Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Εφαρμοσμένη αστική δικαιοσύνη (τώρα και κάποτε)

   Οταν δικάζοντας την θρασύδειλη επίθεση χρυσαυγιτών ενάντια σε μέλη της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ ... ένα δικαστήριο της αστικής δημοκρατίας που την κυβερνητική ευθύνη έχει μία «αριστερή» κυβέρνηση ... απορρίπτει τον ισχυρισμό της άμυνας για τα θύματα και προσεγγίζει τα γεγονότα στη λογική της «συμπλοκής δύο πλευρών με εκατέρωθεν χτυπήματα» ... τότε έχουμε μπροστά μας ένα πολυσήμαντο γεγονός με πολλές προεκτάσεις.
   Αρχικά έχουμε ένα τάχα «δημοκρατικό» δικαστήριο που υιοθετεί πλήρως την άποψη και την τακτική των φασιστών. «Δεν υπάρχει Χρυσή Αυγή και ΚΝΕ, έχουμε έναν απλό ξυλοδαρμό» ... είπαν στο δικαστήριο οι υπερασπιστές των φασιστών !!! Και το («αριστερό») δικαστήριο το δέχτηκε !!! Δέχτηκε πως υπήρξε ... μια απλή συμπλοκή δύο πλευρών χωρίς πολιτικό κίνητρο. Δέχτηκε δηλαδή πως τα μέλη της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ ... έδρασαν σαν μιά αγέλη ... που απλά έτυχε να βρεί μπροστά της μια άλλη αγέλη. Εξομοίωσε θύτη και θύμα ... κυρίως όμως μέσω μιάς τυφλής αποπολιτικοποίησης εξομοίωσε την δράση των μελών της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ με την δράση των δολοφόνων της ΧΑ. Το δικαστήριο της αστικής δημοκρατίας ... αρνήθηκε στην ουσία οτι η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση ακριβώς επειδή είναι ναζιστική και φασιστική ... και ταυτόχρονα την ίδια μομφή της δυνητικής εγκληματικής οργάνωσης προσπαθεί να την μετακυλίσει στην ΚΝΕ, στο ΠΑΜΕ και στο ΚΚΕ. Το ελεεινό «δημοκρατικό» δικαστήριο ... εφάρμοσε με τον νομιμοφανή τρόπο του στην πράξη την βρώμικη θεωρία των δύο άκρων !!! Το πρώτο βήμα έχει γίνει. 

   Το αρχικό μήνυμα είναι ευθύ. «Δεν κάθεσαι να σου σπάσει το κεφάλι το βρωμοφασισταριό ??» Δικάζεσαι !!! Έτσι απλά.
«Ακούτε αντιφασίστες ... ή θα σας σπάσει το κεφάλι το φασισταριό ή θα σας το «σπάσει» ο δικαστής» !!! Είναι αυτή η ίδια αστική δικαιοσύνη που την ίδια στιγμή αφήνει να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι δολοφόνοι της ΧΑ ... δηλώνοντας με κάθε τρόπο τον διαφορετικό «χειρισμό» που μπορεί να επιφυλάσσει ο «νόμος» για τα φασισταριά ... ανάλογα με τις ανάγκες της εξουσίας. Αφού πρώτα «εξισώνει» την πολιτική δράση του αντιφασίστα και του φασίστα ... μετά η τυφλή δικαιοσύνη ξεχνάει την εξίσωση που μόλις έκανε ... και πάλι με νομιμοφανή τρόπο ... εξυπηρετεί και διευκολύνει με διάφορα τερτίπια την δράση των φασισταριών. Η δήλωση είναι ευθεία ... ο νόμος της αστικής εξουσίας είναι μόνο ένα λάστιχο στα μέτρα της εξουσίας. Και εν´όψει της αναμενόμενης απόφασης στην δίκη της ΧΑ ... μετατρέπεται σε πολύτιμο εργαλείο ... που κανένας δεν πρέπει να πιστέψει πως μπορεί να πάρει στα πλαίσια αυτής της δικαιοσύνης ... αντιφασιστικό χαρακτήρα. Ποτέ. Θα χρησιμοποιηθεί μόνο σαν μηχανισμός ρύθμισης της βέλτιστης χρησιμότητας των φασισταριών στην εξυπηρέτηση των αναγκών της εξουσίας ... συνοδευμένος βέβαια με τις πρέπουσες «αντιφασιστικές, δημοκρατικές» κορώνες. Το μόνο που δεν θα είναι υποκριτική κορώνα της δικαιοσύνης στην συνέχεια ... θα είναι ο αντικομμουνισμός. Φαντάζουν τώρα γελοίες οι αιτιάσεις κάποιων αριστερών που έχουν πιστέψει πως τον φασισμό θα τον τσακίσεις ... στα αστικά δικαστήρια !!! Ειναι οι φαιδροί του ... «μήνυση έκανες ??». Με όλους αυτούς και με τις επιρροές τους μέσα στον λαό ... η αστική δικαιοσύνη τρίβει απο τώρα τα χέρια της. Τους έχει στο χέρι της ήδη απο τώρα για την επόμενη φάση. 

   Μην νομίσουμε όμως οτι εδώ τελειώσαμε με τα μηνύματα της αστικής δικαιοσύνης και συνεπώς της αστικής εξουσίας. Η εξουσία ξέρει πολύ καλά ... οτι μεγάλες λαϊκές μάζες, ειδικά την ώρα που κλιμακώνεται η ολόπλευρη επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στην εργασία ... δεν θα τρομοκρατηθούν απο τις νομικές απειλές της αστικής δικαιοσύνης ... ούτε και απο αυτή καθ´εαυτή την απειλή του φασισμού που πολιτικά ... εκπορεύεται αποκλειστικά απο την ίδια την αστική εξουσία, υπηρετείται πιστά (στο όνομα της δημοκρατίας βεβαίως βεβαίως) απο όλους ανεξαιρέτως τους «δημοκράτες» πολιτικούς κολαούζους της ...
... και σχεδιάζεται να υλοποιηθεί με εκτελεστικό βραχίονα τον πυρήνα που αυτή την στιγμή στεγάζεται στα συγκοινωνούντα δοχεία της ΧΑ και των παρακρατικών-παραστρατιωτικών μηχανισμών. Σε όλο αυτό το στημένο πολιτικό δίχτυ που μπαίνει εμφανώς σε νέα φάση όσο απαξιώνεται το «δημοκρατικό» υπηρετικό προσωπικό και οι εφεδρείες της αστικής εξουσίας ... η δικαιοσύνη (και οι άλλοι βεβαίως μηχανισμοί) πρέπει να παίξει τον ρόλο της ... έχοντας ένα πολύπλευρο καθήκον. Να «δικάζει» στο όνομα της δημοκρατίας βολικά τα φασισταριά ... με την συνδρομή της να τα προετοιμάζει για την στιγμή που η εξουσία θα τα ξαμολύσει πλήρως εξοπλισμένα ενάντια στον λαό που αντιστέκεται ... και τέλος να τρομοκρατήσει και να εγκλωβίσει όσο το δυνατό πλατύτερες μάζες. Όλα αυτά μαζί. Τώρα αποκτούν νόημα οι χειρισμοί της δικαιοσύνης απέναντι στα φασισταριά που ενώ δικάζονται ... κυκλοφορούν ελεύθερα και ασύδοτα χτίζοντας απο την μία μεριά πολιτικό προφίλ για την επόμενη φάση και απο την άλλη ανενόχλητα, προφανώς ενισχύουν και επεκτείνουν τους δεσμούς τους με κρατικούς-παρακρατικούς μηχανισμούς. Η αναμενόμενη απόφαση της αστικής δικαιοσύνης στην δίκη της ΧΑ ... δεν μπορεί να μην εξυπηρετεί αυτούς τους σχεδιασμούς των μηχανισμών της αστικής εξουσίας ... που θα ήταν αφέλεια να πιστέψει κάποιος πως δεν περιλαμβάνει και την ακραία αξιοποίηση φαινομένων όπως οι τάχα επαναστατικές λαϊκές τρομοκρατικές οργανώσεις στύλ 17Ν. Ο «χαμός» που στήθηκε απο κυβέρνηση και αντιπολίτευση για το θέμα ... της άδειας Κουφοντίνα αποδεικνύει πως η αστική δικαιοσύνη έχει πλήρως αναλάβει τον ρόλο της στην νέα φάση και τον υλοποιεί με την δέουσα προβοκατόρικη μεθοδολογία. Να πως σχολιάζει μιά ψυχή του twitter το σόου που προσπάθησαν να στήσουν και να αξιοποιήσουν οι «δημοκρατικές» δυνάμεις γύρω απο το ζήτημα της δικαστικής απόφασης της άδειας Κουφοντίνα ... «Δεν ξέρω αν λυπάμαι περισσότερο εκείνους που ελπίζουν σε έναν τύπο σαν τον Κουφοντίνα ή εκείνους που τρομάζουν από αυτόν.» [Μώμος]
Ακόμα εάν σε αυτό το σημείο θυμηθούμε την συμπεριφορά της δικαιοσύνης απέναντι στην αθώα Ηριάννα και το άλλο σόου που είχε στηθεί τότε ... θα αρχίσουμε να κατανοούμε πέρα για πέρα τον ρόλο της δικαιοσύνης στον ταυτόχρονο εκφασισμό-τρομοκράτηση της κοινωνίας. 

   Και καλά, την Ηριάννα δεν μπορούν τελικά να την καταδικάσουν. Μπορούν όμως να την χρησιμοποιήσουν στην συστηματική τρομοκράτηση. Και αυτό κάνουν. Και καλά, τον Ρουπακιά δεν μπορούν να μην το καταδικάσουν. Μπορούν όμως να στείλουν ξεκάθαρα μηνύματα στον κοσμάκη. Να πως το περιγράφει μια άλλη ψυχή στο twitter ... «Μην μιλάς, δεν ξέρεις, μην μιλάς θα μπλέξεις, μην μιλάς και κράτα και των άλλων το στόμα κλειστό...» Με θαυμάσιο τρόπο ο ... Ζάβαλος περνάει απο το μερικό στο γενικό. Απο το ατομικό στο κοινωνικό. Ας τα ξανασκεφτούμε όλα αυτά τώρα που η αριστερή κυβέρνηση ... ετοιμάζεται να εφαρμόσει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και κατασχέσεις νομοθετώντας σαν αυτεπάγγελτο αδίκημα την αλληλεγγύη σε εκείνον που χάνει το σπίτι του !!! Τώρα που η αριστερή κυβέρνηση περνάει στη τελική φάση πετσοκόμματος εργασιακών δικαιωμάτων, καθιέρωσης της εργασίας λάστιχο και μισθών - συντάξεων πείνας. Τώρα που η αριστερή κυβέρνηση ετοιμάζει τον αποκεφαλισμό του δικαιώματος στην απεργία !!! Τώρα που η «αριστερή» κυβέρνηση αποκτά το κανονικό της χρώμα ... το φαιορόζ. Εκφασισμός ... τρομοκράτηση ... κοινωνικός αυτοματισμός ... φασισμός. «Μην απεργείς ... πεινάω. Μην απεργείς ... θα φύγει ο επενδυτής. Απεργείς ?? Θα στο σπάσω το κεφάλι.» 
   Βαρβαρότητα ... 
   ή 
   ... Αντίσταση σε όλα αυτά. 
   Εδώ αρχίζει το βασικό και επίκαιρο πρόβλημα της λαϊκής μάζας. Ακόμα πιστεύει πως η αντίστασή της όταν και όπως εκδηλωθεί ... θα οδηγήσει ξανά στην εκ νέου κατάκτηση των παλιών δικαιωμάτων που θα αναγκαστεί να παραχωρήσει πάλι η αστική εξουσία. Αντικειμενικά αυτή η λογική δεν έχει κανένα στοιχείο επαφής με την πραγματικότητα. Ο μονοπωλιακός καπιταλισμός σε παρακμή ... αντικειμενικά δεν μπορεί να «δώσει» τίποτα, αλλά και να μπορούσε δεν θα το έκανε ποτέ απέναντι σε ένα κίνημα ... βελτίωσης (και συνεπώς υπεράσπισης) του καπιταλισμού ... όσο ισχυρό και μαζικό να ήταν. Ενα τέτοιο κίνημα εξ´ορισμού είναι κίνημα ... αυτοαναιρούμενο και αυτοευνουχιζόμενο. Σήμερα η αντίσταση στην βαρβαρότητα ... δεν μπορεί παρά να είναι αντίσταση ρήξης και ανατροπής. Οι μηχανισμοί της αστικής εξουσίας το κατανοούν απολύτως ... το κατανοούν πολύ καλύτερα απο την μάζα ... και ετοιμάζονται στρέφοντας όλα τους τα όπλα στον πραγματικό στόχο. Εκεί υπάρχουν μόνο οι κομμουνιστές. 
   Το γλυκό έχει «δέσει» ... Εκφασισμός ... τρομοκράτηση ... κοινωνικός αυτοματισμός ... φασισμός ... αντικομμουνισμός. Είναι μια ενιαία και αδιάσπαστη διαδικασία (μετάφραση στα ξύλινα: προτσές) που δεν μπορεί να «ολοκληρωθεί» χωρίς να συμβούν όλα ανεξαιρέτως τα βηματά της. Μετάφραση στα λαϊκά: Πλησιάζει η ώρα που καθένας πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα ... με τον κομμουνιστή ή με τον φασίστα ?? 


   Μιά φορά και έναν καιρό ήταν ένας προοδευτικός «δημοκράτης» ... «αριστερός» της εποχής του σα να λέμε ... που βάλθηκε να τα «βάλει» με την αντίδραση και το παλάτι. Ο λαουτζίκος νόμισε πως ο κύριος αυτός, ο Λευτεράκης, αγωνίζεται για το καλό του. Έτσι νόμιζε. Αυτός ο κύριος έμελλε να είναι ο πολιτικός γενάρχης ολόκληρου του σημερινού «δημοκρατικού» πολιτικού προσωπικού. Πίνουν όλοι νερό στο ονομά του ... απο τον Κούλη μέχρι τον Τσίπρα. Ήταν ο «εθνάρχης» Βενιζέλος. Κάποτε λοιπόν η αστική εξουσία στην Ελλάδα ... ξαναβρέθηκε στην ανάγκη του Βενιζέλου ... παρότι λίγα χρόνια πρίν τον είχε πετάξει σαν στημένη λεμονόκουπα. Τον Μάη του 1928 η ελληνική αστική τάξη και ο ξένος παράγοντας, αποφάσισαν, στα πρόθυρα της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης 1929 - 1933, να τον επαναφέρουν στην ενεργό πολιτική δράση. Ο μεγαλόψυχος «εθνάρχης» δέχτηκε να έρθει να μας σώσει απο την κρίση και να μας φέρει την «ανάπτυξη». Το 1932 ... η Ελλάδα είχε χρεωκοπήσει. 
   
   Πως λοιπόν θα έφερνε την ανάπτυξη ο προοδευτικός «εθνάρχης» ?? Έδειξε τις διαθέσεις του απο την πρώτη στιγμή ... «Το δικαίωμα στην απεργία προς επιδίωξιν των επαγγελματικών συμφερόντων των εργατών καθώς και το αντιστοιχούν δικαίωμα των εργοδοτών [το λόκ άουτ παρακαλώ !!!], όπως σταματούν τη βιομηχανικήν των επιχείρησιν δεν εννοούμεν ουδ' επ' ελάχιστον να περιορίσωμεν.» Σα να ακούμε τον Τσίπρα ... να σκίζει μνημόνια !!! Συνεχίζει ο «εθνάρχης» ... «Πιστεύομεν όμως ότι επιβάλλεται προς το συμφέρον των εργατών, εξ ίσου και των εργοδοτών, καθώς και της όλης κοινωνίας, όπως ρυθμισθή διά νόμου η άσκησις του δικαιώματος τούτου κι ελπίζω βασίμως ότι θα επιτύχω τη συναίνεσιν και των εργατών και των εργοδοτών, όπως καθιερωθή διά νόμου η υποχρέωσις και διά τα δύο μέρη, πριν προβαίνουν εις την άσκησιν του δικαιώματός των να ειδοποιούν το υπουργείον Εθνικής Οικονομίας όπως τούτο εντός ευλόγου προθεσμίας προβαίνει επί παρουσία αντιπροσώπων των εργατών και των εργοδοτών περί του βασίμου ή μη των λόγων, οίτινες προκαλούν την απειλούμενην απεργίαν ή το λοκ - άουτ και δημοσιεύη δι' εκθέσεως το όρισμα της ερεύνης. Μόνον μετά τη δημοσίευσιν της εκθέσεως ταύτης, η κήρυξις της απεργίας ή του λοκ - άουτ θα είναι νόμιμος Είναι φανερό πως ο «εθνάρχης» ήρθε αποφασισμένος να μας «αναπτύξει» ... με την κατάργηση της πάλης των τάξεων !!! Είναι επίσης ξεκάθαρο πως τέτοιο σχέδιο μπορεί να το έχει μόνο ένας ... ηλίθιος ή ... ένας αποφασισμένος να κοπανήσει τον εργάτη κατακέφαλα. Και ο εθνάρχης δεν ήταν ηλίθιος. Το αποδείχνει αμέσως παρακάτω ... «Οι οπαδοί της Γ' Διεθνούς θα κραυγάσουν βέβαια κατά της προτάσεως ταύτης... Αλλά επειδή εμνημόνευσα τη Γ' Διεθνή να εκθέσω ποία είνε η στάσις του κομμουνισμού. Πάσα απόπειρα διαταράξεως ή βιαίας ανατροπής του αστικού καθεστώτος, του οποίου στερεά θεμέλια είνε η πατρίς, η οικογένεια, η ιδιοκτησία, θα εύρη αντιμέτωπον την πυγμήν του κράτους... Είμεθα αποφασισμένοι να εξοπλίσωμεν το κράτος και τας αρχάς του διά της αναγκαίας νομοθεσίας, όπως καταστή δυνατή η αποτελεσματική κοινωνική άμυνα κατά των απροκάλυπτων ανατρεπτικών ενεργειών των εχθρών του κοινωνικού καθεστώτος.» 
   Έτσι !!! Δεν ήταν παίξε-γέλασε ο εθνάρχης ... έπιασε την ουσία ... τσάκισμα του εργάτη ... τσάκισμα του κομμουνισμού !!! Έβλεπε πολύ μπροστά ο «εθνάρχης της αστικής τάξης» αν σκεφτούμε οτι όλα αυτά σχεδιάζονταν όταν το ΚΚΕ βρισκόταν στην απαξίωση, πνιγμένο στην φάση του φραξιονισμού. Μάλιστα στις εκλογές του 1928 δεν είχε καταφέρει να μπεί στην Βουλή. Όμως ο Βενιζέλος είχε κατάλαβει νωρίς πως οι «επικίνδυνες» επαναστατικές καταστάσεις δεν μετριούνται με εκλογικά ποσοστά ... αλλά με τις αντικειμενικές συνθήκες. Χώρια που ο Βενιζέλος μετέφερε στην Ελλάδα την τεχνογνωσία που είχε εφαρμόσει πρίν ο Βίσμαρκ με ανάλογους νόμους στην Γερμανία. 

   Τα σχέδια του Βενιζέλου έγιναν νόμος τον Ιούλη του 1929 με τον τίτλο ... «Περί μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών των πολιτών». Στην ιστορία όμως πέρασε με την ονομασία «Ιδιώνυμο», αφού αντιμετώπιζε τον κομμουνισμό ως «ειδικό αδίκημα» !!! Ας παρακολουθήσουμε ένα απόσπασμα απο την τοποθέτηση του αισχρού Βενιζέλου στην Βουλή που έκανε και μάθημα κομμουνισμού !!! ... «Το νομοσχέδιον δεν επιδιώκει να διώξη τον κομμουνισμόν ως ιδέαν αλλά τη Γ' Διεθνή και τας μπολσεβικικάς αρχάς αυτής, αίτινες απέχουν πολύ του ιδεώδους κομμουνισμού. Το νομοσχέδιον επιδιώκει τη δίωξιν των οπαδών της Γ' Διεθνούς. Δε δυνάμεθα να διώξωμεν τον κομμουνισμόν, διότι και ο Χριστός υπήρξε κήρυξ της ιδέας αυτής. Ο Χριστός διεκήρυξε πρώτος τον κομμουνισμόν, αλλά από την υψηλήν ιδεολογίαν του κομμουνισμού μέχρι των ανατρεπτικών ενεργειών των ανθρώπων της Μόσχας, υπάρχει διαφορά». 
   Απύθμενο το θράσος. Τον νόμο του Βενιζέλου το πήρε στα χέρια της η δικαιοσύνη ... και άρχισαν οι εξορίες και οι δίωξεις. Δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε τις περιγραφές. 

   Θα τελειώσω όμως με μία σπουδαία ιστορική λεπτομέρεια που σηματοδοτούσε τα επερχόμενα σε σχέση με τα σχέδια της αστικής εξουσίας και του Βενιζέλου, του πιστού της υπηρέτη. Ο ελεεινός Βενιζέλος αρνήθηκε κατηγορηματικά πρόταση (του Αλ. Παπαναστασίου) να διώκονται με το «Ιδιώνυμο» και οι ενέργειες των φασιστών !!!!!! 
   Ο «εθνάρχης» δεν πρόλαβε να τελειώσει την βρώμικη δουλειά. Την ολοκλήρωσε το 1936 ... ο φασίστας Μεταξάς ... θέτοντας εκτός νόμου το ΚΚΕ. Δεν ξέρω αν η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα ή σαν τραγωδία ... ξέρω όμως οτι τείνει να επαναλαμβάνεται ... ανατριχιαστικά.

13 σχόλια:

  1. Το πέτυχες διάνα για το 1928.... Ανοιχτές διώξεις φυλακές εξορίες υπόγεια υπονομευτική διαβρωτική δουλειά του Οπορτουνισμού για την καταστροφή του ΚΚΕ. Και Καπάκι το 1935 η 3η Κ.Δ των Μπολσεβίκων με τον ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΜΟ έπεσε στα χέρια του Οπορτουνισμού με τα πολιτικά μέτωπα και στάδια...... Βούτηρο στο ψωμί του ....εθνάρχη...... τετοιο ....κομμουνισμό..... ασφαλώς και τον ήθελε. Καλή Κυριακή Σύντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο αυτή την κρίση του 1928.... με τον Οπορτουνισμό το ΚΚΕ δεν συνήλθε ποτέ. Ακολούθησε η Δικτακτορία του Μεταξά και μπήκαμε στο 1941 1944 με το κόμμα κατεστραμένο Ιδεολογικά φτάνοντας μπροστά στην Εξουσία τον Σεπτέμβρη Οκτώβρη του 1944 Εγκλωβισμένοι σε ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και κυβέρνηση ...παπατζή..... ο Ορισμός της καταστροφής. Αφειερωμένο στα ....παιδιά...... ΟΒΕΡ......... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μια ερώτηση αν το ξέρεις. Υπήρχε κάποια στιγμή απο το 1918 μέχρι το 1928 που το πρόγραμμα να μη λέει ....αστικοδημοκρατική.... επανάσταση. Σε ευχαριστώ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Σύντροφε. Μιλάμε για τρομερή κατάσταση. Εγινε μόνο για δυο στιγμές 1931 1934 και 1953 55. Αποτελεί θαύμα οτι συνεχίζουμε μετα το 1991 και με διορθωμένο το πρόγραμμα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Προβληματίζονται τάχα η Χαφιέδες του ...εργατικού αγώνα ..... για το πως ηττήθηκε το Δ.Κ.Κ και ανατράπηκε η ΕΣΣΔ. Να τους ενημερώσουμε λοιπόν ότι τις Επαναστάσεις το 1918 20 στην Ευρώπη της έπνιξαν στο αίμα ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ όπως θα είχε συμβεί και στην Ρωσία το 1917 χωρίς τον ΛΕΝΙΝ και τους Μπολσεβίκους. Σε όλη την περίοδο πριν τον 2ο Π.ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ Σοσιαλδημοκρατία και Οπορτουνισμός πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στον Καπιταλισμό με την Ανοδο του Φασισμού σε ρόλο 5ης Φάλαγγας Επικράτησαν το 1935 στην 3η Κ.Δ με καταστροφικά αποτελέσματα πριν και στο τέλος του πολέμου. Τα Πολιτικά μέτωπα ήταν το κατάληλο εργαλείο του Καπιταλισμού για τον Εγκλωβισμό των λαών όπου δεν πέρασε ο Κόκκινος στρατός στερώντας την εξουσία και δίνοντας την δυνατότητα στον Καπιταλισμό να σώσει δυνάμεις για την συνέχεια. Στην Αν.Ευρώπη ήταν ο Κόκκινος στρατός που έδωσε την δυνατότητα στους λαούς να οικοδομήσουν Σοσιαλισμό. Η Οπορτουνιστική αντεπανάσταση λούφαξε περιμένωντας την επικράτηση της και στην ΕΣΣΔ. Οπως και έγινε λόγω των τεράστιων απωλειών σε στελέχη το 1956 στο 20ο Συνέδριο. Επικράτησε ο Οπορτουνισμός που συνειδητά εφάρμόσε νόμους του Καπιταλισμού σαμποτάρισε τις νέες τεχνολογίες σκόπιμα ωστε σε μια πορεία να επιστρέψουν στον Καπιταλισμό όπως και έγινε το 1991. Αυτές είναι οι Αιτίες τηςβ ανατροπής του Σοσιαλισμού όσο και αν οι Συγκεκριμένοι Χαφιέδες προσπαθούν να συγκαλήψουν τον Εγκληματικό ρόλο της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για να συνεχίσουν τα ίδια. Οι ...ανθρωποι είναι χειρότεροι και απο τους Φασίστες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Η Απόγνωση σε ολόκληρο τον Οπορτουνιστικό βόθρο συνεχίζεται. Τρέχουν να φτιάξουν το νέο Οπορτουνιστικό ανάχωμα το ΚΚΕ τους χαλάει την Σούπα και η λύσσα συνεχίζεται. Μαντάς σήμερα στο Λαφαζαναίικο θέλει λέει καινούργιο ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ γιατί η χώρα είναι σε .... εξάρτηση.... και αρχίζει το παραμύθι με την Διαστρέβλωση του ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ που ούτε λίγο ούτε πολύ τον παρουσιάζει σαν Σωβινιστή επειδή ποτέ δεν παραβίασε τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ. Είναι πραγματικό γλέντι να βλέπεις όλα τα Οπορτουνιστικά Σκυλιά να Σκούζουν. Επαναλαμβάνω λοιπόν ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. Τα κόλπα Ψοφήσανε το 1991. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Και κλάμα ο Αντικομμουνιστικός αγώνας. Ολοι αυτοί που καλούσαν το ΚΚΕ το 2012 να σκίσει το πρόγραμμα του και να μπει σε κυβέρνηση στο έδαφος του Καπιταλισμού βρίσκονται σήμερα σε πραγματικό παραλήρημα. Εδω και τρια χρόνια η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ σφάζει με Απίστευτη αγριότητα τον λαό δικαιώνοντας απόλυτα το ΚΚΕ που δεν συμμετέχει σε αυτό το εγκλημα. Ο Καθένας πλέον βλέπει τον Εγκληματικό ρόλο της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και ο Καπιταλισμός χρειάζεται επειγόντος νέο Οπορτουνιστικό ανάχωμα. Εχωντας βάλει νεύτη.... στα Σκυλιά αυτά Σκούζουν. Τους αφήνουμε στην μοιρα τους. Ολα εδω θα τα πληρώσουν....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  4. ΘΡΙΑΜΒΟΣ...... Οι ...σταλινικοί.... Αραβανής και Πετρόπουλος έκαναν χαιρετισμό στο Συνέδριο του ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΙΚΟΥ ΝΑΡ. Μιλάμε για μεγάλες στιγμές στον Οπορτουνιστικό ΒΟΘΡΟ. Και το ποιό ωραίο στο τέλος. Ο Καπιταλισμός το 2012 ...κινδύνεψε..... και επειδή πλέον η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ξεφτιλήστηκε με το ΚΚΕ να έχει δικαιωθεί απόλυτα πουλάνε τρελίτσα οτι οι Κομμουνιστές πρέπει να προβληματιστούμε για την δυναμική της πρότασης Εξουσίας που έχουμε. Δηλαδή επειδή ο Καπιταλισμός φτιάχνει Οπορτουνιστικά αναχώμα όπως οι ίδιοι και κρατάει τον λαό Εγκλωβισμένο φταίει το ΚΚΕ που δεν πουλάει φούμαρα στον λαό. Γεράσιμε και Γιωργάκη προσέξτε μη σκίσετε το Καλσόν........... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το ωραίο που κυκλοφορούνε τώρα οτι για τα όπλα στην Σαουδική Αραβία φταίει το ΚΚΕ πως το βλέπεις μιλάμε για μεγάλα νούμερα. Μπορούσε λέει να είχε σταματήση την υπόθεση το ΚΚΕ ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ Επίσης τους χαλάει που απο την άλλη βδομάδα ο Ριζασπάστης θα βγαίνει Σαββατοκύριακο με περισσότερη ύλη. Ούτε αυτό τους αρέσει. Μιλάμε για μεγάλα νούμερα χαχαχαχαχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το αφήνω εδω γιατί στο Λαφαζαναίικο πέφτει μεγάλο ψαλίδι. Ο Πλουραλισμός τους τελειώσε. Γράφει ενα Σπετσέρης. Η Κυβέρνηση είναι ....μνημονιακή..... ξεχνάει οτι είναι ΑΡΙΣΤΕΡΗ και ήταν όλοι μαζί για δεκαετίες και αφού λέει ένταξει άν κάναμε ...λάθος..... συγνώμη και συνεχίζουμε για την δημιουργία του Καινούργιου Πολιτικού Μετώπου. Και συνεχίζει προβοκατόρικα στα ειρηνοδοκία για του πλειστηριασμούς είμαστε όλοι μαζί Θύτες και θύματα. Ας αλλάξει πλευρό και χέρι γιατί πιάστηκε. Συγνώμη πραγματικό σημαίνει ΤΕΛΟΣ τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ μόνο ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Οσο για το μαζί στους πλειστηριασμούς ας προσέξει μη πέσει. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και κλάμα ο Αραβανής μέσα απο την Χαφιεδοσελίδα του Αντικομμουνιστικού αγώνα. Αφου προσπάθησε να σπρώξει το ΚΚΕ μέσα στον Οπορτουνιστικό βόθρο το 2012 και έσπασε τα μούτρα του με τους Κομμουνιστές να του παίρνουν τα Σώβρακα βρίσκεται σε απόγνωση και Σκούζει. Με την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ στην απόλυτη ξεφτίλα και τους Καπιταλιστές να τρέχουν για το νέο ανάχωμα του έχουν βάλει νεύτη και τρέχει. Σέρνει το Αθλιο κουφάρι του και προσπαθεί να σερβίρει την ξυνισμένη σούπα με τα πολιτικά μέτωπα και στάδια για επιστροφή στον ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ και αλλαγή Ιμπεριαλιστικού οργανισμού με Ρωσία Κίνα Ιραν Τα ίδια ακριβώς που λένε ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ. Μπράβο Γεράσιμε Αξιος... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαθήματα ... συνδικαλισμού ...... απο τον Κύριο Γιανάδη της Χαφιεδοσελίδας του Αραβανή. Καλεί τους εργαζόμενους σε ...ενωτικούς...... αγώνες ενάντια στην κυβέρνηση που βεβαίως ξεχνάει οτι είναι της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και εναντια στην Ε.Ε ώστε να επιστρέψουμε στον ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ. Και αυτή την καταστροφή την θεωρεί στόχο θετικό για την Εργατική τάξη και τον λαό ενω στην πραγματικότητα αυτό είναι καταστροφή ίδια με την σημερινή. Και το επιδιώκουνε Εθνικιστές Φασίστες και τμήματα της ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. Ας αλλάξουν πλευρό οι συγκεκριμένοι χαφιέδες του Καπιταλισμού. Την ΑΡΙΣΤΕΡΑ και τον Εγκληματικό της ρόλο τον βλέπουμε ζωντανό μπροστά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι