Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Το μόνο λάθος είναι ... να μην εμπιστεύεσαι τον άνθρωπο

   Η παρακάτω ερώτηση τείνει να εξελιχθεί στην πιο ξύλινη ερώτηση ... ever ... προς το κουκουέδικο. "Στην κρίση το ΚΚΕ δεν θα έπρεπε να ανεβάζει ραγδαία τα ποσοστά του ?? Μήπως η γραμμή είναι λάθος ??" Το κακό δεν είναι οτι την ξύλινη αυτή ερώτηση την απευθύνουν στο ΚΚΕ με διάφορους τρόπους οι μηχανισμοί της αστικής εξουσίας, όπως και άνθρωποι που συνειδητά ή λιγότερο συνειδητά βρίσκονται κάτω απο την επιρροή της αστικής ιδεολογίας με κάθε πιθανό τρόπο ... το κακό είναι οτι τα ίδια επιχειρήματα τα χρησιμοποιούν φίλοι, ακόμα και μέλη του ΚΚΕ στον προσυνεδριακό διάλογο !!! Εδώ υπάρχει πρόβλημα.
   Αυτομάτως όποιος ... καλοπροαίρετα ή όχι ... θέτει την συγκεκριμένη ερώτηση μάλλον στο μυαλό του έχει διαμορφωμένη μια άποψη πως οι διάφορες εκλογικές ή ακόμα και δημοψηφισματικές διαδικασίες που διοργανώνουν οι μηχανισμοί της αστικής εξουσίας ... μπορεί να αποτελούν μέτρο επιβεβαίωσης της ορθότητας μιας πολιτικής γραμμής !!! Και καλά ... αυτό να ισχυριστεί κάποιος πως ισχύει ... για οποιοδήποτε κόμμα υπηρετεί την αστική εξουσία ... το καταλαβαίνω. Σε κάθε σύγχρονη εκλογική αστική διαδικασία, κάθε κόμμα που υπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης ... με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο δεν θα ήταν ποτέ επιτυχημένο αν δεν κατάφερνε να εκμεταλλευτεί τα εκβιαστικά διλήμματα που θέτει στον λαό η ίδια η αστική τάξη μέσω του πολιτικού της υπηρετικού προσωπικού. Στην σύγχρονη πολιτική ιστορία ... σχεδόν ποτέ (που όσο εμβαθύνεται ο μονοπωλιακός χαρακτήρας του καπιταλισμού, θα τείνει στο απόλυτο ... ποτέ) κανένας πολιτικός σχηματισμός ... υπηρέτης ή εξυπηρετητής της αστικής εξουσίας ... δεν πέτυχε εκλογικά με κριτήριο το ... λαϊκό συμφέρον. Το κριτήριο είναι πάντα ... η πραγματική εξυπηρέτηση της αστικής τάξης και συνεπώς εάν θα πέσουν τελικά ... λίγα ή λιγότερα ψίχουλα στο τραπέζι του λαού. Δηλαδή ... τελικά το κριτήριο της "επιτυχίας" σε κάθε αστική εκλογική διαδικασία πάντα αποτελεί το μέτρο της παραπλάνησης και της κοροϊδίας του λαού. Εάν λοιπόν συντρόφια ... με αυτό το ίδιο "εκλογικό μέτρο" ... επιμένετε να μετράτε και το ΚΚΕ ... κάποιο σοβαρό λάθος κάνετε. Κοιτάξτε το όσο ειναι νωρίς.

   Για ένα κόμμα της εργατικής τάξης σαν το ΚΚΕ ... το πραγματικό μέτρο δεν βρίσκεται πουθενά αλλού παρά μόνο ... στο μυαλό του λαού. Πόσο δηλαδή σε ακούει ο λαός ... και κυρίως αν είναι αποφασισμένος ή σε ποιό βαθμό είναι αποφασισμένος να δράσει μαζί με το ΚΚΕ. Το απώτατο όριο της αφέλειας θα ήταν να περιμένει κάποιος ... να "μετρήσει" μια μελλοντική ... επερχόμενη επανάσταση με τους κανονικούς κοινοβουλευτικούς μηχανισμούς της αστικής δημοκρατίας !!! Ας το καταλάβουμε ... τότε η αστική τάξη δεν θα μπορεί ούτε να κυβερνήσει όπως κυβερνούσε μέχρι τότε ... ούτε και να κάνει εκλογές όπως τις έκανε μέχρι τότε. Το μέγεθος της αφέλειας ακουμπάει τα μεγέθη των ονειρώξεων ... περί σοσιαλισμού που θα μας προκύψει με κανονικές αστικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Ας ξεκολλήσουμε απο αυτά οριστικά ... όσο είναι νωρίς.

   Όλα λοιπόν μετριούνται στο μυαλό και στην αποφασιστικότητα του λαού. Και εδώ μπαίνει το επόμενο ερώτημα. Τι λάθος κάνει το ΚΚΕ και ο λαός δεν αποφασίζει να το ακολουθήσει στην δράση του. Λάθη στρατηγικής ?? Λάθη τακτικής ?? Μου αρέσει πολύ η έκφραση ... λάθη κατανόησης διαλεχτικής ενότητας αντικειμενικού με τον υποκειμενικό παράγοντα. Να τα συζητήσουμε όλα !!! Εξάλλου οι κομμουνιστές δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο. Αλλά πριν να συμφωνήσουμε κάτι ... αυτό που θα καταλήξουμε και αυτό που τελικά θα πούμε στο λαό ... να είναι η πλήρης μαρξιστική-λενινιστική αλήθεια για την σημερινή κατάσταση.

   Αν αρχίσουμε να στρογγυλεύουμε τις γωνίες της καθαρής αλήθειας ... δηλαδή πως μόνο με ρήξη και ανατροπή μπορεί να αλλάξει η κατάσταση στο σημείο που βρισκόμαστε ... τότε απλά θα έχουμε θέσει τον εαυτό μας στην ίδια εκκίνηση μαζί με τα άλλα κόμματα ... για να διεκδικήσουμε και εμείς μεράδι της κοροϊδίας του λαού. Δεν θα λέμε ... την αλήθεια. Εκτός εάν ... και πάλι ... πρέπει να σκεφτούμε ... για λόγους τακτικής ... να πούμε στον λαό την μισή αλήθεια για να πεισθεί πιο εύκολα να ακολουθήσει το ΚΚΕ. Αλλά σε αυτό το σημείο να μην λησμονήσουμε ποτέ τα σκληρά μαθήματα της ιστορίας. Αν στο λαό πεις την μισή αλήθεια ... και να σε ακολουθήσει ... μοιραία θα σε ακολουθήσει ... μέχρι τα μισά του δρόμου.

   Που πρέπει λοιπόν να ψάξουμε το πραγματικό "μέτρο" της αποδοχής του ΚΚΕ απο τον λαό ?? Μόνο εκεί που ζει και εκεί που δρα ... όπως και να δρα ... ο λαός. Πουθενά άλλου. Στη βάση συντρόφια ... πίσω στη βάση ... όμως ... με όλη την αλήθεια στα χέρια. Ας ξεχάσουμε τα κάλπ(η)κα κουτιά οριστικά. Ο λαός μπούχτισε με τις κοροϊδίες. Θα δράσει ... αργά ή γρήγορα θα δράσει !!!

   Το πως θα δράσει ... τώρα παίζεται. Θα δράσει για το πραγματικό του συμφέρον ... ή θα δράσει αρρωστημένα ?? Το τι θα πει ... αρρωστημένα ... φαντάζομαι δεν θέλει και πολύ ανάλυση. Στη βάση το παιχνίδι πάντα ήταν σκληρό ... και θα αγριεύει περισσότερο. Ο άνθρωπος για να πεισθεί χρειάζεται πολλά. Πρώτα, πρέπει να νοιώσει το αδιέξοδο αυτού που έκανε πριν. Ο άνθρωπος, ακόμα και τότε, για να πεισθεί χρειάζεται τη δύναμη του παραδείγματος, του παραδείγματος που τον βγάζει απο την παθητικότητα. Ακόμα και τότε ... δεν θα πεισθεί ... εάν δεν μπορέσει με απλό και λογικό τρόπο να εντάξει τη νέα του δράση στην ίδια του τη ζωή του. Κανείς δεν μπαίνει στην δράση αποφασισμένος πως θα φτάσει στο τέλος και ακόμα χειρότερα ... μπαίνει στην δράση χωρίς να φαντάζεται καθόλου το τέλος. Την δράση, θα ήταν ουτοπία να την περιμένεις απο τον "νέο" άνθρωπο. Στη δράση θα μπει ο "παλιός" άνθρωπος ... που μόνο με την δράση θα μεταμορφώνεται στον νέο. Έτσι και μόνο έτσι θα περάσει στην συνειδητοποίηση της μονοδρομικότητας της κατάστασης, ανεβάζοντας ραγδαία τα επίπεδα της αποφασιστικότητας του. Την αγριότητα της ζύμωσης στη βάση ... τη δίνει κάθε μέρα, το κάθε αφεντικό που απειλεί να πάρει το κεφάλι του κάθε εργαζομένου αν τολμήσει να φτιάξει σωματείο ... την ίδια ώρα που ξεδιάντροπα του λέει πως η σωτηρία του είναι μόνο η καταστροφή του άλλου εργαζομένου. Να και η μια δράση ... να και η άλλη δράση.

   Οι κομμουνιστές αυτά ακριβώς πρέπει να σκεφτούν και να αναλύσουν βαθύτερα για να κάνουν πιο αποτελεσματική τη δράση τους. Οταν κινήθηκαν σε διαφορετικούς δρόμους ... έφαγαν τα μούτρα τους. Το μόνο λάθος που είχαν κάνει ήταν πως δεν έδειξαν τελικά εμπιστοσύνη στον άνθρωπο, στους ανθρώπους, στο λαό. Είτε προσπάθησαν να κοροϊδέψουν τον εαυτό τους και το λαό που νόμιζαν πως δεν ήταν έτοιμος για το επόμενο βήμα ... είτε δεν προσπάθησαν τον ανέτοιμο για το επόμενο βήμα λαό ... να τον προετοιμάσουν. Στα μέσα του 1917 ... ενώ τσάρος είχε πέσει ... στα Σοβιέτ η δύναμη των μπολσεβίκων ήταν σε μονοψήφια ποσοστά !!! Μη συζητήσουμε για εκλογικά ποσοστά. Μειοψηφικά ποσοστά των κομμουνιστών που ?? ... στη βάση της κοινωνίας, στην καρδιά των οργάνων της εργατικής εξουσίας !!! ... λίγους μήνες πριν την Οκτωβριανή επανάσταση !!! Τι λάθος έκαναν οι μπολσεβίκοι και ο λαός δεν τους ακολουθούσε ?? Μήπως έπρεπε να αλλάξουν την αναλυσή τους και την θέση τους ... και να πουν στον λαό πως οι συνθήκες δεν είναι ακόμα ώριμες για σοσιαλιστική επανασταση ?? Κι όμως οι μπολσεβίκοι δεν το έκαναν. Μήπως έπρεπε να μπούν στην Προσωρινή κυβέρνηση για να τους ακολουθήσει ο λαός ... όπως ακολουθούσε τους εσερομενσεβίκους ?? Κι όμως οι μπολσεβίκοι δεν το έκαναν. Μήπως έπρεπε να πουν ... “Κάτω η προσωρινή κυβέρνηση” ... επειδή ήταν όργανο της αστικής εξουσίας, αλλά ταυτόχρονα ... και ο καρπός της επανάστασης του Φλεβάρη ?? Κι όμως οι μπολσεβίκοι δεν το έκαναν. Μήπως έπρεπε να συνεχίσουν μέσα στον πόλεμο, στην αρχική γραμμή για μετατροπή του πολέμου σε εμφύλιο στρέφοντας τον λαό ενάντια στον έστω ... ερμαφρόδιτο καρπό της επανάστασής του ?? Κι όμως οι μπολσεβίκοι δεν το έκαναν. Μήπως έπρεπε να στραφούν ενάντια στον λαό για την πλάνη του ?? Κι όμως οι μπολσεβίκοι δεν τα έκαναν όλα αυτά ... για ένα απλό λόγο. Επειδή απλά έβλεπαν οτι ο λαός βρίσκεται σε επαναστατική διέγερση ... παρότι σε λάθος κατεύθυνση. Αυτό τους έφτανε και τους περίσσευε !!! Όμως στράφηκαν με ασυνήθιστη σφοδρότητα ενάντια σε εκείνους τους λαϊκούς ηγέτες που φούσκωναν την πλάνη του λαού. Ο κοντινότερος αντίπαλος ... έλεγε ο Λένιν. Έδειξαν όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στον επαναστατημένο παρότι παραπλανημένο λαό.

   Όλη η εξουσία στα Σοβιέτ ... παρότι οι κομμουνιστές ήταν ... μονοψήφια μειοψηφία !!!
Απόλυτη εμπιστοσύνη και ολόκληρη η αλήθεια στο λαό. Και αυτός ο λαός ... έκανε την επανάσταση. Σήμερα είμαστε δέκα, είκοσι, εκατό βήματα πίσω όσο αφορά τον υποκειμενικό παράγοντα ... δέκα, είκοσι, εκατό βήματα μπροστά όσο αφορά τον αντικειμενικό !!! Ποιά αλήθεια απο τις δυό πρέπει να πουν οι κομμουνιστές στο λαό ?? Και αν πουν μόνο τη μία ... αυτή που μοιάζει με αυτό που είναι μαθημένος να ακούει αυτός ο λαός ως τα τώρα ... πόσο θα έχουν καταχωνιάσει πιο βαθειά την άλλη ?? Συντρόφια ... δεν υπάρχει διαλεχτική ενότητα ... με την μισή αλήθεια.

   Εκτός εάν για κάποιους ... η αλήθεια που δεν βολεύει ... είναι απλά ένα ακόμα "λάθος". Οταν τέτοια "λάθη" προσπαθείς να τα διορθώσεις ... απλά κατακρεουργείς την αλήθεια και χαντακώνεις το λαό.

   Το μόνο λάθος είναι ... να μην εμπιστεύεσαι τον άνθρωπο. Είτε γιατί νομίζεις πως δεν μπορεί να καταλάβει αυτό που καταλαβαίνεις εσύ ... είτε γιατί νομίζεις πως δεν μπορεί να κάνει αυτό που κάνεις εσύ.  

3 σχόλια:

  1. Καινούργιο Αντικομμουνιστικό παραλήρημα στην Χαφιεδοσελίδα των Μανιαδάκηδων Αραβανής Πετρόπουλος και ΣΙΑ... απο κάποιον Βαφίδη. Στα νεα μέτρα Σφαγής του λαού που έρχονται απο την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ παρατηρεί λέει αδράνεια απο το ΚΚΕ και ις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Δεν κάνουνε λέει τίποτα.... Να ενημερώσω λοιπόν το συγκεκριμένο Ταξικό Ναυάγιο οτι οι δράσεις των Κομμουνιστών και του ΠΑΜΕ είναι καθημερινές σε όλη την χώρα. Ενημερώνουμε τον λαό για την καινούργια τραγωδία που έρχεται και τον καλούμε σε συσπείρωση στο ΠΑΜΕ και στην Λαική Συμμαχία για να παλέψουμε ενάντια σε όλα αυτά. Ταυτόχρονα να ενισχύσουνε αποφασιστικά το ΚΚΕ για ποιό ισχυρή Εργατική Λαική Αντιπολίτευση. Οποτε θέλουνε οι Κύριοι Βαφίδης Αραβανής και Πετρόπουλος τους περιμένουμε στην Λαική Συμμαχία. Οτι δεν ήτανε ποτέ κομμουνιστές δεν πειράζει. Η Ιδεολογική διαπάλη θα τα ξεκαθαρίσει όλα. ΟΙ Κομμουνιστές την επιδιώκουμε. ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καινούργιο σημερινό κατόρθωμα στην Χαφιεδοσελίδα των Μανιαδάκηδων Αραβανή Πετρόπουλο και Σία.... Ανακαλύπτει σημαντικές διαφωνίες στον Προσυνεδριακό για την θέση του Κόμματος για τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο όταν ήταν ελάχιστες και οι Θέσεις έχουνε ψηφιστεί με 99.5%. Δεν του αρέσει οτι το ΚΚΕ θα ηγηθεί για την υπεράσπιση της ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ αντιμετωπίζοντας Ξένη και Ντόπια Αστική Τάξη σαν Εισβολέα με Εξοδο απο τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο και νίκη της Εργατικής Λαικής Εξουσίας. Και τι προτείνουνε άραγε οι Μανιαδάκηδες. Ο Λαός να σφαχτεί για τα συμφέρντα της Αστικής Τάξης και το ΚΚΕ να φτιάξει ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με την ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Και αποκαλεί τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΗ που με το 2ο και 3ο Γράμμα μίλαγε για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ και ανατροπή της Κυβέρνησης Μετάξα. Το Αποκαλεί προδότη. Ο Σοσιαλσωβινισμός και η ΑΛΗΤΕΙΑ σε όλο τους το μεγαλείο. ΑΞΙΟΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι