Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Η pikatsu-δημοκρατία ... χρειάζεται ένα καλό ... transformer

Δεν είναι κωλοτούμπας ... transformer είναι
   2021 ... διακόσια χρόνια απ΄το 1821 ... πρέπει να βιαστούμε, αργήσαμε. Η "δημοκρατία" έχει και πάλι γενέθλια. Μην πάθουμε οτι πάθαμε και το 1821 ... όταν οι πετρομπέηδες φοροσυλλέχτες ... καθάρισαν τον εκλεκτό της τρόικας της εποχής ... Καποδίστρια που ήρθε με εντολές να επιβάλει ... την πρώτη "μεταπολίτευση" του ελληνικού κράτους. 

   Δεν υπάρχει (κατά τη γνώμη μου) πιό εύστοχη και περιεκτική εξιστόρηση των ελληνικών "μεταπολιτεύσεων" ... απο εκείνη που εκφώνησε ο Αρης Βελουχιώτης στον ιστορικό λόγο της Λαμίας λίγο μετά την απελευθέρωση, τον Οχτώβρη του '44 ... λίγο πριν τη θύελλα μιας άλλης - της επόμενης - "μεταπολίτευσης".
   " ... Η χώρα μας ξεσηκώθηκε και ξαναγένηκε πάλι λεύτερη. Αυτό κανείς δεν το ήθελε. Ούτε οι ξένοι βασιλιάδες, ούτε οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες. Οι ξένοι δεν το θέλανε, γιατί φοβισμένοι από τη γαλλική επανάσταση, χτυπούσαν όλες τις εξεγέρσεις και δημιούργησαν γι' αυτό μεταξύ τους την Ιερή Συμμαχία. Οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες γιατί τα είχανε καλά με τους Τούρκους και ξεζουμίζανε το λαό. Μα ο ελληνικός λαός δεν θάτανε αυτός ο λαός, ο λαός δηλαδή της χώρας της λευτεριάς και του πολιτισμού, αλλά λαός ζούγκλας, αν δεν έβγαζε μέσα από τα σπλάχνα του τους αρχηγούς εκείνους, που θα οδηγούσανε στη λευτεριά του. Όπως βλέπετε, λοιπόν, όλοι - ξένοι και ντόπιοι - πάλεψαν για να μην ξεσηκωθεί ο λαός κι αποχτήσει τη λευτεριά του.
   Μέσα στα χρόνια της σκλαβιάς δε σταμάτησαν οι αγώνες. Μικροί ή μεγάλοι. Ένοπλοι ή όχι. Κι ύστερα μέσα απ' αυτό το λαό ξεπήδησε ο μεγάλος βάρδος της επανάστασης, πού ύμνησε με τα τραγούδια του την ιδέα της εξέγερσης του έθνους, ο πρόδρομος της Φιλικής Εταιρίας: ο Ρήγας. Η αντίδραση τον σκότωσε, πριν προλάβει να φέρει σε πέρας τις αρχές του. Μα ο σπόρος που έσπειρε βλάστησε σύντομα.
    Σε λίγο, η Φιλική Εταιρία έγινε κι αγκάλιασε χιλιάδες Έλληνες.

Ας ούρλιαζε η αντίδραση. Ας υπόγραφε άτιμα χαρτιά, σαν αυτό πού υπογράφηκε στη διάσκεψη της Βιέννης στα 1815, κάτω από το όποιο έβαλε την υπογραφή του κι ο πολύς Γιάννης Καποδίστριας και που διαλάμβανε, ότι όχι μόνο δε θα ευνοηθεί και επιτραπεί ένα εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα στην Ελλάδα, μα και θα πνιγεί στο αίμα αν ξεσπάσει.
   Ο Γιάννης Καποδίστριας, που μας τον παρουσιάζουν στα σχολειά σαν μεγάλο και τρανό, με προτομές και πορτραίτα, είναι ο πρώτος καταστροφέας της Ελλάδας. Μα ότι έκανε, δεν το έκανε σαν Καποδίστριας, μα σαν εκπρόσωπος όλης της ελληνικής αντίδρασης. Ας ούρλιαζε λοιπόν, μαζί με τη διεθνή και η ντόπια αντίδραση. Κι ας υπογράφανε άτιμα χαρτιά.
   Τίποτα δεν ήτανε ικανό να συγκρατήσει τη φλόγα για τη λευτεριά, που έκαιγε μέσα στις καρδιές του λαού μας. Έτσι, στα 1821, ύστερα από κόπους και θυσίες και χάρη στον ενθουσιασμό και τη φλόγα του Παπαφλέσσα, που χρησιμοποίησε όλα τα μέσα, ακόμα και την ψευτιά, κηρύσσοντας την εξέγερση, ξεσηκώθηκε πρώτος ο Μοριάς. Από δω, από το Μοριά, άρχισε η επανάσταση του 1821. Στο άκουσμα της εξέγερσης όλοι οι ισχυροί της γης, ξένοι και ντόπιοι, τρόμαξαν. Οι κοτζαμπάσηδες, όμως, βλέποντας ότι δεν τους ήτανε δυνατό να συγκρατήσουν το λαό και φοβούμενοι την οργή του, αναγκάστηκαν να κόψουν τη συνεργασία τους με τους καταχτητές και για να ευνουχίσουν το λαϊκό απελευθερωτικό κίνημα, πήρανε όλοι μέρος στην επανάσταση κι έτσι αυτή πήρε χαραχτήρα πανεθνικό.
   Οι τρανοί της γης τρόμαξαν και, χρησιμοποιώντας όλα τα τερτίπια, προσπάθησαν να πνίξουν την επανάσταση. Μα γελάστηκαν. Επί 7 ολόκληρα χρόνια πάλεψαν οι προπάτορες μας, παρά το γεγονός ότι η ελληνική αντίδραση, δυο φορές, το 1823 και 1825, οργάνωσε τον εμφύλιο πόλεμο για να σπάσει ακριβώς τους αγώνες αυτούς. Έτσι οι πρόγονοι μας ανάγκασαν όλους τους εχθρούς μας να γλύψουν εκεί που έφτυσαν και ν' αναγνωρίσουν τους αγώνες μας και την ανεξαρτησία μας.
   Κανείς δεν πίστευε προηγούμενα σ' αυτό το θαύμα, που συντελέστηκε από τις ίδιες τις δυνάμεις και τα μέσα του λαού. Άλλοι περίμεναν να τους έλθει η λευτεριά από τη Ρωσία κι άλλοι από τη μεγαλοψυχία των βασιλιάδων της Ευρώπης. Μα η επανάσταση απόδειξε, ότι αυτή μόνη της χάρισε τη λευτεριά της πατρίδας μας. Τα παραμύθια του φιλελληνισμού, χάρη στον οποίο αποκτήσαμε δήθεν τη λευτεριά μας, εφευρέθηκαν μόνο και μόνο για να γίνει πιστευτό, ότι η πατρίδα μας λευτερώθηκε, όχι από τις ίδιες της τις δυνάμεις, μα από τους ξένους. Υπήρξαν βέβαια φιλέλληνες, που αγωνίστηκαν, πολέμησαν κι έχυσαν το αίμα τους για τη λευτεριά της πατρίδας μας. Τιμή και δόξα σ' αυτούς κι αιώνια ας είναι η ευγνωμοσύνη του έθνους. Μα αυτοί υπήρξαν μεμονωμένα άτομα μονάχα. Η θεωρία του οργανωμένου φιλελληνισμού είναι καθαρό παραμύθι.
   Με την επικράτηση της επανάστασης αμέσως οι δικοί μας κοτζαμπάσηδες επιβλήθηκαν πάνω στη χώρα μας. Η αντίδραση, ντόπια και ξένη, για να ευνουχίσει το λαϊκό χαραχτήρα του κινήματος και να επιβάλει νέα σκλαβιά, χρησιμοποίησε όλα τα μέσα. Και στο τέλος το πέτυχε. Η αρχή έγινε κολλώντας στο σβέρκο της πατρίδας μας αυτόν που σας είπα πρωτύτερα: Τον Καποδίστρια. Ο Γιάννης Καποδίστριας από την ανασύσταση του ελληνικού κράτους άρχισε την καταστροφή της χώρας μας, κι ένας άλλος Γιάννης, ο Μεταξάς, έβαλε σ' αυτήν το καπάκι.
   Ο λαός νόμιζε, ότι μια που πέτυχε πια η επανάσταση, θα επακολουθούσαν τα χρόνια της ευτυχίας του, ότι όλη η ανθρωπότητα θάτανε στο πλευρό της χώρας μας και πως η χώρα μας, για μια ακόμα φορά, θα βρισκότανε σε θέση να ξαναπάρει, όπως και παλιότερα, ολόκληρη την ανθρωπότητα από το χέρι και να της δείξει καινούργιους δρόμους πολιτισμού και προόδου. Μα στη θέση αυτών η ντόπια και ξένη αντίδραση επιβλήθηκαν και φέρανε τον Καποδίστρια, τη Βαυαρική δυναστεία με τον Όθωνα.
   Χρόνια και χρόνια απάτης και ρεμούλας μας κράτησαν μακριά από την ευτυχία και τον πολιτισμό και μας ρίξανε μέσα στην εξαθλίωση, την πείνα, την κακομοιριά και τη δυστυχία. Έτσι η Ελλάδα που υπήρξε κάποτε η πηγή των φώτων και του πολιτισμού, κατάντησε να βρίσκεται στο πιο χαμηλό επίπεδο οικονομικής, κοινωνικής και εκπολιτιστικής ανάπτυξης, όχι μόνο έναντι των λαών της Ευρώπης, αλλά και των Βαλκανίων.
   Η ουσία αυτού βρίσκεται στο γεγονός, ότι αντίδραση σκεφτόταν μόνο πώς να εκμεταλλευτεί, να βασανίσει, και να ξεζουμίσει το λαό, οργανώνοντας κινήματα κάθε τόσο και καλλιεργώντας τις φαγωμάρες, προπαγανδίζοντας και πείθοντας το λαό ότι είναι απαραίτητο να ζει φτωχός και κακομοιριασμένος.
   Χαρακτηριστικό είναι ότι πιάνοντας μια λέξη του Κολοκοτρώνη, που ονόμασε κάποτε τη χώρα μας Ψωροκώσταινα, κατάφερε να πείσει το λαό ότι το ελληνικό κράτος δε μπορεί να ορθοποδήσει μόνο του κι ότι θα έπρεπε να μας κυβερνήσουν οι ξένοι, ονομάζοντας γι αυτό και τα πολιτικά κόμματα ρωσικά, αγγλικά και γαλλικά. Σ' αυτό το σημείο μας φέρανε οι κορυφές που διοικούσαν τον τόπο μας. Κάποτε φτάσαμε και στη δημοκρατία. Μα αυτό έμοιαζε με την παροιμία που έλεγε ο λαός: Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.
   Μυρίστηκαν οι έξυπνοι ψητό από τη μοναρχία και βρίσκοντας ότι «έφταιγε» η δημοκρατία για τη δυστυχία του λαού, ξαναφέρανε το βασιλιά. Και τότε άρχισαν πιο ξετσίπωτα ακόμα να ξεζουμίζουν και να καταπιέζουν το λαό. Και για να μπορούν να πνίγουν τις κραυγές του, βάλανε στο κεφάλι μας το Μεταξά, που ήτανε πάντα πράχτορας του ΙΙ γραφείου του γερμανικού επιτελείου, από τον καιρό που σπούδαζε στη στρατιωτική σχολή της Γερμανίας.
    Έτσι, ύστερα από 120 χρόνια, ξαναπέσαμε πάλι στη σκλαβιά, γιατί έτσι κακά μας κυβερνήσανε στο διάστημα αυτό."

   Και να που φτάσαμε στην ώρα μιάς ακόμα "μεταπολίτευσης". Ο Τσίπρας σαν μοντέρνος Καποδίστριας με τις "οδηγίες" και τις ευλογίες των ισχυρών στο τσεπάκι ... αφού δρομολόγησε το αγγούρι ... τώρα επιδιώκει να το πασαλείψει με την απαραίτητη μεταπολιτευτική βαζελίνη. Οσο ο λαός δεν παίρνει την τύχη του στα χέρια του ... αναγκαστικά θα πρέπει να διαλέξει με ποιόν ξένο δυνατό θα πρέπει να συνταχθεί (καλά αυτό το έχουνε λυμένο ... ΕΕ, ΝΑΤΟ και ξερό ψωμί) και σε ποιόν ντόπιο υπηρέτη πρέπει να "επενδύσει" τις τύχες του ... στον Καποδίστρια ή στον Πετρόμπεη ?? 
   
   Αν υποψιαστώ οτι ο Λαφαζάνης, η Ζωή και ο Βαρουφάκης του 1821 ... θα πόνταραν στον Πετρόμπεη και όχι στον Καποδίστρια ... θα μελανιάσω τώρα απ΄το κακό μου.
   
   Δεν θυμάμαι ... είχε ζητήσει ο Πετρόμπεης ... εξεταστική επιτροπή για τον Καποδίστρια ή τον καθάρισε στεγνά ??
   
   Τα "εθνικώς σκεπτόμενα" τμήματα της άρχουσας τάξης μπορεί να είναι υπό συνθήκες επαναστατικά ... ή απλά θα συμμετέχουν σε μιά λαική επανάσταση μόνο όταν δεν μπορούν να την καταπνίξουν ??

   Εν τω μεταξύ η νέα μεταπολίτευση προχωράει κανονικά ... 
Απο την σημερινή "Καθημερινή"

   Να και μιά σύγχρονη εκδοχή του διλήμματος ... Πετρόμπεης ή Καποδίστριας απο την άλλη μεριά του Ατλαντικού ...

   Το ξέρατε πως ο Καποδίστριας είχε υπογράψει ... "μνημόνιο" της εποχής ... με την ΕΕ-ΝΑΤΟ της εποχής ... την Ιερή Συμμαχία ?? Τα λέει ο Αρης.

   Ο Κούλης ζήτησε εξεταστική επιτροπή ... για το μνημόνιο που πέρσι ψήφισε μαζί με τον Τσίπρα !!! Το προβλημά του είναι μόνο επειδή ο Τσίπρας ... καθυστέρησε να το φέρει !!! 

   Ο κεντρικός τραπεζίτης εγκαταλείπει τον Πετρόμπεη και πάει με το μέρος του Καποδίστρια ... ή εμένα μου φαίνεται ?? 

   Εν τω μεταξύ όσο θα βαθαίνει η επανάσταση της "νέας μεταπολίτευσης" ... όλο και περισσότερες επαναστατικές δυνάμεις θα συσπειρώνονται για να χτυπήσουν αλύπητα αυτούς τους αχρείους ψωριάρηδες που θέλουν να την καπελώσουν.
    Ας πεί κάποιος σ΄αυτούς τους φωστήρες πως ο Κουτσούμπας ... έχει ροπή στο τρολάρισμα ειδικά όταν αναφέρεται σε ξεπουλημένους οπορτουνιστές. Αλλά ακόμα και τέτοιο να μην ήταν το "περήφανο ΟΧΙ" που είπε, δηλαδή να απευθυνόταν στο λαό ... ωρέ εφήμερα γατόνια ... η περηφάνια του ΟΧΙ που είπε ο λαός ακόμα κι΄αν το είπε σε ένα ψεύτικο ΟΧΙ ... ανήκει στον ίδιο το λαό και όχι σε αυτούς που του είπαν το ψέμα. Και σείς ήσασταν με τους ψεύτες παρεούλα. Εεε πως να το κάνουμε ... η περηφάνια του ΟΧΙ ανήκει και λίγο σε εκείνους που είπαν στον λαό ... το αληθινό ΟΧΙ. Οταν λές αλήθεια δεν μπορείς να σφετεριστείς τίποτα ... μόνο με το ψέμα μπορείς να το κάνεις. Και οι λεγάμενοι καταχωνιάζουν την αλήθεια ... για να αναστήσουν τα ναυάγια του περσινού καλοκαιριού ... που κατά πως φαίνεται έχουν αναλάβει εργολαβικά. 

   
   Αιντε ωρέ ... καλό καλοκαίρι ... και καλή μεταπολίτευση   

    

    
   
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι