Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Ενα ανάλαφρο crash-test

# Ο "καταλληλότερος" σήμερα για την πιό δύσκολη και πιό απαιτητική ... βρώμικη δουλειά είναι αναμφίβολα ... ο Τσίπρας και η συριζανέλ κυβέρνηση.
# Αυτή η "καταλληλότητα" δεν έχει καμμία σχέση με την "πολιτική" ηγετική ικανότητα του Τσίπρα ... αλλά με την επιμονή μιάς μεγάλης μερίδας του λαού να τον "βλέπει" σαν ηγέτη και σωτήρα.
# Πάνω στην μαύρη απογοήτευση βέβαια ... πολλοί παθιασμένοι θαυμαστές του Τσίπρα ... σίγουρα θα αναπολούν παλιές καλές στιγμές ... μακαρίζοντας να είχαμε τώρα ... έναν Ανδρέα. Πάντως το μόνο που τους έμεινε να κάνουν είναι να ... αυθυποβληθούν γιά να πιστέψουν πως ο Αλέξης είναι ... ένας Ανδρέας.

 # Αν συγκρίνει κάποιος τον "ηγέτη" Τσίπρα ... με το μέγεθος της ηγετικής στόφας και πουτανιάς του παπαντζή Ανδρέα ... δύσκολα δεν θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο Αλέξης είναι απλά ... ένας θλιβερός πιασμένος "μπροστινός", μειωμένων απαιτήσεων και ικανοτήτων.
# ... ικανοτήτων όμως αρκετών για τον τρέχοντα ρόλο του. Εξάλλου στις τωρινές συνθήκες, οι "ιθύνοντες", δεν θα μπορούσαν να βρούν κάτι καλύτερο.
# Τελικά πάντα οι ηγέτες ξεπηδάνε ... μέσα ... απο τον καθρέφτη του λαού. 

# Ο παπαντζής Ανδρέας κουβάλαγε μια ατομική περηφάνια, έναν εγωισμό. Διέθετε βέβαια και την ευφυία ... να μεταμορφώνει τον τραυματισμένο εγωισμό του ... σε λαοπλάνεψη, με τρόπους μαεστρικούς.
# Ετούτος εδώ σήμερα ... στερείται κάθε ίχνους προσωπικού εγωισμού. Στην θέση του εγωιστή λαοπλάνου ... ξεπροβάλλει ... ένας επηρμένος καρπαζοεισπράκτορας που προσπαθεί θλιβερά να κάνει το μαύρο άσπρο.
# Όχι οτι ο Ανδρέας έφαγε λίγες καρπαζίες απο τα ντόπια και τα ξένα αφεντικά του. Έφαγε και αυτός πάμπολλες σβουρηχτές και θορυβώδεις ... αλλά ακόμα και αν ήταν άλλες οι εποχές ... είχε τον τρόπο να "ανυψώνεται" πάνω απο την καρπαζιά και την κωλοτούμπα.
# Ο Ανδρέας διέθετε ... αυτογνωσία της καταστασής του και του ρόλου του. Είχε πλήρως αποδεχτεί και ενσωματώσει τον ρόλο του ... υπηρέτη πολυτελείας της αστικής εξουσίας. Όλα για τον Ανδρέα ... παιζόταν στο ... "πολυτελείας" και όχι στον "υπηρέτη". Αυτή η γνώση και ο επιδέξιος χειρισμός της τον μετέτρεπε στα μάτια του μοιρολάτρη λαού ... σε εσαεί αντιστεκόμενο.
# Ο θλιβερός Τσίπρας ... απλά προσπαθεί να αποτινάξει απο πάνω του την ρετσινιά του υπηρέτη. Στο μέλλον μπορεί να συμφιλιωθεί με το πραγματικό του σαρκίο. Ποιός ξέρει. Τότε θα τους είναι ακόμα πιό χρήσιμος.
# Πάντως το σημερινό crash-test ... δεν έχει κανένα νόημα ... να συμπεριλάβει και να συγκρίνει τους δείκτες ευφυίας των δύο ανδρών. Η σύγκριση ... συντριπτική, το αποτέλεσμα ... αυτονόητο. Παγκάρια δεν κλέβουμε.
# Ο Τσίπρας ξεπήδησε απο την μήτρα του ευρωκομμουνισμού και του ταξικού συμβιβασμού της εποχής του. Ο Ανδρέας ξεπήδησε απο την μήτρα της εθνικής (διαταξικής και υπερταξικής εννοείται) ανεξαρτησίας ... άσχετα εάν ο πατέρας του την είχε περιποιηθεί δεόντως την εθνική ανεξαρτησία. Το τι φοράει ο λαός στο κεφάλι του κάθε εποχή κοιτάμε ... και όχι το τι έγινε στην πράξη απο την αστική εξουσία.
# Και ο παπαντζής και ο Τσίπρας ... ταξικά και πολιτικά βγήκαν απο εκείνη την μήτρα που σε οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ... καραμπινάτη, ξεφωνημένη σοσιαλδημοκρατία. Μόνο που ο Ανδρέας για να φτάσει εκεί έπρεπε ... να πετάξει απο πάνω του (και απο τα μυαλά του λαού), στην πράξη κάθε υπόλειμμα σκέψης περί εθνικής ανεξαρτησίας την ίδια στιγμή που το κυριότερο "καθήκον" του ήταν να ευνουχίσει, να παραμορφώσει και τελικά να αφοπλίσει ένα υπαρκτό λαϊκό κίνημα ... την ίδια ώρα που στήριζε με κάθε τρόπο την ανάδυση της μοντέρνας ελληνικής αστικής τάξης. Και το έκανε ... στο όνομα του σοσιαλισμού ... που στην πράξη μετέτρεπε αργά και σταθερά τον εργαζόμενο σε ένα εξαγορασμένο (στις περισσότερες περιπτώσεις βέβαια σε κατά φαντασίαν εξαγορασμένο) υποκείμενο της αστικής εξουσίας. Ήταν ο "σοσιαλισμός" χωρίς κοινωνικές αναταράξεις !!! Αυτοί οι εύκολοι σοσιαλισμοί πάντα κουβαλάνε πίσω τους μια τεράστια αίγλη στα μάτια και στα μυαλά των λαών που τους πιστεύουν. Και με αυτή την αίγλη ... τρεφόταν ο παπαντζής.
# Ο Τσίπρας βρήκε ένα κίνημα διαλυμένο ... κατακρεουργημένο, με καραδοτές ηγεσίες ... έτοιμο απο καιρό για τον πιό αισχρό ταξικό συμβιβασμό και την πλήρη αποδοχή της υποτέλειας του λαού στους ντόπιους και ξένους ιμπεριαλιστές-καπιταλιστές. Στην ουσία η δουλίτσα ήταν στρωμένη. Ο Τσίπρας, φόρα-παρτίδα κάνει μιά βρώμικη δουλειά που ... δεν κουβαλάει καμμία αίγλη. Και αυτό τον κάνει ... οριστικά αναξιοπρεπή. Και συνεπώς ... σκατόψυχο στα μάτια του λαού που σφάζει.
# Οταν αυτός ο λαός αντέδρασε στο φαινόμενο Ανδρέα ... δεν απαξίωσε ποτέ (ακόμα) ούτε την προσωπικότητα του Ανδρέα, ούτε την λογική εξαγοράς που κουβάλησε στις μάζες. Πως το λέγαν αυτό τότε οι πασόκοι ?? Ο Ανδρέας έφερε στο προσκήνιο τον αδικημένο έλληνα !!! Οταν ο λαός αντέδρασε ... απαξίωσε μόνο τους ξεφτιλισμένους επιγόνους του Ανδρέα ... ψάχνοντας όμως συνειδητά για τον επόμενο Ανδρέα-παπαντζή.
# Αν λοιπόν ο Αλέξης (και οι "πιστοί" παρατρεχάμενοι) φαντάζεται πως θα περάσει στην ιστορία σαν σύγχρονος Ανδρέας ... να το ξεχάσει. Οταν ο λαός αντιδράσει στον Τσίπρα ... δεν θα λυπηθεί καθόλου την προσωπικότητα του. Θα τον ξεσκίσει κανονικά ... όπως ξέσκισε τον γιό του Ανδρέα. Ο σκατόψυχος καρπαζοεισπράκτορας θα είναι τότε εμφανώς ... αναλώσιμος.

# Θα πει κάποιος ... οτι ο Ανδρέας έζησε και έδρασε σε άλλες εποχές κάτω απο διαφορετικές συνθήκες. Αφήστε όμως λίγο τη φαντασία σας να ταξιδέψει ...
# Ο παπαντζής εκείνος ... δεν θα έβγαζε και δεν έβγαλε ποτέ έρπη ... όσα σκαμπίλια και να έτρωγε στα παγκόσμια διευθυντήρια που σερνότανε. Ήταν γεννημένος παπαντζής μέχρι το μεδούλι.
# Ο παπαντζής εκείνος δεν ξεστόμισε ποτέ την λέξη ... αυταπάτη ή αυταπατήθηκα !!! Mea culpa !!! Μιλάμε για επιστήμονα που κορόιδευε ακόμα και τον εαυτό του.
# Θα μάζευε ποτέ ο παπαντζής ... στις τωρινές συνθήκες και στην θέση του Τσίπρα ... όλο το απαξιωμένο και ξεφτιλισμένο δευτεροκλασάτο πολιτικό προσωπικό της προηγούμενης στραπατσαρισμένης σοσιαλδημοκρατίας ? Ποτέ ... ο άνθρωπος είχε "σπουδάσει" να χτίζει μηχανισμούς εξαρχής και να τους βάζει να δουλεύουν για την πάρτυ του.
# Σαν τα ποντίκια θα πηδάνε όλοι αυτοί απ´το Τσιπροκάραβο όταν θα αρχίζει να μπάζει νερά.
# Υπήρχε ποτέ περίπτωση στο περιβάλλον του παπαντζή να υπάρχει asset που να ακούει στο όνομα ... Γιάνης που να βγαίνει την άλλη μέρα του δημοψηφίσματος ... να κάνει ρόμπα ξεκούμπωτη τον μεγάλο αρχηγό ?? Με τίποτα. Αυτά ο παπαντζής τα έπνιγε στην κούνια.
# Θα σήκωνε ποτέ κεφάλι στον παπαντζή ... μια Ζωή και ένας Λαφαζάνης ? Θα τους έτρωγε η μαρμάγκα μέρα μεσημέρι. Γονατιστοί θα ζητούσαν συγχώρεση μια βδομάδα μετά.
# Ο Ανδρέας ... στην θέση του Τσίπρα ... βάζω στοίχημα θα έψηνε στο άψε-σβήσε την Μέρκελ και τον Σόιμπλε ... να σκίσουν τελετουργικά τα παλιά μνημόνια και μετά ο παπαντζής θα ψήφιζε ότι ήθελαν. Μιλάμε για πραγματικό ... στύλ.
# Θα έστηνε ποτέ παρέα με την Μέρκελ ο παπαντζής τέτοιο δημοψήφισμα σαν εκείνο του 2015, έστω και με την υπόνοια πως μπορεί να τον κάνει ... καραγκιόζη στο μπαλκόνι ?? Με τίποτα ... θα έβρισκε άλλο τρόπο να κάνει την ίδια την δουλίτσα ... υπόγεια και απλά, έτσι όπως έκανε τις περισσότερες φορές. Ο μόνος που σκέφτηκε δημοψήφισμα ... εκτός απο τον Τσίπρα ... ήταν μόνο το χαζόπαιδο του Ανδρέα !!!
# Αλλά για να μην αδικούμε αυτό το παιδί, τον Αλέξη ... πρέπει να παραδεχτούμε οτι την βασική δουλειά την κάνει μέχρι τώρα μιά χαρά. Μια χαρά έστησε το δικομματικό συστηματάκι ... αδύναμο μεν, αλλά δεδομένων των συνθηκών ... τους αρκεί. Μια χαρά παρκάρει τη μάζα που σφάζει στον καναπέ ... μιά χαρά εξυπηρετεί τις επείγουσες ανάγκες του ελληνικού κεφαλαίου. Μια χαρά ρουφάει το αίμα του κοσμάκη και το προσφέρει θυσία στο κεφάλαιο ... αλλά ... αλλά δεν έχει τη στόφα, το στύλ, την μαγκιά και το μέγεθος ... να βγεί αλώβητος απο την αποστολή που ανέλαβε.
# Τελικά είναι μάταιο στα μάτια του λαού ... να βάλεις σε σύγκριση τον "μάγκα", τον "περήφανο", τον "ωραίο" ψεύτη, τον παπαντζή ... με τον αναξιοπρεπή, σκατόψυχο καρπαζοεισπράκτορα ?? Τι να λέμε.

Υ.Γ. Αφιερωμένο σε μιά αθεράπευτη ανδρεϊκή ψυχή ... που ακόμα και σήμερα επιμένει να βλέπει το φάντασμα του παπαντζή ... στο πρόσωπο του Τσίπρα.

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλό το θέμα της Ανάρτησης Σύντροφε Είναι η Σοσιαλδημοκρατία σε διαφορετικές εποχές βέβαια αλλά ειναι μια συνεχόμενη πορεία. Εγω θα πάω το νήμα πολύ πριν το 1974 στην ..ΕΔΑ... και στο ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που είναι η προετοιμασία όλου αυτού που ζούμε απο το 1974 μέχρι σήμερα Οτι το ΚΚΕ αντιμετωπίζοντας τις Ανοιχτές διώξεις απο το 1936 δεν του έδωσε ποτέ την δυνατότητα να διαχωριστεί απο τον Οπορτουνισμό μέσα σε συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε. Βρεθήκαμε στην Πολιτική Προσφυγιά το 1949. 1943 1968 είμαστε χωρίς ΚΝΕ απο το 1958 χωρίς Κ.Ο ήταν μια κατάσταση που τα προετοίμασε όλα αυτά. Και το καταστροφικότερο ήταν οτι παρά την διάσπαση του 1968 δεν μπορέσαμε να αλλάξουμε το Πρόγραμμα με τα Στάδια. Οπότε Αντικειμενικά γίναμε ουρά του ΠΑΣΟΚ και του ....εσωτερικού.... Η Συμμαχία το 1974 με τους προδότες του ...εσωτερικού.... ο Στόχος για ....πραγματική αλλαγή..... με εκλογικό στόχο το 17% το 1981 η στήριξει του ΠΑΣΟΚ στους 2ους Γύρους Δημοτικών εκλογών η Εκλογή Σαρτζετάκη το 1985 το ΟΧΙ στην ΕΟΚ το λέγαμε ....πορεία προς την αποδέσμευση.... και αποκομμένο απο την Εργατική Λαική Εξουσία που τότε ήταν κάτι αδιανόητο η κολεγιές με το ...εσωτερικό.... με το Κοινό πόρισμα... και τον Συνασπισμό ήταν μια τραγωδία. Ετσι το ΠΑΣΟΚ εγκλωβισε τους Αντιστασιακούς έπαιξε έντεχνα και το ...φιλοσοβιετικό χαρτί αλωνίζοντας. Ευτυχώς που το 1981 δεν πιάσαμε τον ...εκλογικό μας στόχο.... θα είχαμε κυβερνήσει τότε μαζί με τον ΠΑΠΑΤΖΗ. Μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα. ΟΙ Ιδεολογικές παρρεκλίσεις ήταν τεράστιες. Το σημερινό Κωλόπαιδο ήρθε με συγκεκριμένη αποστολή. Με το παραμύθι της Αριστερής Κυβέρνησης εκμεταλευόμενος οτι οπαδοί μας κουβαλούσαν Κοινοβουλευτικές αυταπάτες απο πριν το 1991 σε συνδυασμό με τους Μανιαδάκηδες Αραβανή Πετρόπουλο και σια.... να σπρώξουνε το ΚΚΕ να πέσει στον βόθρο με τα ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΣΚΑΤΑ. Σπάσανε τα μούτρα τους όλοι μαζί και τώρα ΣΚΟΥΖΟΥΝ. Εγω θα το λεω συνέχεια. ΟΙ Σύντροφοι της ηγεσίας ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΜΑΙΛΗΣ ΜΠΕΛΛΟΥ ΓΟΝΤΙΚΑΣ κ.α θα γραφτούνε με χρυσά γράμματα στην Ιστορία του Κόμματος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σημερινή Συνέντευξη του Λαφαζάνη στην Ισκρα είναι πραγματικά συγκηνιτική για την Στεναχώρια του με την Σφαγή του λαού απο την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που και ο ίδιος στήριξε με χέρια και με πόδια. Καλούμε λοιπόν τον Κύριο Λαφαζάνη στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Το οτι δεν ήτανε ποτέ Κομμουνιστής δεν πειράζει. Εξοδος απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Οποιος σαμποτάρει την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ είναι προδότης του λαού. Καλορίζικος Κύριε Λαφαζάνη. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι