήφισμα ... αν όμως ο Λαφαζάνης μου ρίξει την κυβέρνηση πριν προλάβω να πάω το μνημόνιο στη Βουλή ??» 
Ν «Είσαι μαλακας αγόρι μου ??» 
Τ «Εδώ που τα λέμε ... πρέπει να ειμαι λίγο. Και καλά ρε Γερουν ... πως θα κυβερνήσω μετά ??» 
Ν «Άκου να δεις Αλέξη ... δεν θέλω να περιαυτολογώ ... αλλά αυτο που θα σου πω ειναι δικιά μου ιδέα. Συμφώνησαν βέβαια και οι άλλοι επάνω ... ξέρεις. Εσύ αγόρι μου είσαι ξεχωριστός ... δεν είσαι σαν τους μαλακες πριν απο σενα ... που εκαναν εκλογές και μετά υπέγραφαν !!! Αυτοι ήταν δειλοί και αναποφάσιστοι ... μας τα είχαν σπάσει τα αρχιδια. Εσύ θα κάνεις το αντίθετο ... θα υπογράψεις και μετά θα πας σε εκλογές !!!» 
Τ « ... οοοωωω ... ααααιιηαηηυαηα... εαωεοιεαηυυυιιι ... τι´πες τώρα ρε ??»
Ν «Θα περάσεις στην ιστορία Αλέξη !!! Εσύ θα βγάλεις την Ελλάδα απο τα μνημόνια !!!» 
Τ «Γερουν ... ας αφήσουμε το δούλεμα μεταξύ μας. Και να σταματήσουμε κάποτε να υπογράφουμε και άλλα μνημόνια ... οι νόμοι απο τα προηγούμενα θα συνεχίσουν να δουλεύουν.» 
Ν «Μα Αλέξη ... ας αφήσουμε το δούλεμα μεταξύ μας !!! Οι νόμοι των μνημονίων που θα συνεχίσουν να δουλεύουν ... δεν θα ειναι μνημόνια βρε κουτό ... ανάπτυξη θα ειναι ... ισχυρή ξανά Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης θα ειναι. Με καταλαβαίνεις πιστεύω.» 
Τ «Δεν έχεις καθόλου άδικο Γερουν ... αλλά οχι ρε αποκλείεται ... θα με σκίσει η δεξιά Γερουν ...» 
Ν «Είσαι μαλακας αγόρι μου ?? Ο Κουλης ?? Δεν σε έχω για μαλακα !!!» 
Τ « ... και οι φασιστες θα πάρουν τα πάνω τους άραγε ??» 
Ν «Εεεεε τελικά είσαι μεγάλος μαλακας αγόρι μου !!!» 
Τ «Μα ... αν ειναι έτσι θα κάνω μοναδικό μας αντίπαλο το ΚΚΕ !!!» 
Ν «Άστο αυτό ... θα το πει ο Βορίδης πολύ αργότερα !!! Για την ώρα σκέψου μόνο το ΤΙΝΑ στο μυαλό του κοσμάκη» 
Τ «Είσαι σατανάς ρε Γερουν !!!» 
Ν «Τελικα με σενα ... όλα ειναι πιο εύκολα !!! Ξέχνα το όμως αυτο ... θα πρέπει να το πω αργότερα.» 
Τ «Τελικα είχα αυταπάτες για όλους εσάς ρε Γερουν !!! Ξέχνα το όμως αυτο ... θα πρέπει να το πω αργότερα.» 
Ν «Θα πιω ούζο ??» 
Τ «Θα φορέσω γραβάτα ??» 
Ν «Deal !!» 
Τ «Deal !!»
Ν «Αλέξη ... γερά !!!»
Τ «Με κολαζεις ρε αλήτη ... Γερουν γερά !!!»

8 σχόλια:

  1. Πραγματικό
    Μάκης Βορίδης: «Μόνος στρατηγικός μας αντίπαλος μένει το ΚΚΕ»
    https://www.youtube.com/watch?v=gZ3jFtlG20E

    Μούγκα τα συριζαίοι

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Πανικός και η απόγνωση για το στήσιμο του νέου Οπορτουνιστικού αναχώματος συνεχίζεται. Οπορτουνιστική μάζωξη ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΩΝ ΛΑΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΕΚ...κ.α παρέα με τους .....σταλινικούς.... χαφιέδες του Αραβανη. Πήγε ο Κανιάρης να αναλύση τι δεν πήγε καλά το 2010 2012. Ξεχνάει οτι καλούσαν το ΚΚΕ να συνεργαστεί με τον Σύριζα και συνεχίζει. Ο Δικοματισμός λέει κατέρρεε λες και μόνο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι με τον Καπιταλισμό. Το ΚΚΕ λέει φταίει γιατί δεν διεκδίκησε κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού και να κάνει αυτό την βρώμικη δουλεια για τον Καπιταλισμό. Αλλάξτε πλευρό και χέρι.... παιδιά. Πιαστήκατε...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Ένα μέρος από το ΑΝΤΑΡΣΥΑ(το ΣΕΚ συμμετέχει στο ΑΝΤΑΡΣΥΑ) μμπορεί να πάει προς το ΚΚΕ Παναγιώτη
      Το έχει παραδεχθεί ένας από τους ιδεολογικούς μέντορες του, ο Ρούσης λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015

      Στην πίεση που δεχόντουσαν να μην κατέβουν στις εκλογές για να ενισχύσουν τον Σύριζα με αυτοδυναμία, ο κύριος Καθηγητής παραδέχθηκε πως δεν τους ψηφίζουν αυτοί που θα ψήφιζαν Σύριζα
      αλλά αυτοί που θα απείχαν ή θα έριχναν λευκό ή θα ψήφιζαν ΚΚΕ
      Επίσημη ομολογία αναχωματικού ρόλου δηλαδή

      17-57

      Διαγραφή
    3. Καλοδεχούμενοι Σύντροφε 17.57 να ψηφίσουν ΚΚΕ αν θέλουν και να έρθουν στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ να αγωνιστούμε όλοι μαζί σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ με Ιδεολογική διαπάλη και ζύμωση. Κανένα πρόβλημα απο την στιγμή που έχουμε αυτό το πρόγραμμα και δεν μιλάμε για ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ. Οσο για τον Ρούση γνωστή ...φίρμα..... απο το 1989..... Το 2009 στο 18ο μας κατηγόρησε για Σταλινικούς. Τωρα πως γίνεται να είμαστε ταυτόχρονα και .....τροτσκιστές...... αυτό το γνωρίζουν ....εγκέφαλοι απο την Λευκάδα......Επέτρεψε μου και κάτι ακόμα 17.57. Το θέμα με τις Κυβερνήσεις στο έδαφος του καπιταλισμού είναι σωστό όπως το βάζουμε δικαιωμένο απο την ζωή. Το 1989 πάντως με τον Τζανετάκη πήγανε για μαλί και βγήκανε κουρεμένοι. Πήγανε να κάνουνε κάθαρση στο ΠΑΣΟΚ και μετά με το καλό...... να γινουν διαχειρηστές του Καπιταλισμού. Χωρίς να το θέλουνε ξεκίνησε να χαλάει το πουλόβερ ......τον Δημοκρατικών δυνάμεων....... Γνώμη δικιά μου. ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και Κυβέρνηση με Σοσιαλδημοκρατία και Οπορτουνισμό σημαίνει για κάθε Κ.Κ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ. Αντίθετα όπως είμαστε ΤΩΡΑ έκτακτη κυβέρνηση σαν του ΤΖΑΝΕΤΑΚΗ δεν είναι πρόβλημα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. "ο 2009 στο 18ο μας κατηγόρησε για Σταλινικούς."
    Όποιος υπερασπίζεται την ΕΣΣΔ τον λένε "σταλινικό".
    Μόνο που και ό ίδιος ο Στάλιν(γράμμα προς ένα παιδαγωγό) αντιπαθούσε την λατρεία γύρω από τα πρόσωπα συμπεριλαμβανομένου και του προσώπου του

    Αν επιμένουν, τιμή μου να με λένε "Σταλινικό". Αλλά η τιμή είναι πάρα πολύ μεγαλύτερη από το μπόι μου
    "Σταλινικός" ήταν ο Τσε Γκεβάρα ( επιστολή προς μία θεία του ).

    Α, διαβάζεις και σφυροδρέπανο;

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταλινικός είναι τιμή και για εμένα 17.57 εγω το έγραψα σε αντιπαράθεση με τους Αραβανή Πετρόπουλο που μας λένε ....τροτσκιστές...... Τα άλλα που σου γράφω τα έχω ζήσει απο το 1978. 40 χρόνια... Εχω γεράσει λίγο..... Σύντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Την Θεία του Βεατρίκη απο το ΣΑΝ ΧΟΣΕ της Κόστα Ρίκα το 1953. Ο Μεγάλος Κοματάντε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Αρχισε το Γλέντι με την διακήρυξη του Κόμματος 17.57 και Αντίβαρο. Ηδη ο Σκαμνάκης του ΝΑΡ άρχισε να Σκούζει περιμένω τους Χαφιέδες Αραβανή Πετρόπουλο μιλάμε για Γλέντι. Τους έχουμε Ξεβρακώσει και ΣΚΟΥΖΟΥΝ χοχοχοχοχοχοχοχοχο ΑΡΕ ΓΕΛΙΑ.

      Διαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι