Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Άλλοι τοιούτοι «κομμουνιστές» να μην μας τύχουν.

   Η «αριστερή» κυβέρνηση είναι τόσο αριστερή ... που μπορεί να καταθέτει σαν τον κλέφτη χωρίς ντροπή, νυχτιάτικα τροπολογίες που χτυπάνε την απεργία ... αλλά την άλλη μέρα, καθημερινή παρακαλώ, όταν το ταξικό κίνημα διαμαρτύρεται στο υπουργείο εργασίας ... να εξαφανίζεται και να κατεβάζει ρολά !!!
Ηταν μια κουραστική νύχτα. Λοιπόν, σαν απάντηση στον εμπαιγμό... φιλοδώρησαν οι εργάτες (χωρίς κουκούλες) με κάτι ψιλές τα ΜΑΤ, σπάσανε τα ρολά και ξήλωσαν την επιγραφή του κατ'ευφημισμό υπουργείου «εργασίας». Να την ξαναφτιάξουν άμα θέλουν την επιγραφή σωστά ... «Υπουργείο εργοδοσίας».
   Λυσσάξανε τα κυβερνητικά και τα αντιπολιτευόμενα παπαγαλάκια εναντίον του ΠΑΜΕ.

   Λυσσάξανε αλλά η τροπολογία αποσύρθηκε ... προσωρινά βεβαίως βεβαίως. Προφανώς τρόμαξαν με την άμεση και δυναμική αντίδραση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ (μαζικά συλλαλητήρια έγιναν άμεσα σε δεκάδες πόλεις) ... αλλά είναι σχεδόν προφανές πως και μέσα στην ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία της φαιορόζ κυβερνησάρας υπάρχουν «ενστάσεις». Και για να μην παρεξηγηθώ ... προφανώς δεν εννοώ πως μέσα στις κοινοβουλευτικές ομάδες των συριζανέλ υπάρχουν βουλευτές με ζωντανά ακόμα φιλεργατικά αντανακλαστικά. Προφανώς θα υπάρχουν δυό,τρία,πέντε υποκείμενα που τα παλιά ιδεολογικά υλικά επιχειρούν να τα ανταλλάξουν με τον συμφερότερο τρόπο τώρα που το καζάνι βράζει. Μέσα σε μια τοιούτη «αριστερά» δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει τίποτα άλλο. Και όπως φαίνεται, άρχισαν άμεσα τα μασάζ και τα παζάρια.

   Τα συριζοφιλελέ βάλθηκαν να μας πείσουν πως η τροπολογία που απαιτεί για την κήρυξη απεργίας σε πρωτοβάθμια σωματεία ... το 50% + 1 των ταμειακά τακτοποιημένων μελών του σωματείου σε γενική συνέλευση ... «όχι μόνο δεν δυσκολεύει την απεργία αλλά αντίθετα ... προάγει την δημοκρατία και την μαζικότητα στο εργατικό κίνημα» !!! Τόσο πολύ προάγει κατά πως φαίνεται την δημοκρατία ... που την άλλη μέρα το πρωί τα νεοφιλελέ της Νουδούλας με μπροστάρη το φασιστοάδωνι παρακαλούσαν γονατιστά να ρθεί γρήγορα η τροπολογία να την ψηφίσουν με χέρια και με πόδια !!! Η νεοφιλελέ ναυαρχίδα «Καθημερινή» ... πανηγύριζε που η αριστερή κυβέρνηση «σπάει το ταμπού της απεργίας» !!! Εκεί στον ΣΕΒ ... βγάλανε σαμπάνιες και χαβιάρι. Η δε Βελκουλέσκου, απο έγκυρες πληροφορίες, φέρεται να κάνει χαρούμενες πιρουέτες και τούμπες στο φουαγιέ του Χίλτον.

   Είδαν κι απόειδαν τα συριζοφιλελέ πως δεν προχωράει το επιχείρημα της «δημοκρατίας» στα συνδικάτα ... έφαγαν άγριο κράξιμο όπου βρισκόταν και όπου στεκόταν (και στα ΜΚΔ) ... άρχισαν και οι δικαστικοί να τα λένε έξω απο τα δόντια για το αντιαπεργιακό συριζοέκτρωμα (Προέδρος Πρωτοδικών/Προέδρος Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων - Ένωση Διοικητικών Δικαστών) ... και αποφάσισαν να αλλάξουν το τροπάρι. Τι τους έμεινε ?? Μα το παλιό κλασσικό και μοναδικό πασοκοεπιχείρημα ... «Το ΚΚΕ δεκανίκι της δεξιάς» !!! Οτι δίδαξε ο βρωμερός παπαντζής της σοσιαλδημοκρατίας στους επιγόνους του ... «γίνε όσο δεξιός χρειάζεται για να μην έρθει η δεξιά και όσο γίνεσαι κράξε το ΚΚΕ». Η επιχειρηματολογία έπρεπε να προσαρμοστεί στις συνθήκες ... «το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ άρχισε τις αντιδράσεις τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όσο ήταν η δεξιά τίποτα !!!». Μόνο για την ιστορία παραθέτω έναν κατάλογο ... απάντηση για την «απραξία» του ΚΚΕκαι του ΠΑΜΕ ... επί δεξιάς.

   Οταν διαπίστωσαν οτι τέτοια επιχειρήματα δεν «περπατάνε» ... όταν και ο τελευταίος απολιτίκ δεν ψήνεται με μπαρούφες περί δημοκρατίας στα συνδικάτα, όταν κυβερνάς με το 20% ... τα συριζοεπιτελεία μάλλον αποφάσισαν να κάψουν ένα κρυμμένο χαρτί που φύλαγαν (έτσι νομίζουν) για το ΚΚΕ. Το φραξιονιστή Πετρόπουλο !!! ... που δεν διστάζει τώρα να «φραξιονίζει» μέσα στο δικό του άθλιο αντί-ΚΚΕ δημιούργημα. Το υποκείμενο αυτό ... δηλώνει οτι τοποθετείται (στο Facebook παρακαλώ) ... με κίνητρο «την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα» !!! Ο «κομμουνιστης» του FB και της ΕΦ.ΣΥΝ., ο αυτόκλητος σωτήρας του εργατικού κινήματος ... βάλθηκε πάλι να μας σώσει !!! Απο τι θα μας σώσει ?? Μα απο ... «την κίτρινη συνδικαλιστική γραφειοκρατία που έχει αποστεώσει τα πάντα, και απο εκείνους που μιλούν στο όνομα της εργατικής τάξης ως γνήσιοι εκπρόσωποί της» !!!

   Τρομερό. Προσέξτε πως ξεκινάει ο αυτόκλητος σωτήρας του εργατικού αλλά και του κομμουνιστικού κινήματος !!! Τοποθετώντας στην ίδια κατηγορία ... τις ξεφτιλισμένες εργοδοτικές ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ... με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ !!! Στο ίδιο τσουβάλι ... οι εκφραστές του «ενιαίου μετώπου» ... με τους «ψωριάρηδες» !!! Έτσι δεν μας έλεγαν τόσα χρόνια όλα αυτά τα φυντάνια ?? Μέχρι να βολέψει ο Τσίπρας τον κώλο του στην πρωθυπουργική καρέκλα. Μετά, ως δια μαγείας, άλλαξαν τα κόζια στα μυαλά των σωτήρων του κομμουνισμού ... μέχρι που φτάσαμε (τώρα που η φαιορόζ κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει χέρι στην απεργία) να ταυτίζεται στα μυαλουδάκια τους ... το «ενωτικό κίνημα της πασοκοσοσιαλδημοκρατίας και του βρωμοπορτουνισμου κάθε μορφής» ... με τις «λιτανείες» του ΚΚΕ !!!
Αφού λοιπόν ... το υποκείμενο αυτό ... δημιούργησε στο μυαλό του και μας παρουσίασε αυτή την παρά φύση ταύτιση ... επιχειρεί να απαντήσει στους «τυράννους» του εργατικού κινήματος ... δηλώνοντας πως δεν χρειάζεται τίποτα άλλο παρά να απαντήσει σε ένα μόνο επιχείρημα ... «Θα σταθώ σε ένα (επιχείρημα) που έχει γίνει σημαία. Είπε ο Κουτσούμπας στη Βουλή: «Λέτε ότι δεν αποτελεί πρόβλημα το 50 συν 1 για την απαρτία. Και ρωτάμε το εξής: Εσείς κύριοι της κυβέρνησης κυβερνάτε με το 50 συν 1 του ελληνικού λαού; Οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα εκλέγονται με το 50 συν 1 του συνόλου; Το 22% εκπροσωπείτε, αν υπολογιστεί ακριβώς στην πραγματικότητα, με βάση όσους έχουν δικαίωμα ψήφου». (...) Πρόκειται για ένα σαθρότατο επιχείρημα.»
 
   Ο σωτήρας του εργατικού κινήματος μας λέει πως δεν κάνει να την «πέφτουμε» στην κυβέρνηση της αριστεράς με σαθρά επιχειρήματα !!! Ήθελα να ήξερα ... αυτό το υποκείμενο ... έτσι υπερασπίζεται τον εργατικό κίνημα ή την κυβέρνηση ?? Το εργατικό κίνημα καλέ υπερασπίζεται ο αγωνιστής !!! Τι σημασία έχει που πήρε μια τόση δα θεσούλα απο την κυβέρνηση. Λιώνει λέμε για το εργατικό κίνημα. Θα δούμε παρακάτω, πως.
Το επιχείρημα του Κουτσούμπα είναι σαθρό επειδή ... «το ψηφίζειν στις εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές στην Ελλάδα είναι υποχρεωτικό (...) Οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα βγαίνουν με βάση τα έγκυρα ψηφοδέλτια των ψηφισάντων. Και το 20% να πάει να ψηφίσει θα βγει κυβέρνηση.» !!! ... ενώ ... « Η συμμετοχή στα συνδικάτα δεν είναι υποχρεωτική. Δεν υπάρχει υποχρεωτικός συνδικαλισμός - και καλώς δεν υπάρχει. Αν υπήρχε θα είχε διαλυθεί το συνδικαλιστικό κίνημα προ πολλού.»

   Είναι ολοφάνερο !!! Το επιχείρημα του Κουτσούμπα είναι σαθρό ... με μιά προϋπόθεση. Να θεωρείς δίκαιες και σωστές ... να υπερασπίζεσαι όπως ακριβώς κάνει το υποκείμενο ... όλες τις επιλογές της αστικής τάξης και στο γενικό πολιτικό επίπεδο αλλά και στο επίπεδο του συνδικαλιστικού κινήματος !!! Ο πούρος κομμουνιστής έχει περάσει οριστικά ... απο το επίπεδο στήριξης της «αριστερής» κυβέρνησης ... στο επίπεδο στήριξης της ίδιας της αστικής πολιτικής. Και δεν σταματάει εκεί.

   Παρακάτω μας τραβάει μια ανάλυση ... πως σε μια επιχείρηση με 100 εργαζόμενους, αποφασίζουν να φτιάξουν σωματείο οι 21. Και συνεχίζει χωρίς ντροπή ... «Το σωματείο αυτό- επειδή ο συνδικαλισμός δεν είναι υποχρεωτικός- μπορεί την επομένη να κηρύξει απεργία. Για να το κάνει χρειάζεται συνέλευση των μελών του και στην πρώτη απόπειρα- με τα σημερινά καταστατικά των σωματείων- πρέπει να προσέλθουν 11. Οι 6 απ’ αυτούς αν ψηφίσουν υπέρ της απεργίας έχει ληφθεί απόφαση και η απεργία είναι νόμιμη. Δηλαδή το λιγότερο από το 1/3 των συνδικαλισμένων και το 6% των εργαζομένων στη συγκεκριμένη επιχείρηση αποφασίζει για το 100%.»
   Αυτό το αίσχος πρέπει να σταματήσει !!! Παλεύουν μερόνυχτα τα κυβερνητικά επιτελεία, ο Σκάι, η Καθημερινή, ο Άρης, ο Μπάμπης κι ο Πάσχος ... και το απόλυτο εργοδοτικό επιχείρημα το «πέτυχε» εν τέλει ένας «πούρος κομμουνιστής» !!! Εύγε !!! Και κάθε τοιούτος ... για να είναι τοιούτος ... πρέπει να διαθέτει το ανάλογο θράσος ... «Εν κατακλείδι υπάρχει μια κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα που αφορά στη συμμετοχή των εργαζομένων και στη μαζικοποίηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Κι αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να κρύβεται με ανόητα επιχειρήματα σαν αυτό του Κουτσούμπα και των συν αυτώ. Δηλαδή με το κουκούλωμα του πραγματικού προβλήματος για να βολεύονται οι διάφορες συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες σε βάρος της εργατικής τάξης.» Νάτη πάλι η ταύτιση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ. Καταλάβατε ?? Ο Κουτσούμπας και η γραφειοκρατεία του ΚΚΕ (... με συνεταιράκια την ΓΣΣΕ !!!) κουκουλώνουν τα πραγματικά προβλήματα ... τα οποία βάλθηκαν να «λύσουν» το ΔΝΤ, η ΕΕ, ο ΣΕΒ και η πρόθυμη κυβέρνηση.

   Είναι προφανές οτι σύσσωμοι οι μηχανισμοί της αστικής εξουσίας στοχεύουν εκεί που πραγματικά πονάνε και θα πονάνε όλο και περισσότερο στο άμεσο μέλλον. Στο πρωτοβάθμιο επίπεδο του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος. Βέβαια στοχεύουν εκεί που αν πετύχουν τον πλήρη έλεγχο ... μαζί με όλο το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει και δεν σκέφτηκε κανένας «αριστερός» να το πειράξει (90% των απεργιών είναι παράνομες και καταχρηστικές) ... συν την νομοθετημένη πλέον εργοδοτική αυθαιρεσία-εκβιασμό ... θα έχουν στην πράξη επιβάλει απο την μιά ... ακινησία νεκροταφείου στο εργατικό κίνημα και απο την άλλη ... θα παγιώσουν τον οριστικό και πλήρη έλεγχο σε όλες τις βαθμίδες του συνδικαλιστικού κινήματος. Τα γεγονότα στο εργατικό κέντρο της Πάτρας το δείχνουν ολοκάθαρα.

   Και τι πρέπει να γίνει (??) σύμφωνα με τον «κομμουνιστή» του Facebook ... για να πάρει τα πάνω του το εργατικό κίνημα ?? ... «Το πρόβλημα είναι πρόβλημα της ίδιας της εργατικής τάξης και δεν θα της το λύσει καμία κυβέρνηση. (Μάλιστα. Αφού πρώτα πέρασε απο κανονικό πλυντήριο την κυβέρνηση ... μετά την «βγάζει» στα μανταλάκια. Έτσι δεν κάνει κάθε πλύστρα που σέβεται τον εαυτό της ?? Μην ζητάμε βρε παιδιά και υπερβολικά πράγματα απο την κυβέρνηση. Οτι μπορεί κάνει ... για το καλό μας.) Πρέπει να το λύσει μόνη της (η εργατική τάξη). Και δεν θα το λύσει ποτέ αν δεν αποτινάξει από πάνω της ό,τι σάπιο υπάρχει!!!

   Σας φαίνεται αυτό το υποκείμενο να καίγεται για την απαλλαγή του εργατικού κινήματος απο τις δοτές εργοδοτικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ ?? Όλος ο πόνος κι ο καημός αυτών των «κομμουνιστών» δεν είναι άλλος απο το να ... «αποτινάξει» απο πάνω του το εργατικό κίνημα το «σάπιο» ΚΚΕ !!! Δηλαδή πως αλλοιώς να μας το πει ο «κομμουνιστής» για να το καταλάβουμε ?? «Πρέπει να απαλλαχτεί ο εργάτης απο τους λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ !!!» ?? 
   Σας θυμίζει τίποτα αυτό ?? BINGO !!! 
   ΟΚ ... φτάσανε τα υποκείμενα ... στον αντικειμενικό τους στόχο.

28 σχόλια:

  1. Μιλάμε για πραγματικό θρίαμβο Σύντροφε. Ολο αυτό το Σκυλολόι Πετρόπυλος Αραβανής Καλαματιανός Σκυλάκος και σία είναι χειρότεροι απο τους Φασίστες. Σκουλήκια σαν αυτούς θέλουνε πάτημα στο Κεφάλι. Και ευτυχώς το ΚΚΕ στην 26χρονη πορεία του μετά το 1991 ξεβρώμισε απο αυτή την Σαπίλα. Ολοι αυτοί βρέθηκαν στο ΚΚΕ εκμεταλευόμενοι την κατασταση που είχε διαμορφωθεί μετά απο 50 χρόνια παρανομία 1924 1974 25 χρόνια χωρίς ΚΝΕ 1943 1968 Πολιτική προσφυγιά 1949 1974 λάθος πρόγραμμα με Πολιτικά Μέτωπα και στάδια απο το 1935 που επικράτησε στην Κ.Δ ο Οπορτουνισμός. Αυτή την κατάσταση εκμεταλεύτηκαν και είχαν απαίτηση τα ΣΚΥΛΙΑ και μετά το 1991 να συνεχίσουμε ετσι ώστε το 2012 να κάνει ξανά η Αστική τάξη την Δουλειά της. Και το επαναλαμβάνω με πλήρη συνείδηση Μιχαλολιάκος Κασιδιάρης Λαγός κ.α μπροστά σε αυτά τα παλιόσκυλα είναι αγγελούδια. Μεχρι και για το Μενσεβίκο ΠΑΣΑΛΙΔΗ έχει γράψει οτι ήταν με τους Μπολσεβίκους και βοήθησε το ΚΚΕ μετά το 1950 την στιγμή που ήταν Αντικομμουνιστής με πατέντα. ΑΛΗΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το επαναλαμβάνω και γω με πλήρη συνείδηση Μιχαλολιάκος Κασιδιάρης Λαγός κ.α μπροστά σε αυτά τα παλιόσκυλα είναι αγγελούδια.

      Μπάβο σφε και για μένα ο Οπορτουνισμός είναι χειρότερος απ' το Ναζισμό επιτέλους κάποιος τα λέει εξω από τα δόντια. Καλύτερα Κασιδιάρη παρά Πετρόπουλο.

      Εντμουντ Μπερκ

      Διαγραφή
    2. Ποτέ δεν ήμουνα σύντροφος με Οπορτουνιστικά ΣΚΥΛΙΑ. Η ΕΣΣΔ τον Καπιταλισμό Φασισμό τον νίκησε το 1945 χάρη στους ΔΥΟ ΕΛΙΓΜΟΥΣ. Ανατράπηκε δολοφονημένη απο μέσα απο την 5η Φάλαγγα του Οπορτουνισμού που επικράτησε στο 20ο Συνέδριο το 1956 στην ΕΣΣΔ και στην Κ.Δ το 1935. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Και βέβαια είναι και η Βουλευτική σύνταξη για το άθλιο κουφάρι του Αραβανή. Ολόκληρη στην τσέπη λες και οι Κομμουνιστές ψηφίζαν αυτόν και όχι το ΚΚΕ. Την βόλεψε και αυτός. Θα του δώσει και καμμία καρέκλα η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και όλα μια χαρά. Τι τον νοιάζει τον Μπουχέσα ο λαός που τον Σφάζει η ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ερώτηση προς τους Χαφιέδες Πετρόπουλο Αραβανή και σια...... Γιατί ρε ...παιδιά.... το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν πήρε την ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 εκμεταλευόμενο τον Συντριπτικό συσχετισμό δυνάμεψν στα Βαλκάνια και ανέστησε το Σμπαραλιασμένο Αστικό Κράτος..... Ελα Γεράσιμε και Γιωργάκη σας περιμένουμε. Μαζέψτε τα σκισμένα βρακιά σας και ελάτε....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιλάμε για πραγματικό Χαφιέ. Αναγκάστηκε ο Σύριζα να τον Ξεβρακώσει μπροστά στην Γενική Ξεφτίλα. Μας λέει ότι το έγκλημα της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ δεν είναι το ίδιο με του ΠΑΣΟΚ και οτι το ΠΑΜΕ και οι Κομμουνιστές που προσπαθούνε για την ανασυγκρότηση του Σ.Κ δίνουν πατήματα στην κυβέρνηση να αλλάξει τον νόμο. Τι προτείνει ο ΧΑΦΙΕΣ. Μα είναι απλό. ....νταξει μωρέ μη του πολεμάτε όλοι αριστεροί είμαστε αμα λάχει να ούμε..... και το ποιό ωραίο. Ο Εκλογικός νόμος που ψηφίστηκε είναι απλή αναλογική...... Αυτός που η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ήθελε τα ψηφαλάκια του ΦΑΣΙΣΜΟΥ. ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΛΗΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  5. Ο Μ.Ι απο τον Στάβλο του Λαφαζαναίικου με πολύ ...δάκρυ.... στεναχωριέται δήθεν οτι οι Εργαζόμενοι στις απεργίες και στις Κινητοποιήσεις είναι διασπσμένοι.... και οτι τάχα την ευθύνη για αυτό την έχουν οι Κομμουνιστές και το ΠΑΜΕ. Περσινά ξυνά Σταφύλια. Ιδου πεδίο δόξας λαμπρό για τον Ι.Κ το Λαφαζαναίκο και γενικά όλο τον Οπορτουνιστικό Στάβλο. Στο χέρι τους είναι να σταματήσουν το διασπαστικό παιχνίδι που παίζουνε δεκαετίες και να κατέβουνε 14 δεκέμβρη στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την χώρα. Το ότι δεν ήταν ποτέ Κομμουνιστές δεν πειράζει. Συμμετέχει όποιος θέλει σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ. Μέσα στον καθημερινό αγώνα για προσωρινά μέτρα ανακούφισης γίνεται και η Ιδεολογική πάλη και ζύμωση και οι Κομμουνιστές προβάλουμε την δική μας για ζύμωση. ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Καλορίζικος Κύριε Λαφαζάνη. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το αφήνω εδώ γιατί στο Λαφαζαναίικο Στάβλο κόβουνε τα σχόλια. Πανικός και απόγνωση απο τον Πριμηκήρη για την διάσπαση του λαού..... στην πραγματικότητα για το ξεβράκωμα μπροστά στον λαό της Εγκληματικής πορείας της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και την απόλυτη δικαίωση του ΚΚΕ. Οποιος θέλει ενότητα τον περιμένουμε στο ΠΑΜΕ και στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με μοναδικό όρο το ΤΑΞΙΚΟ. Τιποτα άλλο. Μέσα απο την ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ και ζύμωση η ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΑ ΛΑΦΑΖΑΝΑΚΙΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κοροβέσης στο Λαφαζαναίικο μας λέει οτι η Επανάσταση των Μπολσεβίκων ήταν ....πραξικόπημα και ότι ήταν χειρότερη ... δικτακτορία..... και απο μοναρχία. Κατα τα άλλα το ΚΚΕ είναι .... σεχταριστικό...... ΑΛΗΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και διαφημίζει και ένα βιβλίο που έβγαλε σχετικά με το θέμα η εφημερίδα των συντακτών του σύριζα και του ...εγκέφαλου.... πετρόπουλου. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aφού ευχηθώ καλή Ανάσταση, να δώσει δύναμη ο Κύριος σε όσους την αποζητήσουν και σε όσους το αισθάνονται (οι σφοι άθεοι ας με συγχωρέσουν, τυγχάνει να είμαι και ένθεος και φίλος του ΚΚΕ, όσοι έχουτε ενστάσεις ο Λένιν περί θρησκείας είναι καλή πηγή αναθεώρησης ειδικά εν μέσω εορτών) θα ήθελα να δώσω βάρος σε μια εξαιρετική ανάλυση του Ρ που νομίζω πέρασε στα ψιλά.

    Πρόκειται για την παρακάτω,

    "Το μέλλον στα χέρια των μονοπωλίων" https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9636930

    Τεραστίας σημασίας το κείμενο, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και δεν νομίζω οτι έχουμε καταλάβει τι ακριβώς έρχεται. Ευτυχώς το κόμμα έγκαιρα, για μία ακόμη φορά, επεμβαίνει.

    Είναι μεγάλος ο κίνδυνος, η ανάπτυξη της ΤΧ στα χέρια μονοπωλίων και οπορτουνιστών, ήδη να θυμίσω υπάρχει η επίθεση μέσω των γνωστών ιχνηλατών και των μπισκότων τρίτης ομάδας που κατασκοπεύουν με ένα απλό πάτημα του ποντικιού και το ίντερνετ των πραγμάτων που θα κατασκοπεύει το εργατικό κίνημα μέσω των καθημερινών -γουάει-φάει- συνηθειών του. Μία κατά τα φαινόμενα αθώα ασύρματη καφετιέρα ή τηλεόραση ή μίξερ κάλλιστα μπορεί να είναι "κοριός". Συλλογή πληροφοριών,κατασκοπία για να μιλάμε συγκεκριμένα.

    Φανταστείτε λοιπόν τι θα γίνει όταν ψυχρές μηχανές προγραμματισμένες από ισχυρούς ομίλους μονοπωλίων-οπορτουνιστών στην εξουσία (δεν είναι τυχαίο οτι η Κίνα πρωκτοστατεί) αποκτήσουν την δυνατότητα διαλεκτικής αλληλεπίδρασης ή ακόμα κ σύμφυσης του βιολογικού με το τεχνολογικό.

    Τρομακτικό σενάριο όπου αυτόνομες μηχανές μέσω τρισδιάσταων εκτυπωτών θα αυτοαναπαράγονται και θα παράγουν -χωρίς όλους τους περιορισμούς των βιολογικών όντων, τόσο σε επίπεδο νοημοσύνης όσο και ηθικής- μέσω διασύνδεσης με ρομπότ, ανθρωπόμορφα ή μη. Δεν θα έχουν συναισθήματα, δεν θα έχουν γνωρίσει ποτέ πόνο, πείνα, κρύο(Πριν ξημερώσει έτρεχα
    όλο με καρδιοχτύπι
    να βγάλω μεροκάματο
    να ζήσουμε στο σπίτι λέει ο Στελιος)και όλα τα συμπεράσματα και οι αποφάσεις τους θα είναι αποτέλεσμα ψυχρού υπολογισμού, ενώ υπάρχει η πιθανότητα να αναπτύξουν μηχανισμούς αυτοσυντήρησης.

    Είναι σοφό να παραδώσουμε το Λόγο και τη συνείδηση που όπως γνωρίζουμε είναι εντός κ απότοκο
    του ψυχισμού του εργασιακού δεσμού των εργατών,της διαμεσολαβησης και συνεργασίας από τη χρήση εργαλείων, ο μετασχηματισμός της φύσης ως συνεργατικό προτσές δηλαδή, η ελευθερία του γένους που γράφει ο Μαρξ στα χειρόγραφα?
    Η εσωτερίκευση κοινωνικών φαινομένων παραδωμένες από προσωπικότητες σε άψυχες αμοραλιστικές μηχανές μηδενισμού? Καθόλου σοφό για μένα.

    Έχει κάποιος μήπως την πεποίθηση εμφορούμενος φυσικά από ένα ρηχό χαζοχαρούμενο τεχνολογικό μεσσιανισμό τελεολογικού χαρακτήρα και αντιδιαλεκτικού παραλογισμού των μαγμάτων οτι κάτι τέτιοιο είναι "ΕΞΕΛΙΞΗ"?

    Όχι φυσικά, πρόκειται για δυνατότητες καθυπόταξης και ελέγχου με σαφή ταξικό τεχνολογικόβιολογικό προσδιορισμό.

    Έχουν γνώση οι φύλακες.(Υπογραφή και μήνυμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πέρασε και η τροπολογία για το Ανοιγμα του επαγγέλματος του Φαρμακοποιού. Πλέον ανοίγει όποιος θέλει ελεύθερα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μονοπώλια ντόπια και ξένα. Ο Καπιταλισμός στην χώρα μας είναι στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ απο το 1911..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Παντελης Πουλιοπουλος εχει ενα βιβλιο με τιτλο
      Δημοκρατικη η Σοσιαλιστικη Επανασταση στην Ελλαδα;
      Εκει λεει αυτα που λες και εσυ. Αλλα το ΚΚΕ τοτε (με ευθυνη ποιων;) τον αφησε να εκτελεστει απο τους ιταλους ενω υπηρχε η δυνατοτητα να σωθει. Αλλα δεν ηταν χρησιμος.

      Ενας ομηρος..του διαδικτυου

      Διαγραφή
    2. Η Ελλάδα είναι ΙΜπεριαλιστική χώρα απο το 1911...... Με ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σύμφωνα με τα ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ απο την ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ο λαός τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 ΘΑ ΈΠΑΙΡΝΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΊΑ χωρίς ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ. Με ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ η καταστροφή είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Έχει απόλυτο δίκαιο ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, η Ελλάδα απ' τις 27 Οχτωβρίου του 1911 πέρασε στον ιμπεριαλιστικό στάδιο. Λίγο ΜΕΛΕΤΙ δεν κάνει κακό...

      Τώρα όσοι φασίστες θέλουν..... ΕΑΜ .....καληνύχτα.

      Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Κ Η Σ Υ Μ Μ Α Χ Ι Α !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Άζαματ Μπαγατώφ

      Διαγραφή
    4. Απο το 1911.... στο Ιμπεριαλιστικό Στάδιο όσο και να Τσούζει.... Με ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ο λαός θα είχε πάρει την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. Με ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ η καταστροφή είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ. Ας ΣΚΟΥΖΟΥΝ όσο θέλουν τα ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ. Μιλάμε για Γλέντι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Το 2008 ο Συνασπισμός γιόρτασε τα 40 χρόνια του ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ...ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ.... Λέει ο Τρίκκας με αναφορές στον ...παρτσλίδη.... Είχαμε έτοιμη την μετατροπή του ΚΚΕ σε .... ομοσπονδο.... απο το 1944.... ήρθε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ και μας τα χάλασε όλα με τον ΔΣΕ. ΤΟΜΠΟΛΑ..... Η ....ΕΔΑ.... ΉΤΑΝ Η ΣΎΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που μας καθυστέρησε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ με τον ΔΣΕ. ΜΠΙΓΚΟ. Τα είπε όλα. 1943 διάλυση ΟΚΝΕ δεν χρειαζόταν...... Λαοκρατία...... ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΌΣ ούτε νερό ούτε φαί στον ΑΡΗ και στους .....ληστές...... Είπαμε ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ
      ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. Στην 2η Κομεπ του 1942 υπάρχει το 3ο Γράμμα ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ που μιλάει ΑΝΟΙΧΤΑ για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. Δίπλα υπάρχει άρθρο του ....σιάντου.... που βγάζει το Γράμμα ...σεχταριστικό..... για αυτό λέει φτιάξαμε το ΕΑΜ σαν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Δηλαδή θα πηγαίναμε για Σοσιαλισμό μαζί με πολιτικα κόμματα που τα φτιάχνει ο καπιταλισμός και είναι εργαλεία του των ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ Σβώλος.....Τσιριμώκος.......Μ.Κύρκος....... και του ΜΕΝΣΕΒΙΚΟΥ ΥΠΕΞ ΤΟ 1921 ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΣΑΛΙΔΗ που πολέμησε ενάντια στους Μπολσεβίκους. Μιλάμε για πολύ ...κάρβουνο..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    7. @Ενας ομηρος..του διαδικτυου

      Μην γράφεις λαλακίες. Δεν φταίει (πάλι) το ΚΚΕ για κάτι. Ας τον υπεράσπιζε ο ομοιδεάτης του .. τροτσκιστής Καστοριάδης που μοίραζε προκυρήξεις πως οι Γερμανοί Στρατιώτες ήταν ταξικά αδέλφια

      Ο Πουλιόπουλος ήταν στην true γραμμή Τρότσκι: ναι να υπερασπίσtει την ΕΣΣΔ αλλά χωρίς τον Στάλιν χωρίς σοσιαλισμό χωρίς...Και ο Πουλιόπουλος έγραφε λαλακίες για την ΕΣΣΔ αλλά επειδή σε σύγκριση με τους "περίεργους" μετατροτσκιστές της ΝΥ ήταν πιο "αριστερός", μετά το 1943 και μετά την διαφαινόμενη ήττα της Γερμανίας ακόμα και η υπεράσπιση της ΕΣΣΔ με μπόλικες προϋποθέσεις δεν τους ήταν ανεκτή.

      Διαγραφή
  12. Χτεσινό ρεσιτάλ απο τον Χρυσαυγίτη Κοροβέση στο Λαφαζαναίικο. Ο Μαρξ είχε αλλάξει γνώνη δεν ήταν με τις Επαναστάσεις το ίδιο και ο Εγκελς γιατί είχαν ανακαλυφθεί τα ....ΜΥΔΡΑΛΙΑ..... Ο Καουτσκι δεν ήταν προδότης ο ΛΕΝΙΝ διάβασε Μαρξ και Εγκελς αλλά δεν κατάλαβε τίποτα και η Ρόζα διαφωνούσε με τον ΛΕΝΙΝ. Το οτι δολοφονήθηκε απο την ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΟΥΓΚΑ...... Είπαμε Μιχαλολιάκος Κασιδιάρης κ.α σηκώνουν τα χέρια ψηλά ΟΥΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ............................... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. σ.Αντίβαρο τα χρόνια μου πολλά υγεία και καλή δύναμη. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όλοι μαζί για την ανατροπή (δική μου τρολιά)
    http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/lafazanis527.png

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Τριάδα της Καταστροφής. ...Αξέχαστα.... χρόνια 1989 1991 αλλά και γενικότρα όλη η ...μεταπολίτευση.... απο το 1974....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι