Για αυτό το ιστολόγιο

Σκέψεις και δεδομένα που νομίζω πως βοηθάνε να βρούμε την πραγματική μας κοινωνική θέση ... και να αποκοπούμε απο τον ρόλο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ας πετάξουμε απο πάνω μας το "κουστούμι" που μας έχουν φορέσει. Δεν είναι στα μέτρα μας. Μας πνίγει.


Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Η πουστιά

   Η σοφή ελληνική γλώσσα ... μάλλον χρειάζεται ένα μικρό update. Πούστης ... 1. ο άνδρας ομοφυλόφιλος  2. (υβριστ.) για ανέντιμο άνθρωπο !!! ... Μιά λέξη, δυό έννοιες. Δυό έννοιες ... σχεδόν πάντα αντικρουόμενες. Οσο και να ψάξεις θα βρείς ... ελάχιστους (υβριστικά-2) πούστηδες ανάμεσα στους ομοφυλόφιλους ... και όσο να μην θες να ψάξεις θα πνιγείς απ΄την πουστιά (υβριστικά-2) αναρίθμητων πούρων ανδρών. Αν είσαι ομοφυλόφιλος ... θέλει πολύ "ανδρική" μαγκιά να το πείς και να το ζείς ... τόση μαγκιά όση λείπει απ΄τον ανέντιμο πούστη που μοστράρει σαν "άνδρας". Ας αφήσουμε λοιπόν τους ομοφυλόφιλους στην ησυχία τους ... και ας ασχοληθούμε με την πουστιά. 
    
   ◄► Ξεκινάμε με μιά τυπική πουστιά ... τι πουστιά δηλαδή ... μαυροπουστιά ... καραπουστιά !!! Να "αποτίεις" φόρο τιμής σε νεκροταφείο "πεσόντων" ναζί ... και λίγες μέρες μετά να φωνάζεις στην συγκέντρωση των αγροτών ... "δεν είμαστε αγρότες, είμαστε έλληνες αγρότες" ... "Ελλάς Ελλάς ή τάν ή επί τάς"!!! Να σκούζει στην βουλή ... ενάντια στο ΝΑΤΟ ... ποιός ?? ... το φασισταριό ο Παπάς !!!
Ο τοιούτος λεγάμενος ... τον λαγόν εποίησε ... όταν ο Παφίλης άνοιξε το στόμα του. Οι τοιούτοι λεγάμενοι ... τους λαγούς καμώθηκαν όταν τα κομμούνια πλησίασαν. Κλασσική η πουστιά του "λέοντα" που τρέχει με χαρωπά πηδηματάκια ... στην φτέρη να κρυφτεί.
    
   ◄► Να και μιά γαλάζια πουστιά των ημερών. Ο πολύς κύριος Δένδιας ... χτυπιέται για να μην ... χαρίσουμε τον ήρωα του ΟΧΙ, Μεταξά στην ναζιστική Χρυσή Αυγή !!! 
Ο κύριος με το λευκό ριγέ σακάκι ... είναι κάποιος Γκαίμπελς σε προπολεμική επίσκεψη στην Αθήνα. Οι άλλοι δύο κύριοι ανταποκρίνονται πλήρως στην έννοια ... Ελλην δημοκράτης ανήρ. Το πιάνεται το υπονοούμενο εεεε 


   ◄► Να και μιά ιστορική συλλεκτική εικόνα. Την χαρακτηρίζω ιστορική ... επειδή έχει περάσει οριστικά στην ιστορία. Δεν θα την ξαναδούμε ποτέ ... στην πραγματικότητα. Αιτία: Η πουστιά !!!


   ◄► Ποτέ καμμιά ανάλυση του ελληνικού κινηματογράφου δεν μας είπε ή έστω δεν μας άφησε να υποψιαστούμε ... πως η μαγκούρα του Γκόρτσου ... στην πραγματικότητα ήταν το ίδιο το ματσούκι του ταγματασφαλίτη και του χίτη !!! Αυτή την τεράστια αλήθεια μας την θύμισε ένας διακεκριμένος αριστερός. Ο κύριος Κατρούγκαλος ... "Η μαγκούρα του Γκόρτσου δεν είναι σύμβολο Δημοκρατίας" !!! Και που είναι η πουστιά ?? Ολος ο κυβερνητικός συριζοανελομηχανισμός ... έχει βαλθεί να "φορέσει" στα χέρια  όλων των αγροτών την γκορτσομαγκούρα του χίτη !!! Να κατηγορήσει πούστικα ... τον αγρότη που έχει στο τρακτέρ την σημαία του Κιλελέρ και του Αντύπα ... σαν συνεργάτη των φασισταριών ενάντια στην αριστερή κυβέρνηση !!!
Να μια φωτό ... οτι πρέπει για την προπαγάνδα της "μαγκούρας". Ενας άξεστος που τσέπωνε επιδοτήσεις ... με φόντο ελληνικές σημαίες και το στυλιάρι στα χέρια ... θέλει να γκρεμίσει την αριστερή κυβέρνηση !!! Σκέτο φασισταριό λέμε ...
... ένα φασισταριό άλλου τύπου.
   
 
   ◄► Σε αυτο το σημείο θα σας παρουσιάσω ... μιά πουστιά του διαδικτύου ... μία σαν εκείνες τις πολλαπλές και πολυποίκιλες που συμβαίνουν αυτές τις μέρες ... τώρα που το καζάνι βράζει κι΄ο κώλος της μαϊμούς γιορτάζει. Ο λόγος για μιά ολόκληρη συνομοταξία ιντερνετάδων ... που χρόνια τώρα με ύφος υπερεπαναστατικό ... "έσπρωχναν" Σύριζα ασάλιωτα, κατακεραυνώνοντας το συστημικό ΚΚΕ !!! Τώρα που βρέθηκαν ... στην αγορά με τα βρακιά κατεβασμένα ... σκούζουν σαν παραπλανημένες κορασίδες. Κοιτάξτε τι βρήκε να γράψει ... το βράδυ που ο Τσίπρας "πάλευε" με την διαπλοκή των καναλιών ... ένα τέτοιο ατιμασμένο αγοράκι ... ο γνωστός pitsirikos !!!
Τέτοια πουστιά ... πάντα αποδίδει και παράσημα. Να το δικό μου. Εφαγα μπλόκ !!!

    
   ◄► Μιά και μιά ξεχασμένη εικόνα που χωρίς κανένα σχόλιο ... δένει αμεσότατα με το γράμμα και το πνεύμα της ανάρτησης.


   ◄► Κλασσική κυβερνητική πουστιά των ημερών. Να βγαίνει ο Τόμσεν να λέει ... "πρέπει να κόψετε συντάξεις για να βρείτε άλλα 9 δίς μέχρι το ΄18" ... και τα non-paper του Μαξίμου να λένε ... "δεν απευθύνετε σε μας, αλλά στους άλλους θεσμούς" !!!!!!! Την ίδια ώρα όλο το ευρωπαϊκό τόξο που τον Αύγουστο ψήφιζε με χέρια και με πόδια ... αυτά που λέει ο Τόμσεν ... κάνει αβαβά ψιλοκομμένο. Γενικευμένη πουστίτιδα. 
Ρε ... τον πούστη τον Τόμσεν !!!
  
◄► Να και μιά ... βλακοπουστιά: Αυτή η κυβέρνηση είναι καταστροφική για τον τόπο ... αλλά εμείς δεν ζητάμε εκλογές !!!

-Τι θα έκανε άραγε ο μπαμπάς στην θέση μου ??

-Τάκα τάκα τάκα τάκα τά ...
 
   ◄► Quiz: Το να έχει κάποιος IQ 140-150 ... και να σου λέει πως θα αγωνισθεί για να ... εκδημοκρατήσει την Ευρωπαική Ενωση ... τι μπορεί να είναι ?? Πουστιά ... υπερατλαντική. 
Chicken game βρέ κουτά

   ◄► Το θυμάστε ?? Κατάργηση των ΜΑΤ θα έκανε ο Τσίπρας !!! Αλλά δεν έχω καμμία πρόθεση να κριτικάρω τις υποσχέσεις ενός αριστερού σαν τον Αλέξη. Αλλο είναι το point. Η παρακάτω εικόνα ... των ΜΑΤ του Τσίπρα ...
    ... δεν μπορεί να γεννήσει άλλον συνειρμό !!! ... παρά ...
    Ακόμα και οι πιό ψημένοι του πεζοδρομίου δεν μπορεί να μην ένοιωσαν μιά μικρή έστω ακόρεστη στιγμιαία επιθυμία ... να τους κάνουν πλάκα. Περίμενε κανένας να κρατηθούν οι κρητικοί ??

    Αλλά είχε και πολιτικές προεκτάσεις η φάση. Τάπαμε τα συριζοτρόλια λύσαξαν για τους χρυσαυγίτες τάχα που βάλθηκαν να γκρεμίσουν τον Τσίπρα !!! Να ένας τέτοιος χρυσαυγίτης ... πνιγμένος απο τα τσιπροχημικά. 
     Αν κλαίει απ΄τα χημικά ... ή απ΄την πουστιά που του έκαναν ... κανείς δεν ξέρει. Ας ελπίσουμε να μπεί και τούτος στον αγώνα ... και να μην τραβήξει για Ζωνιανά.
  

   ◄► Σε αυτό το σημείο ... τα έχω χαμένα !!! Αλαλα τα χείλη.


   ◄► Βεβαίως να μην λησμονήσουμε σε αυτό το μικρό αφιέρωμα στην πουστιά να αναφερθούμε σε μιά άλλη μορφή διαχρονικής πουστιάς ... που όμως αυτές τις μέρες ... δεν τόλμησε να κάνει την εμφανισή της. Ο ορισμός της πολύ ανδρικής πουστιάς !!!

   ◄► Ενίοτε ορισμένα μεγάλα πνεύματα ... συναντώνται ... που αλλού (??) ... στην πουστιά !!! Μια τέτοια συναστρία συνέβη τις τελευταίες μέρες με το πνεύμα του κυρίου Λεβέντη (που αρνείται επίμονα τον ρόλο του λαγού) ... με το πνεύμα του κυρίου Κουρή (γνωστού αυριανιστή Τσιπρολαγού) !!! ... "Αγρότες γυρίστε στα χωράφια σας" !!! 
... το ΚΚΕ συνεργάσθηκε το ΄89 με την Δεξιά. Να μην το ξεχνάμε.
   ◄► Δίδαγμα: Γενικώς η πουστιά πάντα κάπου κατοικοεδρεύει. Το ζήτημα ειναι να την μυριστείς νωρίς ... πριν στην κάνουν. 
Πρώτη και ... τελευταία

1 σχόλιο:

  1. Πάντως εγώ χρησιμοποιώ τον όρο «αγύρτης» για την δεύτερη ένννοια (για την πρώτη χρησιμοποιώ τον ίδιο μ' εσένα, υπερήφανα). Έχει το γάμμα και το ρω και το ταυ, με ένα μόλις φωνήεν ενδιάμεσα, που δίνει έναν πολύ ωραίο ήχο. Στη γερμανική δε γλώσσα, η δεύτερη έννοια έχει αποβληθεί εντελώς και η πρώτη έχει εντελώς απενοχοποιηθεί, ανακτηθεί μέχρι και σε επίσημα έγγραφα.

    Δηλαδή οι χρυσαυγίτες καροτσάκι και οι αναρχικοί ούτε καν; Κρίμα που το χάσαμε (άλλη δουλειά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1. Δεν σχολιάζω σχολιαστές ... εκτός επιλεγμένων περιπτώσεων. Περιπτώσεων με ζουμί και ουσία και σε σχέση πάντα με το θέμα της ανάρτησης
2. Δεν με ενοχλούν τα μπινελίκια ... αρκεί να περιέχουν πολιτική ουσία
3. Επαναλαμβανόμενα στερεότυπα μηνύματα ... δεν προσφέρουν τίποτα
4. Οχι οτι τα ψευδώνυμα προσφέρουν κάτι σημαντικό ... αλλά χρειάζονται σαν ελάχιστη βάση "συννενόησης". Προτιμούνται τα ψηφιακά !!!
5. Μακρυά απο εδώ φασιστικά και κρυφοφασιστικά "τραγουδάκια" με την μορφή άποψης
6. Επιφυλάσσομαι για τον χειρισμό των τρόλ και των ερειστικών επιτηδείων ... κατά περίπτωση
7. Αλλο πολιτική αντιπαράθεση ... και άλλο παθολογικός αντικομμουνισμός. Η διαφορά βγάζει ... μάτι